Hirdetés

Aktív témák

• ladybug

őstag

Kedvesem délután felhívott. Úgy örültem, hogy hallhattam a hangját. Hát még mikor elmesélte a kalandjait. Jól érzi magát, és ez a lényeg. Holnap pedig jön haza.

Réka kezd napról-napra többet aludni. Reggel is 7 körül keltünk, ami igazán jónak mondható. Az ebéd utáni alvással is elégedett vagyok, mert így legalább délután tud játszani, és nem nyűgös. A szemfogai már szépen kibújtak, még csak a hegyük látszik, de ott vannak. Ezzel gyarapodott a fogállomány 12-ről 14-re.

Borkával sikerült végre megtalálnunk a közös nevezőt az irigység miatt. Azt mondja szegényem, hogy: ''Anya, tudom, hogy nem szabad, meg nem is akarom csinálni, mégis megteszem.'' És látom rajta, hogy ezt szívből mondja, nem hazudik. (bár nem szokása a hazudozás) Mégis vhogyle kellene faragni ebből az önző, irigy viselekdésből, de ez csak úgy megy, ha együtt csináljuk.

Rékus szókincse egyre bővebb. Gyönyörűen el tudja mondani a gondolatait. Igaz, csak pár szavacskával, de igyekszik elmagyarázni, amit szeretne. Érzelmeket is el tud már mondani. Olyan megható volt ma, ahogy átölelt, és azt mondta: ''Szeretlek.''
    Aztán az esti pelusozás sem tetszik neki. Ahogy fürdés után ráadtam, azt mondta ''Menjünk WC. Nincs pelus, pisi.'' Utána pedig fel sem akarta venni. Éjjelre muszáj ráadnom, mert nem tudja még visszatartani. De ebben is sokat haladt előre, mert ha érzi, hogy nagyon kell pisilnie, és picit becsurog, akkor visszatartja, és szól.

A bilit tegnap vettem neki elő. Amennyire nem szerette, most annyira odavan érte. Ráül többször is egymás után, és addig erőlködik, amíg produkál bele pisit. A kakilás miatt még nem szól, ezért nem is unatkozom, ha éppen kézi mosásra vágyom.

Borkához többen is jöttek délután, így ő is játszhatott a kortársaival, és jól érezte magát. Először Adél jött át, és 2 órát játszottak együtt, aztán elment fagyizni a barátainkkal és a kisfiúkkal, majd itthon folytatták tovább a játékot.

És Rékához is megérkezett a szomszéd kislány játszani. Ő 14 hónapos, Réka 19. Aranyosan elvannak egymással. Nehezen indult a barátkozás, de most aztán szívesen játszanak együt.

[kép]

Teadélutánt tartottak - burgonyaszirmot és málnás vizet fogyasztottak.

Aktív témák