- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
Új hozzászólás Aktív témák
-
csƵ
addikt
Nem probléma, hogy csak 8 órát tud közepes hangerőn. Ebből úgyis csak teraszos, kerti, utazós hangcucc lesz. Fél napokat pedig nem hallgatunk egyfolytában zenét, sosem volt jellemző, hogy pár óránál többet szólt volna zene.
Majd elvileg holnap érkezik, beszámolok róla, hogy hogyan viszonyul a hangja a Sony soundbarhoz képest. Mert azért az se egy zenemester. Inkább filmre vettem. -
K*rva jó hangszóró csak az a baja mint az összes HK hangszórónak. Gyenge az akksija..
Mikor volt 3 helységbe hurcibáltam, imádtam a hangzását de a töltőt is vittem magammal már automatikusan... A mélypont a 4,5 órás zenelejátszása volt. Ekkor raktam fel itt apróra. És nem egy agyonhasználtat vettem hanem én is újként rendeltem meg...Bár szerintem ez szándékos a HK részéről, hogy max 6-7-8 órát tudnak.. Biztos nem akarnak a saját cégüknek (JBL) konkurenciát állítani.
(lásd Charge és Boombox széria)
"Kíváncsi vagyok, mit nyújt a Sony G700 soundbarhoz képest."
Óvatosan mondom de a Sony nem nagyon csinál szar hangfalakat, és most kicsit kutatva ez egy 400 wattos hangprojektor. Akármilyen jó a HK, sajnos nem fogja megközelíteni. De szerintem nem is az a cél vele
-
csƵ
addikt
Hosszan gondolkodás után megrendeltem a H/K Onyx 6-ot. Kíváncsi vagyok, mit nyújt a Sony G700 soundbarhoz képest.
-
francz'70
senior tag
válasz
Kapanyél #12794 üzenetére
Na jó azért kezeljük a helyén...
Egyrészt mondjuk ne a Vifa Helsinki után próbáld meg behangolni a Tronsmartot, pláne a T6-ot
...szerintem egy raklap hangszóró elvérezne vele szemben nemcsak a Tronsmart, másrészt ott az ár/érték, kategóriájában van jobb hangszóró, de vannak rosszabbak is, szerintem megállja a helyét. Mostanra már az Upgraded Edition-t sikerült jó pár típussal összevetnem (kíváncsiságból és nem önigazolásból
) egy Lamax sounder2-t és a Sony srs xb23-at lelépi, főként mély, mély-közép tartományban, a PowerAmp-nak és a Samu Note 10+ nak hála a magas hangoknál sem marad el.
Amúgy a T6 magastartományban tényleg borzalmas, de a mélypont a T6 Plus, nagyon megszenvedtem vele, nem is tudtam úgy behangolni mint az Upgraded Edition-t, holott elvileg ugyanaz a driver, de mégis..
"Ezek után csodálom az elhivatottságod!"
Igazából semmi különös, csak már-már kihívásnak érzem, hogy mit tudok ebből a lehúzott Tronsmartból kihozni, olyannyira, hogy a TWS miatt vettem még eggyet -
<Adamsky>
nagyúr
-
Kapanyél
őstag
válasz
francz'70 #12793 üzenetére
Végül nem írtam le, de pont ez a Tronsmart volt az első, amivel még a Poweramp sem tudott csodát tenni...
Karácsonykor apósomnál rácsatlakoztam az övékére, de pár perc után föladtam, hogy ez ilyen.
Nem tudom, pontosan melyik típus volt: T6 néven maradt a bt eszközlistában és henger alakú volt. És borzalmas. Leginkább az.Ezek után csodálom az elhivatottságod!
-
francz'70
senior tag
válasz
Kapanyél #12780 üzenetére
"- PowerAmp-et használok, amivel minden hangszóróból ki lehet hozni a legjobbat"
+1 ...még egy Tronsmartból is
Nálam a T6 Plus Upgraded Editionnál is csodát művelt, az egyik haverom (sima T6 Plus tulaj) is csak néz, hogy ez meg, hogy...Más: apropó Tronsmart, tudom, hogy itt eretnekségnek számít a megemlítése,
de ez az UE nekem annyira bejött (így behangolva) hogy kíváncsi voltam mit művelhet sztereóban (TWS), ezért vettem még eggyet
Gondoltam, hogy jobb lesz az élmény, no de, hogy ennyivel....Annyi hátránya van "csak" ennek a TWS funkciónak, hogy mivel a telóhoz "csak" az egyik hangszóró csatlakozik, ezért "csak" annak látom az akksi fogyasztását , a másikét nem..
Mondjuk ha egyformán vannak feltöltve akkor azért ki lehet matekozni -
borbar
tag
válasz
<Adamsky> #12790 üzenetére
Úgy tűnik, valami hardveres korlát is lehet, ahogy rákerestem, Alan Ross is ezt sejti, az "áprilisi" Motion+okon 36.38 fut, nem frissülnek. Így nem tudom próbálni, mit kértél.
-
borbar
tag
válasz
<Adamsky> #12788 üzenetére
Igen, én sem pénzt kértem vissza, de mikor az alis Flora belépett a levélfolyamba, azt közölte, az Alin vásárolt termékeket nem cserélik. "Sorry that we cannot directly send you a replacement in the AliExpress platform, due to the way our system is currently set up."
És igen, a soundcore-s support még nekem is cseréről írt. A váltás a két platform ügyintézése, ügyintézője között nekem azért zökkenőmentesen alakult, zajlott, ez meg is lepett, tartottam tőle, hogy az alis rendelésszámom után elhajt a Soundcore Support. (SoundCore Support Team <service@soundcore.com>)
A Totel Szerviz Kft. dolgozójával beszéltem, és nagyon korrektül, készségesen állt a kér(d)ésemhez, egy rossz szavam nem lehet rá(juk). Sőt!
Mondjuk a Chrome böngésző nem enged a honlapjukra navigálni....:-) -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
borbar #12787 üzenetére
" ... nem kellett visszaküldenem ... "
Ebbe én is belefutottam egy Anker-es (nem Motion+) gariztatás alkalmával. Pedig én nem pénzt akartam, hanem egy hibátlan terméket. Mondtam, hogy küldöm a portékát és küldjenek másikat, de nem, az Istenért se. Végül és is kaptam egy "partial refund".
Nálam ez és az Áfa innentől kezdve eléggé megkérdőjelezte, hogy vásárlok-e még az Ali-es Anker store-ból. Szóval +1 az eu.soundcore.com-nak.
Egyébként az amazon(.de) se lenne rossz, de ott az a baj, hogy a PayPal nem játszik, így gondolom az esetleges visszaküldés díját nekem kell állni." ... ogy a sundcore-os supportba, ill. levélfolyamba belépett az alis store is ... "
Ez egyébként - többé-kevésbé - nálam is így történt. Azzal a kitétellel, hogy amint az Soundcore support megtudta, hogy Ali-s a vásárlás, rögtön feltették a kezüket (addig egyébként opció lett volna a visszaküldés / csere) és mondták, hogy ezt akkor egyeztessem le az Ali-s store-al."Magyar szakszerviz (Zuglóban a Miskolci úton) ... "
Ez milyen szakszerviz? -
borbar
tag
Szervusz!
eu.soundcore.com
Ugyan az Alin indult a Winter Sale, de egyszerűen nem fogsz tudni ilyen árat elérni, mint...Se Lengyelből, se Kínából. Illetve, ha Kínából össze is jön, csak óvatosan!
Vasárnap egy hosszabb összefoglalót írtam az alis, amazonos, de végül is leginkább az ankeres tapasztalataimról. De annyira hosszú lett, hogy be kellett jelentkeznem újra, és így elveszett...egy-két óra pötyögésem.A lényege az volt, hogy jó pár eladott Motion+ közül az egyik charging port hibás (lett?), és bokszolnom kellett az ankeres supporttal. Még szerencse (számomra meglepetés is), hogy a sundcore-os supportba, ill. levélfolyamba belépett az alis store is, így pár napa alatt eljutottunk az utolsó menetig. Akik ugyan nagyon udvariasak voltak, de hallani sem akartak a magyar ÁFA-ról, végül 55 USD-t fizettek refundként. (Igaz nem kellett visszaküldenem a porthibás Motion+t.)
Magyar szakszerviz (Zuglóban a Miskolci úton) azzal hárított, a tízezres óradíjukkal nem nyúlnak a hangszóróhoz, és hogy ebben a kategóriában a csere az egyetlen megoldás.
Ezért ajánlom elsősorban az eu-soundcore-comot.
Másfél év garancia, leszállított bruttó ár. És most még kupon is.üdv, borbar
u.i.: Aki kedvet érez, kapott egy charging port hibás Motion+ birizgálására, az kérem, privátban jelezze. -
válasz
Kapanyél #12780 üzenetére
Azt hiszem te nagyon jól megfogtad a Vifa lényegét. Jó minőségű zene (ami nem egyenlő a kedvenc bandám legvadítób számával), jó minőségű lejátszóval kihozza az előnyeit. De az előnyeit az érzi és értékeli, aki odafigyel a zenében levő részletekre is. Ez nem partyhangszóró ami hangulatot csinál. Hallot már valaki olyat egy bulin, hogy valaki felkiált "aztakurva de szuper ez a hangszóró, ebben a számban még sose hallottam, hogy a bal hátsó vokalista triangulumozik is". Ja, mondjuk ehhez olyan hangszeres zene is szükséges, amiben vannak részletek. Mert ahol a dj egyedül tekergeti a potmétereket [link] ott buli van, de részletek nincsenek. Aminek pont ellentéte pl egy nagyszinpados koncert [link] ahol minimum heten zenélnek, és még a vokalisták kezében is ütőshangszerek vannak. Na az a zene tele van részletekkel. És akiket ezek a részletek nem érdekelnek, akinek mindegy, hogy milyen hangzása van egy akkusztikus gitárnak, annak a Vifa sose lesz jó hangszóró.
iRiver
+1 a Denonra -
-
-
p.lac
tag
Szia!
Tegnap néztem [ezt] a tesztet Vifa Oslo vs Denon Envaya témában, és azt tapasztaltam, hogy a Denon színpadképe sokkal jobb (már amennyire egy ilyen tesztből fülessel ezt le lehet venni...)
Ha jól értem a dolgot, akkor a Helsinki veri az Oslo-t színpadképben?
Köszönettel:
plac
-
<Adamsky>
nagyúr
Srácok, akinek új verziós Motion+ hangszórója van (fw. 37.38 vagy újabb) nézze már meg legyen szíves, hogy tud-e a hangszórója multipoint-ot.
-
Kapanyél
őstag
Tegnap megérkezett a Vifa Helsinki, az utolsó akciós darab volt.
Mielőtt leírom a tapasztalataimat, két fontos info:
- PowerAmp-et használok, amivel minden hangszóróból ki lehet hozni a legjobbat (mindig meglepődnek ismerősök, hogy tud úgy is szólni a saját hangfaluk, ahogy)
- 2db Boombox-om van, megfelelő beállításokkal döbbenetesen jó hangjuk van, sosem választanék másikatTehát a Vifa Helsinki:
- igényes csomagolás, kidolgozott részletek, jó minőségű papír - hozza azt, amit az eredeti áráért elvárhatnánk
- anyagminősége, kidolgozottsága pazar! A fogópánt vastag, puha, szépen festett marhabőr. Lógó sorják, repedések nincsenek. A készülékházon érződik, hogy nem bililemez, hanem 2-3mm-es fém. Súly van rendesen, még acél is lehet. A festése, illesztések tökéletesek.
A multifunkciós gomb, a világítása mintha renderelt képet néznél: jól eltalált színek, pont jó fényerő, sehol egy átszűrődés. Hibátlan!- felmelegedés és pár óra járatás után a hangja zseniális. Olyan sztereó tér van, amit a Boomboxaim kétszer akkora fizikai szélességgel sem hoznak. Nem elektronikus csodáról van szó, nincs széthúzás, egyszerűen olyan minőségi, jól megtervezett a hangszóró, hogy hihetetlen módón, de van színpadkép! Nem tolakodó a magas tartomány, sőt. A középtartományban súlyosan részletező, igazából már azért is meglepő, mert nem számít rá az ember, hogy BT hangszóró is tudhat ilyet.
A forrásra érzékeny, azonnal hallod, ha YT-ról letöltött, agyontömörített zene szól.
És akkor a basszusok. Megfelelő beállítással a PowerAmp-ben olyat dörrent, hogy pislogtam csak. Egy JBL Charge szintjét simán hozza! Talán még egy Extreme mélytartományát is megközelíti. Ilyenkor viszont nincs buli, az erő elmegy erre. Tud hangosan is szólni, még elég mennyiségű basszussal is, de ha szép, dinamikus hangot akarok kihozni belőle, akkor nem az üvöltés az ő asztala.
Nyilvánvalóan ilyen basszusokat ilyen kis hangsugárzókkal csak nagy kilengéssel lehet elérni, ill. passzív radiátorokkal. Emiatt, ha túltekerem, azért be lehet rezegtetni a membránt, nem korlátoz a DSP-je ennyire.
Ha alapon hagyom és nem EQ-zok, hanem élvezem a nyers audiofil élményt, egészen széles hangerőtartományban képes ugyanazt a jó minőséget prezentálni.
Egy 25nm-es irodát zavaróan be tud hangosítani.Azt gondolom, hogy az eredeti 150.000 Ft-os árát - nekem - nem érné meg, bár nem vennék luxus kategóriás hifi termékeket amúgy sem, így az ilyen jellegű többletet nem tudom megfelelően értékelni.
Pusztán a hangja és a tökéletes kidolgozottsága miatt viszont a 80-100e-es kategóriában remekül helytállna. 49-ért így ajándék volt. -
p.lac
tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni, hogy Anker Soundcore Motion+-t honnan érdemes most venni? (nem probléma a külföld)
Előre is köszönöm a segítségeteket:
plac
-
carl18
addikt
Hát igen, mondjuk ki biztos van egy réteg akinek a Vifára van szűksége. Csak ők nincsenek sokan, és az átlag ember nem add ki ennyi pénzt egy hordozható bluetooth hangszóróra.
Én úgy magamból is ki indulva talán 50-60E volna a plafon amit kiadnák egy hordozható hangszóróra. Mert ezért az árért az ember már kap egy tiszteséges hangzást, és elég remek akkumulátor üzzem időt is. Nyilván az emberként az ígények változnak, de azért a fizikát se lehet becsapni és egy 2 Kg-os hangszórónak is meg vannak a határai.Hát igazság szerint a vélemény egyénenként változik, évek folyamán azt szűrtem le egyik hangszóró se lesz tőkéletes és mindegyiknek van valami gyenge pontja.
Anno mikor az Onyx 6-ot összemértem az Xtreme 3-al, hát hatalmas volt a különbség az Onyx javára. A 120 mm-es Woofer nem hazúdik, brutális mélyeket produkál a HK.
Szerintem Basszusban ők a legjobbak, még egy gyártótól se hallottam kompakt méretben olyan mélyeket mint amiket ők produkálnak. -
B1T3
Topikgazda
válasz
carl18 #12776 üzenetére
A „nem annyival jobb” igazságtartalmát az igényszint határozza meg, illetve azt, hogy a „hétköznapokban jobban helyt áll”, az, hogy kinek mit jelent a hétköznapi zenehallgatás.
Valóban nagyon drága a Vifa Oslo és a Helsinki, de ha valakinek egyszerűen egy olyan hangszóróra van szüksége, amely a méretéhez képest kompromisszummentesen lesugározza a kedvelt számait, és hajlandó is fizetni ezért, akkor nem fogja beérni pl. egy Motion Boommal (amely a kategóriájában ettől függetlenül kiváló választás).
Lehetne sok hasonlatot mondani erre, de már így is túlbeszéltük a témát. -
carl18
addikt
válasz
xerobyte #12775 üzenetére
Sajnos natív teljesítmény és basszus esetén még a Charge 5 se tud lépést tartani a Dockinnal. Sajnos az a fő gond hogy a fikikát nem lehet becsapni és kisebb méretből nem igazán lehet azonos hangot elő állitani.
A Motion Plus megfelelne céljaidnak, de nem tud basszusban versengedni a Dockinnal.
Az még pont hordozható bárhová, és a hangja is kiemelkedő kategóriájában.
A Dockin tény és való jól szól stb, de azért a súlya és mérete miatt nem az a hangszóró amit az ember bárhová magával cipelene."Vifa"
Bár biztos jól szól a Vifa a maga kategóriájában, de szerintem senki se vinne ilyen drága hangfalat bárhova magával. Szerintem nagyon sok helyzetben jobban jár az ember egy vízálló hangfalal. A Motion Boom előnye hogy egy sátrazás "Campingezés" esetén is simán megállná helyét. IPX 7-es védelme miatt simán megállja helyét esőben, és még ha tönkre is menne az ember nem gyomorgörcsel gondolna a hangszóró értékének bukására.
150 vs 30E forint.
Szerintem még ha a Vifa képes is jobban szólni, biztos nem annyival mint amennyivel drágább. Egy Motion Boom a hétköznapokban sokkal jobban helyt áll és szerintem akku időben is jobbat tud mint a Vifa. -
xerobyte
aktív tag
Sziasztok!
Az exasszony váláskor elvitte a Dockin D Fine-t (nem röhög, tényleg ez történt
).
Az még a v1-es változat volt és nagyon szerettem, mind a hangja, mind a portable része, ereje rendben volt.
A pótlásán gondolkozom és eszembe jutott, hogy esetleg fejlődött-e már annyit a technológia, hogy azt a 2kg-os, kb 30x10x10cm-es méretet és névleges 50W-ot kiváltsa valami kisebbel? Motivációm fő oka, hogy akkor könnyebb lenne reptetni a cuccot. Bőröndbe max 1kg-t szánnék erre, 2-t már nem.A topic olvasgatása után azt látom, hogy nem történt érdemi változás, még mindig a mágnesek súlya, ami lényegében befolyásolja az egészet, szóval 1kg-ból nem fog csoda kijönni.
Ez alapján arra jutottam, hogy ha kötök kompromisszumot és fontos az utazó kivitel, akkor marad a :
Anker Motion+
JBL Flip 6
vonal, de ekkor vesztek a Dockin-nál megszokott erőből.Ha pedig 'pótolni' szeretném régi eszközöm tudását, akkor kb marad a:
JBL Charge 5Rosszul látom? A két nevezett kategóriában tudtok mást ajánlani? JBL charge 5 competitor esetleg? A sony nem volt meggyőző élőben.
Felhasználás:
- beltér kiegészítő hangfal, ahol nincs 'rendes' hifi (pl háló)
- privát edzés teremben (bass heavy zene)
- moderált házibuli mondjuk 6-10 fővel
- szabadtéri chill vízparton
- szabadtéri sörözés/grillezés -
<Adamsky>
nagyúr
Nem igazán világos, hogy hogyan lehet párhuzamot húzni a Volvo és a Vifa között. Utóbbinál mióta megvették a kínaiak gyakorlatilag nem történt semmi. Új termék nincs, a régi ügyfelek fejére pedig kedvesen tojnak azáltal, hogy kijelentik, a régebbi (de jelenleg forgalomban lévő!) hangszóróikhoz való alkalmazás sose lesz javítva. Hmm...
-
csƵ
addikt
A Vifa bezárásával és az applikációval kapcsolatos infók:
"Nos, ebből annyi az igaz, hogy a VIFA -pontosan ugyanúgy mint a VOLVO - régóta kínai tulajdonban van és a dániai székhelyű európai disztribúciót számolta fel a vállalat, a pandémia miatt átalakult üzleti modell okán. Az országos disztribúciók működnek, ahogyan M.o-on is a Muzix Group Kft. Most nyílt meg a németországi szervizközpont és a közelmúltban került ki a frissített VIFA HOME applikáció. A jelenlegi "csak" Bluetooth eszközökre nem lesz másik app, ami volt, az a 2019 előtti modellekhez volt, de sajnos bug-os. Szóval "az élet megy tovább", kb márciusban érkezik az újabb szállítmány M.o-ra."
-
B1T3
Topikgazda
Úgy emlékszem, a Cyber November keretében kezdődött az akciózás, és valószínűleg az adott készletre szólhatott, ami még csak mostanában futott ki tekintettel arra, hogy a Telekom ajánlatai nem jelennek meg pl. az árukeresőn. Biztosan nem volt annyira nagyon hatalmas készlet.
-
csƵ
addikt
Találgattunk itt a telekomos akciós Vifa készletről. Eszembe nem jutott volna eddig, de rákérdeztem a Vifa Magyarországnál. Ez a válasz érkezett:
"Black Friday és limitált mennyiséget adtak el, ha jól tudjuk. Az a szállítmány biztosan 2019-es. Az akku hat hónap után nem garanciális, de jellemzően nem hibásodnak meg. Ha mégis, Németországban van az európai szerviz, ott cserélhető az akku, melynek bonyolításában részt veszünk."
-
”másodkézből 55.000 Ft-ért.”
Így igen,így bestbuy,de itt a legtöbben boltból/webshopból vesszük a cuccokat újonnan.
Nem igazán fair összehasonlítani egy alacsonyabb kategóriás új termék árát egy magasabb kategóriás használtéval és ez alapján bármilyen következtetést levonni.
Mennyi is egy új Boombox 3?
180k…
Mennyi volt anno újkorában az első generációs Boombox?120k körül.
Innen nézve már nem is annyi fair összehasonlítani egy újonnan is 20-30-40ezres Soundcoret/Tronsmartot/Dockint/satöbbit.
Azok a maguk kategóriájában megállják a helyüket (van amelyik jobban,van amelyik kevésbé),de ne hasonlítsuk össze őket egy valaha magasabb kategóriát képviselt használt termékkel. -
válasz
Lami66 #12764 üzenetére
Igen ez pont aktuális volt most.
Szilveszterre elvittük magunkkal egy vendégházba az Oslo-t és a JBL Boomboxot és ki lehet találni melyik volt a buli sztárja...
Hiába a Vifa Oslo-n megszólaló kristálytiszta magas hangok teljesen torzításmentesen és szebben "szólva" mint a Boombox. Nem tudja a basszusban hozni azt a szintet.
Oké a Copenhagen 2.0 már biztos tudná de majdnem 300.000 Ft az a hangszóróUgye még akkor felmerül a kérdés, hogy miért is nem JBL PartyBox 100-as széria vagy JBL PartyBox GO. Nem véletlen... Lehet, hogy hangosabbak de cserébe csúnyábban is szólnak mint egy Boombox...
Amúgy 1 éve vettem a Boomboxot hibátlan állapotban dobozában másodkézből 55.000 Ft-ért. Szerintem annyiért "BestBuy". Inkább ez 55-ért mint a Soundcore meg Tronsmart, Dockin meg fene tudja mi megy még ebben a csoportban
(bocs)
-
-
Az lett, amit írtam, hogy kevesellni fogod a mélyeket egy Dockinhoz képest. És az is bejött, hogy akármilyen jó áron van, nem veszek Vifát, mert a Denon és a Philips mellé felesleges. Te ugyanerre jutottál tapasztalati úton, amire én elméleti okoskodással. A Vifa egy alapvetően jó hangszórót nem tud kiszorítani, mert annyival nem jobb. Egy Tronsmart már nem érezhetné magát biztonságban a Vifa mellett.
A Vifa annak jó, akinek az egyetlen hangszórója lesz. Kap egy nagyon jó hangzást, amivel elégedett lehet, mert nem hasonlítgatja egy meglévő másik valamihez. Az csalódik benne aki a mélyhangsúlyos felturbózott dögös/bulis hangzást várja el. -
Salex1
őstag
Tudnátok ajánlani BT hangszórót, amit lehet párosítani, vagy alapból 2db-os sztereó?
Olyasmire gondoltam, mint a JBL GO. -
Pocee
senior tag
Nem fogok kettőtöknek külön írni,viszont mindkettőtöknek szól,hogy remélem azért van annyi jogom,hogy eldöntsem hogy sztem egy termék túl van e árazva és nekem mennyiért éri meg,olyan érzésem van mintha abban a csapdában lennétek ha valami drága az csak jó lehet...
Elmondtam,hogy jó a vifa,de nekem nem azt hozta amit vártam, igazából ha nem lenne a dockin maradna is,de így nem tud annyi pluszt,hogy megtartsam.
Onkyo playert és Foobartt használok és minimális módosítás van eqban,ha egy nagyon prémium termék appja annyi hogy be tudok egy mély hang kiemelést kapcsolni meg auto power off-t akkor ennek az úri huncutságnak tényleg nem én vagyok a célközönsége,mert ettől én nem fogok szétcsúszni.
-
<Adamsky>
nagyúr
Látom, idézőjelek közé tetted a "hackelés" szót, szóval csak remélem, hogy te sem gondoltad komolyan, hogy egy app feltétele hack-elés lenne. Nem tudom, hogy mit tud, mit nem, ez az app, de ma már a komolyabb bt.-s cuccokhoz igenis dukál egy olyan alkalmazás, amivel még jobban testreszabható a hangzása.
Az pedig, hogy "mennyire megy mélyre", ne keverjük azzal, hogy adott hangszóró mekkora "upper bass" (nem tudom erre van-e valamilyen normális, magyar kifejezés) kiemelést kap alapból. Néha én is becsapódok mert egy ismeretlen eszközön meghallgatok vm. kommerszebb és/vagy nem túl "bonyolult" zenét, és azt hiszem, hogy jól szól, ill. képes az "lower/sub bass"-t megszólaltatására is. Utóbbi viszont csak akkor derül ki, mikor valami olyasmit hallgatok meg rajta, amit ismerek, és tudom, hogy hogyan kellene szólnia ..." .. a saját eq-m nélkül 70%tól torzít ... "
Ez mondjuk nem "szép dolog", mert már egy olcsóbb cucc is képes a hangerő növelésével picit visszavenni a mélyből, ha sok lenne.
" ... eq bekapcsolva 50%tól torzítás hallható a mély tartományban."
Az ilyen cuccokat nem érdemes (szabad) külön EQ-zni, mert tényleg csak sz@rabb lesz (túlvezérled az egészet). Egyébként milyen EQ-t használsz? Van rajta "preamp"? -
B1T3
Topikgazda
Nyilvánvaló, hogy ezt a terméket nem neked szánták. Egyébként van az a szint, amikor minimális pluszért is borzalmas felárat kell fizetni, különösen a hifi világában nem ismeretlen ez. Valóban jó a Dockin, de a hangkép kiegyensúlyozatlansága miatt összességében teljesen más ligában játszik a Vifa Oslo (vagy akár Helsinki), ha valaki minőségi zenehallgatásra keres egy terméket.
Mondom mindezt úgy, hogy van egy Harman Kardon Onyx Studio 5-öm, és mélyből bődületes mennyiséget tud (nem csak a kiemelés miatt, hanem valóban bluetooth hangszóró voltát meghazudtolóan mélyre tud menni), és bár összességében is jól szól, még ez is „válogat” a zenei stílusok között, míg pl. egy Vifa Helsinkinél szinte egy számnál sem volt különösebb hiányérzetem.
-
Pocee
senior tag
Figyelj,biztos igazad van,de egy 160ezres cuccot ne kelljen már "hackelgetni",de hogy objektív legyen megnézem appal is,ezen nem múlik.
Bár fenntartom,hogy egy negyedáras termék majdnem tudja ezt "hackelés" nélkül,és nem korrekt,egyéb iránt hogy azt nem lehet állítgatni.Szerk: feltettem az appot,bekapcsoltam a kiemelést,jobb lett,valóban.de még mindig nem fogom a hajam,hogy hubazmeg...
The Killers-Be Still című zenében elég nagy mély van...a saját eq-m nélkül 70%tól torzít,eq bekapcsolva 50%tól torzítás hallható a mély tartományban.
Az ízlés szubjektív,meg a hallás is,és szobadísznek is elmegy az Oslo annyira szép de hogy reálisan kb 80-90 között lenne az ára,de nem tud annyival többet hogy maradjon.
Mégegyszer elmondom,nagy hifim van itthon,szóval szobában be se lenne kapcsolva,kint meg sajnálnám ütni verni. -
<Adamsky>
nagyúr
"... a jelenleg használható applikáció támogatottsága leállt ..."
Na, nekem ez is a bajom a Vifa cuccaival, hogy évekkel ezelőtt leálltak kb. mindennel. Ettől persze a hangfalaik nem lettek rosszabbak, de szerintem új termék nem várható tőlük, és - ami viszont gáz - hogy a nem éppen olcsó hangfalaikhoz szükséges alkalmazások fejlesztése is áll, és nem úgy néz ki, mintha valaha is újraindulna.
Én azt látom, hogy árulják azt a portfóliót, amijük van, ameddig csak lehet, aztán ennyi. -
B1T3
Topikgazda
Egyáltalán nem mindegy, hogy magának a hangszórónak a beállításáról van szó, vagy EQ-zott anyagot küldesz rá, egyrészt a telefonos EQ-zgatással jelentősen romolhat a minőség, másrészt a hangszóró meg is jegyzi a beállítást eszköztől függetlenül.
A Vifa hangképei különösen jól el vannak találva, és és föld az EQ-záshoz képest. Az, hogy a Dockinhoz nincs ilyesféle applikáció, az nem egy referenciapont, hanem a Dockin gyengesége pl. a Vifa vagy épp az Anker hangszóróihoz képest. -
B1T3
Topikgazda
Alapértelmezetten a Standard hangüzemmódban van a hangszóró, amely egy flat hangkép gyakorlatilag kiemelések nélkül, de a Vifa applikációban választható olyan hangkép is, amelyben a mélyek kicsit ki vannak emelve.
(Az a baj, hogy a jelenleg használható applikáció támogatottsága leállt, így jelenleg Androidos telefonnal érdemes próbálkozni.)#12748 carl18
Én is ezt írtam, hogy az még megy a D Fine-oknak, de az korántsem nevezhető mély basszusnak. -
B1T3
Topikgazda
Milyen módban hallgattad az Oslot? Csak mert valójában mélyebbre megy, mint a D Fine+. A Dockin bár 75 Hz és 125 Hz környékén valóban nagyon ki van emelve, amely puffogással valóban a telt basszusok érzetét keltheti, de ez nem az, 60 Hz alatt pedig teljesen el is hal. A Vifa Oslo és a Helsinki ezzel szemben jóval kiegyensúlyozottabban szólnak az egész hallható tartományban, és összességében majdnem 5-10 Hz előnyben vannak, ami a mély tartománynál igencsak fontos.
Az üzemidő az egyetlen, amit fel lehetne róni a Vifának, az látható, hogy ezeket elsősorban beltéri használatra tervezték. Viszont ami érdekes, hogy a kezelési útmutatóban azt írják, hogy amennyiben lehetőség van rá, hálózatról használjuk, ugyanis ebben az esetben kiváló állapotban maradhat az akkumulátor, ez pedig arra is utalhat, hogy ügyesen megtervezték, és ilyenkor nem történik rátöltögetés az aksira (sokan éppen attól szoktak félni, hogy töltés közben használhatják-e a hangszórójukat).
-
carl18
addikt
Köszönöm, jó hogy leírtad a véleményed, igazság szerintem akkor nem véletlen hirdeti mindenki 65E forintért az alig kipróbált oslot. Talán más embernek se nyerte el annyira a tetszését hogy meg tartsa.
Én is pont azon gondolkoztam Dockinról érdemes-e Oslora váltani. De sajnos a redditen is sok poszt van az Oslo rövid akku idejével kapcsolatban. Az biztos a majd 200E alap árcédula nagyon extrém. Biztos vannak helyzetek mikor a Vifa jobban szól mint egy átlag hangszóró, de hétköznapi használatra egy D Fine/Motion Boom/Xtreme 2-3 szerintem jobban használható.
Én ugy szűrtem le az ilyen bluetooth hangszórókat az emberek általában a hordozhatóság végett veszik. Vagy hogy tudjanak máshol is zenélni ahol nincs áram, ezért például a Dockin 14 órás akku ideje igen szép fél hangerőn.És ilyen hangerőn már elég jól halható a zene.
Akkor én is leteszek Vifa termék vásárlásáról, talán megvárom a Motion Boom utodját vagy a Dockin D fine 3-at és a kettő közül választok. -
Pocee
senior tag
Sooo!
Vifa Oslo vs Dockin D Fine+
nem akarok regényt írni,a vifa desing nagyon szép,nagyon igényes anyagokat használ.
meghajtani nem tudtam még,mert járatás alatt van,de 160at nem ér a vifa ez biztos...ahogy fentebb is írták a dockin mélyebbre megy,viszont középben és magasban elmegy vifa,de annyira nem hogy 110ezerrel többe kerül.van mélye,elég a zenéhez,de egy JBL-en nevelkedett usernek kevés lesz,ez biztos.inkább olyannak való aki érti a hifi vonalat és tudja,hogy egy zenében nem kell a mélynek zuhognia,hogy jó legyen.
Tehát az egész biztos,hogy eredeti árán nagyon túl van árazva,de azt mondom,hogy akinek van egy Dockinja,mint nekem, még a 60ezer is felesleges pénzkidobás,szóval biztos,hogy nem tartom meg,van itthon komoly hifi,az kiszolgálja az igényeimet,a dockin meg horgászni,kinti főzésekre bőven elég,a nagyon minőségi zenét nem ezektől kell várni. -
carl18
addikt
Igen, sajnos valóban rossz a kínézet. A Dockinra még jó volt ránézni is, de a Motiom Bom valahogy ronda lett. Reméljük a Motiom Boom utodja valami elfogadhatobb kinézetett kap majd. + A másik nagy gond hogy a borítása ez a filléres vékony műanyag.
Még a budget király W-King D8 is masszívabb műanyag borítást kapott. Hát Remélem a ronda fogantyút elhagyják, és inkább a opcionális szíj legyen a hordozhatóság jelképe.
Nyilván egy hangszórót az ember a hangjáért vesz, viszont biztos vesztettek pár vevőt a ronda külalak végett.
A Motion Boom oldalán már írtam nekik javaslatot hogy tudom elképzelni a specifikációt.
Személy szerint fizetnék 50 dollár többet is ha valóban az pénz nemében jelentősen javulni a felszereltség.
Motiom Boom+/Motion Boom Plus2 stb. A név nem számít-.
Bluetooth 5.0 APTX Codec
50-60 Watt D-Class erősitő (Hűtőbordás)Opció.
2 utas hangrendszer, 2X75mm Woofer/2X Twitter
A Ronda hordoható fül elhagyása és lecsatolható szijas megoldás.
3X26650-es cella akku gyanánt, hogy remekül bírja akku időben is.
Talán még a 3,5mm-es Jack alzat is vissza jöhetne, de egy Micro SD kártya olvasó se kerülne + költségbe.Mert ha csak hátterzajnak kell egy hangszóró, akkor nem tartom jó ötletnek a 8-12 órás folyamatos Bluetooth kapcsolatot. Így a telefon felhasználása is korlátozott.
A Nagyobb Woofereket azért gondoltam mert lényegesen több basszust tudna produkálni,és jelentősen mélyebbre is tudna menni. Az Onyx Studio 3-4 75mm-es Drivereket kapott,de a hangját a mély is erős basszus azért rendesen érződik. De ha ettől nagyobbat kap egy hajszálal se volna probléma, egy 8 cm woofer még jobban tolná a mélyeket.
Esetleg még gondoltam arra is hogy a VIfa Helsinki/Doss Sound XL mély nyomóiból lehet 2-őt használni. Azok igazi Wooferek, és valóban elég mélyre tudnak menni a méretűkhőz képest.
Ha ezt egy gyártó kivitelezi elérhető áron, akkor mondhatjuk valóban eljön a hordozható méretű hangszórók "Deep Bass királya"
-
carl18
addikt
Úgy láttom Alan egyik videó kommentszekciójában pont arról írt már készül a Motion Boom utodja. Xtreme/vagy Boombox szintjére dobnak majd ki új hangszórót, annyit tudok 2 utas hangrendszere lesz. 2 Woofer-2 Tweeter, szóval tuti hogy jó hangszóró lesz.
Remélhetőleg elhagyják a ronda fogantyút is lesz normális vállpánt.Már a Motion Boom is elég szépen belopta magát az emberek szívébe, ha ezt felcsiszolják és a Motion + előnyeit is hozzá adjuk akkor valóban piacra kerülhet egy közel tőkéletes bluetooth hangszóró.
Szerintem idén bejelentik, talán nyára piacra dobják. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Acélfarkas #12737 üzenetére
Motion+ -t akartál írni szerintem.
A felmerült igényeknek én is megfelelőbbnek gondolom a Motion Boom-ot (úgy látom épp ~1 napig még a kupon is él...) -
JoolsNOS
veterán
Sziasztok!
Van egy bluetooth fülesem. Asztali gépen szeretném használni. A gond nem a fülessel van, hanem a kis bt adó usb stickel. Van itthon 2 db is, de mindegyik kis gagyi régi kínai. Sokszor akadozva, késve küldik a jelet. Van valami ajánlott stick ami működik rendesen?
Köszi -
Lendova
őstag
A guruk ajánlását kérném, hogy milyen bluetooth hangfalat érdemes venni 20-40k között. Főként garázsban lenne használva és akkumulátoros legyen.
-
válasz
pècsimunkás #12729 üzenetére
Ha ez a video [link] sem oldja meg a problémát akkor ott valami műszaki gond van
-
carl18
addikt
válasz
pècsimunkás #12728 üzenetére
Nekem Xiaomi telefonom van és gond nélkül működik az Earfun Uboomal.
de anyám ezer éves Huawei telefonja is megy vele android 4.0-val. -
pècsimunkás
addikt
válasz
pècsimunkás #12728 üzenetére
A Realme és az OP telefonok előtt is volt nullázva a hangfal.
Látja mindegyik telefon, de nem tud egyik sem csatlakozni. Csak a Samsung eddig. Semmi más. -
válasz
pècsimunkás #12726 üzenetére
Nem az uboom-ot akarom védeni, de nem lehetséges, hogy egyszerre csak egy eszköz tud hozzá kapcsolódni? Ha másik eszközt akarsz rácsatlakoztatni, akkor előbb a régi eszközzel le kell csatlakozni róla, utána párosítás módba kapcsolni és akkor tud új eszközhöz kapcsolódni? Ez csak egy feltételezés. Régesrégi bluetooth cuccok így működtek, talán a 4-es bluetooth előttiek.
-
pècsimunkás
addikt
válasz
carl18 #12696 üzenetére
Említettem öcsémnek ezt a kis hangfalat.
Annyit mondott tesóm, hogy, a kislánya Uboom- jához eddig csak Samsung telefon csatlakozott.
A kislánya, az én keresztlányom, és névnapjára kapta a hangfalat tőlem.
Azt már régebben írtam hogy semmilyen Xiaomi termék sem kapcsolódik hozzá, de nemrég kiderült, hogy Realme és OnePlus telefonokkal sem kapcsolódik össze.
Szóval az Uboom az első, és egyben utolsó Earfun termék a családban.
-
golyani
őstag
válasz
golyani #12658 üzenetére
Na a recsegős Helsinkitől egy 14napos elállással megszabadultam és rendeltem egy másikat ami tegnap meg is jött.
A hangja kiváló, meglepődtem milyen jól szól. Akkuidőben ~20-50% közötti hangerővel egy ~5,5 órát sikerült eddig hozni. Az akku visszajelzés elég béna, de lehet ez az app hibája. 5-20-50-80-100%-ot ismer. Töltés után pár perccel már csak 80%-ot ír az app. Töltés az nálam kb bő 2 óra után már zölden világít.
-
Kapanyél
őstag
válasz
Kapanyél #12722 üzenetére
Viszont az Edigitalnál most elég jó áron van a [VIFA Reykjavik], csak 55 190 Ft.
-
francz'70
senior tag
válasz
carl18 #12710 üzenetére
...amit csinálsz inkább önbizonygatás hogy te milyen jól döntöttél"
Szerintem valamit nagyon félreértesz...
..hidd el nincs rá szükségemAmúgy meg nem ez az első bt hangszóróm
...csak ilyen hordozhatóra eddig nem volt szükségem,( igaz anno a gyereknek vettem egy- két noname vackot, (azok azóta is működnek) Kerti parti vagy sütögetéskor meg kiszoktam tolni a vezetékes bt-os "falbontó" NGS Wild Punk3 party hangfalat (na, az beszarás hogy szól) bent a hifihez és a házimozihoz bt audio adó vevőt használok, a soundbaron meg ott a BT. Szóval eddig igazán nem volt rá igényem, csak most jött egy ötlet, hogy jó lenne valami a műhelybe, de akár a kert, udvar is szóba jöhet. Csak közben annyira megtetszett, hogy azt vettem észre, már hordozgatom magammal a házon belül is
Az Alan Ross YT videó tesztre visszatérve, nekem kicsit furcsa, hogy a T6 Plus UE alapértelmezett beállításon volt, míg a Motion+ és a Flare2 custom EQ val
Nem tudom ez mennyire volt fair összehasonlítás? Nyílván nem kétséges, hogy jobb a motion+ és a flare2, de azért na....
-
Kapanyél
őstag
Elfogyott minden…
-
Telekomosként lett volna lehetőségem megvenni ilyen olcsó áron, de a Denon mellé felesleges lett volna. A nappaliba a Denon Envaya 250 pont elég. Így se szól 70% -nál hangosabban. A Vifa annyival nem szól jobban (szebben), hogy a Denon mellett hangminőség hiányom legyen.
A hálószobába se jó a Vifa, mert ott a 100 wattos Philips aktív hangfal is majdnem kevés (S5X). Feleségem az online edzéseket (spinracing) a valódi edzéseken megszokott hangerővel szereti csinálni, ami bizony diszkóklub erejű hangzavart jelent, ablakrezgéssel fűszerezve 😁 -
válasz
carl18 #12716 üzenetére
Igen, csak 60.000 Ft. És nincs rá semmilyen hűség.
Ugye Árukereső nem dobja fel a telekomot és sokan nem tudják.
Azt, hogy miért ennyivel olcsóbb azt senki nem tudja. Hogy a Vifa reykjavik miért drágább 5000 Ft-tal (65.000 Ft) ugyanígy telekomon belül az is rejtély.A másik anomália az a Helsinki 50.000 Ft-ért. A legolcsóbb helyeken is 150 körül megy.
Amúgy a Vifa oldalán 500 dollár az OSLO.
Ez egy frissített verzió 2020-as (ugye az OSLO 2016 óta van).
De akkor se stimmel. Ez a legújabb verzió is mindenhol 160-170.000 Ft...Nekem 4 nekifutás kellett mire meg tudtam rendelni.
Ugye készletértesítő után az egyéni rekordom 20 másodperc úgy sikerült. De ha már 2 percig húztam az adatok kitöltését akkor nem tudtam megrendelni. Egy kicsit PS5 szindróma az egész -
hkari
őstag
A telekomnál tényleg 60 ezer forint az Oslo?
-
Pocee
senior tag
válasz
Lami66 #12712 üzenetére
Meglátjuk,van itthon komoly hifi,szóval nehéz elvarázsolni,tudom helyén kezelni,a dockin is megfelel a célnak,annak idején nem bírtam rávenni magam hogy 150-180ért vegyek oslot,ennyiért meg azért ki akarom próbálni.ha nem jön be visszaküldöm vagy megkapja valaki,de azért bízom benne.
-
Én egyik hangszórót sem ismerem, de arra tippelek, hogy a Dockinhoz képest kevesellni fogod a Vifa mélyeket. Viszont azok a mélyek nem összemosódott brummogások lesznek, hanem minden hangszer minden mély hangjában hallani fogod a részleteket. Persze megfelelő minőségű hanganyag esetén.
-
Pocee
senior tag
Jelentem a Vifa Oslo kicsonagolva,nagyon elegánsan van csomagolva,azt írják az első töltés minimum 4 óra legyen,úgyhogy csak 7 felé kapcsolom be.
A design biztos hogy megveri a szögegyszerű Dockint,de számomra a hang fontosabb... nyilván. -
carl18
addikt
válasz
francz'70 #12708 üzenetére
Már írtam itthon is van olcsobban garantáltan olyan ami lelépi a tronsmartot.
A W-King D8 mini alternatíva más néven fut 20E alatt, de a Divoom is biztosan megfingatja.
Az első bluetooth hangszóród, mást még nem is hallottál amit csinálsz inkább önbizonygatás hogy te milyen jól döntöttél. Van jobb hangszóró tőle nem is egy, de ne ezzel foglalkozz hanem élvezd amit vásároltál.
Csak ismétlem önmagam, neked kell megfeleljen és ha te neked tetszik a többi nem számít.Igen a videót láttam és emlékszem rá. 1 óra 42 percet megy max hangerőn.
Hát ő is azt mondta nem tiszta a hangja és nincs meg az egyensúly.
Ez a hangszóró csak basszusból áll és nem halasz mást tőle.
Egy videóban szereplt nála is az T6 UE amiből nem nehéz a következetést levonni abszólut nem versenyképes.EVOLVEO ARMOR POWER 6A Sound test. W-King D8 Mini alternative
Szép basszus, teljes hangerőn se torzít és kiegyensúlyozott hangzás.
Haveromnak mikor T6 Plus volt ennek még csak a nyomába se ért, és a T6 UE ugyan azokat a Drivereket használja mint a T6 + szóval túl sok különbség nincs a kettő között.
Az ARMOR 6A 100% hogy letépi a feltörli a Tronsmartal a padlót. -
<Adamsky>
nagyúr
A "best buy" régóta nem változott. Sorrendben:
• Tribit Stormbox Micro
• Tribit XSound Go (talán itt is van frissítés → type-C, TWS?)
• Tribit MaxSound Plus (ebből is van frissített verzió → type-C, TWS)
• Anker Soundcore Boost (upgraded version → EQ, type-C, TWS, eltűnt az AUX)Utóbbi hármam volt (ill. az utolsó még mindig megvan). Szerintem ha árban és méretben a MaxSound Plus belefér, akkor megéri a pluszt a Go-hoz képest.
Az Anker Soundcore Boost alapból tompábban, mosottabban szól a MaxSound Plus-nál. Előbbinél viszont van "hardware"-es EQ, amivel kb. bármilyen hangzás kihozható belőle, és így már tud úgy szólni - sőt mélyben egy picit még erőteljesebb is - mint a MaxSound Plus. Utóbbin csak egy ON/OFF van a mély-hang kiemelésre. Ja, a MaxSound Plus-on (talán a frissítetten is) van AUX, míg az újabb Anker-en nincs. -
francz'70
senior tag
válasz
carl18 #12705 üzenetére
Ne értsd félre, nem azért írom le a tapasztalataimat, hogy meg győzzelek, tudom, hogy nem kedveled a Tronsmart cuccokat
Csak eddig pozitív a benyomásom ezzel az UE-nal, így a flip5 -tel összeengedve meg pláne. Igaz, hogy kell dolgozni az EQ-val (nem is mindegy, hogy milyen) rendesen. Én pl. a hangolást azzal kezdem, hogy a samu telón az Adapt Sound-al eleve erősítem a magas, de van, hogy a magas és közép hangokat is, és ezután tolom rá a letöltött EQ-t! De eleinte még a samu teló EQ-ját is bevetettem, egyszerre két EQ-val dolgoztamTudom, hogy soha nem lesz olyan mint egy Motion+, Tribit Max Sound vagy Dockin stb. de egy kis (nagy) állítgatással/hangolással azért ott a fény az alagút végén, még ha ez a UE nem is fogja elérni soha
...de jó minőségű zenével etetve (inkább elektronikus, pláne mélyorientált) simán tartotta a lépést a flip5 -tel, sőt egy két muzsikánál sokkal de sokkal teltebb volt a hangja
Ezek után egy kicsit csodálkozom, hogy mennyire le van húzva itt a totyikban, mivel ok kicsit "melós" ez a cucc, de az itthon forgalmazott BT hangszórók között, nem győzőm hangsúlyozni, hogy "kategóriájában és ár/értékben", teljesen vállalható
Neked kell megfeleljen, szerintem Oluvnál ez is egy videóig szerepelne.
Mondjuk Alan Ross-nál ott járt...van a YT-on egy videó, Tronsmart T6 Plus Upgraded Edition vs. Anker Motion Plus and Flare 2
Sajnos gyenge az angolom, ha esetleg megnézed, légyszi írd már le, hogy mi a véleménye/tapasztalata az UE-ról, kíváncsi lennék...
Azt nagyjából leszűrtem, hogy a másik kettő jobb, de mégis mit mond az UE-ról?
Köszi -
carl18
addikt
Majd írd meg, kíváncsi leszek a különbségre!
#12704francz'70
Na kipróbáltam a T6 maxon a Get low számot, fél hangerőn valóban képes kibugni a maga módján a Get low számot. De maga a hangzás sajnos akkor is pocsék, mert a hangkép egy favatkát se ér.
Talán képes mélyebbre menni a Dockin, de maga a hangkép akkor se élvezhető.A lényeg, hogy a T6 Plus után a flip5 tel való összevetés is egyre jobban megerősít, hogy "ár/értékben" ez egy kimondottan jó BT hangszóró
Neked kell megfeleljen, szerintem Oluvnál ez is egy videóig szerepelne.Hát nem tudom, én hallotam minden "Trons" Terméket szinte, és egyik se szólt jól.
A kínaitol jobban szól, beismerem de egy átlag márka átlag terméke oda tudja verni.
Például az Earfun Uboom/Tribit Max Sound plus biztos hogy jobb hangszóró.
És hasonló árban megy mint egy T6 Ugraded, és EQ nélkül is szép a hangja.Ha véletlen Szolnok megyében jársz, akkor nyugodtan írj és hallhatsz valóban jó hangszórót.
A T6 Max D Fine különbséget is szivesen megmutatom, legalább én is hallanám a T6 Plus "UE" hangját. Bár kétlem hogy ennyi csalodás után tudnak meglepetést okozni.
T6/T6 Plus, Element mega, T6 Max. Egyik se okozott élményt, max rossz emléket.
A Divoom Onbeat 500 viszont legalább okozott élményeket, az az árához és méretéhez képest valóban jól szólt. -
francz'70
senior tag
válasz
carl18 #12699 üzenetére
"Csak kopogás van, de mély zugása elmarad."
Na a Tronsmart-nál (pláne nálad a max-nál) ilyen gond nincsNemrég volt szerencsém a T6 Plus UE-t összehasonlítanom egy Flip-5 tel. Hát azt kell, hogy mondjam, nem igazán kell szégyenkeznie a fele annyiba kerülő Tronsmart-nak. Zömében elektronikus zenékkel tesztelve az UE mély, mély-közép tartományban simán lenyomta a Flip5-öt (pláne a kopogós basszusát ) viszont a magas hangoknál azért jócskán elmaradt, vagy inkább úgy mondanám, hogy másképp szól a magas tartományban
....de a legnagyobb meglepetést az UE térhatása (360°) okozta bizonyos poziciókban, pl. fal közelébe ha letettem, sokkal jobban betöltötte a teret mint a jbl
Viszont az UE ellentétesen elhelyezett hangszóróinak a hátránya, hogy a Flip5 egy adott helyre koncentráltabb/ütősebb hangot tud irányítani.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az UE-t EQ-val + adapt sound-al használtam (tronsmartnál alapvető
) míg a flip5-nél ezeket azért nem vettem igénybe, mivel azt vettem észre, hogy inkább csak ront rajta
(..ja, amúgy a 3D beállítást EQ -tam szanaszét, és amit garantáltan nem fogsz elhinni, hogy egy Tronsmart-nal a mély hangokat kellett erősítenem....és egész jó lett
Konklúzió: a dupla annyiba kerülő flip5 elsőre dinamikusabb és jóval több magashanggal operál, míg az Upgraded Edition-nál kicsit bűvészkedni kell beállításokkal, és az EQ nélkülözhetetlen ha komolyabb hangzást szeretnék elérni, de megéri. A 360° meg kárpótól a jbl éles magas frekvenciájával szemben, (mondjuk amúgy is jobban preferálom a mélyorientált hangzást..)
A lényeg, hogy a T6 Plus után a flip5 tel való összevetés is egyre jobban megerősít, hogy "ár/értékben" ez egy kimondottan jó BT hangszóró(viszont EQ nélkül nem biztos, hogy ugyanez lenne a véleményem
-
hkari
őstag
Megérkezett ma Amazonról a Tribit Stormbox Micro. Hát ekkora méretben nagyon meglepő hang jön ki belőle
-
Pocee
senior tag
Kaptam a telekomtól készletértesítőt a vifa oslohoz,holnap hozza a futár...majd jövök és beszámolok milyen a dockinnal összehasonlítva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Kompakt vízhűtés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Melyik tápegységet vegyem?
- VoLTE/VoWiFi
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Projektor topic
- Posta, csomagküldés
- További aktív témák...
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új csak kipróbált Smartech 55 139cm Qled 4K UHD Quantum tv google assistant,Netflix, stb
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett +128GB SanDisk SD
- ASUS ROG GL552VW - 15.6"FHD IPS - i7 i7-6700HQ - 8GB - 128GB SSD + 1TB HDD - GTX 960 4GB -
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! Samsung T22E390EW TV monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Samsung 840 SSD 120GB újszerű, 100/100
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest