- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
johnny82 #12599 üzenetére
Ha tudod nélkülözni az extra featuröket (csilli-villi fények,akku),akkor ez elég brutális mind hangminőségben,mind hangerőben.Körberöhögi a PB310-et.
[link]
Természetesen ennek is van állványfurat az alján,10-20k között találhatsz olyat ami az igényeidnek megfelel.
Ha minden extra kell,akkor a PB310-nél viszont nincs jobb alternatíva szerintem. -
Sziasztok!
Itthonra, kertes házba szeretnék venni bluetooth hangszórót. Szomszédnak JBL partybox 310-je van, az elég jól szól, annál gyengébbet semmiképp sem szeretnék. A cél, hogy udvarban is és beltéren is jól, szépen szóljon. 2 ünnep között rendelném meg. Nagy hangerőt szeretnék, lehetőleg torzításmentesen. Max 200K-t szánok rá, jót szeretnék venni, ami évekig kiszolgál. Nem kell akkus legyen, arra van egy kisebb. Minél újabb technikát/fejlesztést szeretnék, de az elsődleges cél a hangminőség és a hangerő, fények nem fontosak, de nem baj, ha van. Főként laptoppal/telefonnal lenne használva. Visszaolvastam kicsit, valami hasonló az elképzelés, de nehéz a döntés.
Mod: beltéren állítva lenne használva, de előny, ha van hozzá kültéri állvány.
Köszi minden ajánlást!
-
carl18
addikt
-
válasz
Lami66 #12590 üzenetére
Symfonisk hangján legalább lehet a Sonos appjával finomhangolni,azzal egész jó lesz a hangja,de ugye ez az Eneby vonalon nem opció.Sokszor próbálgattam ezeket az Eneby hangfalakat Ikeában,de sose kerültek a kosárba és nem is fognak,ahogy a Symfonisk sem.
Sokmindenem ikeából van,de hangcucc nem onnan lesz. -
válasz
marquuard #12588 üzenetére
Nincs összehasonlítási alapom az Uboom-mal,de nekem nem jött be az Eneby 20 hangja.Rossznak nem nevezném,de annyira jónak sem.Szerintem egy Flip 4-5 szebben szól,pedig nem vagyok JBL rajongó.Mondjuk az is igaz,hogy nem is egy árkategória a kettő.
Menj el Ikeába és próbáld ki az a biztos.
Mondjuk ha nincs ilyenre lehetőséged és neten rendelnéd meg,akkor is van bőven időd visszavinni ha mégsem tetszene,ikeában ugye nem csak 14 napig viheted vissza,hanem 365napig (ez érvényes a személyes vásárlásra is asszem)Amúgy nekem még az Eneby 30 hangja sem tetszik,valahogy az én fülemnek nem jön be a hangkaraktere.
-
marquuard
veterán
Jelenleg van egy Earfun Uboom-om és dizájn miatt váltanék IKEA Eneby 20-ra. Egyelőre nem volt lehetőségem kipróbálni élesben. Megéri a cserét? Van annyira jó mint a Uboom? Nem tudom, hogy melyik kategóriában versenyez az Eneby 20.
-
Nézd, akinek van pénze rá, és ez a hobbija, és meg is hallja a különbséget a 600 ezres és az 50 ezres kábel között, az nyugodtan vegye meg és legyen boldog vele. De nem kell ilyen szélsőséges dologban gondolkodni. A nem épp a legújabb aktív hangfalamon [Philips S5X] is meghallom a különbséget az aptx és a kommersz kábeles kapcsolat között. Bár hallom a különbséget, de nem zavar. Más ember ugyanerre azt mondja, hogy az aptx hallgathatatlan. És nekem is volt olyan időszakom amikor zavart volna. Abban az időben volt időm leülni zenét hallgatni, és csak a zenére figyelni. Akkor nemcsak az aptx zavart volna, hanem zavart ha mp3 és nem lossless, de a losless is zavart a bakelit lemezjátszómhoz képest. Pedig nem sokszázezres cuccaim voltak. Persze, jó az aptx, de helyén kell kezelni. A bluetooth eszközök hány százalékában van? Talán 20%. A mai "szóljon valamiről a szpoti a nappaliban, amíg keverem a lecsót" életmódhoz jó az aptx. Sőt oda még sok is. Mert az aptx nem olyan mellbevágóan hú de mekkora ugrás egy aac-hez képest. Ha úgysem a zenére, és annak minőségére koncentrálsz kb mindegy, hogy van aptx vagy nincs. Autós hasonlattal élve, az aptx olyan mint az autóban a chiptuning. Ad plusz 30 lóerőt a 200 mellé. Hétköznapi autókázásban nem fogod észrevenni.
-
carl18
addikt
válasz
pècsimunkás #12584 üzenetére
Igen, nyilván szerintem még simán elmegy jó pár évet.
Talán az első dolog ami megadja magát az a akkumulátor, de csere után tovább nővelhető a hangszóró élet tartalma.Mondjuk szerintem manapság pont a azt a korszakot éljük meg, mikor mondhatni a legnagyobb a pazarlás. Jelenleg a bőség zavara van, mindent meg lehet venni. És mindent az előtt cserélnek a vásárlok hogy el öregedett volna.
Én nálam a Telefon van így lassan 4 éves a Xiaomi mobilom, és teljes mértékben kiszolgál még mindig. Talán a kamera az egyetlen gyenge pontja, meg az akku se olyan mint új korában.
De gondolkoztam hogy majd kap egy új akkut és utána még pár évvel ki tudom tolni az élet tartalmát.#12585csƵ
Igen, nekem az eredeti D Fine 4.0 Bluetooth mellet és elég szépen szólt. Szerintem a bluetooth megmarad, olcsó és keveset fogyaszt! -
csƵ
addikt
válasz
Lami66 #12582 üzenetére
Teljesen elég az átlagembernek Bt5.0 és az aptx. A hifisták meg élvezkedjenek a 600 ezer forintos kábelükre.
sky11: a laptomom januárban lesz 7 éve, hogy megvettem. Alig kapcsolom már be, mert inkább tablet forog a kezeim között, amire az a 8 évvel ezelőtt megjelent gép kell, azt a sebességet kiválóan hozza még mindig, pedig csak egy ssd-t kapott.
-
pècsimunkás
addikt
válasz
carl18 #12583 üzenetére
Az én Dockinom is köszöni, jól van
!
3,5 éves, de szerintem még 1x ennyit ki fog bírni. Legalábbis remélem!
Kicsit off... A tabletem- HP Pavilion x2 10-, is 6 éves, és minden ok vele. Amikor megvettem gondoltam 2-3 évet kibír.
És már 6 éves...
Mondjuk a német MM- volt karácsonyi akcióban Samsung laptop, 11gen. I5- el, + ajándék Tab A7 lite tablettel 800 euróért, amit majdnem megvettem, de csak majdnem.
Jó ajánlat volt nagyon, csak a laptop volt normál áron 850 euró, de csak arra használtam volna a laptopot, amire a HP- t. Szóval felesleges lett volna.
Majd jövőre esetleg -
carl18
addikt
válasz
Perillustris #12581 üzenetére
Igen a bose Soundlink Mini nekem is bejött anno. De az árazása elégé abszurd volt.
Hát nyilván nálam is ékszíj dobás volt mikor a JBL Go-t sarokba rakta és lestem milyen hang jött ki a kis dobozból. Mert arra emlékszem azt utáltam az első generációs hordozható hangszórókba hogy nem volt benne semmi basszus.
A JBL Go meg méretéhez képest elég jól tolta a mélyet.
Nekem az első komolyabb hordozható hangszóróm egy Sony SRS BTX 300 volt (2013) Mondhatni első generációs.
Sok embernek le esett az ála még a Sonytól is!
Az első hangszóró ami minden szinten überelni tudta az a Dockin D Fine volt. Ez még a 2017-es találkozonál készült fotó.
#12582Lami66
Igen kétségtelen hogy a Wifi nem rendelkezik olyan korlátokkal mint a Bluetooth. De azért szerintem 10 év elég sok idő, és ez alatt a alatt jelentősen kitolodhat a bluetooth sávszéllesége.
Bár ki tudja, lehet az is egy opció hogy a Bluetooth vonalat el engedik és csak Wifis hangszórókat fognak gyártani. Ha valóban ilyen különbség lesz a szabvány között. Bár ez gondolom az előállítási költségtől is számít.
Igen nyilván én is úgy gondolom egy mai Bluetooth hangszóró alaphangon működni fog legalább 5 évet. És az emberek nem is 1-2 évre vásárolnak Bluetooth hangszórót!
A Srác aki anno mutatta nekem a Dockin D Fine-t "2017"-ben.
Neki 4 éves a Dockoló és még mindig elégedetten használja.
Szóval ha ennyi idő alatt bírta a strapát nem elképzelhetetlen a 10 éves élet tartalom. Egy dolog biztos tönkre megy minden hangszóróban az a akkumulátor, de már most nem olyan nagy durranás akkut se cserélni.
A Fizikai nyilván közre játszik egy kis műanyag dobozból milyen hang állítható elő. De űgy vettem észre elkezdett mindenki a hangminőség írányába fejlődni. Meg hát ha a vásárló vesz egy hangszórót egy adott márkától, és nagyon elégedett lesz a termékkel.
Akkor nagy az esély hogy ha legközelebb vásáról ismét az ö termékét választja. És az ismerősei is ha kipróbálják ők is színtén vásárlok lesznek. -
válasz
carl18 #12580 üzenetére
Én azt vélem, hogy a bluetooth hangszóró kategória anno ilyen filléres vacak kategóriának indult. Szerintem a kitalálói se gondolták, hogy ebből minőségi termékcsoport lehet. Ha másért nem, hát a bluetooth 1xx, 2xx verziókból nem igazán lehetett komolyan vehető hangminőséget kihozni. A hangszórók fejlődését a bluetooth átvitel minőségének fejlődése hozta magával. És szerintem ez lesz a korlátja is, hogyaz átvitel minőségét nem igazán tudják látványosan fokozni. Persze van aptx, aptx hd, ldac, de nem igazán akarnak ezek általánossá válni. A piac meg lassan elfordul a wifi felé. Mert azzal nincsen minőségi kompromisszum az átvitelnél.
Az eszközök élettartama is kb ezt a fejlődést tükrözi. Egy kicsit komolyabb cucc már nem azzal a felkiáltással készül, hogy két év múlva úgyis másikat vesznek, jóleszazúgy. A Denonomon sem érzem, hogy ezzel nem kellene hosszabb távon tervezni. Ugyanúgy hozza a Denon minőséget, nemcsak hangban, összeszerelésben is, és (bár ezt csak remélni lehet) az alkatrészek minősége se megy a tartósság rovására. Szerintem 10 évet simán bírni fog. -
Perillustris
senior tag
válasz
carl18 #12580 üzenetére
Hasonlóan emlékezetes találkozás volt a Bose Soundlink Minivel való randevú: a Bose forgalmazói mutatták be a Westendben tartott Hifi Show-n. Több nagy hangfal volt a szobában, ahol megszólaltatták és ki kellett találni, melyik szól. Hát, a félreeső helyen lévő kis BT-hangszóróra senki nem tippelt.
-
carl18
addikt
Igazság szerint néha azon elmélkedek hogy ha a Bluetooth hangszórók rövid idő alatt ilyen fejlődésen mentek keresztül akkor hosszú távon 10-15 év alatt mi fog itt még végbe menni?
Én elsőnek 2015 táján találkoztam egy JBL Go-val és akkor az álam kerestem hogy mekkorát szól egy ilyen kicsi doboz.
Azért mondhatni most minden téren fejlődött az ipar, és rengeteg hangszóró elérhető árban megy az átlag ember számára is.
Azért gyorsan eltelt az idő nehéz is észbe kapni hogy már 2021-et írunk.Amit a Dockin D fine tud azt gyerek fejjel elképzelhetetlennek tartottam. Mikor én voltam gyerek akkoriban volt egy ismerősnek egy Sony Ericsson MPS-70-es hangfala walkman mobilhoz. És néztem milyen jól és tisztán szól.
Nagyon vicces és nosztalgikus érzés ilyen dolgot újra látni.
Bár néha arra vagyok kíváncsi egy mai világban gyártott hordozható hangszóró milyen élet tartalommal számolhatunk hosszú távon.
Mert ha az ember tudná előre hogy ha jobbat vesz tovább bírja sokan kifizetnék a felárat.
Azért a legnagyobb gyártó"JBL" is csak 1 év garanciát add a hangszóróira. Ez talán azt jelenti a gyártó se bízzik eléggé a saját termékeiben.Minden esetre kíváncsi vagyok 10/15 év elteltével hány mai hangszóró marad működöképes állapotban. ( Nyilván az akku) cserés lesz, de hogy a hangszóró nem indul-e bomlásnak...
-
-
carl18
addikt
válasz
LanyUs #12574 üzenetére
Igen, a W-king D8-at én is azért adtam el mert keveseltem a basszust.
Sajnos még nem hallottam Vifa terméket így nem tudok vélekedni vajon mit nyújthat. Nem is egy réteg termék, talán a mostani áráért már az átlag embernek is elérhető lett.Szerintem a 6 kg-os boombox méretben az Aiwa Exos 9 az egyik legjobb.
Szerintem egy Boombox azért jobb lehet basszusban mint egy Vifa Oslo. Nyilván jelentősen nagyobb a mélysugárzok mérete.
2X100 mm emlékeim szerint a Boombox Woofere. -
B1T3
Topikgazda
válasz
LanyUs #12574 üzenetére
Az Xtreme 1 mindig is nagyon gyenge volt mélyben. 70 Hz körül puffog, de az nem igazán tekinthető igazi mélynek. Ilyen szempontból a Vifák sem hoznak megváltást (persze sokkal jobbak), de legalább a hangképük szép, kiegyenlített, és vannak olyan hangosak, mint az Xtreme 1-ed.
Ha költséghatékonyan akarsz nagyon ütős mélyeket, a Harman Kardonokban lehet érdemes gondolkodni, bár az új Onyx Studio 7-nek már elszálltabb lett az ára. A mai napig bánom, hogy a kifutó Onyx Studio 5-ből nem vettem egy másodikat is 40 ezerért…
-
LanyUs
őstag
válasz
carl18 #12571 üzenetére
Durva árak!
Én csak a melléképületben használom az aktív hangfalakat felváltva ( a szobában egy 2.0 rendszert hajtok ). Extreme 1 + 2 db Wi-King D8 párban.
Extreme 1 puffog, Wi-King párban brutálisan hangos, viszont keveslem a mély tartományt.
Mit tudna nyújtani egy Helsinki esetleg egy Oslo? Minőség gondolom sokkal jobb ( írták feljebb magas-középtartomány jelentősen szebben szól, mint Boombox 1 ). Mély tartomány? Hangerő?
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Lami66 #12565 üzenetére
" ... annak komoly oka van, hogy töredék áron szórja a termékeit."
Nem az, hogy most már tényleg "lehúzzák a rolót"? Évekkel ezelőtt volt hír itt-ott (Oluv is említette), hogy a Vifa befejezte (mondjuk azóta nem is jöttek ki új hangszórókkal). Gondolom eddig érte meg gyártani, és most már tényleg "kipörgetik" a készletet.#12566 csƵ
" ... az iOS app is gyengélkedik ... "
Az már akkor is sz@r volt, amikor a fentebb írt dolgokról hallottam. Ez alátámasztja, hogy ők ebbe időt / energiát már nem szándékoznak beletenni. -
carl18
addikt
Helsinki - 50.000 Ft
OSLO - 60.000 FtEzek valóban hajmeresztő árak, ahhoz képest mennyiért mennek ezek eredetileg. Az Oslo majd 200E forint, szóval 3X alul árazott.
Én is kíváncsi vagyok ez a nagyon nyomott ár minek köszönhető?
Talán ennyire nem volt ezekre kereslet? Lehet 2 éve raktáron vannak csak nem rendelt tőlük senki.Kb mint a Xtreme 3 30E-ért menne akcióba, nem sokáig volna készleten.
Én már vettem Motion Boomot, így nem rendeltem Vifát!
-
Én se tudtam úgy megrendelni, hogy csak úgy…
Készletértesítőre fel kellett iratkozzak.Jelzett, 2 perc után leadtam a rendelést de már nem lehetett véglegesíteni mert készlethiány volt.
A következő feliratkozásnál már gyorsabb voltam. Fél perc alatt megrendeltem és sikerült…Azóta is csak heccből feliratkozok és kétnaponta jön az értesítés, hogy új készlet van.
Annyira nem vészes, 2-3 naponta van értesítő de van amikor naponta.
Ebből lehet az is, hogy volt egy rendelés amit nem vettek át mert mondjuk meggondolták magukat. Ilyenkor ugye ha visszamegy a Telekomhoz megint jelez a rendszer.
A kifuttatás hát, harmadáron azért ekkora összegnél elég kemény
Mintha jönne egy új PS5 verzió, aztán a régieket 60-ba dobálnák 184.990 helyett
-
válasz
Lami66 #12565 üzenetére
Lehet igazad van.
Vagy nagy termékfrissítés jön, és szabadulnak a régi raktárkészlettől, vagy pénzügyi gondok vannak és kell a bevétel bármi áron.
-Kicsit ezen elgondolkodtam, de furcsa igazából, hogy mindkét típusból (Helsinki, Oslo) csak a fekete Kvadrat textíllel szorult be a raktárkészlet nekik. Szerintem egy fekete kelendőbb mint egy sárga...Ugyanakkor az is fontos infó, hogy ezeknek jött egy frissített 2020-as modelljük és ezek azok. De ezeket a frissített modelleket is mindenhol 500 dollárért vesztegetik, a Vifa oldalán is. Vagy 100 helyet megnéztem. Egyedül a Telekom oldalán volt ez a nevetségesen alacsony ár. Külföldi oldalakon is elkalandoztam és hasonló a helyzet. A legolcsóbb ár az 429 dollár volt.Szerintem szimpla elárazás történt. Különben mi más magyarázná azt a dolgot, hogy a Reykjavik ami az egyik belépő szintű hangszórójuk 65.000 Ft a Telekomnál (és ez mindenhol ennyi), az OSLO meg csak 60.000?
OSLO-t megrendeltem két hete, ki is hozták és minden rendben van vele...
Hallgattam és azon töprengtem, hogy milyen sajnálatra méltó dolog az, hogy valaki inkább egy (tapasztalatból mondom) dobozhangú Charge 5-öt vesz 65.000 Ft-ért ez helyett.
Sőt, itthon van egy JBL Boombox 1 és azzal összehasonlítva a magasak sokkal szebben szólnak az OSLO-n, de ezt valahogy sejtettem, hogy így lesz... A mélyek erősebbek a Boomboxon de az engem már zavar. A Vifa sokkal természetesebben adja át a zenéket. -
Szerintem ez nem a Telekomnak biznisz, hanem a Vifának. Így az eddigiekhez képest sokkal több hangszórót tudnak eladni. Ha egy cég ilyet csinál (a Vifára célzok), annak komoly oka van, hogy töredék áron szórja a termékeit. Vagy nagy termékfrissítés jön, és szabadulnak a régi raktárkészlettől, vagy pénzügyi gondok vannak és kell a bevétel bármi áron.
-
Igen Telekomnál most elég dili az árazás
reykjavik - 65.000 Ft (Ez mindenhol KB ennyibe kerül)
Helsinki - 50.000 Ft
OSLO - 60.000 FtNem értem mi alapján árazták őket és miért a reykjavik a legdrágább a három közül.
Ha megnézzük az Árukeresős árakat akkor a reykjavik az ami "normális" áron van, a Helsinki 150 körül megy, az OSLO 170-190 között.Nem tudom mi a biznisz ebben a Telekomnak, hogy harmadáron adogatja őket.
-
B1T3
Topikgazda
válasz
<Adamsky> #12562 üzenetére
Igen, én is erre gondoltam, de egy pár bluetooth hangszórónál ez inkább kényszermegoldás. Céleszköz (pl. 2.0 aktív hangsugárzószett) kell, ha igény, hogy egy korrekt sztereó szettünk legyen, azaz egymástól kellően távol legyenek a hangsugárzók. Így nem kell vesződni a külön töltögetéssel/áramellátással és bekapcsolgatással sem.
-
<Adamsky>
nagyúr
Elvi síkon lehet barkácsolni olyan "Y" kábelt, aminek az egyik vége egy sztereó jack (ez megy a példa kedvéért a forrásba) a másik vége pedig egy-egy sztereó jack, de mindegyikre csak egy-egy oldal van kötve (vagyis igazából mono-k). Remélem tudtál követni.
#12550 B1T3
De, ha már adott a két hangszóró, akkor lehet olcsóbb a fenti megoldás. Ha, nem, akkor az már más kérdés ...
Mos látom, hogy még nincs. Így tényleg nincs értelme.
Más hangszóró után kell nézni. -
csƵ
addikt
Nem titokzatoskodom tovább. Ha lehetett volna a Helsinkit párosítani, akkor kettőt vettem volna, mert a Telekomnál 50 ezer Ft-ba kerül most.
-
-
-
B1T3
Topikgazda
Lehet kísérletezni elosztókkal, de egyszerűen semmiképpen sem lenne gazdaságos. Akkor már inkább ruházz be egy jó 2.0 aktív hangfalszettre.
-
csƵ
addikt
2 db Vifa Helsinkit lehet stereo párként használni?
-
rdt89
addikt
-
<Adamsky>
nagyúr
-
Perillustris
senior tag
válasz
Lami66 #12538 üzenetére
Nem egy helyen néztem meg, egyik oldalon sem volt felüntetve eme igen lényeges információ. Tény, hogy nem voltam olyan alapos, mint amikor processzprt választok, de talán nem is elvárható. Szinte az összes helyen a hordozható kategóriában van, biztos nem fogok ennyi helyre levelet írni(amivel a többségük jó eséllyel nem is fogalkozna).
Mindegy, elfér így is valahol és elvileg lesz akkus változata is hamarosan. -
rdt89
addikt
Egy kis beszámoló a Sencor SSS 6800-ról: Az akkumulátor kapacitása tényleg félelmetes, az, hogy 30 órát ment fél hangerőn már eleve szimpatikussá teszi, de az anyaga és a hangzása az valami eszméletlen egy BT-s kütyühöz mérten. TV-re kötve, olyan hangzást ad a filmnek mint egy házimozi rendszer és, ha azt akarom, hogy a szomszéd ne könyököljön a szemjáratomba 1-es hangerőt adok rá, és így is iszonyatos mit tud. Zene téren még a subwoofer tesztet is szépen kidomborította és kiadta a mélyeket. Nagyon elégedett vagyok vele és ha kell olyan hangzást csap a 30nm-es szobába, hogy alig lehet túlkiabálni és a mélyeket se torzítja el. Persze maximális hangerőn visszább vesz a basszusból, de az amit produkál számomra több mint elég. Én úgy gondolom a 33 ezer forintos árát megérte és ebben az árkategóriában bármelyik készülékkel felveszi a kesztyűt /szerintem/
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #12533 üzenetére
"Szerintem egyiknek hangszórónak se tesz jót ha használod töltés közben."
Ez biztos? A Motion+ esetén pl. direkt van egy olyan power off beállítás, hogy hogyan viselkedjen, ha hálózatra van kötve. Én azt gondolnám, hogy ha ez nem tesz jót a hangszórónak, akkor ezt ennyire (sem) reklámoznák.
Nem értek annyira hozzá, ezért kérdezem. -
válasz
Perillustris #12537 üzenetére
Kicsit belédkötök. Miért jó az neked, hogy civilizálatlan helyen hagyod magad átverni? Azért mert felraktak egy hibás leírást, máris civilizálatlanok. Gondolom te civilizált ember vagy=te még soha nem hibáztál. Egyébként köszönd magadnak, hogy így jártál. A termék leírását megnézted az árukeresőn, termék utáni tájékozódás letudva. Amelyik webshopból rendelted, ott is akkusnak írják? Vagy ott már meg sem nézted mit írnak róla? Ezek szerint egy bemutató videót vagy tesztet már meg sem néztél a leendő hangszóródról. A körültekintő vásárló szobrát nem rólad fogják mintázni. Civilizált ember ilyenkor ír egy emailt az átverőnek, hogy ugyanár javítsátika hibás leírást, mert civilizált ember nem hagyja, hogy másokat is átverjenek.....Nem kérdezem meg, hogy te írtál e ilyen levelet.....
Még sose vettem úgy semmit a neten, hogy csak egy helyen néztem meg a leírását, vagy a képeket a termékről. Illetve de, vettem: Vileda felmosót. Elég sokszor bele lehet futni a netes áruházaknál téves leírásba, nem megfelelő termékfotóba. Civilizálatlan átverés helyett nevezzük ezt inkább netvásárlásos tanulópénznek. -
Perillustris
senior tag
válasz
btraven #12504 üzenetére
Hát, a Xiaomi Mi Smart Speaker-nek kell a konnektor. Én persze jól benéztem.
Igaz, civilizált helyeken ezt a típust nem is hirdetik hordozhatónak és nem is cseszik át az embert.
-
francz'70
senior tag
válasz
carl18 #12533 üzenetére
Tényleg nem volt drága, (mondjuk ez nézőpont kérdése) de eléggé megkedveltem ahhoz, hogy idő előtt galyra vágjam
Amúgy tényleg jó kis cucc, kellemesen csalódtam. Igaz, hogy a telón kicsit bűvészkedni kellett az EQ val (a gyári nem is volt elég, S8+/ Note10+) és az Adapt Sound-on is állítottam, így már egész jól szól, ár/értékben, minőségben szerintem rendben van!
Az viszont itt is igaz, mint a legtöbb bluetooth hangszórónál, hogy nem mindegy mivel etetjükBár visszaolvasva a topikot, a Tronsmart nem egy ajánlott márka, ez a T6 Plus Upgrade Edition nekem eddig tetszik....
-
francz'70
senior tag
-
hcol7
senior tag
-
carl18
addikt
válasz
francz'70 #12531 üzenetére
Szerintem egyiknek hangszórónak se tesz jót ha használod töltés közben. Főleg ha csak kizárolag akkumulátorrol működik.
Sajnos ilyenkor az akkut használja puffer tartályként, és ez hogy tölt és merül is egyben nem tesz jót neki.Talán olyan hangszóróknál nem gond ez, ahol a töltöre dugott teljesítmény jelentősen nagyobb. Harman Kardon Onyx széria, JBL Xtreme is erősebb kicsivel hálozatról.
Bár annyira nem drága hangszóró az hogy fél hangerőn ne bírja ki a zenehallgatást töltés alatt.
-
B1T3
Topikgazda
válasz
francz'70 #12531 üzenetére
A T6 Plus Upgraded Edition-ről valóban nincs ilyen információ, de anno a T6 Max-nál olvastam, hogy a gyártó szerint nyugodtan lehet használni töltés közben, viszont az akkumulátor élettartamának jobbat tesz, ha használaton kívül töltöd. Hogy ez így van-e a gyártó összes termékénél, az jó kérdés.
Mindenesetre valószínűleg nem azért fog szignifikánsan megrövidülni az üzemidő, mert egyszer-egyszer úgy alakul, hogy töltened kell használat közben. (Különben is még mindig az eszköz van érted, és nem fordítva. Mondom ezt úgy, hogy értem a jogos aggodalmad, én is nagyon vigyázok mindenemre.
)
-
francz'70
senior tag
Sziasztok!
Van egy Tronsmart T6 Plus Upgraded Edition hangszóróm és sehol nem találok róla olyan infót, hogy töltés alatt használható-e? Nem merem ilyenkor használni, félek tőle, hogy kinyiffantom az akksit! Van valakinek valami infója ezzel kapcsolatban? -
hcol7
senior tag
válasz
Palinkas100 #12526 üzenetére
partybox 100/110 szerintem mindenkepp.
-
válasz
Palinkas100 #12528 üzenetére
Euronicsban szoktak lenni partyhangfalak kiállítva, több darab is. Ki is lehet őket próbálni
-
carl18
addikt
válasz
Palinkas100 #12526 üzenetére
Tudtommal a JBL partybox 100 is jól szól. Média mark és hasonló helyeken szoktak lenni kiállítási darabok.
Talán ott kéne őket kipróbálni, és akkor volna visszonyítási alapod.
És nyilván azt vennéd amelyiknek a hangja legjobban bejön. -
Palinkas100
újonc
Sziasztok!
Tudnátok segíteni partyhangfal keresésben, hogy milyen ajánlatokat tudtok számomra?
80-150 K környékén.
Bluetooth-os,
Többször is cipelném ide-oda.
Nagyobb belső térben lenne használva inkább.Nem igazán mozgok az ilyen hangszórók terében, úgy hogy sötétben mozgok.
Amiket eddig néztem
Sony MHC-V13
Sony SRSXP700B
Panasonic SC-TMAX40
Sony MHCV43D.Ezeket vagy ennél jobbakat ajánlanátok nekem kérlek?
-
Sonosnál csak wifi és emiatt Airplay van,nincs benne BT,utóbbira meg mondtad hogy kritérium az 5.0.
Klipschben csak BT van,de nem tud Wifit,tehát Airplayt-t sem.
Bose tud mindent ami neked kellhet,mellesleg letisztultabb a formája is,jobban passzolhat a nappalik/szobák többségébe mint a Klipsch retro dizájnja. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
onkelz #12520 üzenetére
"Elbizonytalanodtam ... "
Nem feltétlen ez lett volna a cél, inkább az, hogy a Sonos-ról (aminek azért akadnak jó hangszórói) lebeszéljelek. Ezek a kínai márkák (Tribit, Anker / Soundcore) az "olcsó" hangszórók esetén sokszor elpopsizzák a nagy márkákat (JBL, Sonos, Sony, Bose). Vásárláskor igenis érdemes számba venni őket." ... megyek megnézek egy Motion +t"
Nem tudom, hogy hol és milyen körülmények között "nézed meg", de jó ha tudod, hogy a Motion+ hoz is kell (!) az app. Azon tudod (igazán) jól (custom EQ) beállítani a hangzást. Az alap mélyhang-kiemelést (aminek dedikált gombja van) én pl. egyszer sem használtam. -
Sonos Five szerintem kiesett ha BT is kell,az csak wifis (tud Airplay 2-t)
Nálam a sorrend Klipsh,Bose,Marshall lenne.
Az én fülemnek a Klipsch hangzásvilága jobban bejön,de mivel neked kell az Airplay is,így neked a Bose lehet a nyerőbb mert a Klipsch csak BT-s,de meg kell őket hallgatni. -
csƵ
addikt
Üdv!
Keresnék egy 40 m2-es nappaliba egy multiroom hangszórót. Akku nem szükséges.
Bt5 minimum, de nem bánom, ha van Airplay 2 is.
Nem hallgatok jazzt vagy klasszikust, inkább rock és elektronikus vonal.
Eddig ezeket néztem: Marshall Stanmore 2, Sonos Five, Klipsch The Three, Bose Home Speaker 500
Esetleg más alternatíva ebben az ársávban, ami bestbuy? -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
onkelz #12517 üzenetére
Biztos, hogy ezt akarod?
A Sonos-t - csak ha a hangját nézzük, akkor - egy ~50$ hangszóró (igaz ez az ár kategória egyik legjobbja) is leiskolázza. Az más kérdés, hogy ha kell a wifi, a multiroom, van több Sonos cuccod, de bluetooth hangszórónak ne ezt ... szerintem. -
onkelz
aktív tag
Köszönöm a tippeket, azt hiszem a Sonos lesz a befutó.
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz
Kezdő vagyok #12513 üzenetére
Elírtam:
tehát a fentebbi modell NEM sztereó,ez a baja.
Tehát valami olyan kellene,ami sztereó,van benne sztereó FM tuner,
és lejátszik pendrivet és memóriakártyát.
Milyet tudnátok javasolni? -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
HUNgaroczel #12511 üzenetére
Ilyen beépített sd-kátya olvasó, FM-rádió (tudom, ez nem volt igény...) vonalon Niceboy hangszórói szoktak beugrani. Több hangszórójukban is van sd-kártya foglalat ... itt nézz szét.
Vagy: Anker SoundCore Mini (a konkrét terméket nem ismerem, de van két hangszóróm és két fülesem a márkától ...)
Talán még LAMAX Storm1 (úgy rémlik ez is a jobbak közé tartozik)#12512 onkelz
A Motion+ is jó választás, amit Lami66 ajánlott, de ha nem akarsz olyan nagyot, akkor az Soundcore Motion Boost (upgraded) is egy nagyon tuti kis hangszóró. -
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Milyen bluetooth hangszórót érdemes vennem,amelyiknek kimondottan jó rádió tunere
van(a gyenge adókat is vígan fogja sztereóban),USB-n pendrivet játszik le,mármint
az azon levő mp3-at?
Jó lenne,ha FM mellett AM és SW sávot is tudná.
[link]
Ilyenre gondoltam,csak ez sztereó.
Ha ettől kisebb lenne méretre,az nem baj egyáltalán.
Milyet ajánlanátok?
Előre is köszönöm a segítséget! -
onkelz
aktív tag
Sziasztok
Páromnak szeretnék venni a kinyiffant Charge 2 helyett egy új hangszórót.A Sonos Roam és Bose Soundlink Revolve-ot nézegettem eddig.A kettö közül melyik ajánlott inkább?Köszönöm
-
HUNgaroczel
tag
Sziasztok!
Karácsonyra szeretnék nagyimnak venni egy hangszórót, hogy hangos könyveket tudjon hallgatni róla. Szegény nagyon rosszul lát, ezért a fő lényeg az lenne, hogy minél egyszerűbben kezelhető, minél nagyobb gombjai legyenek.
A hangoskönyveket sd kártya/pendrive segítségével szeretném "rámásolni".
A legjobb az lenne, ha egy gomb segítségével tudná elindítani és megálltíni (és megjegyezné hogy hol tartott).
10-20 ezer forintig van rá keretem és 1-2 hónapig működő ipari hulladékot se szeretnék neki venni.Tudtok esetleg ajánlani valamit ezekhez a feltételekhez?
Köszi! -
K.macsek
friss újonc
Sziasztok!
Tudtok ajánlani olyan bluetooth-os hangszórót, ami 30.000 körül van, mikrofonnal és valamennyire elfogadhatóan szól?
Pl. valami ilyesmire gondoltam:
https://www.emag.hu/a-latino-hordozhato-hangfal-usb-sd-card-fm-bluetooth-bpls12/pd/DPNBZKBBM/?ref=automated-compare_6_3&provider=rec&recid=rec_4_332a63743d3ed90f6480c735dc4a2333ff9234c9fe59cef275805667c69b5f19_1639333808 -
B1T3
Topikgazda
válasz
btraven #12506 üzenetére
Valóban nehéz ajánlott modellt mondani ebből a kategóriából, mert általában csak nagyon szükségből vesz az ember ennyiért hangszórót, illetve ha csak ez az igénye (pl. háttérzajnak, rádióhallgatásra), akkor tényleg majdnem mindegy, mit vesz.
Ebben a kategóriában én valószínűleg a Mac Audio BT Elite 3500-ra repülnék rá 7000 Ft környékén, vagy adott még az oluvtól is kedvező értékelést kapott Vava Voom 20 (VA-SK002) 9000 Ft-ért. Egy pillantást vetnék a bluetooth 5.0-s, ezáltal remélhetőleg/feltételezhetően némileg stabilabb kapcsolatot nyújtó Lamax Street2-re is éppen a keretedet jelentő 10000 Ft-ért. Ha pedig kompakt hangszóró kell, a Huawei CM510 egész jól szól a méretéhez képest, és csak 6-7000 Ft. -
carl18
addikt
válasz
btraven #12506 üzenetére
Ilyen árkategóriába nem figyelem a hangszórókat. Sajnos ennyiért nagy részt csak Ipari hulladák kategóriát tudsz vásárolni.
Max egy minőségi használtat vadász.
Egy régi olcsó hifi Aux/Jack átalakítóval leszól bármilyen bluetooth hangszórót. Ez is egy opció, konyhába simán elzenélne fél hangerőn. -
btraven
őstag
válasz
carl18 #12505 üzenetére
Ó az nekem nagyon drága. Nincs 10 ezer alatt valami kínai?
Hangminőség nem érdekel, de azért ne olyan rosszul szóljon mint a Xiaomi okostelóm hangszórója.
Most a konyhámban egy Philips cd-rádiómagnó van. 8 ezerért vettem anno. A hangja elfogadható, csak darabokra esik szét. Hiába Philips, egy műanyag hulladék az egész.
Szóval ha már úgy szól mint fiatalkoromban a BRG MK27 az már jó. -
carl18
addikt
válasz
btraven #12504 üzenetére
Ami 220-ba dugható és valóban remekül szól az a Harman Kardon Onyx studio. Abból mindegy melyiket veszed, garantáltan elégedett leszel a hangjával.
Én mikor az Onyx 6-ot kipróbáltam jelentősen erőteljesebb volt és szebb mint a Xtreme 3. Csak hát annak parányi az akkuja.A Tégla falba már nem vagyok biztos, az a legjobb ha a mobil közel van a hangszóróhoz.
-
carl18
addikt
Üdv!
Mivel olyan sokan akarunk egy Motion Boom/Motion + Fúziót ezért gondoltam írok az Ankernek vele kapcsolatban.
Egy próbát megér, nem vesztek semmit!
Meg azt a ronda fogantyút elhagyhatnák....Meg rákérdeztem arra is van-e tervbe új fejlesztés. Hát remélem kapok választ, facebookon nem ír vissza senki.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Lami66 #12500 üzenetére
"A beállításokhoz kell telefonos app, de ha valaki beállítja kedvenc netrádióját, utána hetekig csak bekapcs és szól a Megadance egész nap ... "
O.K. de csak az. Ha viszont mondjuk a Soundcore megcsinálná azt minőségibbe, amit link-eltem, akkor nem kellene a telefonnal sem bohóckodni (vagy nagyon-nagyon ritkán).
#12501 Milu_PH
"A basszus egy JBL-hez képest szerényebb ... " - melyikhez képest?
"Az EQ-hoz kötelező hozzányúlni! Az alap beállításokat szépen meghaladja ennek segítségével a készülék." - én is mindig ezt szajkózom
És még így is elmarad az emlegetett JBL-től? -
Milu_PH
csendes tag
Megérkezett az Anker Soundcore 3 hangfal.
Első benyomások:
- Az össz hangerő valóban szomszédbarát, ahogyan ezt már más teszteken megírták.
- A basszus egy JBL-hez képest szerényebb, ha valaki számára fontos basszus mennyisége /mármint néhol indokaltlanul/, olyan zenét hallgat amiben a basszus a lényeg, számukra nem ajánlanám.
A pozitív dolgok:
- Az EQ-hoz kötelező hozzányúlni! Az alap beállításokat szépen meghaladja ennek segítségével a készülék.
-40nm-es helyiségben használom, tökéletesen betölti /jól helyeztem el/. A hangerő nekem tökéletes, 40-60% között fogom használni többségében, ahogy látom.
- A lényeg: unplugged, valamint közép hangokra fókuszált zenéknél meglepően tiszta hangzást produkál.
Eddig nagyon elégedett vagyok, még zajlik a “bejáratás”, ha meglesz a 20 óra benne akkor írok megint.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fujifilm X
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bluetooth hangszórók
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Linux Mint
- Azonnali fotós kérdések órája
- E-roller topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Motoros topic
- További aktív témák...
- iPad Pro 11 gen 2 + magic keyboard magyar makulátlan új állapot
- AMD Radeon RX 6700 XT 12GB
- X13 Yoga Gen2 13.3" FHD+ IPS érintő i5-1135G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam aktív toll gar
- HP Elitebook Folio 9470M laptop (14/i7-G3/6GB/256SSD)
- iPhone XS Max 64GB Független Újszerű/1 hónap gar./Akku 100%/p4303
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged