Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
<Adamsky> #11996 üzenetére
Volt pár JBL-em (Clip 2,Clip 3,Charge,Charge 2+,Charge 3,Partybox 310),sok másikat hallgattam/tesztelgettem is sok helyen,igazából kategóriájukban a hangjuk teljesen rendben van,de nálam az Xtreme-ek hangja mindig kilógott a sorból.Főleg a közép és magas hangokkal nem voltam egyiknél se elégedett,a gyári hangszínük nekem nem igazán tetszik.
-
válasz
makoss #11991 üzenetére
Ez konkrétan a bt képtelen hangcuccokat teszi bt képessé,nem fordítva,ez csak egyirányú.
Ez bt-n kapja a jelet valamiről és a 3,5-es jacken továbbítja a hangcucc felé.
Ilyesmire van szükséged,ez kétirányú: [link]
Egy usb-s bt adaptert olcsóbban megkapsz és azzal kevesebb a kábel és a kütyü is az asztalon. [link] -
<Adamsky>
nagyúr
-
válasz
makoss #11989 üzenetére
Ennyi erővel vehetsz egy usb-s A2DP képes bt adaptert is a géphez (ha nincs a gépben alapból),a windows azon is kiküldi a hangot és össze lehet párosítani a bt hangszórókkal.
Feleslegesen ne bonyolítsd túl.
De persze megoldható amit leírtál,bt adapter 3,5-es jacken kapja a hangot,neki teljesen mindegy hogy az miből jön ki. -
makoss
veterán
Üdv!
Szerintetek olyat meg lehet oldani, hogy egy számítógépre kötött PC hangszóróján lévő Jack kivezetésen egy Jack Bluetooth átalakítóval lehet zenét küldeni egy Bluetooth hangszóróra?
Tudom, hogy telefonon is lehet jelet küldeni, csak mint más lehetséges csatlakozási formát keresek -
hcol7
senior tag
szamtalan leirast talalni, es ugy tunik h a motion boom inkabb vmelyik jbl extreme szeriaval vam paribam, de kivancsi vagyok a velemenyetekre.
-
hcol7
senior tag
amugy charge 4 es 5 teljesitmenye kozott mennyi az elteres? foleg motion boom, mint alternativa tekinteteben? annyi megvan h a motion boomot "eq-zva" a charge 5 kozelebe lehet hozni, de mi a szitu a charge 4 el? igazabol van egy pb310em, ami nagyon szuper, de nyilvan nem mindenhova tudom elvinni, igy kellene egy hordozhatobb - es ezzel egyutt kompromisszumosabb- alternativa.
motion boom v vmelyik charge jonne szoba, de az 5-os azert egy lepessel feljebb van arban, es nem akarok feleslegesen kiadni ra plusz penzt...de azert nem art, ha van vmennyi melyhang + emellett azert szepen is szol.
koszi elore is!
-
borbar
tag
Szervusz!
Amazon.de-n és a eBayen is 90 EUR a "német" ár jelenleg. Az Amazon szállítana Magyarországra, de akkor, ill. így 108 EUR-ba kerülne.
Az Alin az Anker Official Storeban jelenleg nem elérhető magyar címmel.
Az Alin 08.12-re meghirdetett a "Super Tech Deals". Hogy ez mit hoz, még nem látható.
Én még várnék.
Ha nem is az Alira, de akár az Amazon.de-n is elérhető lehet egy lightning deal vagy valami voucher. Páran vettek egy-két hete onnan, határozottan pozitív a visszajelzésük.
üdv, borbar -
hcol7
senior tag
hali,
motion boom-ot honnan erdemes rendelni perpill? ali v anker hivatalos oldalrol? van barmi kuponos info esetleg?
koszi szepen!
-
retesz147
addikt
A Motiont a gyári progijával meg EQ-ztam, de nem vagyok jártas ebben. Így már eléggé megközelítette a Charge 5-öt az én fülem alapján. De mondom, amatőr vagyok ehhez és botfülű.
Esetleg, ha van valakinek bevált EQ sémája deep house, house zenéhez, szívesen fogadom.
<Adamsky>: A JBL-t nem EQ-tam és már nem is fogom, mert el is kelt. Tetszik a Motion, egyre jobban, sőt, azon gondolkodom, veszek még 1-et.Dual/sztereo módban a két hangszóró távolsága mennyi lehet egymástól? Azon gondolkodom, hogy egyik konyhában, másik nappaliban lenne...cca 5-7 méter távolság, de panelban.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
borbar #11976 üzenetére
" ... ezt a mostanit 6 EUR-val."
A több mint 150$-os csomagra?
"Függetlenül ettől, nem állították meg a vámon, a posta kihozta ugyanúgy."
Ezt nem is értem.Az 1$-s cuccot is le kéne Áfa-zák. Ez független attól, hogy az Ali kezeli-e a Áfa-t (a csomag kap egy IOSS számot) vagy sem. Az Eu raktár - ahogy írod - tényleg bukó.
Egyébként az elmúlt pár hétben a nagy meleg miatt gondoltam veszek egy Mi Fan-t (okos venti) kintről. Már majdnem rányomtam a vásárlásra, amikor ... mondom nézzük már meg van-e itthon és mennyiért?! Hááát, ~6e Ft-al volt alacsonyabb itthon a kisker bruttó, és erre - mármint az Ali-sra még rájött az Áfa. Na, mondom!
" ... viszont valami menő alis kuponnal ... " - ja, és nem tudom nézted-e, hogy a kedvezmények csak a végén vonódnak le.#11977 retesz147
" ... úgy pont egy fokkal több mindene ... " - az EQ-val játszottál már kicsit? Szerintem az alap Bass UP - vagy mi a szösz - csapnivalóan sz@r#11978 zuzozuzo & Chesterfield
Írjatok a service@soundcore.com -ra. Szoktak válaszolni, és készségesek. -
zuzozuzo
tag
Ujratelepitettem az alkalmazast es az sem segitett. Ha mar a soundcore app fomenujebe is visszalepek akkor is elfelejti. Ez igy mar most nagyon idegesito.
-
zuzozuzo
tag
Sziasztok. Masfel hete hasznalom a motion boom hangszorom es minden okes vele, viszont eddig megjegyezte a custom beallitast, most viszont rendre "elfelejti" es visszaall soundcore signature-re. Mitol csinalja ezt? Legujabb firmware van rajta es eddig tenyleg mukodott.
-
retesz147
addikt
válasz
<Adamsky> #11975 üzenetére
Igen, működik, szépen állítódik a csúszka a telón, ha a hangszórón állítom, eddig ez nem így volt. Motion+ is így működik mostmár.
Nem nem próbáltam kompenzálni és nem is fogok vele szórakázni.
Motion+ lett, marad ez.
DE: kicsit tesztelgettem itthon, ha nem ciceregne a JBL Charge 5 (vagyis sztem cicereg, mások ezt nem biztos, hogy hallják), akkor a JBL maradna. Több a mélye, meg úgy pont egy fokkal több mindene, de engem a cicergés zavar, nagyon.
Igazából...az Anker nagyon éri a 30e Ft körnéykét, a JBL meg (ha nem cicereg) Éri a 40e Ft környékét, de 60+ biztos nem az Anker fényében....
Köszönöm mindenkinek a segítséget, ugyanitt JBL eladóKöszi borbar kolléga... Lehet veszek egy tesót a Motion+ mellé, beraktad a fülembe a tücsköt
-
borbar
tag
válasz
<Adamsky> #11975 üzenetére
"Kínából - ahogy állnak a dolgok - én se hiszem, hogy fogok már rendelni."
Én meg azt hiszem, ezentúl EU-s raktárból nem nagyon fogok. :-)A múltkor leveleztünk, hogy bug-e az, amikor az Anker nem számít fel ÁFA-t.
Nem bug.
150 EUR alatti ÉS alis eladó EU-s vámraktárából vásárlás, megrendelés esetén az Ali felszámítja a magyar ÁFA-t, de Kínából 150 EUR felett nem változott az alis ügymenet.
Két tesztrendelést adtam fel. Július 13-án és 16-án. A 16-i a múlt héten megérkezett. 13 nap alatt. Kínából! (Igaz, a 13-i még Hollandiában.)
Nem állítom, hogy életbiztosítás Kínából rendelni 150 EUR felett, de az Anker egyébként is figyel vevőire. Pár hónappal ezelőtt írtam, hogy a Motion+-t 14 USD-os értékkel küldték el, ezt a mostanit 6 EUR-val.
Függetlenül ettől, nem állították meg a vámon, a posta kihozta ugyanúgy. Lehet, idővel felnőnek a feladathoz, és bírják majd adminisztrációval, és lesz valamiféle vámkezelés magyar ÁFA-val, mielőtt kiadná a Magyar Posta a Kínából rendelt árut, de ki tudja, ez mikor jön el. (És nem mindegy mekkora értékre vetik majd ki a 27 %-ot.)
Sajnos, ha viszont valami menő alis kuponnal (mondjuk 180 USD felett 20 USD kedvezmény) vásárolna az ember, akkor megint előjön az ÁFA, így azokat bebuktuk.Nem ajánlok, és nem beszélek rá (és félre se szeretnék vezetni) senkit. Leírtam a tapasztalataimat, talán valaki hasznosnak találja.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
retesz147 #11971 üzenetére
"Tiltva volt a funkció." - és működik? Úgy értem, hogy most szépen állítódik a hangerő a telefonodon (látod a csúszkát), ha a hangszórón változtatod azt?
" ... szerinted ez okozhat ilyen problémát?" - ilyet nem. Erre csak én voltam kíváncsi. Mármint, hogy mi a helyzet a JBL hangszóróival ...
EQ-val próbáltad kompenzálni? A Mix2S-ben nincs rendszer szintű EQ? Esetleg PowerAMP?
#11972 makoss
" ... az internetet meg hagyjuk is ... " - de, mondom, tudniuk sem kell róla. Ha van net, beállítod, és kész.
" ... ami én egyszer beállítok, gombnyomás és megy a Kossuth rádió, mert az van beállítva ... " - így van. De, van ugye szinte mindegyiken memória, és mondjuk az 1-re beteszed a Kossuth-ot, 2-re Petofi, 3-ra Retró, stb. Nem bonyolult. Nálam is "buta telefont" használnak az ősök nekik tök elég.
" ... 2 és fél hónapot vártam a kínai tabomra ... " - ez azért nagyon nem gyakori. Besz*ptad, ennyi. Kínából - ahogy állnak a dolgok - én se hiszem, hogy fogok már rendelni. Viszont ott van az amazon-on, amin azért akad bőven olyan jóság, amit itthon egyszerűen nem tudsz beszerezni (pl. az Anker v. a Tribit termékei) -
makoss
veterán
Mikrohifiben is van 30.000 Ft-ért is ahogy nézem...
#11948 <Adamsky> Azért nem játszik, mert az okostelefon is már többszörös ugrás a kihajthatós buta telefonokhoz képest, (mert az van nekik) és az internetet meg hagyjuk is
Ha mégis internetes rádiós rádió, olyan ami én egyszer beállítok, gombnyomás és megy a Kossuth rádió, mert az van beállítva, és igen, nálunk is mindig a konyhában
Külföldi rendelést ellenségemnek sem ajánlanám, ennek roppant egyszerű oka van: nagyon megszivattak az utolsó rendelésemkor, 2 és fél hónapot vártam a kínai tabomra úgy, hogy hetekig azt sem tudták, hogy fizetőképes vagyok-e paypalnál (!!)
Végig "gyalogolt" rajta a vám, a nav, úgyhogy hagyjuk.....
Csak összehasonlításként: van olyan számítástechnikai bolt ahol törzsvásárló vagyok kb 15 éve, ha valami nem oké, még aznap (!!) kicserélik! Akkor ehhez hova jön a külföldi rendelés?? -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
retesz147 #11968 üzenetére
Valahogy sejtettem, hogy Xiaomi esetleg Huawei telefon. Ezeknél szokott ez a funkció - android verziótól függően - ki- v. bekapcsolva lenni vagy épp egyáltalán nem működni (Huawei Emui 8)
Lényege, hogy nincs külön "telefon hangerő" és "hangszóró hangerő", hanem a kettő szinkronban van. Nekem ez a halálom, ha nem működik.
Ha, keresnéd, akkor a developer options alatt tedd ...
... és minden ki-be kapcsolás után érdemes újrapárosítani az adott eszközt. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
retesz147 #11966 üzenetére
Bocsi, milyen telefonnal használod? Nekem vesszőparipám ez a "bluetooth absolute volume" így érdekelne, hogy a JBL hangszórója nem képes rá, a telefonod, vagy csak utóbbin ki van kapcsolva (mert esetleg pont te kapcsoltad ki)?
Egyébként EQ-val próbáltad kikorrigálni, hátha ... ? -
BennyRay
tag
Nagyon köszönöm Mindnyájatoknak a segítséget!
-
carl18
addikt
válasz
BennyRay #11951 üzenetére
Üdv!
Ezekre a célokra nem muszáj rögtön drága hangszórót venni. És nem is kell ide hatalmas hangerő, ha valóban nem hangos zene hallgatás a cél szerintem ide egy Earfun Uboom is simán elég volna. Én nekem az a másodlagos hangszóróm, és valóban jó vétel.
A Dockint szerintem overkill, főleg ha nem használod ki az erejét.
Én este az Uboomról hallgatok már zenét, halk zenelésre elég jó cucc.
Van EQ módja, bel-kül téri mód váltás.Earfun Uboom, de ennek az alternatívája az Tribit Maxsound plus.
Válaszd amelyik jobban tetszik.#11961retesz147
Hey!
Hát ha 2/2 így szólt akkor valóban lehet gyárilag ilyen, de ha zavar akkor nincs más opció mint cserélni. A Motion + jelenleg azért az árért az egyik legjobb vétel.
Hát ha ciripel lehet valami rezonál, vagy lehet valóban gyári hibás egy jó adag hangszóró.
Még a Charge 3-nál volt hasonló hogy a hangszórók egy másfél éven belül elkezdtek recsegni. Torzítania meg semmikép se szabadna, hallottam egy pár JBL hangszórót.
Haver Xtreme 2-es teljes hangerőn se torzít le az átlag esetekben.Talán a Charge 5-nek van egy van foltja, van egy tartomány amit nem képes leadni.
Nekem a első Dockin D Fine-nak volt egy olyan hibája, hogy nagy dübögös részeknél rezonált a fém előlap. Szóval van hogy a hangszóró gyárilag így kerül piacra.
Lehet nem tesztelik ezeket gyárilag annyira, mert megküldik pár dübögös zenével és nem derül fény a hiányoságra. -
retesz147
addikt
Sziasztok!
Segítségért fordulnék hozzátok, kb 2 hete van egy JBL Charge 5-öt. Tetszik a hangzása, nekem megfelel minden szempontból.
Nem vagyok vájtfülű, zenei ízlésem is mainstream (dance, house), szóval koca zenehallgató vagyok, csak szóljon valami alapon.
De...Azt vettem észre, hogy a Charge 5 "magasai" ciripelnek (vokál, emberi beszéd hangok), ad egy furcsa hangot, ami engem zavar, mintha szakadt lenne a hangszórója, vagy nem is tudom hogy írjam le. Tán torzít?
Elmentem madaras tescóba, mert tudtam, hogy ott ki van állítva egy, meghallgattam, az is ilyen, volt egy Charge 4, az nem ciripelt, meg volt más márka, azok sem ciripeltek, de 2/2 Charge 5 igen.
Egyedi hiba lehet, vagy szerintetek ez ilyen?Mit ajánlotok helyette?, úgy látom egy Motion + -szal nem lőnék mellé, ha ez a hangosság, méret és stílus bejön? Vagy valami más?
-
hcol7
senior tag
-
válasz
<Adamsky> #11956 üzenetére
Én személy szerint 50-60k-ból mindkettőt vennék és akkor van privát másokat nem zavaró zenehallgatás is,meg van egy minden másra használható BT hangfal is.
Én pl ritkán fej-/fülhallgatózok,arra meg a Honor Choice-om is teljesen jó.Ahhoz képest hogy 12-13e forint (van amikor akciósan 9900ft) teljesen jól szól.
Ha azt nézem 30+12k-ból le vannak fedve az igényeim.
Ha falakat akarok remegtetni arra meg van soundbar. -
hcol7
senior tag
válasz
<Adamsky> #11956 üzenetére
fules gondolnam azert nem jo, mert akkor azt sem hallja megfeleloen, ha o maga tul hangos amit csinal, vagy ha esetleg anya pisszeg altatas kozben h kell bevinni vmit.
sztem vmi olyan lenne megfelelo, amit nemkell felhangositani, hogy "kiadja" a hangokat - de ezt irta is.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
BennyRay #11951 üzenetére
A wifi-s vonalat szerintem engedd el! Drágák, és neked szvsz. egyébként is overkill. Én két hangszórót ajánlanék. Az olcsóbb a Tribit MaxSound Plus (egy fórumtársnak ajánlottam nem régi és azóta már vissza is jelzett, hogy tetszik neki) a másik az Anker Motion+ (Ali v. Amazon), amit Gixxer88 is ajánlott. Utóbbi szvsz. akkor érné meg, ha később másra / máshol is használnád, ill. nem riadsz meg egy kis "babrálással" az EQ-val.
Egyébként miért nem fej- .v fülhallgató, ahogy azt Lami66 javasolta?
Esetleg vm. menő "neck speaker"? Mondjuk ezektől nem tudom mit lehet várni. Sose hallottam még ilyet. -
válasz
BennyRay #11953 üzenetére
Ebben az ársávba olyan 120-140k-ig Wifis hangfal nem nagyon lesz.Ha kicsit utána olvasol itt topikban,akkor igazából,az alábbiak játszhatnak (jobbára Amazon.de,vagy Ali eu raktár,de persze több itthon is kapható):
-Dockin D Fine
-Anker Soundcore Motion+ (ezt saját tapasztalat alapján is nagyon tudom ajánlani)
-Klipsch Heritage Groove (Ez 50k felett van).
-Harman Kardon Onyx Studio 5/6 (Ez is 50 felett van)
-Esetleg Marshall Emberton,bár ezért én sokallom azt a 60k+ áratEzek nem annyira tipikus V karakter diszkós hangfalak,de a Harmannál bele kell nyúlni a Spotify eq-jába,mert azért van mélye bőven.
JBL-t az általad leírt okok miatt annyira nem ajánlanám.Lakásban elég sok a mélye mondjuk egy Charge-nak.Igaz pont feljebb írtam a Onyx eq-zását,de ott azért a magasak és a közepek jobban a helyükön vannak mint egy Charge-nál,visszafogott mélyekkel az Onyx akkor is szebben szól. -
BennyRay
tag
Sziasztok, a tanácsotokat szeretném kérni egy BT/wifi hangszóró beszerzéséhez:
- A lényeg az, hogy kizárólag alacsony hangerőn szeretném használni (értsd: miután a kölköt ágyba dugtuk, nekiállok összerakni a konyhát, de a fő prioritás, hogy fel ne ébresszem a kiscsajt, mert a feleségem megöl
)
- Fentiek alapján alacsony hangerőn szeretnék valamennyire élettel teli hangzást, inkább középtartományra optimalizálva, mint durva V kiemelésre.
- Semmi másra nem használnám, mint, hogy elindítok egy Spotify műsorlistát.
- Akár vezetékes is lehet, nem fogom mozgatni.
- Fogalmam sincs mennyit érdemes a projektre szánni, nem szeretek szemétre pénzt kiadni, de túlárazott felső kategóriára sem, valami realisztikus jó minőséget keresnék.Ezek alapján tudnátok ajánlani valamit? Előre is köszönöm!
-
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #11948 üzenetére
Hát a porvédő alapján se volt nehéz megítélni hogy ez bizony"Made in China"
Sajnos pont azzal a gond hogy mivel nagy mennyiségben állítják elő és ez miatt minden filléres tételen sporolnak a cégek. Szerintem ott rontottak el mindent hogy már minden kínában készül. Azért régen a németek híresek voltak a precíz minőségről, a Dockin hiába német cég azért a hangszórót kézbe véve azért érezhető egy kínában van legyártva.Abban teljesen biztos vagyok ha ez a hangszóró németországban készül, biztos hogy jobb minőséget tudna produkálni.
(Erre remek példa) például a Dockin D Fine + Akkuja is, mert írta a múltban állitólagos D Fine 6600 vs 9000 Mah-es különbsége csak +16 percben jött elő.
Nekem a eredeti D Fine 14 óra 32 percet ment 52%-os hangerő mellet, és minő véletlen pont ennyi idő van a Plus verzió dobozára is írva.
Már gondoltam venni kéne egy MAH mérőt és megnézni Powerbank funkcióba valójában mennyit rejt.Igen, gondoltam megy még oluvnak a szekér. Csak a múltban valahogy sokkal nagyobb nézettséget generált mint a jelenben.
#11949Gsx-rr
Little Teardown Mifa A90
A kommentbe a tulaj azt írta papíron 60 watt, de inkább 20 watt a valóságban.
Mondjuk úgy mertek nagy álmodniA belsejét látva csak érezni, hogy "Made In China".
De hát 70 dollárért nem is szabad többet várni, a lényeg a hangja jó legyen az árához képest.Meg azt írtad elégedett vagy és szerinted vetekszik egy Motion +-al.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
makoss #11943 üzenetére
"... csak antennás, (nem az a korosztály) ... "
Mi az, hogy nem játszik? Ha nincs net, akkor O.K. de ha meg van, akkor "bűn" nem interneten hallgatni rádiót. Nálunk a családban sokáig ennek az elődje szolgált a konyhában. Igaz van FM rádió is, de ha megoldható, akkor sokkal inkább a netről ...
Ugyanúgy megvannak ott is a "földi" rádiók - nem ritkán sokkal jobb minőségben - viszont van millió egyéb tematikus csatorna. Szépen beállítod őket a memóriába, és a szülők azt se fogják tudni, hogy melyik szól, csak max. azt érzékelik majd, mennyivel jobb.
Nagy kár, hogy a külföldi rendelés nem játszik, mert az amazon-on még nagyobb a választék.
"B-terv" a micro-hifi - ahogy Gixxer88 is írta - de azok általában drágábbak, és több helyet foglalnak (nálunk pl. a konyhában nem igazán lett volna helye)#11945 carl18
" ... több terméket fognak EU raktára felhalmozni." - már nincs olyan, hogy "EU raktár" pontosabban van, csak értelme nem sok. Ugyanúgy rárakódik az Áfa. Én nem egy olyan terméket találtam, ami már Kínából olcsóbb (az ára ua. de mivel a szállítás kintről 0$ ...) mint az EU-s raktárból. Pedig úgy rémlik már ebben a topic-ban is írtam erről ... na, mind1" ... a "60" watt kérdőjeles mennyire helytálló?" - szinte biztos, hogy semennyire. Nekem az ilyen dolgok, meg a "színes szagos" promó képek - amik köszönőviszonyban sincsenek a valósággal (itt most az általad említett porvédőre gondolok) - nagyon el tudják venni a kedvem a vásárlástól.
" ... pár napja ránéztem Oluv Switcher oldalára úgy láttom megszűnt."
Na, akkor ezért nem találtam én sem." ... Oluvnak se úgy megy a szekkér ... "
Nem hiszem, hogy gondjai lennének. Csupán annyi, hogy a fizetős vendégeinek (Patreon) tolja a tartalmakat. A nyilvános YT csatornáját csak amolyan reklámnak használja. -
carl18
addikt
válasz
carl18 #11945 üzenetére
Ja még ami lemaradt, pár napja ránéztem Oluv Switcher oldalára úgy láttom megszűnt.
Az Utobbi időben már nem is volt frissitve, de szerintem a lehető legjobb volt.
Remek ki indulási alap volt vásárlások előtt, egy jó fülessel remek ki indulási alapot jelentet.Ahogy elnézzem Oluvnak se úgy megy a szekkér, pedig jó pár márka elég nagy hálával tartozna neki hogy miatta lett közkedvelt. Például a Dockin D Fine-t se ismerné senki ha Oluv anno nem mutatja meg a világnak.
Anker Motion+ is elégé közkedvelt lett.
-
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #11940 üzenetére
Igen sajnos nálunk rámegy az áfa is, de szerintem az Aliexpress kereskedők ennek érdekében biztos több terméket fognak EU raktára felhalmozni.
Igen az ára viszonylag jó, 70 dollár és ha jól láttam jár hozzá még tok is.
Viszont még nagyon új hangszóró így nem sokat tudni belőle, de ennyi pénzért nem tűnik rossz vételnek.
Ha valóban jó a hangja remek"Budget" hangszóró lehet belőle. Csak hát az a "60" watt kérdőjeles mennyire helytálló? Mert hát szerintem ez is inkább egy Marketing szám hogy könyebben eladható legyen.
Az Anker például ilyen téren korrekt cég hogy nem hazudnak nagyobb számokat a dobozra.
Nyilván átlag ember számára mindig is a Watt lesz a mérvadó, és akinek tudnak átvernek vele. -
makoss
veterán
Én magamnak Charge 4-est vagy az ötöst néztem ki, láttam a motion + is ami itt elég sokszor szerepel, de mivel külföldről szerezhető be erősen felejtős.
Az ősöknél netes rádió nagyon nem játszik, csak antennás, (nem az a korosztály) az akku sem érdekes, úgy is helyhez lenne kötve.
Köszi az infót! -
Gsx-rr
veterán
válasz
<Adamsky> #11940 üzenetére
Meg kell hallgatni eloben.
Nekem pont a magas hangok tetszenek jobban.
A Motion+ nak doboz hangja volt.
Persze ez egyeni velemeny es egyutt kellene meghallgatni mindkettot.
En meg vagyok elegedve, orulok nem Motiont vettem megint(egy baratom elkerte es neki is adtam)
Dizajnban is jobban tetszik ez.Mar varom a HK Go-t is ,hogy kiprobaljam,mar var a masik lakhelyemen.
-
válasz
makoss #11933 üzenetére
Csak a Charge 3-nál volt ez a gond,az utána kijött szériáknál nem olvastam erről panaszt.
Másik:
Wifis hangszórók nem tudnak rádiót fogni.
Minek is tennék,hiszen neten (Pl: TuneIn) szinte minden rádió elérhető.
Ha akku is kell,akkor nem sok választásod van (mondjuk a korábban említett Sonos Move).
A wifis és kijelzős hangszórók jórésze otthoni multiroom hangszóró,kell nekik a 230V.
Kijelzős pl a Harman Kardon Citation széria.
Hangban panasz nem lenne rájuk,de nem olcsók.Hordozható cuccokat és wifis hangszórókat külön kell kezelni,2 különböző kategória,nagyon kevés az átfedés,kevés olyan van ami mind2 kategória tulajdonságaival rendelkezik.
USB bemenetet lejátszással meg pláne nem fogsz találni rajtuk,ezt a featuret jobbára az olcsóbb nem túl nagy nevű termékek tudják,kivéve a JBL Partybox széria,de ezek meg nem wifisek.
3 opciód van:
-BT,Wifi,hordozhatóság,de se fm,se usb (Pl a Move)
-BT,hordozhatóság (kompromisszumokkal),usb,de fm nincs,se wifi (JBL Partybox 100/110,esetleg hasonló kaliberű Sony,vagy mondjuk JBL On-The-Go)
-Wifi,BT (nem mindegyikben van),kijelző (ez sem mindegyikben van),de se fm,se usb és 230V kell neki (HK Citation,Bose,Denon Heos,Sonos egyéb hangcuccai)Valamikből engedned kell,mert sajnos az általad leírt elvárásoknak maradéktalanul megfelelő termék nincs.
Ha a Wifi nagyon fontos,akkor az elég rendesen behatárolja az irányt és leszűkíti a lehetőségeidet.
Igazi svájcibicska hordozható hangszóró nincs,legalábbis én még nem találkoztam vele. -
<Adamsky>
nagyúr
"Köszönöm a tanácsot! Megérte!"
Örülök, hogy bevált.#11939 carl18
" ... ő is akció+kupon 70-80 dollár közé levihető."
Sajna annyi már sose lesz, hála az Áfa-nak.Mifa: még kevés róla az infó / videó. Én ezt az egy - hellyel-közzel - használhatót találtam. Hát, nem tudom ... ez a tipikusan ~80 Hz körül megtolt basszus, de közép és magas az nincs benne sok. Gondolom app nincs hozzá, aptX támogatás sincs. Multipoint?
70$-t tényleg megérhet, de az eredeti árát (100$+) biztosan nem. -
carl18
addikt
válasz
Gsx-rr #11929 üzenetére
Na jó látni hogy megjött, azért a 70 dollárért valóban nem volt benne kockázat, ennyiért nem sok jó hangszórót kapni. Az Motion + átlagban 100 dollár körül megy, szóval kicsit drágább ligába sorozható. De ő is akció+kupon 70-80 dollár közé levihető.
Free Air Bass Test Driver Mifa A90
Már bontják a fiatalokIgy videón keresztül nekem kicsit pufogosabb hangot add mint valódi mélyet.
A porvédőn meg látszik filléres kínai darab.
-
ProdyG
őstag
Ezt megértem, konyhai cuccot én se vennék belőle, nem túl bizalomgerjesztőek, ezért is lepődtem meg ezen a hangszórón, mert ezt meg kb mindenhol dicsérik (tesztek, vélemények) és én is sokkal rosszabbra számítottam. Nagyon jó minőségű az egész érzésre. És egész jól is szól. Kuponnal 26-ért vettem, bontatlanul, 2 év garival. Így szerintem nem nagyon lehet mellélőni, 2 év gari azért nem rossz...
Csak hát 2 és fél kiló, szóval a hordozhatóság hosszú távon kérdőjeles. Szóval ez most egy tapasztalatszerző kör
Amúgy van egy Marshall Stanmore-om, amit kertben használok hálózatról, na az rommá veri ezeket a szóban forgó cuccokat, persze nem is egy olcsó darab. Meg hát annak akksija nincs... másra való... -
makoss
veterán
-
Jarod1
veterán
válasz
ProdyG #11925 üzenetére
Nos, a családban a teljes flip széria megvan, én az 1 -es el kezdtem, bár annak még nem microusb-s volt a tápja, még mindig szól ,bár az akksija már nem a régi.
Nekem sokáig a flip3 volt, jól szólt és könnyen hordozható volt, nem foglalt nagy helyet,
aztán cégtől kaptunk Karácsonyra Flip4 et..ez kicsivel nagyobb lett és jól szól,
A laptop hangszóróknak is ez használom.
rendeltem hozzá kemény tokot amibe kábel és akár töltő is belefér
Flip5 az megint nagyobb lett 1 kicsivel, de vezeték nélkül a 4 es el már nem tudod összekötni.
Charge okat nagynak találom a hordozgatásra.
a JBl alkalmazással a Firmware-t tudod frissíteni ha megjelenik vmi új de ez szinte az összes új JBL es cuccra vonatkozikZenéket is ezen hallgatom, Vízálló
-
Gsx-rr
veterán
Ki is probaltam! Azt kell mondjam nekem nagyon tetszik, meg vagyok vele elegedve, mar nincs itt a Motion+,de szerintem nem maradna szegyenbe mellette.
Az biztos, hogy a 70 dollaros arat megerte.
Nem tudom most mi a normal ara es mennyi egy Motion+, de nekem ez egy jo alternativa.
Minosegre,kinezetre nekem siman veri a Motion+-t, kar nem tudom mar osszehasonlitani.
Nem bantam meg. -
válasz
ProdyG #11927 üzenetére
Nekem volt,húgomnak még mindig megvan.
Teljesen jól szól.
Viszont többeknek is volt vele olyan gondja,hogy a hangszóró elkezd torzítani egy idő után.
Sajnos elb@szott egy tervezés,a membrán nagyon kileng (ezért tud nagy mélyeket előállítani) ha nagyobb hangerőn van használva,de pont emiatt a rossz helyre tervezett bevezetőszálat (kábel ami megy a membránra) hajlamos egy idő után megsérteni a hangszórókosár.
Recseghet,torzíthat az egyik (vagy akár mind2) hangszóró.
Konstrukciós hiba.Húgom nem sokat használja,nem is hajtja nagy hangerőn,így neki 2 éve hibátlanul működik.
Az enyém a 2. tulajnál lett rossz,unokabátyámé 3/4 év után kezdett torzítani és másoknál is olvastam már hogy előjött ez a hiba. -
ProdyG
őstag
Köszi!
Indulunk nyaralni és gondoltam gyorsan veszek valamit az útra, ha találok valami jót. Nagyon nem tudom beleásni magam a dologba, mint ahogy azt kellene
Amit hirtelen meg tudnék venni az egy Flip4, Flip5 vagy egy Charge3 (használt piac). Többet pénzben most nem szánnék a dologra.
A Charge 3 régebbi darab gondolom, ennek is lehet jobb a hangja, mint az újabb Flip-eknek? Vagy azt ne erőltessem inkább?
Köszi! -
válasz
ProdyG #11925 üzenetére
Charge még közepes hangerőn is dinamikusabban szól mint a Flip5.Nem véletlenül van úgy a sorrend a JBL-nél,hogy
Go-Clip-Flip-Charge-Xtreme-Boombox.
Az Essentialt még nem hallottam szólni,de az egy “rebootolt” Charge 3 nagyjából.
Menj el egy Mediamarktba/Euronicsba/Auchanba,vagy más olyan boltba ahol ki vannak állítva és próbáld ki őket az a legbiztosabb egy hangszórónál,a Te fülednek kell döntenie. -
ProdyG
őstag
Sziasztok, a következő 3 hangszóró tekintetében:
- JBL Flip 5
- JBL Charge 5
- JBL Charge EssentialAlapból a Flip felé hajlanék, mivel a Charge-ok extra szolgáltatásai annyira nem érdekelnek, de hangminőség szempontjából van érdemi különbség a Charge-ok javára?
Látom, hogy 20W vs 30W, illetve a Charge talán kicsit mélyebbre megy, de egy alap (nem max hangerőn) használat során érezni lehetne a Charge jobb hangját, vagy nagyjából ugyanazt kapom, ha Flip-et veszek?
Köszi, ha van valakinek tapasztalata -
válasz
makoss #11922 üzenetére
Wifis hordozható akkus hangszórót nehezen fogsz találni,nincs nagy választék,pláne nem emberei áron.Nem sok ilyen van.
A Sonos Move mondjuk ilyen,de 130-140k körül kezdődik az ára.Wifi,BT,komoly hangzás,akkus (nem bírja addig mint az Xtreme)Wifi,BT,legyen benne AM/FM tuner,hordozható is legyen meg szóljon kb úgy mint az xtreme?
Na ilyet viszont biztos nem fogsz találni.
Rádió tuner szintén kevés hangszóróban van,de azokban meg nem lesz wifi.
Valamelyik tudást el kell engedned (leginkább a rádió tunert mondanám),mert az általad leírt hangszóró nem létezik (tudtommal). -
makoss
veterán
Üdv!
Keresek olyat, vagy hasonlót tudásban, hangminőségben mint a JBL Xtreme 3, de ne csak bluetooth, hanem működjön hálózatról is, és AM FM rádió legyen benne.
Köszönöm! -
Cyborg
őstag
válasz
Chesterfield #11917 üzenetére
-
Jarod1
veterán
válasz
pappkarcsi #11916 üzenetére
Sorozatszám mindig van..
-
Chesterfield
őstag
Sziasztok!
Motion Boomhoz keresnék még mindig valami jó EQ beállítást, Alan Ross hétpecsétes titokként őrzi.
Azt hogy kell megoldani egyébként, hogy megjegyezze a custom EQ-t?
köszi
-
pappkarcsi
senior tag
Sziasztok!
Keresek olyan Flip 4 számlát Pesten/Budán, amin nincs sorozatszám. Az enyémről nem rég járt le a gar és most kezdett kontaktos lenni a töltő csatlakozó... Tudna kölcsönadni valaki ilyet? : ) Köszi! -
borbar
tag
Gixxer88 kolléga magyarázata mellé számok. Így néz ki a német és a magyar szállítási címes "árképzés" egy Motion Boom esetében.
Az látható, hogy magyar címmel szállítás(i költség) nélkül sem a hirdetett 89,99-os áron adják a hangszórót, a német és a magyar ÁFA közötti 8 %-os különbség megjelenik a 89,99 és a 96,04 közt. -
Zamma
őstag
válasz
<Adamsky> #11908 üzenetére
Sajnos nem én leszek a te embered ezekben a kérdésekben, mert duzzogva bár, de 10 nap nyaralás következik...
Most inkább a hangerő/akksi merülés/merülésteszt lesz a mérvadó!@mindenki
Mielőtt bezárnák hónapokra az országot másnak is azt ajánlom hogy húzzon el nyaralni/pihenni, mert októbertől nem biztos hogy fog... -
<Adamsky>
nagyúr
" ... ráteszik az ÁFA-t meg a vámolási díjat?" - ha amazon.de, akkor csak az Áfa játszik.
Amit írtam árat, az már a magyar ár. Kattintgasd végig, és látni fogod.Kis mértékben drágult:
Amazon.de Order Summary
Items: EUR 42,01
Postage & Packing: EUR 6,63
Total before VAT: EUR 48,64
Estimated VAT: EUR 13,13
Total: EUR 61,77
Promotion Applied: -EUR 5,00
Order Total: EUR 56,77 = 20,5e Ft -
Ha eu-n belülről rendelsz (amazon.de),akkor nem szabadna plusz költségnek lennie.
Az árban benne van már az áfa (mindig benne is volt),eu-n belülről jön a csomag tehát elvileg vámkezelési díjnak sem szabadna lennie.
Nekem pénteken jött meg az amazon.de-s csomagom (nem hangszóró,teljesen más),semmi pluszt nem kellett fizetnem. -
Az Amazonos rendelésre még ráteszik az ÁFA-t meg a vámolási díjat?
-
<Adamsky>
nagyúr
"A számok nekem egyeznek ... " - jogos, én néztem el.
Esetleg próbáld már ki kérlek, hogy a tiéd tud-e multipoint-ot, valamint, hogy hogyan viselkedik Windows alatt (meg van-e a hangerő szinkron mindkét irányba).
Arra is kíváncsi lennék, hogy a Bluetooth Tweaker milyen codec támogatást mutat.#11907
Az új (?) verzióról nem írnak semmit, ill. - ha jól látom - a 37.38-as fw.-ről sem esik szó.Jut is eszembe! Nézed már meg latency szempontból is kérlek. Itt komoly (2 másodperces!) csúszásra (igaz csak az indulásnál, ha jól értem) panaszkodik az egyik tulaj a 37.38-al.
-
Zamma
őstag
Anker Soundcore Motion+ témában találtam egy érdekes 4pda-s linket:
[link]
A "már megszokott" részletességgel vesézik a hardver-szoftver hátterét ennek a kütyünek is... többek közt EQ beállítások is vannak - és persze sok egyéb is.
Érdemes ránézni (google fordító ajánlott - vagy jó emlékezőképesség az elvtársi korból...) -
zuzozuzo
tag
Sziasztok.
12-ert van ebayen hordozhato taska a motion boom-hoz. Esetleg ennel olcsobb verziorol tud-e valaki?
https://www.ebay.com/itm/144123499036?hash=item218e6e121c:g:yaUAAOSwDYpgmfz2
-
Zamma
őstag
válasz
<Adamsky> #11901 üzenetére
A Brands akcióban vettem Aliról, az 1000 db-os lengyel szállítmányból. A számok nekem egyeznek, a modell IC mindkettőnél: 23451-A3116, illetve FCC ID: 2AOKB-13116.
Viszont teljesen más a felszitázott elrendezés. Tuti hogy történt valami hardver változás... Ez így áll csak össze. Csak emiatt van értelme annak hogy a FW eltér... másra nem tudok következtetni... -
carl18
addikt
Volt lehetőségem kicsit megjáratni a hangszórót, Durva mennyit számít az elhelyezés és a szoba akusztikája.
Dockin D fine Plus (Max Volume) Super Bass!
Otthon nem szól ilyen jól, még így is tud meglepetést okozni hogy meg van egy ideje. -
<Adamsky>
nagyúr
"A linken "Xsound Go 20 M" van." - annak írják, de nem az. Nem tudom, hogy miért nem képesek kijavítani
Nézd meg a képeket, azon is látszik.
Amit te találtál a magyar boltban (nem hiszem, hogy hamisítvány lenne) az az Xsound Go (olyan is van az amazon-on). Kicsit kisebb, nincs ki-be kapcsolható mély-kiemelés, kisebb meghajtói vannak, és csak elől van benne egy passzív membrán. Az is jó cucc, de szerintem a MaxSound sokkal jobban annál, mint amennyivel nagyobb és drágább. -
<Adamsky>
nagyúr
" ... és itt a fotó az aljáról ... " - a tiéd honnan is származik? Ali, Amazon?
Az enyém így néz ki. Szemmel láthatóan más az elrendezés, és vannak számok, amik nem stimmelnek, de hogy ez most akkor miben is tér el ... ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest