- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
Új hozzászólás Aktív témák
-
francz'70
senior tag
válasz
aldebaran #13999 üzenetére
Ha pontosan egy óra múlva indítottad, az még nem biztos, hogy azt jelenti, hogy nem kapcsol ki
Pl. a Tronsmart T6 Plus UE papíron egy óra készenléti ideje van, de a gyakorlatban plusz/minusz 2-5 perc, de egyszer volt már 7 is..
Próbáld meg 10-15 percel később, ha akkor is indul, akkor valszeg tényleg nem kapcsol ki. Mondjuk az akku miatt nekem jobban bejön a rövidebb készenléti idő, pl. a Groove és a Flip5 is kb.10 perc. -
csosz77
csendes tag
Sziasztok,
Tudnatok ajanlani bluetooth hangszorot JBL Flip 5 kategoriaban, ami nem kapcsolja ki magat? Ez ha nem csinal semmit, kb 10 perc utan kikapcsol. Resetaltam, a software a legfrissebb, de nem lett tole jobb.
A startup sound is visszajott sajnos, a legujabb sw-ben pedig nem lehet ezt kikapcsolni.Elore is koszi a valaszokat.
-
aldebaran
addikt
-
Sziasztok!
Flare 2 hangszóróm van.
Elgondolkodtam, hogy jó lenne filmet, játékot is hallgatni rajta, de késleltetés nélkül csak az AUX csatival műxik a dolog, ugye? Mármint nem a DSP-nek van késleltetése, hanem a BT átvitelnek, jól tudom?
Ha jól tudom, akkor AUX csatis hangszóró lenne a megoldás.
Az Uboom mennyire lenne más élmény a Flare 2 után?A másik kérdés, hogy a Flare 2 bluetooth kihangosítóként nem túl jó, mert közel kell hajolnom hozzá nagyon, különben a másik oldalon csak a környezeti zajt hallják.
A Uboom milyen e téren?
Kössz előre is!
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
aldebaran #13992 üzenetére
" ... meg is éri megtenni ... "
Oluv melegen ajánlja. Morci is volt Alan-ra, amiért ő update nélkül tesztelte.
Egyébként - csak, hogy megnyugvássalak - attól, hogy valakinek sikerült és azt állítja, megéri te még érezheted az update után, hogy annak semmi értelme nem volt. Meg ugye a "téglásítás" is benne van, mint minden hasonló művelet (lehet az OTA is) esetén. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
silver10 #13989 üzenetére
Azért egy bootloader nyitás → recovery flash → ROM flash → root / Magisk több helyen mehet félre mint ez.
Komolyra fordítva: ezzel egyébként nem is az a baj, hogy kábelezni kell, hanem, hogy ilyen cigó módon van megoldva az egész: Drive-os link, kínai / kandzsis screenshot-ok, ja és ezt ugye csak Windows-os gépen lehet eljátszani (ott se biztos, hogy pl. Win11, igen). -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
aldebaran #13984 üzenetére
Hogy kell fw-t frissíteni?
Van valamilyen flesh-elős progi (benne van a pack-ban), mellette a firmware. USB-én rádugod a gépre → észleli → betallózod az fw.-t, majd megnyomod a gombot, és vársz → done.
Hasonlót csináltam már Tribit hangszórónál. Nem egy "rocket science", de tény hogy az OTA után nagyon kőbalta.ui: itt a link és úgy látom ott a leírás is ...
-
Aureal
őstag
Ezt szagolta már valaki azóta esetleg? [link]
-
silver10
aktív tag
válasz
aldebaran #13984 üzenetére
Úgy hogy ne a tüzépen végezze.
Komolyra fordítva. Én nem találtam, sem videós, vagy leírt instrukciókat a világhálón ezzel kapcsolatban. A helyedben egyenlőre még gondolatban is hanyagolnám ezt a kábeles update dolgot. Főleg, hogy megelégedéssel használod, tesztelgeted. Eléggé körülményes, ha tényleg nincs OTA update megoldása. Addig biztos várnék, míg Oluvnak, vagy más releváns személynek nincs ilyen témáju videója felrakva.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
aldebaran #13982 üzenetére
" ... van egy kis alapzaj ... " - erre min. 3× kérdeztem rá Oluv-nál, - mert erre Virág Dani is utalt az itteni tesztben, - de semmi válasz nem jött. Ezek szerint okkal.
A Motion+ -omnak is van, de csak akkor, ha odaemelem a fülemhez. Nem tűrnék meg olyan hangszórót, aminek akár 1-1,5 méteres távolságból hallható alapzaja van.
Fw.-t frissítettél már? A "mester" szerint az kell, hogy legyen az első lépés. -
aldebaran
addikt
Na, megjött az earfün.
Nekem nagyon tetszik a hangzása, a kinézete. Örülök, hogy megláttam itt a topicban
Zene, film mind tök jó vele. Amikor befejeződik a zene, akkor hallatszik, hogy van egy kis alapzaj, de egyáltalán nem vészes.
PL5-öt próbáltam auchanban, hát az egyáltalán nem tetszett. Ez viszont király. -
Sziasztok!
A Tribit Stormbox és XSound sorozata között mi a különbség?
Van rendesen átfedés tudásban, és mintha konkurens sorozat lenne, de lehet, hogy valami felett elsiklottam.
Csak nem értem a két sorozat együttes létjogosultságát. -
carl18
addikt
Egy Elektronikai topikba rávilágítottak egy Bluetooth hangszóró mennyire hatékony és fent tartható. Leírtam a Dockin akkuját és ők már is tudták mennyi az a maximum energia ami egy teljes töltést igényel.
(40 watt egy 100%-s) Töltés durván és ebből 14 órát tudok zenélni fél hangerőn. Kb 2 ft, ha úgy nézzük most a rezsi válság idején ezek a megoldások fognak ígazán felértékelődni.Szóval le a kalappal a Bluetooth hangszórók most megmutatják van ám jelentős hasznuk. Az energia válság mutatja meg milyen hatékonyak is valójában.
-
carl18
addikt
válasz
francz'70 #13973 üzenetére
Jó elismerem valóban gyorsan írtam olyat amit nem kellet volna!
Sajnálom hibáztam ezt el is ismerem, lehet túl reagáltam.
Te írtál offense jelegű kommentet, ne csodálkoz nem hagyom magam.
Ha gondod van írj prívátot, de ez a topik alapvetően a Bluetooth hangszórókról szól, nekem erre nincs sem időm sem energiám.
Én általában mindig azt tartom szem előtt ha valaki a topikba ajánlást kér egy bluetooth hangszóróra az miután megvásárolta garantáltan elégedett legyen vele.Vagy hogy azért elfogadható minőséget kapjon.
#13976<Adamsky>
Arra én is kíváncsi vagyok hogy Alan-nak lesz egy új videó az Uboom L-el főleg úgy hogy megkapja a hangszóró az updatet.
Vagy hogy az Oluv updatet és a gyári firmware között mekkora is lesz a különbség.Yep sajnos az biztos ez a gyenge forint és a piaci helyzet alapján valóban nem lesz olyan nagy választási lehetőség.
Az Uboom L a 60 dolláros akcióban az Myearfun oldalrol majd 24-25E forintba fájna. A 80 Dolláros árral számítva meg meg is van a 30E forint.Bár kétségtelen ennyiért lehet valóban igen jó hangminőséget kapunk, ha úgy nézzük egy Charge 5 árának fele ez.
De ha azt nézzem mennyiért vettem anno D Fine-t (40E alatt)
Vagy W-King D8-at 20E, vagy Motion Boom 27E már nem biztos hogy olyan jó ajánlat.De hát ez van a piaci helyzet változott, a forint inflációja tovább erősödött kínába megint kitört a vírus. Aztán hiányok vannak voltak lesztek, és most minden sokkal drágább mint volt.
Belegondolni is vicces 1,5 év telt el a D Fine Plus vásárlása óta, és úgy látszik az áremelkedések láttán mindig egyre jobban áldom a napot amiért megvettem. De az Xtreme 3 árát mikor láttam az M_Markba is az állam le esett.(120E forint már elég tiszteségtelen ár azért)Lehet valamivel jobb hangot adhat mint a Dockin, de a 3X árkülönbséget ez akkor se indokolja.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
aldebaran #13975 üzenetére
" ... hiába 12-én iratkoztam fel."
Érdekes ... lehet nem fogy úgy a portéka ..."Azt mondjátok, ennyiért megéri megvenni?"
Ez egy k. jó kérdés! A tutit nem én fogom tudni megmondani neked, attól tartok.Gondolom láttad - itt is volt róla szó - hogy a két nagy szaki Alan és Oluv elég csúnyán egymásnak estek. Alan tesztjeiben a hangszóró elég jól szerepel, de egyik videójában ő is elmondta, hogy már talán a 3. mintát hangolja, mert az máshogy szól, mint az előző. Ugyanitt megy a mentegetőzés, hogy hát, lehet a te hangszóród nem pont úgy fog szólni, mint az övé, és hogy rögtön tedd fel a legfrissebb fw.-t (később még lesz róla szó). Mindezt kábelezve, valamilyen USB-flash-elős tool-al. Engem mondjuk nem zavarna az ilyen, de azért ettől sokan visszarettennek. Sőt a hozzászólások tanulsága szerint már van egy(-kettő) "téglásított" hangszóró.
A minőségi szórás egyébként nem meglepő sajnos bizonyos összeghatár alatt. Tehát ezt bele kell kalkulálni ...
Alan tesztjében a gyártól kapott fw.-vel - nem tette fel az Oluv által javasolt drive-os link-en (eléggé nevetséges ...) - a hangszóró szerintem nem szólt szépen. Borzasztóan harsány volt (szerintem). Ez volt az összeveszésük egy (fő) oka.
Biztos lesznek még tesztek. Én kivárnék a helyedben. Az más kérdés, hogy most 20-25e Ft környékén (@nutfile !) minden összevetve lehet, hogy tényleg nincs más / jobb választás.
Elszálltak az árak és a forint is ... -
aldebaran
addikt
Megkaptam én is a kódomat, hiába 12-én iratkoztam fel. Lehet, hogy amíg aktív az earlybird űrlap, addig lehet rá regelni.
60eur az EarFun UBOOM L, pedig 60usd van írva. Mondjuk a buy gomb a saját oldalukra visz és német az egész, a jobb felső ikonnál sem Global-t ír, hanem Deutschland-t. Nem értem, miért.
Rohadt lassú az oldal.
A kódot később kell majd beírni, mikor a buy-ra kattintok?
Szállítási költség van rá?
Azt mondjátok, ennyiért megéri megvenni?
**The code is available on EarFun official website. -
silver10
aktív tag
Ajjaj. Nem jó irányba megyünk. Aztán befagyasztják egy időre a topikot. Az esetleges fontos kérdezni, megvitatni való meg elmarad.
-
francz'70
senior tag
válasz
carl18 #13972 üzenetére
Off: Hát hallod, vannak gondjaid rendesen...
Egyáltalán nem azért írtam, ... szerinted érdekel, hogy kinek milyen telója van? Egyszerűen csak elhintettem egy kis infómorzsát a p30 pro videó képességeiről + hogy lettek volna jobb alternatívák is, ennyi. (ha már megosztottad, hogy mennyire fontos a videós képessége a telódnak.)Mit lapátoltál már megint itt össze....ez már beteges
.....miért forgatsz ki minden kommentet és ugrasz rá a cinikusan lekezelő stílusoddal
..bár nem annak szántam de legalább kaptál egy kis ízelítőt a stílusodból amit már nekem is elsütöttél, kicseréltem a szereplőket ( most sem a Note-ot hozom fel) és idézem: egy mezei A52/72 "szívesen felmossa a padlót" a p30 proddal
Off/Off:
(amúgy meg gyorsan vegyél vissza az arcodból takny@s....kinek képzeled magad, hogy ilyen stílusban kioktass, nem őriztünk eggyütt disznót fuck you... -
carl18
addikt
válasz
francz'70 #13969 üzenetére
Hát nem mindenki vásárol magának telefont státusz szimbolumként. Csak úgy megsúgom, a régi mobilom egy Mi A2 Lite volt.
4 évig használtam, és a tervezett elavulás miatt tartottam meg ennyi ideig. Nem akartam a mobilommal senkinek se imponálni.
Engem kiszolgált, és a többi nagyon nem érdekelt.Telefonoknál meg különösen nagy az értékvesztés, volt anno Galaxy S4-S5 mind kettő betört. Aztán ráúntam hogy az árát kidobtam az ablakon.
(Off)
Gonoszkodj, senkit se érdekelsz.Vicc amit itt leművelsz.
Én is lesülyedek a szintedre, van 300K telóra de bluetooth hangszóróra nincs 40K. Fuck Logic.
Ez aztán nagyon magas IQ-ra utal.
Szóval felejtsük el egymást, csak idő pazarlás vagy.
Olvass könyveket vagy fejleszd magad.... -
francz'70
senior tag
válasz
carl18 #13968 üzenetére
"Lett másik telefonom, és mérfőldekkel jobban vesz fel mint a régi."
Atyaég, akkor milyen lehetett a régi...
Off: Hadd gonoszkodjak egy kicsit, a p30 pro tipikus huawei, fotóban egész jó, sőt, viszont pont videóban elég ergya, mondjuk 4k 60 fps alapból csak álom, a 30 fps is sokszor akadozik még 1080p-n is. Videóhang is már-már kritikán aluli, zajszűréssel az élen, nyilván a konkurenciához hasonlítva...De kimondottan videóra lettek volna jobb alternatívák, pl. egy középkategóriás samsung A-széria is (akár egy A52/72) zsebre vágja a p30 pro-t
-
carl18
addikt
Hát jó az biztos hogy ezt nagyon ovni kell!
Nem csak az a baj a fém sérőlékeny, hanem a morzsát/szőszőket is nagyon gyűjti.
De néha az egyikről le kell mondani, az biztos akkor is sokkal szebb mint a Motion Boom. Annak is rácsa van így az is ilyen téren ugyan ilyen sérülékeny.Bár ha viszem a Dockint akkor belerakom egy vászon szatyorba, abba egyszerűbb hurcolászni.
Kár hogy eladtam anno a T6 Maxot, most lehetne végre videót venni.
Lett másik telefonom, és mérfőldekkel jobban vesz fel mint a régi.
P30 Pro már telefonhoz képest is jól vesz fel.Van valaki aki Szolnok megyei? Szívesen összemérném más termékekkel a Dockint.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
nutfile #13962 üzenetére
" ... global honlapjuk. működik a kód!"
Ez érdekes. Nekem ez volt az e-mail-ben:
Special Price: €59.99 €79.99
Apply Code: bla-bla-bla
+ 10%off coupon
on the Amazon product page to get a total of 25%OFF.
**The code is available on Amazon US/UK/DE. ← és a myearfun nem is fogadja el
**The code is limited to one redemption per user, the maximum is 2pcs per order.
De, mivel elengedtem a dolgot, szerintem nem fogom megreklamálni. -
Szervusztok!
Nem hiszem, hogy a legjobb helyen érdeklődök, de talán tudtok segíteni.
Ezt a dolgot nem igazán vágom, nincs tapasztalatom benne.
Szükségem lenne egy Bluetooth képes adó-vevő transzmitterre - vagy mi is ez magyarul; adás esetén erősítőről küldenék Bluetooth hangeszközre (JBL hangszóró, soundbar), vétel esetén számítógépről (notebook és asztali) erősítőre.
Ez a készülék szerintem mindent tud, amire nekem szükségem lenne.
(Egy dolog zavar, hogy nem látok antennát és a 10 méteres hatótáv, bár elégnek tűnik, kérdés, hogy az valóban közel annyi-e a gyakorlatban is.)
Kérdésem, hogy van-e ár/tudás/teljesítmény/szolgáltatások tekintetében jobb vétel, esetleg ez ellenjavallt-e, vagy tudtok-e hasonlót, amit érdemesebb lenne.
Előre is köszönöm mindenkinek. -
nutfile
aktív tag
válasz
<Adamsky> #13961 üzenetére
nem amazon, hanem saját global honlapjuk. működik a kód! (sőt, én úgy kaptam mailben, hogy az "official website"-on működik csak.
60 usd (paypal-lal fizettem), nincs szállítási költség és EU warehouse-ból jön 2-8 nap alatt. most jött mail, hogy elindult.
júli 18-ig használható fel a kód. vagyis max. addig lehetett volna. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
aldebaran #13959 üzenetére
" ... ha ma regelek, akkor még érvényes -e."
This campaign will begin on 14th June and end on 10th July, lasting around 27 days.
Szóval nem túl valószínű, de ha kapsz e-mail-t kóddal, akkor változtattak a játékszabályokon.Ja, az Eur gyengülésére gondolsz. Az egyelőre elenyésző. Eddig is 1:1 váltották ... nagyjából. Itt inkább az a gond, hogy a promó-kód nem müszik a myearfun oldalon, csak az amazon-on. Utóbbiról pedig Magyarországra nem 60 Eur/USD lesz, hanem ~73.
Le se merem írni, hogy mennyiért vettem anno a Motion+ -t az Ali-ról, lengyel raktárból 2 napos szállítással. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
nutfile #13957 üzenetére
60 USD? Úgy érted Eur, nem? És, akkor amazon.de? Utóbbinál nekem az volt a gondom, hogy a 60 Eur a végére - ha magyar címre rendelem - 73,18 Eur lesz.
Egyébként bennem okozott egy kis "törést" Oluv hozzáállása, ill. viselkedése az utóbbi időben. Nagyon kampány módba kapcsolt, és a stílusa sokszor hagyott kivetnivalót maga után. Ha, nem lenne most két hangszóróm is, akkor azért ettől függetlenül lehet rápróbáltam volna egy Uboom L-re, de kb. mostanra elszállt a lelkesedésem.
-
nutfile
aktív tag
én berendeltem a 60 USD-s EarFun UBOOM L -t.
kíváncsi vagyok rá. mondjuk oluv a videós tesztjében leginkább azt hangoztatja és mutatja be, hogy halkan jobban szól a nevesebb készülékeknél.
meglátjuk, én egy JBL Link 20-hoz tudom majd hasonlítani. -
hkari
őstag
válasz
carl18 #13953 üzenetére
Pont 2 napja lett 4 éves, szóval viszonylag jól bírta, de balcsira teljesen jó lesz a nyaralóba tápról is
silver10: Lehet az lesz, hogy megvárom hogy magyar boltba lesz, aztán visszaküldöm ha nem tetszik.
Ez a JBL Partybox Encore Essential is egy érdekes darab egyébként
-
silver10
aktív tag
Nem csodálom a dilemmád. Ezeket meghallgatva lehetne, könnyebben dönteni. És Tribit meg Amazonról rendelhető legközelebbről, vagy ha lenne már esetleg egy ismerősnek az már nagy segítség volna. Partyboxok ugyebár könnyebb esetek. Van belőlük itthon. Mondjuk Alan eléggé elismerően tesztelgette a Stormblastot. De ugye szubjektív. Én berendeltem ugyebár a Motion BP-t. Tüske ide, radiátor oda, nekem nagyon tetszik. Rock, dzesszrock, pop, szinti hallgatva vele. Eléggé meg lett járatva. Aki innen előszőr vett neki is ugyanúgy jó a véleménye róla. És ugye a Tribit teltebb méllyel és kiegyenlített hangképpel bír a tesztelői szerint. Csak az a fránya szubjektív (saját) összevetés hiányzik így. Bátorság.
Legalább valakinek lesz már innen.
-
-
hkari
őstag
Szegény Go+Play akksi ügyileg kezd meghalni. Valószínűleg lent marad a nyaralóban és ott tökéletes lesz. Viszont így már tényleg kellene egy utód nekem.
Milyen irányba mennétek? JBL Partybox (110,310) vagy Tribit Blast? Előrelépést szeretnék ha már jó sokat költök, szóval elég nehéz ügy ez most. Partybox-al az a bajom hogy a hordozhatóság az teljes kuka. A Blast nehéz de legalább meg lehet fogni és azért sokkal kisebb. Nem tudom hogy hoz-e annyival többet a Blast mint a Go+Play az a bajom.
-
aldebaran
addikt
válasz
<Adamsky> #13950 üzenetére
Hát, ha olcsóbb lenne a dollár/eur, talán jó lenne a soundcore, de így elég drága...
Leginkább maradnék a 20+ezres ársávban. Ha minden kötél szakad, akkor mennék feljebb. De ahogy nézem, hiába van a sony 36e-ért az árukeresőn, vagy pirosat adnak ennyiért, vagy nincs az adott boltban egyáltalán, csak az árukeresőn látható...
Hát, számomra hasonlíthat másik termékre a lamax, ha jól szól ócsón... -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
aldebaran #13947 üzenetére
"A pl7 drágább ..." - most épp. → nézd meg pl. az árgrafikont az arukereson ...
Persze lehet ár alapján és tudás alapján is hasonlítani hangszórókat. Én inkább utóbbiból szoktam kiindulni, max. megállapítom, hogy az egyik annyival olcsóbb, hogy az nálam a másik irányba billenti a mérleget.
Én most szerintem a Sony-t venném** (Lamax-ot kerülném). Nem, nem hallottam élőben egyiket sem, de a Lamax az nekem túlságosan hasonlít egy másik márka - számomra (!) - termékére.**: vagy inkább egyiket se
hanem a felhasználási igényektől függően külföldről egy Soundcore Motion+ -t vagy Boom-ot.
-
aldebaran
addikt
válasz
roti86 #13944 üzenetére
Köszi!
Nézegetem az összehasonlítós videókat és hozzászólásokat olvasok. Pl. ebben a videóban a srác - elvileg - vaktesztet csinál és a jobbnak a Sony jött ki. Mondjuk jobban is néz ki a Sony. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
maross #13939 üzenetére
Én úgy látom, hogy mindegyik GO-n van hangerő gomb (+/-). Szóval 10 alatt szvsz. valamilyen GO (1 - 2 - 3, bár ez utóbbi nem hiszem, hogy befér ...) használtan. Fölötte esetleg az, amit hkari ajánlott vagy új GO 2 v. 3.
"Eddig csak az 5000 forintosat neztem xiaomibol." - ezen viszont én nem látok hangerő állító gombot. Már, ha fontos ...
-
maross
nagyúr
Köszi! Eddig csak az 5000 forintosat neztem xiaomibol. Ma delutan atviszem az en itt levo random ledes bluetooth hangszoromat, megnezem hogy boldogulnak vele, aztan eldonti a draga mama, hogy mennyi a plafon.
-
KeLevente
újonc
válasz
carl18 #13933 üzenetére
Igen, ez is oda sorolhato, révén hol lesz használva, ahogy a további dolgok is amiket leirtam:) Szépen szól amugy szerintem... legalábbis nekem tetszik, meg akik hallották nekik is. Egyikunk sem egy audiofill személy, a lényeg számunkra tetsző módon szóljon. Ez relatív kinek mi tetszik ugyebár. Vártam véleményeket tegnap, ötleteket más ketyerere, de egyrészt nem jöttek, másrészt tesztek alapján nekem tetszik(a vizallosaga különösen a szabadban dolgozas miatt) . Viszont még attól kivancsi vagyok melyiket ajanlottad volna?
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... nem megy olyan mélyre, mint egy H/K Onyx Studio, vagy a JBL Boombox 2."
Az, hogy "nem megy" olyan mélyre, vagy nincs benne annyi mély, nagyon nem ugyanaz. Ez például Alan Ross tesztjéből van 70%-os hangerő mellett.
Ott van a Tribit-ben is a mély, csak egyes frekvenciákon nem annyi (nem olyan mennyiségben), mint a JBL-nél. De a különbség - szerintem - marginális (főleg, ha összevetjük az árakat). Ha pedig nem csak a mélyeket nézzük, hanem az összképet, akkor pedig már nem is annyira egyértelmű, hogy a JBL a győztes. A Tribit-ben - ha jól emlékszem - egy 9 sávos EQ van, míg a JBL-ekben talán 3 (a H/K-ban pedig nincs).
Szerintem a Tribit-ből sokkal tökéletesebb / egyenletesebb hangzás hozható ki, mint az előbb említett konkurenciákból. Ja, ráadásul az Onyx Studio-k mono hangszórók. -
aldebaran
addikt
Nézegetem a külföldi tesztelős oldalakat, ahol hordozható hangfalakat tesztelnek, amiknél a basszus jó.
Zenehallgatásra és filmnézésre használnám.
Ár: hát, minél ócsóbb
Kettőt néztem ki, amiket ezek az oldalak írnak, mindkettő hasonló árkategória:
Sony SRS-XB33 vs LG PL5 Xboom GO
Szerintetek melyik a jobb? Vagy van jobb ebben az árfekvésben? -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
maross #13934 üzenetére
Vifa Helsinki? - és akkor már joggal szólíthatod "drága" mamának
"Mi a legolcsóbb vállalható megoldás?" - itt tényleg tudni kellene, hogy mi az az összeg, ami elköltését követően nem fog megromlani a viszony kettőtök között.
JBL GO? Nézz szét a HardverAprón vagy a Jófogáson. Ilyen 5-6e Ft körül szokott lenni használt. -
maross
nagyúr
Sziasztok, anyósnak kellene konyhába zenét hallgatni egy bluetooth hangszóró, laptopról vagy mobilról youtube. Nem kell tudnia üvölteni, ellenben jó ha van rajta hangerőszabályozó. Mi a legolcsóbb vállalható megoldás?
Köszi.
-
carl18
addikt
-
Sziasztok!
Nézegetek teszteket a Tribit Stormbox Blast-ról, és a jobb minőségű felvételeken jól hallani, hogy nem megy olyan mélyre, mint egy H/K Onyx Studio, vagy a JBL Boombox 2.
A kérdésem az, hogy ha le tudnék mondani a vízállóságról, akkor az Onyx Studio 7 ellen van bármilyen ellenérv, vagy jobb versenyző a 110 ezres kategóriában?
Kössz!
-
francz'70
senior tag
-
KeLevente
újonc
válasz
francz'70 #13926 üzenetére
Köszönöm! Igy Tényleg találtam sok tesztet..efelett valahogy elsiklottam a Tronsmart T6 + hengeresrol láttam,olvastam sokat, de az valahogy nekem nem tetszett kulsore..mivel alpinban dolgozok, vasszereles főképp, ott meg kell birja a strapat és kár kiadni sokat érte.. Ma meg is vettem, mar itt van mögöttem a kicsiket(kicsi a büdös francokat:D ) 17 ezerért nem vártam nagy csodát. Nem is kaptam😁 De bizony mondom néktek, ennyiért szerintem ez simán jo. Hangos...legalabbis a kocsiban..Majd meglátjuk természetben, zajban mit produkál, elég szépen is szól, amennyire lehet szépen szólnia. Tény, kollegam JBL charge 5-jehez képest nem szól szépen, de hangosabb és harmadába kerül. Ezt sosem értettem miert is vannak azokhoz hasonlitva a Kínából rendelt(joooo,minden onnan jön szinte) "occcsosagok" . Szóval...Gondolom ne nyuzzam max hangerőn egyből, hagy járatodjon be, mint a hangfalak. Aztán meglátjuk az üzemidőt, hasonlókat ☺️ Köszönöm a segítséget!:)
-
carl18
addikt
válasz
Exodius #13928 üzenetére
Pedig ez még csak a jéghegy csúcsa!
Tudnák még miről mesélni, például ha ruha ípar sőtét mocskos titkai.
Én mióta ezt tudom azóta attól a márkától nem fogok vásárolni semmit.De ez például tipikusan multi cégektől szokásosan bevett gyakorlat hogy oda mennek ahol olcsó a munka erő. Nem azért mennek ők oda hogy munkát adjanak, profitot maximalizálni.
A Kaja íparról meg csak ne is beszéljünk, na ott is vannak nagy mocsokságok. Sok-Sok éve beszéltem egy emberrel aki sajt gyárba dolgozott, és ami sajt mellé potyant azt retkesen hajszálasan vissza dobták a keverő gépbe.Szerintem garantáltan senki se enne ebből szívesen. Akkor a 500-700 ft-ért/kg sonka/szalámi meg minden aljadék alapanyagok beledarálnak. Abba minimális mértékbe még lehet patkány is, csak hát olcsó is enni kell adni a népnek.
Szóval mondjuk úgy itt jelenleg rengeteg íparról bebizonyosodott hogy bűzlik, én úgy gondolom rengeteg helyen kéne rendet rakni.
A Bluetooth hangszórók piaca meg csak egy ágazatt a többi mellett.Sajnos jelenleg olyan világot élünk ahol mindig mindenkit a gazdagodás,profit maximalizálás hajt. És bizony embereket hajtanak halálra ez miatt. Itt rengeteg helyen az ember csak biólogiai robot, akik fillérekért dolgoznak. Ha tönkre mennek meg jön helyükre más, mert olcsó könnyen potolható és egyenlőre ez a megoldás mert még a robot drága. Olvastam kínában egy gyárba a 12-16 órás műszak se ritka, szóval gondolj bele ezt a undorító rabszolga munkát napi 16 órába csinálni. Én szó szerint sajnálom azokat az embereket, akiknek ez a sors jutott.
Sajnos én ezt láttom jelenleg a világból, menj ki az utcára nézz a emberekre. Rengeteg túl súlyos ember van, és ki tudja melyik élelmiszer milyen egészség károsító hatással van rájuk?
De még egy súlyos incidens a régi rendszerből, az volt a durva hogy mikor volt az atom reaktor balesett csernobilba. A Szovjet unióba mindenhol lement a május elseje mint ha mi sem történt volna.
Nézzük meg mennyi, rákos és daganatos beteg van manapság.Például ha valaki fiatalon evett egy kis sugárszenyezett gyümölcsöt május elsején annak jelenleg az milyen hatással is volt az egészségére?
Sok dologról egy gyártó nem tesz említést, pedig simán marketing értékkel érne ha valaki úgy akarnak eladni valamit hogy egy embert nem károsítottak vele. Heti 40 órás munkába állították elő, és egy gyerek rabszolga nem dolgozott rajta.
Ezzel kéne marketingezni, erre kéne büszkének lenni.
-
-
KeLevente
újonc
Szép estét!
Érdeklődnék Evolveo armor 5-el.kapcsolatban van-e valakinek tapasztalata? Munkában lenne hasznalva, elég zajos környezetben néha, de közel hozzám (jelenleg egy 3w-os kis pennys ketyere van 2900 forintért:D csak lássátok nem egy nagy dolgot akarok), egész jónak tűnik, de teszteket nem nagyon találok róla. 17000 ft most kb amikor legutóbb néztem, maradnék az itthoni vetelnel, egyszerűbb es sajnos ilyen árak mellett már kintről se olcsóbb sokszor:/ Tronsmarton gondolkodtam még, de az valahogy kevésbé szinpatikus.
-
carl18
addikt
Üdv!
Na egy utolsó kérdés akkor gyors lefekvés előtt!
Valakinek van tapasztalata az itthon forgalomba lévő 16 wattos Xiaomi Mi bluetooth hangszóróval?
Akarok a GO 2 helyet egy kicsit nagyobb és jobb hangszórót.
12E itthon 2 év garanciával, hogyan szól ez a árához képest?
A Go2 meg néha-néha túl kevés így több peformance kéne.(Van D Fine de nagy és nehéz, és sokszor a hangerejét se tudom kihasználni.)
Esetleg tud még valaki valamit használhatot, ami jól szól és 2 év garancia van legalább?
20E Alatt.
-
válasz
knoxhu #13921 üzenetére
A Spotify beépített EQ-ja nem jó?Azzal azért rendesen “megtekerhető” a hang,a mély is.
Ha annál több kell akkor valami baj van a hallásoddal.
Ha meg a hangcucc gyenge,akkor azon meg az “bass boost” se segít sokat,max elkezd szépen torzítani akár már egy pici piszkálás után is. -
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #13914 üzenetére
Ez a haverja hangszórója és ők azt hitték eredeti, meg azt írta szépen szól.
Persze, mondta küldjem vissza. Majd feladom és akkor vissza utalja a pénzt.
Csak akartam egy saját példányt gyűjtemény céljából.
#13918Aureal
A népet ráveszik a vásárlásra, a sok szart meg eladják utána nekikIgen, ez a kapitalista rendszer célja. Rávenni az egyént a folyamatos vásárlásra, profitot előállítani és jól meg gazdagodni.
Azt hogy ez milyen módon éri el mindegy, lehetnek alul fizettek rabszolgák, vagy filléres környezet szenyező anyagok.Azért az Earfun Uboom 60 dolláros eladási ára, amibe benne van az adó és szállítás és import költségek már alapból azt mutatja milyen olcsó termékről van is itt szó. És itt az Earfun összes dolgozója ebből, hangmérnőkők, akkor ha úgy nézzük a gyár és a szalagón lévő emberek is ebből az összegből fognak élni.
Meg ott az anyag költség stb, logisztika szállítás.Így úgy gondolom az Uboom L se kerül többe 15 dollártól, ha csak az anyag költségről beszélünk.
És mikor ilyen filléres alkatrészekről beszélünk, (Kínai nagyker ár) Akkor nem is kell csodálkozni miért is van olyan nagy szorás az alkatrészek minőségébe.
Itt Konkrétan Oluv hiába hangol jól, nyilván attól is függ a gyártásnál a minőség ellenőrzés mennyire szigorú.
Szerintem a minőség ellenőrzés annyiból áll, hogy rányomnak egy fehér zajt, vagy valami béna hang effekted és ha azt leadja torzítás nélkül akkor ez már működikFigyelem a most következő videó csak erős idegzető tagoknak ajánlott!
microlab speaker factory - Driver Unit
És akkor nem kell csodálkozni, az Anker,Dockin, és társai miért nem tudnak egy HK szintjére lépni hangminőségileg.
A Dockin gyártási helyszíne egy teardown videó alapján Shenzen.A Dockin Drivere ettől a gyártótól van, de a D Fine woofereit már nem forgalmazzák.
http://www.acp-spk.com/Én komolyan csak azt sajnálom, hogy valóban még a jó minőségű termékek is a maguk módján gagyik. Ott a Harman kardon, amikbe például borzalmas minőségű akkumulátorok kerültek,a GO & Play például elég híres volt az akkumulátor döglödésről.
De tesóm Onyx 3-as akkuja is 1 év után be mondta az unalmast.
De az Xtrem 1 is küszködött akku gondokkal annó.De a Motion Boom Plus rajtja se volt túl bíztató, ez a passzív membrán dolog is egy kissé égés volt. Egy Outdoor Party hangszóró, amit nem használhatsz kültéren napon
KIábrádító
De Alan Tesztjébe a 2 Motion Boom ellen se állta valami jól a helyét.Én megmondom ősszintén, ahogy megyek a korral úgy unok rá erre a vedd meg dobd el társadalomra.
Csak egy hangszórót akkarok amit aztán egy életen át elhasználok,
a D FIne-t már csak azért is tartom meg kíváncsi vagyok hány évig tudom életbe tartani. De mennyi idő telik el, mikor az első szervízelésre rászorul. De arra kíváncsi vagyok ha véletlen megpusztul egyáltalán javítható lesz-e.Egy Tag írta nem is olyan rég a DOSS SOUND XL hangszórójába meghibásodott a alaplap és azt semmilyen módon nem lehet orvosolni.
-
knoxhu
senior tag
Tudtok esetleg normálisan működő EQ + bass boost kombót iOSre? Ami működik Spotifyal.
-
pècsimunkás
addikt
válasz
Exodius #13917 üzenetére
Unokahúginak vettem egyet nèvnapjára.
Semmilyen BBK-s, vagy XIAOMI termékekkel eddig nem kapcsolódott.
Viszont, 2 ève kapott egy Samsung A20e-t, idén egy Alldocube tabletet, ès mindkettővel kapcsolódik. Kész szerencse
.
Más Samsungal sincs gond amúgy. Viszont, a fórumban másnak nincs ilyen gondja vele
.
Szerk.: Jó az összeszerelési minősége, anyaghasználata is, ès szépen is szól.
-
Aureal
őstag
válasz
carl18 #13910 üzenetére
"Oluv asszem írt olyat ö se tudja garantálni hogy amit a vásárló vásáról hangszórót az valóban úgy fog szólni mint az ö példánya.
De Alan is írta van neki 3 Motion Plus, és mindegyik máshogy szól.".Saját magam tapasztaltam off-ként ide olyat, hogy behívtak egy szállodába az utcáról vodkákat kóstolni és véleményezni közv.kutatók (különböző ízű Royal vodkákhoz). A natúr volt a legjobb, de olyan ereje volt, amit utána egyetlen boltban kaphatónál se éreztem később sosem (nem mint ha nagy piás lennék, de vendégségben járva se volt olyan a Royal).
Szóval ez egy rohadék reklámfogás, mint az egy cseppjével tisztító mosogatószer is, hogy full kamu!
A népet ráveszik a vásárlásra, a sok szart meg eladják utána nekik.
Sajnos akkor ez lehet itt ezekkel a kommersz hangtechnikai cuccokkal is, mint a bluetooth hangszórók. Nincsenek csodák! -
Exodius
őstag
válasz
pècsimunkás #13916 üzenetére
Tetszetős a EarFun UBOOM. De vajon mik a hátrányai? Összeszerelés?
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #13907 üzenetére
Csúnyán beszívatott a "kedves" eladó. De remélem nem hagyod annyiban. Egyébként - ha eredeti lenne, akkor - ez a Charge 2+ annyira jó hangszóró?
Hát, a forint most olyan, amilyen. Engem sem sarkall semmilyen vásárlásra, de most nem ez a fő OK, ami miatt még nincs (lesz-e?) megrendelve az Uboom L.
#13909 Exodius
Te dollárért, hol láttad? Én néztem a német és a global site-jukon, mindkét helyen - nem meglepő módon Eur-ban van megadva az ár, de venni nem lehet.
És itt jön a csavar! Csak az amazon-ról (US/UK/DE) lehet rendelni. Én a DE-n néztem. Magyar címre:
Order Summary
Items: €85.37
Postage & Packing: €9.16
Total: €94.53
Promotion Applied: -€21.35
Order Total: €73.18
... osztrákra:
Order Summary
Items: €80.66
Postage & Packing: €3.99
Total: €84.65
Promotion Applied: -€24.16
Order Total: €60.49Egy haverral éppen el tudnám intézni, hogy 60,49 Eur legyen a vége, de ... és itt jön a DE!
Kicsit (nem kicsit) elbizonytalanodtam. Ennek okai:
• Oluv is elismerte (végül), hogy elég nagy a szórás a hangszórók között (sz@rból várat ...)
• sajnos nincs semmilyen app support, amit én már nagyon megszoktam az Anker / Soundcore cuccainál. Néha jól jön az EQ, ill. amit én nagyon szeretek, hogy a ki-be kapcsoló hangot ki tudom kapcsolni. Az aut. kikapcsolás is állítható.A Boom Plus - hogy finoman fogalmazzak - nem lett az én hangszóróm. A Tribit StormBox Blast már inkább az lenne, de ez a külső ... nem, vagy nagyon nehezen veszi be a gyomrom.
Szóval én most (ki)várok:
• rendeződjön kicsit a forint
• lássuk mit tud valójában az Uboom L
• újabb hangszórókra ...
• esetleg a StormBox Blast árcsökkenésére (van az az ár amitől megszépül)
#13912 carl18
A JBL-nél is van "hangszóró lottó". Tudtommal abból is van 2 v. 3 különböző verzió.
Egyébként én már csak emiatt sem tartom hülyeségnek az EQ-t, mert segíthet ... -
carl18
addikt
válasz
carl18 #13912 üzenetére
Ja meg még hogy gyorsan lezárjam, mert álmosodok!
A kínai nagykernél meg pont az a baj, hogy nagyon sokszor ha csak 50 centet is spórolhat darabján akkor azt meg is fogja tenni.
Úgy vannak vele, műküdik és ha a minőség és élet tartalom rovására is megy őket nem érdekli. Az ilyen kapitalista/profit alapú cégeknél egy a lényeg a termék túlélje a garanciális időt.Ha azon túl tönkre megy, őket nem érdekli.
A JBL Charge 3-nak része is a rossz gyártási minőség miatt az a 2 mini Woofer(Full Range Driver) egy idő után elkezd recsegni, silány forrasztás eredménye.
A Charge 4-nek meg alapból olcsóbb lehetett az előállítása, belegondolunk 1 aktív hangszórója volt. Minél kevesebb alkatrész annál kisebb a hiba lehetőség is.
Szóval ha belegondolsz ha az ilyen nagy múlti cégeknél ilyen a Quality Control, gondolj bele milyen lehet a kisebbeknél....
Bocs kicsit sokat írtam, de ha belejön az ember nehéz megállni
Jelenleg ez még mindig a vedd meg dobd el társadalom, örülnék ha végre a garancia idők 2 év minimumból indulnának.Úgy úgy vagyok vele, inkább fizetnék 50%-al többet ha az garantáltan tovább is bírná vagy több garanciát adnának rá.
5-10 garancia lenne az ideális szerintem.
-
carl18
addikt
válasz
Exodius #13911 üzenetére
Szerintem az ilyen kínai gyárakba, mikor videót láttam akkor tudtommal 8 órába 3600 a darabszám. 12 órába meg talán 5000 körül, így még ha van is Quality Control akkor is elég nagy lesz a szórás.
Itt is az lehet jelen hogy a mennyiség a minőség javára megy.
Bár még a gyártás elején még csak a béta tesztelés zajlik és le gyártanak néhány próba darabot.
Biztos próbálnak odafigyelni a dologra, de Alan szerintem a 3 Motion Plus közt is elégé feltűnt a különbség.
Szóval ilyen árkategóriába szerintem nem a minőség az első hanem hogy olcsón le tudják gyártani.
Ha meg valami rossz, egyszerűbb garanciába cserélni mint sem komolyan vegyék a minőség felügyelést.Talán az olyan cégek mint a Vifa, és Minirig akiknél valóban elég komolyan veszik a Quality Controlt. A JBL és Harman kardon is odafigyelhet hogy ne legyen extrém mértékű a szórás.
Talán erre egy megoldás lenne ha vissza jönne europába a gyártás, és végre a régi német precíz minőség kerülne piacra.
NÉha gondolok arra ha a Dockin D Fine valóban németek álltal lett volna gyártva és valóban a precíz minőséget jelképezni.De ez csak egy állom
De nem túl jól sikerült példányt arra értettem, hogy ami hozzád kerül nem fog olyan jól szólni mint ami Oluvnál a videóban.
De a kínai kereskedők is szoktak csalni, még az Anker is hazudott a Motion Boom Plus valódi teljesítményét illetően.
80 watt helyet a teardown videóba csak 60 watt volt a natív.A Dockin is hazudhattot az akkuval kapcsolatban, a Fine Plus 9000 mah helyet csak 7000 mah körül tudhat. És itt főleg az a baj hogy kideritse a kis ember hogy most a kínai nagyker csapta be a céget, vagy hogy a cég aki ezt gyártsa szándékosan sumákol.
Mert bizony a hamís spec adatokat, bizony megtévesztés és marketing csapda.
Szóval azt mondom ami kínába készül, ott minden kétes eredetű.
-
carl18
addikt
válasz
Exodius #13909 üzenetére
Nem Oluvot akarom leszólni stb, de én azért megvárom ameddig Alan Ross tesztje is megjelenik. Kíváncsi lennék a basszus mélységére, vagy hogy mennyire állja meg a helyét a konkurencia ellen.
Egy Sony Xb33 ellen jó lenne látni mit produkál.
Bár Alan és Oluv között volt is egy vita, és Oluv asszem írt olyat ö se tudja garantálni hogy amit a vásárló vásáról hangszórót az valóban úgy fog szólni mint az ö példánya.
De Alan is írta van neki 3 Motion Plus, és mindegyik máshogy szól.Szóval még ha jó is lesz a hangszóró, még mindig benne van a pakliba kifogsz egy nem túl jól sikerült példányt és senki se válal felelőséget utána.
Szóval én várnék vele pár hetet, és utána gondolkodnák el a vásárláson.
Attól függ neked mennyire sürgős.
Én lehet kívárok fekete péntekig, hátha addig erősödik a forint.
-
Exodius
őstag
EarFun UBOOM® L-et szerintetek megérné 59 dollárért berendelni? Vagy várjunk az első tesztekkel, hogy megtudjuk mihez képest mit tud?
-
carl18
addikt
Ijjj, na idén se rendelek semmit se külföldröl!
402 forint egy dollár, az Euro meg lassan 420.
Brutális ami most a forinttal történik, nagyon nem lesz értéke.
Egy 60 Dolláros Uboom akcióba is lassan 25E forint.
Nem lesz ennek jó vége, hogy ennyire nem ér semmit a pénzünk.
Egy 20-ast simán kiadnák az Uboom L-re. -
carl18
addikt
válasz
silver10 #13904 üzenetére
Uhh bakker, ne is akard megtudni mennyi most egy euro, a 400 még nem is a vége. 416....Lassan benne van egy Blast 120E-be.
Ma megjött a Charge 2+, egy 96 értékelésses tagtól vásároltam.
Ez alapján elég nagy bízalmat szavaztam a tagnak, és bíztam benne.
Foxpost autómatából kivettem, kicsomagoltam és jött is a rossz szájíz.
SD Kártya bemenet, + ronda fénylő membánok.
Ez egy koppintás, a hangja meg borzalmas.De eredeti-nak hirdette, még írta is csak az akkuját nem tudja hány órás.
Így bízzon manapság bárkibe az ember, -
hkari
őstag
válasz
abalazs974 #13905 üzenetére
Itthoni kínálatot nem igazán ismerem, de ha meggondolod magad akkor a Soundcore Motion+ vagy Motion Boom is ki tud jönni a magyar Flip vagy Charge árából, és azokat megeszi reggelire mind a kettő. Plusz nem rég startolt a EarFun UBOOM L ami elég jónak tűnik.
-
abalazs974
csendes tag
Sziasztok!
Vennék egy ilyen hordozható hangszórót, elsősorban a kertben dolgozgatás mellé telefonról zenét hallgatni. Nem akarnék egy fél fizetést elkölteni erre, de a Sokol rádió színvonalat sem szeretném reprodukálni. Elsősorban itthoni boltokban vásárolnék az egyszerűség kedvéért. A JBL Flipet és Charge-ot nézegettem, de ezek azért nem olcsók, az a kérdés, hogy létezik-e a kevésbé neves mezőnyben valami titkos tipp, vagy érdemes fizetni a névért?
Előre is köszi
Balázs
-
silver10
aktív tag
Szépen alakul az Amazon.de-n a
Tribit StormBox Blast ára: 230€+39,75€ szállítási díj.Persze időnként ahhoz is létezik kuponkód.
-
borbar
tag
A Prime (az Amazon.de Primeja) csak Németországban, Ausztriában és talán Svájcban szállít ki ingyenesen. (Viszont oda gyorsan.)
A Prime - nekem - az Amazon Prime Day (idén a jövő héten lesz!) miatt éri meg. Német postafiókszolgáltatással egész jó dolgokat lehet beszerezni. Akár a Motion Boomot is, ha nem sürgős (mert szerintem holnap már lesz kuponkód a soundcore.comon), akkor várj egy hetet, még az is lehet kicsit "visszaerősödik" a Forint.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új csak kipróbált Smartech 55 139cm Qled 4K UHD Quantum tv google assistant,Netflix, stb
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett +128GB SanDisk SD
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- Gopro hero 7 black
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged