- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
-
LOGOUT
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
LLam
senior tag
Kraken tier3 verifikaciom van, ha valakinek kell btc rajtam keresztul vehet. Kezpenz kizarva. Privatban a reszletek.
-
Squirrel
őstag
válasz
schawo #10894 üzenetére
Postfinance-os kártyám van, rákérdezek ők adnak-e ilyet. Mindenesetre regisztráltam és elindítottam a verification-t a Kraken-nél, CEX-nél és Bitfenix-nél. Mindegyiknél banki átutalást választottam, kiderül, hogy hol fog működni. Kraken az kérdéses, hogy ott rossz a születési dátumom, remélem javítják majd.
Sajnos a korrekcióról 27-én lemaradtam, meglátjuk merre indulnak a következő napokban. Kb 2 hónapja próbálom rászánni magam, hogy csak kéne venni, most van a mi lett volna ha... ha akkor nem gondolkozom, hanem regisztrálok és veszek ETC-t vagy ETH-t... -
Squirrel
őstag
Bocsánat, lejárt a szerkesztési idő. Én voltam figyelmetlen, bank transzferhez nem bankkártyát kell feltölteni, hanem csak személyazonosságot igazoló fotókat.
-
Squirrel
őstag
válasz
schawo #10891 üzenetére
Megnézem mégegyszer. CEX-en miért forog minden cryptopénz magasabb árfolyamon karken-hez képest? Egyébként ez a bajom, hogy svájci számláról utalnék zsetont, viszont otthoni mastercard-om van. Ezért nem tudom, hogy azonosítanak a kártyás selfie-vel, de svájci számláról utalok, hogy ehhez mit szólnak...
-
Squirrel
őstag
Még mindig várok a Kraken-nél a verification-re... Kezd kicsit felcseszni, hogy nem történik 5-6 napja semmi. Regisztrációnál utólag vettem észre, hogy születési dátumnál január 3-a helyett január 2-őt adtam meg. Írtam a supportnak, hogy tudják-e korrigálni vagy zárjam az accountot és nyissak egy újat. Eddig semmi válasz. Szerintetek mi a jó megoldás? Szoktak ilyet korrigálni?
Egyébként melyik crypto-tőzsdére lehet bankszámláról utalni a Kraken-en kívül? Regeltem a Cex.io-ra, oda bankkártyával tudok fizetni, de a magyar kártyámon nincs elég zseton, illetve OTP is sarcol, ha HUF számláról USD-ral ügyezek. Külföldi (postfinance) kártyával meg nem tudok fizetni. Bitfenix-en egyelőre nem lehet utalni számláról... Más ötlet?
-
szilardf
tag
Sziasztok,
Azt az információt kaptam, hogy az Antminer S9-cel lehet altcoinokat is bányászni, csak beállítás kérdése a menürendszerében. Használt valaki ilyet, tudja bizonyítani, vagy cáfolni?
Nekem ez elég hihetetlennek tűnik, de nem vol még ilyen a kezemben.
Köszönöm! -
Hansomester
tag
Sziasztok!
Kraken vagy Polniex tud olyat, hogy magyar céges bankszámláról (ami nem az én nevem van), vagy dombornyomott kártyáról fizetek be pénzt és azt átváltja btc-be.
Kiutalásnál pedig a saját angol bankszámlámat adom meg?
Köszi a válaszokat. -
Ciccuka
veterán
Mitől gyengült 25%-ot hirtelen?
-
sparks
senior tag
válasz
pschio #10872 üzenetére
Ha forint számlára kérsz ki pénzt, akkor általában elég szép összeget lenyúl a bank.
Én Transferwise-on regisztráltam most pont ezért, ugyanis:
pár napja indult be az EUR, USD és GBP számla szolgáltatásuk.Annyi a teendő, hogy regisztrálsz, aztán kiválasztod a "Borderless account" opciót, aktiválod a neked kellő számlát. Aktiváláshoz nekem egy SMS ellenőrzés kellett és egy lakcím igazolás. Ez utóbbihoz elég volt egy bankszámla kivonat, lefotózva, amin látszott a nevem és a címem. Este elküldtem, másnap reggel jött az email, hogy aktív a számlám. Így most van egy német banknál (Deutsche Handelsbank) vezetett számlám, ahova tudok fogadni eurót, bünti nélkül. Innen meg át tudom küldeni forintra konvertálva a forintos számlámra.
De lehet így USD és GBP is!Tegnap teszt gyanánt az egyik BTC eurós kártyámmal ráraktam 50 eurót és azt konvertálás után átküldtem a forintos számlámra. 50 euróból így megkapok forintban 15.055,- forintot. Középárfolyamon a váltás pillanatában ez 15.300 körül volt, ez így elég szép. Mégsem sok eurót vontak le, mint pl. a CIB teszi, amikor eurót fogadsz a forintos számládra.
Ráadásnak az első utalásod is ingyen lesz, ha a linkemen regizel. Ha már van TW reged, akkor meg csak aktiválni kell a BA-t.
-
GabN73
addikt
-
pschio
őstag
Kraken és Coinbase withdraw-val van valakinek tapasztalata? Működik a pénz kivét is forintszámlára?
Coinbase-re milyen megbízható alternatívát tudtok? Ahol működik is a bankkártya és bank account csatolás...
-
almafa42
aktív tag
válasz
GabN73 #10869 üzenetére
Igy van. A bitcoin mindig is hires volt arrol, hogy megall az arfolyam valtozasa hosszu idore. /s
Senki nem tudja mi lesz. Aki tudja, az sem tudja. Voltak ennel mar joval nagyobb hullamvasutak, azt is ki lehetett ulni bekesen. Itt is az jar jol, aki nem erzelembol ad-vesz.
-
GabN73
addikt
Ennyi volt, itt megáll a növekedés?
-
P3Dr0
senior tag
Szerintetek ez az oldal jo fee szamitasra?
[link]Vagy van jobb?
-
Squirrel
őstag
válasz
butch3r #10864 üzenetére
Sehogy sem működik, próbáltam több keresővel, más email címről, egyik úton sem tudtam továbbjutni, így maradt a regisztráláshoz facebook-account. Gondolom a regisztrációnál ez még mindegy, azonosításhoz sms-t kértem, azt más tuti nem használhatja. Mindjárt töltöm fel az azonosításhoz szükséges igazolványképeket...
-
butch3r
senior tag
válasz
Ciccuka #10863 üzenetére
szerintem az eddigi optimista piac és a beáramló burtál pénzek mellett még a segwit döntés miatt is.
+ dél koreaiak is árkaptak. náluk már 3800-on is ment.
https://news.bitcoin.com/south-korea-bitcoin-1000-global/ -
butch3r
senior tag
válasz
Squirrel #10862 üzenetére
tegnap ilyenkor regisztráltam nekem nem volt gondom a kattintással. ha acc aktiválásnál tartasza kkor másold a kódot az is működik.
cex.ion lehet és bitstampen is kártyával. utobbin nem tudom kártyás vásárláshoz milyen validálás kell - nekem már régről van.
ha gyorsan kell, anker és atm-el jársz a legjobban. lehet többet emelekdik az árfolyam addig mint amit buksz a roszabb árfolyamon történő vásárláson. szerintem. -
Ciccuka
veterán
Mitől indult ennyire be most (2000-ről felment majdnem 2700-re)?
-
Squirrel
őstag
Köszönöm a válaszokat, körülnézek akkor gyorsan hol lehet valamit intézni az ajánlott oldalak közül. Ezeken az oldalakon a vásárlás kártyával történik vagy bankszámláról utalással?
Nyamvadt cex.io által küldött aktiválásos email-ben nem tudok se az "activate" fülre, se az alternativ "here"-re kattintani...
-
vismaior04
tag
válasz
Squirrel #10859 üzenetére
Normálisan minden korrektebb hely gyorsan válaszol. Most viszont mindenhol lassú mert úsznak az új ügyfelekben, némelyik váltó aktív felhasználói bázisa 2-3x-ra emelkedett néhány hét alatt a support és a szerverek egyaránt nehezen viselik és be vannak lassulva a válasszal.
Poloniex hetek alatt reagál már csak egy support ticketre, ismerek valakit aki hat hete vár hogy egy 50 bitcoin értékű deposit problémáját megoldják. Én egy hónapja várok enhanced verificationra. Kraken és Bitstamp is napról napra jobban el van havazva.
Ha gyorsan akarod most, én a helyedben keresnék egy helyet online vagy offline ahol bitcoint tudok venni, mert ha az megvan, onnantól már kevesebb gondod van altcoin vásárlással.
Pl asszem a Polo és a Bittrex rendszeres is automatikusan emberi beavatkozás nélkül végzi az alsóbb verification szinteket. (Persze ez már attól függ mekkora összegben gondolkodsz). Polo level 1-en csak nevet akar, még személyi se kell és a napi limit 2000 dollárnak megfelelő kifizetést enged.
-
Squirrel
őstag
válasz
schawo #10858 üzenetére
ott a regisztráció/verifikálás gyorsabb? Kraken-en elcsesztem, születésnapomhoz januar 2-át írtam a 3-a helyett ... Írtam nekik, nem tudom javítják-e. Accountot ott lehet törölni, hogy újat csináljak helyes születési dátummal? Mert én nem találtam olyan menüpontot, hogy megszüntessem az account-omat.
-
GabN73
addikt
Coinbaseval mi történik napközben? Elérhetetlen az oldal sajna, csak késő estére javul meg. ETH-t vettem volna már pár napja is, csak annyira lassú most hogy besz*rás...
(még 80$-ért nézegettem, áh, alig vagyok kicsit dühös miatta)
-
shortcutme
tag
Ugy tunik UASF-ra nem is lesz szukseg:
Bitcoin Scaling Agreement at Consensus 2017
TLDR: 56 jelentos, bitcoinban erdekelt ceg (tobbek kozt a hashpower 83.28%-t adjak) megegyezett, hogy aktivaljak a segwit-et es 6 honapon belul 2MB-os hardfork lesz.
-
P3Dr0
senior tag
Lenne egy kerdesem. Core wallet.
Szoval eddig mindig tobb mint 8 connection volt mert direkt kinyitottam a 8333-as portot es a windows-on is a tuzfalban engedelyezve van a ketiranyu kapcsolat.
Viszont az elmult idoszakban talan miota a 0.14.1 van az istenert nemmukodik csak 8 connections. Minden valtozatlan a router nyitva a gep firewall is valtozatlan. Szoval nemertem. Masnal is van ez vagy valami nalam nemmukodik? Es a HD opcionak mi lenyege? Ha uj walletet krealok a HD felirat aktiv. -
shortcutme
tag
válasz
butch3r #10849 üzenetére
Az ETH-nal az volt a baj, hogy a hard fork nem kapott teljes tamogatast az userektol es a minerektol (jogosan), ezert megmaradt a nem-hardforkolt chain is. (mint ETC)
Felthetoleg a segwit-nel nem lesz ilyen problema es nem fog egy nem-segwit-es chain megmaradni, igy elvileg senkinek semmi dolga nem lesz.
-
butch3r
senior tag
na ezt valaki hard fork szakértő leírhatná közérthetően.
Én úgy értelmeztem eddig, hogy a walletből (nekem pl papír tárcán van a cuccos) amelyik wallett app-ba importálom be a kulcsom azon fog tovább élni, így ha megtörténik a hard fork és majd az új post-segwites tárcába teszem ezt akkor minden megy tovább a maga, megzsokott útján?Azt azért kétlem, hogy minden usernek kéne valamit csinálnia egy hard fork esetében az nem volna túlságosan user friendly...
én nekem semmim nem volt eth-bans ajnos. most már bánom hogy anno nem szálltam be fillérekért,
most jól állna. 200-on meg beugrani, biztos megy ez is feljebb idővel de vajon meddig, van olyan (hasonló) jövője mint btc-nek? (off mert ez másik topic) -
P3Dr0
senior tag
válasz
butch3r #10847 üzenetére
Nemkovettem az esemenyeket es majdnem sikerult ETC-t csinalni az ETH-bol
Walletbe gyujtottem a coinokat aztan atmentem monerora kozben megtortent az ETH hardfork es ugy kellett utanna kutatnom mi is tortent valojaban. De vegulis sikerult megmaradni az ETH mellett de utanna kiszalltam belole es ment BTC-be az egesz.
Es most sem ertem pontosan,hogy akkor most mi lesz? A mostani BTC lesz a BTC Classic vagy valami hasonlo es az uj blockchain meg a BTC?
Nemszertem az ilyet -
P3Dr0
senior tag
Segwit
[link] -
sparks
senior tag
Na végre, ez igazán jó hír, Segwit lett a befutó. Az árfolyam vajon hogy fog reagálni? Vagy már előre beárazódtunk, mint az LTC Segwit sztorinál?
-
butch3r
senior tag
válasz
Squirrel #10841 üzenetére
Szia
itt is volt róla szó biztos vagyok benne.
De tudsz venni bármilyen célra. Onnan kitudod utalni a saját tárcádba.Pénzt meg sepa utalással tudsz betenni krakenre.
De ha még nicns regisztrációd készülj, hosszabb verifikálásra, én is most regisztráltam ide és még nem hagyták jóvá... (2nap eddig).
eth-t tudsz venni cex.ion is. ide tudsz kártyával is pénzt tenni
bitstampen meg xrp-t.poloniexen meg sok mást is.
-
Squirrel
őstag
Sziasztok!
Olvasgatom itt a cryptovalutakkal kapcsolatos topkikokat. Sajnos az adas-vetel topic annyira nem porog, ezert ne haragudjatok, de itt teszem fel kerdesemet, pedig latom, hogy itt inkabb (jo sok oldalnyit olvasgattam) a banyaszatrol van szo. Kerdesem a kereskedessel lenne kapcsolatos. Ha valaki venni majd adni szeretne ETH-t, ETC-t vagy barmelyik hasonlo valutat, azt hol teheti meg? Olvastam Vikthor osszefoglalojat a Kraken-rol, az arra volt kihegyezve, hogy hogyan juthat az ember a banyaszott bitcoin-hoz. Ott peldaul lehet befektetes celzattal venni is cryptopenzt? Esetleg van valami topik, ami elkerulte a figyelmemet ebben a temakorben?
-
AAntii
őstag
válasz
GabN73 #10839 üzenetére
A beszélgetésre a onecoin miatt került sor, de a beszélgetés során nem tettek határozott különbséget a bitcoin és a onecoin között, mintha az összes cryptopénz piramisjáték lenne. Ha életedben először hallottál volna az egészről [ahogy gondolatom szerint azok voltak többségben, akik még nem hallottak az egészről], akkor biztos neked sem az csapódott volna le, hogy a onecoint kerülni kell, de bezzeg a bitcoin..
-
AAntii
őstag
Kb. egy hete volt a Kossuth Rádióban egy kis beszélgetés a bitcoinról, Halász Zsuzsa volt a műsorvezető, Binder István a Nemzeti Banktól volt az egyik "szakértő", ott kb. a piramisjáték szinten ment a beszélgetés még mindig. Természetesen már önmagában a szakértő személye is garancia volt a teljesen elfogulatlan és tényeken alapuló beszélgetésre, a felkészült, tíz perces bitcoin gyorstalpalót végzett műsorvezetőről nem is beszélve.
@vismaior04: én pedig sajnos állatkínzó lettem, a tegnap elfogyasztott macskanyelv okán.
-
vismaior04
tag
válasz
schawo #10836 üzenetére
Ez egy Pulitzer díj szintű oknyomozó írás volt az átlaghoz képest.
Lásd tegnap amikoris az Indexen a Világgazdaságból átvett cikk nyomán megtudtam, hogy a "WannaCry-támadássorozat nagyon jót tett" az árfolyamnak.
Én meg fellendítettem a magyar mezőgazdaságot amikor tegnap vettem egy kakaós csigát.
-
butch3r
senior tag
változika világ. egy pozitiv hangvételű cikk portfolion btc-ről
http://www.portfolio.hu/vallalatok/mar_bitcoint_is_valt_egy_magyar_penzvalto_kinek_eri_ez_meg.250749.html?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link -
htc07
addikt
üdv ismét,
még mindig sok itt az ismerős nick
bankkártyával hol a legegyszerűbb/leggyorsabb/legbiztonságosabb most bevásárolni? (az ankerig most nem másznék el)
-
Ciccuka
veterán
-
GBRDVD
tag
válasz
vismaior04 #10820 üzenetére
Ez a 150k+ még jó is a napokkal ezelőtti 220k+ -okhoz képest. Nekem 9. napja van beragadva 1 BTC-m 44.91 sat/B-vel.
-
GabN73
addikt
válasz
vismaior04 #10820 üzenetére
Gondolkoztunk volna is, csak e-mailes pay req-es dolgot toltuk a biztonság kedvéért
-
butch3r
senior tag
2000
-
GabN73
addikt
Mennyire van belassúlva most a rendszer?
Coinbase-s számlák között lett mozgatva egyszerre ~20 BTC, ahogy a fentieket olvasom nem csodálkozom hogy 1 napja nem jött meg -
Reggie0
félisten
Biztos. Igazabol az a nehez az egeszben, hogy a profit lehetoleg legnagyobb legyen, de meg ne minosuljon buncselekmenynek.
-
Ciccuka
veterán
válasz
kristoph #10813 üzenetére
GAW ZenCloud Miners történetének olvass utána.
-
kristoph
újonc
Üdv mindenkinek! Bányászással kapcsolatos kérdéssel fordlnék a hozzáértőkhöz. Nem, nem akarok bányászgépet építeni, amiről infó kellene az a felhő-bányászat. Röviden a kérdésem az lenne, hogy nem kamu-e? Van egy csomó cég, akik hirdetnek kiadó Hashrate-et, de én szketikus vagyok. úgy értem, honlapokat látok, ahol lehet fizetni, és állítólag kapok érte valamit
. Szóval ki mit tud ezekről a cégekről? infokat előre is köszi!
-
tknof1871
őstag
Üdv! electrum Standalone Executable (signature)-t választottam windows-ra. Ez a program nem hoz létre ikont. Ha a tárcámat használni akarom akkor mindig azt a fájlt kell elindítani amit letöltöttem az electrum oldaláról (electrum-2.8.2.exe)?
A Fee-t úgy lehet beállítani mint valami toló potméteren a hangerőt. Kiírja hogy az adott állásban hány blokk és mBTC/kB de nem találok magyar nyelvű leírást és nem tudom értelmezni. Mi számít egy korrekt Fee beállításnak itt?Valahol ezt írják:
In Electrum, a seed is a complete backup of all addresses and transactions.
Akkor ennél a tárcánál nincs fájl amiről rendszeresen biztonsági mentést kell csinálni? -
P3Dr0
senior tag
válasz
vismaior04 #10810 üzenetére
Privatkulcsaim megvannak szoval mit veszithetek? Kiprobalom
-
vismaior04
tag
Igen multibit full nodekhoz csatlakozik és csak ellenőrzi, hogy "rendben" van-e a chain, csak egy kis részét szinkronizálja. Normálisan (ha van elég full node) pár másodperc, max néhány perc a szinkron.
Van egy csomó előnye, gyors, auto backup, seed words, így nem kell wallet.dat mentéssel vacakolni.
Plusz kezeli a hardware walleteket is ha van olyanod.Mindennapos használat esetén nagyon kényelmes és szép, de egyszerű mint a faék, itt nincs consol ahol bonyolutabb dolgokat is tudsz csinálni ha gáz van.
-
P3Dr0
senior tag
-
vismaior04
tag
Elég kemény mazochizmus Core Walletet használni.
A helyigény még hagyján, de vagy napi szinten syncben tartod, vagy vársz fél napot minden tranzakció előtt amikor szükséged van rá.
Mondjuk megvan az előnye, én pl pont most szívok, mert elszúrtam a feet egy régi multibit wallet kiürítésekor és túl kicsi lett a fee, egy hete várok rá és multibit esetén azért pl egy CPFP tranzakciót se egyszerű megszervezni.
Pedig a mostani helyzet alapján egy alacsony feejű tranzakció a büdös életben nem fog teljesülni beavatkozás nélkül. (Hol járunk 130-140k unconfirmed tranzactions körül?)Napi szintű altcoin használóként úgy összességében a hajam hullik minden alkalommal amikor bitcoint kell használnom.
-
P3Dr0
senior tag
Pont ezen gondolkodtam a minap mikor a tx fee-vel kiserletezgettem,hogy a banki atutalas jobban megerne
Lehet,hogy ez a BTC igy ahogy van nem is lesz mar sokaig eletkepes.....
Szamomra az is frusztalo dolog,hogy egesz eletemben a core walletet hasznaltam es mar most 130 GB korul jar a merete es mi lesz akkor ha megtobb ember elkezdni hasznalni?!
2,5" USB HDD a penztarcam.Vegulis nem sokkal nagyobb mint egy igazi penztarca
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Probook 640 G2 (14/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- ThinkPad P1 Gen3 15.6" 4K IPS i7-10850H Quadro T1000 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest