Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
I. Általános tudnivalók

1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
mepet
addikt
Jelenlegi jóslatom: BTC árfolyam: 325EUR-ra felmászik 3 napon belül, majd 200EUR alá zuhan hirtelen.
Nem rajzolgattam, mert más megtette már helyettem. (Ne zavarodj össze, segítek: BTCEUR keresztről, míg ők BTCUSD-ről okoskodnak.) -
válasz
beloadjoker
üzenetére
Csak, ha akarsz keresni havi 80-100 forintot

-
Cathfaern
nagyúr
válasz
beloadjoker
üzenetére
VGA jobban amortizálódik, mint amennyit termel. Nem éri meg, akkor se ha ingyen van az áram. (altcoint se)
-
beloadjoker
őstag
Hali!
Tudom hogy mondták már többen hogy nem érdemes bányászni de szerintetek kettő r9 290el érdemes lenne azért nekiállni? /lassan összedobok egy ilyet, nem bányászatra csak kíváncsi vagyok mégis/ ja mellé a proci i74770k lenne vagy jobb
/ja és árammal nem kéne foglalkozni (szeretlek koli
)/ -
shortcutme
tag
válasz
Kozmonauta
üzenetére
Nekem van Trezor-om: tudja amit ígértek, hátránynak azt tudnám felhozni, hogy a telepítéskor csak 2x írja ki a visszaállításhoz szükséges kezdeti bip32-es seedet (mivel a második kiírásnál találtam egy elírást szívesen leellenőriztem volna harmadjára is), valamint, hogy 64bites chrome-al nem működik. Hamarosan jön az electrum 2.0 ami majd támogatni fogja.
-
Kozmonauta
tag
Akinek van hardveres tárcája (nem papír tárca) az írhatna róla!
-
butch3r
senior tag
Finland Classifies Bitcoin as VAT-Exempt Financial Service
kár, hogy a fiat értékét jelenleg inkább ezek a 600-800db-os bedöntések/lenyomások mozgatják...
-
janos666
nagyúr
Ez csúnya lehet, ha nem gondlja meg magát.

Szerencsém volt, hogy pont itt ültem és 374.5$-on nyomtam egy pánák short-ot, amit még nem zártam be 358-on se, csak 380-ra tettem egy stop-ot. Inkább elhagyom a teljes potenciális profitot, csak hogy biztonságban legyek attól, ha megint megtámadja itt nekünk a 300$-os lélektani határt (nem mindenki volt elégedett a legutóbbi padlóval, hogy onnan már tényleg csak felfelé mehet, úgyhogy azóta is egy mágnes a 275$, a 475 pedig csak egy pletykatúlreagálás és arra épülő rövid manipuláció volt).
-> Szerintem <-
-
butch3r
senior tag
-
Penge_4
veterán
Brawker: Get Paid to Live Entirely on Bitcoin for One Month
Magyarországon miért nincsenek ilyen kezdeményezések?

-
kerekfej
őstag
válasz
janos666
üzenetére
Pár újabb info (hangszigetelő szivacs jól égett a gépek felett közvetlen):
Leégett egy Bitcoin-szerverfarm
Talán így jó:
Leégett egy thaiföldi bitcoin bánya -
janos666
nagyúr
válasz
kerekfej
üzenetére
A te linked rossz, viszont: http://prohardver.hu/tema/bitcoin_topic/hsz_9032-9032.html
-
kerekfej
őstag
-
P3Dr0
senior tag
Lenne egy kerdesem. Szerintetek melyik a legjobb trader oldal ahol lehet btc-usd vel kereskedni?
-
P3Dr0
senior tag
Oke. Koszonom a hozzaszolasokat. En sem adok ezeknek nagy hitelt de neha kepes vagyok rajta azert elfilozni. Mi van ha megis......
-
T-Mobil
csendes tag
Tőzsde portálunkat azzal a céllal hoztuk létre, hogy ismereteinket, tapasztalatainkat átadva segítséget nyújtsunk az átlag ember számára, mellyel magabiztosabban és nem utolsó sorban profitábilisan helytállhat a részvénypiac világában.
Micsoda marketing zsenik xdDD
-
janos666
nagyúr
-
csaba951
veterán
Ha győzne a BTC és megbukna a legtöbb kereskedelmi/nemzeti bank, akkor a fickó munkanélküli lenne. Nem csoda, hogy a BTC halálát jósolja!

Egyébként ez elvileg elképzelhető. De csak akkor, ha valami miatt biztonsági hiba miatt megrendül a BTC-be vetett hitt. Egész biztosan a világ legjobb szakértői nézték át a rendszer töviről-hegyire, és eddig nem találtak rajta semmi fogást. Tehát emiatt nem aggódok.
A másik, hogy elfordulnak a BTC-től az emberek. A BTC mögött rengeteg olyan érdek áll, amit a bankrendszer nem tud/akar kiszolgálni.
Ez a két dolog szerintem bőven elég, hogy hosszú távon (50-100 év) növelje az árfolyamot. Persze ettől 2 hét múlva simán lehet a mostani árfolyamnak akár a harmada is az árfolyam. Ennek azonban hosszú távon nincs jelentősége. Az alapok/érdekek stabilak és ez számít.
Én a helyedben nem aggódnék az 1 USD-s árfolyam miatt. Jelenleg ennek semmi reális alapja nincs.
>"Jó jó, de miért nem tehetünk Dollárt a blobbláncba?"
Hát ez borzasztóan vicces! Vajon miért nincsen Észak-Koreában szabad választások, meg szólásszabadság? Vagy mondjuk ha ég a ház, miért nem benzinnel oltjuk el?

-
P3Dr0
senior tag
Fel fullel hallottam ma,hogy allitolag a bloomberen egy szakerto arrol beszelt,hogy a BTC nek 1 dollar korul lesz az erteke a kozeljovoben. Szerintetek ennek van valami ertelme vagy ez tok marhasag?
-
janos666
nagyúr
Na igen, ezen én is gondolkodtam már, hogy itt sok a hobby-amatőr "tőzsdéző" és valószínűbbnek tűnik, hogy azért működik nagyon jól a 4h MACD, mert majdnem mindenki azt sasolja, és amikor nulla lesz a meredsége, akkor elkezdenek izgalomba jönni és a bátrabb szerencsejátékosok már nekilátnak kereskedni aszerint, hogy érzésre merre indul majd meg, aztán ha metsz is (márpedig metszeni fog, mert mindenki zizi, szóval elindul egy hullám a pillangó szárnycsapásából...), akkor jön a pánik és mindenki ad/vesz esztelenül a grafikon által javasolt irányba, míg lecseng a hév és kicsit normalizálódik. Na meg persze közben betársulnak azok is, akik nem néznek ilyen grafikonokat és ők azok, akik igazán felnagyítják ezt a hatást. Szóval könnyen lehet, hogy az exponenciális görgetett átlag függvény és a pillangók szárnycsapásai mozgatják a crypto piacot és nem fordítva igaz, hogy ez a függvény nagyon szépen tudja követni azt, ami egyébként is történik.

Leszámítva persze azokat a meglepetéseket, mikor valaki eldönti, hogy ő egyedül fogja erőszakkal mozgatni valamerre az árat... -
janos666
nagyúr
válasz
Dexar007
üzenetére
Én közel sem vagyok ilyen optimista. Ez még mindig könnyen lehet egy fraktállény, ami meg akarja erőszakolni a szüzeket: a 4 órás osztásközű gyertyákon is ugyan az a minta kezdett el kirajzolódni, mint a 15 perces osztású grafikonon, ami megfigyelhető még az 1 hetes osztáson is (ott durván félúton jár kb. január óta, a 15 perces nagyjából végzett, a 4 órás pedig ~1/3-on áll).
Mindazonáltal még csak annyi BTC-t adtam el, amibe a bányászat került (kártya vétel/eladás rés és áramdíj), szóval ezzel nem pánikot próbálok kelteni, csak visszafogni a túláradó optimizmust.
-
mepet
addikt
válasz
T-Mobil
üzenetére
Feltételeztem, hogy a BTC topicba látogató hölgy/úr BTC-t szeretett volna bányászni. Az altcoinoknak van külön altcoin topic. Ajánlom figyelmetekbe!

-
T-Mobil
csendes tag
válasz
aftercooler
üzenetére
-
T-Mobil
csendes tag
-
T-Mobil
csendes tag
válasz
aftercooler
üzenetére
feathercoin de min 5x R9 280x
-
ati012
őstag
-
Dexar007
veterán
válasz
aftercooler
üzenetére
Szerintem hozzájuk .: [link]
-
mepet
addikt
válasz
aftercooler
üzenetére
sok+századszorra: nagyon rég óta nem éri meg számítógéppel bányászni, ezt el kell felejteni.
-
aftercooler
aktív tag
Sziasztok!!
Milyen bányászprogram van, ami cpu és gpu-t is kihasználja, és melyik társasághoz a legjobb csatlakozni?
Köszi!!
-
T-Mobil
csendes tag
Ez mi az!

http://goochain.net
-
Dexar007
veterán
Erzem ahogy a btc megindult..mintha beleremegett volna a fold is.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Most mar,ahogy a doge-sek mondjak ,, to the mooooon"
-
bazsex
csendes tag
válasz
zuzu000
üzenetére
Szerintem próbáld meg a circle.com-ot. Nekem pl. Raiffeisen-es Mastercard-at szépen megy.
-
shortcutme
tag
válasz
zuzu000
üzenetére
Kis összegben localbitcoins.com -on keresztül tudod magyarországi személyeknek eladni átutalásért vagy kp-ért. Vagy el tudod költeni mondjuk a 220volt.hu -n.
-
zuzu000
őstag
válasz
shortcutme
üzenetére
Akkor kis összegeknél nem nagyon éri meg?
-
zuzu000
őstag
válasz
shortcutme
üzenetére
És ezeknek van kezelési költségük a bankszámlára való utalásnál?
-
shortcutme
tag
válasz
zuzu000
üzenetére
Váltóknál (pl. kraken.com) külön van EUR és BTC számlád, amelyek között tudsz kereskedni. Az EUR egyengedet bármikor kiutalhatod bankszámládra.
Walleteknél (circle.com vagy coinbase.com) egyből a bankszámládra vagy bankkártyádra kerül az összeg.
A coinbase egyelőre magyarországon nem működik, de magyar nyelvű oldala már vagy pár hete, így várható a belépése. A circle.com sem fogadja el az összes hazai bankkártyát, de érdemes próbált tenni. -
zuzu000
őstag
Sziasztok!
Elég új vagyok a témában, de érdekel. Elsőnek is azt szeretném megkérdezni, hogy hol ajánlott walletet létrehozni? Néztem a coinbase-t, de magyarországon nem lehet vele se venni, se eladni. Nem nagyon tudom, hogy megy, ha pl van a walleten 1BTC, és én azt eladom, akkor hova megy a pénz? Rögtön bankszámlára? -
-
válasz
szokeherceg
üzenetére
Max valami
shitcointaltcoint tudsz még bányászni, ha van pár VGA-d, bár azokkal se fogsz termelnitúl sokat, kivéve ha kifogsz valamit amit felpumpolnak és jó áron el tudod adni.
Csinálj seedszervert a gépedből, add bele a kapacitásodat rákkutatásra vagy földönkívüli intelligencia felkutatására (igaz, ezekért nem fizetnek).
Vagy ha szerencsejáték függő vagy, állítsd rá solo miningre

-
szokeherceg
tag
Sziasztok, nincs túl erős gépem, de non-stop megy, mivel van napelemünk, és az áram kvázi ingyen van. Létezik a bányászathoz hasonló dolog, aki fizet a gépem használatáért?
-
csaba951
veterán
válasz
gyuszaa
üzenetére
1) Az utolsó mondatokig biztos voltam benne, hogy a biztosítási pénz miatt volt. De ezek szerint nem.
2) Egyetlen füstjelzőt sem látok a falon/plafonon.
3) Végig működtek a ventilátorok, ami nagyban hozzájárult, hogy a probléma gyorsan kezelhetetlenné váljon.
4) Elektromos tüzet vízzel tilos oltani. A ventilátorok miatt az épület oldalfala nyitott, így a pl. a halonnal való oltás nem lenne hatékony, mert kimenne a szabadba. Akkor mégis mi volt az oltási tervük???
-
bazsex
csendes tag
Néhány gondolat az altcoin témában, egészen elismert embertől:
https://www.youtube.com/watch?v=2Vrm0EWUpds
Kb. 13.19-től
Szerintem érdemes meghallgatni.
-
Osiris
őstag
válasz
T-Mobil
üzenetére
Elég nagyra törő terveik vannak a srácoknak ezzel a coinnal, de tény hogy mostanában sokaknak inkább fáj a BTC nem túl stabil árfolyama és egy ilyen stabilizált coin pl. ilyen szempontból szimpatikus lehet. Ahogy az is, hogy a garancia van rá, hogy 4$-on visszavásárolják (ha nem értettem valamit félre..) ha valaki ki akar szállni belőle. Mindenesetre figyelem a dolgok alakulását.
-
T-Mobil
csendes tag
-
vadkinder
csendes tag
Ma lekapcsoltam az alábbi gépeimet, és megválok tőlük az itteni apróhirdetés rovatban (is): Antminer S1+táp+3fan 30eFt. ; 2x Technobit Hex8a1 Bitcoin miner 520Gh/s + 2xPSU 55eFt. ; Prospero X1 30eFt.
-
BBMartin
újonc
https://bitcointalk.org/index.php?topic=837023.0
Kamu mining oldal. A scammer probalkozott meggyozni a veteranokat. Nem sikerult. Nagyon rohogok. -
Penge_4
veterán
-
BBMartin
újonc
válasz
happygeorge
üzenetére
Köszi az embedet, mi is rátaláltunk

Itt van mégtöbb kép és leírás, hogy mi is volt ez az egész...
-
happygeorge
csendes tag
válasz
BBMartin
üzenetére
itt egy pici video a QR kod-rol
[Hungary Protests: 100k+ rally over internet tax in Budapest]
itt egy kep rola!

-
mepet
addikt
Én a divatos nevű cloud mininget sosem próbáltam, csak a VPS alapú cpu-mininget. Tapasztalataim itt olvashatóak.
-
válasz
BBMartin
üzenetére
Na, jó hogy commenteltetek ide, láttam tegnap a QR kódos transzparenst, meg a bitcoin feliratot, el is indultam felétek, de a Telenor mobilnet (meg a sms/hangszolgáltatás is) teljesen letérdelt, úgyhogy nem tudtam utalni mobiltárcából nektek. Így viszont ami késik az nem múlik

Új hozzászólás Aktív témák
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- World of Tanks - MMO
- OTP Bank topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fájhat Elon feje: mindjárt kész a Starlink-rivális
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Konteó topic
- További aktív témák...
- BLACK WEEK! Lenovo Thinkpad P15 Gen1, i7-10875H, 32GB/512GB, FHD/IPS, RTX3000 (6GB), garancia!
- Philips 43PUS8909 Ambilight 4k HDR 144Hz Gaming TV/monitor (5 hónap garancia)
- IRÁNY A KARIFA! Lenovo Thinkpad P15 Gen2, i7-11850H, 32GB/512GB, FHD/IPS, RTX3000 (6GB), garancia!
- Hétfőig 84.500 Ft!! - Apple Iphone 12 PRO 128 GB
- Lenovo Ideapad 3 : I3 10110U / 4GB / 256 GB SSD / Win 11
- BESZÁMÍTÁS! GB B450 AORUS Elite R5 5600X 32GB DDR4 1TB SSD NITRO+ RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA 750W
- Apple iPhone 13 Pro Max Sierra Blue ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB Használt, szép,100%
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15IRX9 notebook - i5 13450HX 32GB DDR5 512GB SSD nVidia RTX 4050 6GB WIN11
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- CORSAIR K100 AIR
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

köszi a helpet akkor ezt passzolom ink hashcat azzal tudok értelmeset is alkotni más téren ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Cowboyminers fasza...