Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Toomy: FOXPOST régen jó volt, de ma már jobban jársz ha elfelejted.
- laca223: A civilizáció mint bugos operációs rendszer
- hege8888: Retro Kocka Kuckó harmadjára Hódmezővásárhelyen
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
I. Általános tudnivalók

1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
mepet
addikt
válasz
komputerdell
üzenetére
Én eddig 2-szer kötöttem bárbányászati szerződést, egyszer nulla haszonra jött ki a végén a buli, másodszor átvertek, de szerencsésen visszakaptam a lóvém...
(#9998) komputerdell: vedd figyelembe, melyik coin milyen algo-t használ, és melyik célhardver melyiket!
-
komputerdell
csendes tag
válasz
csaba951
üzenetére
És mi a helyzet a litecoinnal? jóval kevesebb bonyolultsági szintje van, a linkelt kalkulátort használva kiszámítottam hogy egy 5970 (800 MH/S) -el havi 1300 dollár is elérhető.
és az egy 400-450 w-os fogyasztással és ~ 60ft befektetéssel már elérhető lenne.
viszont megnéztem bitcoinosnál is táblázatot, megnéztem hogy ott ezzel kb soha nem keresnék, viszont néztem miner célhardvereket és úgy sem értem hogy éri meg, kiszámoltam hogy kb 10TH/S kellene ahhoz hogy 350 dollárt keressen az ember naponta, s5+-s hardverből kellene 2988db az 6Millió dollár, áram számla itt magyarban pedig 250 millió forint lenne havonta

források: [link]
[link]
[link] -
csaba951
veterán
válasz
komputerdell
üzenetére
Mondom, lapozzál! Bánya bérbeadás talán megéri - a bérbeadónak!

-
Elbandi
aktív tag
válasz
komputerdell
üzenetére
Itt a kalkulator hozza: ezzel a sebesseggel kb 4$-t keresnel...
-
Reggie0
félisten
válasz
komputerdell
üzenetére
Hat nem igazan. A felhos banyaszat leginkabb a szolgaltatonak jo. Ha nagy biznisz(nagy hozam, vagy kis riziko) lenne a banyaszat, akkor nem adna berbe senkinek.
-
schawo
titán
válasz
komputerdell
üzenetére
Jó reggelt, csipkerózsika, át tetszett aludni az elmúlt pár évet. Bányászni jelenleg csillével és csákánnyal éri meg.
-
csaba951
veterán
válasz
komputerdell
üzenetére
Több évvel lekéstél már erről!

Már évek óta csak speciális célgépekkel "éri meg" csinálni. Vagy még azokkal se... -
komputerdell
csendes tag
Üdv, jól látom hogy bányászatra jobb egy radeon 5970 (4.6Tflops) mint szinte bármely mai új kártya?
ami 4tflop feletti az már bőven 110 felett jár. illetve érdemes ezzel neki kezdeni?(5970)
-
Reggie0
félisten
Mondjuk az automatak eleg szep arressel dolgoznak, szoval KP-ban venni jobban megeri.
-
schawo
titán
válasz
Overlocker
üzenetére
Meg a Bécsi úti Stop Shopban is van automata
-
-
janototh
csendes tag
válasz
bazsyka
üzenetére
Mindenhol fognak kérni valamilyen ellenőrzést, vagy legalább regisztrációt hogy legyen kötve egy "személyazonosság" egy kártyához, megelőzve az illegális btc vásárlást.
Ezen az oldalon (link) regisztrációt követően egy kis ideig várakoztatnak, és utána kapod meg a vásárolt összeget. De igazából közel végtelen választásod van.
-
bazsyka
tag
Sziasztok!
Hol tudok bankkártyával bitcoint venni hétvégén mindenféle regisztráció meg személyi ellenőrzés nélkül? -
pimmi
senior tag
sziasztok, lenne egy olyan kérdésem , hogy nyitottam egy btc számlát itt: uphold.com
Azt szeretném kérdezni , ha egy online üzletben van btc, akkor ott kér btc fizetési infót, magyarul ott adom meg hogy hova fizessen, szóval ide mit kell beírnom? köszi -
-
noorbertt
őstag
Lehet hülyeség de van egy nem használt cubietruck szerverem és egy régi 100 gigás lemezem. Van bármi értelme és lehetőség befogni banyaszni? Vagy csak tönkre tenném vele ezt a kenyerét?
netet mennyire szívja el a bányászat?Nem ettől várom a milliókat csak ha már van és nem használom
-
-
janos666
nagyúr
válasz
Overlocker
üzenetére
Nem hiszem, hogy közvetlenül bármelyik felelős lenne a kettő közül, csak kényelmesen egybevágott pár dolog, ahogy az ilyenkor általában szokott.
Ezzel is tökéletes volt az időzítés.
Az egyik Bitcoin programozó részéről kihirdette a kísérlet végét és hosszasan sorolta az érveket, hogy miért sötét a Bitcoin jövője. -
janos666
nagyúr
Ne kapkodjátok el a vásárlást [link].

-
Elbandi
aktív tag
Ketfele valto van: akit mar megloptak, es akit majd fognak...
Itt a kovetkezo: http://blog.cryptsy.com/post/137323646202/announcement
(igaz majd 1 eve tortent az eset, de csak most jelentettek be)
-
vismaior04
tag
válasz
kartupoker
üzenetére
Te most teljesen komolyan válaszoltál egy 2013-as hozzászólásra?
-
kartupoker
újonc
poker indonesia Amit beidéztél az pont arról szól, amikor az egyik játékos a másik fiókjára pénzt küld a PokerStartson belül. Ez itt nem játszik.
-
Penge_4
veterán
Én egy sokkal jobba futottam bele. BitWalking.
-
Elbandi
aktív tag
válasz
noorbertt
üzenetére
igen, hasznalhatod tobbszor is, nem gond.
csinalhatod azt is hogy gyartasz nehany nevjegykartyat amin ugyanaz a cim van, meg olyat is amin mindig mas. ha megjegyzed hogy kinek melyik kartyat adtad, akkor pontosan tudni fogod hogy ki kuldott neked coint. az "altalanos" kartyat meg olyannak adod akinel nem szamit kitol kaptal coint.

-
Elbandi
aktív tag
válasz
noorbertt
üzenetére
A hd szamla a "hierarchical deterministic"-nek a roviditese: https://en.bitcoin.it/wiki/Deterministic_wallet
ahogy a wikin is irjak a trezor/electrum a type2-vel: egy 128 bites szambol szarmaztatja a bitcoin addresseket. Ellentetben a "fo" bitcoin wallettel (ami mindig veletlenszeru addresst general, ezert nehez backupolni), itt eleg megjegyezned/felirnod a 128 bites szamot (ami neked 12 db szokent mutat), es ebbol barmikor/barhol eloallithato ugyanazok a cimek. mivel a szukseges privat kulcsokat barmikor elo lehet allitani a 12 szobol, ezert a wallet megteheti hogy minden tranzakcio maradekahoz mas-mas addresst hasznal, es te is a kapott btct mas-mas addressre kerheted (=mindenkinek masik addresst adsz meg). Mivel "kivulrol" nem lehet megmondani egy addressrol hogy azt random vagy hd-vel generaltak, igy az egyes hasznalt addressekrol nem lehet eldonteni, hogy az egy embere vagy tobb embere. ettol lesz "nyomkovethetetlen" a tevekenyseged.
-
noorbertt
őstag
válasz
shortcutme
üzenetére
Köszönöm, amikor volt némi közöm a bitcoinhoz akkor nem volt ilyen HD számla sem. Vagy én nem ismertem

Ez amúgy a "Darkwallet" helyett akar működni, hogy keveri a tranzakciót?Trezoron is HD számla generálódik?
Mycelium appon belül létrehoztam egy HD számlát és fogadtam vele btc-t most ha újra akarok fogadni új címet tudok csak küldeni. Ez szép és jó, de mi történik a régi címekkel?
Ez azért érdekes mert ha én akarok pl névjegy kártyára egy btc címet nyomtatni azt nem tudom ha HD számlát használok? -
shortcutme
tag
válasz
noorbertt
üzenetére
Én csak az itthoni gépemen használom:
- amikor fizetni akarok vele rádugom a gépre
- elindítom az electrumot
- bemásolom az utalni kívánt összeget + számlacímet
- ok-ra kattintok, kéri a trezor pin-jét (ez arra van, hogy ha elhagynád a trezort akkor se férjenek hozzá a számládhoz)
- a trezoron ellenörzöm az összeget + számla címet (első/utolsó pár karakterre ránézek), leOK-zom a rajta lévő, fizikai gombbal
- készFogadáshoz/tranzakciók/egyenleg ellenőrzéshez nem kell rádugni a trezort.
- HD számla: Ha új számlát nyitsz, akkor érdemes ezt tenni. Gyakorlatilag végtelen számú "Single address"-t tartalmaz, minden küldéskor új számla generálódik, így csökkentve a tranzakciók követhetőségét.
- Single address: 1db bitcoin számla ennek akkor van értelme, ha pl. valakitől ajándékba kaptál bitcoin-t egy számla privát kulcs megadásával.
- Coinaplut-ot nem ismerem, valószínű valami központi szerver bevonásával történő számlatárolás lehet. Ez is lehet biztonságos, de a HD számla nyitás-t ajánlom, a visszaállításhoz szükséges szavak azonnali, papírra feljegyzésével. -
noorbertt
őstag
válasz
shortcutme
üzenetére
Köszönöm a választ.
Ha nem gond még kérdezek egy két dolgot, magyar nyelven kb semmi infó nincs csak a "bányászat és a ingyen pénz".Gyakorlatban hogyan használod a trezor? Azt használod a mindennapi küldés fogadásra is? Vagy van egy külön számlád is? Például mobil app esetén elég kényelmetlen lehet mindig kábelt hurcibálni

Néztem a mycelium programot és nem világos nekem az sem hogy mi az a HD számla, single address vagy a coinapult?
-
shortcutme
tag
válasz
noorbertt
üzenetére
Igen, a Terzor tárolja (és generálja) a privát kulcsodat és az sosem hagyja el az eszközt, ettől biztonságos. A mytrezor.com csak egy jelet küld az eszköznek, hogy utalni szeretne 1XY számlára, ez megjelenik a Trezorod kijelzőjén és ha te jóvá hagyod, akkor visszaküldi a tranzakció digitális aláírását, amit a mytrezor.com kiküld a bitcoin hálózatra.
Így bármilyen (akár vírusos) gépen biztonsággal használható az eszköz, mert a fizikai gomb megnyomása nélkül nem történhet tranzakció a számládról.
(egyébként offline, pl. electrum-al is használható)
Elvileg mycellium -al mobilon is működik, de ezt nem próbáltam még.
-
noorbertt
őstag
válasz
shortcutme
üzenetére
Szia
Válaszként írok, de bárki más véleménye is érdekel..
Témán belül csak téged dobott ki a trezor szóra.Gondolkodom egy ilyen eszköz beszerzésén, viszont egy két dolog nem tiszta.
Ez az eszköz gyakorlatilag a privát tárcát tárolja? Vagy mitől olyan biztonságos ez?
A mytrezor.com nem tárolja a bitcoint ami az eszközön van? Ha nem akkor az miért egy online wallet szolgáltatás?-, legalábbis így olvastam.Mobillal is tudom használni az eszközt?
-
kekigyu
aktív tag
válasz
Tav-Csoves
üzenetére
Összedobtam egy weboldalt ahol az általam használt, főleg androidos appokat gyűjtöttem össze. Egy hónap alatt kb. 9,5$ körüli "ingyen" bitcoint sikerült összeszedni. Aláírásomban a link.
-
berzsian
csendes tag
válasz
Tav-Csoves
üzenetére
"Ingyen" bitcoin:
http://skude.se/BTC/
-
Franky2Ster
senior tag
Melyik Bitcoin pénztárcát érdemes felrakni windows-ra, kezdő vagyok.

-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Franky2Ster
üzenetére
Magyar áramárak mellett veszteséget termelne. Amúgy kb. 14.000 Ft / hó a tiszta bevétel a jelenlegi nehézségen. Ha a difficulty növekedésének trendje nem változik, akkor 180 napon belül már csak 1.800 Ft / hó tiszta bevételt fog termelni (calculator)
-
Reggie0
félisten
válasz
Franky2Ster
üzenetére
A "tisztan" alatt mit ertesz?
-
Franky2Ster
senior tag
Egy ilyen géppel kb. mennyit lehetne havonta tisztán keresni forintban? AntMiner S5

-
-
janos666
nagyúr
válasz
westlake
üzenetére
Most ennyi jut eszembe:
1: Az AMD driver nem szereti, ha egyszerre több program próbálja monitorozni a GPU feszültséget, így ha fut már valami más, monitorozást is végző program (pl. AfterBurner és gyártónkénti társai), akkor összeomlik a GPU-Z indításakor.
2: Az ULPS gyakorlatilag kikapcsol minden inaktív VGA-t, ami támogatja ezt.
3: általában látnia kell valamiféle monitort egy VGA-nak, hogy betöltődjön a driver (és az új kártyákon már nincs DAC és D-sub kimenet, így ehhez muszáj ténylegesen rákötni valamit, pl. egy több kimenetes monitor szabad bemenetét)
De persze lehet, hogy csak szar a toldókábel. Nekem szerintem van még valahol egy 16x-esem "emlékbe" (vagy "ki tudja mire lehet még jó" alapon).
-
westlake
félisten
Használ (még) valaki VGA-t, és PCIe hosszabítót (x16 -> x1)?
Lehet, hogy valamelyik másik coin topikjában kellene érdeklődnöm, mert itt már senki nem VGA-zik. Viszont lehet, hogy még valaki emlékszik arra, amire választ szeretnék kapni.
Próbálkozom egy ilyen hosszabítóval, de nem sokra jutottam eddig. Egy NVIDIA kártya van az x16-os slotban, mint main kártya. Emellé betettem egy AMD-t, de a GPU-Z monitorozó ablakát megnyitva megfagyott az oprendszer. Ha nem GPU-Z-zek, de 3D alkalmazást próbálok futtatni (az AMD kártyán), akkor meg összeomlik a driver. NVIDIA kártyával meg folyamatosan felkiáltójeles a második kártya, bármint csinálok vele. Reélem van valakinek valamilyen ötlete. -
Cathfaern
nagyúr
A %-ot nem tudom mérni. Mivel a diff változik, bányászhat soloban is, stb, nem tudod eldönteni hogy egységidő alatt mennyi BTC-t termelt.
brd:
Ha valaki bányászgépet vesz, annak már alapból gondjai vannak a matekkal
De ettől még nem lehúzás, ha kifizetteti az áramot + helybérlést. Még így is "megérheti" embereknek, mert nem otthon zúg / fűt a gép, illetve olyan gépeket is el tud helyezni, amit a saját hálózata nem biztos elbír (panelben ehhez nem is kell túl nagy gép). Nyilván idézőjelben, mert az egész bányászat nem éri meg, de ezt nem hiszem hogy a hostolónak a feladata eldönteni. -
-
naomek
tag
Sziasztok!
El szeretnék kezdeni Bitcoin hosztingolással foglalkozni, van egy szép raktáram, szép amperes árammal. Szerintetek mi pénzt lehetne elkérni? KW/h vagy %-ot kérjek?
-
Reggie0
félisten
válasz
vismaior04
üzenetére
Hat akkor mar inkabb a testnetre kell menni. Ott van "ingyen" bitcoin, cserebe nem er semmit.
-
vismaior04
tag
válasz
Reggie0
üzenetére
Speciel pár hónapja láttam egy fickót bitcointalkon aki napi vagy 100 faucetet jár végig rendszeresen és elég jól hoz neki.
De ezt én sose fogom megérteni, olyan mint azok a kiscsajok akik önként adománygyűjtésre adják a fejüket. Van idejük és kvalitásuk de kéregetnek, amikor hatékonyabb lenne ha azt az időt munkával töltenék és a keresetüket adományoznák oda.Vagy a húgom aki kitalálta, hogy megtanulja a webdesignt hogy neki kelljen valakinek pénzt fizetnie a webáruház készítéséért.
Magyarán az ingyen pénzt nagyon drága.
-
janos666
nagyúr
válasz
Reggie0
üzenetére
Kiállsz egy nagyváros forgalmas csomópontjára poros ruhában egy táblával a kezedben, amin nem a szokásos felirat van arról, hogy milyen szar az élet szegényen, hanem egy QR kód, és alatta hogy elvesztetted az összes Bitcoin-od a Gox-nál, így most koldulsz. Bár szerintem ez is "munka".

-
Reggie0
félisten
válasz
Tav-Csoves
üzenetére
Ingyen bitcoin

-
brd
nagyúr
válasz
Tav-Csoves
üzenetére
Forwardold a TCP 8333-at a gépedre, talán segít, de inkább a CPU-használata lesz szerintem a gond, eléggé meghúzza, ameddig nincs letöltve a blokklánc, így ha viszonylag lassú CPU-d van, ettől sokáig tarthat.
Ingyen hol osztanak pénzt? Az engem is érdekelne.
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
Elbandi
üzenetére
Szia! köszönöm, letöltöttem, beraktam, viszont a maradék hiányzó blokkokat olyan lassan kaparta össze, hogy szakállam nőtt... 1 óra lemaradást is félóra, míg letölti. Fel lehet gyorsítani valahogy? Port nyitás?
Továbbá tudtok olyan oldalt, ahol 101%hogy kapok valahogy ingyen bitcoint? evált bitcoin csap?Köszönöm

-
janos666
nagyúr
válasz
Reggie0
üzenetére
Szerintem az is biztonságos, ha torrentről/fpt-ről töltöd le a blokklánc ~99%-át és hagyod, hogy a hivatalos kliens végignyálazza, illetve szép lassan hozzápótolja a hiányzó néhány napot. A bootsrap részt is ellenőrzi checkpoint-okon át is, illetve kiderül, ha nem passzol hozzá fojtatásul az "élő" verzió.
Bár szerintem hülyeség torrent-en át seed-elni egy-egy snapshot-ot ahelyett, hogy a klienssel seed-elné az illető az "élő" verziót, hisz mindkettő ugyan olyan p2p filecsere, utóbbi teljes mértékben kiváltja az előbbit, míg fordítva ez nem igaz, viszont extra munka snapshot-ot gyártani, ami plusz tárhely igény is...
De annak idején én is így csináltam, mert a gyakorlatban gyorsabb volt, ez pedig nem az én hibám volt...
-
Elbandi
aktív tag
válasz
Tav-Csoves
üzenetére
A 3-assal kezdodo cimek olyan cimek, amik elkolteset tobben kell alairnia. a greenaddress azert jo, mert ott te irod ala az elkoltest es a greenaddress szervere is.
van bootstrap fajl bitcoinhoz: http://gtf.org/garzik/bitcoin/bootstrap.txt
itt egy frissebb: https://s3.amazonaws.com/bitcoinarmory-media/bootstrap.dat.torrentezzel is el fog molyolni egy darabig (orakat!) de legalabb nem a networkrol huzza a cuccot sajat maga.
-
Reggie0
félisten
válasz
Tav-Csoves
üzenetére
A 3-mal kezdodo is szabvanyos bitcoin cim.
A 101%-ig megbizhato szolgaltatas az, hogy ha a hivatalos walletet letoltod es azt hasznalod.
A blokklancra gugliban keressel ra, de az a biztonsagos, ha hagyod a gepet letolteni. Hagyd ugy ejszakara azt jolvan. -
Tav-Csoves
őstag
Sziasztok!
Nem rég csöppentem bele ebbe a bitcoinos dologba, s egy olyan kérdésem lenne, hogy létrehoztam egy greenaddress.it-n egy wallet-et, s látom, hogy a cím amiket legenerálok nem 1-el kezdődnek hanem 3-al. Hogyan tudnám ezt szabványosított bitcoin címként használni?
További ti milyen szolgáltatást használtok amiben 101%ban megbíztok?
Továbbá ha olyant javasoltok amiben a láncolatokat nektek kell letölteni, adtok hozzá elérhetőséget a láncolat egyik frissebb korábbi verziójához? köszönöm! -
-
-
mepet
addikt
válasz
Tamás9x
üzenetére
hasznos dolog, amire jó lehet a vasad: https://www.worldcommunitygrid.org/

-
Új hozzászólás Aktív témák
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- RYZEN 7 5800X + hűtött VRM-es A520 alaplap + 32GB hűtőbordás DDR4 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)!
- Noblechairs Epic - Valódi bőr
- iPhone 15 PLUS 128GB kék sérült kijelző, KÁRTYAFÜGGETLEN! Akkumlátor 90%! Fulldoboz!
- GAMER PC - i7-7700, 16GB DDR4, GTX 1650
- MSI Gaming X RX 480 8GB GDDR5 256bit videokártya
- Lenovo Thinkpad T14 Gen 3, 1 Év Garanciával
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 16GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3173, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Lehet az lesz , kiderul
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)