Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
I. Általános tudnivalók

1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Verticoin
junior tag
válasz
shortcutme
üzenetére
A localbitcoins ezekből melyik országé?
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz
shortcutme
üzenetére
Hogy számolják az árfolyamnyereséget, ha nem fiat-ot, hanem bitcoint utalt be az ember a tőzsdére?
-
Zsoxx
őstag
válasz
shortcutme
üzenetére
A NAV-nak mi köze egy távol-keleti kriptodeviza-tőzsdéhez?
-
Zsoxx
őstag
válasz
shortcutme
üzenetére
-
Verticoin
junior tag
válasz
shortcutme
üzenetére
És ha ez lesz akkor mi lesz?
Ez lesz az amitől a bitcoin bedől? amit ennyire harangoznak a vészmadarak?
Vagy lesz ekkor egy hardfork s minden megy tovább?A másik kérdésem: a paper wallet készítő vagy a destop pénztárcákból van e olyan amelyik megnézi a privát vagy publikus key volt e használva, s ha véletlenül mégis beletrafál akkor azt elveti s másikat hoz létre?
-
YASKATIR
senior tag
válasz
shortcutme
üzenetére
lol, ezt igy lehet? Akkor en voltam kreten, de ettol fuggetlenul felbasz, hogy milyen lassan dolgozik a kraken a weboldal lehalasokrol meg ne is beszeljunk
-
C64
őstag
válasz
shortcutme
üzenetére
Amúgy ebben az automatában használható a Cryptopay kártya?
-
Atomixx
aktív tag
válasz
shortcutme
üzenetére
kissé megindult!
$$€€ -
válasz
shortcutme
üzenetére
Igen, ezt meg én néztem be

Viszont te 3 hónapos átlagot néztél. Itt egy hashrate chart amin teljesen jól látszik az eredeti állítás:
https://www.coinwarz.com/network-hashrate-charts/bitcoin-network-hashrate-chart
Itt meg egy jobb felbontású blocktime:
https://data.bitcoinity.org/bitcoin/block_time/3d?f=m10&t=l
Ezek szépen kiadják, hogy nem kevés hashpower szivárgott el, ami meg is jelenik a BCC chartokon.
-
válasz
shortcutme
üzenetére
Majdnem 45%-ot esett az elmúlt 3 napban a BTC hashrate. Persze ez úgy értendő, hogy 17-én volt egy nagyobb kilengés, ha nem ahhoz képest nézzük, akkor "csak" kb. 30%-ról beszélünk, de a grafikonok azért elég meredek lejtőt mutatnak, olyat, amilyenre nem nagyon volt példa mostanában.
Azt nézted be amúgy, hogy a difficulty tud csökkenni is, nagy baj lenne ha nem így lenne

-
P3Dr0
senior tag
válasz
shortcutme
üzenetére
Igazad van hisz en is pont ezt csinalom piciben. Csak most sok a bizonytalansag es jo lenne nem bukni ezen az egeszen.
-
Reggie0
félisten
válasz
shortcutme
üzenetére
Ezen az elven a nemzeti valutakat se hasznalnak, a kibocsajtott USD tobb mint 4.5%-a drogkereskedelemben van.
-
schawo
titán
válasz
shortcutme
üzenetére
Az automatikus átváltás két plusz költséges és időigényes lépést iktat a rendszerbe. Annál mindig jobbak és olcsónak lesznek a nemzeti (elsősorban kiemelt) valutákkal üzemeltetett elosztott főkönyvi fintech rendszerek.
-
ignorant
senior tag
válasz
shortcutme
üzenetére
BitcoinCash implementalt vedelmet replay attack ellen.
-
ignorant
senior tag
válasz
shortcutme
üzenetére
Igy nem lehet szamszerusiteni.
Az aktualis ar csupan az adott pillanat supply/demand-janak az equilibiriuma.
Ha bull market van, akkor a kereslet novekszik es/vagy a kinalat csokken. Ellenkezo esetben a kinalat no es/vagy a kereslet csokken.
-
GabN73
addikt
válasz
shortcutme
üzenetére
Nézd meg mennyi volt, amikor napi 30m $ forgalma volt egy nap, és mennyi, amikor csak 100e $.
-
ff-thomas
aktív tag
válasz
shortcutme
üzenetére
a rengeteg ICO, a különböző "nagy szereplők" megjelenése a kriptopiacon és a hatalmas hype miatt ugrott meg a kereslet, ezek lecsengtek, aztán szépen lassan korrigált az árfolyam, erre jöttek a pánikeladások, ja meg ott a huza-vona a Segwit2x körül, stb. - szerintem dióhéjban ennyi. most várakozik a piac, majd ősszel felélénkül újra.
-
ignorant
senior tag
válasz
shortcutme
üzenetére
Nem teljesen igy van.
A kripto valutak arfolyamat a kereslet-kinalat viszonya hatarazza meg, jelenleg a spekuclaio a meghatarozo a felfutasok mogott, amit termeszetesen korrekcio kovet.
Ha sikerul a rendszer kapacitasat novelni, akkor lehet ra szamitani hogy a pusztan spekulativ jelenlet hatterbe szorul hosszu tavon.
-
janos666
nagyúr
válasz
shortcutme
üzenetére
... tértorzító gyíklények, szuperintelligens gázóriások, ionoszférában szétterült nanorobotok neurális hálózata és Józsi atombunkere a pincében ... minden összefügg, csak meg kell találni a megfelelő elmeállapotot, amiben kirajzolódnak a gabonakörök.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
butch3r
senior tag
válasz
shortcutme
üzenetére
-
ch003067
addikt
válasz
shortcutme
üzenetére
Köszi !

-
butch3r
senior tag
válasz
shortcutme
üzenetére
-
csaba951
veterán
válasz
shortcutme
üzenetére
Lekértem a 2y grafikont, ott is a zöld dominál. Létezik, hogy az elmúlt 2 évben a CNY ennyire meghatározó volt a BTC kereskedésben? Úgy értem, több mint 95%-os részesedése van?!
Ez gyakorlatilag azt jelentené, hogy az árfolyam (gyakorlatilag) kizárólag a kínaiaktól függ. A kínaiak fújtak maguknak egy gigantikus lufit, ami előbb-utóbb kipukkad, magával rántva a teljes BTC piacot is. És hiába jók a technikai alapok, meg valósak az igények a bankoktól való (minimális) függetlenségre, nem biztos, hogy innen fel tudna valaha is állni...

-
poli27
veterán
válasz
shortcutme
üzenetére
jha és az áramot se hozza vissza

-
Reggie0
félisten
válasz
shortcutme
üzenetére
Erdekes, itt mast irnak: https://www.okcoin.com/about/fees.do
-
Reggie0
félisten
válasz
shortcutme
üzenetére
Akkor nezd meg az OKcoint. Ott van trading fee (0.1-0.2%) es megis 40k btc volt az a 15 perces csucs.
Nyugati valtobol sok kicsi van, kinaibol keves nagy.
-
Reggie0
félisten
válasz
shortcutme
üzenetére
Nem mintha a guglis kereseseknek barmi koze lenne a valto forgalmahoz. Plane, hogy a google eleg korlatozott kinaban es a bitfinexet a lopas miatt folyamatosan porgettek, igy a jelenlegi adatok nem is valos igenyt mutatnak.
Nezd meg, hogy mondjuk az aug 3-i negativ csucs melyik valton mekkora forgalmat generalt. Bitstampen 3300 BTC tartozik a csucshoz, huobin meg 40000. Negyed oras felbontasban.
-
válasz
shortcutme
üzenetére
"We don't use cold storage for bitcoin, since our implementation with bitgo we've used segregated customer wallets so that each user has their own bitcoin wallet."
Jól értem, hogy minden usernek a különálló walletje tárolva volt a szerveren?
-
GBRDVD
tag
válasz
shortcutme
üzenetére
2014: Mt. Gox
2015: Bitstamp
2016: Bitfinexgyönyörű...

-
válasz
shortcutme
üzenetére
Most mondjam, hogy en megmondtam?

-
Reggie0
félisten
válasz
shortcutme
üzenetére
Mert arulja el valaki x ido utan, hogy o nyerte meg a lottot? Kar konteozni, az emberek hozzaallasa valtozik idovel.
-
válasz
shortcutme
üzenetére
Akinek nem éri meg (és hosszútávon is úgy gondolja, hogy nem fogja megérni), az ki fog szállni.
Ez egy önszabályozó algoritmus...Más:
Megvan a férfi, aki kitalálta a Bitcoint (Már megint... HOAX) -
janos666
nagyúr
válasz
shortcutme
üzenetére
Most már igen. A pletyka kipattanásakor viszont nem volt tényleges bizonyíték.
(Ha visszanézed, előre bebiztosítottam magam a kővetkező hsz-ben, hogy attól még tényleg jöhet Steam-re is, hogy egyelőre csak meg nem erősített pletyka a "hír"). -
butch3r
senior tag
válasz
shortcutme
üzenetére
-
noorbertt
őstag
válasz
shortcutme
üzenetére
Köszönöm, amikor volt némi közöm a bitcoinhoz akkor nem volt ilyen HD számla sem. Vagy én nem ismertem

Ez amúgy a "Darkwallet" helyett akar működni, hogy keveri a tranzakciót?Trezoron is HD számla generálódik?
Mycelium appon belül létrehoztam egy HD számlát és fogadtam vele btc-t most ha újra akarok fogadni új címet tudok csak küldeni. Ez szép és jó, de mi történik a régi címekkel?
Ez azért érdekes mert ha én akarok pl névjegy kártyára egy btc címet nyomtatni azt nem tudom ha HD számlát használok? -
noorbertt
őstag
válasz
shortcutme
üzenetére
Köszönöm a választ.
Ha nem gond még kérdezek egy két dolgot, magyar nyelven kb semmi infó nincs csak a "bányászat és a ingyen pénz".Gyakorlatban hogyan használod a trezor? Azt használod a mindennapi küldés fogadásra is? Vagy van egy külön számlád is? Például mobil app esetén elég kényelmetlen lehet mindig kábelt hurcibálni

Néztem a mycelium programot és nem világos nekem az sem hogy mi az a HD számla, single address vagy a coinapult?
-
noorbertt
őstag
válasz
shortcutme
üzenetére
Szia
Válaszként írok, de bárki más véleménye is érdekel..
Témán belül csak téged dobott ki a trezor szóra.Gondolkodom egy ilyen eszköz beszerzésén, viszont egy két dolog nem tiszta.
Ez az eszköz gyakorlatilag a privát tárcát tárolja? Vagy mitől olyan biztonságos ez?
A mytrezor.com nem tárolja a bitcoint ami az eszközön van? Ha nem akkor az miért egy online wallet szolgáltatás?-, legalábbis így olvastam.Mobillal is tudom használni az eszközt?
-
GG888
senior tag
válasz
shortcutme
üzenetére
Kraken?
-
GG888
senior tag
válasz
shortcutme
üzenetére
Igazán tanulságos, user error volt ennek is a fő oka.
-
válasz
shortcutme
üzenetére
mirror van? (This content was removed at the request of Bitstamp Ltd.)
-
entropy
tag
válasz
shortcutme
üzenetére
Dogecointól várható, hogy drasztikusan növekedni fog az árfolyama? Ez a tranzakciók száma diagram elég megdöbbentő nekem, több tranzakció fut dogecoinnal, mint LTC-n. Mi ebből a konklúzió? Nekem az jutott eszembe, hogy esetleg drasztikusan felmehet előbb-utóbb az árfolyama... de én nem értek hozzá.
-
butch3r
senior tag
válasz
shortcutme
üzenetére
Eltelt ez a cikk írása óta egy év. Alapvetően nem lepődnék meg ha igaz lenne, sőt elfogadom hogy az, de a cikkben "alleged"-et írnak. Szóval azóta publikáltak már kemény bizonyítékokat? Vagy volt ebben bármi előre lépés?
-
Elbandi
aktív tag
válasz
shortcutme
üzenetére
most kb 1600 btc-nel jarunk, ami 1% alatt van
-
Elbandi
aktív tag
válasz
shortcutme
üzenetére
-
HSM
félisten
válasz
shortcutme
üzenetére
Csak ami nagyon nem mindegy, hogy a váltó BTC készletének 80 vagy csak 0,5%-a tűnik el ilyenkor....
Az első esetben roló le, pénz bukta, a második esetben meg kb. nem történt semmi a user szemszögéből...
-
törölt tag
válasz
shortcutme
üzenetére
Már legalább 1 éve osztott privát kulcsokat kellene használniuk a váltóknak, azaz 2-3 darabból áll össze 1 egész; 2 db kell a tranzakcióhoz, ebből 1 db a váltónál van, 1 db a felhasználónál, egy esetleges 3. offline biztonságos helyen (a lényeg az, hogy ha feltörnek valamit, csak a privát kulcs egy önmagában használhatatlan részéhez férjenek hozzá, a BitStamp az év eleji feltörése óta már így működik).
-
Reggie0
félisten
válasz
shortcutme
üzenetére
A home juzer siman meg tudja vedeni, csak akarni kell. Pl. egy nettol elzart geppel ez siman megvalosithato, mig egy online kereskedo rendszer nem teheti meg, hogy felvesz 1000 alkalmazottat a tranzakciok offline alariasahoz.
-
KEndre
HÁZIGAZDA
válasz
shortcutme
üzenetére
-
válasz
shortcutme
üzenetére
Viszont van workaround: 3 perc sétára van egy banki ATM

-
freestailo
őstag
válasz
shortcutme
üzenetére
Akkor tévedtem, kösz a helyesbítést!

-
lockdown90
senior tag
válasz
shortcutme
üzenetére
nem, epp ez az a circle se fogad el nem US kartyakat...
-
HSM
félisten
válasz
shortcutme
üzenetére
Épp elég, ha valami miatt forkolódik a network.... Nem árt, ha megjön néhány jóváhagyás.
(#9461) Cathfaern: A bankkártyám is kinn hagyhatom a ház előtt az utcán, mellé tűzve a pin-kódom, mégsem ez alapján ítéljük meg a biztonságosságát. (Legalábbis remélhetőleg...)
-
HSM
félisten
válasz
shortcutme
üzenetére
A lopott bankkártya ellenoldalaként itt meg ott a nagy gond, hogyha ellopják, sosem kapod vissza.
Ha meg a senkiföldjén a széfed legmélyén tartod a kulcsaid, akkor meg fizetni nem tudsz velük.Pár percen belül kiderül? Vagy nem... Egyáltalán nem ritka, hogy akár 20-30 percig nem érkezik friss blokk. Márpedig mindenképpen meg kell várni legalább 1 visszaigazolást, de én inkább akkor vagyok nyugodt, ha legalább 2-3 megvan. Ehhez képest, ahogy alattad is írják, a pénzt ellenőrizni nagyságrendekkel gyorsabb, de a bankkártya visszaigazolása is töredék idő alatt megérkezik.
-
Reggie0
félisten
válasz
shortcutme
üzenetére
Személyes fizetésnél pedig könnyen tetten érhető a vásárló, ugyanaz az eset mintha hamis pénzzel fizetnél egy boltban, azzal a különbséggel, hogy itt pár percen belül kiderül, ha valaki 2x akarja elkölteni ugyanazt a pénzt a bankjegyekél meg csak akkor ha napok múlva be akarod rakni a bankba.
Nana. Az UVlampa par masodperc, a double spending mire kiderul tobb, mint 10 perc is lehet. Szoval pont forditva van.
-
Elbandi
aktív tag
válasz
shortcutme
üzenetére
azert kell a bank, mert az embernek mar elore be kell kuldenie a btct, amit majd a vasarlaskor levonnak a szamlarol. 0 konfirmmel elfogadni valamit eleg veszelyes, az ember nem nem fog ott varni hogy a banyaszok vegre talaljanak blokkot, es legalabb 1 konfirm meglegyen
-
csaba951
veterán
válasz
shortcutme
üzenetére
>miért kéne külön bankot indítaniuk
Mivel jelenleg a BTC nem széles körűen elterjedt és használt fizetőeszköz, jelenleg a legjobban akkor járnak vele, ha "bankot" alapítanak és az emberek náluk tartják a pénzüket. Ezt nyilván meg tudják forgatni valahogy, hagyományos eszközökkel.
>Amúgy a WalMart-nak mi köze a McDonaldshoz?
Közvetlenül semmi. Mindkettőnek hatalmas vásárlói bázisa van, rengeteg ügyfelük van. Bármilyen (saját) terméket vezetnek be, azt gyorsan el tudják juttatni rengeteg fogyasztóhoz. És az fog jól járni, aki elsőként szerzi meg az ügyfeleket. Később az emberek -lustaságból- már nemigen fognak váltani.
De ez az egész túl kockázatos, bizonytalan, bonyolult.
Super Bowl-on meg olyannal kell előállni, amit az átlagember is gyorsan megért/felfog. Az MDC-ben (bizonyos esetekben) ingyen kapsz menüt pedig pont egy ilyen egyszerű és csábító üzenet. A cégnek semmilyen plusz beruházást nem kell tennie. A kampányra fordítható összeget meg már rég kitalálták, nem fog meglepetést okozni, ha esetleg "túl jól" sikerül. Meg a cég image-ének is jót tesz, ha mozgásra ösztönzi az embereket.

-
csaba951
veterán
válasz
shortcutme
üzenetére
30 guggolásért cserébe ingyen metrójegy
Szerintem inkább valami ilyesmi lesz! Random kisorsolnak lehetőségeket, hogy így ki tudod váltani a menüdet. Aztán van aki él vele, van aki nem...Azért nem Bitcoin, mert jelen formájában alkalmatlan a tömeges, mindennapi használatra. A bevezetéshez a cégnek (MCD) egyfajta bankot kellene indítania, ahol lehetőség van BTC-t venni és számlát vezetni. Mert nyilván ebben lenne az egész business lényege, hogy az emberek a náluk vezetett számlán tartsák a pénzüket. Ehhez viszont engedélyt kellene kiváltaniuk, gépparkot venniük/bérelniük, szoftvert fejleszteniük, az egész rendszert auditálniuk komoly pénzért. Ennek az égvilágon semmi jele nincs. És a cég nem is a pénzügyi szolgáltatásokban utazik. Ráadásul baromi nehéz helyzetben vannak. Bevétel meredeken csökken, folyamatosak az üzlet bezárások. Semmi esélyt nem látok rá, hogy akkor a teljesen bizonytalan BTC-re tegyék fel minden fejlesztési pénzüket... Ami egyébként ha bejön, akkor azonnal lemásolja a WalMart és letarolja vele a piacot.
-
Kozmonauta
tag
válasz
shortcutme
üzenetére
Én csak a localbitcoins.com-ot használtam eddig vagy személyesen vásároltam.
De azt nem gondoltam volna hogy még mindig nincs egy tisztességes váltó!
-
Reggie0
félisten
válasz
shortcutme
üzenetére
Van egy olyan erzesem, hogy nem sokaig kell varni ra.
-
Penge_4
veterán
válasz
shortcutme
üzenetére
Vagy a kései többség (nagy cégek, mint Microsoft, Paypal). Ezt előre nem lehet megjósolni.
Amúgy itt egy teória arról, hogy a BitPay okozza az árfolyamzuhanást.
-
shortcutme
tag
válasz
shortcutme
üzenetére
A klasszikus termékadaptáció életciklus társadami viselkedésformákra lebontott grafikon alapján a Bitcoin még mindig az innovators csoportot célozza meg. Nekik szerintem az izgalmas, folyamatosan változó árfolyam (és ezzel együtt a meggazdagodás esélye) inkább vonzó mint vissztartó erő.

A bitcoin fejlesztéséért jelenleg felelős Gavin Andresen pont a napokban nyilatkozta, hogy ő az ismerőseit inkább lebeszéli a Bitcoin vásárlásról, mint rá. (mondjuk ő főleg az it biztonságot említette, de a lényegen nem változtat)
-
vismaior04
tag
válasz
shortcutme
üzenetére
Igaza is van. Legjobb lesz ha Bitstamp rábízza a teljes Bitcoin tartalékát, ő majd gondoskodik a biztonságáról, nagy szakértője a körültekintő bitcoin managmentnek és rendszerbiztonságnak.
-
shortcutme
tag
válasz
shortcutme
üzenetére
Mindeközben Mark Karpeles-nek gyanúsak a költözés körülményei

Transferring data from servers to servers, even from EU to the US, is not so difficult and can probably be done in less than 24 hours.
With a severe security breach, it is likely they are required to keep current servers disks frozen so investigation can be done (including erased data recovery, etc), and as such it is likely easier to setup a new infrastructure somewhere else (why in the US, however, is a good question. Unless Bitstamp got regulatory clearance, it could lead to servers - and bitcoins - seized).
Identifying the root cause is an investigation work, and depending on the extend of the hack, the actual workflow can be completely different. Assuming access logs weren't lost, it is easy to find out how the hacker got in, and fix the issue is trivial (although using the same system afterward without a full external audit may be a bad idea - but the Bitcoin exchange industry do not allow an exchange to stay down for months while a proper audit is done. Developing a new system can partially solve this, except one could be left wondering if a system put together in hurry will be safe).
Now there is little known about what is going to actually happen and what is currently being done. I'm guessing everything will be back to normal soonish™.
-
Nokedli92
aktív tag
válasz
shortcutme
üzenetére
Értem!
Köszönöm a sok hasznos infót
-
Osiris
őstag
válasz
shortcutme
üzenetére
Nem azt mondom, hogy semmi más nem befolyásolja a dollárhoz képesti BTC árfolyamot, de azért érdemes megnézni a diffeket PayCoin vs BTC, abból szerintem elég jól látszik, hogy ennek is van köze hozzá.
Amúgy elvileg 19.-től vége a POW paycoin bányászatnak és indul a POS amihez viszont XPY kell (befektetés) ami visszaszippantja a piacról a XPY-t és feltolja az árát. Ez még jelentheti azt is, hogy sokan továbbra is BTC eladásból finanszírozzák majd a befektetésüket ami a BTC árát még lejebb tolja.
Rubelt most ne vegyél.
-
Osiris
őstag
válasz
shortcutme
üzenetére
Túl összetett a dolog ahhoz, hogy én itt leírjam a teljes működését, érdemes olvasgatni a hashtalkot.
Az érmék nem kamatoznak attól hogy a tárcámban vannak, csak mivel fel tudom használni (majd) közvetlenül a bolti vásárlásnál, így nem fogom más valutára váltani (mindenféle kezelési költségekkel) hanem közvetlenül ezt használom. A másik dolog az az, hogy létezik egy fajtája a bányászatnak amit a Staker "bányagépekkel" lehet művelni. Na ezek az igazi POS gépek. Két tulajdonságuk van (és egyik sem GH/s): slotok száma és futamidő. Ezek közül a futamidő az az idő amig a gép működik és utána a gép megszűnik létezni, a slotok száma a gépbe "helyezhető" paycoinok száma. Minél hosszabb a futamidő, minél több a slot, annál drágább a gép és annál nagyobb a nyereség a végén. Ahhoz, hogy egy ilyen "gép" elkezdjen termelni bele kell tenni a paycoinokat, amik a futam idő végén visszajárnak. Napi payout van ahogy a hagyományos bányászatnál is. Ezeknél garantált a nyereség, de a gépeket mindig újra meg kell venni (kivéve az ősbefektetők PrimeStakerjeit amik örökké termelik a pénzt, de csak fix mennyiség van belőlük és csak "használtan" lehet venni őket drágán).
Még annyi, hogy egyik FIAT valutának sincs felső vagy alsó határa. Valamihez képest mindíg változik az értékük, a nemzeti bankok igyekeznek stabilizálni őket. Itt a gaw a bank és a crypto pénzek világában tapasztalt destabilizáló hatások csökkentése a célja. Igazából ezzel eddig nem sokan próbálkoztak, de az látszik, hogy még a BTC is megrekedt egy szinten és nehezen válik elfogadottá. Majd kiderül jövőre, hogy ezzel sikerül ez ezt a szintet meglépni. Nyilván csak a halál biztos, de azért hátha... ha nem akkor max újabb tapasztalatokkal leszünk gazdagabbak.
-
Osiris
őstag
válasz
shortcutme
üzenetére
Ennél, hogy megéri szerintem több érvet soroltam fel. Arról meg szó sincs, hogy egy árszinten akarnák tartani a paycoint. Annyi, hogy nem engedik egy bizonyos szint alá csökkenni az értékét és mindent megtesznek, hogy felfele menjen az ára pl. azzal, hogy próbálják az eladási nyomást csökkenteni azzal, hogy POS elvű a coin, de ezt feljebb már írtam. Amúgy meg egy coin árát nem a bányászathoz felhasznált energia ára adja, szóval rosszul gondolod, h feltétlenül túlárazott az a coin amit nyereséges bányászni.
-
Osiris
őstag
válasz
shortcutme
üzenetére
Tény, hogy nem annyira szabad mint a BTC, de erre épp azért van szükség, hogy életképesebb legyen és stabilabb és ezáltal ne ragadjon meg azon a szinten ahol a BTC, hogy mindenki csak befektetésként tekint rá és azt számolgatja, mennyit ér a dollárhoz képest és mikor lehet végre jól eladni. Itt az a cél, hogy a coin önállóan működjön és használható legyen mint fizetőeszköz az offline világban is, nem csak a neten.
Nem mellesleg az elveken túl egy rakás lehetőséget teremt, hogy a bányászok nyereséget termelhessenek. Példának itt a két fenti hsz-em: CPU-val 1000$ pár óra alatt az induláskor (nulla kockázat volt (de szinte senkit nem érdekelt itt)) vagy most a nicehash.com ahol csak be kell állni az asic géppel mint egy sima BTC poolba és várni a payoutokat (BTC-ben, más poolokhoz képest többszörös bevétel), ezzel ismét nyereségessé válhat jó pár régi gép... és szintén nincs kockázat.
A gaw-ba illetve a paycoinba beszállni nem kötelező. Én jelenleg benne vagyok és azt sem fogom eltitkolni ha bebuktam a dolgot. Vannak amúgy technikai hibák szép számmal, ami a kezdéskor normális. Önmagában engem nem zavar az, hogy zártabb a coin mint a BTC, mert engem az érdekel, hogy lehet e nyereséges a bányászat vagy nem. -
Osiris
őstag
válasz
shortcutme
üzenetére
Szerintem meg inkább az sha256 rig tulajokat érinti a hír.
-
Kozmonauta
tag
válasz
shortcutme
üzenetére
Én papír klienst használok és webes tárcát. Szerintem így a legbiztonságosabb a bitcoint tárolni.
-
butch3r
senior tag
válasz
shortcutme
üzenetére
Köszi, nem is rossz eredmény ez, sőt

Most már csak az árfolyam korrigálhatna egy kicsit felfelé

-
janos666
nagyúr
válasz
shortcutme
üzenetére
Ha a boltokban alacsonyabb volt az összforgalom, akkor valószínű, hogy a BTC forgalom is alacsonyabb volt. Ha a BTC épp nagyon erős lenne, akkor lehetne fordítva, de épp az ellenkezője áll fent.
-
bazsex
csendes tag
válasz
shortcutme
üzenetére
-
butch3r
senior tag
válasz
shortcutme
üzenetére
Most néztem rá az aláírásodban szereplő linkre. Nagyon jó kis összefoglaló!

-
butch3r
senior tag
válasz
shortcutme
üzenetére
Igen, legalabb nem direkt negativ reklam...
Btw idei black frodayrol te talaltal mar adatokat? Kivancsi lennek korabbi ecekhez kepest merre es mennyit valtozott forgalom
-
butch3r
senior tag
válasz
shortcutme
üzenetére
Utolso bekezdes kozepe azert eleg szuklatokoru...
-
Osiris
őstag
válasz
shortcutme
üzenetére
Talán kicserélik azt a "villanykörtét" az automatában amivel papírról is fel tudná olvasni a QR kódot és nem csak a világító mobiltelefonról.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
..de tényleg: a múltkor félórát tornáztam mire sikerült működésre bírni azt a gépet. Miután végre megfejtette a kódomat, azzal is szembesülnöm kellett, hogy a nálam lévő 10 és 20ezresek felét el sem fogadta. Finnyás egy masina. -
válasz
shortcutme
üzenetére
Az nem, de ez annál inkább mutat.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
shortcutme
üzenetére
Igazából ez a tranzakciós érték semmit se mutat. Igazi mutató az lenne, hogy mennyi BTC mozgott termék/szolgáltatásért cserébe. Mert ha mondjuk a ~40millió közeli érték februárban úgy jött ki, hogy 39 millió spekuláció, 1 millió vásárlás, most meg a fordítottja, akkor az bizony a BTC drasztikus terjedését jelentené.
-
zuzu000
őstag
válasz
shortcutme
üzenetére
Akkor kis összegeknél nem nagyon éri meg?
-
zuzu000
őstag
válasz
shortcutme
üzenetére
És ezeknek van kezelési költségük a bankszámlára való utalásnál?
-
maestro87
őstag
válasz
shortcutme
üzenetére
Köszi szépen!
"az értékét csak az adja, hogy nagyon sok számítási kapacitás kell az előállításához"
De ez mégis mire jó? Tök értelmetlen szerintem.
Akkor lényegében valaki(k) x millió dollárt szét oszt az emberek között, nem? Miért éri ez meg neki(k)?
Akkor most havonta mennyit kereshet a csávó, 1000 Ft-ot?
-
P3Dr0
senior tag
válasz
shortcutme
üzenetére
Nagyon szepen koszonom. Megprobalom naluk.

-
csaba951
veterán
válasz
shortcutme
üzenetére
Ez igaz ha altcoint utalsz be vagy utalsz ki. Viszont ha (fiat) pénzt utalsz be vagy ki?

-
janos666
nagyúr
válasz
shortcutme
üzenetére
Télen senkinek nem tűnik fel egy vékony kesztyű és nyáron is egész nyugodtan ragaszthatsz celofándarabokat az ujjhegyeidre. Egy símaszk vagy egy kiluggatott harisnya már nagyobb feltűnést okoz, főleg ha egy ATM-et "támadsz be" így és pénz is van a kezedben.

(#8885) Dapro
Cryptsy-ről ugyan azt tudod kivenni, amit be tudsz tenni, ez pedig ugyan az, amivel kereskedni tudsz náluk (kivéve a Mining Contract Shares, mert nem postázzák ki neked az ASIC gépet, illetve egy-egy olyan altcoin, aminek a piaca már bezárt, így csak kifelé lehet venni, ami bennmaradt). És bár nem vagyok híve (sőt, még nem is vettem a fáradtságot, hogy teljesen megértsem hogy működik), de most már Ripple-el is lehet bővülni őket.
-
janos666
nagyúr
válasz
shortcutme
üzenetére
Nincs kamera se kívül, se belül, ami látja az arcod, mikor berakod a pénzt?
-
P3Dr0
senior tag
válasz
shortcutme
üzenetére
Lehet sajnos mar nem emlekszem ra mikor regisztraltam csak most lettem figyelmes erre az uzenetre mikor ujra probaltam linkelni a kartyam.
-
P3Dr0
senior tag
válasz
shortcutme
üzenetére
Akkor jo volt a megerzesem,hogy talan ennel mar lejebb nem megy.
-
ignorant
senior tag
válasz
shortcutme
üzenetére
hogy olcson legyen megtobb neki?

Ha tenylegesen cash-outolt akkor egy idiota lehetett.
-
janos666
nagyúr
válasz
shortcutme
üzenetére
Hmm, úgy tűnik mégis megnézik, hogy van-e kéznél ~8M$ a Bitstamp-on.

-
kerekfej
őstag
válasz
shortcutme
üzenetére
Konkrétan mire jó ez az oldal pontosan?
-
válasz
shortcutme
üzenetére
Ez a circle nagyon instant. Regeltem, megadtam a kártyaszámot, beállítottam 100 USD-t (102,9-lett processing fee-vel együtt) és 1 perc múlva már ott is volt 0.2610259 BTC. Wow! Remélem megmaradnak, ilyen szolgáltatásból kéne sok-sok és akkor szépen terjedhetne, mert így a vásárlás egyszerűbb, mint valaha bármikor, nem beszélve arról, hogy ez az árfolyam egészen kellemes.
102.9 USD -->0.2610259 BTC Ez így olyan 3,5-4%-os pluszt jelentett az aktuális bitstamp árfolyamhoz képest.
(380 USD vs. 394 USD)
Tetszik!
Szerk.: közben már el is utaltam a BTC számlámra.
-
válasz
shortcutme
üzenetére
Annyira friss, hogy amikor írtam a kérdést még invite only volt

-
shortcutme
tag
válasz
shortcutme
üzenetére
Úgy tűnik nagyon friss dolog lehetett a nyilt reg, sikerült redditre elsokent posztolnom.

Szerintem ez most nagyon pozitív hír, jóval nagyobb jelentősége van, mint a pár nappal ezelötti paypal-nak. Az ár is elindult kis lépésben fölfelé, reméljük tartós lesz a pozitív hangulat. -
kerekfej
őstag
válasz
shortcutme
üzenetére
Milyen díjai vannak egy ilyennek?
Ilyen automata csak pesten van, ahogy nézem.
-
ignorant
senior tag
válasz
shortcutme
üzenetére
A withdraw feet neztem be btcchina-n trade feenek, igazad van.
Termeszetesen, a bitcoin kicsi piac, konnyu mozgatni, ez nem vitas, de azzal hogy a szabolyozott piac barmilyen szinten gatat szabna a manipulacionak, teljes mertekben badarsag, merettol fuggetlenul.
Peldanak a sok kozul a nemregi HFT botranyt emlitenem, de rengeteg mas pelda is van.
Nem tudom hany panikot eltel meg bitcoin vilagban, az termeszetes, hogy ha megjelenik supply oldalon rengeteg btc (barmilyen forrasbol), akkor az exchange rate beesik. Ennek semmi koze a rendszer fundamentumaihoz, vagy a rendszer iranti bizalomhoz.
-
brd
nagyúr
válasz
shortcutme
üzenetére
Úgy értem, hogy vásárolni ennyi BTC-t. Aztán eladni. Profit.
-
brd
nagyúr
válasz
shortcutme
üzenetére
És mindez attól, hogy valaki eladná a teljeshez képest pár tized százaléknyi BTC-jét?
Viszont akkor ezt a "nagy ellenség" (bankok) miért nem próbálta még meg? Ha ilyen egyszerű, azt a pár milliót biztos megérné nekik. 
-
ignorant
senior tag
válasz
shortcutme
üzenetére
Teljesen mind1, piacokat hasonlitottunk ossze. Volt amikor nyugati piacokon sem volt fee amugy.
Az US/EU nemcsak bitcoin teren de a regi rendszerben is hatterbe fog szorulni a kozeljovoben, aminek az elso jelei hogy egyre tobben forditanak hatat a dollarnak.
A bitcoin mar most globalis rendszer, az US es EU nelkul is eletben marad, sot akkor is ha illegalitasba szamuzik eekben az orszagokban, amit erosen ketlek.
-
ignorant
senior tag
válasz
shortcutme
üzenetére
Tipikus first worlder hozzaallas, a vilag joval nagyobb mint EU/US, tovabba az internet nincs kiteve mesterseges hataroknak.
Jelenleg a keleti piacokon tobb BTC-vel kereskednek mint US es EU piac egyuttveve.
Amugy semmit sem sikerult megallitani tiltassal, soha a tortenelem soran.
Új hozzászólás Aktív témák
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- Keressek intel i7-i9!!
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Dell PowerEdge T110 II PC, Xeon E3-1220 v2 CPU, 32 GB DDR3 RAM, 2 x 1 TB SAS HDD
- Lenovo Tab M10 HD 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Acer Nitro 5 - AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-10300H - 8GB - 512GB - Win11 - GTX 1650 - MAGYAR
- Új kijelzős! HP ZBook Studio G8 WorkStation i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1200
- ÚJ ELEKTROMOS ROLLER Black friday Hardverapró.húúú!!! 2/3 ár alatt a és e-bike dobozban, 1 év gar.:
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

$$€€

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)