Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- DPD tapasztalatok
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- exLátóasszonyok & Táltosok topikja
- Egy korszak vége
-
LOGOUT.hu
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
devast
addikt
válasz Elbandi #18111 üzenetére
És azt nem tudja valaki, hogy vannak-e valami lobbi erők itthon amik ennek a megváltoztatását igyekeznek elérni ? Szerintem az már elfogadható lenne, ha a haszon utáni szja mellett szocho-t nem kéne, vagy csak évi x limitig kéne megfizetni. Jelenleg a hasznodat kb ~30%-al vágják meg, és nagy számoknál már trükközni fognak... én is azt csinálnám.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz Elbandi #18119 üzenetére
Nem, mert ez nem opciós kereskedés. Hanem határidő nélküli.
Illetve nagy előnye hogy a háttérben meg is veszik a BTC-t egy exchange-n keresztül.
Sőt, ha akarod BTC-ben fizetik ki a nyereségedet.[ Szerkesztve ]
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
brd
nagyúr
válasz Elbandi #18102 üzenetére
Ez biztos/jól értem? Valaki a már egyébként korábban adózott jövedelméből vesz BTC-t, mondjuk 1M HUF-ból, majd eladja 1.5M-ért, akkor nem a 0.5M (ez a haszon), hanem az 1.5M-ből kellene adózzon? Ez pofátlanabb, mint a jövedéki adó áfája.
[ Szerkesztve ]
The only real valuable thing is intuition.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz Elbandi #18067 üzenetére
Tessék pontosan erről beszélek.
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Ferdzsoo
addikt
válasz Elbandi #18062 üzenetére
Szvsz azok az exchange-e amik az adott ország pénzügyi felügyelete alatt funkcionálnak ugyanazoknak a követelmények kell megfelelniük mint egy banknak.
Ergo elvileg ugyanolyan előírásoknak kell megfelelniük.
Bőven vannak olyan exchange-ek amiket soha nem törtek még fel."It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Ferdzsoo
addikt
-
fireman123
őstag
válasz Elbandi #17975 üzenetére
sajnos ez a vicc kategória még mindig, semmi nem változott az elmúlt 3 évben ezügyben , ....és milyen navnak is megfelelő bizonylattal lehet igazolni pl. a btc vételt majd eladást, ...mert kb. képernyőmentés áll rendelkezésre, az jó lenne a navnak egy ellenőrzéskor? Tényleg kíváncsi lennék olyan személy tapasztalataira aki már ténylegesen adózott.
-
Cece04
tag
válasz Elbandi #17975 üzenetére
Tehát a befektetett összeg (ktg/rafordítas) levonható a kivett penzmennyisegből és a tiszta nyereség adja az adó alapját,azaz annak a 85%-a? Így összesen a nyereseg 25,92%-a megy a navnak, ha jól számolom..
[ Szerkesztve ]
A valósággal az a gáz, hogy nincsen hozzá háttérzene...
-
Reggie0
félisten
válasz Elbandi #17091 üzenetére
Mert az arfolyam eshet, ha eladjak a lopott coinokat, vagy bedolhet a valto, stb.. Ezert van aki ugy erzi, hogy egy reszet erdemes lehet eladni, sot azert is, mert mindig esik ilyenkor ezert aki elad gyorsan, majd visszavasarol keresni fog rajta. Ezen felul a vasarlasokat is csokkenti, mert meginog a bizalom a hozza nem ertok kozott.
[ Szerkesztve ]
-
maajsz
senior tag
válasz Elbandi #13379 üzenetére
Magyarul a btc egy kvázi valós valutává válna. De ilyenkor is kell neki egy "érték" nem? Hogyan határozod meg hogy egy cucc hány btc? Értem én, hogy a mai valuta mögött nem sok fedezet van, de akkor is csak reprezentálja az adott ország GDP-jét, hogy mit is ér ténylegesen.
-
P3Dr0
senior tag
válasz Elbandi #11178 üzenetére
Igen ahogy Chal is mondja nekem csak ez a paranoiam. Ezert jobb az ethereum mert ott ha joltudom nincs priv.key(illetve van de nem lehet kiexportalni a walletbol) es ha jelszavazva van akkor egesz jo a vedelem. Szerintem. Egyenlore ezekmiatt a dolgok miatt core walletezek. Van egy 750 gb 2.5" hdd mobil tokban aztan mindennap frissitem. Par perc a napi frissites es kesz. Tudom maradi vagyok
-
addikt
válasz Elbandi #11178 üzenetére
Viszont a kliens appnak hozzáférése van a privkeyhez, akár el is küldheti valahova. Én pl. emiatt szoktam jó sokat várni az update-el miután kijön egy-egy új verzió.
Ha szándékosan, vagy a dev-ek akaratán kívül bele is kerül valamilyen nem kívánt kód, akkor azt addigra a community talán észreveszi.
-
P3Dr0
senior tag
válasz Elbandi #11097 üzenetére
Ha electrumot hasznalsz akkor lenne egy kerdesem a sending fee-vel kapcsolatban.
Jo az ha gyari beallitason hagyom a settingsben,hogy "use dinamic fees" es kuldesnel meg within 5 - 3 blocks?
Mert a core walletben ez egesz jol mukodik gondolom itt sem kell hogy gond legyen vele.Multibit: Majd ranezek megint de szimplan belefagy a program valamiert igy a privatkulcsaimhoz nem ferek hozza.....ez meg a regi multibit nem a HD.
-
janos666
nagyúr
válasz Elbandi #10757 üzenetére
Tudom, illetve írtam is már korábban, hogy lehet úgy is, de szerintem tagadhatatlanul munkaigényesebb (megcsinálni és elmagyarázni is), mint egyszerűen megforgatni a tárca egyenlegét.
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
janos666
nagyúr
válasz Elbandi #10755 üzenetére
Nem kell mozgatni semmit?
Ha csak egy zap-ot nyomsz, az csak a te tárcád érinti (de szerintem az abandon-ra is igaz ez), így még bármikor bekerülhet egy blokkba az eredeti tx. Ha pedig csak a GUI-ból küldesz megint ugyan annyit ugyanoda (csak most magasabb fee-vel), akkor lehet, hogy teljesen más coin-okat fog használni (valószínű lenne, hogy ugyan azt válogatja be, de nincs rá garancia, főleg hogy az eltérő fee miatt változik az összeg), tehát előfordulhat, hogy 30 perc múlva odaér X coin, aztán 3 nap múlva megint, és akkor nem duplán költöttél, hanem duplán fizettél.TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
-
titán
válasz Elbandi #10441 üzenetére
A 480 folyamatos üzem mellett havonta 4000 forint villanyt fogyaszt. Marad havi 4000 forint üzemi eredmény. Egy év alatt 100k-ról (bányászni csak nagyon jó hűtésűvel) 60k-ra csökken a kártya értéke. Azaz évente 8000 forint hasznot termel egy kártya, mínusz a termeléscsökkenés. Ebből se lesz senki gazdag. 100ezer forintot ennél sokkal jobban be lehet fektetni. Vehet pédául bitcoint.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
atee_13
őstag
válasz Elbandi #10053 üzenetére
Rányomtam a Megtekintés a blockchain.info címen -re és egyből azt írja Transaction not found
Azon az oldalon van egy keresés pont is beütöm a címet és csak a 0,0001 et jelzi amit próbának küldtem.
Van egy olyan ablak, hogy Nyers tranzakció, ott ezt írja: Seen by 1 peer. Pending/unconfirmed.
/bocsi ha valamiben mellélőttem az infókkal, de ez volt a 2. utalásom össz vissz nem vagyok otthon ebben
-
GBRDVD
tag
válasz Elbandi #10030 üzenetére
Ha jól értem, a MultiBitben generált címek (és privkeyek) esetében tehát kettős feltétel teljesül. Egyrészt megfelelnek a bitcoin címek általános formai szabályainak, másrészt pedig a program 12 (vagy 18, 24) szavas "saját" algoritmusának is. (BIP-32)
Akkor egy friss tárcaregisztráció esetén lesz egy korlátozott számú (x db, mégis mennyi?) privát kulcsom előre, melyek a 12 szó alapján lettek legenerálva. Ezekből csemegézik a program, ha új címet kérek? Megnéztem az appdata alatt, de nem tudom, melyik lehet az érintett fájl, de ezek szerint tök mindegy is, hogy tárolja-e helyben, hiszen a 12 szó és az algoritmus alapján mindig ugyanazok a privkeyeim lesznek.
Ezért lehet az, hogy ha 20 db kifizetetlen fizetési kérelmem van, 21.-et már nem tudok beadni, mert azt írja, hogy elértem a rés határt (gap limit), használjam az utolsó kiadott címet! Pont az előbb próbálgattam, nem értettem, miért tilt le 20-nál, ha egyszer végtelen számú címet generálhatok, miért fáj neki, hogy 20 üres cím van a tárcában.
Sőt, továbbmegyek, a 12 szó ismeretében tudni fogom a tárcám eddigi, és jövőbeni összes címét és privkey-ét. Ehhez még a MultiBit program sem kell, csak egy megfelelő konvertáló. Ezért van az, hogy a 12 szó ismeretében bárki akár el is költheti a bitcoinjaimat.
Küldés: ahogy én nézem, a MultiBitben nem lehet megválasztani, hogy melyik címről menjen a küldés. Visszajáró: most találtam meg azt a leírást itt a fórumon, mely szerint a "visszajárót" pedig mindig a második címre küldi.
Megint egy fokkal közelebb a világossághoz vezető úton. Köszi Neked is! Légyszi javítsatok, ha valamit rosszul értelmezek, mert szeretnék már tisztán látni.
-
-
Tav-Csoves
őstag
válasz Elbandi #9910 üzenetére
Szia! köszönöm, letöltöttem, beraktam, viszont a maradék hiányzó blokkokat olyan lassan kaparta össze, hogy szakállam nőtt... 1 óra lemaradást is félóra, míg letölti. Fel lehet gyorsítani valahogy? Port nyitás?
Továbbá tudtok olyan oldalt, ahol 101%hogy kapok valahogy ingyen bitcoint? evált bitcoin csap?Köszönöm
-
shortcutme
tag
válasz Elbandi #9581 üzenetére
Ezt azóta javították, és az ilyen jellegű fizikai lopásra épülő hibák már túl vannak az infosec-en és én nem aggódom miattuk.
1600btc-s ~= 100milliós veszteség azért elég és szerintem kevés olyan cég van aki be tudja nyelni. Ha valósak az adatok és az mtgox után továbbra is 231 849 BTC-t (~15milliárd ft) tartanak az emberek egy váltón az elég aggasztó.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
-
Osiris
őstag
válasz Elbandi #9217 üzenetére
Még nem mondtam le róla. Jelenleg próbálok minél több coint begyűjteni (még ha mindenki hülyének is néz). Szerintem fel fog menni az árfolyama 20$-ra pár hónapon belül. Legalábbis a POS befektetések lejártakor illene ott lennie, hogy ne legyenek a tuti "staker" nyereségek negatívak.
-
Osiris
őstag
válasz Elbandi #9178 üzenetére
Paycoinnal kapcsolatban nem hallottam ilyesmiről amit írsz, hogy a pénztárcában levő összeg kamatozna. Inkább ez a befektetés jellegű bányászás próbálná ebbe az irányba terelni a népet: a virtuális bányagépet adott időre veszed meg, aztán még pénzt is kell, hogy belerakj és mikor lejár a befektetés (vannak közben napi payoutok) akkor visszakapod a lekötött pénzt, de a gépet egy újabb menetre ismét meg kell venned és ismét fel kell töltened pénzzel (így végül is a még több pénz reményében, ismét tartod a coinokat). Amit viszont nem fektetsz be újra, az tudomásom szerint nem kamatozik és nyugodtan lehet költeni.
Egyébként a teljes forgatókönyv még nem világos, mert az infókat a twitteren és a hashtalkon szépen lassan csepegtetik és komoly odafigyelést igényel, hogy az ember naprakész maradjon a témában és időben tudja megnyomni a gombokat. -
Osiris
őstag
válasz Elbandi #9166 üzenetére
A fő különbség az, hogy amíg a jelenleg érmék jellemzően POW (proof of work) típusúak, addig a PayCoin POS (proof of stake). A pow azt jelenti, hogy a bányászat során annál több érmét keres valaki, minél többet dolgozik (bányászik), mígy a pos esetén a bányászat annál hatékonyabb minél több érme van visszaforgatva a folyamatba. Az emberek tehát érdekelté válnak az érme megtartásában, amit így az eladási nyomás nem fog elértékteleníteni.
A PYC (paycoin) esetén nem csak ez az egy dolog ami az árfolyamstabilitást próbálja biztosítani: ezt a coint ugyanúgy lehet majd használni a hétköznapi élet során mint a fiat valutákat. Lesz hozzá bankártya, elfogadják a boltokban, komolyabb infrastruktúra készült mőgé, mint eddig bármilyen más érme mögé. Természetesen amerikában indult el most az ilyen szintű bevezetése, ide majd később ér el.
Ezen kívül van egy 4$ határ ami alá nem mehet az árfolyama, mert a GAW 30millió$-t tett letétbe, ami biztosítja, hogy ennyiért visszavásárolják az érméért darabonként, ha eladod nekik.
A tegnapi nyitó árfolyama egyébként 28$-volt és eddig elég jók a kilátások.A technikai rész sem marad a szokásos, de ezt inkább a whitepaperből érdemes kibogarászni.
Pl. én szeptember óta kezdtem bevásárolni az ún. hashletekből. Akkor még lehetett kapni akkori szemmel irreálisan drága prime hashleteket. Vettem néhányat, mert a GAW azt ígérte, hogy ezekkel hatalmasat lehet kaszálni majd. Most az új érménél ezek a "bányagépek' olyan szerepet töltenek be, hogy a tranzakciók kezeléséért kapják a bevételüket, fix a számuk és így sosem avulnak el, viszont akik most jönnek ilyet már nem tudnak venni. Ezeknek fenntartási költségük sincs. Gyakorlatilag életjáradék... de majd meglátjuk mit hoz a jövő.
Nekem eddig 162PYC sikerült összeszednem, ezt igyekszem visszaforgatni. A rendszer nem homogén, különböző szerepkörű "bányagépek" vannak benne. Természetesen a hagyományos bányagépekre is szükség van, de vannak külön kontrollerek amik a gyors tranzakciókért felelősek (nem tart órákig a megerősítés) stb.Nem egy 5 perces történet, szerintem érdemes utánaolvasni. a hashtalk.org a hivatalos forum ha valakit érdekel.
Most az elején akinek van régi bitcoin gépe érdemes lehet vele beszállni a publikus poolba, mert a nehézség biztosan kisebb lesz még egy darabig, mint a BTC-nél. Vasárnap este legyen készenlétben akit érdekel, bekonfigurált géppel és wallettel.
[ Szerkesztve ]
-
ignorant
senior tag
válasz Elbandi #5783 üzenetére
http://bitcoin.org/bitcoin.pdf
2. ponttol lefele.
-
ignorant
senior tag
válasz Elbandi #4431 üzenetére
Ez nagyban fugg attol hogy mi erdekel. Konnyen elofordulhat, hogy meg nincs olyan hely ami neked megfelelo dolgokat arul. Lehet hogy ami neked ertelmes az masnak nem, vagy forditva.
Vannak konnyen megtalalhato site-ok ahol lehet keresgelni az elfogado helyek kozott. Sot azt hiszem hogy jol mukodo amazon voucher site is mukodik mar.
En domainokat, internet services-t, pm-eket, jatekokat szoktam venni foleg.
Az elmult idoben egyre no az elfogado helyek szama, de meg hatalmas ut all a BTC elott.
Magyarorszagon kesobb lesznek BTC elfogado helyek mint az orszagok tobbsegeben, foleg azert mert itt a NAV, kb gestapo mintajat kovetve vegzi a dolgat, sajnos ebben is sereghajtoak leszunk.
2 eve volt az hogy nem volt szinte semmi normalis elfogado hely, ahhoz kepest ma mar hatalmas valtozast tapasztalhatunk.
Nem eri meg, hat nem tudom, te hogy vagy vele, de eddig nagyjabol igaz volt, hogy ha szereztel BTC-t a vasarlasi ereje igancsak nott hosszabb tavokon. Szerintem mar az pozitiv, hogy amit vettem 80-120-stb dollarert BTC-t kesobb sokkal tobbet ert, sokkal nagyobb ertekben vehettem vele dolgokat.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Autós topik
- OTP Bank topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Spórolós topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Billentyűzet gondom van
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Villanyszerelés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest