Hirdetés
- Trump vagy Harris
- Asszociációs játék. :)
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
opeter70
senior tag
válasz Intruder A 6 #49836 üzenetére
Engem meg lehet, hogy érdekelne a Voce elsőszett, ha jó áron adod.
"Az első szettet és a fejet szeretném cserélni"
Na tessék!
Így máris van érdeklődőd mindkettőre innen a topicból. -
G.Zs.
senior tag
válasz PiciPeti #49849 üzenetére
Nekem a P88-RSII-vel ugyanilyen tpasztalataim vannak. A fej ranezesre gyonyoru, de csapnivalo az anyaghasznalat es az osszeszerelesi minoseg. A hangja persze mindenert karpotol es egyelore ezzel kezdem meg az uj rendszer epiteset, de hosszu tavon valoszinuleg beruhazok majd egy kategoriaval jobb pio fejre, mert nem gondolom, hogy ez orok darab lesz.
Egy Dex P9RS-nel vagy netan egy P90RS-nel mar egesz mas a helyzet.A 9853/55 pedig alapvetoen egy elrontott szeria volt hangminoseg teren a gyenge hangproci miatt. Barmelyik masik aktiv Alpine-nak jobb hangja van velemenyem szerint.
[ Szerkesztve ]
Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?
-
PiciPeti
őstag
Ráadásul az RS-ek csúnyán öregednek is, a joystick nagyon hamar szétkopik, a gombokról lekopik a homasitás króm, ráadásul ott van az idióta rca csati is, ami szintén baromi sérülékeny...
A P99RS amúgy dettó ugyanez, annak az előlapi anyaghasználata szebb/jobb, viszont úgy lötyög a helyén, hogy minden pillanatban azt hiszi az ember, most fog leesni. A távirányítója pedig ha lehet még gagyibb, mint a prs-é... És az 300+e, nekem ne mondja senki, hogy nem fért volna bele... 80PRS-nél még elhiszem, hiszen tényleg maxi jó ár/érték arányú.
P9R viszont minden tekintetben jó minőségű.
[ Szerkesztve ]
-
kigoi
senior tag
válasz B-enji #49856 üzenetére
Én nemrég néztem az enyémen,gyári CD-m ugyan nincs de CD és USB közt van különbség.
CD és SD-t még csak SD átalakítóval tudtam kipróbálni,én nem vettem észre változást,valamikor veszek rendes SD-t is aztán azzal is próbálom.
Elviekben jobb mint CD-ről csak kérdés elég jó a rendszerünk hozzá hogy kimutassa.[ Szerkesztve ]
-
KisBundi
őstag
Valaki próbálta már a zajt csillapítani az autójában? Értem itt a rezgés illetve a menet/szélzajt. Én szeretném az enyémben kicsit javítani, mert eléggé hangos a mazda 3. Kicsit rosszabb úton eléggé dübörög belül az autó és a szélzaj is elég nagy.
-
civicfan
tag
Volna 1 kérdésem!
Beépítenék még 1 erősítőt az ülés alá (első is ülés alatt van)
A tápkábel a középkonzol alatt fut (20mm2) Tápelosztót helyezzek a konzol alá, vagy húzzak be egy másik tápot? Melyik a biztonságosabb az a fő szempont most nem a keresztmetszet! Én a tápelosztóban kevésbé bízok -
Akos04
újonc
válasz #99499520 #49858 üzenetére
3 ezer forint körül lehet venni ebayen 12 voltos kis erősítőt amire 25 watt teljesítményt írnak. Csak gondoltam megkérdezem hátha valaki csinált már ilyet errefelé. Egy zselés riasztó akksit gondoltam mellétenni, meg van itthon egy gyári peugeot hangszóró amit nem használok már semmire.
-
bl0ck
tag
Üdv.
Sajnálatos módon, nem úgy alakulnak a dolgok ahogy kellene.
Újra hülye kérdésem lenne. Probléma összetett, elsőnek fejegységet szeretnék venni csak, ha nem hozza a tervet a régi hangszoró, azokat is utána. Viszont, ha nem hozza hanghatást ami tetszene, menne tovább a dolog idővel.Erre keresnék olyan fejegységet, ami képes akár a későbbi bővítésre, esetleg tud brutuszt is (Bluetooth ), usb-t tudjon minden képen, nem baj ha mechanika nélküli, és ne valami hombár megvilágítása legyen (rózsaszín, citromsárga, lila stb) piros előny, aztán kék-zöld. Nem kokain áron szeretnék, de nem is 10e-ért.
Esetleg még egy oldalt, ahol szalonképes árak vannak, és érdemes is lehet onnan vásárolni.Köszöntem.
-
Sakab
senior tag
Sziasztok, a gyári fejegységem bemenetere jack el rákötök egy telefont nincs zaj, viszont most vettem egy szivargyújtós nfc-s BT-s audio transmittert amit ugyan arra a bemenetre kötve hallható alapzajt hallat. Ha a telefonról játszom a zenét és közben szivargyújtóról töltöm akkor ugyan az a zaj hallatszik. Kérdésem az lenne, hogy ha kondit kötök a szivargyujtora akkor megszűrné e a zajt? Ha igen szerintetek hány farados kellene hozzá, vagy mi módon tudom megszüntetni ezt az alapzajt?
-
opeter70
senior tag
RAM3 egy 20-asért, ha valakit érdekel esetleg... [link]
-
-
LógaGéza
veterán
válasz PiciPeti #49873 üzenetére
Értem - ha jól látom kívülről annyi látható, hogy elején 4 vagy 2 RCA van.
Úgy utálom magam, sose tudtam alkudozni"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
kigoi
senior tag
-
Safranek
aktív tag
Sziasztok ,
Jól jönne egy kis segítség.Ismerős fejegységet keres G Astrába. Max 40e ft. USB -ről és /vagy SD kártyáról tudjon lejátszani illetve -és emiatt írok - külső mikrofont lehessen rádugni , amit a napellenzőre szeretne rakni.
Ha van egyéb ötlet , ajánlás , azt is köszönöm.Üdv,
S.„Attól tartok, Safranek, hogy maga gúnyolódik velem. Jöjjön közelebb!″
-
G.Zs.
senior tag
Szerintem nem kell tulbonyolitanod, egy markas fejegysegre lenne szukseged 2 par RCA csatlakozoval. Egyelore ez vinne a gyari szettet, ha keves kesobb hajthatsz vele egy erzekenyebb elso szettet aztan ha az sem eleg, rakothetsz egy negycsatornas erositot ami majd hajtja a szettet es opcionalisan egy melyladat.
A fejegyseg kivalasztasanal csak annyira kell figyelned, hogy mindenkepp markas darabot vegyel, a 2 par RCA mindenkepp rajt legyen, tudjon azokbol a forrasokbol olvasni amirol a zenet akarod hallgatni, illetve szinben is passzoljon a muszerfalba.
A legjobb az lenne ha ez alapjan keresnel par opciot amit szerinted megvennel, belinkelned ide, aztan majd velemenyezzuk, hogy megfelel-e a kovetelmenyeknek.
Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?
-
Akos04
újonc
válasz #99499520 #49864 üzenetére
http://www.ebay.com/itm/TDA7492P-Digital-Class-D-Amplifier-Board-25W-x2-Power-Audio-Amp-DC-12v-24V-car-/281668059820?hash=item4194b982ac:g:fJ8AAOSweW5VNSrT
Erre gondoltam, de van még sok fajta.http://www.ebay.com/itm/DC-12V-24V-Digital-Stereo-Audio-Amplifier-Board-Dual-Channel-20W-x2-Class-D-Amp-/111847179977?hash=item1a0a9c86c9:g:7isAAOSwYHxWO2pK
http://www.ebay.com/itm/Mini-Amplifier-Board-10W-x2-Class-D-Amplifier-DC-12V-/230637827791?hash=item35b315f6cf:giMAAOxy~g5Rst9Z
-
energie032
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Ez az első hozzászólásom, olvasgattam a fórumon és úgy gondolom, jó helyen járok.
Nem rég kezdtem el autóhifi témávall foglalkozni. A zeneszeretet adott, mivel rengeteg időt töltök a kocsimban ezért adtam építésre a fejemet.
Mostanában cseréltem autót is, szerencsére ebbe már tudok építeni "rendes" hifit (habár a gyári fejegység kisöprése elsőnek nem tűnt egyszerűnek). Úgy látom, hogy itt egy olyan pezsgő közösség van, ahol érdemes lehet tapasztalatot cserélni. Sajnos az ismeretségi körömben én vagyok az egyetlen elborult agyú, aki képes teljesen szétszedni az autóját azért, hogy minőségibb hangot kapjon.
A jelenlegi konfigurációm:
Fej: Alpine CDE-178BT
Első szett: Hertz HSK 164.4 Szett mélyközepei (talán HV 165), HT 28 magasak
Első szetteket Audison LRx 4.1k hajtja aktívban.
Mély: Hertz HX 300 (Ez még nincs beszerelve, ládát kell készíttetnem hozzá) .
Jelenleg Rockford rfr 1412 szól.
A mélyet Audison LRx 2.500 -al hajtom hídban.Az ajtóim szigetelve vannak Hanno Protecto bitumenlappal, plusz juttott belőle a csomagtartóra és az alvázra is egy pici.
Mint sokan mások, a komponenseimet használtan vadásztam össze, rengeteget olvasok fórumokat/cikkeket, hogy minél jobban tájékozódjak, de sajnos nem volt szerencsém sok rendszert hallgatni, így marad a fórum.
Kábelezés projekt lesz a következő, de ebben sajnos meg vagyok lőve. Az első ajtómban nincs hely a stekkerben. Megkerestem a Paradox Autóhifit, ők azt mondták, hogy meg tudják oldani ajtó levétellel.
Van esetleg tapasztalatotok a céggel kapcsolatban, mennyire végeznek igényes munkát? Honlapjuk, segítőkészségük alapján nagyon szimpatikusnak tűnnek.
Köszi előre is a segítséget!
Üdv,
Marci -
kigoi
senior tag
válasz energie032 #49882 üzenetére
Szerintem kellően igényesek,van azért nevük és segítő készek csakugyan,
A csatlakozóba nem lehet plusz pin-el megoldani?
Milyen megoldást gondoltak ki amihez le kell szerelni az ajtót?Egész jó kis cuccaid vannak.
-
bl0ck
tag
Értem.
Jelenleg Nokia hangszórók vannak amik gyárik, meg talán az Audi gyári mély(?), ha van. -
LógaGéza
veterán
válasz energie032 #49882 üzenetére
Üdv köztünk!
Nem vagy egyedül ezzel, a környéken én se nagyon tudnék még egy embert mondani, aki teljesen szétborította az autóját hangrendszer miatt...
Tényleg jó cuccaid vannak, ez megérdemel igényes kábelezést.
Egy valami kimaradt: helyileg merre keresel szakit?"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
G.Zs.
senior tag
Soha nem hallottam egyiket sem, de a leiras alapjan ezt vennem meg a linkeltek kozul. Tud mindent ami most neked kell, es valoszinuleg hangban nincs nagy kulonbseg a fejek kozott ebben a kategoriaban.
[ Szerkesztve ]
-
energie032
csendes tag
@Kigoi: Nem sajnos tele van, teljesen zsúfolt, nem úgy mint pl golfban láttam hogy gyakorlatilag tátongó űr van az ajtó csatlakozóban.
Egyelőre még a fizikálisan nem vittem el nekik, azt mondták ha tényleg nincs hely, akkor valami hasonló megoldást vezetnek be, mint a gyári, ami ugye elég macerás, mert ha elcseszik, akkor beázik a kocsim, ami elég kínos lenne.
@LógaGéza:
Köszi! Budapesti vagyok. Egyébként az a véleményem/elvárásom, hogy miután újra lesz kábelezve az autó, gyakorlatilag mintha új rendszert kapnék. A gyári nagyon vékony csapnivaló minőségű, egyelőre a magasakhoz sem sokkal jobb a helyzet, egybe akarom megvenni az összes RCA-hangszórókábelt, de addig is hallgatni kell valamin.
Egyébként nem annyira csapnivalóan rossz, mint amennyire gondolnánk, aztán lehet miután megcsináltattam, körberöhögöm ezt a hozzászólásomat.
-
LógaGéza
veterán
válasz energie032 #49887 üzenetére
Akkor van pár lehetőséged, menj el pár találkozóra (igaz most ritkábbak gondolom mint nyáron), esetleg kérdezz rá Gulácsiéknál, elég jó nevük van a "szakmában".
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
energie032
csendes tag
Igen, igen Gulácsit láttam, hogy szépen és igényesen dolgozik a képek alapján, viszont miután kész az ajtó kebelezés, inkább valószínűnek tartom, hogy itt megengedik, hogy kipróbáljak különböző RCA kábeleket és meghallgassam mit szól velük a rendszer, ezért gondoltam inkább rájuk.
-
energie032
csendes tag
Találkozókra egyébként én is gondoltam, SQ kupát láttam, ahonnan sok tapasztalatot nyerhetek - persze nem neveznék nyilván- annyira naív azért nem vagyok. Ha jól tudom AMTS Shown lesz először. Más találkozókról nem tudok. dB kupa az meg teljesen más irány, mint amit én akarok, abból van pedig bőven.
-
energie032
csendes tag
válasz energie032 #49891 üzenetére
Akarom mondani kábelezés.
-
LógaGéza
veterán
válasz energie032 #49892 üzenetére
Nem csak a hivatalos találkozók vannak, szokott lenni egyénileg rendezett is - lassan talán lesz PH-soknak is egyszer, ha jobb idő lesz, reméljük
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
PiciPeti
őstag
válasz energie032 #49892 üzenetére
Jó motyót szedtél össze, érdemes lesz költeni a kábelezésre is.
SQPA-ra meg gyere, és nevezz, a legtöbbet a bírálatból lehet tanulni, így gyorsan lehet fejlődni.
Páran járunk rendszeresen innen is. -
ugabesz
csendes tag
Sziasztok!
Erről a hangszóró beépítésről mi a véleményetek?
https://www.youtube.com/watch?v=S7WKCFHGwRYÉrdemes lehet így körbeszivacsozni a mélyközepet? Nem fogja nagyon vissza a levegő mozgását a hangszóró mögött?
[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz PiciPeti #49897 üzenetére
Ha bekerül a hsz és a kárpít közé, az nem szól bele az irányítottságba? Tudom, hogy azt főleg a magas adja, de akkor is pár fokos döntés is elég nagy különbségeket okoz.
Mögé nekem is kéne valami, mert bár mióta le van szigetelve nem szedtem szét, de félek, hogy beázik, így legalább valami "elnyelné" kicsit."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
ugabesz
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- LG 27MR400 Monitor
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest