Hirdetés
- Trump vagy Harris
- Asszociációs játék. :)
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyumadár
tag
Erről mi a véleményetek?
http://www.jofogas.hu/pest/Hifonics_Brutus_Brx1000_1D_super_D_class_monoblock_autohifi_erosito_40524524.htm -
civicfan
tag
Üdv!
Tudna valaki valami jobb hangszórókábelt ajánlani, mint a Gladen GA 1,5mm.
Kicseréltem a rendszerem minden elemét, kivéve a kábeleket, de nem vettem észre javulást.
Köszi! -
simi811118
aktív tag
-
civicfan
tag
válasz simi811118 #49508 üzenetére
Köszi a tippet! Kicseréltem az RCA-t Kácsa KCE tipusra.
-
PiciPeti
őstag
válasz civicfan #49506 üzenetére
Ha teljes komponensek cseréje nem hozott javulást, akkor a hsz kábeltől se remélj csodát sztem. Gladen nem hiszem, hogy nagyon gagyi lenne, persze az ajánlott Sommer jó eséllyel jobb, de azon kívül, hogy a sávszéleken is azonos hangerőn fog szólni, részletezőbb lesz, esetleg jobb teret nyújt, nagy változás nem lesz.. Karakteren, hangzásvilágon sokat nem fog javítani. Inkább valami avatottabb fülnek kellene meghallgatnia, talán könnyebben rátalál a gond okára.
-
-
PiciPeti
őstag
válasz bojti175 #49509 üzenetére
Megvaaan: Impact HQ 50.4
-
civicfan
tag
válasz kacsa7 #49512 üzenetére
Szóval az új rendszer: pio mvh150 helyett Alpine9887 (még most ismerkedem vele)
Infinity 475a helyett Infinity Kappa Four (45eF volt, új ára 130eF) ez jó vétel volt
Szett: Audio System MX130 Plus helyett JBL C608GTI (de egyik magas nincs hozzá)
RCA gladen eco helyett Kácsa KCE
Sub nincs
Nem egy alap hifi az biztos de én nem veszek észre drasztikus javulást. Majd valamilyen csipogót kerítek, de még nem döntöttem melyiket -
civicfan
tag
válasz kacsa7 #49517 üzenetére
Azzal az eggyel, mert a másikat az előző gazdája kinyírta, nekem meg elfelejtette közölni hogy nincs is meg.
De azaz egy magas is elég hangos. Nem tudom láttátok már ezt a JBL mélyközepet, elég meggyőző a kinézete. Mindenképpen megtartanám, csak csipogó kellene valamilyen[ Szerkesztve ]
-
opeter70
senior tag
válasz bojti175 #49509 üzenetére
Sajnos nem ismerem azt a Pio-t, így nem tudom, hogy milyen erősítő passzolna hozzá, de a PiciPeti által javasolt Focalt, vagy az Impactot én is merném ajánlani még így
látatlanbanhallatlanban is.
De én a helyedben be mernék vállalni egy jó kis "trapéz" Rokit is. Most van fent a facen egy 250a2 olcsón.
Vagy egy kicsit drágábban ott van az Audison VR209, aminek iszonyatosan jó hangja van.
Esetleg még bónusz ajánlatként itt lenne az én Steg 45.4-em (hidalva), amit csak azért nem hirdettem még meg, mert ebben a hidegben nem vitt rá a lélek, hogy kiszereljem (az adminoktól bocs a burkolt hirdetésért! ).Mondom ezeket úgy, hogy sosem hallottam még azt a Pio szettet, így nem tudom, hogy milyen hangkaraktere van, de a fenti ajánlatokkal nem nagyon lehet mellényúlni.
-
LógaGéza
veterán
válasz opeter70 #49523 üzenetére
Ejj az a VR209... Talán még épp be is férne...
Érdeklődtem a RAM3 MK2-ről is, a mai napig nem kaptam választ..."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
simi811118
aktív tag
válasz civicfan #49518 üzenetére
Ez azért ahogy írták már, több sebből vérzik.
Kell egy pár új magassugárzó, sajnos még ötletem sincs, mivel lehetne pótolni (hangban még irányt sem tudok mondani, JBL-t még sosem használtam) de annyira nem lesz olcsó - elég drága szettről beszélünk, egy pár magas ami illik is hozzá 20 fölött lesz - szvsz.
Másik dolog ez az erősítő. Bár csak arra hagyatkozok amit írnak róla, és ami kb nekem fejben összeáll, az az, hogy jobb lenne ehhez a rendszerhez egy melegebb, analógabb hangú erősítő. Audison L vagy V sorozat, Impact HQ v. HC, Steg K, Rainbow iPaul, DLS Referecne - a lényeg, hogy a szettet ki tudja szolgálni (150Wrms a C608gti ha jól láttam)Én a következőt tenném : elpasszolnám az Infiniti erőt, és helyette a fentiek közül keresgélnék. Valamint beruháznék egy pár minőségibb magassugárzóra. AS HX25-28, Rainbow CAL25.
-
Lusu
aktív tag
válasz civicfan #49518 üzenetére
A JBL-t nagyon nem eröltetném, nekem volt 607C azt hiszem 6080 pro magasakkal, akkor még Alpine 105Ri-vel és DLS Ca40-el hajtva. Focal Kit165AS váltotta, a JBL-hez képest sokkal hallgathatóbb. A JBL magasa iszonyat harsány. Később mikor már nekem is 9887r-em lett Steg 45.4-el egy próba erejéig visszatettem a selyemdóm JBL-t a Focal helyére, de még aktívban is túl harsány. Biztos meg lehetne zabolázni, de nemhiszem, hogy a magamfajta kezdő boldogulna vele
Amúgy a fejed szerintem jó választás, kellőképpen részletesen és szépen szól, sokáig lehet még aggatni rá a minőségibbnél minőségibb cuccokat
-
nagyúr
JVC KDR90BT fejjel van valakinek tapasztalata?
-
MunezXBK
nagyúr
válasz tboy93 #49532 üzenetére
7850-et váltott, nagyjából pont minden egyszerre lett cserélve, így fogalmam sincs.
Pontos, részletező? Mittomén, progressive trance megy nálam, így nem igazán tudok mit mondani.
BT atom jó, sokat használom. Kezelhetősége elsőre bonyi, de ha megszokod, űber.
Penről lassú egy kicsit, startnál.
[ Szerkesztve ]
-
civicfan
tag
válasz simi811118 #49527 üzenetére
Köszi a tanácsokat!
-
civicfan
tag
Köszi! (#49528) Ear001
[ Szerkesztve ]
-
Huawei
tag
válasz Huawei #48444 üzenetére
Na csak elértem oda, hogy megcsináljam amit írtatok. Visszafordítottam a fázist, és lejjebb vettem a vágási frekvenciát, meg a gain-t is kb 2/3-ra csavartam vissza. Egyébként rosszul emlékeztem. Kb 150-170Hz-től lefelé kaphatott jelet a láda (nem 300Hz). Így tényleg jobban szól beállítva kb 100Hz körülire. Pontosan nem tudom belőni mert nincs jelölve hol lehet a 100Hz.
Viszont most olvasgatva a fórumot láttam, hogy megközelítőleg be lehet állítani DMM-el, hogy az erősítő hol nem ad kocka jelet. Ezzel az a bajom, hogy nem tudom pontosan hány wattot adhat le az erősítő (Spectron SPA 2200Z (egy 25A-es biztosíték van benne)). Korábban írtátok, hogy a 25A-es biztosítékot nézve kb 150W reális lehet. Az erősítőre 1000W van írva (ez tudom hogy vicc ). A honlapok meg 250W-ot írnak. Még meg van kavarva azzal is, hogy hídba van kötve... Szóval nem tudom megközelítőleg sem kiszámolni meddig lehetne tekerni multiméterrel sem. Amp-performance-on néztem, de nincs tesztelve. Szóval szerintetek hány wattot tudhat kb ez az erőlködő?
Ja, még elfelejtettem írni, hogy néztem helyette, egy Axton c109 erősítőt. Szerintetek az megfelelne (Axton AB25 ládához)?
[ Szerkesztve ]
-
Warloo93
tag
Sziasztok. Nemrég voltam itt egy zajos monacor erővel. Sikerült megoldani a problémát, összekötöttem a táp földet az rca földjével és teljesen megszűnt a zaj. Ez egy 4csatis 4x60w os erő. Hídban fogja hajtani az első szettet így kb. 150w-ot tud. A táp jelenleg kb 8-10mm átmérőjű réz. Kiszolgálja az erőt vagy kellene vastagabb? Első szettnek mehet a kicx 6020? 99%-ban drum and bass-t hallgatok, és szubot nem szeretnék.
-
simi811118
aktív tag
válasz Warloo93 #49542 üzenetére
A nagy hangszóró nem garancia a mélyhangokra.
Ahogy írták, kevés a kakaó. Kisebb kaliberű szettet keresnék. Dragster-t, pl. Vagy Massive-t. A Kicx is jó lehet, csak kisebb kaliberű szettet keress belőle.
De pont ehhez a zenei stílushoz (és a feka rap-hez) szükséges leginkább a sub. Bajban leszel így sajnos vele[ Szerkesztve ]
-
Warloo93
tag
válasz simi811118 #49544 üzenetére
Az a problémám a szubbal, hogy akkor kell még egy erő és mikor szub volt a kocsiba zavart, hogy "hátulról" jön a mély. Gondolom ehhez már idő korrekció kéne.
Szerk. Esetleg még az udim el Comp 6-al szemezgettem.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Warloo93 #49545 üzenetére
Nem feltetlenul kell idokorr, sokszor csak egyszeruen nem illik az adott sub a rendszerbe, "elszol" a szettol. Nekem pl. most a sedanban eleg jol osszeszol a sub a szettel, nincs az a "hatulrolszol" erzesed, pedig nincs idokorrozva, fazisforditas volt az egyetlen trukk amit hasznaltunk.
[ Szerkesztve ]
-
PiciPeti
őstag
válasz Warloo93 #49545 üzenetére
Ha az elejét is erősítővel hajtod, akkor kevésbé fogja megelőzni a sub az elejét, ha jó első szettet választasz, és jól építed be, akkor le lehet engedni 60Hz-ig, és ott szólni is fog még. Így a subot nem kell 60-70Hz fölé engedni, ami megint segít a "behatárolhatatlanságán". A többi beállítás, és komponens függő.
A microdim messze nem erre a stílusra, használatra való.
Amit kb ekkora teljesítménnyel is egész jó kick-et tud produkálni, az sztem pl:
ESX
Eton
Morel Tempo 6Ezek mind régóta gyártott motyók, használtan is érdemes keresgélni.
Szerk.:
Most került fel facebook Adok-veszekbe Phase Evolution CFS 165.25, 26e-ért, ez is jó lehet a felépítéséből ítélve, és ennyiért nem is drága... Sőt.[ Szerkesztve ]
-
Warloo93
tag
válasz PiciPeti #49547 üzenetére
Akkor meghagyom az alpine erőt is. Lehet a 180w-jával képes lessz egy kissebb refi ládát meg hajtani. Sajnos az általad linkelt hangszórók mar kiesnek a keretemből. 100€ ig szeretnék valamit választani, és újat akarok. Tudom, hogy használtan jobbat kapok ezért az árért, de hangszórót nem kockáztatom, mivel itt 90%-ba csak postán tudok hozzá jutni. Amiket néztem az az udim(de ezt lefújtad), es a gladen Alpha 165( ez viszont 3ohmos, nem tudom mit szólna hozzá az erő)
-
PiciPeti
őstag
válasz Warloo93 #49548 üzenetére
Akkor már inkább a Gladen...
Csak egy kérdés, hangszóróból amúgy miért gond a használt? Ha gari miatt veszel újat, akkor ezt az indokot el is dobhatod, mivel a garihoz szakműhelyben történő beépítés szükséges. De ha még ezt meg is teszed, akkor sincs igazából mit gariztatni, mert egyetlen hibája lehet kb, hogy leégeted a tekercset, de erre simán rámondják, hogy user error...
Én a helyedben vagy megvenném most a Phase-t (ami amúgy dobozos, és képek alapján kb újszerű), vagy várnék egy tuti vételre, megbízható eladótól...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- LG 27MR400 Monitor
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest