Hirdetés
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Trump vagy Harris
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
TheProb
veterán
válasz lautnermark #49751 üzenetére
Nem ment a demo
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
nagyúr
válasz szinimini #49756 üzenetére
Nem nagyon van itt tapasztalat ilyen fejekkel, inkább audiofil a topiktársak nagy része.
Az alpine-al nem nagyon lőhetsz mellé, de ha a hangminőség a legfontosabb akkor felejtsd el a 2din fejeket, vegyél egy pioneer 80prs-t, köröket fog verni bármely 150-200k-s 2din fejegységre hangban.
-
-
szinimini
senior tag
válasz tboy93 #49757 üzenetére
Ja értem akkor.
Nekem bot fuleim vannak uh nálam csak a szépen szól kategória van uh annyira extra igenyeim nincsenek a hangzással kapcsolatban.
Közép kategória környékére teszem akkor az Alpine-t, ami szerintem akkor nekem bőven elég lesz.A lényeg a 2din lenne kb,de még a navin agyalok meg,d azok a fejek már elég huzosak.
De akkor a lényeg az, h az Alpine nyerte a versenyt
Koszi
-
nagyúr
válasz szinimini #49760 üzenetére
Nekem se voltak addig nagy igenyeim, amig nem hallottam jo rendszert Utana ha bot fulu vagy is megmondod mi jo es mi szar. Az alpi kb. egy 30-40k-s 1din-es fejegyseg hangminoseget fogja hozni, szoval semmi extra, de ha nem tervezel erositot, hangszoro cseret akkor boven jo lesz.
-
-
TheProb
veterán
válasz Czimby #49758 üzenetére
Közben kicsit megnyomkodtam és találtam olyan beállítást amit nem vettem észre a manual-ban. Egy "power save" opciót kellett on-ra rakni.
A kábeleket nem basztattam, minden össze volt dugva gyárilag a fejegységhez kapott kábelen, az meg ment simán a kocsi ISO csatijára. Egyedül az erölködő remote kábelét "mókoltam" kicsit.
megmarad minden beállítás
[ Szerkesztve ]
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
Ragadozó
Ármester
válasz tboy93 #49764 üzenetére
én nem vettem meg végül, én Kenwood ddx4028bt-t használok...egy navira fáj még fogam hozzá...Picipeti látta és hallotta már
két erősítő van, egy négy csatornás a hangszóróknak (gyáriakat hajtom, de tervben a csere, csak most házimoziban van fejlesztés) és egy két csatornás, ami hídban egy 25-ös zárt szubot hajt.[ Szerkesztve ]
Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés
-
nagyúr
válasz Ragadozó #49766 üzenetére
En egy regi keni 8531y-t hajtok, en is tervezem a cseret, egyelore a keni bt92sd es a jvc r90bt kozott vacilalok. Navi meg 2 din nekem nem igazan kell, telorol megoldom az ilyesmit, az legalabb mindig naprakesz Masreszt feltenem a 2din fejet, nem hianyzik hogy valami nyomorek felnyomja erte az autot.
-
Czimby
addikt
válasz TheProb #49765 üzenetére
Csak azért mert a piros és a sárga tápkábel széthúzható, felcserélhető mert bizonyos autókban fordítva van a +12 és az ACC az ISO csatiban és sokan belefutnak ebbe.
A lényeg, hogy megtaláltad a bibit.
Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
TheProb
veterán
Hátha vki elsiklott fölötte:
Még valami, Győr/Tatabánya környékén nincs itt olyan fórumlakó aki tudna segíteni finomhangolni a "rendszeremet"?
(#49768) Czimby:
-
Gyumadár
tag
Van esetleg valaki, vagy látott már valakit aki ismer olyan embert aki hallott már DRAGSTER cuccokról?
Hová esik a táplálékláncban, milyen hangja van, mihez lehet hasonlítani, stb.
Köszönöm ha megosztjátok az infót. -
szinimini
senior tag
válasz tboy93 #49761 üzenetére
Igen mondjuk ez benne,hogy nem fog tetszeni a hang egy idő után Azért mondjuk elég zavaró,hogy egy ilyen értékű fejegység csak ilyen szinten tudja a hangot :/ Ha ennyit költök rá akkor egy minőséget elvártam volna .
De persze idővel kerülne bele erősítő és hangszóró csere is lenne egyszer. Következő lépésnek a mély láda beszerelést terveztem volna és utána a hangszóró cseréket.
Akkor ezek szerint egy jó hangzású 2 din-es fejegység elég húzós lenne annyit pedig nem akarok rá szánni.
2din-esek közül akkor melyik lenne az,aminek azért tényleg jó a hang minősége? És nem csillagászati ára van?Ragadozó
Azért néztem az edigitálban,mert most 0%-al lehetett ezeket elhozni,de akkor maradnak ezek náluk ha tényleg ennyire nem tudnak jó minőséget produkálni.
Ahogy nézegettem a fejeket szinte mindegyikhez kellene adapter sajnos,amit szerintem már illene hozzá adni gyárilagA 2 din azért is kellene,mert azért az sokkal jobban mutatna a kocsiban és szerintem jobban is illene bele mint az 1din-es.
Szóval inkább várok egy következő akcióra, amikor normális fej is lesz benne. Most csak azért nem akarom elhozni,hogy legyen végre vmi.
Attól azért nem tartok,hogy ezért feltörik vagyis remélem[ Szerkesztve ]
-
-
Osynho
addikt
válasz szinimini #49773 üzenetére
Nem vagyok képben a 2 din fejekkel. Osztrákoknál szoktam nézelődni, most pl találtam egy Alpine INEs900R-t Bécsben, 250 euroért. Ennyi volt a bolti ára. Vagy Pioneer PH-DA100 199 euro, Kenwood DNX4210BT, szintén 199. Hogy ezek konkrétan milyenek, főleg milyen hangjuk van, azt nem tudom.
-
KriszXJR
tag
-
Osynho
addikt
Sikeresen eltört a ládán a csavaros szorítós csatlakozó, ha már cseréltem vettem hozzá Neutrik speakon-t. Kicserélném a somogyi 4mm2-es kábelt dupla 2,5-es conducfil-re (ez van itthon ). Járható út ez? Mármint 2-2-t húznék be + -nak. Tennék rá kábelharisnyát, az összesen 8x2,5-es kábelnek mekkora szélességű kell?
-
-
opeter70
senior tag
válasz Osynho #49783 üzenetére
Az lehet, hogyha a lemezt kiszeded akkor belefér. Úgy nem próbáltam.
Akkor viszont nem szóltam
Kérdés az, hogy a lemez nélkül az a nagyon pici csavar meg tudja-e szorítani rendesen a kábelt.Szerk.:
Nekem folyton kicsúszott a kábel, kilazult a csavar, megszakadt a menet stb. a túl vastag kábel miatt.
Úgyhogy fogtam, és beforrasztottam. A rögzítőcsavart meg jó messzire hajítottam[ Szerkesztve ]
-
opeter70
senior tag
válasz PiciPeti #49785 üzenetére
Természetesen az is rajta volt. nem is használat közben csúszott ki, hanem még beszereléskor. Miután úgy érteztem, hogy nem szorítja eléggé a csavar, kicsit utánahúztam.
Az egyiknél megszakítottam a menetet ( ), a másiknál meg inkább kitolta a kábel végét a hüvelyből, ahelyett, hogy jobban megfogta volna.
Na ezután jött a forrasztás.Tiszta sor, hogy én voltam a béna, de megszenvedtem a 4-es kábellel. Korábban 2,5-es kábellel már jópárat bekötöttem minden nehézség nélkül.
-
-
lautnermark
aktív tag
Sikerült jóárasított KHS 321-t vennem. Egy kereskedő árulja, van neki egy nagy tekercsel, tehát nem tart ki örökre. Bp., XX.ker., Csak méterenként vágja!
[link] -
G.Zs.
senior tag
Sziasztok, ujra itt.
Sok ev utan kezd megint bujkalni a kisordog. Gondolkodom, hogy nekiallok ismet a hifi epitesnek.
Egyelore adott egy Pio RSII, jo ideje nem latott autot, itt all a polcon. A tobbi alkatreszen most gondolkodom, 1-2 honapon belul tudok nekiallni az epitkezesnek. Addig probalom majd beszerezni ami kell.Ugy nagyjabol leirom az elkepzelest.
Az auto egy BMW E46 Compact, az RS II meg ugye adott.
Az elso szettet valoszinuleg egy Steg 105.4 fogja hajtani aktivban (ha sikerul beszerezni), nyomora valoszinuleg Alpine PDX 1.600 vagy valamelyik utodja lesz. Hangszorokat meg nem tudom, valami felso kategorias ket utas elso szett lesz es 25-os zart ladaban gondolkozom (esetleg dupla 25, majd meglatjuk mi szol jol a kocsiban).Van valakinek tapasztalata BMW E46 Compact/Coupe (Sedan/Kombi nem jo, mas ajtaja van) beepitessel?
Ha igen, erdekelne, hogy milyen elso szettel (szettekkel) probalkozott, es hogy szolt a melykozep az ajtoban (szigetelessel es normalis panellal termeszetesen).Koszi!
Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?
-
opeter70
senior tag
Ígértem egy kis beszámolót az Audison VR 209-ről. Pár napot csúszott a dolog, de ma végre beszereltem.
A Steg QM 45.4-hez tudom viszonyítani, mert az volt az elődje, bár az igazat megvallva azt már egy hete eladtam, úgyhogy csak "emlékezetből" tudom őket összehasonlítani.
Az első benyomások nagyon jók. Főleg a közép és a kick tartomány javult. A mélyeknek a legalja egy árnyalatnyival talán kevesebb, mint a Stegnél volt, cserébe viszont sokkal "ütősebb" lett a kick tartomány.
A női énekhangok egészen zseniálisak.
A magasak is egy picit részletezőbbek lettek, de itt akkora javulást nem vettem észre, mint az alsóbb tartományokban. Valószínűleg egy kategóriával jobb magassugárzó azért többet megmutatna a tudásából.
Ennek ellenére a színpad feljebb költözött és jobb lett a térérzet is.Most épp hogy csak "bedobtam" és bekapcsoltam, a fejen egyelőre még minden a Steghez van beállítva, holnap majd újra beállítok mindent.
Összességében szerintem nagyon rendben van. Nem bántam meg a cserét. -
Ragadozó
Ármester
válasz opeter70 #49782 üzenetére
Általában bele lehet tenni, csak kicsit ügyeskedni kell, és utána nem a kábelt húzni, hanem csak a csatlakozót...nekem is volt benne 2x2,5...
Peti: én általában Kácsa kábeleket használok, jó bankolló fogóval, vagy óvatosan körül vágva azért megoldható Kár, hogy már nincs tápkábelük...
s4tch: köszi
[ Szerkesztve ]
Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés
-
szinimini
senior tag
válasz lautnermark #49790 üzenetére
Okes, köszi
-
Sakab
senior tag
Sziasztok, a gyári fejegységem bemenetere jack el rákötök egy telefont nincs zaj, viszont most vettem egy szivargyújtós nfc-s BT-s audio transmittert amit ugyan arra a bemenetre kötve hallható alapzajt hallat. Ha a telefonról játszom a zenét és közben szivargyújtóról töltöm akkor ugyan az a zaj hallatszik. Kérdésem az lenne, hogy ha kondit kötök a szivargyujtora akkor megszűrné e a zajt? Ha igen szerintetek hány farados kellene hozzá, vagy mi módon tudom megszüntetni ezt az alapzajt?
-
dave0825
őstag
Üdv.
JVC KD-X220-at néztem ki az autóba, mellé pedig szeretném lecserélni a 2 első gyári ajtóban lévő hangszórót, illetve a 2 hátsóba tenni (csak elől van 2, hátul nincs). Nézegettem hangszórókat, de a legtöbbre ilyen 150-200W-okat írnak, szóval gondolom kéne hozzá erősítő is, hogy ezeket meghajtsa rendesen. Vagy nem? Vagy a 30-40W-osak is szólnak szépen, vagy olyannal nem érdemes zenét hallgatni? Vagy ha nagyobb teljesítményű hangszórókat veszek, de a fejegység alapból csak 4x50W-ot tud, akkor tönkremehet valami, vagy csak halkabban szólnak a hangszórók? Milyen áron, milyen erősítőt ajánlanátok egy hozzá nem értőnek? Illetve ha van hasonló tudással, hasonló áron más fejegység, ami jobb, írjátok meg. Köszi.
[ Szerkesztve ]
Huawei P30 // Suzuki DL650XT '15 <-- Kawasaki Z750 '07 <-- Aprilia RS 125 '99
-
kacsa7
őstag
válasz dave0825 #49799 üzenetére
Pioneer MVH-180U
2 pár RCA van rajta, ha a jövőben fejlesztenél és van rajta aluláteresztő, felüláteresztő szűrő.
Egyébként amit kinéztél JVC is teljesen jó.
Hangszóróból vegyél Gladen Alpha-t az fejről is normálisan fog szólni. Ha később igényed lesz rá, akkor mehet az erősítő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- LG 27MR400 Monitor
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest