Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peti66
senior tag
válasz gabber01 #23499 üzenetére
Ha, csak és kizárólag különálló sub erőre szeretnéd felfűzni ott nincs számottevő(észrevehető minőségromlás) Nálam volt még hajdanán ez az Rto kerek hengeres csoda kb. asszem volt vagy 3500Ft.Na ezt egy Jvc
1pár kimenetesre ráküldtem a hsz vezetékekre onnan tovább a Hifo Brutusra.Gain az erőn volt vagy 60%-on
és gyengélkedésnek vagy burnyogásnak nyoma sem voltPio 99r ,Alpi 3539,,,+mrv f407,,, 5' Focal acces,,Hivi dmo 50 közép dóm, Dayton rs 28 f- 4 reference magas...
-
Peti66
senior tag
válasz erikke17 #23500 üzenetére
Osztható,mert ott aktív splitter/tápfeladó van.Aki azt mondja,hogy onnan csak subra lehet továbbítani az marhaságot mond.Az audison-nál(wrx) annyi a lehetőségek tárháza a szétkonfigolásra,hogy csak na
[ Szerkesztve ]
Pio 99r ,Alpi 3539,,,+mrv f407,,, 5' Focal acces,,Hivi dmo 50 közép dóm, Dayton rs 28 f- 4 reference magas...
-
Viktor26
tag
Sziasztok...
Na volt most idom foglalkozni egy kicsit a rendszerrel, atneztem a csatlakozasokat, az erosito beallitasokat, a JBL-lel, es a melyhangszoroval tovabbra sincs semmi problema. Az Alpine erositot is kapcsolgattam, ujrakotottem az egeszet, itt sincs gond. Levettem a gaint minimumra, nagyon halkan szoltak a hangszorok, de ha a 9855r hangerejet maxra tekerem, igy is elhalkul a szett bizonyos idokozonkent arra a par masodpercre. Teljesen kiszamithatatlan a dolog, van, hogy 28-as hangeron is birja, van, hogy mar 23-ason elhallgat. Neztem kozben az erositot is, a mukodesjelzo LED vilagit a nemasag kozben is folyamatosan, en ebbol arra kovetkeztetek, hogy az mukodik ebben az idoszakban is tovabb. Ezaltal a fejre gyanakszom. A melynyomo az megy a nema idoszak alatt is folyamatosan, csak a szett nem.
Eddig, amig hangvaltoval ment passziv rendszerben, max hangeronel sem jott elo ez a jelenseg, hidalva volt rakotve az Alpine erosito a fejegyseg rear kimenetere egy Audison RCA-val. Most, aktivban ezt az RCA-t kapta meg a front csatorna, a magasakkal, a kicknek meg vettem a KACSA-ban egy narancsszinu, nem tudom mi a tipusa Kacsa Audio RCA-t, nagyon merev, vastag kulsovel, es nagyon igenyes, aranyszinu csatlakozokkal. Ezt kotottem a front kimenetre. Amikor ez a jelenseg, a nemasag fellep, akkor a SUB kimenet szol rendesen, a front es a rear pedig elhalkul.Arra gondoltam, lehet, hogy tenyleg valami beallitasi hiba lesz a fejegysegben, a belso erositojet ki kell gondolom aktiv hajtas eseten kapcsolni, amit elvileg megtettem, de nincs kizarva, hogy bena vagyok a dologhoz, es nem jol allitottam be az alapokat. Meg kiprobalom majd, hogy megcserelem a ket erositot, tehat a JBL-re kotom a szettet, ha igy is jelentkezik a
problema, tuti a fejnel lesz valami gebasz! Otletem sincs.... -
Peti66
senior tag
válasz Viktor26 #23505 üzenetére
Az Alpine-ban(erő) a Fet lábakat át kell nézni(forrasztás)Lehet már javítva volt.DE ez persze nem tuti.
Minden kanóc rendi-bendi, vagyis oké
Különben, jófele kapischön,a JBL erővel is ki kell próbálniPio 99r ,Alpi 3539,,,+mrv f407,,, 5' Focal acces,,Hivi dmo 50 közép dóm, Dayton rs 28 f- 4 reference magas...
-
őstag
-
Peti66
senior tag
válasz KonzolKartel #23511 üzenetére
Random
Pio 99r ,Alpi 3539,,,+mrv f407,,, 5' Focal acces,,Hivi dmo 50 közép dóm, Dayton rs 28 f- 4 reference magas...
-
Viktor26
tag
Szetszedem, atlesem, milyen a belseje... Holnap meg atkotom a JBL-re, kivancsi vagyok, mit produkal.. Meg visszateszem a hangvaltokat is, kiprobalom ujra, mit szol a passziv modban, csinalja-e vagy nem... Lehet, a fejben szallt el valami, aminek nem kellett volna...
Muszaly rear-re is kotnom az elso hangszorokbol, aktiv rendszernel mindharom kimenetre kotok erosito csatornat, a sub kimetre megy a sub, a frontokra a magashangszorok, a vagasoknal ide vagja a high frekvenciakat.
Ezt kulonben lehet modositani valamelyik beallitasban, hogy melyik tartomanyt melyik kimenetre vagja a proci? A kozeptartomanyok mennek gyarilag a rear kimenetekre. Igy mennek az RCA-k az erosito 4 csatornajara, onnan pedig a hangszorokra. Az erosito minden szuroje offon van. -
-
footy
addikt
-
-
nemes0309
tag
Páran írtátok itt, hogy a dld 500+ refiben bont.. Akkor is ha csak kb 150 w rms-el hajtanám? Így se lenne élvezhető?
-
-
Peti66
senior tag
válasz nemes0309 #23518 üzenetére
Ha a torzítás határ a kérdés,nos ez elég összetett.
Nem elég,hogy bezárjuk egy akármilyen ládaféleségbe csóringer szórót,ahol is az akusztikai ellenállás
ohmikus ellenállásba megy át s majd a hsz. vezetéken továbbhaladva az erőt kínozza
De a port szájnyílása közelében,ahol normál esetben gömbhullámoknak kéne kilépniük,na ott az un. torzításhatáron, állóhullámok keletkeznek.Ez, még tovább ront a helyzeten.
Mit lehet tenni a láda szemszögéből: 1.Nagyobb átmérőjű port ami belül is illesztve van és még1000
megoldás.És mit lehet tenni a torzítás határ kitolására sub-nál
Na igen tudom egyből rávágja "mindenki"hogy a sub hsz. legalább 2x annyit tudjon Rms-be,mint az erő
Nem. Az erősítőnek a Damping faktorja vagy értéke fogja meghatározni mikor éri el a torzítás határt
az erő sub kombó. Feltételezve, hogy a sub helyesen méretezett ládában trónol.
Személy szerint én, a nagyobb erősítő tartalék pártolója vagyok. Jólehet, soha nem használom ki a sub erősítő
még fölös tartalékait,de ez a fajta tartalék megnyugvással tölt el a torzításhatár minél későbbi elérése
céljából.De ez mondjuk úgy,az én álláspontomPio 99r ,Alpi 3539,,,+mrv f407,,, 5' Focal acces,,Hivi dmo 50 közép dóm, Dayton rs 28 f- 4 reference magas...
-
gabber01
addikt
válasz Peti66 #23521 üzenetére
nem hiszem, hogy ez volt a kérdése, de köszönjük.
Amúgy 150W-al nem fog kocsit bontani, se refibe, se semmibe. Én 200W-al hajtom a DLD-m, és hangos, ha akarom, de bontani így se bont, igaz zártban van. A lényeg, hogy kisebb erővel is lehet hangos, de hamarabb fog elkezdeni torzítani, túl kicsi erővel meg teljesen erőtlen lesz, semmi mélyed nem lesz.Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
gabber01
addikt
válasz zolikaDB #23524 üzenetére
dehogynem, de ezzel jött, és bár az elején nem tetszett, hoyg kevesebbet hoz, mint vártam, de aztán megszerettem a hangját. zárthoz sztem minimum 350-400W-os erő kéne hozzá, refiben az már viszont lehet túlzás. az igazsághoz hozzátartozik, hogy azért nem bírnak ezek 500W-ot elviselni, inkább olyan 350-400W.
Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
M3cK
tag
JVC KD-X50BT-ről vélemény? Vagy van valami jobb fejegység hasonló árkategóriában, max ~35 ezerért?
-
zolikaDB
veterán
válasz gabber01 #23525 üzenetére
Bocsánat, nem a vas, hanem a Qts.
Ez pl inkább zárt a fenti érték alapján -> uDimension RM208 sub
Vki tud linket adni, ahol részletes infók vannak Hollywood szettekről? Pl beépítési mélység?[ Szerkesztve ]
-
g0n21
senior tag
JVC-m egyszer volt, egy Exad-AVX2. Senkinek nem kívánom, főleg nem Alpne IVA után... Én akkor elhatároztam, hogy JVC,JVJ, panasonic, clatronic, seltronic, stb soha... (De sony sem)...
De ha jól emlékszem nemrég válaszolt erre a kérdésedre valaki, hogy Alpine, Kenwood, Pioneer, Blaupunkt, (meg talán sony) amit autóba gyártanak...Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
M3cK
tag
Értem, köszönöm a válaszokat!
És az Alpine iDA-X311RR? Még talán beleférne a keretbe. -
gabber01
addikt
kezdjük azzal, hogy csak 1 pár RCA van rajta. én is azzal szívok most hogy a fejemen csak 1 RCA van. szóval ha te ezt el akarod kerülni, akkor kerüld el ezt a fejet.
egyébként átlagos, a célnak biztos megfelel, ha valaki nem akar köré komoly rendszert építeni.Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
Peti66
senior tag
válasz kavics325i #23528 üzenetére
Áááhh, akkor már ketten vagyunk
-
M3cK
tag
Alpine iDA-X001? Igaz használt, de van még rá fél év gari. (35e)
-
őstag
Ha esetleg ráérne valamikor egy budapesti kolléga ránézi a hifim beállításaira, hogy minden stimmel e akkor megvendégelném 1-2 bambira.
A mai nap készült el teljesen a rendszer. Köszönöm még egyszer a türelmet a sok hü*ye kérdesemhez .
Ez lett a vége:
Alpine 9853R
Kicx pro 6020 szett
egyelőre byamp-al.
Kicx kap45 erő a szettnek
Kicx kap29 a mélynek
És végül egy zárt láda lett egy Mac audio select 12-vel.szerk.: Ha valakit érdekel, akkor még van egy eladó kicx 6020-as szettje a srácnak, akitől vettem. A bolti ár 60%-át kéri érte. Garancia jegy az nálam van, de azt megoldjuk, ha valami van.
Sok mindent nem tudok róla mondani, én racing bazáron találtam, de korrektnek tűnik a pacák.
Garancia jegyen nincs pecsét, de azt mondja, hogy bármikor lepecsételteti, ha szükséges a gariztatás.[ Szerkesztve ]
Telefonon gyorsabban elérsz: 06705213007
-
őstag
-
zolikaDB
veterán
válasz KonzolKartel #23546 üzenetére
És milyet szól a 9853 a Kicx 6020-al? Ajtó ki van szigetelve? Kiemelőgyűrű mi lett? MDF vagy műanyag?
-
őstag
válasz zolikaDB #23548 üzenetére
Az én stílusomhoz úgy gondolom, hogy jól szól. Nem írom, hogy szépen, mert ezekben a zenékben a basszus ami dominál, de teljesítményben nagyon meg vagyok vele elégedve.
Kiemelő gyűrűm egyelőre műanyag, de már megjött az MDF gyűrűm is. Amúgy meglepően jónak tűnik a műanyag is. Onnan nincs rezonancia, inkább mindenhonnan máshol. Sajnos a szigetelés még nem volt meg, mert a dynamat-ot áruló kolléga éppen kifogyott, amikor kérdeztem, de 1-2 héten belül azt is letudom.
Vagy szerintetek érdemes megnézni az Unixban kapható szigetelőt? Oda legalább van 40%Telefonon gyorsabban elérsz: 06705213007
-
zolikaDB
veterán
válasz KonzolKartel #23549 üzenetére
Milyen szigetelő? Küldj linket!
Milyen kábelekkel dolgoztatok? Mekkora a táp és a bizti?
Dynamat-ot kitől és mennyiért szerzed? Ez jöhet privátba![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elemlámpa, zseblámpa
- Diablo IV
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Microsoft Excel topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok