Hirdetés
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Szólánc.
- Mindent a StreamSharkról!
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
-
LOGOUT.hu
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
t.imi
addikt
Sziasztok.
Kis helpet szeretnék kérni tőletek, mivel 100% amatör vagyok az autóhifi témában.
Adva van egy Ignis, a maga 2din blau, 13cm hátsó / 10cm első hangszórókkal.
Nem akarok koncerttermet, szétfürészelni sem szeretném, de nem ártana egy kicsivel több hangerő.
Rábeszéltek egy mac Audio Pro Flat 13.2 és egy mac Audio Pro Flat 10.2-ra.
Nem tudom mennyire jó a gyári cd, de nem estem hanyatt eddig.
Mivel sokat utazunk, lecserélném a gyári Blaut egy jobb 2 dinesre.(ha érdemes 2din-ben agyalni)
Esetleg navi, dvd lejátszás, (tv?), jó lenne ha támogatná az új fiú.
A [JVC KW-AV60-t] szemeltem ki, bár, nagyon nem olcsó.
Szivesen fogadok minden tippet, 1din-s megoldás is érdekel, mint írtam tök hülye vagok hozzá. -
t.imi
addikt
válasz Joe fiú #19684 üzenetére
Köszi a gyorsat.
A mekket már megvettem, nagyon győzködtek a boltban, hogy 2012, tesztgyőztes, spéci membrán, stb....
A csak valami szóljonnál többet szeretnék, ha lehet.
Nem tudom, elé-e erre a gyárilag kiirkált 4x50/53/75 watt.
Néztem az elsőket, ki kellene venni a műszerfalat és sacc 12cm amit ki lehetn vágni v. az első ajtóban fenék vonal / magasságban férne el max 16 cm.zolikaDB Néztem már, köszi. Még megrágom, most nagyon rákattantam a filmnézegetésre.
-
t.imi
addikt
shteer igen, közben körbetelefonáltam egy pár boltot. Sajnos ugyan az van, mint pc fronton. Vannak Asus, MSI fanok, csak az jó, minden más értelmetlen vétel.
Így elég nehéz pontos képet kapni.
Eléggé sovány watt számok, ezek szerint nem árt egy erősitő is, ha komolyabb hangerőre vágyok.
Kezdetben pl. 2 pár jobb hangszóró és egy normálisabb fej is hoz változást, nem?zolikaDB ha megoldható, mert megoldható, hogy egy 1din v. 2din-s fejről kapjon jelet egy külön moncsi, nekem az is jó.
Kérdés, melyik jön ki olcsóbban. Megbízhatóságot írtad.
A droidok sem videózásra vannak kitalálva, mégis sokan nyomnak rajtuk HD filmeket. Szerintem semmi értelem 4-5"-on hd film + felirat
Ha elindulunk néha 6-9 óra vezetés van, én még elvagyok. Mamának kellene az anyósra, de nem tudom melyiket lehet kényelmesebben nézni. Középkonzol v. napellenző.Max eladom a mekket és nézek Hertz-t.
Hertz DSK 130.1, Hertz ECX 130.3, Hertz ECX 100.3,?? árban kb ott vannak.Joe fiú én nem nézek semmi, de min 2 fő szokott lenni, van hogy 5 fő nyomorog
Első ajtókárpitot szét kellene vágni, ha befér egyáltalán egy 16cm előre. Lakásbuhera közben nem igazán költenék + 10e-ket még kárpitos melóra is.
Így is nagy befektetés.A nagyértékű kalaptartót érdemes megvágni? Oda már beférne nagyobb szett, bár eléggé hanák darab a gyári kalaptartó.
-
t.imi
addikt
Urak, JBL-t néztem ki első körben. 10-13cm-t Mind 90Db érzékenység fölött vannak.
Késöbbi esetleges erősitő beszerelést is számba véve érdemes foglalkozni velük v. maradjak Hertz fronton?JBL GTO528
JBL GTO428
JBL GT6-5
JBL GTO508C
JBL GT6-5C
JBL CS-5C -
t.imi
addikt
THX
Hertz DSK 130.1 v. Hertz ECX 130.3 és Hertz ECX 100.3 ezek késöbbi felylesztéskor is elég tartalékkal bírnak? -
t.imi
addikt
Az LG LDF900UR-ról tudtok valamit?[900UR]
Kenwoodok pár wattal többet tudnak: 5244UOutput Power (DIN45324,+B=14.4v) 30W x 4 míg az LG: MOSFET 53W x 4ch(RMS 24W x 4ch (4Ω, 10% THD
Kettő közt van 20e különbség az lg javára. Érdemes megvenni?
Pájokat is néztem, azokra 3 év gar. van, ezekre 1. Bár, nem tudom, mennyire szoktak elhalálozni.[ Szerkesztve ]
-
t.imi
addikt
Tudnátok korrekt boltot mondani 22.ker, 11.ker gazdagrét környéke, Budaörs, Érd, Tárnok vonzáskörzetében?
Köszönöm. -
t.imi
addikt
Lenne még egy kérdésem. Kértem 1-2 ajánlatot.
1. Audiovox 8013 - Hertz DCX 130 és Hertz DCX 100 a cím ezt választaná
-----
2. Alpine CDE-131R (bár ez csak 4*17w rms) , Hertz DCX 130 és Hertz DCX 100. Vagy hátra Hertz DCX 690.
---
3. Alpine fej és Hertz szintén.
---
4. Kenwood KDC-4651UR v. Kenwood KDC-3354UGY (ez már 4*30w elvileg, ami jó, hanem akarok még erölködőt) szintén Hertz-elOlyat súgtak még, hogy alpine fej + hang is nagyon tuti, mivel optimalizálva vannak. Ha igaz.
Pl: 131R, Spg-13cs , spg 10c2. -
t.imi
addikt
válasz zolikaDB #19769 üzenetére
Tehát nagy vetités a Kenwood 30w, LG 23-24w, Clarion 25w, JVC 20w, Alpine 18w (ez még valós lehet)
A gyári brossúrákból csipegettem ki az értékeket.
Akkor csak az adott márka hangminőségét kell nézni, mert teljesitményben szinte egyformák."Erősítő nélkül is megtudsz szólaltatni bmilyen fejjel bmilyen szettet, kérdés az, h hogyan"
Én szépen szeretném hallgatni, ha nem is orditva, viszont muszáj lesz beszerezni egy erölködőt -ha jól értem - hogy ez így is legyen.shteer kollégám mondaná: Na, ez a baj!
Én mint laikus, elhiszem amit mondanak. Lásd mekk audio, pedig 4ft olcsóbb a Hertz.
Az X tipusú fej és szintén X tipusú hangsz. "optimalizálva van egymáshoz a tökéletes hangzás érdekében" ha jól idézem. -
t.imi
addikt
válasz zolikaDB #19775 üzenetére
Ez tiszta. Minden márkában vannak gyengébb készülékek.
Erősitő tippeket köszönöm Késöbb nem kell kérdeznem.
Még a fejen vagyok felakadva.JVC KD-SD631 30000
LG LDF900UR 50000
Clarion CZ301E
JVC KD-R531
Kenwood KDC-BT31U
Alpine cdr-131bt
Sony MEX-BT3900UEz a vége.
Clarion, Alpine, Kenwood ami szimpi az itt olvasottak után. Többi passz -
t.imi
addikt
Reggelt.
Szerintetek be lehet pakolni a gyári 10cm helyre egy 13cm hangszórót?
Kb 1.5-2cm lógna ki, egy sima 13cm beépitőkerettel lehetne ezt orvosolni?
Alatta elég kevés a légtér, de max a műszerfal alá tudnám beaplikálni.
kép -
-
t.imi
addikt
Sziasztok.
Ismét segitséget kèrnèk.
Végre vásárolnék,de mindig elveszik a kedvemet.
Ha még marad a gyári fej egy ignisben,lehet hogy 1 évig is, érdemes 1.5- 2mm kábelekkel áthúzni a hangszórókat ill. nem szeretném szétvágni az autót ìgy maradna a 10 cm első méret csak nagyobb teljesitményben. Néhány bolt szerint sokat számit a 10 szett és kábel csere még erősitő nélkül is, más szerint nem is érdemes vele foglalkozni. Tudja valaki a frankót? Amennyi bolt,annyi vélemény. Kissé kezd bosszantai:-) -
t.imi
addikt
válasz gabber01 #20078 üzenetére
Kicsit átgondoltam a dolgot. Eddig a Blau GTB 8A lenne hátra, így semmit nem kell szétvágni, kárpitozni és ez a méret még belefér.
Fele akkora, mint a szerszámosmotyóm.
Előra a műszerfalba nem tudom, hogy beleférne és érdemes-e 13cm-t bepakolni, mivel ~0 a légtér.
Konzolt megérdezem
Ajtóknál szügségem van a térkép zsebekre, így az is kiesik.
A hificentrum szerint 10cm komponens szett jó lenne.
De, mindeféleképpen meg fogom hallgatn elötte, köszi a tanácsot. -
t.imi
addikt
Reggelt!
Urak, milyen RCA kütyü kell nekem, amit be tudok kötni a hangszóró vezeték és mélyláda közé?
Ha sima aluszalaggal leárnyékolom a mély tápkábelt, az segít kiszűrni az esetleges zavarást v. nincs szükség rá? -
t.imi
addikt
Sziasztok.
Beraktam egy Blau gtb 8a-t. Egy sacc/kb beállítást tudnátok rá mondani? Jelenelg 90Hz, phase 50%, level 50% van. Merre érdemes elindulni, ha van erre egyáltalán valami okosság?
Az rca jelátalakitó sokat dob az összképen?
Kolléga ajánlott egy ilyet 2.5-ért.
Honlap szerint proff. kategória. -
t.imi
addikt
válasz orbano #20185 üzenetére
THX!
Így már haloványan dereng valami, honnan is kellene elkzdeni.
70 és 200 között tudok mozogni. Sajna még JVC 25w rms közepek vannak elöl a gyári 25w csipogókkal.
90Hz.nél kevés a mély, a 10cm-nek kellene kisegitenie? Audio System mx 100 plus v. Kicx ALN-6.3X lenne mély nélkül 2 csatis erölködővel.MC Pite, kipróbálom, kszi
-
t.imi
addikt
Urak, 75 ohmos rca kábel kell nekem v. sima rca a fej ès erősitő közé? Mind a kettő hangátvitelre van.
-
t.imi
addikt
Urak.
Kinéztem egy alpine V12 MRV-F300 erölködőt. Ez jónak számit? Azt irta valaki, hogy a régi alpinek nafyok kellemesek. -
t.imi
addikt
Volt valakinek Sony XM2040 erölködője? Èrdemes beruházni egyre?
Köszönöm. -
t.imi
addikt
Egy audio system mx 100 plus meghajtására melyik erölködőt ajánlanátok?
Néztem ma egy használtat, de nam akart működni.kenwood kac 5205
blaupunkt ema 255
sal xpro 4000
sal bx 2055
hirtelen ennyi:-) -
t.imi
addikt
válasz Joe fiú #20414 üzenetére
Egyik másik bolt szerint kell hozzá erölködő, harmadik negyedik szerint elég jobb fejről megtolni. Kevés lesz előre...., tökéletes minőség hangzás...... cetera.
60/100 teljesitménye van a kicsinek, teszt szerint no1. hangzásban.
Ha szükségtelen, nem költök rá.
Hátul van egy blau gtb 8a 2*45 aktiv mély, e mellé menne.
Csak nem az igazi igy épitkezni. Vegyek 4 csatis 60w erölködőt hozzá, elèg a 2x30/40 is, stb. -
t.imi
addikt
válasz MC Pite #20418 üzenetére
A mélyvágásról olvastam itt, de lövésem sincs mit jelent
Most elvileg 4x 20w rms van, elöl a gyári magas és 20w jvc közepek.Még nem vettem meg sajna.Hátul az aktiv mély.
Àltalában 15-20 között szokott lenni a hangerő ~ hangos beszéd ereje. Néha szoktam feltekerni 30-ig, 40 a max.
Benne nem volt hajlandóság, ajánlották az erölködőt:-) Itt is 1-2 kolléga, kell hogy ne legyen torz magas hangerőn.
Az erölködő a tűzfalra, kb 70cm az akku, szettet a gyári helyére. 10cm a műszerfalra, gyurma szerű anyaggal tömitve,csavarozva, magas a tükör mellé. -
t.imi
addikt
orbano, az erősitőről már kérdeztem a nagyérdeműt, akkor ajánlották, mivel a fej erölködő nem ér semmit és mélyládával nem fog szépen szólni.. Lehet, hogy félreértettük egymást.
Joe fiú, kitisztultam és értehtő volt végre. Köszi. Sajna ez is egy 21 pénzes beavatkozás lesz, így nem tudom hova lehetne fejleszteni ebben a formában. Van még egy mac audio 45 pénzért 180/300w-al, de az már nagyon fájna. Köv lépés már 6 számjegyű. Széthekkelni meg nem szeretném a vasat. Főként munka autóként üzemel.
MC Pite, ez hatalmasötlet Legalább is nekem. Pl ha veszek egy sima közepet, ami 150-10000 Hz tud, ez elég lenne vagy kell hozzá normális hangváltó és kiesik a CXT6?
Dobozhang..háát nem tudom. Inkább semmilyen van egyenlőre, de ebben a jvc 20w közepeknek is nagy szerepe van.k-feri65 -gsc73 Egy Ignis lenne az áldozat. Sok telefon, sok kérdezősködés. Elinte volt 4 csatis erölködő ládával, de azok túl nagyok és nem tudok pakolni. Volt ajtóba beépités, de kellenek a zsebek a térképeknek, többi hulladéknak.
Volt akitiv láda a ülés alá, de ha többen utazunk, lerúgja, letépi, eltöri, zárlatot csinál, stb. Az üléstakaró műanyagoknak így is reszeltek Ha nem fér el a lába, csinál neki helyet...Ezt a közepet össze lehet passzintani MC Pite bass bockerével?
Vagy ehhez normális hangváltó kell? Pl ilyen?
Kapna még egy magasat hangváltóval és kész. Kész?[ Szerkesztve ]
-
t.imi
addikt
válasz orbano #20437 üzenetére
Ha jól értem,a láda ~120Hz-ig tolja a hangot. Utána kellene egy mély közép, ami 120-1xKhz-ig adna és egy magas, ami befejezné a frekvenciatartományt.
Mivel csak kis pöcs 10cm közép lenne, ez képtelen a 120Hz/800Hz (csak írtam egy számot) hangok átvitelére / normális megszólaltatására, így nem lesz teljes a kép.
Ezért kellene egy 13 / 16 cm, ami rendesen szólna, de ami nem lesz, mivel nem vágom szét az ajtókat -
t.imi
addikt
válasz orbano #20444 üzenetére
Ha ennyire savanyú a szőlő, nem lenne elég egy ilyen móka? Max kap még új magasat és ennyi. Ez legalább 92Db elvileg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest