- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
pokadv
csendes tag
Tegnap frissítettem az Ati drivert 8.11-re (eddig 8.7-es volt). Azt vettem észre hogy a windows használata közben nagyon sokszor beugrik 3d módba a videókártya. Filmnézés és a uTorrent program futásakor például (persze csak ha kint vannak a képernyőn) a gpu core felmegy 625 MHz-re a memória meg 990MHz-re. Több drivert is kipróbáltam de a 8.7 utániaknál mind ezt csinálja. Mitől lehet ez? Nem lehet valahogy visszakényszeríteni 2D-be? Az ATT-ben nem találtam ilyen opciót igaz nem is értek hozzá annyira.
-
pokadv
csendes tag
válasz
katt777 #29443 üzenetére
"Neked is high 3D-re van állítva a low 3D-d?"
Nem tudom, csak a ventilátor szabályozást állítottam át. Amúgy az elméletileg jól lementett gyári BIOS-al is ugyanezt csinálja.
"Sapphire bios-ot TPU-on megtalálhatóak."
Azt már néztem de nem tudom megállapítani, hogy melyik biztosan a gyári BIOS.
-
pokadv
csendes tag
MOD
-
pokadv
csendes tag
Nemrég lecseréltem a 8.7-es drivert a 8.9-esre. Azt vettem észre hogy a videókari a Windows alatt is többször átvált 3D sebességre. utorrent ablakának nézése közben van olyan hogy folyamatosan 3D módban van a kártya (gpu load: 0%). A 8.7-el ilyet nem csinál. Ez így normális vagy valami gond van.
Másik problémám, hogy kb 1 hónapja bios moddoltam a videókarit amiben csak a hűtőbeállításokat módosítottam. Ezután bármilyen bios-t is tettem fel (akár az eredetit), load alatt a memória 993 helyett 975Mhz-re ment csak fel GPU Z 2.7-el mérve. Mivel többeknek is ez történt igazából nem érdekelt. Feltettem a 2.8-as GPU Z-t ami már load alatt 990,6MHz-et mutat load alatt. Melyiknek lehet hinni?
-
pokadv
csendes tag
Azt vettem észre, hogyha készenléti állapotból jön vissza a rendszer, akkor a venti szabályozás nem jól működik. Alapfordulaton megy a venti amíg el nem éri a bios szerinti max hőmérsékletet. Akkor átkapcsol 100%-os fordulatra, majd amikor a max hőmérséklet alá esik visszaáll alapjáratra. Ez annyit jelent hogy a 100% és alap fordulatot váltogatja folyamatosan. Ha normális kikapcsolás után áll fel a rendszer, akkor minden normálisan megy. Bios módosítás volt, de már visszatettem az eredetit. Nem változott a probléma.
A másik gondom, hogy a memória a 993 helyett csak 775-ön megy, amit az új biosnak tudtam be, de most hogy visszatettem az eredetit, ugyan az maradt a helyzet.
-
pokadv
csendes tag
válasz
tibz03 #21999 üzenetére
Én nem zárnám ki hogy az erős nyomástól halt meg a kari. A haveromnak még régebben egy 9600XT-je ment tönkre mert elég keményen nyomta rá a süniket. Ugyan így csíkozódott a kép, bár a Windows bebootolt azért de használhatatlan volt. Természetesen mivel nem tudta hogy mi történt ezért ugyan ezt eljátszotta a következővel is amire kicserélték. Ugyan az lett a vége
.
-
pokadv
csendes tag
válasz
pokadv #21635 üzenetére
Megválaszolom a saját bajomat, hátha valaki ugyan ebbe a hibába esik. A probléma forrása az volt hogy a ATIflash programban meg kell adni kapcsolóként hogy melyik slotban lévő kártyát kell flashelni (0: primary 1: Secondary). Vicc az az hogy egész végig az 1-es kapcsolót adtam neki ahol mivel nem talált semmit (pedig ott volt a 4850 biztosan) kiírta hogy (Adapter not found). Leinformáltam a 0-t is, kiírta hogy az a R770-es kártya. Úgyhogy a nullás kapcsoló használatával tökéletesen felment a bios. Aztán amikor már csak egy 4850 volt a gépben az első slotban (ahol eddig a 7600GT volt) akkor is a nullás adapteren volt. Nem igazán értem de legalább a pulzusom és a VGA hőmérséklet 60-ra csökkent.
-
pokadv
csendes tag
Hi asszem megöltem a HD4850es kártyám a bios frissítéssel. A Winflash miközben frissített kiírta hogy fail, még akkor is amikor a jól működő eredetit tettem fel. Sajnos az újraindításnál már a biosig sem jut el. Van valami mód rá hogy menteni lehessen a kártyát?
-
pokadv
csendes tag
[OFF]Az Avivo-ban hogy lehet H.264-be tömöríteni? Nem találom a lehetőségek listájában. A másik kérdésem, hogy hogyan lehet GPU-ra terhelni (ha nem is teljesen) a HD filmek lejátszását?
ffdshow + Media Player ClassicChieftec 400W-os táp van a gépemben, ami hajt egy Phenomot húzva, egy 4850-es kártyát, 2 Gb ramot, 2 DVD írót, 4 vinyót, 4 házhűtőt, egy zalaman fan controlert. Néha azért felpörög a venti az tény, de csak játék közben a meg nem érdekel.[/OFF]
-
pokadv
csendes tag
Ezt az Avivo hardveres dekódolást HD filmekhez, lehet valahogy ffdshow + Media Player Classic kombinációban használni. Mert így alapból nem úgy tűnik mintha levenné a terhet a CPU-ról. Kell valami beállítás vagy speciális lejátszó?
Aktív témák
- Autós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- World of Tanks - MMO
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- RAM topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Gitáros topic
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA