- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
Aktív témák
-
Cyberbeni
addikt
-
$p@rr0w
őstag
válasz
Dare2Live #8961 üzenetére
Hát szerintem ha erősödik is a dollár, a kari ára akkor is csökkenni fog ha telítettebb lesz a piac HD4870-esekkel is illetve, az új nv-k és a 9800gtx tuningolt változataiból is lesz dögivel mindenféle plusz hútéssel, ajándékkal stb... Csak beindul az árverseny... Persze ezt én olyan Augusztus végére teszem, esetleg szeptember eleje. A nyári uborkaszezonban nem is értem minek vesz vki hardvert, ha egy nem sokkal gyengébb példánnyal már rendelkezik..?
-
cizoe
őstag
válasz
Dare2Live #8677 üzenetére
dio3, sc2... Lehet ezekbe már integrálják, és placcsan a sok rpg, rts fan az nv karijával.
Pubszon: Külföldi oldalakon sok sok 3870/3850 coolert próbáltak rá az új karikra, és passzoltak szinte mind. Szóval szerintem belevághatsz, bár pár méregetést elötte lehet megér. Esetleg egy mail a gyártónak (a cooler gyártójának), hogy szerintük mi a szitu.
atesss: D sorozat felejtős. Magas mhzei ellenére lomha és tüzesfejű
mod: Hopp vr6 megelőzött.
nepszter1: Nem kell szénnéhúzni azért.. Szerintem alapfesz határain belül szinte teljesen kihajtja. Az az 1-2 fps meg nem ér ilyenmértékű élettartam csökkentést.
-
Bluegene
addikt
válasz
Dare2Live #8418 üzenetére
én ugyan nem
jó sz*r lehet 10FPS-sel tolni a dirtöt vagy a krájsziszt
meg a böngészés közbe 10cm-ről olvasni a hangyányi betűketmazochista pénzköltőknek való
on: mivel lehet megnézni a 4850-es hőmérsékletét? mert az everest nem írja ki, ill van már új rivatuner hozzá(nem tunningolni akarom csak több ventit tolni rá)
-
válasz
Dare2Live #8390 üzenetére
Megkérdezhetem, mi alapján?
No offense, komolyan kérdem. Az nV kártyáin lévő memória mennyiséget itt nem lehet rendes összehasonlítási alapnak venni, mivel ismert memóriakezelési gondjaik vannak. A korábbi 38xx széria értékei sem mérvadóak a más rendszerű memóriakezelés és a sávszélesség miatt.Vagy rosszul látom?
-
leviske
veterán
válasz
Dare2Live #8055 üzenetére
Nem hinném, hogy nV foglalkozna a GDDR5-al, kivéve, ha lemennek 256bit-re (amit megint csak kétlek)
Elvileg 09Q1-ben jön egy középkategóriás nV, de ha az RV770 ennyire a fenekében van a GT200-nak ... akkor nem tudom mit hoznak ki ellene.
A lényeg most az, hogy neálljanak le a fejlesztéssel AMD-ék. 1 év mulva már itt kell lennie a RV870-nek, ha nem akarnak kicsúszni a nyeregből.
Ha pedig az nV védekezni akar, akkor igenis 180°-os fordulatot kell vennie és el kell indulni az R600 irányába.
-
leviske
veterán
válasz
Dare2Live #7774 üzenetére
Az engem is érdekelne, hogy mikor jön majd az 5800-as sorozat.
Elviekben az csak egy olyan toldozás lesz, mint annó a HD29>>HD38... de a GPU piacon a 45/32nm nem most lesz, az biztos.
(#7778) Joshi: nem beszélt hülyeségeket.
Aki pénzt fog lerakni az asztalra, az az nV, hogy a többGPU-s rendszereket annyira ne kedveljék az új játékok. Bár nem hinném, hogy ez sikerülne.
-
leviske
veterán
válasz
Dare2Live #7686 üzenetére
Szerintem a 70-es annak jó alternatíva, aki nem szeret hűtőt cserélni, gpu-t tuningolni, hanem csak szereti kényelmesen elhelyezni a gépében és játszani.
PL: én ezért választom valószinűleg inkább a 70-est. Amilyen szerencsém van, valószinűleg egy rosszul tuningolható példányt fognék ki az 50-esből.
-
hakos1987
őstag
válasz
Dare2Live #7534 üzenetére
TTomax: WinFlash nevű progival flasheltem, amit innen le tudsz szedni...
Életem első VGA flashelése volt, teljesen amatőr vagyok.... ha vkinek kell, elküldhetem mailbe, amit szerkesztettem biost, azt csak be kell tölteni a progiba, és rányomni a ,,program" gombra.... utána kicsit megfagy, de nem kell parázni!
A bios, amit módosítottam annyiban tér el, hogy nem 500/750-re, hanem 160/500-ra veszi vissza az órajeleket, vmit meg van benne csinálva normálisan a ventiprofil...
3D-s órajelek gyáriak! -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Dare2Live #6660 üzenetére
Ha ezzel is 2-3 hetet csúsznának, mint a HD3800-asokkal, akkor azt mondom lehet fikázni (vagy fél évet, mint az AMD 7 Series-zel
), de kivételesen úgy tűnik együtt tesztelnek, és ha holnap valóban megjelenik, akkor még azt sem lehet mondani, hogy sokat késtek. A HOC-os "tesztnél" azért nagyságrendekkel komolyabbat szoktak készíteni, ilyet én is tudok. (az más kérdés, hogy néha-néha akadnak vitatható elemek
)
#6666 Eagle16: Khm.
Szerk.: Még mindig dupla.
-
Jiced
csendes tag
válasz
Dare2Live #6392 üzenetére
Azért vontam párhuzamot az A szám és a hang között, mert szerintem minél nagyobb a fordulatszám, annál több áramot vesz fel, ezáltal annál hangosabb. Ergo ha nem lenne szükség akkora fordulatra, akkor kisebb blower került volna rá. A gtx280 műanyag nélküli hűtőbordáiról nem találtam képet. Ja megvan, köszi.
Vajon az asus progi tudja kezelni más gyártók kártyáit is? Végülis csak idő kérdése, amíg frissítik pl. a rivatunert, de azért nem szeretnék addig egy porszívót hallgatni.
-
eisento
addikt
válasz
Dare2Live #5883 üzenetére
de mivel a vx450-en egy pci-e csati van (tudom vgahoz adnak átalakítót) de hogy néz már ki hogy egy csati ilyen átalakítós másik meg rendes. tudom hülye felfogás de engem idegesít pedig a p182-ben nem is látom
én már csak ilyen hülye vagyok
holnap vagy holnap után jön a 2x2gb G.Skill 1000-es memoim. hát nem csodálatos?
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Dare2Live #5875 üzenetére
700-on simán megy a GPU nekem, ott elfogy a csúszka a driverben
RAM limitált lehet egy picit (bár kegyetlenül gyorsul a GPU tuningtól is), de annyira nem, hogy a 4870 agyba-főbe verje. Picivel 60 ezer forint felett lesz a nagyker bruttója a Sapphire 4870-nek, szóval nem tartom jó vételnek, amikor 79-ből kijön egy 4850CF.
-
cizoe
őstag
válasz
Dare2Live #5737 üzenetére
Nem mernének kiadni egy elöre renderelt cuccot, mert ha esetleg lebuknának vele az nvidia évekig előhúzhatná ezt, és baszogatná vele az ATi-t... Szvsz realtime. Ne feledjük hogy 2db 4870-es dolgozik a konfigban...
Vasinger!: Ph! föoldalt csak megtalálod majd
nygma: Napi legalább 20 hsz van amiben mindenki válaszol a GFX chillás "milyen hűtő van rajta" kérdésekre...
-
con_di
csendes tag
válasz
Dare2Live #4492 üzenetére
Az mennyiségi kérdés, attól nem kell például másfajta fordítóprogramot írni a shaderekhez, nem kell másfajta allokációs stratégiát használni a memóriánál, sőt, lényegében semmit sem kell másképp csinálni. Az Rx5xx jelent ehhez képest eltérést, még az R600 sem. Az volna téma, ha a shaderek belül másképpen működnének, de nem, ez ugyanaz az az SP, ugyanaz a TMU, ugyanaz a ROP, és ugyanaz a TMU. Ha lesz sebességnövekedés később, az visszamenőlegesen érinteni fogja a generáció többi tagját is.
Például mikor egy release note-ban típusonként írják le az egyes javulások mértékét, akkor a legkedvezőbbet választják, amelyik típus hamarabb ütközött bele valamely limitációba. Ha valamit tudnak javítani a memóriakihasználáson, akkor a kevesebb memóriájú típusokra fogják kiírni a javulást, mert az 1GBseken észrevehetetlen, de azokon is ott van, és ez csak egy példa, sokféle limitáció lehet.
-
Ribi
nagyúr
válasz
Dare2Live #4436 üzenetére
"Szerintem elég durva, hogy AMD a saját térfelén keni el NVt."
Miert hol verje el mosógépgyártásban ?Vagy elmentek az Nvidia gyarba es megvertek a dolgozókat ? Miaz hogy saját térfelén.
Aztan majd ne sirjatok nagyon ha az Nvidia goldol egyet es 150 dolcsiert adja a GTX-et
Mert ugye az is egy sima 8800GT kicsit felpiszkalva, ami ugye most is 160 dolcsi a cikk szerint.cizoe neked sejtem van is fingod, hogy melyiket olcsobb legyartani
-
rocket
nagyúr
válasz
Dare2Live #4359 üzenetére
Elcseszett egy launch lett ez igy sajnos, mar 1 hete latszott nem fogjak tudni kihuzni junius 25-ig, es most igy 6 nappal elotte eleg foghijas lett az egesz launch, infokat a GPU-rol jol kontrollaltak, de a kartyak kapcsan nehany AIB-nek elegge lett a varakozasbol(nem kacsa, tenyleg van ahol hetek ota ott vannak mar a HD4850 kartyak).
Tudtam valamit elfognak baltazni, hat a launch lett az, de legalabb nem arrol kell beszelnunk, hogy megint eltoltak, vagy kesik -
dokar
addikt
válasz
Dare2Live #4061 üzenetére
Szerintem így is nagyon keveset fog jelenteni ha a GT200-at 65nm helyett 55nm-en gyártják, mert alapból a mag hatalmas. Az RV770 családot ez nem igazán fogja zavarni, mert lazán bele tudnak menni egy mély árversenybe. Az NV-nek meg hiába van sok pénze, akkor sem tud annyira lemenni az árakkal, mert törvény (vagy rendelet) tiltja a veszteségesen történő értékesítését, azaz, ha önköltség alatt árulják.
-
leviske
veterán
válasz
Dare2Live #4041 üzenetére
A 9800GTX ára már most sincs az egekben. A GTX200-asok árából meg egyszerűen nem tudna engedni...ha jól tudom, akkor 170-200$ egy GT200-as GPU-t legyártani.
A 8800-as sorozat szépen eltűnik, a 9800GTX besorol a 88GTS helyére, a 98GT pedig a 88GT helyére és rendben vagyunk. Ha az nV lejebb megy, akkor az ATi meg a HD46-osokkal lesz gondban...
Most ugyan az a helyzet áll fenn, mint annó a HD38-asok és a 88GT idején, csak fordítva...
MOD: még annyit had, hogy a 98GTX-nek konkrétan nincs félnivalója az 50-estől... azonos áron, talán kicsit olcsóbban már reális árat tud felmutatni az 50-es ellen... a 70-estől kell félniük inkább. Az meg 60k alatt nem hiszem, hogy kapható lesz.
-
janos666
nagyúr
válasz
Dare2Live #4037 üzenetére
Nem feltétlen. Én is csak benchmarknak használtam annakidelyén FarCry-t, és vártam mikor lesz olyan VGA-m amivel végigjátszhatom teljes pompájában. Most (illetve kicsit több mint 1 éve mióta megvettem) hogy a 8800GTS már röhögve vinné 1920x1200-ban 2-4xAA, 16x AF-el már nem izgat hogy végigjátszam.
Lehet ez lesz Crysis-al is, most idegesített kicsit hogy ezzel a géppel sehogy se játszható natív felbontásban Vista alól még szűrők nélkül se, nemhogy Very, de High-ban. Biztos megnézem majd mit szól a 4870-hez, de szerintem játszható még azzal se lesz, újabb 1-1,5 év múlva meg előveszem, megnyugszik a "kis lelkem" hogy GTX-360-al húd jól fut, már tolhatnám 1920x1200, 8x AA, 16x AF, de már nem is érdekel. -
leviske
veterán
válasz
Dare2Live #3755 üzenetére
Egyértelmű, hogy 25.-ére már csak a driver miatt tolták.
Már júni.18. van, de még sehol a catalyst 8.6....
Arra is nagyon kíváncsi leszek, hogy a8.6 is hoz-e gyorsulást, vagy a 8.5-tel kifújtak?
A PH! tesztre meg már csak azért is kíváncsi leszek, mert feltételezem a 8800GT és a HD3870 is szerepet kapnak... még nem láttam őket kűzdeni az új driverek alatt.
(#3756) cizoe : Mondjuk, ha a 8800GT/GTS ellen is van irányozva (grafikon), akkor szerintem illendő 40-50k környékén árulniuk.
-
leviske
veterán
válasz
Dare2Live #3742 üzenetére
Június 1. óta szállatják a HD4850-esekt a nagykerekbe... ezért van ennyi teszt róluk és ezért tudja a legtöbb bolt kiírni az ára. Bár az árak eleinte nem hinném, hogy 40k környékén lesznek.
88GT féle hiány valószinűleg csak a 70-es esetében lesz, viszont az egyértelmű...
(#3743) cizoe: attól én még elfogadnék mondjuk egy atomic-ot...
És kétlem, hogy ezzel egyedül volnék....
-
wmarci
senior tag
-
-
Csiborbogár
őstag
válasz
Dare2Live #3330 üzenetére
Ez így is van, mert én is így emlékszem, csak a srácnak valszeg Duronja volt mellette, amivel joggal reklamált, hogy nem jobb, mert ki sem hajotta ahhoz, hogy érezze a különbséget.
Már látom, hogy egymagos Athlonnal hogy fognak panmaszokdni a 4-es ATI szériára, hogy semmivel sem jobb az X800-nál, meg hasonlók.
De, hogy megnézzék, hogy nem-e a saját tudatlananságuk, vagy hibájuk okozta-e, arra már nem lesznek képesek. -
-
Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Gold - Használt, szép állapot
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Nincs még weboldala, vagy szeretne újabbat? 50.000-ért teljes oldalt kap
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest