Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
wargabe
csendes tag
Hikoki M12VE felsőmaróval kinek milyen tapasztalatai vannak?
-
wd.taz
aktív tag
Sziasztok!
Ez a ragasztó hasonló mint a "purhab"?
Egyszer már dolgoztunk valami hasonlóval (egy szín tetőszerkezetét ragasztottuk, a háromszögeket) és az nagyon frankó volt, de nem jut eszünkbe a neve.Tazi
-
JóGéza
aktív tag
válasz
varsam #55011 üzenetére
Szia!
Ilyesmire gondoltál : ABS élmarás? -
varsam
őstag
sziasztok,
ABS fólia maráshoz keresnék valami jó és olcsó megoldást, adapter vagy esetleg gép formájában.
Nagy lapot (150-200cm hosszú) kellene ABS-eznem, és utána lemarni a felesleget. Létezik olyan jó megoldás, hogy a gépet 90fokban tartva, mondjuk szintbe tudjam marni a kilógó 3-4mm ABS-t? Majd utána lehetne kerekíteni...
Hirtelen a Makita 3710-het járó adaptert néztem, amivel ez talán megoldható, esetleg bármi hasonló?
Remélem érthető, mit szeretnék csinálni -
kapu2006
tag
válasz
pacman_123 #55008 üzenetére
Igaz!
Köszönöm a kiegészítést. -
pacman_123
tag
válasz
kapu2006 #55007 üzenetére
"ahol személyesen tudnék vásárolni. "
Ilyenkor azért érdemes megemlíteni, merrefelé keresgélsz. Én speciel sejtem, hogy Békéscsaba, mert ismerjük egymást. De a fórumtagság nem biztos hogy így van vele. Plusz az adatlapodon sincs városnév. És így nehezen fog tudni egy környékbeli fórumtárs segíteni azzal, hogy "figy, gyulai vagy orosházi vagyok, a comcédba át tudsz ugrani ilyen meg olyan fogantyúért mert épp van"
-
kapu2006
tag
válasz
razorbenke92 #55006 üzenetére
Köszönöm nektek. Megtaláltam.
Demos Jakoto 128mm-es
Már csak olyan üzletet keresek, ahol személyesen tudnék vásárolni. 2 db. kell. A posta sokkal több. :-( -
-
hzsolee
őstag
válasz
kapu2006 #55004 üzenetére
Mondjuk ez? Anyagot/hosszt nem írtál, ez alu, Forest-es...
-
törölt tag
Sziasztok!
Konyhabútort cserélnék, viszont a régi csupán 85 cm magas, mostanság inkább 91-92 cm-est kapni. ( A párkány 87-88 cm...) Úgy gondoltam, lesz, ami lesz, kb. 4 cm magas lábakra rakom. Kétfélét találtam:
Axilo
illetve ez:
Az Axilo jóval olcsóbb, még akkor is, ha drága a szerszám hozzá, a másikat talán könnyebb felszerelni. Van valakinek ezekkel tapasztalata? Melyiket vegyem? Illetve, 4 cm takarólécet hogyan célszerű felrakni?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
mrhero
tag
Ha kilincset meg zárat akarsz akkor tényleg inkább készen vedd. Ismerős, én is azt hittem, hogy csak 1-2 hétvége kell a kerti tárolónak. Nem is merem összeszámolni mennyi időm ment rá, pedig pontos méretre szabva vettem meg, "csak" össze kellett rakni. meg a felületkezelés meg egy fokkal jobb tető, mint amit adtak hozzá..
-
Almos
aktív tag
válasz
mrhero #54999 üzenetére
2,5x5m. Jobbról a második, 125 centi széles blokkba terveztem egy 100 széles ajtót. A bal oldalra pedig egy ablakot.
Ezt a módszert, miszerint magamnak építsem meg az ajtót, már többen is említették, viszont nem igazán érzem magamban az erőt, hogy meg tudnám csinálni
Mert papíron könnyűnek tűnik, viszont nem látom át, hogyan kell belerakni a zárat, zsanérokat, keretet csinálni, beállítani az ajtót, stb.
Az biztos, hogy nagyon pöpecül néz ki, mikor az ajtó szinte "rejtett", mert a lambéria falazat síkját követi, egyik kollégám pont most nyáron csinált ilyet...A másik pedig, hogy lassan 2 hónapja csinálom ezt a házikót, miközben eredetileg azt gondoltam, hogy 1, max 2 hétvége alatt össze lehet dobni... Lévén első ilyen projektem, nagyon lassan haladok, ráaásul covid miatt a családi kaláka megoldást sem igazán tudom most alkalmazni...
-
-
Almos
aktív tag
Építek egy kis kerti szerszámtárolót, és kicsit tanácstalan vagyok, hogy milyen ajtót tegyek rá, honnan vegyem. A ház borítása kívülről rönkházprofil lambéria, 100x210-es méretű ajtót szeretnék, fa anyagból, valami egyszerűbbet (tehát nem bejárati ajtó jellegűt), de azért tartósat.
Ami számomra kérdéses, hogy egy sima beltéri fenyő ajtó (link) megfelelő ilyen célra? Vagy mit szoktak használni?
-
hzsolee
őstag
Köszönöm. Az tudom ilyesmi van náluk, de megpróbálom a másikat, mert tényleg elég kevés kellene és abból meg van 250 ml-es. Mondjuk tecsőn néztem róla videót, kicsit "vastag" anyagnak tűnik. Meg lehet a primer spray is beválik.
A ragasztó tippet is köszi az élzáróra, egy QAC12 nevű cuccuk volt Móron. Tök jó lett. Meg a mosogató is benn van, kicsit furi. Nagyobb mint a régi volt, lehet azért....Már csak a frontokat kéne kimarni/lefújni/stb
Húsvétra pont kész
-
kapu2006
tag
válasz
hzsolee #54991 üzenetére
Egy réteg alapozó - tapadó híd,
rá két réteg vizes alapú zománc. -
hzsolee
őstag
Nekem is lenne egy nem túl asztalos kérdésem. Korpuszfehér lapot próbált valaki már festeni? Egy kis darabot kellene, de ledobja a festéket. A vízbázisut le lehet húzni mint egy fóliát, az oldószeres sem az igazi. Most megpróbálom fújok alá egy plastic primer nevű sprével, hátha... Pedig meg is csiszoltam előtte.
-
Vaze
őstag
Sziasztok
Bocsi ha nem ide valo a kerdes,de nem talaltam megfelelo topicot a kerdesemnek (neha vak vagyok)
Tehat,az lenne a kerdes,hogy mi a menete a belso ajto kuszob festesenek?A kuszob fabol van.Es milyen festekek kellenek hozza?Valaszokat elore is koszonom -
Van már valakinek tapasztalata az új IKEA Enhet konyháról?
Félutas megoldásnak tűnik a Knoxhult és a Metod között...+ nem látom, hogy falisínt lehetne hozzá passzintani.
-
mdk01
addikt
Gömbzárban gondolkodsz?
-
Vaze
őstag
válasz
pacman_123 #54979 üzenetére
Na vagyok,sikeresen levagtam az ajtobol kb 10 milit,koszonom a segitseget,jo kis szerszam ez.
Aztan kivestem a zsanerok helyet,az is megvan,jelentem az ajto a hejen van
Es most jonn az amitol tartok de nagyon,a zarnak kifurni a helyet... -
pacman_123
tag
Várjálmár ... nekem most esik le milyen fába vágtad a fejszédet
Először nem értettem epmd-t se milyen zárakról kérdezősködik, rendesen meg sem néztem az ajtót. ... jahogy te egy teljesen csupasz ajtót vettél, merthogy tokok maradnak, ezért a szerelvényeket is a tokhoz igazítod.
Hümm ... ilyet sosem csináltam, de bátor vagy
Ez azért nem kevés méricskélést igényel. És a zsanérok? Azok sincsenek az ajtón fent? Azt is érdekekes lehet utólag pontosan odatenni.
Nem tudom hülyeséget mondok-e .. de ha zsanért is kell tenni, nem érdemes először azzal kezdeni? Mert levágsz 5-5 mm-t fentről-lentről, majd megpróbálod pontosan a zsanért is betenni, de ha kcisit is elcsúszik, vághatsz megint valahonnan. És talán a zárszerkezetet teneném utoljára.
De most cvsak elmélkedek, mi lenne a logikus sorren. Nekem valamiért a zsanér -> illesztés/vágás fent-lent -> és a végén a zár.
-
Vaze
őstag
-
sanzi89
addikt
válasz
sanzi89 #54949 üzenetére
Végül ilyen szorítóból vettem 4 darabot: BERGER Egykezes párhuzamszorító alumínium 600mm LL-6A (041601-0116)
Ma hozta meg a futár. Rohadt drága volt, de első ránézésre megérte, szinte elpusztíthatatlannak tűnik, bazi erősen fog, praktikus és minőségi a kialakítása, szerintem engem ki fog szolgálni ház körüli felhasználással számolva.
Az itthoni Parkside-os műanyag cuccok (amiből igaz az egész készlet nem került annyiba, mint ebből egy) össze se hasonlíthatóak a Berger-rel.
@Vaze
Mostanában volt/van a Lidl-be Parkside merülőfűrész, lehet érdemes utána járni, hogy van-e még a környékeden. Nekem évek óta megvan, használtam is elég sokat, semmi gond nem volt vele. Ha még szánsz rá egy keveset vehetsz egy márkásabb lapot, ami specializáltabb az ajtó anyagára vagy sűrűbben fogazott, de a gyári lap se volt használhatatlan, sokat vágtam azzal is. -
Vaze
őstag
válasz
pacman_123 #54971 üzenetére
Koszonom szepen a segitseget,1 kezi fureszel rendelkezem jelenleg,de mivel legalabb 5 db belteri ajtot szeretnenk cserelni egyenlore,es ez csak a foldszint.Van meg az emelten is 5db cserere varo ajto,szoval megerne nekem befektetni egy gepre,mondjuk egy altalad is ajanlott merulofureszre.Jelenleg csak 1 db ajtot mertem venni,mivel meg soha eletemben nem csereltem ajtot,igy nem tudom hogy mire vagyok kepes e teren.
epmd sima nem zarhato zar lesz benne,ha erted mire gondolok
-
sanzi89
addikt
válasz
A vágandó élre ragassz maszkoló szalagot, egy fokkal kevesebb a kipattogzás a vágásnál. Nem nulla, de kevesebb.
-
Kiscsőke
aktív tag
válasz
Hát te mint "hobbista" szerintem mint "kezdő hobbista" kimerítetted a szépen otthon kivitelehető ajtóméret csökkentő lehetőségeket.
-
hzsolee
őstag
válasz
Jó ez az ajtólevágós dolog. Egyszer anyóséknál kellett levágni a panelben az egyik ajtóból a laminált padló miatt. Addig forgatuk, míg aztán a tetejéből sikerült
-
pacman_123
tag
Lehet a profik majd javasolnak mást is, de .. kezdetnek nem lenne rossz tudni, mik a lehetőségeid.
Első körben nyilván fűrész a javaslat ...de pl dekopír, kézifűrész nemigen jöhet szóba ha szépen, egyenesen és nem kipattogzó vágásnyommal szeretnéd levágni, és gondolom az a terv
Lehet van aki meg tudja ezekkel is oldani, én el nem tudnám képzelni ...
Én most nyáron kellett levágjak egy ajtóból 2 centit, egy merülőfűrésszel és a hozzávaló vezetősínnel oldottam meg.
Egy ilyen sín a gumis szélének meg a sűrű fogú lapnak köszönhetően elég szép vágási minőséget produkál - fában. Itt egy nagyon rövidke részlet a folyamatból (igen, papucsban, védőszemüveg nélkül -> nagypofont nekem). Ez valaha egy külső ajtó volt, de aztán került eléje egy zárt tér, így már beltéri lett. Majd 30 éves, agyonfestve - de levágni ebből is annyi munka volt kb, mint a tiédből. Aztán majd 3 éve öcsémnél nyisszantottam le ugyanígy egy fürdőszobaajtó aljából egy keveset. Szóval ez nekem egy bevált módszer.
Másik - lehet elvetélt - ötlet: felsőmaró, vezetőcsapágyas marószárral, mert az 5mm lemarva sem tűnik lehetetlennek (max 2 menetben marod le). Nem tudom milyen vastag az ajtód, de nem tűnik 5 centinél vastagabbnak. Szóval egy egyenes élű (!) , és kb marótalp szélességű deszkát a vágásvonalra teszel, rászorítózva. És egy ilyen, 51mm élhosszúságú csapágyas marószár már ránézésre átérné az ajtódat, a csapágyat a deszkának ütköztetve lemarod az anyagot. Nem tudom ez mennyire érthető, de pl ebben a videóban láthatod az elvet:
https://youtu.be/T6HIra1fe48?t=483
Kérdés: mid van, miylen szerszámaid, van-e felsőmaród, fogad-e 12-es szárat, megérné-e megvenned ezt a nem annyira olcsó marószárat ...
Majd a szakmabeliek megköpködik az ötleteimet, mert én lenni csak hobbista. De ... van egy olyan megérzésem, hogy ebből elviteles levágatás lesz . Nem azért mert bénának gondollak, hanem .. nagyjából én ezekkel tudnám elképzelni a szép és egyenes vágást és ha ezek nincsenek, akkor .. passzolok
-
Vaze
őstag
Sziasztok!
Segitseget szeretnek kerni,uj ajtot szeretnek cserelni a nappaliban,de mielott beteszem az uj ajtot,le kell vagnom az ajto tetejebol es aljabol 5-5 milimetert.
Kerdesem az volna,hogy ezt mivel tudnam megoldani?
Valaszokat elore is koszi -
troszti
aktív tag
válasz
sanzi89 #54949 üzenetére
A linkelt műanyag Berger szorítókat használók, nekem nagyon beváltak. Először kicsit féltem tőlük, nem használtam még azelőtt egykezes szorítókat, ezért csak kettőt vettem belőle. Fél év használat után vettem még belőlük, most kb egy éve nyúzóm már őket, eddig jól bírják, remélem így is marad
-
hramon94
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék. Lapszabászatból rendelt élzárt korpusz alkatrészeket hogy szoktátok összelamellózni hogy az élzárásnál a lap visszaáljon az ABS-nél ha szükség van rá . Én eddig úgy toltam el a lamellozást hogy megfelelő méretű furnért tettem a lamellózó mögé. Valami jobb megoldás esetleg?
-
gaben1117
senior tag
válasz
wargabe #54944 üzenetére
Szia!
Művészien ábrázolva erre gondoltál?És akkor így végigtolom a fektetett bútorlapon a gépet?
Ezt a részt nem teljesen értem Ha van egy 4es nútmaro késed akkor kis egykezes maroval az élét is mrg tudod marni.
Itt ilyen maróra gondolsz pl? Ezzel is ugyanezt az eredményt tudom elérni? [link]@jimy_l: nagyon köszi neked is a segítséget, remélem jól értelmeztem az általad is leírtakat. Illetve ma meg is rendeltem egy ilyen horonymaró kést, hogy tudjak előtte gyakorolni.
-
pali923
aktív tag
Olvasgattam ezt a hátfalas beszélgetést. Különösebben nem vagyok érintett, de éppen most jött egy Jafholz hírlevél, amiben van egy újdonságról szó: HÄFELE ALUSPLASH®hátfalpanel. Annyira újdonság, hogy még sem a Jafholz honlapon, de másik magyar honlapokon sem találok hozzá találatot, persze ettől még ismerhetik a szakemberek. Ezt írják róla az emailben:
Minden tábla két oldalas, melyek különböző színűek. Matt és fényes színek is elérhetőek.
Tábla mérete: 3.050 x 610 mm (4 mm vastag). Három rétegből álló kompozit anyag. A középső mag ásványi alapú, mely két oldalról alumíniumra felvitt, fröccsenő vízzel, hővel szemben ellenálló felületből áll.
Amennyiben sarkot kell kialakítani, úgy egy 90°-os marással hajlíthatóvá válik akár negatív, akár pozitív irányba.
Árakról nem tudok információt, de mindent el tudok képzelni, különösen így a 370 felé araszoló árfolyam közben. -
Caldera1
tag
válasz
pacman_123 #54952 üzenetére
Igen, ez a felsőmerevítés mindenképp szükséges, nem fogom kihagyni.
Valamelyik nap néztem épp ezt a videót és alaposan rácsodálkoztam
, de azért köszi.
A Makita szerint az akkus verziójuk 10%-al erősebb, mint a vezetékes verzió, bár én nem emiatt választottam. Az egyébként sokat dícsért vadiúj Bosch POF1400-am kottyant lockolás után. Valószínű peches voltam csak vele, és pont kifogtam egy hibás példányt, így visszakértem a pénzt és vettem ezt a Makita szettet. Nem csalódtam benne, nagyon precíz gép. Egyedül az élmaró feltétjének csapnivaló a porelvezetése, de némi kreativitással (és sztirol lappal) ez orvosolható.
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Lehet, hogy kicsit off itt, ámde Budapest környékén tudnátok esetleg ajánlani konyhabútor elkészítésére szakembert (komplett konyha beépített kütyükkel)?
-
pacman_123
tag
válasz
sanzi89 #54949 üzenetére
Caldera mellett én is használok Wolfcraftot, meg Höger pill.szorítókat, szerintem ők is nagyon jók.
Nézd meg ezt a videót, a gazdája egyszer vendégül látott párunkat a Hobbiasztalos topikról, akkor volt alkalmam megtapogatni a Piher-t és a Berner-t is (Bergere épp nem volt
)
https://youtu.be/jyjKl1Yemjk?t=656
Érzésre nagyon jó mind a kettő, nem tudtam nagy különbséget tenni. De ő is elmondja a videóban, kb "egykutyák" és egyformán jók. De kérdezhetsz a videója alatt is, azóta mi a tapasztalata velük. Szokása Józsinak válaszolni bár mostanság kicsit el van tűnve.
-
pacman_123
tag
válasz
Caldera1 #54950 üzenetére
"videódat néztem meg (többedjére), "
Örülök hogy tetszett
Az egyengető segédről: jó az a 12 mm rétegelt lemez a kis Makinak (utána kellett néznem ennek a DRT 50-nek, szóval ő a vezetékes RT0700 akkus tesója), csak ezt ne sajnáld felülről, a felső merevítést (az alsóról te is lemondhatsz a kicsi munkahossz miatt):
Láttam már ilyen kis Makival "mammutfenyőt" is egyengetni, minden csak türelem és idő kérdése:
https://youtu.be/Obi8Vym7VGc?t=192
Rá fogsz érezni, hogy nem kell lefele nyomni mint a meszes, szinte csak a maró saját súlyával, minimális lefele nyomással és kis (!) fogásokkal - jó lesz az!
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy A34 5G 128GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Apple Macbook Pro 13 Touchbar M2 -2022 - Használt, karcmentes
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest