- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Digitális Állampolgárság Program
- Egy újabb érdekes eset [Update HSZ-ben]
- Szólánc.
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Fűzzük össze a szavakat :)
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
Új hozzászólás Aktív témák
-
qqzs
őstag
A ragaszto amit keresek az azna szabadterbe fedetlen helyen, foldel erintkezne fagyna szoval minden rossz erne , lehet az akacokat megis osszeragasztanam de akkor mar olyannal amivel erdemes.
Eladó: GTS450
-
T J
tag
A megoldás hátránya, hogy nyitott állapotban, a takarólap 10-12 cm-el túlnyúlhat a gép ajtajánál. Kicsit el is bizonytalanodtam, hogy a csúszka van-e elég hosszú, ekkora elmozduláshoz. Lehet, hogy a megvezetőből több darabot is fel kell csavarozni, hogy meglegyen a kellő hosszúságú megvezetés.
A másik szempont meg, hogy inkább kerülgeted a nagyobb kilógó lapot, vagy inkább nézegeted az elvágott előlapot. Kinézet vs komfort.
liszi70
Van habosított is, az enged állítgatni 1-2 mm-t, és jobban rá is tapad, mint a vékony.[ Szerkesztve ]
-
T J
tag
válasz kicsi kecske #53273 üzenetére
A rajz alapján nem kell elvágni az ajtót, akkora legyen, mint a mellette lévő. Egy darabba fedheti az előlapot.
Alulra betennék egy 9x2 cm keresztmetszetű fenyőfa összekötőt, fektetve, a korpusz aljával & elejével síkba, és arra pántolnám az ajtót. Felül meg 2 csúszkával rögzíteném a mosogatógép ajtajához, mint a hűtőknél szokás.
A csúszka vastagsága ~1cm. Kérdés, hogy van-e olyan mély az alsó elem, hogy elférjen a mosogató gép +1 cm.Ha befér, akkor a léc rögzítésének módját kell kitalálni, hogy kivehető, de erős is legyen.
Pl. széles L-vas, lécbe reiserrel, oldalakba 2-2 db 6x16 metrikus csavar + 8x13 tessauer anyával.[ Szerkesztve ]
-
Doki16
addikt
válasz varsam #53294 üzenetére
Az általad ajánlott sima sín is jó a Camar 801/807-hez? Ez a fajta csak annyiban más, hogy biztonsági kiakadásgátlós?
Kábelkivezetőből megtaláltam ezeket a sima kerek cuccokat, de nem olyan szépekA Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.
-
varsam
őstag
válasz kicsi kecske #53290 üzenetére
Én is így csináltam, de sajnos a 70cm széles fiókot nem sikerült pont jól pozicionálnom és elszenvedtem vele mire elfogadható eredményt kaptam, de még mindig nem tetszik. Ezért gondoltam talán jó lenne ez a Blum féle megoldás, mert itt nem kell új csavarhely ha 1mm-t kell állítani rajta.
De lehet az is jó lenne amit valaki írt korábban, hogy a fióktestben lévő lyukat kicsit nagyobbra fúrom, mondjuk 5-ös vagy 6-os fúróval a 4-es csavarhoz, akkor lenne egy kis játékhely. -
Doki16
addikt
Lenne két kérdésem. Akarok csinálni egy TV állványt magamnak és láttam ezt a kábelátvezetőt amik az Ikeás bútorokban vannak. Ti tudtok olyan helyet ahol hasonlót lehetne venni?
A másik kérdés, hogy akarok még a TV fölé 600x600x400-as szekrényeket rakni. Milyen függesztőt ajánlotok hozzá? Olyat szeretnék, hogy egy sínt felfúrok a falra és csak ráakasztom a szekrényt. Ha jól néztem a Camar ilyen, de nem igazán igazodok el közte, hogy mi is kellene nekem hozzá pontosan. Nagyon max ruhák meg hasonló lap cuccok lennének benne. Panel falra kerülne fel. De ha tudtok jobb és egyszerűbb megoldást akkor érdekelHobbi kedvelő vagyok és inkább megcsinálom magamnak ezeket mint, hogy megvegyem az IKEA Besta szekrényeket. Bízom benne, hogy ha összecsavarozom a 18-as lapokat tartósabb eredményt kapok hosszútávon
A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.
-
troszti
aktív tag
-
kicsi kecske
tag
válasz varsam #53285 üzenetére
Nálunk az asztalos úgy csinálta legutóbb a frontokat, hogy a fióktestből kifele átfúrt 2 hegyes fejű csavart ami épp hogy kilógott a másik oldalon. Csukott fióknál rátette a frontot, bepozicionálta minden oldalról ilyen távtartó kis sablonokkal majd előről rábaszott a fiók frontra. A kilógó csavar fej megjelölte a front másik oldalát és előfúrva összecsavarozta a testet a fronttal.
“Mindig is néptáncos akartam lenni, de rá kellett jöjjek, hogy olyan nép nincs, ahogyan én táncolok!”
-
nagyúr
"és a legfelső fiókot hogy szoktad?"
Én úgy, hogy zárt állapotban a fiók előlapját beállítom pozícióba, és a fogantyúnak kifúrt furatokon előlről csavarokkal rögzítem a fióktesthez. Aztán óvatosan kihúzom, fixen rögzítem az előlapot hátulról 4 csavarral, aztán kiszedem előlről az ideiglenes csavarokat, és kész."Vékony kétoldalas ragasztó"
És az engedi, hogy pozícióba állítsd az előlapot?Szerintem.
-
pali923
aktív tag
Nekem ez a célszerszám tetszik, érdemes lenne összerakni egyet.
A helyzet reménytelen, de nem komoly.
-
kavalkád
aktív tag
válasz varsam #53281 üzenetére
fúrok 2 túlméretes lyukat a fiók testbe, az előlapot azon át rögzítem valami széles fejű csavarral, úgy hogy ne lötyögjön, de még lehessen mozgatni, fiókot betolom, fiók előlapot beállítom végleges pozicióba, fiók kihúz, majd rögzítem pár fix csavarral.
ez a kis műanyag cuccos sem csinál mást, enged neki némi játékot, hogy lehessen állítgatni. -
varsam
őstag
Ti ilyen Blum előlap beállító vasalatot használtatok már, milyen, jól beállítható?
Vagy hogy szoktátok szépen beállítani a fiók frontokat, amikor keretes a fiók teste, tehát nem fém testű? -
troszti
aktív tag
válasz Flowtation #53278 üzenetére
Igen, ez a Katsu már régóta van, többeknek van is itt a fórumon. UK-ből tudtommal nem kell áfát fizetni, de a honlapon nekem nem volt egyértelmű, hogy szállítanak e UK-en kívül. Viszont jó áron van nagyon, ennyiért ebay-en se szokott lenni.
[ Szerkesztve ]
fiokmuhely.hu ...ahol nem csak fiókok készülnek
-
-
troszti
aktív tag
Sziasztok!
Próbálta már valaki ezt az új (makita koppintás) Extol Prémium felsőmarót?
fiokmuhely.hu ...ahol nem csak fiókok készülnek
-
qqzs
őstag
Az a faragaszto ha jol emlekszem a pva d3 amit vizalonak mondanak az fagyallo is? Azaz kulterre is jo?
na meg is talaltam a valaszt...meg a d4 is csak vizes kornyezetben de belteri, de akkor milyen kulteri fagyallo faragaszto van?
D1 = Interior areas, where the temperature only occasionally exceeds 50°C for a short time and the moisture content of the wood is 15% maximum
D2 = Interior areas, with occasional short term exposure to running or condensed water and/or to occasional high humidity, provided the moisture content of the wood does not exceed 18%
D3 = Interior areas, with frequent short-term exposure to running or condensed water and/or heavy exposure to high humidity. Exterior areas not exposed to weather
D4 = Interior areas with frequent long-term exposure to running or condensed water. Exterior areas exposed to weatherEladó: GTS450
-
-
kicsi kecske
tag
“Mindig is néptáncos akartam lenni, de rá kellett jöjjek, hogy olyan nép nincs, ahogyan én táncolok!”
-
DacMalac
tag
válasz Zolabol #53270 üzenetére
A lenolajat hanyagolnám! A kutya szőre olajos lesz,nem szeretik. + mindig kenegetni kell az alját,hogy védve legyen.Vékony lazurt,vagy festéket neki.Azért púposodik,mert nincs mozgástere a lambériának ,faltól- falig van rakva. Hagyj el 4-5 mm-t a ház oldalától. A gomba már beette magát a fa rostjaiba.csiszolással se lehet már eltávolítani .Vagy cseréled,vagy fesd le ,hagyd úgy. Ház alját burkolnám bitumenes lemezzel.
-
T J
tag
válasz kicsi kecske #53267 üzenetére
Link is jó.
-
Zolabol
tag
Sziasztok.
Elkezdtem építeni egy kutyaházat. A padlózata natúr lambéria lenolajjal kezelve.
Mivel sajnos nincs fedett műhelyem, ezért így a nagy esőzésekre takartam.
Most vettem észre pár helyen megjelent rajta kékes színű gomba, Illetve ahogy nedvességet kapott kicsit felpúposodott a lambéria.Kérdésem, hogy szétszedés nélkül tudom kezelni ezt a kék gombát, illetve a púposodás száradás hatására mérséklődni fog? Ha elkészül akkor a későbbiekben nem fogja annyi nedvesség érni... esetleg kezeljem még le valamivel, de mi az ami a kutyára nem lesz káros?
köszi
üdv -
Z0mbi
senior tag
válasz woodworm #53268 üzenetére
koszi mindkettotoknek a segitseget!
Ideboffentek nektek egy erdekes videot
Azert valoszinu nem fogok rohanni es ezt megcsinalni a fureszlapommal -
kicsi kecske
tag
Holnap tudok kimenni a házhoz lefotózni, de persze dobok róla
Megnézem majd azt is hogy ha leengedem a gépet akkor mennyit kéne belőle letekerni hogy minden fusson szépen.“Mindig is néptáncos akartam lenni, de rá kellett jöjjek, hogy olyan nép nincs, ahogyan én táncolok!”
-
thomgrande
tag
-
Z0mbi
senior tag
válasz thomgrande #53264 üzenetére
igen, kozben rajottem hogy ez a LWZ fogprofil ami halkabb, tisztabb vagast biztosit, nincs (vagy kisebb) visszarugas, stb. Kvazi ugy nez ki a fureszlapok szentgralja... Az aran is latszik... ill nem tudom meg milyen egy ilyennek a kopasa... Picit olyan ez mint az autogumi, valamit valaminek a rovasara... jol megallsz, sok vizet kkiszorit, birja az oldaliranyu terhelest es meg csondes is. DE 15000km utan kuka
-
thomgrande
tag
Ez a forgácskorlátozó egy elég rossz fordítás. Ez inkább hosszvágó lapokon fordul elő. Kézi előtolás esetén megakadályozza hogy túl gyors tolás esetén jobban terheld a gépet. Inkább fogásmélység határolónak mondanám. Akkora fogást enged csak venni mint a púp és a mögötte levő fog különbsége.
[ Szerkesztve ]
"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"
-
Z0mbi
senior tag
Na googliztam de most angolul es igy jobban talalok infot. [link]
Ez most csak a patent a chip limiter re.
Ez ripcut ra jon inkabb szoba es ha jol nezem akkor a forgacsolo fogat megeelozi egy kisebb ami megakadalyozza hogy puha fanal jellemzoen nagyobb forgacsokat szedjen a penge. Igy nem tomodik el... es valoszinu igy hosszabb eletu is lesz a penge. a kisebb kis butyok lenne az... -
T J
tag
válasz kicsi kecske #53256 üzenetére
Mutatsz képet arról a gépről? Az aljáról is.
Z0mbi
A lapról is jól jönne egy kép, vagy link.[ Szerkesztve ]
-
thomgrande
tag
-
varsam
őstag
Értelek.
Igen, sajnos azok a mosogatógép ábrák sokszor nem egyértelműek.Nekem amikor terveztük a konyhát, egy másik szaki azt mondta, hogy amennyiben lesz beépített mosogatógép, akkor felejtsem el a 100-as lábakat, csakis 150mm, pont emiatt. 150-nel neked sem lenne semmi gondod most. Nálunk 93 centin van a pult, ezért kellett azzal a 2 centivel lejjebb vinni a gépet.
Nézd meg te is, mennyit kell leengedni, hogy még elférjen mindenhol, lehet nem kell 5cm-t, elég csak 3 pl.
Én a gép és a munkapult közé pont egy bútorlapot tettem be távtartónak keresztbe, ennyivel lett lejjebb engedve a gép és így azon keresztül fel tudtam csavarozni a munkapultba. Te max raksz kettőt korpusz anyagból...
Alul szerintem nem fog ütni, ugye a front nem megy lejjebb, maga az ajtó meg nem megy lefelé annyit, inkább előre kicsit.
De meg kell nézni. -
jimy_l
tag
Én legutóbb csináltam a gép és a pult közé egy koronát, mert ott is irkáltak a beépítésibe mindenfélét, de sehogy sem adta ki. Kellett egy 4cm- es korona szép is lett, meg jó is.
Ha szavazással, bármit ellehetne dönteni. Már betiltották volna.
-
ViktorSz
tag
válasz kicsi kecske #53257 üzenetére
Nem is tudtam ennek a pántnak a létezéséről.
Lehet ,hogy legközelebb kipróbálom.
Csinálj tesztet egy léccel,mert így rajz alapján tényleg csak tippelni lehet a méretekre. -
kicsi kecske
tag
válasz ViktorSz #53254 üzenetére
Ez így tök kulturált megoldás. Ez a pánt is erre szolgál csak azzal össze van fogatva az alsó kis rész és a felső lap egy ilyen dugó pánttal és az alsó is elforog ha nyitom az ajtót.
-
kicsi kecske
tag
válasz varsam #53253 üzenetére
Nálunk 90es pult magasságra van minden belőve. 10cmes a lábazat, a 76.5es fronttal futna szépen alul az él a szomszédos fiókosokkal. A megtévesztő az amúgy, hogy a technikai szerelési leírása a mosogatógépnek egy rakás kaki. Végig azt mondják, hogy 65-87.5es bútorba beépíthető és minden jó, majd egy aprócska képen mutatja, hogy 72.5nél nem lehet nagyobb az ajtó lap, mert akkor beleüt ugye alul a saját gép testébe. Ha viszont lecsípek 5 centit a frontból, jól fog befordulni az alja, de nagy lesz a lyuk a lábazat és a front lap között, ezért kell mindenképp az a levágott 5cmes darabka.
Amit te mondasz nem lehet rossz megoldás. Viszont meg kéne néznem, hogy azt az 5 centit le tudom-e engedni. Akkor a gép tetején lévő munkalapba fogatást bukom, szóval valami más módon kell majd hozzá rögzítenek a többi bútorhoz. Valamint akkor ott kérdés, hogy a lábazati szegélynél nem fog-e ütni ha 5cmert leengedem.“Mindig is néptáncos akartam lenni, de rá kellett jöjjek, hogy olyan nép nincs, ahogyan én táncolok!”
-
varsam
őstag
válasz kicsi kecske #53249 üzenetére
Ez a pánt hogy működik, hogy kell elképzelni, nem látom át a kép alapján?
Nálunk 735mm a front magasság, 150-es lábakon áll a korpusz és mi úgy oldottuk meg, hogy a mosogatógépet nem emeltük fel teljesen.
2cm-re áll vissza, annyival van lejjebb a gép és így már elfér a front alul. Ilyen megoldás nem játszhat nálatok?Bár ha 76,5 a front magasság, akkor már lehet kb 5 centint vissza kell állítani, az már annyira nem szép... de egy próbát megér, hogy hol fér el, lehet nem kell annyit. Nekünk Whirlpool gépünk van, lehet a Neff más.
-
pali923
aktív tag
Én nagyon amatőr vagyok, nem tudom, hogy létezik-e erre valami általános szabály. Lehet, hogy minden mosogatógép más, nekem is újra kellett szabni a takarólécet gépcsere után.
Én fognék egy akármilyen lécet, azt levágnám, és az ajtó helyére berakva próbálgatnám, hogy mikor fér el. Azt nem kell annyira sajnálni levágni, amíg próbálgatod. Aztán akkora legyen az ajtó, mint a léc.
A helyzet reménytelen, de nem komoly.
-
ViktorSz
tag
Lehet azt is csinálni,hogy levágsz kb 4cm-t az ajtóból,újrateszed az ABS-t és a leesést visszarakod fixen alulra vmi derékszögű lemezzel.Az ajtó és a leesés között hagysz 3-4mm-t és akkor már valószínűleg be tud fordulni a gép alá.
[ Szerkesztve ]
-
kicsi kecske
tag
Sziasztok!
Segítsetek légyszi!
Démostól rendeltem egy beépíthető mosogatógéphez való pántot. [link]
Próbáltam tájékozódni a neten található prospektusból, de nem jövök rá, hogy mennyinél kéne elvágnunk a mosogatógép ajtó frontját.
A teljes front magasság 76.5cm, a mosogatógép ajtó magassága pedig 64.5
Neff S513G60X0E a gép.
Le lett vágva 76.5-re a front de ha így kinyitom az ajtót beleüt a saját géptestbe (nem is a lábazatba) ezért kéne alkalmaznom a fent linkelt pántot.“Mindig is néptáncos akartam lenni, de rá kellett jöjjek, hogy olyan nép nincs, ahogyan én táncolok!”
-
Z0mbi
senior tag
Sziasztok
Mindenki nyaral? eleg lapos a buli...
Ki tudja nekem elmondani mit jelent a forgacskorlatozas egy fureszlap eseteben... mielott a freud lapokbol bevasarolnek szeretnem erteni hogy mi ez es miert csak a keresztvagos lapokra jellemzo.Pacman_123 mar megirta hogy vegyek egyet kereszt iranyu es egy hossz iranyu vagashoz lapot. (valamint agglomerat/laminalt lapokhoz ha vagok olyat )
Nem vagyok ugyan a minden az egyben megoldasok hive. De megkeerdem a DHZ fogprofilu lapok mennyire jok mindkettore? Mi a helyzet az eltartassal/kopassal? Mivel ezek atlagnal dragabb lapok nem akarok hulyeseget venni...
koszi
Z -
qqzs
őstag
Kepzeljetek a 6x50 es kapupant 10Ft a 8x50es 18Ft fakotesu alatet 10Ft anyacsavar4Ft...nem vagyok otthon ilyen csavar arakban, de azert elsore az volt fura hogy 8 milis ketszer annyi mint a 6-os, egy alatet 2.5x annyi mint az anya masodszorra meg ha 20-25 centinkent rakom oket akkor annyiba kerulnek mint amennyiert egy 120centis akaclecet vettem pedig ez nagyon takarekos akart lenni...ezek utan dehogy fogom meg ragasztgatni is
-
-
ViktorSz
tag
Kösz a tippet!
Kipróbáltam és eléggé katasztrofális eredményt sikerült vele elérni .
Ha csak egy kicsit nyomom meg,akkor szerintem még mindig kicsúszik belőle,ha pedig annyira nyomom meg,hogy már biztosan nem csúszik ki,akkor teljesen eldeformálódik a profil,ami szerintem vállalhatatlan.
Persze lehet én vagyok béna ...
Egyéb ötlet?[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
"Eleg bele szerintetek mondjuk jo vastag 6-os reiser csavar vagy valami kapupantal huzassam ossze oket?"
Jól gondolod, hiú ábránd lenne, hogy önmagában a ragasztás egyben tartja őket kültéren, pláne földre téve. Én minimum kapupántot, vagy két oldalról anyázva menetes szárat használnék.Szerintem.
-
qqzs
őstag
Vegul 110 centi hosszu szaraz akacdeszkakat sikerult szerezni. Ezekbol keszitenek 'gerendakat' atlapolassal. Eleg bele szerintetek mondjuk jo vastag 6-os reiser csavar vagy valami kapupantal huzassam ossze oket? Kerti faburkolatot (vorosfenyo) tartana amire kocsi is raal. 50 centinkent lenne alul ilyen 'parnafa'
-
ViktorSz
tag
Üdv!
Tolóajtós fogantyúprofilnál a behúzható porfogó kefét mi akadályozza meg, hogy ne csússzon ki a helyéről?
Esetleg szilóval tenni kell bele 2-3 pöttyöt(lentre, fentre, középre), vagy van erre vmi bevett módszer, speckó ragasztó?
Eddig csak öntapadóshoz volt szerencsém... -
Z0mbi
senior tag
válasz pacman_123 #53223 üzenetére
Koszi. Ez lesz. Neked hiszek
Megfogom a vezetot is csinalni hogy ne kotyogjon es tenyleg prhuzamos legyen. De most barmi tortenne kell csinaljak egy uj munkaasztalt amibe ez bele lesz rakva kinyitva (ahogy te beleraktad fenolfilmes retegeltel a tritont )
persze picit most gondolkodok... mert az orientaciot kene eldontsem. Out-feed tipus legyen vagy sem. Megmondom oszinten erre az esetre majd csinalok egy inast. De az asztalba ez valoszinubb hogy keresztbe lesz es nem hosszaba. ... meg agyalok. De nagyon izgalmas -
warning19
csendes tag
Sikeresen lebeszéltetek az ütve csavarozóról. Végiggondolva az érveiteket, tényleg nem lenne kihasználva egyelőre.
Viszont így előre venném a következő projektemet, és beszereznék egy asztali körfűrészt vagy gérvágót. Legelső projekt a két előtető lenne az új géppel. Visszaolvasva, ha hosszú távon gondolkodom egy asztali körfűrész hasznosabb lenne, mint egy gérvágó. Hosszvágásra most nem lenne szükségem, de hamarosan lesz, és erre a gérvágó nem alkalmas, a kézi körfűrészem meg pontos munkákra alkalmatlan. Nagyon sokan dicséritek a Bosch GTS10XC-t. A keretbe éppen még beleférne.
Szerintetek jó a gondolatmenetem? Érdemesebb megvennem egy drágább asztali körfűrészt most, mint egy gérvágót, majd pár hónap múlva a körfűrészt is? Kompromisszumos gépet nem igazán szeretnék, mert később biztos előjön a kisördög belőlem, és vennék egy jobbat.Z0mbi
Ha nem vagyok indiszkrét, megkérdezhetem, hogy honnan és mennyiért vetted? -
Doki16
addikt
Már mókolt az egész, nem euró csavarral sima pozdorja van benne. Ez a fatipli megoldás tetszik jó ötlet. Ezt fogom alkalmazni. Palmatex van itthon, azzal beragaszthatom?
(#53227) Paul64: Ez is nagyon jó. Mindenképpen megjegyzem magamnak, mert ez tuti jól fog még jönni
-
mdk01
addikt
válasz Doki16 #53225 üzenetére
Nem tudod máshova csavarozni, mert annak ott kell lennie.
Gondolom IKEA-s bútorról lévén szó euro csavarral van felrakva a pánt.
A kiszakadt csavar helyére, be kellene fúrni+ragasztani egy 8-10-es tiplit, majd síkba vágni.
Ebbe utána tudsz tökéletesen csavarozni.
Az euro csavarnak 5-ös fúróval kell előfúrni, de mivel bükkfáról lévén szó lehet 5,5-össel kellene. Próbáld ki előtte ha biztosra akarsz menni, hogy melyik megoldás a jobb.
Ha nem euro csavarral van felrakva, vagy nem azzal akarod, akkor 8-as tiplit használj, és 2,5-es fúróval fúrj elő. -
Doki16
addikt
Az Ikeás konyhaszekrény ajtaja kiszakadt sajnos. Egészen pontosan az a része ami a szekrényben van, nem ami az ajtón. Lehet ezekkel valamit kezdeni? Nagyobb csavar vagy inkább fúrjak új lyukat a pántnak? Mi szokott erre a megoldás lenni? Attól félek, hogy nagyobb csavar már nem lenne megoldás, mert nem is biztos, hogy beférne, meg ugye szétszakadt a bútorlap valamennyire a furat körül.
-
+Techno+
tag
Sziasztok!
Mivel az asztalos témában totál nem vagyok otthon, ezért kis segítséget kérnék.
Szeretnék készítettni a közeljövőben egy ilyen asztalt [link] (a bekeretezett rész!, a lába az másmilyen, sima egyenes lécekből lenne)
A felhasználási területe egy az egyben az volna mint a képen. Két studió monitor kerüle a két végére a kis emelvényre (40cm széles, 32cm mély, 50cm magas +-pár cm gondolom a fa vastagsága), rá meg nyilván a keverő és a lejátszók..stb. Az asztallap 2m széles, a földtöl kb 90cm magas(+ asztallap vastagsága szintén gondolom pár cm pluszba) és 60cm mély lenne.
Találtam egy videót a neten [link] hasonló anyagból kellene nekem is (ez nyír fenyő ???) de nyilván nem ilyen vastag (a videóban megerősítik valami léccel attól lesz vastagabb de nekem elég lenne a lap vastagsága szerintem "amit az elején mutatnak" bár nem értek hozzá ahogyan írtam,de 70 kg-nál nem hiszem,hogy többet valaha rápakolnék.
Kérdésem az lenne,hogy egy ilyen asztal kb mennyibe kerülne mint ami a képen van és van e itt olyan asztalos, aki eltudná készíteni?
válaszokat előre is köszönöm! -
pacman_123
tag
Használd egészséggel Next step: Egy (két, há') jó lap. Gyári 24 (22?) fogas hosszvágó sem rossz, de egy igazán jó - mondjuk Freud - hosszvágó lappal zongorázni lehet a különbséget. De nagyon.
Pl: Kikopizok egy 3 évvel ezelőtti árajánlaból egy részletet (szerker.hu)
21LU1C 0100 FREUD körfűrész D:250x3,2x30 Z=22 10 950 Ft+Áfa/db Raktárról kapható (váltó, bevonatolt pasztásan zajcsillapított változat)
21LP20M025 FREUD Pro körfűrész D:250x2,8x30 z:24 8 040 Ft+Áfa/db Raktárról kapható (teflon bevonatos)
Ehhez még egy jó, mondjuk 60 fogas keresztvágó, meg egy jó bútorlapvágó, és kész is vagy, mindent tudsz vele szépen és jól vágni.
Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar
-
troszti
aktív tag
válasz raverke #53214 üzenetére
Én ilyesmivel oldanám meg...
Mindenféle méretben lehet kapni.fiokmuhely.hu ...ahol nem csak fiókok készülnek
-
Z0mbi
senior tag
válasz pacman_123 #53215 üzenetére
Hat jol ramhoztak a fraszt... regisztralom es egy ora mulva jon az email hogy valtozott az ar 107.xxx re. Epp a padlason huzom a cat6 ot es eldobok mindent es rohanok a laptophoz. Linkre kattint, hat ez biza nem annyi mii a tok. (akkor inkognito ablak / cache cookie torol reload -> meg mindig) Kuldtek egy alert et az afa nelkuli arral Pedig mar azt hittem ma megrendelhetem. Addig varatnak mig egy masik fajtat veszek
-
Z0mbi
senior tag
válasz pacman_123 #53215 üzenetére
WOW 1000x kosz! En kiprobalom
-
Hangszigetel
újonc
válasz razorbenke92 #53014 üzenetére
Köszönöm a választ. Megerősített a feltételezésemben.
-
Z0mbi
senior tag
Mai Unimax hirlevel jol feltolta az adrenalint bennem...
"Felső marógép, amely illik a kezedbe." Na mondom MOST lesz akcios a 2600 as Triton. Well... hat nem. sajat markas kakijuk. Varas tovabb... Max en is megveszem a CMT t -
Z0mbi
senior tag
válasz raverke #53208 üzenetére
az nem fog. En utobb a 40kg komod teetejere 35x4 es csavarokkal rogzitatteem az asztallapot es meg se nyekken.
Felborulastol neem keell tarts. A lab eleg hosszu alul (feled), az majd gondoskodik arrol hogy ne boruljon fel. Ehez az kell hogy a 90 mely lap ne logjon tulsagosan az also lab sikjatol kijebb sokkal. (ki kell kiserletezni) Szerinteem 10 et hagysz elol, 68, es hatul tullog majd 12 es ennyi. Jo lesz az ugy. De varjuk meg mig felkelnek a hozzaerto veteranok -
raverke
tag
Köszi!
A zártszelvény mindössze 50cm hosszú, 4cm széles és 1,5 cm magas. A furatot fúróval szélesíteni tudom.
A lényeg hogy ha pl rákönyökölök az elejére, akkor ne boruljon fel az asztal vagy szakadjon ki a hátsó furatból a csavar. (nyílván nem teljes testtel terhelném, de nem baj ha masszívan tart ) -
Z0mbi
senior tag
válasz raverke #53206 üzenetére
Szia
eleg lesz minden
Itt a csavaron fog allni vagy bukni a project.
Mivel konyhapult ot mondtal, 38mm vastagsaggal. Faforgacslap csavar kell. Ehez tudnod kell a vastagsagat annak a resznek ami az asztallapot tartja majd (pont nem ir meretet ;p)
Es atmerore is a leheto legnagyobb ami atfer a furaton. Ennyi.
Konfirmator csavar es egyeb puccossagok ide nem kellenek.
Udv
Z -
raverke
tag
Sziasztok!
Mivel az asztalos témában totál nem vagyok otthon, ezért itt kérnék segítséget.
Rendeltem egy ilyen lábat: [link]Mindössze 3 helyen lehet rögzíteni az asztallapot, ami nekem egy 178x90x38-as préselt konyhapult (igen, asztalként szabattam és használnám)
A kérdés hogy melyik a legbiztosabb felfogatási módszer? A sima facsavart ide kevésnek érzem.
Valamint kérdés hogy az 50cm hosszú, 4cm széles zárt lemez elég-e egy 90cm mély asztalhoz? (fura, hogy a hátsó részen mindössze 1 ponton lehet csak felfogatni)[ Szerkesztve ]
-
IsKol
csendes tag
válasz ch003067 #53196 üzenetére
Hát ebben nem tudok segíteni de eltudom mondani hogy én mit csináltam.
Használtam bontott raklapokat, majd a deszkákat gyalultam, táblásítottam majd lazúroztam és bütüt zártam. A belső felületet lekezeltem valami szilikonos bitumennel és ezt letakartam fóliával, hogy ne érintkezzen a földdel. A sarkok alá raktam téglát/követ.
Van egy 2x1x0,4 m 6 éves, 2 db 1,2x1,2x0,6 m 4 éves és egy 3x1,2x0,8m (kis beugróval) tavalyi ágyás bár ez utóbbihoz vettem fenyő-deszkát.
A deszkák végső vastagsága 22 mm. -
Z0mbi
senior tag
válasz warning19 #53195 üzenetére
azokat a szerelo csavarokat csak akkor furom elo a felso anyagba ha a repedes veszelye fenn all. Pergolamnal 10x10 es 15x5 ot (allitva) tekertem bele a 220x8 asakat. Na abbol tobb szazat nem tekersz bele az tuti de viszi szepen. (foleg ilyen hosszusagnal mar azt is latni hogy a csavar is tekeredik mikor mar meleg. Ezert celszeru lassan es egyet szusszani betekeres kozben )
Imadom a gepet mert azt tudja amit semmi mas nem: 80 deka. ugy van a kezembe egesz nap hogy nem szakadok meg. Ertem en hogy a funyirombol kiveszem az 5Ah as makita pakkot es azzal elobbre megyek...de nem akarom a karom abban faradjon el. (vagy akar ketto ilyet nem tudom van e a makita olyan elvetemult hogy 2x18 ast is csinalnak e) -
erhas01
tag
A kertünkben magas ágyást tartó rönkök 10 év alatt a nap sütötte és az északi oldalon teljesen tönkrementek. A maradékból bontáskor földmagasságban - a valamikori 20cm-es akácból - néhányat kézzel törtem el. A talajvízszint egész évben 0,5- 1,5 méter. Savanyú talaj csak bizonyos növényeknek kell.
A fa naponta többször vizet vett fel majd kiszáradt, megdagadt, megrepedt, szétesett. A mi tájegységünkön a fa és a csont is lebomlik a talajban. Ehhez adódott hozzá az intenzív kerti használat. -
qqzs
őstag
válasz erhas01 #53200 üzenetére
Az en tapasztalatom az hogy kulteri kezetlen keritesdeszka 20 eves beszurkult, elgorbult a fa anyaga fel-1milis gyalulas utan mintha most vagtak volna ki. 15 centis kezeletlenul leasott akacoszlop 30 eves csak szurke egy kis feluleti fel centi mely korhadas tapasztalhato a talajkozeli reszen.
Az akac gombaolo anyagot tartalmaz. Ezt mar biztos olvastad.
"Tartóssága:
- szabadban, talajjal érintkezve 40 - 60 év
- szabadban talajjal nem érintkezve 80 - 100 év
- épületben száraz helyen és víz alatt 500 év felett
Az hogy neked miert ezek a tapasztalataid nem tudom. Valami specialis kemia reakciora gondolok savas eso vagy fold vagy ilyesmi. Vagyok biokemikus de meg azt se zarnam ki hogy az akac kezelesevel teszik tonkre a termeszetes tulajdonsagat.Eladó: GTS450
-
Paul64
tag
Sziasztok,
Tanácsot kérnék. Kihúzható páraelszívó elejére kellene takaróléc. Ez a profil jó lenne [link] . Az ajtók magasfényű fehér színűek lennének. Találkozott valaki már ebben a színben ilyen profillal? Vagy van valami más ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
- Ausom GX1 Elektromos Roller. Új, 1KM
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Bontatan fóliás, garanciás LaMetric Time okos asztali óra
- Kétrekeszes, óriásméretű céges postaláda eladó (új, nem használt)
- Újszerű! Egyedi gyártású 2 férőhelyes/2 személyes számítógépasztal/íróasztal 150x100x75
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest