Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- arden: Új robotos magazin építése – 1. rész: Miért hagytam ott a WordPresst?
- arden: Önjavító szoftver (Healing Agent) koncepció és demó
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrhero
tag
Ha kilincset meg zárat akarsz akkor tényleg inkább készen vedd. Ismerős, én is azt hittem, hogy csak 1-2 hétvége kell a kerti tárolónak. Nem is merem összeszámolni mennyi időm ment rá, pedig pontos méretre szabva vettem meg, "csak" össze kellett rakni. meg a felületkezelés meg egy fokkal jobb tető, mint amit adtak hozzá..
-
-
pacman_123
tag
"Az 5x5-ös stafni félbevágását gondolom asztali fűrésszel végezted, nem sima kézi kör/szúrófűrésszel, igaz?"
Na közben lejárt a szerkesztési időkörlát, de: igen. Csak anyagspórolás végett, de persze lehetne lecet kapni ilyen vastagságban külön is. De akár a tetőléc is jó, ahogy Pali is írta.
-
pacman_123
tag
"Jól látom, hogy élfóliáztad az osb lapokat?"
Ne én. Faterék
Mert "ingyen" volt, az OBI-ban csinálták.
Az egész úgy volt, hogy megkértek csináljak nekik egy ilyen "mini kamrát" abba a fordulóba.
Mondtam jó, bízzátok ide, majd én megveszem a faanyagot. Nem egészen OSB-ből gondoltam hanem vmi olcsóbb, ~18-as táblásított fenyőből. Meg az 5x5-ből. Hát fater önállósította magát, mert szerinte az ígéret és az általa megjelöl holnapután már eltelt, és:- megvette a 15-ös OSB-t, mert mondták hogy jó az polcnak (jó persze, csak nem 1m fesztávra és nem teli befőttes- meg piásüvegeknek, meg lisztnek, cukornak, krumplinak).
- Meg akkor már élvédőzzük le... Mondjuk mikor megláttam nem hittem a szememnek
de tényleg jobban néz ki, még ha senki nem is látja rajtuk kívül...
Végülis azzal a kereszt-merevítéssel bírja, de anélkül a saját súlyától megsüllyedt kicsit 1 méteren. A mélységre most nem emlékszem, de mivel igen szűk a lépcsőforduló, nem hinném, hogy 30-40 cm-nél mélyebb lenne.
-
pali923
aktív tag
A tetőléc mindenféle maradékokból jött össze, és egy csomó régi építkezésből megmaradt deszkákból készült, valaha oromdeszkák voltak. Azt vágtam, gyalultam, de ami jobb állapotban volt, azzal nem csináltam semmit. Látod, hogy nem túl esztétikus ez a padlás amúgy sem, nem igazán érdekel, hogy néz ki. A polctartók nem is mind egyforma szélességűek, de a funkciót ellátják.Aki szeretne szebbet, muszáj olyat csinálnia, mint pacman, de hát ő egy maximalista.
Ezt rajtam kívül senki nem látja.
A léceknél azért muszáj figyelni az egyenességre, és ha kevés benne a csomó, kevésbé fog hajladozni később. Úgyis csak frissen vágottat lehet találni belőle a boltban.Azt írtam, hogy a polcok 50,5-re jöttek ki az egész táblákból, ez a banános doboznak éppen jó. A magasság meg adott volt, mert 82 centi fér el a tető hajlása alá. Ennek a felénél van a középső polc, de ezt nyilván lehet variálni.
-
pacman_123
tag
"Akinek van hasonló polca, vagy készített már ilyet"
Igen, a leírásod alapján ez eléggé hasonló, idén lesz 5. éves. Mivel ez egy pincébe vezető lépcső fordulójában van, sokkal mutatósabb képeket nem tudtam anno csinálni. Nem sokban tér el a tervedtől, csak ennek a "létrája" 5x5-ös stafnikból és 15-ös OSB lapokból áll, a kereszttartók az 5x5 félbevágva, a keresztmerevítő szintén az 5x5-ös. Meg van pakolva rendesen, de így hogy van a keresztmerevítő egyáltalán nem hajlik az 1 méteres fesztávon sem. Anélkül viszont felejtős lett volna.
-
pali923
aktív tag
Én is éppen ilyet gyártok nagy tételben a padlásra. Onnan indultam, hogy natúr bútorlap táblákat vágattam el 4 egyforma "csíkra" hosszában, ez nagyjából 50,5 centire jön ki. Ehhez mértem a polcot. Az oszlopok tetőlécből vannak, és a polctartók is, de abból 2 van az oszlop 2 oldalán. Egyszerű csavaros rögzítéssel csináltam. Szerintem stabil, de a polctartók alá egy kis ragasztó betonbiztossá teszi. Így készültek a létrák, a polc meg ebbe megy bele, azt is megcsavaroztam azért, meg a falhoz is rögzíteni célszerű. Nem kell ennél stabilabb váz, a tetőléc meg számolatlanul kapható (Bramac-léc néven vastagabb).
-
generatoros
tag
Az összekötést én nem csinálnám ennyire vastag anyagból. A 60 cm mély polcok sem ideális méret, persze te tudod mit tárolnál rajta, nekem 40 cm mély polcaim vannak és sokszor elég lenne a 30-35 is főleg, hogy nálam az apróságok is a polcokon vannak a könnyebb átláthatóság miatt, mert én sem szeretem a túl hosszú ideig tartó keresgetést.
Új hozzászólás Aktív témák
- Jó állapotú Kona Shred / Pike 454 dual-air 110mm-140mm / Shimano Deore felszereltség!
- Balatoni álom - saját kép - 40x60 - akrilüveg fotó, keret nélkül, éltartóval
- Sencor S70 elektromos roller
- Eladó Zenga Giulia gamer szék / Daccormax ergonomikus irodai szék
- Mamas & Papas Flip XT3 babakocsi szett 3 az 1-ben
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ViewSonic CDE4600-L 46" LED Monitor
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- BANKMENTES , KAMATMENTES részletfizetés Laptopok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest