- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
varsam
őstag
válasz
kavalkád
üzenetére
jó kérdés, több dolog is lehet.
- tényleg teljesen el van öregedve a lap, próbáld esetleg újabbal. 20 év alatt azért a műanyag kikeményszik és törékeny lesz
- rossz a forgásirány. Csináld úgy, hogy a forgásirány befelé vigye az anyagot, ne kifelé szakítsa
- Eltompult a marószár --> csere
- csak 1-2mm legyen a fogás a maróval, ne egyben az egészet, lehet több lépcsőben is. -
varsam
őstag
válasz
Skillet
üzenetére
Mi Sevroll-t használunk, türkös esetben Alpha II fogantyúval, oda nem kell 2mm-es abs sem, simán 12-es lap + 4es tükörrel jó vagy. Nekem sziló még nem marta meg, de csináltam már 2 oldalas ragasztószalaggal is, az is erősen tart. Ez a profil megszorítja külön a lapot és mellette tartja a tükröt is.
Gyári link
-
varsam
őstag
A héten összedobtunk egy MFT asztalt helyszíni szerelésekhez, azon belül is blendék és hasonló lapok beszabásához. 18mm-es MDF-ből készült, 96mm-es lyukkiosztásal, rövid és hosszú oldalra is rögzíthető, magasságban önbeálló vezetősín emelővel. Úgy csináltuk, hogy a meglévő műanyag bakokra kényelmesen és stabilan rá lehessen tenni, szerintem nagyon jól sikerült.
[kép] [kép] [kép] [kép] -
varsam
őstag
válasz
neil_mullen
üzenetére
Mi bútorösszehúzásra ilyen Würth csavarokat használunk 4x30 méretben, nagyon jók, könnyen és gyorsan lehet vele szerelni.
-
varsam
őstag
válasz
liszi70
üzenetére
Az oké, hogy a szekrényt állítható lábakkal minden dimenzióban függőbe, vízbe állítod, ezzel mondjuk adja is magát a derékszög, de én spec olyankor már nem nézek átlókat, hiszen azt a műhelyben úgy összelőjük a hátfallal, hogy csodálkoznék ha elmászna.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem elég a lábbakkal játszani, ha maga a szekrény imbolyog, mert nem stabil és nincs ami egyben tartsa, mint itt az ikeás példánál.
-
varsam
őstag
válasz
st6969
üzenetére
ahogy írod, átlósan megszögeled. Arra figyelje, hogy ne legyen hosszú szög, nehogy kimenjen a másik oldalon. Esetleg tudsz venni ilyet: [link] [link]
Első szög előtt nem kell azt rögzíteni, ha nem rúgsz bele, magától nem fog elmászni.A kampós polctartó azért van, hogy ne hasasodjon ki az oldal ha áll a szekrény (mutatja is a rajz), de ezt is megoldja a hátfalrögzítés.
Vicc amúgy az IKEA, meg az összes ilyen bútorbolt, hogy ennyire silány megoldásokat adnak. Egy korpuszt a hátfal merevít meg, azt tartja derékszögben, fontos szerepe van, itt pedig teljesen el van bagadtelizálva, ahhoz képest nem kevés pénzért, pláne hogy 10db ilyen 13forintos szar hiányzik belőle. -
varsam
őstag
válasz
tibbike01
üzenetére
mert majd 3 év múlva ha meghal a gép és kell egy másik ami már nem fog oda illeni vagy elférni, esetleg orvosilag eltiltanak a kávézástól vagy bármi miatt változik kávézási szokásotok, akkor lesz egy csodaszép lyukad a szép pultod közepén.
Amúgy a te konyhád, azt csinálsz vele amit szeretnél, elég sok ajánlást írtak itt a többiek hogy dönteni tudj.
Amúgy igen, lehet minket asztalosokat ez jobban zavar mint a felhasználókat ahogy liszi is írja. Tőlem ha ilyet kérne egy ügyfél biztos hogy nem csinálnám meg neki, rábíznám és megkérném hogy akkor csinálja amikor nem is látom.Egy ismerősünk konyhájában pont így volt egy lyuk a víztisztítónak ami 10 éve meghalt, de azóta nem lett kidobva a rossz gép hogy eltakarja a nyílást. Most ütöttem bele egy 8as tiplit, mivel el lett adva a ház és az új tulaj megkért rá hogy csináljunk vele valamit.
-
varsam
őstag
válasz
tibbike01
üzenetére
A mellette lévő szekrény oldalába sem fér semmi dugalj? Vagy egy külső dugaljat feltenni a hátfalra, villanyt oldalról behúzni, bármit.
A kép alapján ez egy elég új és drága konyha, tuti nem így oldanám meg, hogy csak úgy keresztülfúrnám a munkalapot, elég gány megoldás. Illetve mivan ha elkerül onnan a kávéfőző bármi oknál fogva X év múlva? Lesz egy csúnya lyuk amit sehogy nem lehet eltűntetni. -
varsam
őstag
Rárakod a lapot egy oldalra, ami 2-3 centivel szélesebb mint maga a polc lesz, hogy tudj vágni belől, megnézed hogy illeszkedik hátul a falhoz, ha tetszik úgy hagyod, ha nem akkor egy távtartós ceruzával lemásolod a kontúrt utána levágod. Ha ez megvan és hátul már oké, akkor elől alulról meghúzod a lécváz vonalát majd szintén vágod és kész. Utána jöhet a derékszöges oldal, ott lehet 3szor kell vágnod.
-
varsam
őstag
válasz
ViktorSz
üzenetére
Szerintem hegyes jóféle csempefúróval meg lehet oldani, csak több lépésben. Először max 4es méret, szigorúan vízzel hűtve, nagy fordulat sem kell, aztán lehet lépkedni fel 6-8-10-12 méretekkel. Ha egyszer kilyukadt, utána a nagyobbítás már gyorsan megy ezekkel a fejekkel.
-
varsam
őstag
válasz
Sanya200
üzenetére
Obiban nézz szét esetleg, ott vannak tömörfa lapok [link] Ezeket még csiszolni és felületkezelni kell, de legalább fa.
Ha Budapest környékén vagy akkor elmehetsz a Zatik faáruházba, náluk nagyon sok táblásított anyag van különféle fákból és méretekben, ha kell segítenek a pontos méretre vágásban is illetve a kiválasztásban: [link] -
varsam
őstag
sziasztok,
kis ötletre lenne szükségem. Mosogatótálca mellett, a képen látható helyen volt egy vízszűrő berendezés, aminek az átvezetését elég gány módon oldották meg anno. Konkrétan szét lett fúrva a pult. A vízszűrő meghalt, nincs is rá szükség és be kellene valahogy tömni az a lyukat. Hogyan lehetne ezt megoldani?
Színben nem kell stimmelnie persze, csak a vízet fogja meg és zárjon.
Valami bükk/tölgy dugót képzeltem belenyomni, de még a lyukat is valahogy szabályos kör alakúra kellene varázsolni először, de nem tudom hogyan. Hogy oldanátok meg?
[kép] -
varsam
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
A nagy hátfal a szekrény mögé jó lehet, de én a TV-t nem tenném rá, az maradjon a lábán a szekrényen. Félnék hogy a TV súlyától az egész szekrény előre vagy hátra elborulhat, elég magasan lenne a súlypontja. Ettől függetlenül lehet bordázni, dizájnolni ahogy tetszik.
-
varsam
őstag
Sziasztok
Kertben veteményesnek csinálnék szegélyt, szereztem hozzá 3cm-es akác deszkákat. Gondoltam leégetem a felületét, hogy jobban bírja, kérdésem hogy ezen kívül érdemes még valamivel kezelni vagy tökmindegy? Az időt tudom hogy bírni fogja, inkább a szürkülést szeretném elkerülni, jobb ha fekete maradna.
Esetleg kapjon 1-2 réteg antracit vékonylazúrt, abból van még itthon bőven. -
varsam
őstag
A másik része viszont ott van amit le is írsz, hogy "megtervezem 3D-ben 2 nap alatt, meg dolgozok vele 5-10 napot". Igen, még egy ilyen kis házikóba is nem kevés melót bele kell tenni, mire egy szép termék lesz a végén, pláne ha normál munka mellett, délután/esténként tud foglalkozni vele valaki.
Ha van rá idő, pénz, paripa, akkor nominálisan olcsóbban kijön mint készen venni, de nem is 2-3 óra alatt lesz kész holnaputánra. -
varsam
őstag
Használ valaki ilyen Yato racsnis pillanatszorítót? Jók ezek, és ha nem akkor jó ár/érték arányút tudnátok ajánlani?
Gondolkodom egy hordozható MFT asztal gyártáson, ahhoz kell pár ilyen cucc. -
varsam
őstag
válasz
vlesi69
üzenetére
Ilyen csuklóajtóra gondolsz?
-
varsam
őstag
válasz
tibbike01
üzenetére
Esetleg az elektromos Blum Servo-drive flex, azt lehet mosogatógéphez is elvileg meg hűtőkhoz, de nem olcsó cucc.
Én személy szerint nem ajánlom alsó szekrénynél a push megoldást, hosszú távon szerintem kényelmetlen. Egy mart fogantyú vagy Gola is sokkal praktikusabb, ha a letisztult világ az igény. -
varsam
őstag
válasz
kicsi kecske
üzenetére
Esetleg tehetnél fel a tervet, hogy milyen bútorról lenne szó, milyen takarással, hátha tudunk valami más ötletet mondani.
-
varsam
őstag
válasz
Héraklész
üzenetére
Az hogy kicsi vagy nagy konyha, itt most irreleváns. Van egy asztalos és egy vizes része. A magam és még pár ismerős asztalos nevében beszélek, mi nem szerelünk vizet. Erre vagy hív valaki szakit, vagy megcsinálja maga, esetleg egy hozzáértőbb haver, szomszéd akárki.
-
varsam
őstag
válasz
csui83
üzenetére
1db pánt nem tart meg semmit, az nyeklik nyaklik. Ezt fel vagy lenyílóra tudod megcsinálni, 2db pánt elég hozzá vagy valamilyen felnyíló vasalat ami befér oda.
-
varsam
őstag
válasz
Grizzlu
üzenetére
Nekem Makita akkus van, bőven elég erős mindenre is megfelelő lappal, legyen az 38mm-es konyhai munkalap vagy 40mm-es táblásított kőris.
Ha nem is akarsz merülőt, én olyat néznék amihez tudsz sínt használni, szerintem nagyban megkönnyíti az egyenes, precíz vágást.
Mivel megvan a dewalt rendszered, én sem néznék mást, sok gépe van, tudsz válogatni bőven. Amit érdemes nézni, az a lapméret és vágás mélység, a saját paramétereid alapján el tudod dönteni hogy neked mire van szükséged. -
varsam
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Ikea:
Van bükkből, 1700Ft-ért biztos nem állnék neki
, van fém is, vagy ilyen fedő tartó is jó lehet a célra -
varsam
őstag
válasz
hzsolee
üzenetére
Úgy gondoltam én is, hogy valami régeteltből lehet hozzá csinálni egy jelölő sablont, aztán van 10es tiplifúrónk, azzal nagyon szépen meg lehet fúrni az ilyeneket. Blum fiók korlátokhoz is azt használjuk.
Köszi a megerősítést mindkettőtöknek.
Én alkottam végre egy kicsit itthon is az ünnepek alatt, a TV-s falat kicsit kicsinosítottam. Körberaktam tölggyel deszkával, csináltam ilyen lamella falburkolatot meg egy kis hegyes designt.
[kép] [kép] -
varsam
őstag
válasz
hzsolee
üzenetére
Jobb ez a függesztő? Én is gondolkozom a Blum lecserélésén, minden cuccuk tök jó, de ezzel nem vagyok teljesen megelégedve. Nagyon könnyen el lehet nyalni az állító csavar fejét, illetve az alsó csavar is néha nehezen elérhető, itt jobb hogy mindkettő szemből van, plusz még látnám is mit csinálok, mikor akad be rendesen és tart.
-
-
varsam
őstag
válasz
kavalkád
üzenetére
Elsőre megnézve, itt nincs Generate Report funkció. Ez annyit tud, hogy a különböző objektumaid tulajdonságát kiteszi neked egy táblázatba. Én a szabászjegyzéket pl ez alapján csinálom, minden elemnek megvan így a mm pontos mérete, színekkel meg ami kell, ezt ki tudom tolni csv-be, majd onnan excel és tudok árat kalkulálni illetve a lapszabászatnak elküldeni, hogy mire van szükségem. Enélkül mindent kézzel kéne kiírni, ami nagyon sok idő lenne egy konyhánál pl. Persze így is van vele munka, élzárásokat felírni, átnézni stb, de sokat segít.
#67837 MDMA
Enkóron csak régi Mac verzió van, ez a Generate Report pedig nem is megy offline, kell a licensz hozzá. Ennyit kitermelek, hogy megérje a gondtalanság. -
varsam
őstag
válasz
kavalkád
üzenetére
Van még egyáltalán igyenes változata? Még a webes is fizetős, 120$, a desktop 350$
és ezek a nettó árak, magyar számlázási címmel még rájön 27%... Tipp: Gibraltári címmel 0% az áfa...
-
varsam
őstag
válasz
SeatZola
üzenetére
Nagyon hasonló az én tv-s szekrényem is, 200x45x45 a váz, 7cm magasak a lábak, annyi, hogy nekem a tető betakarja a frontok. Ezt még kb 5 éve csináltam, ez volt az asztalos sulim vizsgadarabja. Tömör táblásított bükk az egész, a fiókok golyós sínekkel és tip-onnal. Működnek azóta is szépen, bár ma már tuti Blum Tandemet tennék és fogok is.
[kép]
[kép]Tavasszal nekiállok az újnak, az már tölgy lesz, az oldalakat 45 fokban akarom illeszteni, illetve az első él is vissza lesz marva 45 fokban, valahogy így: [link] [link] [link]
Sketchupot tudom ajánlani én is Mac-re, én előfizettem rá, mert sokat használom.
-
varsam
őstag
válasz
hzsolee
üzenetére
A 2x18V-os akkushoz ezt adták: [link] Ez "csak" 16eFt és ugyanazok a méretei mint a másiknak. Szuper jó lap merülőhöz lamináltra.
Most volt egy fa munkánk is, oda vettem egy ilyen lapot is, ez csak 1,4mm vastag, nagyon könnyen és szépen vágta a 4cm vastag táblásított kőris konyhai munkalapot, meg sem kottyant neki.Bírom amúgy a Makitát, de ember legyen a talpán aki kiigazodik az ezer féle variáns közül bármely kategóriában.
-
varsam
őstag
A lap választás szerintem tökéletes, viszont ezeket még csiszolni és felületkezelni (mondjuk olajozni) kell.
Excenterrel 80-120-180-as papírokkal megcsiszolod, utána 2-3 rétegben olaj esetleg egy kis viasz aztán kész is.
Amennyiben asztalost keresnél, akkor azt írd meg, hogy hol, melyik város, régióban. -
varsam
őstag
Nézz meg egy ilyen lépcsős adaptert: [link]
-
varsam
őstag
válasz
liszi70
üzenetére
Mire ezt leírtad, kb be is állíthattad volna

Amúgy ha van egy tipliző fúrósablonod pl, az jó lehet a célre.
A másik hogy állványos fúróval fúrsz egy megfelelő átmérőjű lyukat valami keményfa kockába és azzal vezeted meg a fúrószárat, mert az is tuti függő/párhuzamos lesz. -
varsam
őstag
Tudnátok ajánlani jó forrást/webshopot ahol nem drágán lehet venni facsavart (4x60 torx fejű kellene), illetve jó minőségű szövetes csiszolópapírt excenterhez?
-
varsam
őstag
válasz
scofield657
üzenetére
Biztos, hogy kell ekkora nyíló rész egyben? Én valahogy kicsit feldaraboldnám, vízszintesen vagy függőlegesen, akár 4re osztva is és akkor a Blum Aventos HL top vasalattal tudnád nyitni az egyes részeket. Ennek 1800mm széles, 580mm magas maximuma amit ajánlanak hozzá. Vízszintesen ketté osztva pont jó is.
A másik megoldás amit ilyenkor szoktak, azok a redőnyös vasalatok: [link] [link] -
varsam
őstag
válasz
soldi3r
üzenetére
Van erre egy külön kis stift, amit ha benyomsz, akkor úgy tartja meg a lapot, hogy csak kb 1-2 mm mélyen vág bele az anyagba, így sokkal kevésbé pattogzik fel a vágott él.
Nekem az akksis Makita van (DSP601ZU), szerintem szuper jó gép, igaz én csak laminálthoz használom, de oda tökéletes. -
varsam
őstag
Ti polctartókat hogy szoktatok furatolni? Van rá valami jó, gyors és egyszerű megoldás, sablon vagy bármi?
Nekünk van egy állványos fúrónk erre befogva, de egy 2m hosszú szekrény oldalát végigfuratolni vele elég körülményes, plusz állandóan jelölgetni kell vele, ennél kellene valami gyorsabb.
Néztem a Bosch felsőmaró + vezetősín megoldását, de ha lenne valami olcsóbb azt szívesen venném. -
varsam
őstag
válasz
pweisz
üzenetére
A forgácslapok 2800mm hosszúak, szóval a fölé ha akarnál sem tudnál menni, muszáj lesz toldani. Szerintem nem lesz gáz ha mondjuk szimmetrikusan középre tervezed, úgy kevésbé bántja a szemet.
Az állítható láb tényleg fontos. Egy szekrényre én 5 db-ot tennék, 2 hátra, 3 előre. Kell egy láb elől-középre, mivel hajlamos a lap behajolni és nem fognak jól állni az ajtók.
Egy hónapja mi is így jártunk, 10 percet néztük a szekrényt, hol nem lett derékszög, átlók, egyik oldal, másik oldal stb..., mire rájöttünk, hogy középen kicsit berogyott az alja, ezért csálé az ajtó. -
varsam
őstag
válasz
pweisz
üzenetére
Én személy szerint 1 méternél szélesebb szekrényeket nem csinálok. A fölött egy polc már simán hajlik, cipelni nagyon nehéz. A tiédet én minimum 3 darabból raknám össze. Azok az illesztések alig látszódnak, az ajtók meg úgyis eltakarják.
Btw én függőlegesen is elvágom őket, könnyebb 2db 1200-as egymásra rakni, mint egy nagy 2,5 méterest elcipelni, felállítani. Nagyon nézd meg mi hogy fér el, be tudsz el fordulni a szobába, ha lépcsőzni is kell akkor pláne át kell gondolni mi hogy fér el, + lift stb... -
varsam
őstag
válasz
RAiN91
üzenetére
Ilyen vékony falnál minden a fúráson múlik. Én ilyenkor mindig fokozatosan, 4-5-6-8-as szárakkal megyek neki egymás után, sima ütvefúróval, nem fúrókalapáccsal. Tudom nem betonba való, de jó szárakkal menni fog (pl Bosch CYL-9) és nem szakad át a másik oldalon.
-
varsam
őstag
válasz
kavalkád
üzenetére
Nekem egy MAKITA DJV181Z van, ez akksis, nincs kábel, én már emiatt szeretem. Amúgy pontos, erős gép.
Két hátránya van, az első, hogy bekapcsoláshoz először a lakat gombot is meg kell nyomni, majd utána a bekapcs gombot, amik nem túl ergonómikusak, nem áll rá a kéz. A másik, hogy először csak kis sebességgel indul meg és amint terhelést kap, akkor pörög fel. Ezt jó lenne kikapcsolni, semmi értelmét nem látom, csak fölöslegesen szaggat az elején. -
varsam
őstag
válasz
liszi70
üzenetére
Ezek a golyósak tényleg sokkal-sokkal gyengébbek egy Blumnál, nem egy liga. Egy 90 széles fiók teljesen hétköznapi egy modern konyhában, 120cm azt hiszem a gyári megadott maximum.
Szerintem elég a 40kg-os sín is [link] , de vehetsz nagyobbat ha gondolod, nincs nagy különbség és akkor tuti. -
varsam
őstag
Tudtok ajánlani valami jóféle excentert?
Most van egy Bosch GEX 125-150 AVE gépem, aminek másodszorra törik el a tányért rögzítő része (826-os alkatrész legalsó része), nagyon bosszantó módon. Nagyon jó gép, jó vele dolgozni, de nincs benne szerintem 30 üzemóra összesen és másodjára hal meg. Valami öntött alu ez a rész és egyszerűen kettétörik.
Most megveszem bele újra az alkatrészt (gari már lejárt), de el fogom adni és kellene helyette valami más 150-es gép, hasonló 50-100eFt-os árkategóriában). -
varsam
őstag
válasz
generatoros
üzenetére
Móricka rajz, de talán így érthető. A nyíl az ajtó csukódási irányát mutatja, a piros kör pedig a kérdéses pontot, amit az alsó esetben kiszabhat, meggyengíthet a sok ütés miatt, ha nincs csillapítás az ajtókon.
Tolóajtós szekrénynél én is mindig úgy csinálom, ahogy a felső képen van.
Az eredeti problémára reagálva, nyilván ott jobb lenne az alsó megoldás. Magyarázd úgy nekik, hogy így oldalról nem látszik a bútorlap éle, hanem szépen végigfut... Amúgy ha jól megcsavarozod mindenhol (felső kép szerint), pláne ha teli lapot teszel hátfalnak és ott is végig csavarok mondjuk 20-30 centinként a 250-es hosszon, akkor nem fog leszakadni. Annyi, hogy a falra legalább 4, de inkább 6 helyen megfogatnám, mert lesz súlya a teli hátlap miatt.
-
varsam
őstag
válasz
AeSDé Team
üzenetére
BLum Aventos HF kell neked, de ne a Csercsicstől vedd, vannak jóval olcsóbb helyek is, pl: [link]
-
varsam
őstag
válasz
pali923
üzenetére
Köszi mindkettőtöknek, ma is tanultam valamit.
Nem tudtam, hogy ezeket ilyen magas fordulaton kell hasznáni. Sima fúróba foghatót használtam már, 3-4 lyukat vitt is szépen csempébe de utána lekopott róla a gyémánt réteg.
Vagy ezek is csak ennyit bírnak? Hűteni kell ezeket közben? -
varsam
őstag
-
varsam
őstag
válasz
pali923
üzenetére
Szerintem maradok a lazúrnál, köszi a válaszokat!
Más:
5cm vastag betonfalba (panelház válaszfal) milyen dübellel tennétek fel konyha felsőszekrényeket?
Már most várom, milyen jó lesz kifúrni ezeket a lyukakat. Úgy gondoltam hogy fokozatosan, 4-6-8mm átmérővel megyek neki, sima ütvefúróval, nem kalapáccsal, nem akarom átütni (volt már ilyen) -
varsam
őstag
Sziasztok,
úgy látom épp témába vág. Erről a festékről mit gondoltok: EPODEX ACRYLIC PROTECT+ Kültérre is ajánlott, valami akril cucc...
Kerti kiülőt készítek épp, lesz konyharész aminek a korpuszát festeném ezzel, ami vagy rétegelt lemezből lesz vagy táblásított fenyőből, illetve van pad is, amit erdei fenyőből csináltam már meg. Tető alatt lesz minden, direktben ázni nem fog, nap csak részben éri majd.
Jó lenne a sima vékonylazúr is, de ennek jobban tetszik a színválasztéka. -
varsam
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Én amivel eddig találkoztam Falco, Egger, Kronospan azokból mindből volt, de persze utána kell kérdezni szín specifikusan
-
varsam
őstag
válasz
Vismajor01
üzenetére
Lapszabászatot keress. Melyik városban keresel? Biztos tud itt valaki ajánlani.
-
varsam
őstag
válasz
Vismajor01
üzenetére
A munkalapokból van 90cm széles változat is, nem csak a normál 60-as, igaz kb kétszer annyiba kerül. Illetve létezik hozzájuk 8mm vastag úgymond hátfal, amit a munkalap fölé a "csempe helyére" szoktak tenni, abból is tudsz magadnak vágatni, vagy ha szerencséd van, akkor létezik a munkalap színéből normál 18mm-es forgácslap is. Ezekből tudsz választani, meg kell nézni melyikből jössz ki a legjobban.
-
varsam
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Tök jó ötlet, nagyon tetszik még mindig.
Esetleg a lábakról tudnál linket adni, hogy mit raksz fel?
A fiókok amúgy tip-on nyitásúak? Ha igen, nem zavarja a tulajt hogyha belerug véletlen akkor kinyílik? -
varsam
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Azta, ilyet se láttam még, nagyon ötletes és szép megoldás.
Szabad kérdezni hogy oldottad meg? Milyen magas így a lábazat? Min állnak egyáltalán a bútorok, van valahol szintezhető láb? Jól látom valami box rendszerű fiókvasalat van ugye? -
-
varsam
őstag
Használtok falfúráshoz porelszívó adaptert? Pár hete youtube-on jött velem szembe a Festool cucca (Festool Elszívófej fúráshoz D 27-BSD), múlt héten rendeltem egyet, tegnap pedig élesben teszteltem konyhaszerelésnél. Röviden, szuper cucc. Olyan erős vákumot képez, hogy meg sem moccan a falon és semmi pormaradvány nem marad utána. Eddig mindig egy kézzel a porszívó csövét fogtam a fúrószár alá vagy valamikor egy lapátot. Itt mindkét kéz szabadon marad, ami nem baj ha egy létrán kell a 240-en lévő felső szekrények rögzítő helyeit furogatni.
9500Ft volt, szerintem megéri.
YT videó róla -
varsam
őstag
Tegnap az egyik kollégának sikerült a lapszabászgéppel megszabadítania magát egy ujjpercétől
Bal mutatóujján már nem kell körmöt vágnia. Valami kisméretű alkatrészeket darabolt, miután eltolta a munkadarabot, visszahúzta a kezét a penge felé és le is kapta az utolsó ujjpercét azonnal. Hasítóék nem volt fent, az most megvédte volna... 2 óra ügyelet, bekötözték neki, miután visszajött, akkor találta meg a levágott darabot a padlón, szép tiszta vágás volt...
Fáradt volt, sietett, nem volt tiszta a feje, csak pár gyors vágás és hopp, meg is van a baj.Van most olyan ipari fél vagy egésztáblás gép, ami itthon is beszerezhető, nem 10+ millió Ft és van benne ilyen védelem? Ahogy nézem a Festoolnak van sawstop-os gépe, de az csak jobsite, a Feldernek van hasonló megoldása, de 30k€ az alapgép. Kettő között van valami?
Vigyázzatok magatokra!
-
varsam
őstag
Nekem akkus Makita van, én nagyon szeretem a mai napig.
-
varsam
őstag
58e-ért már kapsz egy Scheppach merülőt, ár/értékben teljesen jó és sokkal szebb vágásképet kapnál ezzel mint egy szúrófűrésszel akármilyen kiegészítővel.
-
varsam
őstag
válasz
Viktoár
üzenetére
Köszi szépen!
Igen, ennyit lejt az egész. Én meg nem néztem be előre rendesen, mondván azt a pár centit majd kihozom a menetes szárakkal.... hát van benne majdnem15cm különbség, de akkor már le voltak vágva a gerendák egyenlő hosszúra. Ezt kicsit benéztem, de annyira talán nem lett gáz. Mindenre nem lehet figyelni...
-
varsam
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
hu, ez ám a sz$patós konyha, ennyi munkalap toldást összehozni, de nagyon jó lett, le a kalappal. A lépcső pláne
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óra topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- PlayStation 5
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- NBA és kosárlabda topic
- További aktív témák...
- Lenovo A285 12,5" FHD - Ryzen 5 pro 2500U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, számla, garancia
- KFA2 8 GB GeForce RTX 3070 Ti - garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4143
- Apple iPad Air 5.Gen 64GB 100% (1év Garancia) - AKCIÓ
- HP EliteBook 840 G6, G5 14" i5, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, van

Bal mutatóujján már nem kell körmöt vágnia. Valami kisméretű alkatrészeket darabolt, miután eltolta a munkadarabot, visszahúzta a kezét a penge felé és le is kapta az utolsó ujjpercét azonnal. Hasítóék nem volt fent, az most megvédte volna... 2 óra ügyelet, bekötözték neki, miután visszajött, akkor találta meg a levágott darabot a padlón, szép tiszta vágás volt...