Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz anonym1s #39102 üzenetére
Nem azt írtad, hogy venni akarsz, hanem kérdezted, hogy melyik a legjobb
Ha nem használod ki az A410-ben a DAC-ot, akkor elég az A400-as. És az egy huszassal olcsóbb. Tegnap épp ezt kérdeztem a szakiktól, hogy vane eltérés képben és hangban a két lejátszó között, ha HDMI-n megy a jeltovábbítás.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
-
robi-k
őstag
A hivatalos OPPO oldalon csak nem fogják leírni, hogy a készülék "okosítható" médialejátszóvá és kikapcsolható benne az összes védelem (Cinavia, iso és írott lemez lejátszás blokkolása, stb.)
A jogvédők ezt nem igen néznék jó szemmelMagán véleményem az, hogy az OPPO a legjobb médialejátszóm, ami ez idáig megfordult nálam
[ Szerkesztve ]
-
Snark
csendes tag
Sziasztok! Tanácsotok szeretném kérni, fullhd filmek lejátszásához keresek egy olyan médialejtászót, amelybe tehetek HDD-t.
A Mede8er MED800X3D-WiFi és a Popcorn Hour A-400 tűnik esélynek eddig. Ti melyiket ajánlanátok?
Nagyon fontos, hogy a szüleimnek lesz ajándék, tehát egy könnyen kezelhető, magyar nyelvű menü a legelső szempont, utána jönnek az egyebek.
Szerintetek mi különbözteti meg ezt a két modellt? Esetleg van más modell, amelyben érdemes lenne gondolkodonom?
Nagyon köszönöm a segítséget előre is.
-
-
anonym1s
őstag
Nem oldott az meg semmit. A hianyos, szar codec csomagot nem oldja meg egy szar patch.
Jol mondja BBeci, altalaban avi filmekkel van gond, de elofordult mar mkv fajlokkal is.Legutobb 2 hete volt gondom vele. Egyik filmnel csuszott a hang a kephez kepest, majd kis ido mulva kiirta hogy "pal hang korrekcio" (vagy valami hasonlot) es attol kezdve szinkronban volt, de akadozott a hang, majdnem olyan zavaro mint amikor nem volt szinkronban.
A wd es lg teveim, plusz a laptop lejatszak rendesen, a dune nem.[ Szerkesztve ]
-
dh66e
veterán
válasz anonym1s #39112 üzenetére
Elhiszem de azokat a forrásokat megnézném szóval priviben küld át a release-t és ránézek.Nekem is van itthon avi,mkv de egyetlenegy nem produkált olyanokat mint amiket leírtál. Divx az nálam kilőve.Ezek szerint szerencsém volt.
Dune-nek jelezted a hibát?[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
Sziasztok, 30-40k körül van valami best buy lejátszó? Semmi extra igény, HD és FullHD mkv-k felirattal, néhány avi a gyerekeknek, mindezt NAS-ról. TV-be HDMI, erősítőbe optikai kábel. 3D nem kell. Youtube-on kívül netes cuccok sem kellenek, viszont a youtube legyen kényelmesen kezelhető és használható sebességű. Kb. ennyi.
-
ricsik
őstag
Már egy ideje nem követem a média lejátszókat. Tudnátok ajánlani 30-40 között valamit kollégámnak? 720P mkv. Tecső és wifi előny, de nem feltétel. Köszi. A Mederen kívül.
[ Szerkesztve ]
-
HagaNRG
őstag
Sziasztok!
Az AC Ryan lejátszókkal mi a helyzet?
Valahonnan minőségi, márkás termékekként élnek bennem... De ha tévedek, akkor épp az ellentéte. Érdemes ezekkel foglalkozni? -
dgyuri0123
nagyúr
-
őstag
A Popi A410 sztereo DAC-ja überelné az Onkyo 3007-ben lévőt?
-
őstag
válasz dgyuri0123 #39125 üzenetére
Nem tudom kipróbálni, mert még vásárlás előtt állok és latolgatom, hogy 400/410 legyen a végeredmény. Nem szeretnék plusz 17000 Ft-t kiadni olyan képességért, amit nem használok ki.
-
őstag
válasz dgyuri0123 #39128 üzenetére
Az tudomásom szerint, illetve a technikai paramétereket nézve - a memória méretétől eltekintve - szinte ugyanaz.
-
SteveButabi
csendes tag
Üdv!
Édesanyámnak karácsonyra medialejátszót szeretnék, egy kis külső laptop vinyóval.
Amire kell:
-Néha rámásolok filmeket max 720p, felirat kezelés abszolult nem érdekes
-Zenét hallgatni (mp3)
-Az unokákról készült képeket nézegetni
-HDMI-n TV-vel összekötve
Internet nincs, hálózat lényegtelen.Azért érzitek, hogy nem egy nagyfelhasználóról lesz szó.
A fenti követelményt ma már gondolom minden gond nélkül teljesíti, a leges legfontosabb szempont a KÖNNYŰ KEZELHETŐSÉG ÉS MAGYAR NYELV, mivel anyukám nehezen tudja használni a műszaki dolgokat.
Asus play mini V2 vagy vmi androidos XBMC-s megoldás között vacilálok, de nyitott vagyok mindenre. Természetesen minél olcsóbban szeretném kihozni a dolgot, de nem a megbízhatóság rovására. Cégesen veszem, tehát a magyar forrás plusz pont.Minden ötletet, vélemény előre is köszönök!
-
gógyi
aktív tag
válasz dgyuri0123 #39132 üzenetére
Próbált már valaki ilyen tápot?
-
robi-k
őstag
Én próbáltam (kaptam az A410-hez). Mivel nem próbáltam a popi A410-es DAC részét, arról nem tudok nyilatkozni, de a HDMI-n sem képnél, sem hangban nem hozott észrevehető javulást.
Megjegyezném, hogy könnyen megeshet, hogy egyszerűen csak gyenge a rendszerem ahhoz, hogy ilyen különbségek már láthatóak/hallhatóak legyenek -
őstag
válasz dgyuri0123 #39131 üzenetére
Ez a táp jó ötletnek tűnik.
-
dgyuri0123
nagyúr
Én sajna még nem, de biztosan jót tesz mind a hangnak, mind a képnek.
A gyári kb.1000 Ft-os táp semmit sem finomít a hálózat zavarain és az interferenciákat is "gyűjti" rendesen.
Nem véletlenül léteznek hálózati szűrők sem. Ha lesz picike + a zseton a zsebemben, biztosan befizetek egyre.
Persze nem lenne baj, ha jelentkezne olyan is, aki használja.
(#39134) robi-k: megkérdezhetem, milyen erősítőd van?
Bejáratott táp volt, vagy dobozos új?
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Multibit
nagyúr
Ha már tuning táp, akkor az egy masszív, jól stabilizált, analog tápegység legyen! Kisjelű eszközön sokat dob a ma elterjedt kapcsolóüzemű gagyi helyett. Az aranykorban bizonyos "elborult" gyártók néha még teljesítményerősítőhöz is stabilt tápot építettek
-
robi-k
őstag
válasz dgyuri0123 #39136 üzenetére
Denon AVR-4310
Bejáratott táp volt. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz Multibit #39137 üzenetére
Miért ne tegyünk ilyet is elé, mert ettől biztosan jobb lesz?
Szerintem ésszerű határokon belül mozogva is lehet találni megfelelő tápot. A gyárinál biztosan sokal jobb a Microsoft-os is. A Lejátszó-n is írják, hogy képben-hangban sokat javíthat a minőségen.
Persze próba cseresznye.(#39138) robi-k: nincs további ötletem, de azért szívesen kipróbálnám
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Mezga Aladár #39140 üzenetére
Ezt azért nem értem, mert pl. a külső Dac-om USB kábelének a cseréje után határozott a javulás, vagy a Med600 is egészen másképp (jobban) szól HDMI-n, mint az elődje egy WD Streaming, pedig nem milliós az erősítőm, sem a lejátszóm. De egy villásdugó forgatás is meglepő eredményeket hozhat nem csak a High Endben, hanem jóval alatta is. Akkor pl. a Med600 külső tápjának a cseréje nem hoz semmit ugyan azon a rendszeren?
A Popcornhoz létezik gyári belső táp tuning, sok pénzért. Ha ennyire nem ér semmit ezen a szinten, akkor miért csináltatják sokan? Placebo?
Ettől függetlenül lehet, hogy ez a táp fabatkát sem ér.....
Ha érdekel elolvashatod itt: [link]Idézet az oldalról:
"A táp 12V-os csatlakozóját lecseréltük a lejátszókba illeszkedő, teljesen fém dugóra, az eredeti kábelét vastagabb, műanyag szövet borításúval helyettesítettük, amelyre egy ferritgyűrű is került a további zavarszűrés érdekében. Ezen tápegységre cserélve a lejátszók gyári tápját mind a kép-, mind a hangminőség terén érezhető javulásra számíthatunk. Minél minőségibb a tévénk, projektorunk, illetve hangrendszerünk, annál látványosabb a tápcserének köszönhető minőségváltozás mértéke: élesebb kép, pontosabb színreprodukálás, tisztább, részletesebb hangzás. Ha többféle USB-s eszközt is szoktunk a médialejátszónkra kapcsolni, ezek áramfelvétele kevésbé befolyásolja mostantól a lejátszó működését, hiszen ez a táp könnyedén biztosítja mindegyik periféria számára a szükséges és stabil áramerősséget és feszültséget (bár természetesen ezen eszközökről is érkezhet további zaj a lejátszóra). Nem csak a médialejátszónk és kiegészítőinek áramkörei működnek azonban stabilabban, de a HDMI és egyéb kábeleken csatlakoztatott készülékekhez is kevesebb zaj érkezik ezentúl a lejátszónktól, így ezen eszközök is precízebben, kevesebb hibával állítják elő a képet és hangot."
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
devil-k
nagyúr
válasz dgyuri0123 #39141 üzenetére
Aki komolyabban akar sztereózni, az úgysem Mede8er vagy Popcorn lejátszóval nyomatja a rock 'n' roll-t. A sztereó még egy nagy útvesztő, nem véletlen nem megyek el abba az irányba.
- mozi bolondéria -
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz devil-k #39142 üzenetére
"Mindezek alapján a Microsoft módosított tápját elsősorban a nagy képernyős tévével (50"-től), bármilyen projektorral, és/vagy felső kategóriás házimozi-erősítővel rendelkező Popcorn Hour A-2x0/300/400, Mede8er, Dune HD TV-303D és Smart B1/D1/H1 lejátszók tulajdonosainak ajánljuk megvételre."
Pedig ez az ajánlás nem másról szól.
Valamint ismét ide bököm:
"Nem csak a médialejátszónk és kiegészítőinek áramkörei működnek azonban stabilabban, de a HDMI és egyéb kábeleken csatlakoztatott készülékekhez is kevesebb zaj érkezik ezentúl a lejátszónktól, így ezen eszközök is precízebben, kevesebb hibával állítják elő a képet és hangot."
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
devil-k
nagyúr
válasz dgyuri0123 #39144 üzenetére
Okés, ezt elismerem, elfogadom, de Te is tudod, hogy aki komolyabban foglalkozik ezzel, vagyis igazi sztereós, pontosabban "hifista", az nem ezt a két eszközt fogja választani forráskészüléknek zenélésre.
Nem tudom, hogy hallottál-e már Popcornt zenélni (sztereó), de embert lehetne vele ölni.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Dorian
félisten
válasz dgyuri0123 #39144 üzenetére
Hivox-ot kérdeztem erről, szerinte csöbörből vödörbe ez a "tuning táp". Rendes lineáris tápnál akkor már nem szabad lejjebb adni.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz devil-k #39145 üzenetére
"Nem tudom, hogy hallottál-e már Popcornt zenélni (sztereó), de embert lehetne vele ölni."
Vagy inkább az erősítőd a korlát?
Én is azt hittem, hogy MP-el nem lehet zenét hallgatni.........aztán megvettem a Nad-ot.
Simán veri a Pioneer DV668-amat, ami egykoron 260e Ft volt és nagyon nagyra becsültem a minőségi analóg hangját.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
BBéci
legenda
válasz dgyuri0123 #39147 üzenetére
De Te a NAD-hoz HDMI-vel csatlakoztattad a lejátszót. Devil-k viszont a lejátszó analóg sztereó kimenetéről beszél.
Ismerem a DV668-at, volt nálam, használtam, szerettem. De eszembe nem jutott - néhány próbálkozás után - CD-t lejátszatni vele, csakis DVD-ket.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Mezga Aladár
veterán
válasz dgyuri0123 #39147 üzenetére
Hmmm.. Én csak a hang-részéről nyilatkoznék. Pch a-210 egy nagyon komoly rendszerbe illesztve, jól kiszolgálva, tápszürő, légpárnás állvány, sdd belsőmeghajtó.
Analóg kimenet minősíthetetlen, max a tv csipogók megszólaltatására alkalmas.
Koax spdif, itt már sokkal jobb, de feldúsult búgós basszus, homályos térleképzés kemény magas tartomány
Tesztelve belső hdd, külsö tápos hdd, nfs hálózati fájlrendszer.
Próbaképpen telepítve mpd szoftver, itt javult a hangminőség egész jó volt.Véleményem, közepes a vas, érdemes belekukkantani hogy van megcsinálva a csatlakozó panel, és a hangra alkalmatlan szoftver.
Minek ide lineáris táp. A forgalmazó reklámszövege......el kell adni. Trabiba vpower. Szerintem.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Vezetékes FEJhallgatók
- Windows 11
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Anime filmek és sorozatok
- DIGI kábel TV
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest