Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
devil-k
nagyúr
UPC 240-es netem van. Az tény, hogy a hálózat összeállításakor figyeltem minden szempontra.
Most költözik a mozi egyik szobából a másikra és ide net kábelt is be kell húzni. Gondolkoztam a CAT6A kábelen, ami nem is lenne drága (150 Ft/m), viszont 1 db dugó rá 2.800 Ft... (Jah, és a fali aljazat, patch kábel...) Nos, ebből kellene nekem 12!!! A mostani kábelre pedig 100 Ft...
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Multibit
nagyúr
-
devil-k
nagyúr
válasz Integra #38106 üzenetére
De, az is jó, csak a jövőre gondoltam olyan téren, hogy ki tudja, hogy 3-4 év múlva milyen sebességű internet lesz és emiatt nem szeretném újrakábelezni majd a szobát. A CAT5E 1000 Mb/s átviteli sebességig megy, és aztán?
Ezért szerettem volna CAT6A-t, de horror áron van a csatlakozó rá és a fali aljzat is.
Így FTP kábelt fogok használni, ami árnyékoltabb és stabilabb...
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
mivamma
senior tag
-
B.attila
tag
Popi A-400 (SYNOLOGY)
hálózatról a a BD nem megy 3D meg sem próbáltamA-400 at csak az vegyen akinek rendben vannak az idegei és hajlandó sok szívatást elviselni a BRILIÁNS képért
[ Szerkesztve ]
Cuore Sportivo
-
Patice
Topikgazda
Dune HD-TV301 + Synology DS213 + CAT5e kábelek + TP-Link1043ND router.
NFS-en és Sambán is akadásmentes a BD50 is. Letöltés persze mindig megy a háttérben (beszabályozva), de alacony prioritással.
Kényelmes.
[ Szerkesztve ]
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
-
-
mivamma
senior tag
válasz devil-k #38114 üzenetére
Magánszemélyként nem használok cat6-ot (nehezebb megküzdeni vele mint egy anakondával ), de a munkám folytán találkozom vele elég sokszor. Biztos lehet, én még nem próbáltam (cégre veszek mindent). De egyet tudok, messze a legjobb árakat kínálják a hálózatépítés terén!
" Aki legény éjjel, legyen nappal is éjjel! "
-
Panthera
őstag
Sziasztok!
Visszaolvastam, de nem találtam meg a választ. Létezik most olyan média lejátszó (ami azért minőségibb), amelyen van analóg 5.1 audio kimenet (3 x rca)?
(Lehet külön venni átalakítót, de egyben nekem szimpatikusabb lenne.) -
Panthera
őstag
Köszi!
És vásárlásnál mostanában szokás még figyelni, hogy milyen chip van egy ilyen lejátszóban? Korábban amikor itt (?) jártam ez téma volt úgy emlékszem.Az ajánlott márkákkal nagyjából tisztában vagyok (Dune, Popi), de tudnátok mondani típust?
(Kezdő hsz-be nem akartátok még beleírni? Nem kötözködésképpen kérdezem, delaikusoknak hasznos lenne.)[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Panthera #38122 üzenetére
Annyira kevés az ajánlott készülékek száma, hogy nem nehéz eligazodni közöttük.
Vedd hozzá az említettekhez a Mede8er-t és a WD TV-t és annyi.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Chrys_
addikt
A HEVC támogatására új HW-t adnak ki a gyártók, vagy meg tudják oldani sw-oldalon is? Esetleg ez nem megoldható, mert túl leterhelné a processzorokat?
-
B.attila
tag
válasz devil-k #38114 üzenetére
Gigás a hálózat és nem megy de nem is érdekel már van benne egy 3Tb az elég mindenre
de a hálózati lejátszástól függetlenül is rengeteget lefagy, szinte nem telik el úgy nap hogy ne kelljen villogó pirossal újra indítanom
de a képminőség miatt inkább szívok mert nem láttam még ehhez foghatót
Cuore Sportivo
-
Multibit
nagyúr
Az a ZyXel valóban jó masina, de figyelembe kell venni, hogy milyen CPU-val és mekkora RAM-mal van szerelve. A torrent - ha nem tartják kordában -, könnyen meg tudja fektetni az alatta lévő vasat. Bizony el kell fogadnod, hogy masszív párhuzamosan terhelés esetén segíteni kell a NAS-odon! Vagy alkalmazod a "human load balancing"-et, vagy veszel egy erőgépet (az a baj, hogy az utóbbi megoldás fáj a zsebnek).
A LAN-od stabil gigabites? A routered kellően erős? Első lépésként meg kell keresned a gyenge láncszemet a hálózatban![ Szerkesztve ]
-
Madwe
nagyúr
A netnek semmi köze ehez, sőt ha gyors pont rossz... Van egy gigabites belső halod mondjuk. Ezen a belső lejátszás ugye gigabites sávszélességet érhet el. Viszont minden egyéb, nem a lejatszassal kapcsolatos hálózati tevékenység a gigabites sávszélességbol vesz le valamennyit. Pl ha csak 10mbps neted van, akkor max 1 gigabit mínusz 10 megabit juthat a videóra (ha más nem fut) ellenben ha gigabites neted van es maxon pörög, lehet semmi sávszélesség nem jut a videonak. Azaz minél gyorsabb a neted, annál jobban tudja leterhelni a belső halod, annál rosszabb lehet a videó lejátszás (ha nem figyelsz erre) pl a torrent, hálózati másolás is megy, pl pcrol nasra másolsz, az megint csak rontja a helyzetet, mert a nason a ram proci elfogyhat, s ha nem ssd hanem hdd van benne, akkor az írás olvasási sebessége is lehet a szűk keresztmetszet.
De azt felejtsétek el hogy a belső halotok sebessége a nettol függ, mert nagyon nem.
[ Szerkesztve ]
-
Panthera
őstag
válasz devil-k #38123 üzenetére
Főleg HD-s avi, mkv, iso. 3D nem fontos (de ha tudja, az nem baj). Tv okosítás nem érdekel.
A régebbi anyagokat is viszik általában?Van egy külső rack-es 2,5 HDD-m, az lenne a forrás. (Érdemes rekeszest venni hogy beletegyem, vagy annak csak helyfoglalás szempontjából van jelentősége?
42" led tv, de opcionálisan full hd-s dlp projektor is bejöhet még a képbe.
Néztem, hogy a legolcsóbb dune és mede8er az 45e körül van, 30 körül gondolkoztam, de nyilván Ti meg tudjátok mondani, hogy elég-e nekem egy olcsóbb wd pl.
[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
válasz Panthera #38131 üzenetére
Ha nem jönne be a vetítő, azt mondanám, hogy vegyél WD Live Stream-t, de inkább Med600-t. (De leginkább Popcorn A400/410, mivel a képminőség agyonveri az előző két lejátszót).
A HDD-hez meg érdemes dokkolót venni és úgy hozzákötni a médialejátszódhoz. Viszont ha a a dokkoló árát nézem, akkor már lehet érdemes Med800-at venni, amibe pakolhatsz is HDD-t a "gyomrába". Ilyen szempontból kényelmesebb. VISZONT, a Popcorn A400 akciós most, a Med800-hoz képest az árkülönbözet 13.700 Ft. Ebbe is tudsz HDD-t rakni, a vetítőhöz a legjobb.
Sok mindentől függ ez a dolog... De ha BD-t néznél, már könnyebb lenne ajánlani ilyen téren. AVI-hoz nem vennék drágább lejátszót.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Met
nagyúr
Sziasztok!
Van egy Egreat R6 C-m, mostanában néha ledobja a drive-ot.
Ha vennem kellene valamit mert ez végleg megadja magát akkor mit javasolnátok? Ennek elégedett vagyok a lejátszási tudásával de két plussz funkció kellene, belső hdd (cserélhető) és hálózat (hogy hálózaton keresztül tudjak felmásolni rá filmeket)."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Panthera
őstag
válasz devil-k #38132 üzenetére
Köszi!
Így most már tisztább , csak ki kell találnom mit akarok."De ha BD-t néznél" - pontosan mit szoktatok BD alatt érteni, nagyméretű rip - mkv, iso, ugye?
Ja, még valami. Ezeken mindig van optikai vagy koax kimenet (mede8er, popcorn)? Pl. ha csak hdmi lenne, akkor úgy szokás összekötni, hogy először az erősítő, utána onnan hdmi-n tovább a kép a tv-re vagy projektorra?
[ Szerkesztve ]
-
Panthera
őstag
Azért is kérdezem, mert valahol olvastam arról, hogy hdmi 1.4 alatt nem tudja némelyik erősítő (?) felbontani a képet és a hangot.
-
Dorian
félisten
válasz Panthera #38135 üzenetére
BD alatt az eredeti BD ISO-t, érintetlen kép-hangú remux-ot, esetleg nagy duzzogva a BD25-öt értjük. Ilyen 10-15 MB-os mkv-kat semmiképpen.
Igen, normálisabb lejátszókon van a HDMI mellett optikai vagy koax hangkimenet. De ha az erősítőd is képes rá, jobban jársz, ha HDMI-t használsz.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
devil-k
nagyúr
válasz Panthera #38135 üzenetére
Ezért is írtam, hogy vetítéshez BD-t (Blu-ray) javasolnék. Ne feledd, hogy egy nagy vásznon az AVI-k és a mókolt MKV-k hamar elvéreznek...
Ezeken a lejátszókon mind van HDMI kimenet. Ha az erősítőd tudja fogadni a HDMI-t, akkor tessék azt használni.
Médialejátszó >>> erősítő >>> TV
Vetítő >>> erősítő <<< médialejátszóAhogy Dorian is írta:
BD
BD ISOBD 3D
BD 3D ISOBD remux
(ez érintetlen BD, csak a felesleges felirat, szinkron, menü, extra van letakarítva róla. Így akár 15-20 GB-os is lehet "spórolni". Én ezeket részesítem előnyben, nekem az előbb felsoroltakra nincs szükségem. Megtartom az eredeti hangsávot, esetleg a magyart, a két feliratot és ennyi). Ennek a forumátuma MKV. Figyelem! Ne tévesszen meg a "mókolt" 10-15 GB-os MKV verziókkal, amik valamilyen csonkításon esnek át. Egy remux MKV kb. 23-40 GB is lehet, de ez lemeztől függ.BD25
Itt általában úgy csonkítják meg a BD-t, hogy valamilyen minőségromlás lesz a következménye (hang és kép). A cél, hogy egy BD50 ráférjen egy BD25-ös lemezre. Persze, ha az eredeti BD nem haladja meg a BD50-t, akkor ilyesmiről nem beszélhetünk.[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
kabar
senior tag
válasz Panthera #38136 üzenetére
Az 1.4-es HDMI csak akkor gond, ha ARC vagy 3D kell. Más esetben jók szoktak lenni az erősítők. Bár a nagyon régieknél meg volt olyan, hogy a HDMI-t csak kapcsolták. Akkor a hangot külön még RCA-n vagy optikain le kellett venni.
[ Szerkesztve ]
"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
djnice
veterán
Kis érdekesség: [link]
8911,1186,8671,8672 képminőség teszt DVD filmmel
Panasonic Plasma 55VT50E
THX Cinema Mode
contrast 36
brightness 0
Color 30
SHARPNESS 5/10 -
Patice
Topikgazda
válasz Mezga Aladár #38142 üzenetére
1186 = Realtek chip --> pl. Med8er 600/800/1000
8671 = Sigma chip --> pl. Dune HD-TV101/301
8672/73 = Sigma chip --> Dune HD-TV102/303
-
BBéci
legenda
válasz Mezga Aladár #38144 üzenetére
Kissé régi ahhoz, hogy bekerüljön a ma kapható modellek közé egy összehasonlító tesztbe.
Lehet, hogy én vagyok ügyetlen, de csak állóképeket találtam, amik egy filmlejátszó készülék minőségének demonstrálására alkalmatlanok.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Patice
Topikgazda
válasz Mezga Aladár #38144 üzenetére
Popi A200/210 (és Dune HD Max, Duo, Smart B1, D1, H1 is) Sigma 8643-as chip
Állítólag ettől a chiptől a mostaniak már jobbak.
-
BBéci
legenda
válasz Patice #38146 üzenetére
Lehet, hogy jobbak, de az Epson TV9200 által vetített képen ez nem látszott, amikor a Connect vs. Base 3.0 összehasonlítást végeztem.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Vezetékes FEJhallgatók
- Windows 11
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Anime filmek és sorozatok
- DIGI kábel TV
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest