Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
odipapa
senior tag
válasz Mezga Aladár #38403 üzenetére
A kérdés és a válasz is az adott eszközre vonatkozott.
-
Alemida
tag
Sziasztok,
Melyiket ajánlanátok használtan megvételre a kettő közül:
Mede8er MED600X3D (35ezer) vagy Popcorn Hour A-200 (19ezer)?
Köszi!
-
kissdani
senior tag
válasz erdoke #38404 üzenetére
Sajnos igy se jó! Közvetlenül szeretném neki megadni a asztali gép hdd-jének az elérési utját de sehogy se sikerül! Elmondaná valaki hogy is néz ki az elérései ut?
85XH9096B_UE75MU7000_Optoma HD33_Galaxy S10+_AGM A8_MSI GE73 7RD Reader_PS5_Denon AVR-X2500H_JBL ES 5.2_Dune HD Base 3D_Asus AX88U-N18U_Logitech Harmony Ultimate One_Samsung HW-K550_Synology DS918+_
-
cdl
senior tag
válasz Alemida #38407 üzenetére
Én a Med-et venném.
A Popi még műanyag házas, ventis, régi.Ha már itt vagyok: Popi a400 használható most már?
Lassan beesik az ára az elérhető kategóriába, elgondolkodtam rajta.
Vagy ha a megjelenítő nem indokolja (Samu plazma,51" , )Med 600 legjobb döntés?[ Szerkesztve ]
-
-
djnice
veterán
válasz odipapa #38413 üzenetére
Szia, közben próbálgattam a lejátszót pár órát. Eddig nem vettem észre, de sajnos a 23.976 fps-es mkv-knál néha megdöccen a kép, a motionbars m2ts fájl segített diagnosztizálni.
Szóval az eddigi tapasztalatok:
1080p23.976 - néha megakad a kép, de ahogy nézem nem mindig 41 másodpercenként
1080p24 - tökéletes, nincs akadás
1080p25 - akadozó lejátszás, néha felgyorsul a kép
1080p50 - lassítva játsza leA fejlesztőnek jeleztem a problémákat, mivel még csak kb 1 hónapja van hozzá OpenELEC, javítani fogja (ha tudja és nem a hardveren múlik).
Az S802 boxokhoz egyelőre az AMlinux ami elérhető, azzal nincs tapasztalatom.
Android alatt nem jó a lejátszás, az az oprendszer alkalmatlan korrekt médialejátszásra, ezért is leszek kiváncsi az új Cloud Media lejátszóra.
[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
válasz djnice #38414 üzenetére
Erről már volt szó régebben is a topikban, hogy az Androidról való lejátszás enyhén szólva is hagy maga után kívánni valót.
(#38416) djnice
Az okés, de több emberrel is beszéltem, akik valamilyen "noname" eszközt használnak (Androiddal) és mondták, hogy borzasztó vele filmezni.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
betyarr
veterán
üdv!
himedia hd910a-m van és mostanában önállósodik: változtat a képarányon.pl vagy 16:9-es képet ad fekete csíkkal alul felül,vagy nagyítja a képet és levág belőle.gépen néztem,ott minden gond nélkül megy full képernyőn csík és levágás nélkül.
a lejátszó távján ha az aspect ratio-t ha állítgatom,akkor egyszercsak beugrik a teljes képernyőre levágás és csík nélkül.de ez csak addig tart,amíg vége nincs a filmnek,utána lehet megint szórakozni ezzel.mi a nyavaja lehet ez?
bocs ha nem jó helyre írtam... -
odipapa
senior tag
Sziasztok!
A med600-ast lehet utólag wifi stickel okosítani?
(tudom hogy van belőlle gyári wifis) -
nagyúr
kicsit kilóg a topic témájából, de talán még nem off.
olyan eszközt keresek, amivel NAS-ról audiot tudok lejátszani - nem elsősorban a kimagasló hangminőség a szempont, de azért ne FM rádió legyen. a nyilvánvaló megoldás egy normál médialejátszó, de egyrészt nem feltétlen szánok rá 20-30e pénzt, másrészt a realtek 1185-ös chippel szerelt Xtreamer Sidewinder 2 lejátszóm szoftveresen nem áll a helyzet magaslatán, ha audioról van szó, és ezért van némi aggályom. amit lehetséges megoldásnak látok:
- egy egreat r6s, amit viszont se újan, se használtan nem látok itthon, csak Kínából tudna jönni
- szintén Kínából valamelyik Allwinner A20 alapú androidos játékos
- felmerült a NAS - Wifi - telefon - Bluetooth - Bluetooth2audio eszköz - hifi lánc, de rövid kísérletezés után feladtam a hangminőség miatta kérdések:
- használja valaki a Realtek 1186-os alapú médialejátszóját kifejezetten audiora? mi a tapasztalatok?
- van valakinek A20 alapú gépe? mi a vélemény róla?
- bármi más ötlet a probléma megoldására?köszi!
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Patice
Topikgazda
NAS-od nem tud magában audio-t lejátszani és mondjuk USB-n kiküldeni?
"Egykártyás" rendszert (MálnaPC, A20, BananaPi, CubieBox) próbálnék meg kis pénzből venni csak audio célra + Audiophile linux (Voyage MPD).
Én most még NAS-ról zenélek (Synology DS213), de kipróbálás előtt van a Voyage MPD is.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
nagyúr
válasz Patice #38423 üzenetére
köszi az ötleteket.
a NAS nagy valószínűséggel Zyxel NSA 325v2 lesz, egy WD MyCloud outside chance-szel. ha jól látom, ezek közül egyik sem támogatja az audio lejátszást USB-n (pleaseprovemwrongpleaseprovemwrong ).
a málnagépes megoldás azért fájdalmas, mert egy ideje körbe-körbe járok a "hogyan oldjam meg a NAS és a médialejátszás kérdést minél kisebb idle fogyasztással?" témakörben, és ha már málna, akkor valami erősebb lenne, ami egyszerűsített NAS-nak is jó. erről már egyszer letettem a WD vagy a Zyxel javára - de most akkor újra átgondolomaz A20-as alapú android box 40 USD (+ÁFA), ezért érdekelne gyakorlati tapasztalat, mert az is egy egész normális kompromisszum lehet.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Patice
Topikgazda
A20-ra szerintem felmegy a Linux alapú Voyage MPD, amit okostelefonról, vagy tabletről, vagy másik gépről vezérelhetsz wifin keresztül. Csak a hangot hogyan nyered ki belőle az a kérdéses: USB-n vagy valahogy koaxon, I2s-en netán. Ezekhez kell vagy egy USB-s hangkártya, vagy USB--> S/PDIF transzport, és aztán a DAC, vagy egy koax kijáratot kell csinálni valahogyan az A20-ra.
Nagyon nem egyszerű a kérdés. És sajnos a megoldás sem olyan olcsó, mint ahogyan azt gondolnánk.
Szerk.:
Warter javaslata is megfontolandó. Alap szinten jó cucc a Squeezbox, használtan elég olcsón beszerezhető.
[ Szerkesztve ]
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
M@rdel
őstag
Egreat R6S
Itt még van. -
nagyúr
válasz Patice #38428 üzenetére
az A20-as médialejátszókban van analóg AV output (minősége persze igen kérdéses), és egy részükben van direkt SPDIF kimenet is. jó is, hogy mondtad, mert innentől csak olyat nézek - HDMI megy a TV felé, az SPDIF pedig az erősítőbe (amikor lesz ).
@Warter: thx - a Squeezboxot néztem már korábban, az nem egy kimondottan olcsó cucc, de lehet, hogy csak nem jó forrást néztem. ezért cserébe a hangminősége jónak tekinthető?
(#38431) M@rdel: ööööö... igen. csak árban kicsit... uh.
[ Szerkesztve ]
-
nikilauda
senior tag
Sziasztok,
Segítségre van szükségem. Medialejátszó vásárlás előtt állok.
Egy Dune HD TV 101-et használtam, de tönkrement. Mit érdemes helyette választani? ( a Dune mini távirányítója nagyon nem jött be) FHD filmeket nézek általában egy Synology Nasról. Fontos a korrekt feliratkezelés (nagyítás például).
Előre is köszönöm a javaslatokat. -
Mezga Aladár
veterán
válasz Patice #38428 üzenetére
"A20-ra szerintem felmegy a Linux alapú Voyage MPD"
Ha jól emlékszem nem x86 a cucc, tehát nem. A CubieBox-ra van voyage-mpd. A málna usb-ethernet hibája miatti adatvesztés a hangra nagyon rossz hatással van, ha usb megy ki a zene. Ha viszont dedikált hangkártyát(hifiberry, wolfson) veszel a málnához akkor azzal jól szólhat (i2s), és akkor mehet rá a volumio vagy a rune. Esetleg a picoreplayer egy squeezbox lite player.
A Squeezbox nagyon komoly funkciókkal rendelkezik, de ha a syno nason aktiválva van a szerver akkor 20MB/s csökken a max adatátvitel és a hangminőség nem éri el a linux mpd alapú szoftverekét.
[ Szerkesztve ]
-
odipapa
senior tag
válasz dgyuri0123 #38430 üzenetére
Hallottam hírét.
Ez egyébkén a gyenge hardver miatt van? -
Warter
addikt
válasz Mezga Aladár #38435 üzenetére
Mi az a malna usb ethernet hiba? Semmi ilyesmirol nem hallottam. De ha volt is ilyen biztos, hogy mar javitva lett, foleg a B+ verzional.
[ Szerkesztve ]
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Warter #38438 üzenetére
Közös a vezérlés, és az eszköz képtelen volt az usb-t megfelelően időzíteni, emiatt csomagok vesztek el. Ez a hangban egy nagyon idegesítő pattogó hangot eredményezett usb-n.
"Semmi ilyesmirol nem hallottam." raspberry usb bug Egyszerű gugli keresés.
"De ha volt is ilyen biztos, hogy mar javitva lett, foleg a B+ verzional."
Talán igen, talán nem.
-
Warter
addikt
válasz Mezga Aladár #38441 üzenetére
Aham, 2 éves cikkek, tuti releváns. Így születnek a városi legendák.
-
Warter
addikt
válasz Mezga Aladár #38444 üzenetére
Nincs itt semmilyen kötözködés, csak felesleges valótlan dolgokat terjeszteni. Attól, hogy volt ilyen problémád évekkel ezelőtt és ezért eladtad, attól még ez 3 generációval később nem biztos, hogy fent áll és erősen kétlem, hogy utána néztél volna a dolognak azóta. Viszont rendszeresen véleményed van róla, miközben nem használod.
-
Warter
addikt
válasz Mezga Aladár #38446 üzenetére
Raspberry Pi usb Audio Fix
"Azért ez kínos. Na ez az utolsó."Egyébként ez szoftveres bug és nem hardveres.
[ Szerkesztve ]
-
dh66e
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Vezetékes FEJhallgatók
- Windows 11
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Anime filmek és sorozatok
- DIGI kábel TV
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest