Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mzso
veterán
Az amikor a konvertálás nélkül átrakják mkv-be vagy egyébbe a videót. De a kérdésem jobb lett, úgy hogy Blu-Ray minőségű tartalmat hibátlanul visz?
A másik meg amit elfelejtettem, hogy a blu-ray menüt meg tudja-e jeleníteni, és lejátsza-e a blu-ray tartalmat, ha a fájlok simán rajta vannak a merevlemezen, vagy iso-ban. -
katsi
tag
Köszönöm a választ!
Továbbra is HiMedia HD200b-t tárgyaljuk.
Ezeket a tartalmakat lejátssza, problémamentesen, teljesen folyamatosan, ugyanis van egy ilyenem (mostmár tudom is, hogy hogyan nevezik ) és kipróbáltam vele.
A film egyébként elég masszív, 23.542 kbps bitrátájú, angol DTS HD hanggal, amit a kis lejátszó szépen meg is szólaltat nálam sztereoban.
Felirat és hangsáv váltás is megy az ilyen anyagoknál.
Menü nincs, el kell indítani az egyik kis fájlt és onnantól kezdve megy a film. Viszont kis fájlok közötti váltáskor az ilyen videóknál pár másodpercre megakad (fekete kép, stop majd play ikon a bal felső sarokban amikor vált közben), erre azt írták az egyik fórumán, hogy .iso állományt kell csinálni a filmből és akkor nem lesz ilyen gond, folyamatos lesz a lejátszás.
Ezeken a váltásokon kívül nem akadt meg a film sehol sem, végig folyamatos volt és hatalmas élmény.Itt olvashatsz a lejátszóról bővebben.
Az első és a 20. hozzászólást ajánlom figyelmedbe.[ Szerkesztve ]
-
sandfox
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Asus R1 médialejátszóm amit szeretnék lecserélni Dune D1-re, csak nem tudom megérné-e? Van akkora minőség változás a kettő között? pl:True HD
Igazából külső hdd-ről blu-ray-t lejátszani a cél a lehető legjobb minőségben, ja és persze közel minden létező formátumot. (Tv full hd, erősítő 7.2-es)[ Szerkesztve ]
-
katsi
tag
Igazából szerintem filmezésre teljesen mindegy, hogy milyet veszel.
Egy ismerősömnek LG van (320-as, nem kell neki külön áramforrás), tökéletesen megy arról is a HD anyag. Ez a merevlemez 5400-as fordulatszámon pörög.
Elég olcsóak ilyen méretben.Alternatív megoldásnak a belső merevlemez + dokkoló kombinációt tudom javasolni, aminek nagy előnye, hogy ha van régebbről megmaradt belső vinyód, akkor az így "újrahasznosítható".
[ Szerkesztve ]
-
MALK
tag
sziaztok
lehet hogy kérdésem nem teljesen ide vág de részben biztosan.
tervezek összeállítani egy kis házimozi redszert.
tv már megvan 37" 1080p
hangfalak iskérdés a médialejátszó én szeretném xbox360 ról megoldani, csak nemtudom hogy ez lehetséges e. ha igen hogyan? mkv, avi stb stb fájlokkal boldogulnia kéne+ mindenféle felirat.
a b, variáció egy popcorn lenne vagy wd tv live
help plíz -
s7evcsenko
addikt
Hi
Én eddig a ps3-al oldottam meg ezt a dolgot, de nem egy főnyeremény a buli.
Messze nem kezel minden formátumot, igaz az mkv-kat tökéletesen viszi.
BD-t egyáltalán nem.
Azon kívül 100W-ot fogyaszt.
Inkább megrendeltem a popcorn A210-et."Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
katsi
tag
Szia!
1 hozzászólást olvass vissza a tiéd előtt, írtam benne egy jó alternatívát, ha nem kellenek hálózatos funkciók. Az ott linkelt fórumba olvass bele.
Cirka 10 ezer forintért egy mindent vivő (OK, Blu-ray menü nincs) lejátszót kapsz.Tapasztalatból mondom, hogy klasszisokkal jobb lejátszó, mint az XBOX 360, mivel azzal is rendelkezem és a képességei finoman fogalmazva is behatároltak (feliratokat egyáltalán nem kezeli, max 16 gigás külső adathordozó támogatása, egyes fájlformátumokat sem kezel, stb), ellenben a HiMedia HD200b visz mindent és meghajtónként 2 TB-ig (de sztem felette is) köthetsz rá külső merevlemezt. 2 db USB csatija van egyébként.
Nem, sajnos nem kapok jutalékot a termék népszerűsítéséért, magamtól teszem, mert elégedett vagyok vele.
Különösen érdekes a fenti fórum, mivel egy WD lejátszóval is összehasonlítják valamelyik hozzászólásban (a WD nem vitt valamit, a HiMedia meg lejátszotta).[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
Már mint mivel kapcsolatban? Ha a 200b-vel kapcsolatban akkor nekem nuku ninsta over.Nincs sípolás,lassulás,fagyás,visz mindent,mindent felismer amit rádugok,stb...Nevetségesnek tartom,hogy a dupla annyiba kerülő Hyundai médialejátszómnak alá rúg,pedig az sem gyenge eresztés.Egyetlen "hibája",hogy kicsit fapados(kép nagyítás kicsit egyszerű és nem akarja a felirat pozícióját,méretét,színét lementeni amit minden résznél újra kell állítani,bár ez is csak sokrészes sorozatoknál,animéknél zavaró),de 10 ropiért ez legyen a legnagyobb baja,főleg,hogy ennyiért ropiért kapsz egy 20+ropis tudást
[ Szerkesztve ]
-
katsi
tag
válasz Milka 78 #1414 üzenetére
Igen, erre gondoltam, hogy van-e negatív tapasztalatod vele.
De akkor szuper, nem csak szerintem remek eszköz.
A feliratok újrakonfigurálása ellen az 1 nagy közös mappába dobált animék/sorozatrészek (1 mappa 1 sorozat persze) a gyógyír, ilyenkor ha vége az egyik résznek és átvált, megmarad a felirat beállítása is. De mint tudod, kb 15 másodperc újra beállítani, szóval nem nagy gond az újrakonfigurálás sem. -
MALK
tag
nekem eddig ASUS O!PLAY HDP R1 a legszimpatikussabb. nemtudom torrent kliens van e benne?
-
kirkri
addikt
Sziasztok!
A frissen megvásárolt LG 3D TV-m beépített médialejátszója nem játsza le az mkv rajzfilmeket. Mint fentebb olvastam ezek elég kacifántos kódolással bírnak, talán ez az oka.
Gondoltam veszek hozzá egy dizájnos médialejátszót, ami már reményeim szerint gond nélkül fog vinni mindent. Aztán a neten rátaláltam az LG DP1WPBC modelljére, ami passzolna szépen a TV-hez. Csak tartok tőle, hogy ha a TV nem boldogult az adott filmmel, akkor a szintén LG márkájú médialejátszó fog-e?
Nincs valakinek tapasztalata a készülékről?
Ha nem ez lesz, akkor veszek az eBay-en egy HiMedia 600A típust [link] ezzel nagyon csak nem tudok melléfogni.
Vagy ugyanezt wifi-s kivitelben [link]
21 éve a Prohardveren! ™
-
tlala
addikt
Egy barátom vett az említett LG-t, nagyon hamar megszabadult tőle, sajna gyengusz.
Viszont a másodikat, a Himedia 600A-t anno én is nézegettem, amikor készülékre vadásztam, izgalmas az Android oprendszer, a gigabites LAN, a legújabb 1185-ös chip...
Sajnos a hazai forgalmazó (Speedshop) nem tud semmit mondani, hogy fogják-e forgalmazni itthon, pedig jók a HiMedia cuccok.
Van egy 600B jelű nagytesója is, amibe vinyó is tehető, és még USB 3.0-ás csatival és kijelzővel is megfejelték.
Web böngészőt tartalmaznak, és állítólag multitaszkos működésre is rábírhatóak (gondolom nem áll le az MP3 lejátszás, stb., amíg pl. böngészel). Mindkettőnek van beépített WIFI változata is.
600A készülék és menü fotók.
Ugyanaz 600B-ről.[ Szerkesztve ]
-
Marci93
tag
sziasztok
nem vagyok túl jártas a médialejátszók terén, így gyorsan azért felteszem a kérdést, mielőtt nagyon belemélyednék:
egy médialejátszóra kötött winchestert lehet látni pl egy notebookról wifin keresztül? tehát úgy, mintha egy sima külső meghajtó lenne
a cél ugye az volna, hogy ha bekapcsolom a médialejátszót, akkor a notebookról folyamatosan tudjak rá tölteni filmeket anélkül, hogy a winchestert ide-oda cipelném
-
tlala
addikt
Kukkants be ide is, mindkét tipus van mindkét verzióban. Árban drágább, de a 3 USD-s nemzetközi szállítással kb. ugyanannyi.
-
kirkri
addikt
Az eBay-en a wifi nélküli verzió 165USD-ért postával, de jobban szimpatizálnék egy beépített wifis változattal.
Van egy srác Pekingben, akitől már sok kütyüt vettem eBay-en kívül, első körben megkérdezem, hogy mennyiért küldene nekem egyet.
21 éve a Prohardveren! ™
-
dyne
csendes tag
válasz Marci93 #1422 üzenetére
hálózati média lejátszóként kell alkalmazni a média lejátszót mint én is és kész és nem kell másolgatni a fő merevlemezek esetleg usbn keresztül a géphez kötve és a média lejátszó meg a tvhez .Mindenki lát mindenkit a hálózaton keresztül de ehez azért kell még router is
[ Szerkesztve ]
Írj privátot ! Azt biztos észreveszem!
-
pyres
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene főleg Lite tulajoktól. Egy dokkoló+HDD kombót szeretnék csatlakoztatni a lejátszóhoz. Azt kérdezném ha a lejátszót lekapcsolom akkor a dokkoló leállítja-e a merevlemezt?
Köszi!
-
-
pyres
csendes tag
Köszi a válaszokat! Egyébként egy Raidsonic IB-110StUs2 - WD Caviar Green párosról lenne szó. Azt megtudnátok mondani ha nem áll le akkor mi a helyes leállítási sorrend? Vagy jobb lenne egy külső 2,5"-os vinyó? Még egyikhez sem volt szerencsém azért kérdezek ilyen számotokra egyéretelmű dolgot és nem szeretném a vinyót tönkretenni.
Köszönöm!
-
LanyUs
senior tag
Sziasztok! A full hd kiaknázására szerettem volna venni egy médialejátszót a samu 40a536-omhoz. Közben úgy alakult, hogy kellene még egy TV. Pár éve nem követtem a fejlesztéseket és meglepődve tapasztaltam, hogy a mostani LCD TV már alapból lejátsza a full hd filmeket USB-n ( akár pen drive -ról?, akár vinyóról ). így viszont teljesen feleslegesnek tűnik a médialejátszó. A TV közvetlen a netre csatlakoztatható, frissíthető. Ez a médialejátszók végét jelenti?
-
-
LanyUs
senior tag
Köszi szépen a választ. Pedig a DTS számomra fontos lenne, mert erősítő felé lőném a jelet. A Phlilps3360-osom digi outja szépen tette dolgát, de most már cserére érett. 30k körül tudnátok esetleg vmit ajánlani? Esetleg a jelenlegi best buy?
Köszönöm előre is
[ Szerkesztve ]
-
katsi
tag
Igazad van, teljesen egyetértek.
Talán a lejátszó chip gyártók nem engedik, hogy ilyen eszköz kerülhessen a TV-kbe, mert akkor arányaiban szűkülne a piac. Ez csak spekuláció.@LanyUs: Jelenleg az egyik legjobb választás a HiMedia HD200b, ha nem kellenek hálózatos funkciók (youtube, torrent, netezés) és nem ragaszkodsz a Blu-ray menühöz. A 30 ezresektől funkciók tekintetében lényegében ezekben különbözik. A pár hozzászólással korábbi postomban található fórum linket ajánlom figyelmedbe.
A lejátszó ára durván 10 ezer forint. -
tlala
addikt
Azt azért ne felejtsük el, hogy az olcsó Realtek 1055-ös chip, ami a HD200B-ben is van, csak idén jelent meg, még lejátszóból is csak kevés jött ki vele.
Továbbá a TV-kben alkalmazott média chipnél nincs szükség digitális/analóg-, HDMI és egyéb átalakításra, így vélhetőleg valami 500 Ft-os kínai chippel oldják meg.
Cserébe a minőségi feliratkezelésről, aktuális firmware/codec frissítésről stb. le lehet mondani.
Ezért javasoljuk azt, hogy ne az alapján válasszon senki TV-t, hogy milyen médialejátszó van benne, hanem tegyen inkább mellé egy 10e Ft-os lejátszót.[ Szerkesztve ]
-
v.attis
őstag
Sziasztok!
Még nincs médialejátszóm, de még idén venni akarok. Egyelőre nincs HD készülékem sem és azt nem is tervezem, hogy veszek, de van egy nagy képernyős, 100Hz-es panasonic tv-m. Amíg az bírja, nem lesz cserélve, tehát a HD egyelőre nem létszükséglet, de a leendő készülék azért vigye a hd tartalmat. Mielőtt kiválasztom a játékost, mindenképp olvasni, tanulni akarok a témában, most épp a külső adattárolással kapcsolatban fogalamzódott meg bennem néhány kérdés. Kérlek benneteket, hogy a válaszoknál vegyétek figyelembe, hogy nem fogok 50 ezreket költeni mondjuk HDI Dune lejátszóra, meg a popcorn csúcsmodelljeire, mert egyszerüen nem használom ki. Talán havonta 1-2 filmet nézek meg, főleg zenehallgatásra kell majd, valamint fotó nézegetésre. A lényeg, hogy HDD segítségével mindíg minden kéznél legyen. Amik eddíg tetszettek: Asus O!play Air, LG DP1W, valamint az Egreat sok típusa között olvasgatok, hasonlítgatok. Utóbbinál megfontolandó a digitális tuneres verzió.
Nos, visszatérve az adattárolásra. Ugye csak usb, valamint a beépített hdd jöhet szóba. Egyik kérdésem az usb hdd-vel kapcsolatos:
-Hogyan kell üzembe helyezni a hdd-ket ebben az esetben. Kézzel áram alá kell helyezni, vagy esetleg van olyan variáció amikor a lejátszó vezérli a hdd-t és ki-be kapcsolgatja? Azt tudom, hogy külső usb-s hdd 'rack'-ek vanak melyeknek nincs külön tápegységük, de ezek kapásból lefoglalnak két usb portot. Az gáz, ha összesen 2 van a lejátszón. Van erre jó megoldás?
Másik kérdésem az optikai tárolókkal kapcsolatban:
-Használhatok-e külső usb-s optikai tárolót? És azt hogyan vezérli, használja a lejátszó? Vagy sokkal jobban járok, ha inkább egy rendes dvd lejátszót hagyok meg a fent említett megoldás helyett? Olyan esetre gondolok ezzel, hogy a jelenlegi dvd-m ha elromlik, akkor vegyek egy másikat, vagy elég a médiaplayert bővíteni egy dvd olvasóval és azzal is tökéletes rendszert kapok? Melyik az ésszerűbb? Mert ha külön dvd kell, akkor már nincs is olyan gáz a két usb portot használó hdd-vel...
Köszönöm előre is! -
tlala
addikt
válasz v.attis #1444 üzenetére
Nagyon sok lejátszó van, különböző előnyökkel és hibákkal.
Legjobb, ha magad nézel utána valódi felhasználóktól, pl.ITT.
Ha egy mai, gyárilag egybe tervezett külső HDD-t veszel, akkor 99%, hogy csak csak rádugod és kész, leáll/elindul, ahogy kell.
A médiaplayerre dugott külső optikai leginkább csak szívás. Sokkal jobb és idegeket kímélő egyszerű megoldás, ha a DVD lemezeket PC-n ISO-ba konvertálod, majd ezt a fájlt is átmásolod a HDD-re a többi filmed közé, ahonnan a jövőben már csak egy kattintás a távkapcsolóval a DVD tartalmát nézni...
Még azt tenném hozzá, hogy esetedben az egyik fogas kérdés, hogy hogyan csatlakoztatod a meglévő TV-de egy mai lejátszóhoz, ha a TV-den nincs HDMI bemenet.
Mert az olcsó lejátszókon csak HDMI kimenet van és a legratyibb sima analóg.[ Szerkesztve ]
-
v.attis
őstag
Jó, köszönöm, akkor az egyszeri lejátszásokra megmarad a dvd lejátszó, legfeljebb nem veszek belőle drágát, mert ritkán lesz használva.
Az összekötések nem jelentenek gondot, jelenleg a kompozit viszi majd a képet a tv-be és erősítőbe viszi az optikai vagy a koax a hangot. A jövőben csak annyi változás lesz, hogy a képet másik úton juttatom el a tv-be. Bár, ha jól emlékszem az erősítőmön van hdmi bemenet és s-video kimenet. Lehet, hogy jelenleg a kép azon keresztül megy majd, bár ez körülményesebb és az eredményt sem tudom, még nem próbáltam. Na, majd próba szerencse...
Köszi!
Még annyit kérdeznék, hogy a wifi, hogy dolgozik? Pl nekem a jelenlegi routerrel az elérhető maximum sebesség olyan 22-25 megabit. Mondanom sem kell ez 802.11 b/g. Ezzel el lehet másolgatni a cuccot? Persze nem blueray iso-ra gondolok. -
v.attis
őstag
Jó, azért nem gondoltam annyira olcsóra, mondjuk 30 rugó körül.
Én a wifis másolásra olyan esetekben támaszkodnék, hogy mondjuk leszedtem néhány album zenét és azt átnyomom a lejátszóra. Vagy ha leszedek a gyereknek egy mesét, ami max egy sima dvd iso, de többnyire divx, azt szépen átpötyögtetni, mondjuk míg reggelizünk.
Vagy jönnek vendégek és a családi, vagy kirándulós videók még szerkesztés alatt állnak a gépen, de belenéznénk a nagy tv-n is. Olyankor egy sör közben csak átcsordogál. Most leginkább az érdekel, hoy ezeknek a készülékeknek teljes értékü wifi-je van? Tehát a b/g szabványt hozza ugyanúgy, mint a számítógép hasonló eszköze?
A hdd átrakás akkor lesz zavaros, ha saját tápja lesz. Bár azthiszem, hogy olyanoknál meg nem is lehet megoldani a ki-be kapcsolást a lejátszó által, csak saját kezüleg. Ha lehet kerülöm a saját tápos vinyókat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- Windows 11
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Anime filmek és sorozatok
- DIGI kábel TV
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest