Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Rowon: AXAGON EE35-GTR 3.5 külső merevlemez ház bemutatás
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Tesla Smart Plug Dual SD300 -as okoskonnektorok avagy fogyasztásmérés evolúció
-
LOGOUT.hu
ASUS RT-N66U (Kétsávos, Wireless-N900 Gigabit útválasztó)
Új hozzászólás Aktív témák
-
xrvman
őstag
Megjelent egy frissítés, valaki feltette? Tapasztalt bármi változást?
-
xrvman
őstag
válasz
xrvman #10490 üzenetére
Volt ez a Vodafone leállás vagy mi azóta mintha jobb lenne.
Vezetékesen nézve: Minden oldal gyorsan bejön, játékok sem várakoznak az elején.
Ám NVRAM törlés, reset és előről berakás után is, most pl megint nem érem el a routeremet https módban, IP címmel, porttal.
Ha kézzel ki és bekapcsolnám, akkor megint jó lenne.
Van valami ötlet ez mi lehet? Haldoklik az 5 éves router? -
xrvman
őstag
válasz
xrvman #10489 üzenetére
Sajnos jelentkeznek a hibák: https://prohardver.hu/tema/router_gondok/hsz_41489-41489.html
-
xrvman
őstag
válasz
szaboi6512 #10488 üzenetére
Dr. Gonzo is, Köszi szépen. Egyelőre várok vele, mert most frissült a firmware. Ha nem javul időközben, megejtem azt is.
-
xrvman
őstag
válasz
Dr. Gonzο #10466 üzenetére
Az az NVRAM törlés gyári firmware esetében hogy lehetséges?
Ugyanis mostanság ez a gondom van: [link] Nem másolnám be ide is, mert ott egyszer leírtam.
Ám ma megjelent csengő, hogy egy firmware frissítés van, így magában egyedül. Visszakapcsolom a node-t és lefrissítem mindkettőt. -
xrvman
őstag
Sajnos már nem emlékszem miként volt, de nekem nem kellett semmi gyári visszaállítás, csak a legfrissebb firmware kellett.
Ez alapján próbáltad?
https://www.asus.com/hu/support/FAQ/1035087/Ha nem akar jó lenni, akkor:
Jegyzetelj, vagy képileg mentsd el a beállításokat. Teljes oldal mentést tudsz csinálni. (Ne csak a látható részt mentsd, ha olyan van és ne feledkezz meg a fülekről se.)
A routerre ne töltsd vissza az elmentett beállításokat, hagyd szüzen, az az gyári beállításokkal. Ha megvan az AiMesh hálózatod, utána te magad kézzel add meg amik kellenek.
Esetleg ha megvan a hálózat, akkor utána próbáld meg az adatokat visszatölteni, hogy mit csinál? Ha nem jó, akkor legfeljebb újra megcsinálod. -
xrvman
őstag
válasz
N.otorious #10464 üzenetére
Köszönöm, fel is tettem.
-
xrvman
őstag
Új frissítés jelent meg az RT-AC66U B1-hez.
ASUS RT-AC66U B1 Firmware version 3.0.0.4.386.51255
Version 3.0.0.4.386.51255
98.38 MB
2023/03/021.Fixed HTTP response splitting vulnerability.
2.Fixed Samba related vulerabilities.
3.Fixed cfg server security issues.
4.Fixed Open redirect vulnerability.
5.Fixed token authentication security issues.Valaki feltette? Minden ok, vele?
-
xrvman
őstag
válasz
ravensky13 #10412 üzenetére
Wifivel vannak összekötve, és igen, így van, a kihasználatlanság miatt kapcsoltam volna ki a 2.4-et.
-
xrvman
őstag
A router tud olyat, hogy a 2.4 GHz Wifit kikapcsoljam és csak az 5 GHz menjen?
Közben meglett, a professzionális fülön van olyan választó, hogy Rádió engedélyezése igen / nem.
Viszont ez esetben "az AiMesh megsínyli ezt". Ezt írta, ha ki akartam kapcsolni. -
xrvman
őstag
Arra lennék kíváncsi, módosítottátok, az alap bejelentkezési portot másra? Asszem az alap 8443.
-
xrvman
őstag
válasz
tylerddd #10383 üzenetére
E miatt jött létre az AiMesh rendszer. Régebben én külön Vodás, volt UPC routerrel és két ASUS-szal, de Mesh rendszer nélkül kínlódtam. Volt hogy a jelet is elveszítette, és csomószor mobilnettel ment.
Most bevásároltam használtan még egy AiMesh képes routert és most minden gördülékenyebb, álom az egész. Mivel megszűnt a Wi-Free, így a routert modem módba kapcsoltam, nem szór jelet se. -
xrvman
őstag
válasz
Szirtimorc #10271 üzenetére
Köszönöm szépen mindenkinek!
Pedig az összefoglalókat el szoktam olvasni, mert tényleg sok hasznos, és időt spórolandó infók vannak.
Ehh,ha újra átolvasom, megspóroltam volna magamnak jó pár időt.
Tehát a reset gomb bekapcsoláskori nyomva tartása nem vonja maga után az NVRAM törlését.
Mert, emlékszem, villogott a power led, ugyanis azt vártam, hogy az összes led elaludjon vagy felvillanjon és csak akkor engedtem volna el a reset gombot. Igen úgy tettem, hogy "RESET gombot nyomva tartva ismét kapcsoljuk áram alá, és a gombot csak akkor engedjük el, amikor a Power LED villogni kezd."
Tiszta mázli, hogy utána ismét nyomtam egy resetet. Lehet, akkor, felvillant az összes is.
Ok, az a lényeg jó lett és most már gyorsabban jönnek be a weboldalak is.
Alaphelyzetben 1 %-5 % CPU használat, ha speedtest letöltés éppen megy, akkor 80%-ig is felmegy a CPU. -
xrvman
őstag
Szirtimorc is
NVRAM törlés miként lehetséges? Mi az a CFE?
Viszont valahogy meglett a megoldás, valami tényleg benne maradhatott.
Nyomtam a WPS resetet hosszan nyomva. Bekapcsoláskor nyomva tartott reset gombot is, nem lett jó.
Ám most olyat csináltam, hogy nyomtam bekapcsoláskor nyomva tartott resetet, miközben néztem, elég soká nem volt kapcsolat a weblappal és akkor nyomtam egy power offot is.
Legközelebb bekapcsolás után, meg sima resetet is.
Aztán belépéskor nem a megszokott adatokkal állítottam be a dolgokat, (pontosabban a két dolgot, wifi azonosítót / jelszót és a router belépési azonosítót / jelszót) hanem egy tök más adatot adtam meg.
Ezek után nem azonnal a rendszerállapotra kattintottam, hanem csak úgy mindenféle állítgatás nélkül navigálgattam a bal oldali menükben.
Mikor is láttam hogy működik, félve, de kattintottam a hálózati térképnél a rendszerállapot részre és behozta a lapot, mentek tovább a dolgok.
Megadtam a fix IP-ket, port továbbításokat stb.
Elvileg most jó.
Ebből mit lehet kihámozni? -
xrvman
őstag
válasz
xrvman #10265 üzenetére
Reset után szintén üres lap fogadott. Frissítettem erre is Verzió 3.0.0.4.386.41634, de alapbeállítások után (Wifi azonosító / jelszó, router belépési azonosító / jelszó) ugyanaz az üres lap fogad újra belépéskor. Pontosabban "homokórázik" a weblap lassan 5 perce.
Kuka lenne a router?
Internet van, wifin is vezetékesen is, de más semmi.
Tudtok valami megoldást? -
xrvman
őstag
Sziasztok!
Routert frissítettem erre a verzióra
RT-AC66U_B1_3.0.0.4_386_40558
és most a webes felületére nem tudok belépni.
Pontosabban megadom az adatokat és utána üres lap fogad.
Mi lenne a megoldás? -
xrvman
őstag
válasz
Tibric #10251 üzenetére
Én anno a lassúka dlink nason 2Mb/s-re tettem a letöltést, a feltöltést meg 100kb/s-re. Pedig nálam 100/10 Mb a szolgáltatóm sebessége. Idő van, 7/24 ben megy. Így a feltöltést is számolja, van valós, állandó feltöltés, és ami a fő, nem gátolja a streamet, a játékot, semmit se, még letöltéskor sem. Persze ez függ az adott interneted sebességétől is.
Igaz nem fél óra alatt jön le, hanem 3 óra alatt. -
xrvman
őstag
válasz
Gubek-Einste #6635 üzenetére
Kliensgépre vagy IP címre s azon belül konkrétan egy adott portra szeretnék megadni egy le és feltöltési sávszélességet.
Eddig csak olyat láttam, hogy az egész gépnek a sávszélességét tudom csak korlátozni, ez nem út.qBittorrentre. alkalmaznám.
Légyszi ne gyertek azzal hogy abban is van, valóban van, de nagyon nem az van amit beállítok. Régen uTorrent alatt sokkal simább volt, nem laggolt semennyire a játék.
Megnéztem, hatalmas kilengések vannak, kb a 3x osa is, és szinte fokozatosan emelkedik, majd visszaesik az adott értékre, hát ez így nem nagyon kóser. -
xrvman
őstag
Sziasztok!
Adva van egy RT-AC66U B1 router
Nem találok olyan részt, ahol nem csak gépre, hanem azon belül portra tudok korlátozni. Egyáltalán létezik ilyen? -
-
xrvman
őstag
Kijött egy új firmware.
2017.12.14 ASUS RT-AC66U B1 Firmware version 3.0.0.4.382.19333
-
xrvman
őstag
válasz
numera007 #6136 üzenetére
Nem, mert jól mondod, úgyis a router osztja neki.
(Azért érdemes, hogy a router ossza, mert ha a kliens éppen nincs bekapcsolva, és jön egy idegen eszköz, akkor a bérleti idő lejárta után kiossza a nem használt IP címet. Vagy hosszabb leállás után lassabban áll fel pl a NAS és kéri az IP-t, Közben a másik hipp hopp már kérte, ekkor is gabalyodás lehet.)
-
xrvman
őstag
Ha LAN IP fülön 192.168.1.1
Alhálózati maszk 255.255.255.0
Ha a maszkot nem módosítod, akkor az IP szám utolsó számcsoportját tudod módosítani.
Igen, lehet a DHCP tartományon kívül adni fix IP címet, de a tartomány (192.168.1) az stimmeljen és az eszköz se akarjon kérni.Ha a routered 192.168.1.1 gyel kezdődik, akkor, a DHCP tartománynak illik 192.168.1.2 től kezdődnie.
(Abban az esetben lehet 192.168.0.2, ha a routereden a LAN IP fülön megváltoztatod az IP-címet 192.168.0.1-re.)
Érdemes utánanézni, hogy a szolgáltatód által kiadott modem, milyen IP -vel konfigurálhatod, és azt az IP-t nem használod.
Én pl a routert 192.168.1.1 alap LAN IP-jét meg szoktam változtatni, pont emiatt.LAN - DHCP szerver fül.
IP-állomány kezdőcím 192.168.1.3 -
IP-állomány befejező cím 192.168.1.50Manuális hozzárendelés engedélyezése: Igen
Manuálisan hozzárendelt IP a DHCP lista tartalmán
Itt adom hozzá a fix IP címeket kb a feléig, és a maradék tartományon meg amik jönnek azok kapnak egy véletlen IP-t, melyek egy idő után lejárnak. -
xrvman
őstag
válasz
voronoi #6117 üzenetére
E szerint
http://www.freesoft.org/CIE/RFC/2131/24.htm
Valami nem jól van beállítva valami, mert állandóan IP címet kér.
Hálókártyánál az IP címet automatikusan kéri? -
xrvman
őstag
-
xrvman
őstag
Sziasztok!
Ma kaptam kézhez az Asus RT-AC66U B1 routert, érdemes felfrissíteni a legfrissebb firmware-re? Nincsennek gondok vele?
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Legion PRO 7, RTX4070, i9-13900HX Gaming laptop 2027.09-ig gari!
- UniFi Dream Router 6, új, fóliás, ingyen Foxpost
- Audioquest Rocket 44 Bi-Amp 2x3m hangfalkábel
- KIEMELT AKCIÓ: kitűnő állapotban lévő iPhone 12 Pro Pacific Blue 128 GB szuper áron eladó !!! (14)
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 7 5700/5800X +RX 6700 XT 12GB / RX 6800 16GB +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9G4MG/A)Éjfekete- 3év garancia
- Egyedi ékszerdobozka
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest