- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
eddie1978
senior tag
Telefont rádugtam, MTP file transfert kiválassztottam. Látja. Működik. Mindig is működött. Hero4-gyel is működött, sőt minden más eszközömmel, csak ezzel az újjal nem megy. Marad az SD adapter.
-
eddie1978
senior tag
Most természetesen SD adapterrel tudom olvasni a notebookban. Valószínű maradok ennél. Holnap még kipróbálom céges gépen win7 alatt. Amennyiben a support jót mond és én is jól értem, akkor ott sem fog menni csak a Quick appal. MTP-t megnézem.
Ezt írta:
"Thank you very much for reaching us at GoPro! We would love to clarify this situation.When you plug your camera on your usb, it will show on camera the message that the camera is connect via usb to a computer. However, you won't be able to access the files. Your camera will not work as a storage device, since it's a smart device. To properly correct this situation, I would recommend you downloading the following app: https://shop.gopro.com/EMEA/softwareandapp/quik-%7C-desktop/Quik-Desktop.html . With this app you can access all the files via usb and download them. Besides that, you can use a SD Adapter.
Hope this helps!
" -
eddie1978
senior tag
Gopro kamera csak a saját programjával érhető el USB-n keresztül a support szerint. Érdemes virtuális gépen win alól másolni a file-okat vagy maradjak a kártyaolvasónál? Sebesség miatt kérdezem.
-
-
Rimuru
veterán
válasz
Apollyon #4491 üzenetére
Nincs, ne akarj root alatt csomagot buildelni.
Nekem van 2 nagyon egyszeru shell fuggvenyem, attol fuggoen hogy mit akarok, nem kellenek helperek:
Nev csak megszokasbol.function yaourt()
{
mkdir /tmp/aurgit
cd /tmp/aurgit
git clone https://aur.archlinux.org/$1.git
cd $1
makepkg
su -c "pacman -U $1*.pkg.tar.xz"
echo -e "Delete?"
read delete
if [ $delete = 'y' ];
then
rm -Rf /tmp/aurgit/$1
fi
cd
}function aur()
{
cd ~/ins
git clone https://aur.archlinux.org/$1.git
cd $1
}Plusz van egy scriptem is amivel az osszes auros csomagot egyszerre tudom frissiteni.
-
-
PandaMonium
őstag
válasz
Apollyon #4488 üzenetére
Fejből írom, úgyhogy lehet lesz benne tévedés:
Én AUR helper nélkül szoktam felrakni apacaur
-t. Feltelepíted azexpac
csomagotpacman
-el, utána letöltöd AUR-ból acower
-t és apacaur
-t. Mikor acower
mappájában kiadod amakepkg
parancsot rakd hozzá a--skippgpcheck
kapcsolót és akkor átugorja az ellenőrzést. Utána felrakod a generált csomagot pacman-el és eljátszod ugyanezt apacaur
-al is (ott már nem kell kihagyni az ellenőrzést). -
-
Apollyon
Korrektor
Firefox 49 agyamra megy, nem jegyzi meg a kezdőlap beállításait. Akármit állítok be, mindig blanke page-dzsel kezd – bár bevallom nem néztem utána a dolognak.
Elkezdtem felrakni az ESR-t AUR-ból yaour-tal és elkezdte fordítani telepítés előtt. Valamit figyelmen kívül hagytam volna?
-
saelin
veterán
Üdv!
Ma virtualboxban felraktam az archot, de sikeresen ki is nyírtam az x-et, mert nem talál megjelenítőt, így nem tudok indítani de-t vagy wm-et. Backupra mit tudtok ajánlani?
Valami olyan lenne jó, hogy csinál egy img file-t, amit cakkumpakk fel lehet telepíteni egy megfelelő mérető lemezre. Ezzel szeretném elkerülni, hogy ha elrontok valamit - de nagyon-, akkor könnyen átugorhatóvá tegyem az arch telepítését (ma másfél órámba telt felrakni, mire meglett hozzá a számomra megfelelő megoldás). Nem mellesleg ha egyszer sikerül összeraknom, és ha valami miatt lehal az egész...
Én tuti a kardomba dőlnék!
Lehet hülyén fog hangzani... de még sosem csináltam rendszerből biztonsági mentést, csak cloudra vagy adathordozóra számomra fontosabb file-okat.
Jelenleg egy manjaro linux van a notimon (kde), de valami bizarr késztetést érzek egy natúr arch birtoklása iránt is. Persze egy jó ideig csak vboxban fogom próbálgatni, mert bőven van mit tanulnom még a linuxról. Eddig ubuntu-t, kubuntu-t, mint-et, elementary os-t, xubuntu-t, debian-t, manjaro-t próbáltam - kb ilyen sorrendben is. Voltak kitérőim suse, majd fedora irányba is, de mindig volt valami, ami nem tetszett ezeknél a "vállalati" disztróknál.
-
attilav2
őstag
Mostanában többször is előfordult hogy a rendszer frissítés lelőtte az X-et, de egy újraindítás után simán indult. Már 2x előferdült ez. Mi miatt van? Kde5-öt használok.
-
Balion
senior tag
Sziasztok, becsekkolok, feltelepítettem egy Antergost. Olvastam külföldi fórumokon, hogy az archosok nem igazán segítenek nem tiszta arch-osoknak. Itt azért elfogadtok?
-
Rimuru
veterán
Akkor nem hasznalnam ezt a distrot majd 5 eve. -hogy repul az ido...-
Az emlitett dolog a zavaro kategoriaba esik, mukodes szempontjabol semmit nem befolyasol, hibanak se nevezheto, es alapvetoen a rollinghoz sincs sok koze azon kivul hogy itt most szivok vele, mashol pedig 2 ev mulva jatszanek vele.
Rollinggal nincs semmit baj, gondolj bele abba hogy pl Windows alatt is nagyreszt rolling relese volt/van a nagyobb programoknal, mivel ezek tudtak magukat frissiteni (az reszletkerdes hogy ertelmes csomagkezelo hijan ezt a fejlesztoknek kellett megoldani), ma pedig mar a winx is rolling (oke, ezzel pont szivnak is a userserek)
pl stabilitasban pont domborit, mar ha "hozzaerto" kezekben van Olyan stabil lesz amilyen stabilla teszed. Ha nem rohansz fejjel a falnak akkor nem valszinu hogy bevered a fejed. -
törölt tag
bob.zxr: tanulmanyozni szeretnem a rendszert, csomagokat, fuggosegeket, kapcsolatokat.
totron: total user control.
-
törölt tag
Mivel lehetne fileba istazni a telepitett csomagokat? A pacman -Qs > /path/to/file hianyos listat generalt. Peldaul nem latom benne a dd, shred csomagokat.
-
Rimuru
veterán
Ez esetleg erdekelhet itt valakit: arch-audit.
-
Rimuru
veterán
válasz
spammer #4461 üzenetére
2 honapja valtottak default modot, a freetype fejlesztok (az o changelogjukbol tudtam meg miert lett mindenem csunya
), viszont akkor jott szokasos arch specifikus config (fenti uzenet), most pedig megerkezett az uj varialas (mai datummal lathatod), [link].
Siriusb: mashol jok a kandzsik?
-
spammer
veterán
-
Apollyon
Korrektor
válasz
spammer #4457 üzenetére
Köszi, az lxappearance -szel végül sikerült amit akartam. Az volt a lényeg, hogy a betűket vegye kisebbre, amit meg is tett, csak hozzányúlt még pár más dologhoz is, ami eredetileg meg jó volt. Így az általa létrehozott 2 mappából a ~/.config/gtk-3.0 -t hagytam csak meg, abban van egy settings.ini és abból is csak egy sort nem töröltem ki ami a betűtípusra vonatkozik. Így már nagyon jó.)
-
spammer
veterán
válasz
Apollyon #4456 üzenetére
lxappearance progival lehet állítani többet között fontokat, amik a
~/.gtkrc-2.0
-ba íródnak be, ha jól emlékszem, az ilyen GTK menükre meg ilyesmikre ez van hatással.A lényeges rész a konfigban:
gtk-xft-antialias=1
gtk-xft-hinting=1
gtk-xft-hintstyle="hintfull"
gtk-xft-rgba="rgb"Az értékeket a kívánt hatásnak megfelelően kell állítani, kísérletezni. X újraindítás szükséges a módosítás után. szerk: neked valószínűleg a
hintslight
vagyhintnone
kellhet.Egyéb fontbeállításokra meg a fontconfig ad lehetőséget, pl.
~/.config/fontconfig/fonts.conf
, az enyém egyszerűen csak ennyi: [link], de ezt is ki kell kísérletezni, kijelzőtől, felbontástól is függhet, na meg a preferenciától, hogy ki mennyire szereti élesen vagy mosottan a betűket. -
Apollyon
Korrektor
Van egy még basic Archom, i3-wm-mel rajta pár GUI-s programmal. Van kis problémám a fontokkal. Arch alatt így néz ki a firefox: [kép]
Debian alatt pedig így: [kép] Gondolom még fel kell rakni pár font csomagot hozzá, de az Archwikiben nekem nem egyértelmű hogy ehhez itt mit célszerű állítani. De csak a guiban van gondom, erre tipp hogy itt mit érdemes feltenni, configolni? -
Siriusb
veterán
Segítsetek egy picit, mit szúrok el. 2-3 hete tapasztalom, hogy az asztali gép és a telefon (wifi) nem tud kommunikálni ftp-n keresztül. Elvileg az ftp szerverre fel tud menni, de timeout-ol.
Wed Aug 31 19:18:13 2016 /usr/bin/bftpd[24131]: Incoming connection from 192.168.1.172.
Wed Aug 31 19:18:13 2016 /usr/bin/bftpd[24131]: Successfully logged in as user 'ftp'.
Wed Aug 31 19:18:13 2016 /usr/bin/bftpd[24131]: Changed directory to '/'.
Wed Aug 31 19:18:48 2016 /usr/bin/bftpd[24131]: Quitting.és
arch kernel: [UFW BLOCK] IN=enp0s25 OUT= MAC=xxxxxxxxxxxxx SRC=192.168.1.172 DST=192.168.1.100 LEN=60 TOS=0x00 PREC=0x00 TTL=64 ID=24947 DF PROTO=TCP SPT=58979 DPT=56273 WINDOW=65535 RES=0x00 SYN URGP=0
Nem értem, az ufw miért blokkolja, már portot is változtattam, szabályokat is próbáltam vagy háromféleképpen megadni, de nem megy.
-
whbear
senior tag
Így sikerült elindítani:
# dbus-launch krusader
-
whbear
senior tag
Sziasztok!
Krusader nem indul el root módban, terminálból indítva ezt kapom:
[root@service service]# kdesu krusader
QStandardPaths: wrong ownership on runtime directory /run/user/1000, 1000 instead of 0
klauncher not running... launching kdeinit
kdeinit5: Communication error with launcher. Exiting!
"A KLaunchert nem sikerült elérni a D-Buson keresztül (hívott függvény: kdeinit_exec_wait):\nNot connected to D-Bus server\n"
Don't need password!!Állt a gép május óta, most üzemelném be ismét. Valami ötlet?
-
Rimuru
veterán
válasz
Apollyon #4451 üzenetére
A hooks azt donti el hogy mi kerul be az initramfs-be, hogy ez mire jo arrol reszletesen itt olvashatsz, mkinitcpio.
-
Apollyon
Korrektor
Másodjára már jó lett. Nem is volt bonyolult, most meg már legalább jobban értem a dolgot.
Az írásod jó, de valóban frissíteni kell. A vconsole.conf -fal megszívtam, mert valahogy nem klappolt a kiosztás. Ctrl nem működött, backspace-re valami utf karaktert írt be törlés helyett... Szóval abba a file-ba elég annyit írni hogy KEYMAP=hu azt kész. De a hooks-okat nem tudom mire jók, azt végül nem módosítottam, de így már jó a bill. mélykonzolban.
-
Rimuru
veterán
válasz
Apollyon #4449 üzenetére
Ha csak egy particiod van akkor nem kell semmi ilyesmit csinalni.
Csak azert kell letrehozni mert ilyenkor meg nem letezik (mivel ures a partico), egyebkent megcsinalja a telepites.
Valsz kimarad 1 lepes a telepites soran.Amugy lassan mar tenyleg firssiteni kene az irast. Terv van, de a megvalositas...
-
Apollyon
Korrektor
Ez sikerült. Debian megtalálta és grub-ban már ott van. Viszont maga az első Arch telepítésem nem sikerült
Végigkövettem több howto installt, nagyrészt a tiédnél maradtam. Annyi különbséggel hogy én 1 partícióra szeretném az egészet, /-tül, /home-ostul mindenestül.
Grub után megpróbálna bebootolni az Arch, de csak bebotlani tud... Egy rescue shell indul a rendszer helyett. Nem csináltam swapot, meg /home-ot sem, gondolom kezdhetem elölről az egészet (ami nem baj).
Szóval, ha 1 partira akarom telepíteni, akkor is kell mkdir /home és azt is bemountolni, vagy azt nem?
A particionálás nálam amúgy annyi volt, hogy létrehoztam egy ext4-et gparted iso-val, majd arra ment az egész.
-
Rimuru
veterán
válasz
Apollyon #4446 üzenetére
Elvileg eleg, ha megse akkor meg livecd, felraksz egy bootloadert a particiora (pl /dev/sdx3), utana pedig megint debiannon grub generalas (ilyenkor a lenyeg hogy chaulnload tolti be a felrakott bootloadert, ha nem talalja meg akkor pedig csinalsz neki kezzel egy bejegyzest).
-
Apollyon
Korrektor
Ha Debian mellé telepítek Arch-ot, és szeretném a Debian grub2-jét megtartani, akkor kell foglalkoznom a rendszerbetöltővel installkor, vagy bőven elég ha csak Debian alatt nyomok egy update-grub-ot? Igazából nem vagyok benne biztos hogy legacy módban van-e az uefi boot, így ezért is lenne egyszerűbb ha egyelőre a Debian grubja megmaradhatna.
-
korobi
aktív tag
válasz
spammer #4443 üzenetére
nálam ki volt kommentelve a MAKEFLAGS rész a makepkg.confban. nem vagyok enyire hardkor, akkor mi is a helyes beállítás itt? ugyan már most fürgébb volt, de szeretném megérteni.
most épp így szerepel:MAKEFLAGS="-j2"
a szám jelzi hogy hány szálat/magot használjon?
másik kérdés, hogy az octopi honnan szedi a témát? mert nem igazán akarja a rendszer témát használni már egy ideje.
-
spammer
veterán
/etc/makepkg.conf
#-- Make Flags: change this for DistCC/SMP systems
MAKEFLAGS="-j$(nproc)"Ahogy írják is, csekkold, hogy a PKGBUILD-ben nincs-e felülírva (-j1), mert akkor továbbra is csak 1 procit/magot használ fordításkor.
-
ztsoft
őstag
Szia! Ott a gond, hogy az octopi csomag ([link]) több alkalmazást tartalmaz, köztük olyat is, amik ütköznek egymással (ami azóta sem változott, csak akkor még a KDE4 és a KDE5 volt). Én anno, telepítés előtt szerkesztettem a pkgbuild-t, ki szedtem a nekem nem kellő dolgokat, így simán települt.
-
korobi
aktív tag
sziasztok. frissítenék aurból octopit, de folyton ebbe a hibába futok:
hiba: feloldhatatlan csomagütközéseket találtam
hiba: nem sikerült előkészíteni a tranzakciót (ütköző függőségek)
:: A(z) octopi-notifier-frameworks és a(z) octopi-notifier-qt4 ütközik egymással
==> WARNING: Your packages are saved in /tmp/yaourt-tmp-korobiértem én hogy ütköznek, de töröltem minden octopi-s dolgot elvileg. és még mindig ugyan ezt kapom. mit néztem be?
-
Siriusb
veterán
ÁÁÁÁÁ, hülye xscreensaver rámhozta a frászt. Jövök vissza a géphez, messziről látom a képernyőt, valami dump megy.
Kellett egy-két másodperc amire leesett a tantusz. -
Siriusb
veterán
Hogy megtörjem a hitvitát, tapasztal más is olyat, hogy openbox+tint2 kombónál a libreoffice rámászik a tálcára (pl. több xls fájl megnyitása esetén), hiába úgy van beállítva, hogy az a terület nem elfoglalható?
-
törölt tag
válasz
spammer #4434 üzenetére
Szerintem semennyire nem bonyolult az Arch. En mint kezdo par het hasznalat utan ezt egy tevhitnek velem. Ami riaszto es amiert gondolom, hogy ez igy elterjedt az az, hogy mindent neked kell beallitani, ha kell valami (ami egy csodalatos dolog, mert ez "soha" veget nem ero tanulasi fazis). Ez viszont nem egyenlo azzal, hogy bonyolult lenne. Ertelemszeruen ezt nem neked mondom, csak egy gondolat a te hozzaszolasodra. A fenti kerdesem pedig csak olyan hup-os kerdoiv akart lenni, kivancsi voltam a szokasaitokra.
-
-
törölt tag
Ti milyen gyakran futtatjatok a
pacman -Syu
parancsot? Ahogy tapasztalom, szinte minden nap lehetne. -
cami][us
senior tag
Az AUR-ból csak nekem nem fordul le a bomi? Esetleg használjam a generic march-ot?
-
BoB
Topikgazda
Az Intel driver most már (végre) alapból is a DRI3-at használja. (Eddig is lehetett használni de külön be kellett lőni).
Ha valakinek mégis gondja lenne vele:
/etc/X11/xorg.conf.d/20-intel.conf
Section "Device"
Identifier "Intel Graphics"
Driver "intel"
Option "DRI" "2" # DRI3 alapertelmezett
EndSectionAkinek be volt lőve a 3, az a sor törölhető.
-
Siriusb
veterán
Játszásiból a system locale-t a csak a felhasználómnál felül akartam írni, nevezetesen angolról magyarra átállítani a rendszert. Nos, nem sikerült, nem tudok rájönni, miért nem lesz magyar.
~/ cat locale.conf
LANG=hu_HU.UTF-8
De a biztonság kedvéért a ~/.config/ könyvtárba is bemásoltam a fájlt.Egyszerűen nem tudom, mi írhatja felül, egyedül a ~/.config/plasma* fájlokban van erre utaló sor, de az lényegtelen, lévén kde le van gyalulva.
Valami ötlet?
Szerk.:
Plusz info, ha ez érdekes valamiért:~/ localectl status
System Locale: LANG=en_US.UTF-8
LC_NUMERIC=hu_HU.UTF-8
LC_TIME=en_DK.UTF-8
LC_MONETARY=hu_HU.UTF-8
LC_PAPER=hu_HU.UTF-8
LC_TELEPHONE=hu_HU.UTF-8
LC_MEASUREMENT=hu_HU.UTF-8
VC Keymap: hu101
X11 Layout: hu
X11 Variant: 102_qwertz_comma_dead -
törölt tag
válasz
#59070464 #4421 üzenetére
Ehhez pedig meg egy (utolso) dolgot tennek hozza. Nem csak az Android USB tethering ismeretlen az
ip link
szamara, hanem egy kulso WLAN adaptert is teljesen halottnak lat, avagy azip link
egyaltalan nem latja. Azonban ha a live session-t ugy inditom, hogy Android telefon USB kabelen keresztul csatlakoztatva van inditas elott, akkor onnantol kezdve azt is latja, ha lehuzom az UTP kabelt. Es most jon az erdekesseg. Ha a kulso WLAN adaptert utolagosan csatlakoztatom, akkor azt sem latja. Nyilvanvaloan, ha live ugy bootolok, hogy csatlakoztatva van, akkor azt is mutatna azip link
. Most azt kellene kideruliteni, hogy ezeket az eszkozoket utolagosan hogyan lehetne feleleszteni? Nem tudom milyen valtozas (milyen updatel) tortent, de ez korabban nem igy mukodott. Ha valamit utolag csatlakoztattam, azt latta a rendszer. -
törölt tag
válasz
#59070464 #4420 üzenetére
Esetleg koze lehet annak, hogy az alabbi modulokat be kell toleni?
modprobe usbnet
modprobe rndis_host
Azonban en ezt nem tudom megtenni, mert modprobe: FATAL: Module usbnet not found in directory /lib/modules/4.6.3-gnu-1 aminek lehet, hogy sejtem az okat, ami egyben egy masik kerdesem is lett volna. Jelenleg 4.6.3-as kernellel fut a rendszer, de legutobbi
pacman -Syu
utan lejott a 4.6.4. Egyelore ez csak a levegoben log. Lehet ez az USB tethering problemam forrasa? Reboot nelkul szeretnem az uj kernelt hasznalni, de nem sikerult rajonnom, hogy ezt hogyan tehetnem meg annak ellenere, hogy nem tul nehez erre a kerdesre cikkeket talalni. A reboot nelkuli kernel cserenek van esetleg valami hatranya? -
törölt tag
Az utobbi idoben arra lettem figyelmes, hogy ha telefonrol USB tethering szeretnek internetet a notebook-on, akkor semmi reakcio, vagyis az
ip link
nem latja. Ha radugok egy WLAN adaptert akkor azip link
azt mar azonnal mutatja. Hogyan lehetne ujra felebreszteni a telefont USB tethering? Valami mintha be lenne "ragadva", mert ha fogom es lekapcsolom a live session-t es LAN helyett egybol USB tethering-el indulok, akkor termeszetesen mukodik a hotspot.A masik amit szeretnek, mar ha van ra mod. A
dhcpcd
szeretnem valahogy automatizalni. Nem mindig kap IP-t a LAN, ha megszuntetem a WLAN-t es forditva. Tehat ha LAN-rol atterek WLAN-ra:wpa_supplicant
+dhcpcd interface
. Jo lenne ha utobbit el lehetne hagyni es automatan adna IP-t a DHCP arra az interface-re, amivel epp csatlakozom. De ha ez valamiert nem jo otlet, szivesen fogadom, nem mindig vagyok lusta. Jelenleg igy fut:dhcpcd -q -w interface
. -
_Dumber_
őstag
válasz
Siriusb #4417 üzenetére
Ha jól tudom akkor a "yaourt skype" felsorol minden olyan lehetőséget amiben szerepel a skype név. Az én gépem legalábbis így működik. Ez a fránya mashina erre nem listáz semmit. (csak azt az 1 valamitba community repoból. Az AUR-ból semmit. (másra sem, nem csak a skype - ra)
-
_Dumber_
őstag
válasz
Siriusb #4414 üzenetére
package-query fent van.
Minden más ok, csak az AUR nincs.
Most már (köszi colomb2) azt is tudjuk, hogy a skype sem látszik a repokban (de "yaourt skype" , - ra nem ad semmit) csak a community-ből valami kiegészítést.
(ma elmentem nyaralni, csak 1 hét múlva leszek gépközelben, de addig is ötletelhetűnk) -
Siriusb
veterán
válasz
_Dumber_ #4413 üzenetére
A mirrorlist-nek nem sok köze van az AUR-hoz.
Semmi hibaüzenetet nem kapsz? Más csomagot megtalálsz a yaourt-tal?
Ellenőrizd le, package-query fent van-e (bár anélkül fel sem települt volna)?
Esetleg próbáld meg a cower-t feltelepíteni, és nézd meg, az látja-e a skype csomagot.Szerk: chromium-ba bele van építve a flash.
-
_Dumber_
őstag
Kis segítséget szeretnék kérni.
Telepítettem egy arch-ot xfce4-gyel. Ugyanúgy csináltam ahogy eddig, colomb kolléga irása alapján.
A probléma a csomagok listája.
Már megvolt:
Mirrorlist up to date.
Rankmirror lefutott.
Yaourt fent van.
Multilib aktív.
pacman - SyuEnnek ellenére nem találjav pl a skype-ot, AUR egy csomagja sem jelenik meg yaourt alatt. (igy pl flast sem tudok chromium alá). Mit bachattam el?
-
törölt tag
Fenykepezogeprol szerettem volna letolteni a kepeket, de a kartyat nem akarom kivenni belole, tehat USB kabelen keresztul. Talalkoztam a Digital Cameras remek ArchWiki oldallal. Installaltam a
libgphoto2
es agphoto2
cli klienst. Utobbival poccre letoltok,egerhezTrackPointhoz sem kell nyulni, kattingatni jobbra-balra, kijelolgetni a fileokat. Tokeletes minden, baromira szimpatikus es gyors megoldas. Azonban az SD kartya notebook-ban nem volt. Valahol egyszer azt olvastam, hogy ne a notebook-al formazzuk az SD-t, hanem bizzuk a fenykepezore. Engem azonban furdal a kivancsisag, hogy milyen filerendszerrel mukodik ez a kartya. Es itt fogyott el a tudomany, nem tudom hogy derithetnem ki, hogy a fenykepezogepben levo SD kartyan milyen filerendszer talalhato..lsblk
persze semmit nemmondlat, ezert is kellett alibgphoto2
.(#4409) Siriusb
Valahogy nem lep meg, amit irsz. En DE-t nem akarok tobbe latni! Pedig total amator vagyok, lasd a fenti kerdest. Par hete mar nagy oromomre szolgal adwm
. Arch forumon igencsak nepszeru, ahogy azawesome
is. En szurkolok.Mi meglepo,
openbox
-al keztem en is. -
Siriusb
veterán
Nem megy ez nekem, megint visszatértem az Openbox-hoz. Pedig a Cinnamon olyan ígéretesnek tűnt, csak felzabálta a 4GB RAM-omat. Mondjuk előbb-utóbb nem ártana betennem egy 8GB-os modult még.
Ha ez így folytatódik, egyszer én is az awesome-nál vagy a dwm-nél kötök ki.
-
zenwalk
senior tag
válasz
vargalex #4403 üzenetére
a minidlna.service fajl pedig ezt tartalmazza
-
zenwalk
senior tag
inotify=yes
inotify_interval=900user=minidlna
Mire kéne átírnom a usert? a sajátomra?
Na eljutottam odáig, hogy már csak a hozzáféréssel van gond:
minidlna.c:614: error: Media directory "V,/home/almaspite/Videos" not accessible [Permission denied]A user beállításában tudnátok egy kicsit részletesebben segíteni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Premier előzetesen az FBC: Firebreak
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB játékkonzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 15 Pro Max 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest