- Kempingezés és sátrazás
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- gerner1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
-
LOGOUT
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
korobi
aktív tag
válasz
_Dumber_ #2395 üzenetére
volt fenn, de sok alap dolog nem működött, nem tudtam beállítani, mint például most az ő és ű betü gondját, ( bár szerintem ez betűtípis gond lesz ) automatikus eszközfelcsatolás, yaourt feltelepítését.
no meg mire felszenvedtem itteni segítséggel az openboxot sajna ennyi szabadidőm nem igazán van. igyekszem összeszedni a tudást hozzá...hogyan változtatom meg a rendszer alapértelmezett betűtípust, és melyik az ami kezeli az ékezeteket rendesen?
-
korobi
aktív tag
mindjárt megnézem. én sem, csak még most tettem fel, és azért ez kicsit macerásabb mint egy manjaro volt sok számomra alapnak hitt dolog nem működik.
antergos cinnamon, meg ugye megint minden beállítva, csak hát szerettem az openboxot manjaro alatt...jobban kézreált, nem volt felesleges sallang
-
korobi
aktív tag
archbang linux, openbox.
közben faltünt hogy csak bongészőben nem jelenik meg jól az a 2 betű. allapban opera van benne.
most meg még küldök a yaourttal, mert jó lenne egy octopi vagy pacmanxg...localectl status kiment:
korobi@arch ~]$ localectl status
System Locale: LANG=hu_HU.UTF-8
VC Keymap: hu
X11 Layout: n/a -
Istju
senior tag
válasz
_Dumber_ #2386 üzenetére
loadkeys hu nálam telepített rendszernél nem műkszik.
setxkbmap hu annál inkább.Egyébként szerkeszd :
sudo nano /usr/share/X11/xorg.conf.d/10-evdev.confa keyboard részhez szúrd be:
Option "XkbLayout" "hu"Valahogy így nézzen ki a kérdéses rész:
Section "InputClass"
Identifier "evdev keyboard catchall"
MatchIsKeyboard "on"
MatchDevicePath "/dev/input/event*"
Driver "evdev"
Option "XkbLayout" "hu" -
korobi
aktív tag
válasz
_Dumber_ #2386 üzenetére
a "loadkeys hu" ismerem.
mire olvastam a válaszod, már találtam egy megoldást.
itt: "sudo leafpad /etc/X11/xorg.conf.d/01-keyboard-layout.conf" módosítottam az "Option "XkbLayout" " rész utáni felsorolást. a "hu"-t előre vette az "us" maradt a többit töröltem.
most jó a billenytűzet kiosztás, de ő és ű betüm nincs csak terminálban.
erre tudál valamit mondani?másik kérdésem, oké hogy ezzel indítom a beállított wifi profile-t, de hogyan végeztetem el autómatikusan?
"sudo netctl start wlp2s0-poison"
vagy milyen csomagot tegyek fel ami szépen beül a tint2 panelra és ott kattingatok, ami lehetőleg nem szed le magával egy fél másik DE-t? -
_Dumber_
őstag
amit linkeltél az jó lesz..
Egy változtatás:
a /etc/X11/xorg.conf.d/10-evdev.conf helye megváltozott. Átkerült a /usr/share/X11/xorg.conf.d/10-evdev.conf helyre. (meg ebből a könyvtárból minden)loadkeys hu -val tudod átállítani bekapcs után a billentyűt. (Ha a linketltet megcsinálod akkor már ez nem kell)
-
korobi
aktív tag
ismet neki futottam egy kulon vinyora feltenni az archbanget, miket kellene beallitanom a configuration menuben hogy ay ekezetekkel ne legyen gond?
ez alapjan jo lenne? [link]
illetve mekir legutobb fenn volt, nem tudtam hogyan allitsam be a wifit, mig ugye a live alatt van a menuben ra egy lehetoseg, ay a telepitett redszerben mar nincs.
(live alol irok azert nincs ekeyet...) -
Fritz Teufel
addikt
-
_Dumber_
őstag
válasz
Fritz Teufel #2379 üzenetére
Hagyd ki a gnome -ot
.. előbb utóbb eljutsz oda ..
(Tudom.. a ventilátor ...
)
(Milyen galambot röptettél? Veled sem laknék egy háztartásban
)
-
BoB
Topikgazda
válasz
Fritz Teufel #2373 üzenetére
A hiba jelezve lett már a megfelelő csatornán:
-
Fritz Teufel
addikt
Sam már csak ilyen
-
BoB
Topikgazda
válasz
Fritz Teufel #2375 üzenetére
Nagyon szigorú!
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
Siriusb #2374 üzenetére
Igen, a Pidgin működik, köszönöm! Egyre jobban meg vagyok arról győződve, hogy a Facebook állandó állítgatása fúrás-faragása lehet a háttérben. Olvastam, hogy aki ilyenbe belefutott, annál napokkal később helyreállt a dolog. Nem értem, hogy miért nem lehet ezt a kapcsolatot xmpp-n keresztül lekezelni kernel szinten, ha már beépítik az online fiókokat. Amit egyébként jó ötletnek tartanék. Szóval, Pidgin marad...
-
Siriusb
veterán
válasz
Fritz Teufel #2373 üzenetére
Esetleg valami más klienssel nem próbáltad, ami saját magának jegyzi meg a bejelentkezési adatokat? Javasolni sajnos nem tudok, mert olyan régen használtam ilyet, hogy már a nevét is elfelejtettem, de tudom, hogy volt több. Közben eszembe jutott, pl. Pidgin, ez jó kliens volt.
Más:
Ugye feltűnt azoknak, akik régi nvidia kártyát használnak, mint én (pl 9500), hogy nvidia csomag kettévált, s az nvidia-340xx-t kell felrakni, mert az új csomag már nem támogatja ezeket a régi kártyákat? -
_Dumber_
őstag
válasz
Fritz Teufel #2371 üzenetére
Kapd le az Empathy-t, majd tett fel újra. (.configból is ! )... vagy lehet, hogy elég ha a .configból kitörlöd az empathy könyvtárat, és újraindítot a rendszert.
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
_Dumber_ #2370 üzenetére
Felvettem a Beállítások/Online fiókok alatt a Facebook accountot. Ez működött is, az Empathy ezen keresztül csatlakozott a Facebook chat-hez. Tegnapig működött, ma már nem. Ez előfordult az Ubuntu-n is és korábban a Manjaro-n is, de akkoriban többször újratelepítettem, az természetesen mindig megoldotta a problémát. Töröltem a Facebook accountot az Online fiókokból, azt hittem, majd újra felveszem és jó lesz. Hát, nem lehet újra felvenni!
Tehát: amikor a Beállítások/Online fiókok-nál most megpróbálom felvenni a Facebookot, nem kapcsolódik a facebook.com-ra. Így még csak el sem jutok odáig, hogy user name/password-öt kérne.
Hiába tenném fel az Arch-ot, lehet, hogy fel tudnám venni a Facebook-ot, de pár hónap múlva ugyan itt tartanék. Nem tudom azt sem, hogy mi lehet a probléma és a neten sem találok épkézláb dolgot erről. Az Ubuntu alatt milliónyi bug report van erről, de az ugye itt nem út.
Most komolyan, pár havonta újra kell húznom a rendszert, hogy ez a szr működjön?Nem csak én szívok vele és ez szerintem kernel szintű probléma, amit évek óta nem oldanak meg csak foltozgatnak.
-
_Dumber_
őstag
válasz
Fritz Teufel #2369 üzenetére
Lehet már péntek van, de én nem értem a problémát...
Nekem Chromium-om van. Facebookra egyszer beléptem, megkérdezte, hogy lementse e a jelszót... ráböktem, hogy igen. Azóta nem nyaggat... (Kununtu sem nyaggatott, Manjaro sem.. - Arch sem. (július 4. én telepítettem)
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
_Dumber_ #2368 üzenetére
Köszönöm!
Egyszerűen megőrülök és úgy látom, a KDE-vel is előfordul. Az online account megpróbál csatlakozni a facebook.com-hoz, de nem sikerül. Innen meg vagyok lőve. Nem találok a Facebook-on sem beállítási lehetőséget és ha most feltenném az Arch-ot, pár hónap múlva ugyan úgy előállna ez a probléma
Tegnap még probléma nélkül működött :s
-
_Dumber_
őstag
válasz
Fritz Teufel #2367 üzenetére
1. Gratula az új avatarhoz..
2. Ha ide is beírod, akkor sem tudom -
Fritz Teufel
addikt
Van valakinek ötlete, hogy az online fiókoknál hogyan tudom újra felvenni a Facebook accountomat? Reggel kiírta, hogy lejárt az account és újra be kell lépnem. Nyilván nem tudok újra belépni, ha egyszer lejárt. Töröltem a fiókot, de újra már felvenni sem tudom, lefut egy kapcsolódás és ugyan az az üzenet:
"Hiba az alkalmazás elérésénél
Sajnos a használni próbált alkalmazás vagy nem létezik, vagy le van tiltva."Hogy a büdös életben tudom ezt megoldani?! Mocskosul idegesítő :s Remélem, hogy majd Arch alatt is eljátssza ezt velem 3 havonta
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Fritz Teufel
addikt
A Dropbox mindenkinek hiba nélkül frissült mostanában? Az utóbbi frissítések nem nagyon vannak hiba nélkül Manjaro alatt :s
Mindegy, ez a probléma megoldva:
"Can't load image from file 'opt/dropbox/images/hicolor/16x16/status/dropbox status-busy 2.png': file does not exist." -
válasz
Fritz Teufel #2363 üzenetére
Ezt inkább az általános linux topikban kérdezd meg, valószínűleg ott tudnak segíteni a legtöbbet.
Én annyit tudok tanácsolni, hogy ha játékra kell, akkor kénytelen leszel a zárt drivernél maradni, ami mellé nem mindig jó választás az, ha a rendszer egyéb komponensei frissek (arch - rolling release). Ha nem érdekel a játék, akkor meg amúgy is jobb választás a nyílt driver, mert kevesebb megkötéssel jár, és több mozgástered van a rendszer többi komponenseit illetően.
Ez persze, nem komoly szakvélemény, csak az én kezdői tapasztalatom. Simán lehet, hogy nagyobb hozzáértéssel a zárt driver is jól műxik a legújabb komponensekkel (olvastam pl., hogy az AMD kiadott valami patch-et az 1.16-os xorg támogatásához), de sosem próbáltam, mert nem akartam annyira erőltetni a zárt drivert főleg a VCE hiánya miatt. Épp erre írok progit windows alatt, amit át akarok hozni linuxra is. -
válasz
Fritz Teufel #2360 üzenetére
A notikhoz nem értek, nekem csak asztali gépem van, és azzal nincs baj.
Bár, barátnőm Richland procis laptopján szuperul megy a nyílt driverrel az Arch és a zárt driverrel a Mint 17.
Megfelelően kell legozni a rendszer komponensekkel, és akkor nincs gond.Csakhát ez utánajárás, idő, stb.
-
Fritz Teufel
addikt
Az a bajom ezzel, hogy ezek az asztali gépek meghajtóira vonatkoznak főkét. Szerintem viszont nagyrészt notebookokban gondolkodunk. Engem ez továbbra sem győz meg arról, hogy hosszútávon bátran fektethetnék ATI/AMD kártyás notebookba. Ha másért nem, az ultrabrutál rövid támogatási periódus miatt.
A notebookom 2,53GHz dulacore, full HD gyönyörű kijelző, (sajnos fényes de ez akkoriban űber divat volt - rohadt zavaró), blue-ray íróval, 4GB memória, ATI Mobility Radeon HD 3650 és már két évvel ezelőtt isösszeomlott volna rajta a Linux a driver miatt, ha már akkor telepítem. A gép 2008-as. Ellenben akár 10-12 éves asztali gépbe is lehet életet lehelni. Ehhh...
-
BoB
Topikgazda
válasz
_Dumber_ #2354 üzenetére
Persze én is laptopról beszéltem, csak hozzátettem hogy nekem van asztali is.
A helyedben inkább használt thinkpad-ot vennék. Még ha decepticon-nak nem tetszenek a mostaniak
Nekem x220 van, az még határeset, régifajta billentyűzet is van rajta. Vagy más, használt üzleti notebook.
istju: az a baj hogy mire kijön 1.16 -os xorg- al működő catalyst már megjelent az 1.17- es.
-
Istju
senior tag
válasz
Fritz Teufel #2356 üzenetére
Hp feltörekvő ágon van. Az elitebook széria nagyon jó darabokat tartalmaz, bár a dell még veri az lcd -ben őket. (nagyobb betekintési szög kontrasztosabb képernyő.
-
Fritz Teufel
addikt
Igen, én is a Delleket gondoltam, mint egyik lehetséges márka. Talán a Linuxszal szállított vasak csak hosszabb támogatásnak örvendhetnek majd mint a többi. A HP-től mint márkától félek mint a tűztől. Számomra a Toshiba - Asus - Dell hármas a garancia arra, hogy kisebb eséllyel hibásodik meg. Sajnos a Thinkpad-ek már régen nem azok amik voltak.
Mindenkinek: Hinnye, hogy ebből mekkora bunyó lesz!
-
Istju
senior tag
válasz
Fritz Teufel #2353 üzenetére
Szia. Nekem AMD -s laposom van ilyen: [link]Nem volt túl drága, talán 109ezer jó két éve. Még dobtam hozzá 4giga samsung ramot(ilyen volt benne 1db), és egy 128gigás samsung ssd -t. Tökéletes, villámgyors, megbízható. Szinte tökéletes a videó kari is, a ViOlo által karbantartott catalyst-total csomagot szoktam telepíteni. Egy a nyűg, hogy a xorg 1.16 -al még sajna nem megy ez a driver, de idő kérdése és menni fog. Addig maradnom kell sajna a xorg 1.15 -nél. Nekem ez a config teljesen jó, váltani, kb 1 év múlva szeretnék a dokkolós céges Dell-emre (i5), ha eladják nekem. Addig is AMD, de kb 15 éve csak AMD -s cuccom van:-) Nekem bejön.
-
Fritz Teufel
addikt
Az is egy új, de én nem szeretnék ezért fenntartani két eszközt. Egyébként is, ha valamihez hozzá lehet nyúlni, nem bírom megállni, hogy ne nyúljak hozzá. A gatyámat is ráköltöttem a korábbi számítógépemre, ezért váltottam notebookra. Itt nem tudok mihez piszkálni
Szóval, valami kombó megoldás kell, mint amit _Dumber_ kolléga is elkövet. ATI/AMD szóba sem jöhet.
-
BoB
Topikgazda
Ezt várom már nagyon én is, olvastam. De mire lesz belőle valami lehet egy - két év is eltelik...
Decepticon: én laptopot csak diszkrét VGA nélkül, Intel -el vennék. Bár ide tartozik hogy van asztali gépem is, ami teljesítmény igényes azt azon oldom meg (játék
).
Laptop nekem csak internet + office + multimédiára kell. Arra meg intel tökéletes.
-
_Dumber_
őstag
válasz
Fritz Teufel #2350 üzenetére
Én már nem is gondolkodom abban.. Ezt részben Nektek köszönhetem.
Csak Intel, vagy esetleg KIKAPCSOLHATÓ Nvidia... (Ha gond lenne vele, kilövöm)
-
Fritz Teufel
addikt
Érdemes ATI/AMD kártyával próbálkozni Linux alatt? Már, ha új notebook beszerzésén gondolkodna az ember és előrelátó olyan 6-7 évre.
Nem kicsit vagyok rájuk pipa, nálam 3650-nél a xorg vagy az egész rendszer elhasal, csak az Ubuntu 13.10 tud vele megbirkózni, még a Debian Wheezy is elfekszik. Igaz, itt a rendszer nem omlik össze csak a xorg. Ezen okból nagyon óvatos vagyok a kártya kiválasztásánál.A jó kis Matroxokkal nem volt ilyen probléma sosem...
-
Igen, sajna ez igaz, de egy rolling release esetén elég nehéz a zárt driver megkötéseivel együtt élni. Sok odafigyelés igényel. (én meg sem próbáltam)
Viszont az AMD valami újfajta nyíltabb driver felépítésen gondolkodik: [link]
Hátha ez javít a helyzeten majd egyszer talán... -
Csarlee
tag
Próbáltam... Startx-re elhasalt, a gond az, hogy van egy integrált ATi Radeon 6310 videókártya amihez feltettem az AMD-s gyári drivert... aticonfig --initial -nál dobott egy hibát, aztán restart a gép de nem ment. Anno Debianon simán be tudtam lőni... Bepipultam, felhúztam egy Archbang-et (Arch+Openbox a Crunchbang alapán..) azzal most működik minden, dual-boot is pedig a Win7 másik SSD-n van....
-
-
Csarlee
tag
válasz
ubyegon2 #2338 üzenetére
Nos, ez érdekes az fstrim helyett a discard-ot javasolja az ArchWiki: Apply TRIM via cron rész után
Most már viszont van boot, grafikus felület meg nincs..
Adok neki még egy esélyt és kipróbálom az Archbang-et! -
Csarlee
tag
Sziasztok!
Lenne egy jó kérdésem!
Friss Arch install, bootoláskor a csatolt képen lévő fázisnál megáll, semmire nem reagál csak restart. Először a Reached Network valaminél állt meg, bebootoltam systemrescue stickről, chroot-oltam majd sysctl disable Networmanager.service. Na, utána jött ez az állapot amit csatoltam. Annyi van még, hogy SSD-re van telepítve, az fstab-ban a mount options-nél a discard be van kapcsolva.
Valami ötlet? -
Sziasztok!
Próbálom a google earth-t feltenni az AUR-ból yaourt-tal.
Azt írja, hogy nem támogatott, veszélyes csomag.Tényleg veszélyes, vagy csak óvatoskodik?
Van veszélytelen út az installhoz?Kössz!
2 aur/google-earth6 6.2.2.6613-2 (44)
A legacy 3D interface to view satellite images of Earth and other objects
==> Enter n° of packages to be installed (ex: 1 2 3 or 1-3)
==> -------------------------------------------------------
==> 1
==> Downloading google-earth PKGBUILD from AUR...
x .AURINFO
x google-earth.install
x google-earth-mimetypes.xml
x baifaao.cpp
x PKGBUILD
x googleearth
Comment by Gabe (2014-07-09 17:24)
Is there a reason that this package installs a 32-bit version of Earth on x86_64 when there is a 64-bit version available?
Comment by Det (2014-07-09 17:35)
Sure. The 64-bit version was so buggy on Linux ever since it was introduced in November 2012 (7.0.1.8244 beta: http://filehippo.com/download_google_earth/changelog/13615/) that I had to re-create the previous one (https://aur.archlinux.org/packages/google-earth6/) so people could actually have a working Google Earth.
I've since recentlish (24th April) moved the 64-bit build behind the _64=1 switch for those who insist, as can be seen from the comments and the PKGBUILD, respectively.
Comment by Det (2014-07-13 22:30)
And really, the link always pointed to the amd64 deb on 64-bit systems in the past. It just included 32-bit binaries.
Comment by bezerker (2014-08-05 14:06)
Hrm. Using an old 32bit system here. makepkg is set to i686, but it's trying to source in the dependencies for lib32-dependencygoeshere which obviously fails on a 32bit system.
:(
Comment by Det (2014-08-05 16:49)
You're probably using an AUR tool that can't handle the PKGBUILD or the system really is 64-bit.
google-earth 7.1.2.2041-2 (Tue Feb 19 08:36:22 CET 2008)
( Unsupported package: Potentially dangerous ! )
==> Edit PKGBUILD ? [Y/n] ("A" to abort)
==> ------------------------------------ -
whbear
senior tag
válasz
Fritz Teufel #2327 üzenetére
Igen, beírja. Sajnos nem találtam meg hol lehetne ezt beállítani. Nálam is ugyanolyan jó mint Windowsos a Total Commander.
-
whbear
senior tag
válasz
Fritz Teufel #2313 üzenetére
Szia!
Ha jól emlékszem Te Krusadert használsz. Sikerült arra megoldást találnod, hogy mikor F7-tel új könyvtárat hozol létre akkor a szövegmezőbe automatikusan beírja az épp aktuálisan kijelölésen lévő könyvtár nevét mint ahogyan azt a Total Commander csinálja? Jó lenne mikor majdnem azonos nevű könyvtárakat kellene létrehozni csak pl. a végi sorszám változna.
-
_Dumber_
őstag
Megnézte ezt a console font dolgot, ugyanis nekem van egy működő manjaro a gépemen és azon soha nem volt rossz a console-font. Azt igaz mindig is telepítő rakta fel.
Szóval:
az /etc/vconsole.conf a manjaro alatt csak ezt tartalmazza:
KEYMAP=huezek nincsenek benne:
FONT=lat2-16
FONT_MAP=8859-2ugyanakkor van egy /etc/keyboard.conf (ez az ARCH alatt nincs, de DEBIAN alatt szintén van !! )
XKBMODEL=pc105
XKBLAYOUT=hu
XKBVARIANT=CHARMAP=guess
szóval hogy is van ez?
-
_Dumber_
őstag
Itt a pont..
Köszönöm.Bár eddig soha nem írtam ezt bele.. Igaz eddig mindig telepítővel raktam fel
...
colomb2 leírásában sincs benne..Lenne még egy kérdésem. Mi a különbség a tömörítési formák között az mkinitcpio.conf-ban?
gzip, bzip2, lzma, xy, lzopMiért az xy a preferált? (alapbeállítás a gzip)
-
Sobriety
tag
válasz
_Dumber_ #2318 üzenetére
Nem tudom a történelmi okát vagy ha tudtam is, feledtem, mindesetre nekem Arch alatt latin2-vel nem voltak jók az említett két karakterek, egy másik fontkészlet adta, igaz összességében valamivel esetlenebb, rajzoltabb hatást keltő megoldással van mindegyik magyar és a keretek is rendben vannak.
-
_Dumber_
őstag
Szeretnék egy kis segítséget kérni.
A console fontjaim nem stimmelnek. Nincs éáőú és az mc kerete is gyalázatos.
az /etc/vconsole.conf ban szerepel a FONT=lat2-16, de ennek ellenére nem jó.
Ha kézzel kiadom a setfont lat2-16 akkor egyből jó lesz....
Mi hiányzik??? -
whbear
senior tag
Ok, köszi te se haragudj reggel morcos voltam. Igazad van maradjunk a témánál.
Feltettem az Archbang - ot, kibányásztam még régebben a Manjaro /lib/firmware mappából az Intel WiFi firmware-t, be másoltam az Archbangnak és működik. Nagyon gyors, előre konfigurált Openbox, szerintem Manjaro és eredeti Arch közé félúton kiváló.
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
Sobriety #2311 üzenetére
Kénytelen vagyok használni. A notebookomon valami nem stimmel Linux alatt. CSAK az Ubuntu 13.10 működött rajta stabilan. Még Debian alatt is összeomlik a xorg, ha engedélyezem a dpm-et. Most ez nincs beállítva és kézzel állítom a ventilátor sebességét három fokozatban. Ezt csak a Gnome alatt tudom megtenni egy shell extension-nel. Olyan hangos a notebook mint egy hajszárító. Jövő héten elugrok vele szervizbe és kitisztíttatom, de nem számítok javulásra a problémát illetőleg. Ez volt az első/utolsó Sony notebookom és kész.
Amikor a low fokozatban van a sebesség, nincs semmi gond, halk a gép. Nézhetek videót a Youtube-ról vagy lejátszóban, csinálhatok bármit. Ha a Chrome vagy az FF került elő, akkor 6-7 komoly weblap már instabillá teszi a rendszert (ilyenkor már összeomolhat) ha többet megnyitok, akkor mindenképpen összeomlik. Nagy ritkán ki tudok menekülni tty-re, de nem tudom újraindítani az x-et semmilyen paranccsal, mint ahogyan kilőni sem. Mindig reboot lesz a vége.
Szóval Gnome és kész. Egyébként is nagyon kézre áll és szép, a gép bőven elbírja.
-
BoB
Topikgazda
válasz
Sobriety #2311 üzenetére
A csak WM-ek nem lettek felsorolva, így a kérdést úgy veszem hogy mi a különbség ha nem támogatott DE-t használsz (pl. unity)
A támogatottakat a disztró packager-jei csomagolják, hivatalos tárolóba kerülnek a csomagok. Azokat ellenőrzik. Hibák rövid időn belül javításra kerülnek. Ha valami probléma van, írhatsz a fórumra.
A nem hivatalosakat AUR -ból tudod felrakni, amit -valaki- előkészít. Itt ha van hiba nem kötelessége javítani, vagy válaszol, vagy nem. Itt előjön az alapvető AUR sajátosság, azaz nem mindegy ki a készítő. Ha újabb verziók lennének elérhetőek nem tudni azokat mikor teszi be. Alőfordul hogy soha, bár DE-k esetében nem hiszem hogy ilyen előfordul. Max csúszás. Fórumon nem biztos hogy kapsz, vagy rövid időn belül választ. Unity-t nézve pl. sokszor nem tudják megoldani hogy xy dolog működjön.
Szerk.: Ha puszta WM vs. DE-t nézünk, akkor az mondható el, hogy az utóbbi esetében rengeteg dolgot out-of-the-box megkapsz, míg előbbi esetén mindent neked kell megcsinálni. Tény, hogy ezeket ha nem akarsz változtatni csak egyszer kell beállítani, megcsinálni.
-
BoB
Topikgazda
válasz
Sobriety #2309 üzenetére
A felhasználó dönti el hogyan alakítja a rendszerét. Éppen azért hivatalosan támogatott DE-k:
Cinnamon, Enlightenment, GNOME, KDE, LXDE, MATE, Xfce.
Ha valaki pehelysúlyút akar - megteheti, ha valaki nem akar mert a gépén gyakorlatilag nem tapasztalható különbség közöttük hiszen 2014-ben van már x giga ez x giga az - megteheti.
-
Sobriety
tag
válasz
Fritz Teufel #2304 üzenetére
De minek Gnome? Pehelyesúlyú disztróhoz pehelysúlyú wm.
Nincs semmi vonzóbb a maga nemében a gyors és legózós linuxnál, mióta rávettem magam az ilyenirányú belemerülésre, már a Debian - ami mindigis egyet jelentett nálam a linux-szal - is egy túlkészült, lassú rendszernek tűnik, minthogy van, amikhez képest ténylegesen az is. A Fedorát nem nekem találták ki, lomha és idegen, az Ubuntu testesít meg mindent, amitől sikítok és mint nyilvánvalóan jószellemű fricska, vicc volt csak, értjük a tréfát.Szavamra, áldom a eget, hogy nem az átellen csoporthoz tartozom, ugyanez az érzés az Ubu userekben nincs meg. Valahogy sosem látom az őszinte sikerélményt arcukon, más világ, más célok, indíttatások.
...ahogy a magamén sem látom, mert az Intel videókaris laptopgépen (polkit témája nyitott még, majd újból nekifutok) szíves segítségetek ellenére is, csakugyan nem megy, pedig körbejártam a témát. Ilyen azért ritkán van. Nem szabad nagyon nekifeszülni, pihentetési idő befigyel, többit meglátjuk. Manjarot nem akarok addig felrakni, míg az körítetlen rendszeren fel nem oldom a problémát , nem ugrunk át falakat, abból nem sok a tanulság, tanulás. -
whbear
senior tag
Csak azért bátorkodtam mindezt leírni, mert mikor segítségre volt szükségem akkor bob.zxr, colomb2, decepticon ft és még sokan mások segítettek, te nem, viszont már másodszorra oltasz le. Elnézést az offért, ezennel befejeztem.
-
whbear
senior tag
Rendben. Egyébként te az életben is ilyen vagy? Biztos népszerű lehetsz... Ne vedd sértésnek, de itt rajtad kívül senki se osztja le a másikat. Itt ez addig amíg meg nem jelentél egy már már baráti társaság volt jó hangulattal. Hát ennek úgy látom vége van. Köszönöm szépen.
-
BoB
Topikgazda
Ha megnézitek az xfce weboldalát, láthatjátok hogy a legutolsó, 4.10 verzió 2012 áprilisban jelent meg.
A roadmap szerint a 4.12-nek 2013 márciusban már stabil kiadásnak kellett volna lennie.
Nem hiába váltott a Debian csapat sem vissza GNOME-ra mint alapértelmezett asztali környezet.
-
MKLS
aktív tag
válasz
Fritz Teufel #2304 üzenetére
Jaja, fura is, hogy Xfce-ben többek között még ezt sem javították, a másik rengeteget emlegetett power manager bug-al együtt. Eléggé népszerű DE és erre a tearing-re s csak olyan workaround van ami valakinél működik valakinél nem, pl. nálam nem.
-
Fritz Teufel
addikt
Kezd elfutni a méreg a Manjaróval kapcsolatban. Mióta nincs támogatás a Gnome Community mögött, azóta egyre több az apró pici idegesítő bug. Minden második alkalommal nem sikerül elsőre bootolni a rendszert, valami memória probléma okán. Két frissítéssel ezelőtt jelentkezett. Eltűnik a Dash to Dock - kezelőben hibát jelez, csak logoff-login hozza helyre a következő alkalomig. A legutóbbi frissítés óta jelentkezik. Körülbelül 4-5 frissítés óta jelentkezik az a jelenség, hogy az a kijelölt ablak kicsinyítés után még vagy két példányban látható marad a desktopon. Ha fölé mozgatok egy ablakot, akkor eltörli... kezdek besokallni vele. Asszem eljön az Arch ideje... remélem, ott nem kell ilyesmi miatt bosszankodni.
Sajnálom, hogy a Gnome elvesztette a támogatást Manajro alatt. Igaz, a fő csapás, az XFCE meg tearingel mint az állat. -
whbear
senior tag
válasz
Fritz Teufel #2301 üzenetére
Biztosan a Fedora 😁
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kempingezés és sátrazás
- Vigneau interaktív lokálblogja
- BestBuy ruhás topik
- Hobby elektronika
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Facebook és Messenger
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Samsung T22E390EW TV monitor garanciával hibátlan működéssel
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest