- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- Rap, Hip-hop 90'
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Siriusb
veterán
Már nem emlékszem, mi volt a nyűgöm LXDE-vel, persze az eltelt évek alatt sokat változhatott az is.
Igen, most már DE-ben gondolkozom, hogy készen kapjak mindent. Openbox-ot épp az ellenkezőjéért szerettem, gyakorlatilag én legóztam össze az egész rendszert, kiválogattam minden feladatra a nekem tetsző alkalmazást, mindent testre szabtam. Ez nem két perc volt. Most már nem szeretnék ezzel foglalkozni, bár nincs kizárva, hogy ez lesz megint a vége.
(#6669) BoB
Ez is egy probléma, hogy egy-két jó alkalmazást qt-re fejlesztenek. Kdenlive van fent nekem is, pedig az Openshot-tal is próbálkoztam.
Na, ismét adok egy esélyt a KDE-nek. -
Siriusb
veterán
...Cinnamon után minden jó...
XFCE, LXDE, ezeket rövid ideig feltettem. Mondjuk az első elfogadható.
(#6663) Bici
Mi a baj? Kicsit ráuntam. Kellene valami MÁS.
Hmmm, most kicsit elgondolkoztam az xfce-n is. Régen az openbox+tint2 volt a nyerő, olyan jól be volt állítva minden, csak akkor is rámjött a változtathatnék.
Double Commandert próbáltam régebben, de állandóan lefagyott.Szerk.:
Közben eszembe jutott az egyik problémám a KDE-vel: az értesítések automatikusan törlődnek, pl. ha jelzett a Thunderbird, hogy új levél jött, az rövid időn belül eltűnt és mindig oda kellett mennem a levelezésre, hogy lássam a helyzetet, miután visszamentem a géphez. -
Frawly
veterán
Én még mindig nem látom, hogy mi lenne vele a probléma. Bici esetében a laptopban lévő két GPU okozta a gondot, de ez minden disztrón, sőt, Windows alatt is szopás lehet. Tehát nem az AMD GPU-val volt a gond, hanem, hogy mindjárt kettő is van belőle! Sőt, ha Intel IGP és NV dedikált GPU van, azok között még nagyobb szívás váltani, mert zavarja egymást a kettő, meg NV-hez csak a zárt drivert lehet normálisan használni, amihez mindenféle dkms kernelmodullal kell szórakozni, ami miatt meg a kernel nem frissíthető normálisan, így összességében 100× nagyobb rémálom az 1-2 AMD GPU-s felállásnál.
Egyébként nemsokára teljes használatba veszem az asztali gépet, amit eddig csak néha használtam, akkor is csak offline windowsos játékkonzolnak, és az lesz a fő gépem, Linux is rákerül, majd megírom a tapasztalataim. Nekem egy AMD RX570 van (GCN4), ez az egyetlen GPU a gépben, elvileg vaj simán, mindenféle kernelparaméter és fekete mágiás voodoo varázslás nélkül mennie kéne első pöccre friss Arch installal, a kernelben benne lévő amdgpu driverrel, ehhez csak a linux-firmware-t kell feltenni, meg a mesa-t, és hardveres dekódoláshoz meg a libva-mesa-driver csomagot telepítve. Erre a gépre egyébként lehet Archot teszek, a systemd ellenére is, mert ezen linuxos játék is fog menni, amikkel szívás lehet systemd-mentes disztrón. Még nem teljesen döntöttem el, hogy nem mégis Gentoo lesz-e, de az Arch felé hajlok, mivel kevesebb munkával jár.
-
Shyciii
veterán
Nem lehet vele pontosan ugyanazt kialakítani, mint nekem Arch-on. Vagy ha igen, akkor olan mértékű utánajárással (4 napot szántam rá max), hogy egyszerűen nem éri meg. Arról nem beszélve, hogy kb a felét alakítottam ki debian-on mint Archon, és már több memóriát foglalt, és jócskán több csomagot pakolt fel feleslegesen. És akkor még ott az a probléma, hogy volt olyan program, amit nem találtam debianhoz, és forrásból forgatva gondjai akadtak. A GTK-s téma se működött rendesen debian alatt ugyanúgy GTK-s rendszeren természetesen. Polybar pl teljesen kuszán működött. Csomó beépített elemre nem reagált Debian alatt, mondván nem létező elem (WTF??). Szal azonnan töröltem is. Az a kombó amire én használtam volna, arra a Debian nem jó. ELhiszem hogy Debian + KDE vagy Gnome jól működik, csak olyan bloat-os rendszer nekem nem kell.
Írom mindezt úgy, hogy jelenleg a cégben csináltam egy Debian szervert, Asterisk-el, MariaDB-vel, ODBC-vel, WEBRTC-s eléréssel. Márcsak a CDR adatainak realtime átvitele van hátrea MariaDB-be. Erre még rá kell jönnöm. Erre jó a Debian, meg PHP, NginX (gondolom Apache-ra is).
-
Rimuru
veterán
Akkor nem hasznalnam ezt a distrot majd 5 eve. -hogy repul az ido...-
Az emlitett dolog a zavaro kategoriaba esik, mukodes szempontjabol semmit nem befolyasol, hibanak se nevezheto, es alapvetoen a rollinghoz sincs sok koze azon kivul hogy itt most szivok vele, mashol pedig 2 ev mulva jatszanek vele.
Rollinggal nincs semmit baj, gondolj bele abba hogy pl Windows alatt is nagyreszt rolling relese volt/van a nagyobb programoknal, mivel ezek tudtak magukat frissiteni (az reszletkerdes hogy ertelmes csomagkezelo hijan ezt a fejlesztoknek kellett megoldani), ma pedig mar a winx is rolling (oke, ezzel pont szivnak is a userserek)
pl stabilitasban pont domborit, mar ha "hozzaerto" kezekben van Olyan stabil lesz amilyen stabilla teszed. Ha nem rohansz fejjel a falnak akkor nem valszinu hogy bevered a fejed. -
PandaMonium
őstag
Az alap repokba olyan nem kerül amihez külön kell kulcsot hozzáadni, vagy ha mégis akkor ott hiba történt. Hogy a jövőben ne kelljen keresgélned: Unofficial user repositories
Azt, hogy itt miért ezt használják és máshol mit használnak helyette, megkülönbenis azt nem tudom megmondani biztosan, majd ha jön valaki jobban tájékozott a témában az elmondja. Itt a TL;DR rész talán elég jól összefoglalja a dolgot: [Link]
-
PandaMonium
őstag
Miért kéne fél órát túrni a netet egyéni aláírásokért? Alapból minden elérhető a main repoban a mester kulcsokkal. Ha egy extra repository-t szeretnél hozzáadni a pacman-hez a "pacman.conf"-ban, akkor kell kézzel hozzáadni új kulcsokat. Ha viszont az AUR-ból telepítesz valamit ott nem kell ilyesmivel tökölni. Mivel elsősorban minden nem a main repoban lévő dolgot az AUR-ról fogsz telepíteni elég ritkán kell hozzáadni a pacman-hez új repokat (az egyetlen ami nekem speciel beugrik az az Infinality telepítése során), így nem okoz különösebb kellemetlenséget. Hozzáteszem, hogy egy egyéni kulcs importálása és helyi aláírása is két parancs mindösszesen, így abba se fog beleszakadni senki - főleg, hogy egy kulcs több csomaghoz is jó.
Egyébként az előzőleg linkelt pacman-key oldalon az is ott van hogy tudod úgy beállítani a pacman-t, hogy ne foglalkozzon PGP kulcsokkal: Disable signature checking
Persze csak saját felelősségre eljátszandó a dolog, ha valami olyan mirror-ról húzol be egy csomagot ahol az meg lett piszkálva akkor a telepítés folyamán a rendszergazdai jog miatt ugye a csomag majd azt csinál a rendszeren amit akar. -
spammer
veterán
Én nem futottam bele semmibe, pedig hetente frissítek.
Ennek semmi köze a sztároláshoz vagy az idolokhoz. A kulcsok hitelesítik, hogy az adott fejlesztőtől származik a cucc. A fejlesztők az e-maileket is aláírják a kulcsokkal, így biztosítva, hogy nem kamu a dolog, ami mondjuk egy kernel patch esetén eléggé fontos dolog.
Konkrétan mibe futsz bele lépten-nyomon, mi a hiba / probléma?
-
PandaMonium
őstag
Ezek biztonsági okokból léteznek, lásd: Pacman-key.
Nem tudom miért gond ez neked, de nem muszáj használnod őket. Elég csak kitörölnöd az "/etc/pacman.d/gnupg" mappát, majd lefuttatsz egy "pacman-key --init"-et. Ekkor semmilyen kulcs nem lesz helyileg aláírva a rendszereden (a mester kulcsok sem), azokat a kulcsokat importálod amiket csak akarsz. Más kérdés, hogy így érdekes lesz a main repoból bármit telepíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Macska topik
- TV antenna és jelerősítés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Spórolós topik
- World of Tanks - MMO
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest