- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
-
LOGOUT
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
qisqaqas
senior tag
i3 configba biza! Egérguriga sebességének növelése a cél, ha hatalmas mennyiséget kell visszagördíteni terminálban vagy ilyesmi. Akkor csak lenyomom a mod-ot és mehet a móka. Nem tökéletes de a célt kiszolgálja. Sima gördítés viszont érintetlen maradt, precíziósabb tekerésre marad az.
Szerintem zseniális a dolog. Jobb mint a Logitech egerem hipiszupi görgetőkereke.
-
qisqaqas
senior tag
válasz
qisqaqas #3394 üzenetére
sleepelés nem megoldás, sem a for ciklus, az sh kiszervezés felesleges.
Sleep lassít rajta és kiszámíthatatlanságot növeli, for ciklussal nő a hibalehetőség, és bonyolultságot okoz, a kiszervezéssel sokat nem érek el mert két " közé téve a kommandot teljesen jól megvan a konfigban is.
Ezzel nagyjából jó a cucc:
bindsym --whole-window $mod+button4 exec "xdotool click --clearmodifiers --repeat 10 --delay 1 4 mouseup --clearmodifiers 4"
Még mindig van olyan amikor a 10 helyett 2x-3x annyit ugrik(gördítéssebességtől függetlenül) de legalább nem ragad be.
-
spammer
veterán
válasz
qisqaqas #3394 üzenetére
Csak tipp, mert nem tudom kipróbálni, i3-at sem használtam még: sleep vagy valami hasonló megoldással nem lehet megakadályozni, hogy újra elkapja és lefuttassa? Ha más nem, akkor berakni egy .sh fájlba az xdotool commandot és azt meghívni a bill kombóval, aztán a script végén valahol megszakítani mondjuk 1 másodpercre.
-
qisqaqas
senior tag
Olyat próbálok csinálni hogy húha: egérgörgő pöpec, de néha visszatekerni a böngészőben/terminálban/stb helyeken igen megterhelő. Arra gondoltam, hogy mod+egérguriga kombóval az tekerő hatását megtízszerezem(mondjuk). Ez valami ilyesmiként nézne ki.
bindsym --whole-window $mod+button4 exec xdotool click --repeat 10 --delay 1 4
Csakhogy a mod nyomvatartásakor újra elnyeli a WM a görgöt és újabb 10 gördítést ad ki és azt megint elkapja és így tovább. bindsym --release opciója nem játszós mert a görgő kapcsolásakor a press mögött rögtön ott lesz egy release is. Az xdotool --clearmodifiers opciója sem megy, pedig ez megoldás lehetne a bajokra.
Ötlet? (ha úgy érzed hülység, nem baj írd le hátha megihlet hajamat tépem már ettől)
-
viskund
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, egy korosodó laptop nem ismeri fel egy PCMCIA kártyát.
Antergos disztro van feltelepítve. A kártyának csak erre van szüksége? pcmciautils
A kártya típusa: X-Micro WLAN 11g
Köszönet
-
spammer
veterán
Ennyi a font configom [link]
Underscore bugról olvastam, hogy okozhatja, de az nem is annyira fontos, másik betűtípussal nincs gond (Droid jó, DejaVu rossz). A színeket nem eszi meg, ez a nagyobb problémám.
Már csak ez kellene, és a Termite-ot le is válthatná. Bár valószínűleg így is le fogja váltani, mert a daemon mód + w3m image display fasza.
-
spammer
veterán
válasz
qisqaqas #3389 üzenetére
Hiába adok neki bármilyen más nevet: xterm, xterm-256color, xterm-termite, semmivel nem működik.
Termite alatt tökéletesen működik, de annak ugye saját konfigja van, nem .Xresources-ból szedi a dolgait. Csak abban meg nem működik a w3m image display a rangerben, míg urxvt-ben igen. Továbbá nincs daemon módja, míg a urxvt-nek igen.
Viszont urxvt-ben meg nem mennek ezek a színek, továbbá van egy fasza underscore bug is 14-es betűméretnél: nem mutatja az underscore karaktert. A 13-as méret meg túl pici, a 15-ös meg túl nagy. Csak hogy nehogy még véletlenül is legyen egy olyan terminál, amiben minden működik normálisan.
-
spammer
veterán
urxvt vagy urxvt+ranger probléma:
Cseszik használni a 15 feletti színeket, amik .Xresources-ban lettek definiálva. Például a rangerben sötétkék meg sötétzöld meg ilyesmi színeket mutat, amik nem 0-15-ig terjedő színek.
Például:
URxvt*color18: írhatok ide akármilyen színt, akár black, akár red, akár hex, akár rgb formátumban, mert sötétkék lesz belőle. Próbáltam * helyett ponttal ( . ) is, de tökmindegy, nem eszi meg. Mintha valami fallback lenne.xrdb -query listázza a definíciókat, tehát elvileg működnie kellene.
xrdb -load ~/.Xresources minden módosítás/mentés után ki van adva, és a terminál újra meg van nyitva.echo $TERM
rxvt-unicode-256-color
Hivatalos tárolóból telepítve.Tehát nem 16 színű, mégsem eszi meg a 15 feletti színeket (0-15-ig működik).
-
whbear
senior tag
Csak úgy kiadtam ezt a parancsot : userdel kdm. Nem kellett volna. Viszont feltettem a KDE 4-re az SDDM - et és sokkal jobb!
-
Rimuru
veterán
Nalam tobb het hasznalat alatt awesome is (boven) felkuszott 100mb fole, attol fuggetlenul hogy indulasnal bereri 10-20mb-tal is.
Amugy kevesebb memoriaval nem is hiznak fel annyira.
-
spammer
veterán
Dependencies
A Spotify Premium subscription. Mopidy-Spotify will not work with Spotify Free, just Spotify Premium.__
Egyszer ránézünk arra a Frankenre is akkor.
-
spammer
veterán
Mi mi? A Spotify? Streamelős zenelejátszó [link]
Kár, hogy nincs CLI player, mert ez a GUI-s elég erőforrás zabáló tákolmány.
Mondjuk 3rd party CLI kliens van, de azt írták, hogy csak prémium előfizetéssel működik.
szerk:
(#3380) F34R: 450 KB a FrankenWM elindítva?Az komoly.
-
N0zer0
senior tag
válasz
spammer #3377 üzenetére
Kösz, hogy megnézted. Akkor ezek szerint c0pni fogok, semmiképp nem lesz 9 mega, vagy akörül.
@F34R: meg fogom próbálni a Frankenwm-et is. Screenshotokról nézve végül is szimpatikus, egy próbát akkor is megér, ha az erőforrásigénye nem ismert. A böngésző egy külön téma lesz, mivel az lesz a legnagyobb érvágás. Ilyen hulladék gépen a sok füles böngészés, meg a mainstream asztali böngészők alapból felejtősek.
-
spammer
veterán
válasz
spammer #3375 üzenetére
Oké, nyomtam egy friss startx-et, most 18 MB-tal indult az awesome egy terminát és htopot nyitva. Szóval oké: egy teljesen friss, nagyjából üres rendszeren, konfigolás nélkül lehet, hogy megvan az 9 MB.
De ezt a fogyasztást nyilván nem tudja megtartani.
(#3376) F34R: a Spotify-t (is) Dbus-on keresztül irányítom.
De ha lesz időm rá, akkor jobban rá fogok feküdni az optimalizációra, meg a felesleges cuccok kipucolására.
-
spammer
veterán
9 MB-ot nem tudom milyen teszten mértek, de az durva. Én kicsit konfigoltam rajta, kapott 1-2 (moduláris) plugint, de semmi heavy cucc, most jelenleg pár ablakot futtatva 35 MB az awesome process a htop szerint. Másik gépre majd valamikor lesz még Arch telepítve, ha lesz időm rá, akkor az elején leméregetem majd ezeket a dolgokat.
Majd számolj be mindenképpen, ha sikerült beszerezned egy ilyen régi masinát, kíváncsi leszek, hogyan muzsikál.
-
N0zer0
senior tag
válasz
spammer #3344 üzenetére
Elhiszem neked. Viszont Arch+awesome kombóhoz nagyon sok az a 105MB, max. 9 MB-nak kéne lennie az awesome-nak a tesztek szerint, plusz amit az alap Arch eszik, de annak is 100 alatt kéne lennie nagyon durván.
Még nincs meg a gép, de ha összejön, akkor ilyesmi lesz, ingyen vagy nagyon jelképes összegért ilyen hordozható gépet tudok csak szerezni. Nyilván, ilyen kevés RAM-mal csak úgy lehet gépet használni, ha mindenből ultra lightweight spéci programokat használsz, meg konzolnál alig combosabb ablakkezelőt. Nem is lehet tőle így rendes, desktopos, kattintgatós felhasználói élményt és sztenderd, kompromisszumok nélküli böngészést várni. Viszont egy ilyen gép mégis kenterbe veri a mostani alsó kategóriás mobilokat és táblagépeket.
-
Istju
senior tag
Köszi a kisegítést:-) Csak most jutottam nethez.
@Colomb : Azért írtam csak, h tegye fel, mert az van benn az alapconfigban. Mivel Ő nem szerkesztette, és működésre akarta bírni, ez volt a legegyszeűbb út a használathoz. Persze én se ezt használom, de nem hátrányos egy új WMnél, ha valamit el is tud indítani a polgát:-) -
_Dumber_
őstag
Kösz..
ki fogom próbálni, de ezt már nem ma. (állítólag vár rám a kert...-- párom szerint)
Közben bekonfigoltam egy BananaPi-R1 routert. Most ezt valahová felrakom és közkincsé teszem, mert ilyet az elmúlt 3 hétben egyet sem találtam.. csak féligkonfigoltakat. Ráadásul ez jobban megy mint egy openwrt. Nem mondom, hogy nincs még dolog vele, de alapfunkciókat már tudja.
-
F34R
nagyúr
válasz
_Dumber_ #3366 üzenetére
Ketto van, abbol egyre emlekszem.
klicknmenu
ugyanigy
git clone https://github.com/seokbeomKim/klicknmenu.git
cp .klicknmenu.example /home/userneved/.klicknmenu
make
sudo make installmajd a FrankenWM repodba amit leszedtel.
vim config.h
es ott a EDIT THIS: commands szekcioba szurj be egy uj sort
static const char *klickcmd[] = { "klicknmenu", NULL };
Majd az EDIT THIS: mouse-based shortcutshoz egy ujabb sort pl:
{ CONTROL,Button3, spawn, {.com = klickcmd}},
ujraforgatod a FrankenWM-t
make
sudo make installNah ennek is eszembe jutott a neve.
mygtkmenu. ezt AUR-bol is fel tudod rakni, ugyanigy bindelheted az fentebb irt modszerrel, csak ertelemszeruen a klicknmenu helyere mygtkmenu, es klickcmd helyett tetszolegesen mygtkcmd legyen.
-
F34R
nagyúr
válasz
_Dumber_ #3361 üzenetére
Szoval a FrankenWM-t letoltod git-rol
En a konnyed atlathatosag kedveert csinaltam a /home/userneved ala egy konyvtarat, ahova teheted a gitrol szedett dolgokat.
Tehat valahogy igy:
mkdir /home/dumber/git-repos
majd cd git-repos es ide behuzod a FrankenWM-t
git clone https://github.com/sulami/FrankenWM.git
ezutan cd FrankenWM
cp cofig.def.h config.h
szerkeszted pl: vim config.hAtirogatod azokat a sorokat amikre neked szukseged van majd elmented szepen.
Es jojjenek a kovetkezo parancsok:make
sudo make installNetalantan valamit elhibazol a konfiguralas kozben akkor, hibat fog kiirni a forgatas kozben.
Bar-t a felso sorban a kepernyon nem fogsz talalni mint Awesome,Xmonad, dwm eseteben, hanem azt is sajat magadnak kell csinalnod.
Ezt is leirom ha netalantan van ra ingerenciad.
Szoval kell hozza a dzen csomag es a bar.
Elobbit AUR-bol le tudod szedni, a masodikat en git-rol hasznaltam
megint belepsz a git-repos mappadba majd:
git clone https://github.com/LemonBoy/bar.git
cd bar
make
sudo make installEs kellenek neked a pelda scriptek amikkel szep statusbart varazsolhatsz magadnak.
A lepes, ahogy en csinaltam.
mkdir ~/bin
Ide lemented az oldalrol szarmazo scriptet es ezt/ezeket kell futtathatova varazsolnod.
Szoval ellatogatsz ide:
https://gist.github.com/sulami/d6a53179d6d7479e0709
Majd kivalasztod amelyik neked szimpatikus, vagy majd mukodik
es a Raw-ra kattintva, jobb menu, save page as.
Johet a kovetkezo lepes.
chmod +x valasztottscripted.sh
Mivel en nem hasznalok loginmanagert ezert siman a xinitrc-ben nekem igy nezett ki:
/home/userneved/bin/valasztottscripted.sh &
exec frankenwmegyelore ennyi, meg igenyed volna az openbox szeru rigth-click extension-re akkor azt egy masik posztban megirom.
-
_Dumber_
őstag
-
_Dumber_
őstag
elsőnek ???
több mint 1 éves arch + openbox fut a gépen.. és már kezdek unatkozniki akarom próbálni..
awesome már megvolt.. az nekem nem áll kézre.
(mielőtt féreértenétek: nem a beállítás a gond.. az openboxot is egyszer állítottam be.. azóta hozzá sem nyúltam)
i3 még próbálva lesz, de a frankenwm izgatja a fantáziámmost is szenvedek a debian + lamobo R1 (bananian) comboval - arhcot dobtam egyenlőre
sok a szabadidőm, bár a párom nem ezt gondoljaF34R
várom .. türemnesen.. de azért ne nagyon ekézz
(#3355) colomb2
jó az, hogy először az alapot felteszem.. aztán majd átírom
én a példákból tanulok
-
Rimuru
veterán
válasz
_Dumber_ #3354 üzenetére
Oszenten en nem ilyennel probalkoznek elsonek. A jobban elterjedt megoldasokhoz sokkal tobb segiteseget talalsz a neten is, altalaban egyszerubben is configuralhato, nem kell mindig ujrafoditani stb.
+Istju, nem tetszik ez a szemlelet hogy tedd fel amit alapbol kinal, ha van mas amit szeret mert ne hasznalja? Csak be kell allitani. -
_Dumber_
őstag
Amit leírtál azt már olvastam a neten, de nem jutottam vele semmire .. tuti, hogy bennem van a hiba.
Win+Shift+enter működik, tehát a wm fut.
(neten ez win+enter volt, ezért nem tudtam mit kezdeni vele...
a githubos dolognál akadtam el, mert :
-hol a frankewm mappa?... én nem találom.. vagy hová hozzam létre, hogy a rendszer meg is találja?sajna elég kevés leírás van hozzá a hálón.. archwiki is szűkszavú.. vagy ennyire egyszerű?
-
Istju
senior tag
válasz
_Dumber_ #3352 üzenetére
Szia.
Én a git tárolóból szoktam feltenni. Belépsz a FrankenWM mappába és:
$ cp config.def.h config.h
$ $EDITOR config.h
$ make
# make clean installa config.def.h tartalmazza az alap beállításokat, ne azt szerkeszd, hanem a létrhozott config.h fájlt.
Alapértelmezett parancsoknak neked is kell, hogy működjenek, ezeket a config.def.h ban megtalálod.
pl: terminál nyitása -- windows+shift+enter ez alapból az xterm -et nyitja meg, ha nincs fenn telepítsd.
pl1:_dmenu_run megnyitása -- windows+r , ha nincs fenn telepítsd.a config.h fájl módosításával mindent megváltoztathatsz, de fontos , hogy utána újra kell telepítened. a fentebb írt módszerrel.
Én létrehoztam egy FrankenWm.desktop fájlt az usr/share/xsession mappába, a login manager ezt látja. Ez a fájl az usr/bin -ben létrehozott frankenwmvalami fájlra mutat amit start fájlnak használok.
Nálam ennek a fájlnak a tartalma:
#!/bin/shsetxkbmap hu
export NO_AT_BRIDGE=1#xbindkeys indítása
xbindkeys#Háttérkép betöltése
feh --bg-fill /home/istju/Háttér/arch_linux_1366x768_25627.jpg#Set chrome as default browser
if [ -n "$DISPLAY" ]; then
BROWSER=google-chrome-beta
ficonky &
#FrankenWm elindítása
exec /usr/local/bin/frankenwm#echo Menu; echo -e "lxterminal\ngoogle-chrome-beta\ngsimplecal\npcmanfm" | dzen$
ha további kérdésed lenne, szívesen segítek.
-
-
korobi
aktív tag
sziasztok.
segítsetek nekem, arch+openbox. (vga: intel+ati) fenn van a compton is de nem megy a v-sync. melyik kapcsoló kell hozzá?
-
Istju
senior tag
Nekem még mindig FrankenWM a nyerő) Még F34R ajànlotta anno, azota csak ezt hasznalom, teljes elégesettséggel.
-
spammer
veterán
128-256 MB RAM, te jó Isten, egyáltalán kapni még olyan gépeket?
Azok konzolos/terminálos módon kívül szerintem használhatatlanok. Böngészés egy élmény lehet GUI-n. Ha egyáltalán megnyílik a böngésző.
Openbox és Awm között én nem tapasztaltam sok különbséget. Az Awesome a nagyjából üres Arch-on olyan 105 MB körül indított a htop szerint (amiben benne van már egy megnyitott terminál amiben a htop fut). Ennyit kajált nagyjából egy Openbox is. Belakva is jelentéktelen a különbség, mind memória, mind CPU terén. Most nálam olyan 160 MB környékén indul, de már ezt is sokallom.
-
N0zer0
senior tag
válasz
spammer #3335 üzenetére
Elméletben, leírások szerint. Vagy ha nem awesome, akkor i3wm. Valami hasonló, ami ultra keveset foglal. 128 és 256 MB RAM mellett nem lehet vitézkedni. Az is igaz, hogy sokszor nem is az ablakkezelő foglal sokat, hanem az alkalmazások, de azokból is lájtosat választok majd, egyedül böngészőnél és office csomagnál nem tudom, hogy melyik az, amelyik lájtos, de még használható, a többinél tudok lightweight alternatívát.
-
Rimuru
veterán
válasz
qisqaqas #3328 üzenetére
"Stumpwm is említésre került, on the fly módosítható." - Ezzel nem vagyok megelégedve, legalábbis a beépített függvényekkel. loadrc, meg társai hajalmosak elfelejteni megcsinálni pár dolgot. Persze kézzel megy de nem kényelmes ha több dolgot akarok módosítani és azt alapból rögzíteném configban.
Amúgy tinywm az mindig kimarad a listákból, pedig jó cucc.
-
qisqaqas
senior tag
A magyarok nyilaitol es az xmonadtol ovjon az isten. A haskell nyelv az tok jo meg szuper csak nem igazan jo semmire azon kivul hogy vaganykodj vele. Persze matekos dokik hasznaljak/szeretik, de ez meg nem jogositana fel senkit arra hogy WMet irjon vele. Configot meglattam es sikitva toroltem le. (szerencsere csak par honap utan neztem bele a konfigba, azon kivul kellemes volt) Ami nagyon szivenutott, kiterjesztesekhez mindenfele csudalatos lib kell. Haskell libek pedig nem apro meretuek
-
spammer
veterán
Csak mellékesen, ha már xHCI: ez volt fő hibaforrás nálam, ami miatt anno nem ment az Arch (és a Manjaro sem), amiről régebben is írtam itt, és nem olyan régen a Debian topikban is. Érdekes módon az Ubuntu 14.04 ment rendesen, ezért is gondoltam akkor is és most is, talán a systemd-nek lehet gondja vele. Fene se tudja. A lényeg, hogy az xHCI supportot kikapcsolva már nincs probléma (*kopp-kopp*). Hozzátartozik az is, hogy legacy módban használom.
WM-ekről: majd egyszer talán kipróbálom azokat is, de az swm azért már elég fapad lehet.
Igazából már az awm, i3, meg a többi népszerűbb wm is elég lightweight szerintem, nem ezekkel van a gond, hanem a többi szükséges cuccal és azok függőségeivel. Pl. a múltkor említett Libreoffice vagy Wine, amikor kénytelen az ember egy csomó vackot felrakni pluszban. Vagy lehetne mindent forrásból módosítani és fordítani, de arra kinek van ideje és ereje...
-
F34R
nagyúr
válasz
Siriusb #3336 üzenetére
Sajnos ebbol meg nem derul ki a hiba igazabol. Csak annyi hogy kernel oldalrol toltve van az xHCI ami ha jol emlekszem az usb3-hoz kell.
Amugy legacy bios van fent vagy uefi?
(#3329) spammer
Figyelj az Xmonadot epp nem neveznem minimalistanak. Ott van a bspwm az mar inkabb.
Az abszolut lightweight az a swm ehhez kell desktop manipulation tool [link]De a FrankenWM sem piskota [link]
-
Siriusb
veterán
Ha ez mond neked valamit:
~/ lsusb -v | grep -i bcdusb
can't get debug descriptor: Resource temporarily unavailable
Couldn't open device, some information will be missing
bcdUSB 2.00
bcdUSB 2.00
bcdUSB 2.00
bcdUSB 2.00
bcdUSB 2.00
bcdUSB 2.00
bcdUSB 3.00
bcdUSB 2.00
bcdUSB 2.00
can't get device qualifier: Resource temporarily unavailable
cannot read device status, Resource temporarily unavailable (11)
bcdUSB 2.00
bcdUSB 1.10
bcdUSB 2.00
█▓▒░siriusb@arch░▒▓██▓▒░ Thu May 21 12:22:20
~/ lspci | grep USB
00:14.0 USB controller: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family USB xHCI (rev 05)
00:1a.0 USB controller: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family USB EHCI #2 (rev 05)
00:1d.0 USB controller: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family USB EHCI #1 (rev 05)Every 1,0s: dmesg|tail Thu May 21 12:25:35 2015
[ 1027.188851] usb 3-4: ep 0x2 - rounding interval to 8 microframes, ep desc says 10 microframes
[ 1027.188855] usb 3-4: ep 0x81 - rounding interval to 8 microframes, ep desc says 10 microframes
[ 1027.189297] usblp 3-4:1.1: usblp2: USB Bidirectional printer dev 5 if 1 alt 0 proto 2 vid 0x04E8 pid 0x3441
[ 1027.189311] usbcore: registered new interface driver usblp
[ 1032.209568] usblp2: removed
[ 1032.210111] usb 3-4: ep 0x2 - rounding interval to 8 microframes, ep desc says 10 microframes
[ 1032.210114] usb 3-4: ep 0x81 - rounding interval to 8 microframes, ep desc says 10 microframes
[ 1032.210537] usblp 3-4:1.1: usblp2: USB Bidirectional printer dev 5 if 1 alt 0 proto 2 vid 0x04E8 pid 0x3441
[ 1098.251289] usb 3-4: usbfs: interface 1 claimed by usblp while 'scanimage' sets config #1
[ 1126.559393] usb 3-4: usbfs: interface 1 claimed by usblp while 'scanimage' sets config #1Az utolsó sort írta, mikor másodszorra futott a scanimage -L. Hiba ugyanaz.
-
N0zer0
senior tag
Meg én sem használok tiling wm-et. Igaz beszerzés alatt vagy egy olcsó pótnotebook vagy régi netbook, és arra bizony Archhoz awesome-ot vagy hasonlót teszek, de csak kényszerűségből, mert valószínűleg elég gyenge hw-e lesz, talán az Openbox vagy az IceWM is túlzás lesz majd rá, nem hogy KDE vagy Gnome. Ebben az esetben az erőforrások döntenek, nem az ízlés.
-
spammer
veterán
Értem én, persze, csak ezek szerint nem ugyanúgy értelmezzük a minimalizmus fogalmát.
Én nem mosom össze a minimalizmus fogalmát a "fapadossal". Vannak minimalista felületek/wm-ek, amik jól konfigolhatók, bővíthetők (igény szerint), és vannak minimalista felületek, amik fapadosak, és nem, vagy csak kis mértékben testreszabhatók.
Ahol nincs se icon, se toolbar, se titlebar, se button, se widget, az nálam akkor is minimalista, ha 100 ezer sorból áll a kódja.
-
spammer
veterán
válasz
qisqaqas #3328 üzenetére
You will not find buttons, icons, title bars, tool bars, or any of the other conventional GUI widgets.
StumpWM is not
Minimalist
Narrow Scope
Configured by editing the source directly
A full blown desktop environmentOké, hogy hackelhető, de hogy ez akkor mitől nem minimalista (mármint a GUI), azt nem tudom.
Majd egyszer erre is ránézünk, meg ott van még az xmonad meg a bspwm is, csak hát idő kellene mindhez.
Egyelőre jó ez az Ószom, de a wikijét jobban karbantarthatnák.
-
qisqaqas
senior tag
-
spammer
veterán
válasz
qisqaqas #3323 üzenetére
i3-at kipróbálom majd, tetszik videók alapján az is (meg egy rövidke időre láttam egy másik gépen), csak úgy voltam vele, hogy ha újat használok (Openboxról tértem át), akkor minél jobban konfigolhatót akarok.
Nem mellesleg jó gyakorlás/alapozás a luához is. Eddig elégedett vagyok vele.
-
spammer
veterán
Termite font kezelésével mi a baj? Eddig még nem volt gondom vele, igaz, csak nemrég kezdtem használni. Nem mellesleg egyszerűbb is konfigolni, mint a urxvt-t (és saját config fájlt használ).
Egyedüli problémám vele, hogy úgy vettem észre, hogy többet kajál, mint az xfce terminal, minden egyes ablak újabb process, és kajálgat pár MB memóriát, míg az xfce4 terminál nem, vagy legalábbis az xfce4-taskmanager és az lxtasks is azt mutatta, hogy nem... bár lehet, hogy tévesen.
Ami még előny a Termite-tal kapcsolatban számomra, hogy vimben működik a módok közötti kurzor típusváltás (normal=block, insert=i-beam), xfce terminálban ez sem ment, sőt, talán a legtöbb terminálban nem is működik, csak xterm és urxvt vagy hasonlókban. Továbbá modális, ami vim/tiling esetén jól jöhet.
-
F34R
nagyúr
válasz
qisqaqas #3323 üzenetére
Nalam is volt termite. sot meg st is. Utolso abszolut nem jott be kb olyan lightweight mint a xterm kicsit tobb lehetossegel bir. Termite mondjuk nem tudom miert hivja be mukodeskor a at-spi2-atk es at-spi2-core-t, meg hat a font kezelese sem epp a legkielegitobb szamomra.
DE? Viccelsz, utoljara akkor hasznaltam mikor Socket A-s Athlon XP-m volt a Mint Gnome2-s distro szemelyeben. Azota semmit.
-
qisqaqas
senior tag
válasz
spammer #3307 üzenetére
Elsősorban: a termite VTE-t néztem régebben, de ennyire jó nem volt. Ez marad.
(itt is xfce4 terminált váltott le.
ohmyzsh még erősen fekete folt nekem. Dolgozom rajta. Mindenesetre ígéretesnek tűnik.
rangerban még barátkoznom kell pár cuccal. Szintén szuper cucc.Amin viszont hasraestem: mindegyikőtök használ valami féle tiling wm-et. Nem hittem volna hogy ennyire népszerű. Egyedül az awesomewm egérrel ablak cibálós művelete az amit hiányolok az i3-ból, meg tegnap óta az egérgombok bindjait, de ezt debuggolni fogom. Listát egyelőre nem fogok adni. Radikális átalakításon fog átesni a desktopom.
Köszi a tippeket mindenkinek!
-
F34R
nagyúr
root-al sem megy?
-
Siriusb
veterán
~/ lsusb | grep Sams
Bus 003 Device 006: ID 04e8:3441 Samsung Electronics Co., Ltd
█▓▒░siriusb@arch░▒▓██▓▒░ Wed May 20 05:03:18
~/ sane-find-scanner | grep Sams
found USB scanner (vendor=0x04e8 [Samsung Electronics Co., Ltd.], product=0x3441 [SCX-3200 Series]) at libusb:003:006
█▓▒░siriusb@arch░▒▓██▓▒░ Wed May 20 05:03:32
~/ scanimage -L
Na, ő már nem találja.Nem értem...
-
Siriusb
veterán
2 kérdés:
1) Samsunc SCX3200 multi nyomtató, scanner behülyült. Ha először kiadom a scanimage -L parancsot, felismeri a scannert. 2 másodperc múlva már nem találja.
Kínomban már kipróbáltam w7-tel, simán megy. Splix és samsung unified driverrel is ugyanez a helyzet. Ötlet?
2) Gtk 3 kezdeti korszakában volt ilyen problémám, de most megint visszajött (illetve most mentegetek evince-ből újra). A fájl ablakban az oszlopok piszok kicsik és nem jegyzi meg az ablakméretet, ha átállítom. Van másnál is ilyen probléma? Ja, Openbox.
-
törölt tag
Nem panaszkodott semi a gwenview csomagra, sem függőségeire, sem a kipi-plugins csomagra. De lehet, hogy tényleg valami backend probléma, csak azt nehezebb kideríteni (számomra).
F34R: Csak reggelre végzett a frissítés (nem valami gyorsak errefelé a szerverek), este kipróbálom, hogy változott-e a helyzet. Meg esetleg a libimg újrahúzását is. Nem baj, lassan fejből mennek már a pacman parancsok, eddig sehogy nem tudtam megjegyezni, hogy mi mit csinál, túlságosan hozzá voltam szokva az aptitude szószátyár paramétereihez.
-
_Dumber_
őstag
Megvan az első kérdés az arm-arch-ra: (bananapi-R1)
openwrt alatt volt egy switch beállítására való: swconfig. Ezt egy kernelmodullal tettem fel (kmod-swconfig).
Ezt arch alatt hol érem el? hogyan telepíthetek és mit, hogy legyen swconfig-om ?
-
spammer
veterán
Én meg mint új/visszatérő árcsos
shell: zsh + oh-my-zsh
editor: vim
audio: spotify, mpv (nem sok lokális zeném van)
video: mpv + youtube-dl
wm: awesome
terminal: termite (xfce4-terminal volt előtte)
image view / wallpaper: feh
image edit: gimp, inkscape
browser: firefox + vimperator
torrent: rtorrent-color
pdf: zathura
file manager: thunar (előkészületben a ranger)
config management: git + stow
powersave: powertop
DM: nincs -
F34R
nagyúr
válasz
qisqaqas #3296 üzenetére
Akkor en is leirom a hasznaltakat mint volt Archos
Disztro: Gentoo amd64 nomultilib
Kernel: 3.14.33-gentoo
Init: OpenRC
Device manager: mdev
shell: zsh
editor: vim
audio player: mpd + ncmpcpp frontend, cmus
video player: mpv + ffmpeg
window manager: herbstluftwm
terminal: urxvt
terminal multiplexer: tmux
imager viewer: sxiv
web browser: qutebrowser, firefox
file manager: ranger, mcnagyjabol ennyi.
-
-
spammer
veterán
Nem a helyhiány a probléma, van hely. Az a probléma, hogy nem akarok felrakni olyat, ami nem kell, mert soha az életben nem fogom használni. Ha mégis kell valami, akkor majd felrakom, ha szükségem lesz rá. Uborkán simán fel lehetett rakni külön csak a calc és writer csomagokat. Ahogy látom, régebben Arch alatt is volt lehetőség rá. Ha már Arch meg K.I.S.S, akkor nem tudom, miért nincs már rá lehetőség.
-
törölt tag
Köszi, próbálkozom. A config törlés mintha nem lenne hatással rá, vagy csak én nem találom meg az összes konfigurációs fájlt? De a hiba változatlan. Most jött egy rendszerfrissítés, azt felteszem, bár sok reményem nincs vele, mert már 1-2 ilyen jött, amióta nem működik.
Gthumb-ot meg azért nem tudok használni helyette, mert az meg az előre-hátra léptetésnél mintha random sorrendben ugrálna a képek közt, nem név szerint, plusz valami újabb frissítés óta nagyon nem illenek szegény GTK programok a Qt felületbe.
Ha mást nem, akkor még megnézem a dwongrade-et, de az nem okoz függőségi gondokat?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged