- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
teleahocipöm
senior tag
válasz
spammer #4651 üzenetére
Közben nyomtam már egy entert, nyomtatott is, működik úgy ahogy. Nincs ugyan nyomtatási előnézet a KolourPaintban, így ezzel csak szerkesztek LO Draw -val a méretre állítom és nyomtatok, így jó lett az eredmény kicsit bonyolult. A szkennelés meg KolourPaint alól megy, véletlenül akadtam rá, nem is akartam addig ezzel foglalkozni, amíg a nyomtatás nem sikerül. Benne vagyok a scanner csoportban is.
Azért felraktam a simple-scant müködik. Köszi szépen a segítséget. -
teleahocipöm
senior tag
válasz
spammer #4645 üzenetére
Köszi, vagy 10 csoportban benne vagyok, közte az lp-ben is. Onnantól, hogy root-ot írtam felhasználónak működött a dolog. Közben rájöttem, hogy a gépen is lehet állítani, csak olyan dolgokat kér, amit nem tudok pl: ipp, URI stb. Szóval nem tudom, hogy lesz ebből működőkepés dolog, és akkor még a szkennelés kérdése fmég el sem merült.
kipróbáltam ezt a parancsot : sudo hp-setup -i és ez lett az eredmény: [link]
-
Rimuru
veterán
válasz
spammer #4613 üzenetére
Majdnem, amugy 10x van benne.
Megszakadas eseten nem kezdi elorol letolteni es igy a muvelet se szakad meg.[repo-ck]
Server = http://repo-ck.com/$arch
Server = http://repo-ck.com/$arch -
vinibali
őstag
válasz
spammer #4610 üzenetére
én is használom, mondjuk épp a piledriver verziót. ha indítom a Chrome-ot 8-10 lappal akkor közben egész használható marad a rendszer, szemben a sima kernellel, ahol sokszor komolyabb terhelés mellett is meg-meg akadt a zene.
pont a linux-ck hiánya miatt adtam el néhány évvel korábban, az akkori Trinity-met és tértem vissza a Llanohoz
szerk.: a repo címét érdemes többször beírni egymás után, mert sokszor megszakad a letöltés -
Rimuru
veterán
válasz
spammer #4610 üzenetére
Igen, sokaig hasznaltam. Elsonek forditottam par kernelt BFQ miatt (linux-bfq), de meguntam utana jott repobol a ck.
BFQ-t nagyon szeretem, szerintem sokat segit, de ertelemszeruen hw korlatok maradnak.
A repo rettento lassu, viszont a kernelfrissitesek eleg hamar megjonnek.Ha mar temanal vagyunk lehet vissza is rakom.
-
Oneironauta
csendes tag
válasz
spammer #4556 üzenetére
spammer:
Több gépre igen, és teszt is belejátszik.
Több partíción vannak linuxok, amik gyakran cserélődnek; - történetesen éppen az arch az ami már kb. egy éve bírja a saját gépen, az a fő rendszer és saját használat alatt ritkán döglik be annyira, hogy újra kelljen telepíteni, de partíciók és hdd-k is cserélődnek.BoB:
Ami a saját scriptet illeti, lehet, hogy igazad van...bár eddig nekem megfelelt az arch-anywhere, vagy előtte az architect. -
vinibali
őstag
-
Rimuru
veterán
válasz
spammer #4461 üzenetére
2 honapja valtottak default modot, a freetype fejlesztok (az o changelogjukbol tudtam meg miert lett mindenem csunya
), viszont akkor jott szokasos arch specifikus config (fenti uzenet), most pedig megerkezett az uj varialas (mai datummal lathatod), [link].
Siriusb: mashol jok a kandzsik?
-
Apollyon
Korrektor
válasz
spammer #4457 üzenetére
Köszi, az lxappearance -szel végül sikerült amit akartam. Az volt a lényeg, hogy a betűket vegye kisebbre, amit meg is tett, csak hozzányúlt még pár más dologhoz is, ami eredetileg meg jó volt. Így az általa létrehozott 2 mappából a ~/.config/gtk-3.0 -t hagytam csak meg, abban van egy settings.ini és abból is csak egy sort nem töröltem ki ami a betűtípusra vonatkozik. Így már nagyon jó.)
-
korobi
aktív tag
válasz
spammer #4443 üzenetére
nálam ki volt kommentelve a MAKEFLAGS rész a makepkg.confban. nem vagyok enyire hardkor, akkor mi is a helyes beállítás itt? ugyan már most fürgébb volt, de szeretném megérteni.
most épp így szerepel:MAKEFLAGS="-j2"
a szám jelzi hogy hány szálat/magot használjon?
másik kérdés, hogy az octopi honnan szedi a témát? mert nem igazán akarja a rendszer témát használni már egy ideje.
-
törölt tag
válasz
spammer #4434 üzenetére
Szerintem semennyire nem bonyolult az Arch. En mint kezdo par het hasznalat utan ezt egy tevhitnek velem. Ami riaszto es amiert gondolom, hogy ez igy elterjedt az az, hogy mindent neked kell beallitani, ha kell valami (ami egy csodalatos dolog, mert ez "soha" veget nem ero tanulasi fazis). Ez viszont nem egyenlo azzal, hogy bonyolult lenne. Ertelemszeruen ezt nem neked mondom, csak egy gondolat a te hozzaszolasodra. A fenti kerdesem pedig csak olyan hup-os kerdoiv akart lenni, kivancsi voltam a szokasaitokra.
-
Istju
senior tag
-
Rimuru
veterán
válasz
spammer #4267 üzenetére
Lustasagbol nem inditom ujra, mert minek? ujra el kell inditani a dolgokat (ami nincs autostartban), mesterjelszot beirni ide, oda, stb... Van olyan amikor pl egy jatekot se zarok be, csak kap egy SIGSTOP-ot, elfer a memoriaban.
Bar az neha vicces amikor (frissites es) bekapcsolas utan (felig) meghal a wm, mert elfelejtem ujraforditani. -
korobi
aktív tag
válasz
spammer #4220 üzenetére
és tényleg a tmp ott van.
ki is próbáltam. movel opera chrome származék igy ez működik:
opera --disk-cache-dir=/tmp/cache/opera
de azthiszem kényelmesebb ha fstab-ban így oldom meg
tmpfs /home/cache/opera tmpfs nodev,nosuid,size=2G 0 0
vagy nem lehet valahogy átirányítani, hogy ne 2 ramdiskem legyen?
mennyire fontos a .cache tartalam a böngészőkön kívül? nyugodtan küldhetem az egész cachet egy ramdiskbe? -
korobi
aktív tag
válasz
spammer #4214 üzenetére
köszi.
nem vagyok még otthon a script írás/használatban, de sort kellene kerítenem ráegyébként a viber egy ilyen bugos szemét program, de hát ezt használják a cégnél a kollégák, főnökség is és szinte mindenki.
megoldották a korábbi baját, régebben mind arch mind debian alatt random kilépett!más:
melyik io sheduler-t érdemes használni ssd és hdd esetében
most végig próbáltam mind a 3mat, de szomoruan látom hogy az ssdre a hdparm csak 391MB/sec et hoz nem mintha érezném még azt a +100 megát amit írnak hozzá...mellesleg, ez a cikk hová tünt? linux_es_ssd_gyorstalpalo.
-
jimmy399
senior tag
válasz
spammer #4190 üzenetére
Telepítettem a csomagot, de nem segített. Aztán letöröltem az egész deluge-t az összes függőségével majd újratelepítettem, az általad javasolt csomagot is. Így sem jó. DE most már ha konzolból indítom el a deluge-t akkor nem ír semmit sem már. Így kénytelen voltam a bekapcsolni a log-ot, és a loglevel-t debug-ra kapcsoltam.
Igazából adok egy linket hozzá, de a lényeges rész szerintem ez lesz:
[INFO ] 08:26:20 client:224 Connection lost to daemon at 192.168.1.110:58846 reason: Connection was closed cleanly.
Erre rákeresve kb tele a net ezzel a hibával.
A "szerver" oldalon nincs hiba (debian 7.9 wheezy), mert Win10 alatt simán kapcsolódik a 1.3.12-es deluge-vel -
vinibali
őstag
válasz
spammer #4160 üzenetére
csodálkoztam is, hogy nem találja a flareget csomagot.
korábbi tapasztalatból kiindulva én annyit tettem, hogy frissítettem a korábban downgrade-elt pacman csomagot és átálltam a package-query-git és yaourt-git csomagokra.
az első verziós pacman5-nél voltak problémák a yaourt-tal. -
Raynes
tag
válasz
spammer #4148 üzenetére
Azt én is néztem, hogy a glibc mit kavar a locale környékén. Nálam mondjuk nem cseszte el, minden en_US.UTF-8-on maradt, az kellett volna még csak, hogy összerondítsa afgán meg ószuhaéli nyelvre. Mondjuk azt nem értem, hogy a glibc, libssh, kodi meg az lxpanel 1-2 naponta frissül, nem gyakori ez egy kicsit? Szép dolog a frissesség, de naponta új buildet, verziót kiadni ugyanabból kicsit bohóckodás kategóriának tűnik, és már-már egy magamfajta verzióhajhásznak is sok.
-
Raynes
tag
válasz
spammer #4129 üzenetére
Na, lefuttattam a pacman -Scc megfejtést is, és tényleg pucolt még le róla, most 9,8 GB-os a foglalás, hát, ez is necces lenne egy oroszlánszívű által ajánlott 10 gigás rendszerpartíción, mivel már rá sem férne a kötelező tartalékhely miatt. Mondom, pacman cache nélkül is 20-30 gigás foglalással számolok hosszú távon, és az idő be fogja bizonyítani, hogy igazam lesz. Még az is lehet, hogy orcára fogok esni, hogy az 50 giga sem lesz elég
-
tamaszen
csendes tag
válasz
spammer #4095 üzenetére
üdv!
# echo $SHELL
/bin/bash
# echo $TERM
linux
------------------------------
Arch Linux ahogy én telepítem leírás alapján telepítettem -
Raynes
tag
válasz
spammer #4084 üzenetére
Mindegy, éle van, legyen penge
Még az is lehet, hogy jövő héten a testinges tárolót eresztem rá, szerintem nagy baj nem lehet belőle. De attól majd elvárom, hogy már a 9-esre frissítsen akkor is, ha csak 5-ösnél jár a verziószám
Van valakinek tapasztalata, hogy mindennaposan használt éles rendszeren mennyire gáz az Arch testing? Mert a Debillány testingje tényleg elég köh - fohsh - höm. Viszont pl. a Firefox és Chrome alfával nem szokott gond lenni, se Win, se Linux alatt, és van jó pár ilyen szoftver.
-
-
_Dumber_
őstag
válasz
spammer #4012 üzenetére
Az az érdekes, hogy nem mindíg csinálja.
Most pl a postolás óta rendben megy .. pedig térképszerkesztést csinálok azóta vele. (4 órája)Letiltottam akkor a /etc/X11/xorg.conf.d/20-intel.conf-ot nem tudom van e köze hozzá...
#Section "Device"
# Identifier "Intel Graphics"
# Driver "intel"
# Option "AccelMethod" "glamor"
# Option "DRI" "3"
# Option "TearFree" "true"
#EndSectionEgyébként ott hogyan látom a procipörgetést? Ott én csak engedélyezés/letiltás részeket látok
-
Istju
senior tag
válasz
spammer #4005 üzenetére
Rangert használom. Ikonok miatt mutattam pcmanfm -et, és nem geany, hanem medit volt a képen. Egyébként nano párti vagyok, tudom a vim sokkal jobb, csak sajna azt nem tudtam még megszokni:-) A lényeg, hogy a FrankenWM configjában van élesítve a gyorsbillentyűk, és a harveres billentyűk is itt vannak felhúzva bill kód alapján saját kis scriptekkel.
-
ztsoft
őstag
válasz
spammer #3932 üzenetére
Csak, hogy jó értelmezem-e, amit a script add csomagokat, azt újra kell fordítani? Csak azért mert nálam vannak olyan csomagok is, amik nem forráskódból vannak, azok nem lesznek újra fordítva.
Nálam a lista így néz ki:
arduino
audiothumbs
ccrtp
chromium-pepper-flash
dropbox
google-talkplugin
kcm-about-distro-kde4
kcm-ufw
kcmsystemd-kde4
kdeedu-pairs
kdegraphics-kgamma
kdeplasma-applets-gx-mail-notify
kdeplasma-applets-yawp
kdesdk-kioslaves
kio-mtp
libkdeedu
libkfbapi
libkpeople
libzrtpcpp
npapi-vlc-git
octopi
octopi-cachecleaner
octopi-notifier
octopi-repoeditor
openoffice-thumbnail-plugin
oxygen-gtk3-git
pipelight
pulseview
ucommon -
Siriusb
veterán
válasz
spammer #3930 üzenetére
Nem olvastam végig, csak pár sort. Lehet neki az a minimalista disztribúció, aminek nincs csomagkezelője, nincs függőségkezelés. Egészségére.
Viszont arch linuxot még egy olyan lúzer, mint én is fel tud telepíteni
Megvannak az előre elkészített építőelemek, s ezekkel szabadon garázdálkodhatom. Vagy az a szabadság, ha 75% helyett 100% eséllyel tudok egy működésképtelen rendszert összehozni?
Ha az arch nem minimalista, akkor egy Ubuntura mit kell mondani?Engem csak az ütköztetett meg, hogy nem minimalistának mondja ezt a disztrót. Azonban tényleg nézőpont kérdése, de ilyen vitákból az országgyűlésben van elég...
-
Siriusb
veterán
-
spammer
veterán
válasz
spammer #3924 üzenetére
Megoldva. Tanulság: ne exportáljunk feleslegesen változót, ha nem is használjuk.
Volt nálam a zshrc-ben egy BROWSER='firefox' , ez kavart be. Mondjuk ettől függetlenül még nem hiszem, hogy szabad lett volna bekavarnia, ha a query szerint is más lett társítva, de mindegy, ez volt a bűnös.
szerk: korai öröm, rangerből továbbra sem működik, no mindegy, debuggolás folytatódik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Vicces videók
- Linux kezdőknek
- Milyen routert?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- PlayStation 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Gyermek PC játékok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- BESZÁMÍTÁS! MSI X470 R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD ROG STRIX RTX 2080 Super 8GB Rampage SHIVA 650W
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP 250 G8 - i5-11GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged