- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
cigam
titán
Mit kell csinálni olyankor, ha a grub-mkconfig nem találja meg a W10-et?
W10 alatt a hibernálás ki van kapcsolva. -
Frawly
veterán
válasz
vinibali #4789 üzenetére
Mindenképp érdemes lenne cache-t használnod, meg egy ideig megtartani a régi csomagokat is, pont azért, ha valami speciális bug miatt downgrade-re lenne szükséged, vagy elmenne a neted. Nehogy már 120-3000 gigás háttértárolók korában 3-4 gigányi csomag és pár megás csomaglista számítson, amit nem mellesleg egy pacman -Scc-vel bármikor ki tudsz üríteni, ha tényleg nincs rá szükség. Gondolom szűkre szabtad a root vagy /var partíciót, és nincs helyed, de akkor egy másik drive-on formázol egy partíciót a preferált linuxos fájlrendszeredre, és becsatolod a /var/cache/pacman alá.
Eleve nem éri meg mindent tmpfs-re tenni, ha pl. a /var/-t arra teszed, akkor a logokat is bukod, ha valami gubanc van, nem tudod őket megnézni. Nem véletlenül írtam már évekkel ezelőtt is, hogy géptől függően 25-50 gigás root partíciókat csinálok magamnak, mindenki lehülyézett, hogy túl sok, mert 10 giga és 640 KB ought to be enough for anybody. Így mindig van szabad helyem dögivel, nem töredezik a fájlrendszer vagy ha nem HDD, hanem SSD, akkor normálisan tud működni a wear leveling, plusz ha elkezdene hízni a /var (ilyen még nem történt velem), akkor sem kerülök bajba.
Pedig használok én is tmpfs-t, ramdrive-nak (böngészőcache-nek, fordításhoz cache-nek),, de csak azért, mert rájöttem, hogy a 16 giga RAM-ot ezen a régebbi notin nem tudom kihasználni, talán csak legújabb játékokkal lehetne (de azokhoz meg kéne normális dedikált videókártya is, meg egy mobil i7-esnél izmosabb proci, mondjuk egy 4 magos QM vagy HM CPU). Esetleg masszív, párhuzamosított virtuálgépezéssel. Nem nyerek ezzel sem sokat, sebességérzetre nem gyorsabb a ramdrive, mint egy közönséges SATA2-SATA3-as SSD, mármint ami az apró fájlokkal történő lemezműveleteket, elérési és töltési időket (programindulás, boot, leállítás) illeti, meg a kernel amúgy is default ramcache-el ezerrel mindenféle felcsatolt fájlrendszert és I/O-műveletet mindenféle ramdrive nélkül is. 9 giga fölé még nem mentem memóriafoglalásban (plusz a ramdrive és a kernel cache), de a 4 gigából (amivel a gép jött), abból rendszeresen kilógok, mióta Firefoxról áttértem Chrome-ra. Nem akartam ilyen köztes 8-12 gigára bővíteni, ha már rászántam az időt és a pénzt, akkor kimaxoltam a gépet, így később lelesz a RAM-kérdésről a gond, meg nem kell többé swappal ökörködni, nem mintha a kernel sokat swapolt volna kevesebb RAM-nál, épp csak belenyalt pár mega erejéig. Hibernálni sem hibernálok, SSD-nél 3 mp-es bootidővel nem éri meg, szóval az életben többet nem lesz swapra szükségem ezen a gépen.
-
Frawly
veterán
válasz
Bucsi13 #4776 üzenetére
Abban egyetértünk, hogy az Arch-os csomagfenntartók kezdenek öregedni. Jó ideje a kernel is több hetes elmaradásban követi a stable ágat, pl. a 4.13.0 stable szeptember 3-a óta kint van, de az Arch stable tárolójában még mindig 4.12.13-as kernel megy, nemrég frissült 4.12.12-ről. Érdekes módon a Fedora már frissebb, igaz az meg nem rolling. Bár lehet érdemes lenne beizzítanom végre az Arch testing tárolóit.
-
Frawly
veterán
válasz
vinibali #4785 üzenetére
Nem ez történik. A régi verziót sem törlik a tárolóból, az a verziószáma alapján elérhető, csak tudni kell hozzá az URL-t, de azt meg a pacman cache-ből elintézi. Jól mondják, frissíts rendszeresen. Kiváltképp, ha valamit amúgy is telepítesz. Nem foglal sokkal több helyet, legtöbbször ilyen 200-1000 MB-os frissítéseknél 1-2 MB-tal nő a telepítési méret. Ha annyira kell a hely, néha ürítsd a pacman cache-t a pacman -Scc paranccsal, az letakarít neked pár gigát mindig.
-
Lenry
félisten
válasz
vinibali #4785 üzenetére
mindennap frissítem a laptopom, és hétvége felé a céges gépem (ezen a kettő használok Archot), ritka, hogy 1-2 megánál több legyen a pluszban elfogyasztott tárhely, és ha mégis... a többszáz gigás HDD-k korában, majd valahogy túlélem
bár a céges gépem rendszere pl pont csak egy 40GB-s SSD-n van, így is akad azért még rajta hely
lenry@vavatch:~$ df -h
Fájlrendszer Méret Fogl. Szab. Fo.% Csatol. pont
dev 3,9G 0 3,9G 0% /dev
run 3,9G 1,2M 3,9G 1% /run
/dev/sdd1 38G 25G 11G 70% /
tmpfs 3,9G 128M 3,8G 4% /dev/shm
tmpfs 3,9G 0 3,9G 0% /sys/fs/cgroup
tmpfs 3,9G 3,1M 3,9G 1% /tmp
/dev/sda2 112G 85G 27G 77% /mnt/windows
/dev/sdc1 916G 621G 296G 68% /mnt/unity
/dev/sdb 299G 253G 46G 85% /mnt/rendernet
tmpfs 799M 52K 799M 1% /run/user/1000 -
vinibali
őstag
én nem láttam az elmúlt évek alatt olyat, hogy a negatív lett volna a helyváltozás. általában 1, max 2 havonta frissítem a napi használatban lévő rendszeremen 30-50 MB-tal mindig nő a tárhelyigény.
colomb2:
nem értjük egymást. tudom, hogy az y kapcsoló frissíti a db-t, de ha nem is frissítem, hanem csak simán kiadom a telepítést. hogyha létezik újabb csomag az aktuális db-ben - a lokálissal szemben - a letöltés akkor sem lesz sikeres, mert nem elérhető már a csomag a tárolóból.legutóbb egy Xubuntunál tapasztaltam azt, hogy egy aktuális csomag fent volt, de régebbi verzióval mint az a dependenciáknál szerepel. kiírta, hogy kell és leszedte. szerintem pontosabban kezelik ott a "PKGBUILD-eket". tavasszal jártam már így smplayer-rel is, pár hónappal később az openssl-es szórakozás is betett. persze, láttam az oldalon a workaround-ot, de a hordozható pendrive-os rendszernél megint ráfutottam. kevés adatforgalommal és lassú mobilnettel elég bajos
de eleinte csak frissítették a csomagot 1.1-re, úgy hogy az 1.0-s library és bináris teljesen eltűnt. csak később lett külön csomagként kezelve az mainline és a 1.0 -
Rimuru
veterán
válasz
vinibali #4782 üzenetére
Nem mindegy, mert az y miatt frissiti a db-t, az u kapcsolo pedig elintezi a frissitest.
Uj verzio != nagyobb csomag, pacman kiirja hogy a muvelet mennyi helyet igenyel, ez frissiteskor sokszor negativ elojelu szokott lenni, tehat nemhogy none hanem csokken. Persze nohet is ahogy mondjuk okosabb lesz egy program, de mire van a tarhely? szerintem arra hogy hasznaljuk, nekem igy nez ki jelenleg:
cc@cc ~ $ df -h / /data/
Filesystem Size Used Avail Use% Mounted on
/dev/mapper/root 98G 89G 4,7G 95% /
/dev/mapper/data 378G 367G 7,4G 99% /dataSzerintem Debian alapu rendszereken a legrosszabb a csomagkezeles, fuggossegkezelesvel egyutt.
-
Lenry
félisten
válasz
vinibali #4782 üzenetére
miért fogyasszam a szabad helyet azzal, hogy elképesztő módon nőnek az új verziójú csomagok?!
ma egy teljes rendszer frissítés, úgy, hogy frissült a fél KDE -2 MB "plusz" helyet foglalt.
néhány MB-os szokott lenni a különbség, úgyhogy csak ezért értelmetlen visszatartani a frissítéseket -
vinibali
őstag
arra gondoltam, hogy tök mind1, hogy pacman -S illetve pacman -Syu parancsokat adom ki, hogyha a local db-ben régi verziójú URL tartozik egy csomaghoz.
akkor sem lesz feltelepítve, mert a régi csomag URL-je a repoban már nem létezik, legalábbis az MTA-snál így működik.
nem szeretem, hogyha egy új csomagnál teljes rendszer frissítésre vagyok kényszerítve, hogyha minden jól működik, miért fogyasszam a szabad helyet azzal, hogy elképesztő módon nőnek az új verziójú csomagok?! költői kérdés, csak vitázni szeretnék erről
úgy emlékszem az Ubuntunál ennél pontosabban voltak a függőségek definiálva. -
_Dumber_
őstag
Érdekesség az volt, hogy párom Antergos-a alatt minden működött.
Ma felraktam az újabb skype frissítést. Ez sem oldotta meg, így elkezdtem nyomozni.
Van a gépemen egy teszt Antergos, ami aktualizátam és lám az is működött. Ezután megnéztem, hogy mi van telepítve pulseaudio és alsa címszó alatt. Ami a rendszeremen nem volt rajta (előző 3 dolog) azt telepítettem.. és láss csodát működik. -
_Dumber_
őstag
válasz
_Dumber_ #4770 üzenetére
Skype problem solved.
Azt tudtam, hogy kell hozzá pulseaudio (fent is volt), de hogy a következő 3 közül valamelyik is kell (nem teszteltem melyik hiányzott), azt már nem írta a kicsike. Régi skypek ezek nélkül is működtek:
pulseaudio-alsa
pavcontrol
libcanbera-pulsePedig már újra akartam rakni a gépet egy antergos-sal, mert azon minden jó volt... Mégis marad a mezitlábas ARCH
-
vinibali
őstag
mindig tárolóból telepítek. arra gondolsz, hogy telepítés előtt frissítsem?
én úgy vettem észre, hogyha valamiből van egy frissebb verzió akkor a régi ami esetleg a local db-ben szerepel már elérhető az URL-en.
az sqlite valami korábbi függőségként jött le, most csak a subversion-t telepítettem.colomb2: szintén "én úgy vettem észre, hogyha valamiből van egy frissebb verzió akkor a régi ami esetleg a local db-ben szerepel már elérhető az URL-en."
-
Bucsi13
tag
Nagy rollingság meg minden, de a budgie-desktop lassan egy hónapja 10.4-nél jár, és se az official, se az AUR -git csomag nem frissült
-
Frawly
veterán
válasz
vinibali #4773 üzenetére
Nem offtopik egyáltalán. De akkor is tárolóból telepítünk, akkor nem lesz verziófüggés miatti ütközés. Az Archnak pont az is a lényege a rollingság mellett, hogy friss. Nem hinném, hogy a 3.19-es SQLite annyira elavult lenne a 3.20-as helyett. Ámbár én a tárolóban úgy látom, hogy augusztus 26-a óta a 3.20-as verzió érhető el az SQLite-ból a stable tárolóban, a 32 és 64 bites csomagnak is ez a verziója. Szerintem ott rontottad el, hogy nem frissítetted a rendszert, csak pacman -S sqlite parancsot adtál ki pacman -Syu sqlite helyett.
-
vinibali
őstag
-
_Dumber_
őstag
válasz
_Dumber_ #4762 üzenetére
Probléma felderítve.
Ha csak laptop képernyő működik akkor minden OK. Látszanak a rendszerüzenetek.
Ha a külső monitor jobb oldalon van akkor működik
Ha a külső monitor az elsődleges és a laptop képernyő a másodlagos (itt már nem számít az oldal), akkor minden OK.
Ha a külső monitort később csatlakoztatom , és tök mindegy, hogy elsődleges, vagy másodlagos, jobb, vagy bal oldalon van, akkor minden OK.Csak egy esetben nem működik:
Elsődleges a laptop, másodlagos a külső, külső bal oldalon, és a gép bekapcsolásakor már csatlakoztatva van.
tehát csak úgy ahogy én használomErre varrjatok gombot
-
_Dumber_
őstag
Szaisztok!
Kde alatt a notification felugró ablaka nem látszik. Igazából felugrik, de csak egy függőleges csík lesz belőle.
másnál is ilyen? -
vinibali
őstag
ez a
radeon 0000:01:00.0: ring 0 stalled for more than 10460msec
szerintem tipikus xorg bajos üzenet és generic láttam már arch-nál is. direkt azért nem Arch-ot raktam fel nekik, mert sok mindenre van gui Xubuntunál, amit az Xfce extrában sem
az ubuntu topikban olyan kezdő gyorstalpalót kaptam, hogy csak na -
Lenry
félisten
válasz
vinibali #4759 üzenetére
nem tudom, kérdezd meg az Ubuntu topikban
-
vinibali
őstag
radeon 0000:01:00.0: ring 0 stalled for more than 10460msec
radeon 0000:01:00.0: GPU lockup (current fence id 0x000000000003b71d last fence id 0x000000000003b776 on ring 0)
nem találkozott valaki ilyesmi finomságokkal mostanában?
még jó, hogy direkt LTS verziót válaszottam
Xubuntu 4.10.0-30-generic, Mesa 17.0.7 (LLVM 4.0-val forgatva)
Launchpad bugreport -
jimmy399
senior tag
Nem, nem titkosított, mert dual-boot van a Windows 8.1-el. Így nem akarom egyik rendszert se titkosítani.
A Win-es partíció a közös az Arch-al, win alól elérem a /-ot, linux alól elérem a teljes win partíciót. 200G/15G-os leosztásban. Annyi van titkosítva, hogy arch alatt a chrome profile védve van luks-szal, win alatt pedig fájltitkosítás van beállítva arra a könytárra. -
jimmy399
senior tag
Sziasztok!
Valami hirtelen felindulásból megunva már a konzolos bejelentkező képernyőt, úgy határoztam, hogy feltelepítek egy grafikus bejelentkeztető alkalmazást. A választás az SDDM-re esett. Be is állítottam, ami elsőre kicsit nehéz volt, mert elfelejtettem kikapcsolni a .pash_profile-ban az automatikus X szerver indítást, konzolos bejelentkezés után, mert ugyan elindult a SDDM, és be is írtam a jelszót, de kifagyott az egész felület.
Nos, az lenne a kérdésem, hogy túrtam a netet Google barátom segítségével, de nem találtam megoldást, hogy hogyan lehetne videót beszúrni az SDDM bejelentkezési ablakban, hogy a háttérben menjen egy animáció.
Addig oksi, hogy módosítani kell az adott témát hozzá, de sehol se látom, hogy milyen plusz függőségek kellenek még a gt5-media csomagon kívül, és hogyan kellene megírni a téma beállítófájlában magát azt a részt, hogy menjen is, mert eddig csak hibaüzenetet dobott az SDDM...Köszi, előre is !
-
Lenry
félisten
válasz
elperroloco #4751 üzenetére
az ArchWikin is ilyesmit írnak, próbáld ki és kiderül.
-
Lenry
félisten
válasz
elperroloco #4749 üzenetére
hol akadtál el?
-
elperroloco
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy libimobiledevice segítségével szeretném iphone készülékemet kapcsolni/szinkronizálni...
ebben tudna valaki segíteni??
Köszönöm! -
Frawly
veterán
Arch alatt hogy oldható meg, hogy az állandóan töltőről hajtott laptop csak 99%-ig töltse az akkut, utána állítsa le a töltést? Windows alá vannak ilyen toolok, de Linuxnál fogalmam sincs hogy lehet ezt megvalósítani.
-
jimmy399
senior tag
Nos, egyre többször fordult elő, hogy a
nitrogen --restore
nem állította helyre a héttérképet az X indulása után. Már hiába biggyesztettem be az autostart-ba openboxban kétszer is, akkor se tette random időnként. Így kénytelen voltam lecserélni afeh
-re. Remélem vele nem lesz ilyen gond. -
Exom
tag
Újabb probléma elhárításában kérném a segítségeteket. A rendszerem Antergos. A gép remekül teszi a dolgát DVI kimeneten keresztül, de sehogy sem tudom átkapcsolni HDMI kimenetre (Intelt integrált videó). (beállítások / kijelző).
Amikor bootol a gép, közben mind a dvi mind a hdmi kimeneten van kép!
Amikor megpróbáltam előröl installálni a rendszert, úgy hogy a hdmi interfészen keresztül van csak rákötve megjelenítő, akkor is csak karakteres képernyőn volt kép, a grafikuson nem. Mi lehet a probléma?
-
vinibali
őstag
ha továbbra is kézzel akarod kiadni a parancsot célszerű hozzárakni az
"exom ALL=(ALL) NOPASSWD: /usr/bin/pacman" sort a sudoers-hez.sudo echo "$(whoami) ALL=(ALL) NOPASSWD: /usr/bin/pacman" >> /etc/sudoers
a pacman-t pedig a követlező paraméterekkel indítani:sudo pacman -Syu --noconfirm
-
Exom
tag
Sziasztok.
Tudnátok segíteni abban, hogyan lehetne az update folyamatát teljesen automatizálni? Ne kérjen jelszót és megerősítést, csak frissítsen ! -
BoB
Topikgazda
Jövőbeli problémák esetén kéretik kitölteni ezt a formanyomtatványt: [link]
-
-
jimmy399
senior tag
válasz
vinibali #4728 üzenetére
Rápróbálok majd.
Tegnap tettem a gépbe egy Kingstone 250GB SSD-t. Sima másolás, fstab szerkesztés majd grub telepítés után, rendszerindítás:
Hdd-vel:
Startup finished in 4.024s (kernel) + 11.235s (userspace)SSD-vel:
Startup finished in 1.618s (kernel) + 0.422s (userspace)Döbbenet
-
vinibali
őstag
a /etc/X11/xorg.conf.d/20-intel.conf-ra azért nézzetek rá
-
korobi
aktív tag
kérdésem volna azokhoz akik használják arch linuxon az opera böngészőt, miért nem találom az opera vpn funkciót? win alatt okés.
-
jimmy399
senior tag
Hellósztok!
Az miért van, hogy az xorg egyszer csak 100%-on pörgeti a procit... szaggat az egér, a videó minden... az segít csak ha kilövöm az x servert, de akkor újra kell bejelentkezni és minden graf. app killelődik.
Régen nem volt ilyen gondom.
HP 2530p, intel HD4000-es széria, open driver mindenből. mindenből a legfrissebb van.
Néztem neten xorg.conf-os beállításokat, de eddig nem jártam sikerrel... :S -
Is-tee
aktív tag
Sziasztok!
Feltelepítettem az Arch linuxot (Gnome+gdm). Viszont olyan problémám van, hogy ha gksu-val akarom indítani a gedit-et szerkeszteni valamit, amihez root jogosultság kell, akkor feljön egy ablak, ahova be kéne adnom a jelszót, de nem tudom beírni, mert inaktív a mező ahova be kéne adni. De copy- paste módszerrel meg működik. Ha átváltok gdm-ről lightdm-re, akkor gond nélkül megy. Van valakinek ötlete mitől lehet ez?
-
vampire17
addikt
OK kozben meglett Arch Wiki-n
vlc-qt5
-
vampire17
addikt
Persze, nem azt mondom, hogy ezek gondok, csak elsore furcsa
Nyilvan megcsinalom en, ha nem akarnam csinalni, nem is Arch-ot raknek fol
Arra van valami otleted, hogyan tudnam elkerulni a teljes qt4 folrakasat vlc-hez?
ugye pl mpv-hez eleg a qt5-base, ami nem rak meg fol egy rakat haszontalan progit, de a qt4-hez ilyet nem talaltam...
-
BoB
Topikgazda
válasz
vampire17 #4715 üzenetére
VLC-hez szándékos az opcionális qt csomag, mivel az terminálban is fut. A készítők nem tudják hogy te GUI-t is akarsz vagy nem. Itt semmilyen opciós függés nem fog felmenni magától hogy ne szemetelődjön a rendszer (ellentétben más OS-ekkel). Azt meg te is látod telepítés során hogy mik azok mert listázza őket.
A rendszer meg még szép hogy nem fog alapból a host fájlba írni, mert az a te dolgod a telepítés során: [link]
-
vampire17
addikt
Sziasztok!
Most probaltam ki eloszor ezt a disztrot, tetszik a minimalizmusa, bar parszor meg tud szivatni a fuggosegek kezelesevel
Eddig Debian vonalon mozogtam (Ubuntu es tarsai) elsore kicsit forcsa volt a "minimalista" telepites.
Gyakorlaskent 3-4x ujrahuztam a rendszert "kezzel" vmware-ben (persze tutorial-al) a vegere mar eleg jol ment, bele lehet jonni.
Most Arch Anywhere-el raktam fol, ezzel persze egyszerubb, de jo volt elotte begyakorolni kezzel, mert igy az ember pontosan tudja mi is tortenik a hatterben
A fuggosegekre visszaterve, tenyleg vannak meg dolgok, amit szoknom kell
Pl VLC-t folrakva, valamiert a GUI-hoz a QT4-et csak opcionalis fuggosegkent kezeli, ezert nem indul el, ha elotte nem telepitem... Ill az MC indulasa dog lassu volt, mert a hosts fajlba nem irja bele a rendszer alapbol a hostnevet.
Kezdoknek nem ajanlott tenyleg, mert egy egyszeru program folrakasa is le tudja lassitani az embert (a fuggosegek miatt,ugye) de az tok szuper, hogy teljesen alap rendszert lehet folrakni, nincs teleszemetelve es csak az megy fol, amit te akarsz!
Szoval tetszik
-
Frawly
veterán
válasz
PandaMonium #4704 üzenetére
Nem elég az AUR-ból a jre-t feltenni hozzá, mindenképp kell a jdk is? Persze a jdk is behúzza függőségnek a jre-t, de szerintem a jdk nem kell.
Kipróbáltam kikapcsolt kompozitor mellett és úgy néz ki, hogy most megjavult nálam. Nem értem, mert minden úgy volt alapból is állítva a kompozitornál, ahogy BoB screenshotján is látszik, és úgy emlékszem neki is inteles kártyája van, szóval az sem lehet különbség.
-
Rimuru
veterán
válasz
PandaMonium #4706 üzenetére
Rajtad kivul senki nem irt oracle javat.
-
PandaMonium
őstag
válasz
Siriusb #4705 üzenetére
A kompozitor elvileg nem kéne, hogy beleszóljon abba, hogy az alkalmazás egyes elemei hogyan jelennek meg, csak abba, hogy egy teljes ablak hogyan rajzolódjon ki. Ahogy a többiek írták nekik jól működik KDE Plasma alatt, egyedül Frawly panaszkodott aki nem Oracle Java-t használ. Nem győzködni akarlak, ha nem akarod ne rakd fel, csak ez esetben nincs ötletem.
-
Siriusb
veterán
válasz
PandaMonium #4704 üzenetére
Mivel openbox alatt megy, ez inkább kompozitor probléma lehet.
@Frawly,
Ugyanaz a jelenség, akkor te tudod, miről beszélek. -
PandaMonium
őstag
válasz
Siriusb #4700 üzenetére
OpenJDK megbizhatatlan, sokszor bugos benne egy-egy fuggveny implementacio. Nekem pl. akkor tunt fel mikor Minecraft-ot akartam vele jatszani es jatszhatatlan volt a jatek mind teljesitmeny, mind bugok szempontjabol. Felraktam a hivatalos JDKt es egybol tokeletesen ment minden. AUR-bol rakd fol a hivatalos OracleJDK-t (csak siman jdk a csomag neve, ha jol remlik) es azzal tegyel egy probat.
-
Frawly
veterán
válasz
Siriusb #4695 üzenetére
Igen, KDE-t használok és Abevjavát is, és nálam sem rajzol ki egy csomó mindent. Én az IcedTea-re gyanakszok, majd megpróbálom Oracle Javával.
Néha jó, sokszor kirajzol mindent, de néhány ablakot üresen jelenít meg, és csak akkor kezdi rá kirajzolni az elemeket, ha felettük rángatom az egeret.
-
Siriusb
veterán
Az miatt hagytam ott az Ubuntut 2 év után (ővele kezdtem a linuxos életet), hogy utáltam az állandó újrahúzást minden új verziónál. Ha meg nem tette az ember, biztos belefutott valami idióta problémába.
Hát ja, nem tudom, minek kellett erőltetni a systemd-t, no de ez van, ne én álljak már a fejlődés útjában.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Netflix
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Peugeot, Citroën topik
- Üzleti vita és megbeszélés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3016, 98% Akkumulátor
- Olcsó Notebook! Lenovo Ideapad 3! Ryzen 3 3250U / 8GB DDR4 / 128GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest