- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
PandaMonium #4704 üzenetére
Nem elég az AUR-ból a jre-t feltenni hozzá, mindenképp kell a jdk is? Persze a jdk is behúzza függőségnek a jre-t, de szerintem a jdk nem kell.
Kipróbáltam kikapcsolt kompozitor mellett és úgy néz ki, hogy most megjavult nálam. Nem értem, mert minden úgy volt alapból is állítva a kompozitornál, ahogy BoB screenshotján is látszik, és úgy emlékszem neki is inteles kártyája van, szóval az sem lehet különbség.
-
Rimuru
veterán
válasz
PandaMonium #4706 üzenetére
Rajtad kivul senki nem irt oracle javat.
-
Siriusb
veterán
válasz
PandaMonium #4704 üzenetére
Mivel openbox alatt megy, ez inkább kompozitor probléma lehet.
@Frawly,
Ugyanaz a jelenség, akkor te tudod, miről beszélek. -
teleahocipöm
senior tag
válasz
PandaMonium #4671 üzenetére
Köszi kipróbálom érdekes, hogy pont linuxra nincs desktop kliens, pedig a droid is tesó lenne
-
teleahocipöm
senior tag
válasz
PandaMonium #4667 üzenetére
Úgy tudtam, hogy a számítógépre is fel kell rakni és csomagkezelőben nem láttam, itt sem látok linuxra: [link]
-
Frawly
veterán
válasz
PandaMonium #4665 üzenetére
AirDroidot nem ismerem, de a Google Drive-nek vannak kliensei linux desktopra. Igaz a grafikus kliensek általában fizetősek, de pl. a KDE-hez van ingyenes, amivel beépül a fájlkezelőbe, illetve vannak ingyenes karakteres felületű konzolalkalmazások is, amelyek rendesen működnek.
A legjobb Wi-Fi-n megosztani egy mappáját a gépnek, és arról lehúzni telefonnal, ami kell, illetve oda bemásolni, amit az ember a telóra szán. Sokkal egyszerűbb és gyorsabb, mint BT-ozni, meg USB-kábelt dugdosni, meg MTP-s megoldásokkal kínlódni.
-
teleahocipöm
senior tag
válasz
PandaMonium #4665 üzenetére
Google Drive -ot használom, de telefon-gép közti közvetlen kapcsolat kellene
-
teleahocipöm
senior tag
válasz
PandaMonium #4627 üzenetére
Szóval nem nagyon értek a dolgokhoz, nem tudom mi a sima és Custom kernel, a 64 bites Manjarot letöltöttem, kiírtam, telepítettem, így gondolom sima kernel lehet fenn.
Most nézem, hogy a "linux310-virtualbox-host-modules" van fenn. -
mtibusz
tag
válasz
PandaMonium #4528 üzenetére
Na szóval...
Ráéreztél a dologra.
Driver probléma volt.
Most már kezd helyre állni a dolog
[link]
Köszönöm a segítséget nektek is.u.i.: ezt az Arch Anywhere -t elkezdtem nézegetni.
Érdekesnek tünik -
mtibusz
tag
válasz
PandaMonium #4528 üzenetére
Köszönöm a választ.
Ahogy haza érek a melóból, neki is esek.
Jelzek majd mire jutottam vele.😉
-
korobi
aktív tag
válasz
PandaMonium #4260 üzenetére
na akkor leírom mégegyszer.
ki tudom választani a hangkártyát, megjelenik a listában a rendszer ébresztése után, de hiába az van kiválasztva, nem az szólal meg.
használom a pavucontrolt egyébként, a skype-nál csak azzal tudtam rábírni még korábban egy másik rendszeren hogy melyik hangkártyán szólaljon meg#4257 spammer: fenn van mind a pulse audio és az alsa is
"és ébresztéskor nem érzékeli rendesen (nem tölt be valamit)."
igen én is valami ilyesmire jutottam, valamit összekutyul ébredés után, megpróbálom majd úgy hogy előbb bekapcsolom a hangkártyát aztán ébresztem a rendszert.
bár busszantó hogy ez a szituáció megmarad akkor is ha kihúzom majd visszadugom a hangkártyát. lehet nem csipázza... -
JasL
őstag
válasz
PandaMonium #3895 üzenetére
Játszogattam vele, de csak a konzolig jutottam, az sikerült. Néztem lépéseket, hogy hogyan lehetne tovább menni Mate irányába Hyper-V felett, de nem sikerült, úgyhogy most jegeltem egyelőre, kevés volt a sikerélmény. Majd folytatom, ha megjön az ihlet!
-
cubix
tag
válasz
PandaMonium #3871 üzenetére
card 0: HDMI [HDA ATI HDMI], device 3: HDMI 0 [HDMI 0]
card 1: Generic [HD-Audio Generic], device 0: ALC887-VD Analog [ALC887-VD Analog]
card 1: Generic [HD-Audio Generic], device 3: ALC887-VD Digital [ALC887-VD Digital] -
jimmy399
senior tag
válasz
PandaMonium #3851 üzenetére
Igaz, én csak a HDD-s Archnál használom úgy, ahogy írtad.
-
whbear
senior tag
válasz
PandaMonium #3851 üzenetére
Ez tényleg így van
-
_Dumber_
őstag
válasz
PandaMonium #3837 üzenetére
Igen ezt nem irtam, hogy a downgradem mar túl vagyok
-
totron
addikt
válasz
PandaMonium #3830 üzenetére
Igaz, hogy 2 sor, de a kulcsokat is meg kell találni. Nem tudom már mihez nem volt meg, de nem extra szoftver volt, és kifejezetten problémát jelentett. Azóta változhatott a helyzet, lévén rolling distribution. Valóban van disable, nekem nem sikerült kulcs nélkül telepíteni. Ennyi. Tervben van az újbóli felrakása majd.
Továbbra is érdekel, miért ez a megoldás, milyen filozófiai, történeti, technológiai háttere van.
-
totron
addikt
válasz
PandaMonium #3825 üzenetére
Érdekes=lehetetlen. Más terjesztésekben is ügyelnek a biztonságra.
-
haddent
addikt
válasz
PandaMonium #3805 üzenetére
Azért az elég korrekt
-
vargalex
félisten
válasz
PandaMonium #3788 üzenetére
Fsck-hoz pont az a lényeg, hogy ne legyen mount-olva, így chroot-olni sem kell. Amint beboot-ol USB-ről a telepítő, azonnal lehet ellenőrizni a partíció(ka)t.
-
attilav2
őstag
válasz
PandaMonium #3780 üzenetére
memtest86-ot külföldi fórumokon is ajánlották, a firefox bus errorra sokféle megoldást írtak, többek között az fsck futtatását, mivel file rendszer hiba miatt is elhasalhat a firefox, de mivel a rendszerem egybe van partícionálva ezért nem tudom lecsatolni a rendszerpartíciót hogy fsck-t futtassak, hogyan tudnám elérni hogy bootkor automatikusan lefusson az fsck?
Minden megpróbáltam, töröltem a plasma configot, újraraktam, töröltem a .mozilla configot újraraktam, xfce alól is próbáltam indítani ott is bus error. A chrome sem indul, semmilyen hibaüzenetet nem ad, de a chromium elindul. Ebből rendszer újrarakás lesz
, windows jól működik, nemhiszem hogy memória gond. Talán filerendszer hiba.
-
attilav2
őstag
válasz
PandaMonium #3742 üzenetére
Itt is: http://www.howtohaven.com/system/how-to-shutdown-windows-8.shtml azt írják hogy "shutdown /s /t 0"
Bizony hogy villog akkor is ha így kapcsolom kiEbből lapcsere lesz
-
attilav2
őstag
válasz
PandaMonium #3742 üzenetére
"shutdown /s /t 0"
Nem jött be égve maradt
Most jöhet a másik megoldás...
jimmy399: Lehet hogy lapot kellene cserélnem, neked milyen márkájú alaplapod van? -
whbear
senior tag
válasz
PandaMonium #3738 üzenetére
Köszöntünk és köszönjük
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged