Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#8401) rgeorge válasza DeFranco (#8398) üzenetére


rgeorge
addikt

Mi sokáig használtunk egy BeSafe iZi Comfort X1-ot, csak jót tudok róla mondani.

Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."

(#8402) DeFranco válasza rgeorge (#8401) üzenetére


DeFranco
nagyúr

nézegetem azt is, láttam is most értelmes áron (50k) egyet.

boltokat is írjatok, ha tudtok.

@Goose-T: ez meg a másik... ezért is lenne jó a 9-36-os, cybexből láttunk is olyat jó áron (pallas fix), de ugye nem felelt meg más miatt. 2x60-80k az nekünk már tényleg sok, akárhonnan nézem, pedig amúgy nem éhezünk. most feleségem azzal alkudozik, hogy most vegyünk egy jót (aminek nyilván ára van), és a 15-36-osnál már nem kell ennyire szigorúnak lenni, hiszen az majdnem csak egy magasító... aztán te is tudod mi lesz ebből ~2 év múlva :D

[ Szerkesztve ]

(#8403) emmm válasza Goose-T (#8400) üzenetére


emmm
senior tag

Gyereke válogatja. Unokahúgom most 5 és fél éves, most kellett nagyobbat venni. :P ;)

(#8404) Melack válasza Goose-T (#8400) üzenetére


Melack
veterán

86-os ruhákat hord a 2 éves kiscsaj és 14-16kg között van. Akkor elég nagy már? :D Sose tudom eldönteni, hogy nagy gyerekünk van e (neve miatt tuti :DDD ), vagy csak ritkán látom a kortársai között :S

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#8405) DeFranco válasza Melack (#8404) üzenetére


DeFranco
nagyúr

mi is most nyaltunk bele a 86-ba pár hete, de 10 csak kiló körül van Elnökúr. nem sovány, de viszonylag hosszú, egy év felettinek nézik 10 hónaposan.

(#8406) Melack válasza DeFranco (#8405) üzenetére


Melack
veterán

Akkor eléggé "piszkavas" a gyerek :) Mi azon röhögünk néha, hogy milyen hasa van a kiscsajnak. Most kapta a 86-os ruhákat, de van olyan, ami inkább csak 80-as. kell a tavaszi frissítés.

Ugyanitt tavaszi lányka ruhákat keresek 86-92-es méretben :)

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#8407) Goose-T válasza Melack (#8404) üzenetére


Goose-T
veterán

A 86-os ruhák a mi fiunkra már nagyon kicsik lennének, már a 92-es gatyákból is kivillan időnként a bokája, a 98-asból még szerencsére nem. Mihez képest elég nagy? A 15-36-os üléshez? Szerintem azért három éves korig kitart a 9-18-as. Az elején én is azt gondoltam, hogy még ovis korában is abban fog ülni, de aztán letettem róla. Ahhoz képest, hogy a nővérem annak idején 18 kilósan ment iskolába, elég nagy darab a fiunk. :D

Szerk.: azért jó lesz majd ez az ülés a tesónak, aki talán már összejön idén. Van még vagy két hónapunk, hogy összehozzuk, ha 2016-os évjáratot akarunk. :D

[ Szerkesztve ]

Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar

(#8408) DeFranco válasza Melack (#8406) üzenetére


DeFranco
nagyúr

mindig le vagyok hurrogva, hogy nem sovány. tényleg nem az amúgy. nyúlánk, de nem ropi, formás keze-lába, csak nem michelin-baba.

dévényes szerint is erős mint a bivaly, ezért is nem értjük miért nem mászik még mindig. igaz, hogy nagy gyerek, de azért már illene megindulnia. kutyázni kutyázik, már hátrafelé is van némi tolatás, forogni, kúszni tud, mászni nem kezdett még, ülni sem ül fel magától, ha ültetjük nem panaszkodik, meg megmarad ameddig akar, de ez nem ülés, csak olyan valami.

épp ezen pörgünk. idő még van, 11 hónap a határ elvileg, de értelemszerűen kicsit azért frusztrál, hogy más gyerek meg ennyi idősen már simán jár.

nem mondom, hogy tépem a hajam, de na...

[ Szerkesztve ]

(#8409) Melack válasza Goose-T (#8407) üzenetére


Melack
veterán

Mi is szeretnénk egy őszi szüretelésű kiadást, jégbor már 2017-es lenne :D

DeF: csak ne idegeskedj! Elméleti időhatárok vannak, nem kőbevésettek. Ha minden mást szépen csinál, akkor nem lehet gond.

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#8410) emmm válasza DeFranco (#8408) üzenetére


emmm
senior tag

Én 14 hónaposan kezdtem járni anno. Anyám szerint. :) Bátyám meg 10 hónaposan. De nem lett belőle probléma, csak később kezdtem el. A lányom 9,5 hónapos, lassan 1 hónapja állt fel először, de most is kapaszkodva közlekedik.
De legalább túltett az apján :U :K

(#8411) DeFranco válasza emmm (#8410) üzenetére


DeFranco
nagyúr

nagy para nincs, de azért egy kicsit bosszankodok, mert ilyen az apai szív, aggódik. a kúszás mint mozgásminta megvan, ez a fontos, innentől pipa.

gyereküléssel kapcsolatban fentebb kérdeztem pár dolgot, azt olvastad?

(#8412) DeFranco válasza Goose-T (#8407) üzenetére


DeFranco
nagyúr

cybex-szel kapcsolatban két kérdés:

a pajzs és az ülőlap között nem szűkös a hely, amikor a gyerek nagyobbacska már?
nyáron mennyit légkondiztok a kocsiban? nem fülled be a hasa a pajzs alá?

(#8413) emmm válasza DeFranco (#8398) üzenetére


emmm
senior tag

Na, most olvastam, hogy frissítetted a hozzászólásodat. :)

1. Nincs még 9 kiló (8,7!), de nem is lényeges, csak egy hozzávetőleges szám. Megkérdezheted a gyártót is.
2. Fejrésszel nincs gond, simán kilát belőle (menet közben is állítható amúgy)
3. Isofix-eset vettünk, igen. Ez olyan ráadásul, hogy kb. nem tudod rosszul felszerelni, mert külön szín jelzi, ha rendesen be van állítva az isofix talp. Amúgy olyan kocsiban is használható, amiben nincs isofix (pl. egy régebbi másik autóba át kellene rakni az ülést, tipikusan anyóshoz), övvel is beköthető alul/felül.
4. Minimanóban vettük. Helyszínen kipróbáltuk a gyerekkel, meg ugye mi is megnéztük, a Besafe (nekünk) mérföldekkel jobb volt, és egyből kézre állt.

Szerk:
5. A döntésnél végül nem az ár volt a domináns. Akkor a Römer-t vettük volna. Asszony nem akarta a drágábbat, mondván, nézzünk még szét, de aztán rájött ő is, hogy nagyon jót szereztünk. Amikor ő megy el kocsival, tényleg sokat számít, hogy könnyen be lehet rakni a gyereket, semmi feszültség, idegeskedés, a gyerek jól elvan benne, menet közben akár hátranyúlva is át tudom kapcsolni alvó állapotba az ülést, vagy éppen bámészkodóra.

[ Szerkesztve ]

(#8414) Goose-T válasza DeFranco (#8412) üzenetére


Goose-T
veterán

A pajzs állítható, még télikabátban is befér a gyerek most 14 kilósan. Befülledni csak annyira fülled be, amennyire mi is. A légkondit általában 24 fokra állítjuk nyáron a kocsiban, így nem annyira jéghideg, és nem is sülünk meg. Nem járatjuk ész nélkül, mindig ki van takarítva, és megérkezés előtt pár kilométerrel ki szoktam kapcsolni, hogy száradjon a rendszer, így semmi bajunk nem szokott lenni tőle.

Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar

(#8415) DeFranco válasza Goose-T (#8414) üzenetére


DeFranco
nagyúr

nem a bajsága, én is így használom a klímát (annyi, hogy manuális, tehát nincs célérték), hanem ahogy beletettük a gyereket, teljesen kiengedett pajzssal, és egy sima nadrágban pont befért a kezem a combja meg a pajzs alja közé, úgy, hogy most kezdjük 10 kilósan. ezért merült fel, hogy mi lesz amikor másfélszer ekkora lesz, vajon belefér-e, lesz-e elég hely a lábának.

azért kezdtük el ezt nézegetni, mert amikor feltettük az ülést a próbahelyre, akkor odajött egy ürge, és elkezdte mesélni, hogy ők is nézték, és ezért vetették el, a lányának már szoros volt combban.

sejtésem szerint igen, azért a cybex nem szarral gurít, valószínűleg gondoltak erre, de ha már felmerült, gondoltam megkérdezem. a beizzadás kb. ugyanez, én beizzadnék, ha a hasamon lenne egy párna nyáron a kocsiban.

@emmm: tény, hogy az etetőszékkel is jól jártunk :D hétvégén mindenképpen kimegyünk a brendonba, ott lesz próbálgatás, és meglátjuk. most csinálom a kiértékelő táblicskut, meglesz az összes magyarországon kapható gyerekülés fellelési helyekkel, árakkal, adac tesztekkel :D

[ Szerkesztve ]

(#8416) emmm válasza DeFranco (#8415) üzenetére


emmm
senior tag

Na látod. :)

A feleségemnek már a születés előtt azt mondtam, hogy gyerek mellett úgy gondolom, ami időt spórol, amivel könnyebben meg tudsz csinálni/oldani dolgokat, az tényleg nagy segítség lesz. Ehhez tartottuk magunkat, ennek jegyében tesszük ma is, nyilván egy bizonyos keretig.
Az ilyen plusz kiadások nagyon meg tudják könnyíteni az életet, mert gyerek mellett az idegszálak így is kötélből kell legyenek, nem kell még a másikkal is összeveszni egy-egy holtpont után. Legyen az etetés, vagy mosogatás, takarítás, vagy éppen egy kocsi gyerekülése, a megfelelő tényleg sokat tud segíteni.

(#8417) DeFranco válasza emmm (#8416) üzenetére


DeFranco
nagyúr

a keret megvan rá, most év végén nyitottunk ennek egy borítékot, ahova bizonyos tételek elhelyeződtek, és egy középkategóriás ülést abból simán kicsengetünk (~60k, ennyiből megvan egy izi x3 isofix nélkül), ha kell, akkor meg ráteszük tetszőleges összeget, nem a szánktól vesszük el, de mostanában rákattantam az ésszerűségmaximalizálásra, ezért is mérlegelek ennyit, mert ez sok tényezős egyenlet (olcsó vs. drága, használt vs. új, kényelem vs. biztonság, 9-18 vs 9-36, stb.)

akármennyi forrás is áll ezekre rendelkezésre, annak az összege véges, és ezt valahogy allokálod. persze, lehet mondani, hogy de a gyerek biztonsága megér-e neked 40-60-90 ezer forintot, stb. de végtelen ilyen tétel van, gyerekülés, gyerekcipő, foglalkozások, babaúszás, rözsögtető, dévényes, izokoponaturálterápia, űrdzsúdó, légmosó, biztonságosabb környék, nagyobb lakás, több utazás, stb. mind a gyerek javára válik és valahol pótolhatatlan, de ha valamihez hozzáteszel, akkor azt valahonnan elveszed.

és mivel természetemből adódóan ezt egy komplex rendszerben fogom fel, itt kell megtalálni az egyensúlyi pontot a 15k-s 0-36-os nania, meg a 130k-s titánbuborék römer között. nyilván 100-ból 90 ember bemegy, aztán rábök a pirosra. :D

[ Szerkesztve ]

(#8418) Goose-T válasza DeFranco (#8417) üzenetére


Goose-T
veterán

Szerintem ha nincs ötcsillagos töréstesztű nagy autód (mert ugye lehet ötcsillagos kisautód, ha nem adja meg az X5 jobbról az elsőbbséget, akkor b*szhatod a csillagokat), akkor teljesen fölösleges százezres gyerekülést venni. Önmagában az ülés nem tudja megvédeni a gyereket, a leggyengébb láncszemnél erősebbet fölösleges venni. A minimum, amit érdemes megvenni, az szerintem az isofix rögzítés, úgy legalább nem repül ki az ülés, ha fennforgás van.

Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar

(#8419) emmm válasza DeFranco (#8417) üzenetére


emmm
senior tag

Világos :) Nálunk is van egy rakás használt cucc, mert kb. minek újonnan megvenni tipikus esete. Vagy van, amiből nem kell a drága, például a gyerekjátékokból, mert egy palackkal is tök jól elvan a gyerek, vagy szimplán bújócskázunk vele. Fészen szoktam látni, hogy töménytelen mennyiségű cuccot megvesznek a gyerekeknek a szülők, amit aztán töredékáron sóznak tovább, mert persze a gyerek nem használja, nem jó neki, lehet folytatni a sort. :)
De van néhány dolog, a mi esetünkben a gyerekülés, amin nem akartam spórolni és egy percig sem bántam meg.

Mai fejjel különösebben a babamérleg sem érdekelne, bőven elég, ha látom, eszik rendesen a gyerek és van pocója. Akkor aggodalomra nincs ok. Lassan a légzésfigyelőt is elhagyjuk, kb. csak arra jó, ha napközben alszik és kint vagyunk, akkor jelez nekünk, amikor felkelt a gyerek, éjjel úgyis felébredünk a sírásra.

Visszatérve a gyerekülésre: szerintem az isofix nélküli Besafe izicomfort x3 is tökéletes lehet. Puding próbálja az evés, rakjátok bele Elnökurat, és meglátjátok :)

(#8418) Goose-T:

Nem hinném, hogy egy gyerekülésnél 65 ezres kategória és a 100-120 ezres között biztonságban nagy külöbség lenne. Ez kicsit inkább olyan, mint a kevésbé felszerelt autó és a fullban felszerelt autó esete. Utóbbival sokkal komfortosabb az élmény, de nem biztonságosabb. (jó, az isofix-szel még egy picivel biztonságosabb, de nem egy egetverő különbség.)

[ Szerkesztve ]

(#8420) DeFranco válasza Goose-T (#8418) üzenetére


DeFranco
nagyúr

nem teljesen van így szerintem, mert egy jó ülés körbeöleli a gyereket annyira, hogy adott esetben egy marutiban is növeli az épen maradás esélyét, feltéve, hogy csak a lendületből eredő erőhatások érik, és nem közvetlenül a gyerekülés kapja az ütést.

szerintem mindegy, hogy isofix vagy nem, ha helyesen van bekötve övvel az ülés, akkor pont ugyan olyan biztonságos, mint isofixszel. erre való az övfeszítő, nem megy az az ülés onnan sehova akkor sem, ha az öv tartja. ha meg megindul, akkor ott olyan erőhatások vannak már, ahol mindegy, inkább akkor induljon meg, az is elnyel valami energiát, amit az isofix nem (lásd kovács istván egyenes vonalú egyenletes mozgása bátonyterenye irányába a'la totalcar)

az isofix azért lenne számomra előnyös, mert hülyebiztos, csatt-csatt és bent van tökéletesen, nincs hibalehetőség, az övvel meg trükközni kell. ezért is szeretem, hogy a hordozóhoz van bázistalpunk, az gyakorlatilag analóg az isofix-szel, nem kell övezni, csak beteszem, becsattan és go. az ülést viszont nem tervezzük kiszedegetni, így ezért nagy felárat nem érdemes fizetnem.

a fentiek mellett úgy gondolom, hogy igazad van, most lettem kész a stattal (összelőttem hogy mit tesztelt az adac (127), és ebből mi kapható itthon (66), nyilván beszerzési helyekkel, árakkal, értékeléssel (32 gut, 2 sehr gut). ebből lesz most kimazsolázva, hogy mi van 60-70k alatt, és azokból lesz válogatás.

@emmm: amikor voltunk a gyermekmentő szolgálat oktatónapján, ott azt mondták, hogy nekik az a tapasztalatuk (és az van nekik sajnos) hogy a legolcsóbb hiperes gyerekülés is 80%-kal növeli a túlélés esélyét. a maradék (20-x)%-ot adja a felár (jó esetben)

úgy látom, hogy a 60-70-es kategória már mindent tud biztonságban amit a 120-as, ilyen trükkök nincsenek benne, hogy kifordítható, kislámpa jelzi ha jól van bekötve, behűti a söröd, hétzenés k'arcóra van benne, stb.

[ Szerkesztve ]

(#8421) Elemental válasza DeFranco (#8417) üzenetére


Elemental
addikt

Ha már elindultál a drágább irányba, szerintem a römer duo plus-t is próbálja ki a csemetéd. Nekünk ez volt, kb 1,5 évig használta a lányom. Ősszel/télen, a vastagabb ruhákkal kellett átülni a következőbe. Ekkor volt nagyjából 2éves 10hónapos.
Erre utólag rakható top tether is, ami egy kis plusz stabilitást ad az ülésnek. Már, ha olyan az autód.

[ Szerkesztve ]

(#8422) DeFranco válasza Elemental (#8421) üzenetére


DeFranco
nagyúr

9-18-asért nem adok ennyit, most 70-en áll a limit.

CAM Viaggiosicuro Isofix S157
CHICCO Xpace Isofix
CONCORD Transformer Pro (Isofix)
HTS BeSafe iZi Comfort X1 Isofix
HTS Besafe iZi Comfort X3 Isofix
KIDDY Energy Pro
BRITAX RÖMER King II LS

ezek játszanak ennyiért. (az isofixeket nem kell nézni, az adac listából másoltam)

[ Szerkesztve ]

(#8423) DeFranco


DeFranco
nagyúr

bónuszkérdés: használ(t) valaki cybex ülést isofix nélkül?

(#8424) DeFranco


DeFranco
nagyúr

ja, ha már úgy is téli ruházatnál tartunk:

fun fact: Elnökúr már nem fér be egy normál téli ruházatban (aka. orkán anorák) az egyébként nem kicsi babakocsiba. egyszerűen rövidek az övek, nagy nehezen lehet becsatolni egyáltalán.

10 hónapos.

(#8425) Elemental válasza DeFranco (#8422) üzenetére


Elemental
addikt

Jah, sry. Én a besafe x3 isofix árát néztem.

(#8426) DeFranco válasza Elemental (#8425) üzenetére


DeFranco
nagyúr

nézegetem a táblát, nagyon érdekes, megérte összerakni, a 70k-ig tetőző ársávban, ha kizárom a pajzsos üléseket, akkor gyakorlatilag az x3 meg a king II a favorit, a többi szinte nem is játszik. még a CAM lesz érdekes, de az meg ahogy nézem x3 pepitában.

(#8427) Elemental válasza DeFranco (#8426) üzenetére


Elemental
addikt

Árgép alapján a king 64-től van, az x3 meg 59-től.

(#8428) DeFranco válasza Elemental (#8427) üzenetére


DeFranco
nagyúr

ez nem mond ellent annak amit leirtam. :) sot...

(#8429) Elemental válasza DeFranco (#8428) üzenetére


Elemental
addikt

Igen, legalább nem kell elmenni 70ig :)

(#8430) CharlieDrop válasza DeFranco (#8423) üzenetére


CharlieDrop
veterán

5 éve van egy Pallas :)

Kérdezz bátran :)

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#8431) #76385920 válasza DeFranco (#8423) üzenetére


#76385920
törölt tag

Jelen! Mi a kérdés? :)

(#8432) Ghoosty válasza DeFranco (#8423) üzenetére


Ghoosty
őstag

Szintén egy Pallas, de csak kb 3 éve van használatban.

(#8433) tildy válasza Goose-T (#8414) üzenetére


tildy
nagyúr

Azt javasoljak, autosulesben ne legyen anorakban a gyerek. Inkabb valami takaro rajta, de ne uljon bele anorakban.

A masik amit modnani akartam : nalunka gyerek utalja az anorakot. Vittem haza Magyarorszagra is, de kinszenvedes volt beleszenvedni. Azota vettem egy footmuffot ( labzsak) , meg neha ala meg takarot rakok. Tokeletes.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#8434) tildy válasza emmm (#8416) üzenetére


tildy
nagyúr

2 honapos volt a fiam, mikor a ferjem vett egy mosogatogepet. Aldom azt a napot. 100%-osan egyetertek.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#8435) Goose-T válasza tildy (#8434) üzenetére


Goose-T
veterán

Én mindig azt szoktam mondani, hogy bizonyos jövedelemszint felett az a luxus, ha nincs az embernek mosogatógépe. Naponta fél órát megspórolunk vele, ha csak az órabéremmel szorzom be (a szabadidőm drágább), akkor is behozta az árát az első pár hét alatt.

Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar

(#8436) CharlieDrop válasza tildy (#8433) üzenetére


CharlieDrop
veterán

anorákkal kicsúszik, vagy mi?

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#8437) Goose-T válasza tildy (#8433) üzenetére


Goose-T
veterán

Csak akkor hagyjuk rajta a télikabátot vagy a kezeslábast, ha városon belül megyünk valahova, 10-20 percet vagyunk úton. Sok értelme nincs tíz percig melegíteni az autót, levinni kabátban, levetkőztetni, utazni negyed órát, felöltöztetni, aztán ugyanezt eljátszani még egyszer, ha hazafelé indulunk.

Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar

(#8438) tildy válasza CharlieDrop (#8436) üzenetére


tildy
nagyúr

Reszben az is , kicsuszhat . Meg szerintem anatomiailag nem oda esnek a gyerek "alkatreszei" ahova kellene. Kabat nelkul kell bekotni.

[link]

[link]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#8439) CharlieDrop válasza tildy (#8438) üzenetére


CharlieDrop
veterán

csak ugye az a gáz, hogy ha -15 van kint (amikor anorákot adnék), akkor kb. a vékonyabb pléd nem sokat ér...

hozzátenném, ahogy megnéztem a videókat, a cybex pallas pajzsos, abból nem esel így ki...

[ Szerkesztve ]

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#8440) Goose-T válasza tildy (#8438) üzenetére


Goose-T
veterán

Nekünk pajzsos gyerekülésünk van, az nem így működik.

Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar

(#8441) PindurAnna válasza CharlieDrop (#8439) üzenetére


PindurAnna
Közösségépítő

Én augusztusban szültem mire tél jött addigra elég nagy volt a fiam, hogy ide-oda vigyem. Mindig overall volt rajta. Ha hosszabb útra mentem akkor levettem egy idő után a sapkát róla meg kizipzároztam az overallt. Soha semmi baja nem volt, pedig pár ezer kilométert mentem így. Egyszer hátulról belém jött egy IFA, akkor sem csúszott ki.

Egyre jobban azt veszem észre, hogy annyi minden túl van lihegve már a gyereknevelésben. Mindentől védik óvják a gyereket és lassan már a levegőtől is beteg lesz. Anno hol voltak ilyen dolgok és felnőttünk... Mindent kitalálnak, levideóznak és érvelnek a gyártók, csak hogy megvedd amit kínálnak :((

[ Szerkesztve ]

Galaxy S9+;Lenovo yoga 500;Gigabyte H77-DS3HPentium 840 4GB DDR3-1066, 4820GB+10000GB HDD;27"Lg W2753;TP-LINK WDL4300 router;SAMSUNG ML-1520,Epson Stylus OFFICE BX300F,Samsung Note 10.1, S7 edge

(#8442) DeFranco válasza PindurAnna (#8441) üzenetére


DeFranco
nagyúr

full lazára veszik a biztonsági övet, amikor berakják az élő gyereket, és érdekes módon az amúgy ötletes övösszetartó sem kerül elő. ha ráfeszítenék rendesen a kabátra, megfogná.

a crash teszt meg külön vicc, a könyökén lóg a gyereknek az öv. kockázd ki.

van az ötletben ráció amúgy, ez tényleg egy bizonyos fokú biztonsági kockázat, főleg ha nem feszíted rá az övet a gyerekre, de a videó nettó néphülyítés.

[ Szerkesztve ]

(#8443) tildy válasza CharlieDrop (#8439) üzenetére


tildy
nagyúr

igen pajzsosnal nem hinnem, hogy igy elore bukik. Meg ugye az is kerdes,hol vettek fel a videot...
A masik meg, ugye az sem midnegy milyen ules vagy hordozo, hany honapos a gyerek. Hordozoban kivinni autoba mar bekotve tok mas, mint hideg autoba, hideg ulesre berakni a gyereket.

a -15 fokrol: meglatjuk hogy alakul, most a nagy minuszokban megyunk haza , december elejen boven eleg volt a gyerekules es pled ( nem babapled) ra( bekotes utan, persze).

Babakocsiban egyszer probaltuk anorakban, de oltari nagy hiszti lett belole, utana ott is takaro alulra, takaro felulre. Sapka, kesztyu. Most meg mar van labzsak is pluszban, igy a labzsakon athuzom a kapcsokat, gyereket bekotom, takaro ra, labzsak teteje ra. Nulla hiszti, a meleg igy is megvan, es nem kell azzal szenvedni, hogy a kezeslabasba belebujtassam, mikozben ordit mint a sakal. ( Utal oltozni)

Amugy szerintem bizonyos kor alatt az anorak veszett koncepcio, vagy csak hot nyugis babanal mukodik. A labzsak joval egyszerubb.

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#8444) PindurAnna válasza tildy (#8443) üzenetére


PindurAnna
Közösségépítő

Nekünk olyan volt ami zsák ha így zipzároztad, ha amúgy akkor meg overáll. Épp az autós ülés miatt vettem ilyet, mert így a lába között be tudtam kötni. Nekünk is üvöltés volt benne. Pár alaklom után meguntam és kimentem vele az erdőbe ott nem hallották hogy sír. Rájött hogy hiába bömböl ez van és kész. Pici korától nem engedtem az ilyen sírásoknak, nem is lett akaratos sem. életében egyszer hisztizett amikor overállba letusoltam, mai napig emlékszik rá és jókat nevet magán mert le van videózva. Semmi lelki sérülése nem lett, mint írtátok anno :DD :DD Csak meg kell találni mindennek a módját..

Ha pici korban a sírással elér mindent, akkor később szívni fogsz..mert akaratos lesz nagyon. Meg kell tanulni megkülönböztetni a sírást és orvosolni meg kitalálni olyat amitől rájön a gyerek is, hogy hiába üvöltök nem változik a dolog.

[ Szerkesztve ]

Galaxy S9+;Lenovo yoga 500;Gigabyte H77-DS3HPentium 840 4GB DDR3-1066, 4820GB+10000GB HDD;27"Lg W2753;TP-LINK WDL4300 router;SAMSUNG ML-1520,Epson Stylus OFFICE BX300F,Samsung Note 10.1, S7 edge

(#8445) CharlieDrop válasza PindurAnna (#8441) üzenetére


CharlieDrop
veterán

nem lihegek túl én tuti semmit.

Hosszú útra soha nem voltak beöltöztetve, de rövidre gyk fel sem melegszik úgy az autó, egyszerűbb volt úgy hagyni

most meg már nagyok :)

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#8446) DeFranco


DeFranco
nagyúr

na a cybex tagozattól meg azt szerettem volna kérdezni (attól, akinek nem isofix-szel van/volt bekötve az ülés, hanem pusztán övvel, a pajzs előtt), hogy mi van abban az esetben, amikor a gyerek nincs az ülésben? akkor az ülés csak úgy szabadon van a hokedlin, nincs "lerögzítve" amíg a gyereket belerakod és/vagy egyedül utazol?

nem kényelmetlen, nem mászik el, amíg a gyereket belogisztikázod? amikor egyedül mész akkor mit csinálsz? bekötöd az üres ülést?

nálunk lesz isofix ha olyan lesz az ülés, de ismerősökkel beszélgettünk a témáról és nekik aktuális a kérdés.

más: cybexből a pallas2 fix játszik, mert 9-36-os. akinek ilyen volt mit tapasztalt? megfelelő volt tényleg 9-36 kg-ig? szokták mondani, hogy ezek a széles súlyhatárban használható ülések azért nem jók, mert a kicsiknek nagyok a nagyoknak kicsik, mennyire lehet ennek igazat adni?

adunk még egy esélyt a cybexnek hétvégén, mert tényleg értelmes koncepció, jó értékeléssel, és ár/érték aránnyal, belepróbáljuk ebbe is a több mellett, hátha jobban bírja.

[ Szerkesztve ]

(#8447) CharlieDrop válasza DeFranco (#8446) üzenetére


CharlieDrop
veterán

most, hogy mondod sosem kötöm az ülést és visszagondolva rosszul teszem, mert baj esetén tarkónver, amúgy régebben azt csináltam, ha nem volt velem a gyerek, akkor az ülés ment a csomiba

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#8448) ZiD válasza DeFranco (#8446) üzenetére


ZiD
tag

Én nagyon sajnálom, hogy anno a gyerek nem akart megmaradni a pajzsosba. Kb. 1/2 éve használjuk ezt, és bár különösebb bajom nincs(és ADAC-on is jól szerepelt) vele, a belső biztonsági öves tuti macerásabb mint a pajzsos. Nekem ;]

Terelgesd Elnök Urat a kényelmesebb megoldás felé :D

(#8449) PindurAnna válasza CharlieDrop (#8447) üzenetére


PindurAnna
Közösségépítő

Kivetted a gyerekülést amikor nem vitted a gyereket?

Galaxy S9+;Lenovo yoga 500;Gigabyte H77-DS3HPentium 840 4GB DDR3-1066, 4820GB+10000GB HDD;27"Lg W2753;TP-LINK WDL4300 router;SAMSUNG ML-1520,Epson Stylus OFFICE BX300F,Samsung Note 10.1, S7 edge

(#8450) DeFranco válasza ZiD (#8448) üzenetére


DeFranco
nagyúr

azért az se egyszerű így fejben végiggondolva, hogy a belső övest összecsattintod valahogy a kocsi mellett állva, de a pajzsosnál minden esetben keresztül kell esni az ülésen, hogy bekösd (ez volt a másik amit akartam kérdezni a tapasztaltaktól csak elfelejtettem)

mindemellett abszolút top3-mas ülés, nem véletlenül kotyogok rajta, pedig frankón elvetettük már egyszer határozottan.

egy kicsit úgy vagyok vele, hogy akármit veszek, előbb-utóbb megszokja úgy is, nem az alatt az egy perc alatt fog eldőlni amíg ott belerakom, majdnem indifferens, hogy ott hogy reagál, ha csak nem látok rajta valami tényleg zsigeri iszonyt valamelyiktől, mert mondjuk fél a nagy fejtámlától vagy valami... akkor nyilván kiesik, de amúgy meg neki az a valóság, amit mi mutatunk neki, tehát ha azt látja, hogy "az" ülés az ilyen, el fogja fogadni egy idő után. de lehet tévedek.

emellett csábító emmm besafe-je is, az a másik jelölt, meg a cam és a römer.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.