Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#8201) V.Stryker válasza AMD Power (#8200) üzenetére


V.Stryker
nagyúr

Mert ő a főnök otthon, a bölcsiben meg szorosabbak a határok. :DDD A gyerek mindig próbálja kintebb és kintebb tolni a határokat, hogy meddig mehet el. Ha aztán meg rájön, hogy a hiszti célravezető eszköz, akkor aztán van nemulass.

[ Szerkesztve ]

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#8202) DeFranco válasza V.Stryker (#8201) üzenetére


DeFranco
nagyúr

én is így gondolom, csak mivel még a gyakorlatban nem próbáltam az elméletemet, nem mertem magamtól okoskodni :B de laikusként egyetértek.

(#8203) AMD Power válasza V.Stryker (#8201) üzenetére


AMD Power
titán

Mit lehet ezzel tenni? Mert őszintén szólva már kezd nagyon elfogyni a türelmünk. :(((

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#8204) Melack válasza AMD Power (#8203) üzenetére


Melack
veterán

Senki sem mondta eddig, de valószínűleg az "óvodai szabályok" átültetése lenne fontos. Meg nagyon erélyesen fellépni, és a hisztit teljesen elfojtani az elejétől. Sarokba állítás olyan helyen, amit büntetésnek élhet meg. Ne érts félre, nem vagyok az erőszak híve - már ha ez annak tekinthető, de ezt is meg kell próbálnotok. Ahogy néztem, ez/ilyen még nem volt. reméljük beválik.

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#8205) imibogyo válasza V.Stryker (#8201) üzenetére


imibogyo
veterán

Pont ugyanezt akartam írni. :K Amúgy nálunk ugyanez van, csak nekünk nem "bölcsi és otthon" viszonylatban, hanem "apa és anya" viszonylatban. Még kicsi, de már most látszik, hogy mennyire feszegeti a határokat...

Feleségemnek simán elkezd hisztizni vagy vergődni, de ha belépek a szobába, akkor csendben marad és már hozza is a játékot, vagy a mesekönyvet, vagy csak simán szép csendben el kezdi elfoglalni magát. Mindig panaszkodik az anyja, hogy nem tud vele vásárolni, én meg simán kézen-fogva meg tudom vele tenni ugyanezt, egy OBI-ban simán elvagyunk 1-1,5 órát is hiszti nélkül (persze vannak kivételek, ha éhes, vagy szomjas, de ez evidens és "számítható"). És direkt nem jutalmazom ezt a viselkedését sokszor semmivel, hogy ahhoz se szokjon hozzá, hogy csak azért viselkedik jól, mert akkor kap mondjuk csokit, vagy ilyesmi. Néha persze megjutalmazom valamivel (egy dicséret, egy puszi, vagy egy köszönöm is lehet ilyen például, nem csak vásárolt valami), hogy még véletlenül se alakuljon ki az az érzés sem a kis fejében, hogy "óhh, hiába vagyok jó, apának akkor sem felel meg".

Bár az is igaz, hogy én nem a "magyarázkodós" típusból származom. Simán rácsapok a fenekére, ha hisztizik/hisztizett, vagy a kezére amikor beindult nála is a szokásos pofozkodós időszak (16-17 hónaposan) és így pár hónap alatt megtanulta, hogy nálam nem ér el célt sem hisztivel, sem más vergődéssel.

Sokszor ha rosszat csinál most már elég ha csak ránézek "csúnyán", azonnal kihátrál a cselekedetből, vagy csendben marad. Pár perc (másodperc) eltelik, akkor odajön, megölel és óvatosan megfogja a kezem és húzni kezd a szoba felé, hogy azért megyek-e vele játszani, vagy nincs-e kedvem repülőset játszani és hát persze, hogy megyek. Ki tudna ennek ellenállni? Elvégre úgy szeretem, mint semmi mást, de attól még szoknia kell a korlátokat. :))

Bár hamarosan sok újjal kell neki is (nekünk is) megküzdenie, mert úton van a tesó.... :B

(#8203) AMD Power: ahogy a többiek is mondták. Erélyesnek kell lenni. Nem agresszívnak, csak erélyesnek. Például amit én mondtam seggre pacsit is, azt úgy kell elképzelni, hogy a (sajnos még) pelenkás seggére csapok egy kicsit. Szóval nem fájdalmat kell neki okozni (még jó), csak érezze, hogy "ezt már nem"..... De van akinél elég a verbális fenyítés is. Sajnos a fiamnál ez nem vált be. "Magyarázhattunk" neki, rá sem hederített, de egy kis fenékre ütés, azonnali hatással bírt.

Most már ott tartunk, hogy szerintem "ütés" nem volt már vagy 4-5 hónapja, most már elég neki egy "na-na", egy "szúrós nézés", vagy egy egyszerű "nem" is. Szóval ezt sem szabad huzamosabb ideig alkalmazni, csak amíg "betöröd" a kis akaratát, utána már nézéssel, vagy "finom szavakkal" is könnyen (könnyebben) terelhető a gyerek.

De ez is gyerek függő. Nővéreméknek 3 gyerek van. 2 nagyon könnyen nevelhető volt (be is szóltak nekünk többször, hogy miért "bántjuk" a miénket). Na most a harmadikkal meg tudták ők is, hogy milyen a magyarok Istene. Azóta náluk is el-elcsattan egy két fenék pacsi. :DDD

Röviden mindig a gyerek határozza meg, hogy mi működik és mi nem?
Valakinél ez válik be, valakinél meg az...
Ezzel gondolom sokat segítettem... :B

[ Szerkesztve ]

(#8206) DeFranco


DeFranco
nagyúr

ezt most csak úgy itt hagyom :D

[link]

(#8207) imibogyo válasza DeFranco (#8206) üzenetére


imibogyo
veterán

:DDD

(#8208) AMD Power


AMD Power
titán

Most is hazahoztuk a bölcsiből. 30 perce hisztizik, üti a tv semmi nem jó neki. El fogom vinni pszichologkushoz a gyereket. :U

Én baromi erélyes vagyok ,de ennek a gyereknek semmi nem jó. Olyan mintha itthon nem érezné jól magát.

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#8209) AMD Power válasza AMD Power (#8208) üzenetére


AMD Power
titán

Egyik pillanatról a másikra nevetésből átvált hisztire. Egy másodperc alatt. Megpróbáltam beállítani a sarokba. Olyan szinte elkezdett hisztizni ,hogy azt hittem ,hogy rosszul lesz az "idegességtől". El kell vinni orvoshoz ezt a gyereket. Itt szerintem komoly problémák vannak már. A következő hiszti rohamnál úgy bedobom a kádba és hideg vízzel lezuhanyzom mint a huzat!!! :W :W

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#8210) DeFranco válasza AMD Power (#8208) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Most ne sértődj meg azon amit írni fogok, az őszinte jóindulat beszél belőlem, de ugye azt tudod, hogy ez a ti hibátok, nem az övé? Szegénykém nem szándékosan veri a palávert, ő csak integrálja azt amit maga körül lát, megéli a saját érzéseit, meg ad rá valamilyen válaszreakciót.

Már alapból nem tetszett ez az erélyközpontú latolgatás, az erélyesség nem eszköz a gyereknevelésben, csak egy korlátot mutat, hogy eddig és ne tovább. Ha rosszkor alkalmazod, vagy túl sokat alkalmazod, vagy olyankor alkalmazod, amikor neki valamilyen megalapozott belső frusztrációja van, akkor a hajadra kenheted, mert le fogja szarni (tök jogosan) és bizony felrúgja a korlátokat a holdba. Nem minden szituáció bögreteszt.

Ha pedig gyakran rúgja fel a holdba, sőt, ezzel a szituáció számára enyhülést hoz valamilyen módon, akkor bizony hozzá fog szokni, és vagy lesz egy akarnok pukkancsod vagy egy telibefrusztrált befelé őrlődő gyereked.

Mi lenne, ha nagyon erősen elkezdenéd kommunikálni felé, hogy érzékeled, hogy valami gondja van, nagyon, de nagyon figyelsz, hogy mit szeretne ezzel elmondani, és nagyon de nagyon igyekszel, hogy segíts neki megoldani ezt? Ehhez nem kell cihomókus, ha nem érted, mi a gondja, nem sejted a hiszti okát, akkor a kettőtök közötti kommunikációval van gond, és ez a kettőtök-hármótok ügye. Ettől ő nem viselkedészavaros, nem kell hozzá harmadik fél.

Nem az erély a kulcs, hanem a következetesség. Nem attól leszel te mindeható apaszerep, hogy öblösen tudsz bődülni miközben toppantasz, hanem attól, hogy viharban álló kőszikla vagy, akiben meg tud kapaszkodni, aki segít neki feldolgozni azokat a belső folyamatokat, amelyeket ő sem ért, főleg nem tud megfogalmazni, és aki _ezek után_ és csak ezek után, hogy felismerte és megoldást nyújtott a problémára _következetesen_ betartatja azokat a normákat, amelyeket _ezek mentén_ és az _ő érdekében_ állítotok fel.

Addig nem tudod megjavítani, amíg nem tudod, hogy mi a hiba. Azért ilyen zabolátlan, mert érzi, hogy nincs kézben a gyeplő.

szerk: és attól, hogy bedobod a kádba, nem fogod megoldani a problémát, csak csend lesz, meg max. félni fog tőled, de oda a bizalom és a frusztráció meg kijön máshol. nem evés, dadogás, bepisilés, óvodai erőszakosság, stb.

[ Szerkesztve ]

(#8211) AMD Power válasza DeFranco (#8210) üzenetére


AMD Power
titán

Nem szokásom megsértődni. Biztos velünk van a baj ,de akkor sem tudom jelenleg mi a megoldás. Ha mi nem tudjuk megoldani akkor szakemberhez kell majd fordulni.

:R

[ Szerkesztve ]

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#8212) DeFranco válasza AMD Power (#8211) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Jó, hát ha így látod, tiszteletben tartom, én nem tartom ezt jó megoldásnak, szerintem hosszabb távon mindketten jobban járnátok ha a probléma externalizálása helyett megtanulnátok egymást.

De amit el tudtam mondani a kérdésről, leírtam, ennyit tudtam érdemben hozzátenni.

(#8213) Balinov válasza Balinov (#8198) üzenetére


Balinov
félisten

halistennek kora delutan hazahozhattam oket, kb 20 oran keresztul folyt bele a sos oldalt + 1x 180ml cukros oldat energy boost-kent. Lathatoan jobb a kedve, bar ahoz kepest,hgoy tobb mint 1l-t belenyomtak alig pisilt, hasmenes is (valszeg rament a kohoges,virus a pocakra) is enyhul, mar latni velunk nemi formalt kakat. Most alszanak 1et mindketten, Vera nem aludt gyk, tegnap reggel 6 ota, Patrik is csak itt-ott a kanyarban.

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#8214) Doggy dog


Doggy dog
senior tag

Vettünk ki ma a fagyóból tejet pótlásra.100ml.
Ebből megevett 30ml-t,maradt 70ml.Holnap felhasználhatjuk még,vagy ki kell önteni?Kár lenne,de ha nincs más...
Ha adhatjuk,akkor melegíthetjük megint,vagy csak szobahőmérsékleten?

APA LETTEM! Samsung Galaxy S4 Active GT-I9295

(#8215) föccer válasza DeFranco (#8210) üzenetére


föccer
nagyúr

Az esetek donto tobbsegeben egyertelmuen igazat adok neked. Viszont amiket amd ir, azok mellett mar nem vagyok benne biztos, hify itt egyszeru mirrorrol van szo. Es ha tenyleg nem birnak a gyerekkel, inkabb keressenek fel egy szakit, max a penztarca banja, de hulyrbbek semmikeppen nem lesznek. Meg az is elofordulhat, hogy valami komolyabb neurologiai kivizsgalat kell csinalni, hogy ellenorizzek, hogy nem-e valami komolyabb problema van a hatterben. Jobb ezeket mielobb tisztazni, sok esetben a.korai diagnosztika sokat jelent, hogy ha tenyleg problema van.

Nem tudom olvasatok-e sith7 blogjat nehany evvel ezelott. Az sem volt egyszeru eset, esetleg erdemes elolvasni.

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#8216) föccer válasza Doggy dog (#8214) üzenetére


föccer
nagyúr

Semmikeppen ne hasznaljatok tobbszor. Gyorsan elszapprodnak benne a bacik.

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#8217) Melack válasza föccer (#8215) üzenetére


Melack
veterán

Tudod linkelni?

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#8218) DeFranco válasza föccer (#8215) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Képzeld el egy gyereknek hogy jön le az, hogy "szemedbenazisten apa és örökölelőbiztonság anya nem bír veled kisfiam lehetetlen feladattal került szembe, ezért elvisznek a javítóbácsihoz". Ez egy nagyon rossz üzenet a gyereknek, ott azért sok minden törik, többek között a szülői autoritás, amire később ő a biztonságérzetét majd az önbizalmát és az énképét építheti. Ezzel azért nagyon óvatosan kellene bánni.

Ahogy visszaolvastam, kb. fél éve harapózott el a dolog, de előtte is volt ott rendesen következetlenség (lásd gyerek éjszaka felkel, gyerek ágyba be, apa ágyból ki) amiből ha extrapolálok (bocs AMD hogy a koronaékszereiddel verjük a csalánt, föccer nem tudom hogy van vele, de én csak hülyeségeket beszélek jelenleg, mert nem ismerem a körülményeket, így csak fantáziálunk, ok?) akkor ezek a kis gyerek által megnyert meccsek vezethettek simán idáig.

Én nem hiszem, hogy ez neurológiai probléma lenne, mert a bölcsiben jól viselkedik. Miért? Mert a bölcsi egy másik autoritás, teljesen új setup, így tiszta lappal indult, majd nyilván tartották a szakszerű taktikát, így a gyerek is kezelhető. A gyerek mindig arra törekszik, ebben a korban pedig elég erősen, hogy a rendelkezésére álló teret rendesen kitöltse. A bölcsiben máshol vannak leverve a cölöpök, így ott a gyerek is más kottából játszik.

Persze, lehet segítséget kérni, de én mindenképpen úgy csinálnám, hogy ha cihológus, akkor a gyerek ne lássa, ne tudja, ha meg vizsgálat, akkor meg valami full kamu sztori, bár szerintem levágja akkor is. De ezt is csak nagyon-nagyon végső esetben, ami szerintem itt még nem adott. Amit írtam, azért írtam, mert úgy láttam, hogy alapvetően az alapállással van gond, én nagyon hiszek és az eddigi tapasztalatokban is nagyon jó eredményeket látok a tengermély empátiában a gyerek felé, hogy lássam, érezzem, mi az oka annak amit csinál. El fogja mondani, meg fogja mutogatni, csak kérni kell, meg figyelni. Nem hülye. 3 hónaposan is lekommunikálják a maguk módján, nem hogy ilyenkor.

@Doggy dog: öntsétek ki, nem szabad újramelegíteni, a fagyasztottat meg végképp nem.

[ Szerkesztve ]

(#8219) föccer válasza DeFranco (#8218) üzenetére


föccer
nagyúr

Nyilvan csak partvonalrol magyarazunk amolyan gibicnek semmi sem draga alapon, de elvegre ezert van ez a forum, hogy kulonbozo szempontok, velemenyek keruljenek megvitayasra.

Nyilvan normalos, jo szakembert kell keresni, aki mellett nem az altalad vazoltakat erzi a gyerek. Egy jo pszichologus mellett ezzel nem gondolnam, hogy baj lenne.

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#8220) Doggy dog válasza föccer (#8216) üzenetére


Doggy dog
senior tag

Köszi,kiöntöttük.Most úgy csináltuk a második pohárnál,hogy csak a felét melegítettük.Másik fele marad a hűtőben következő kajáig.
Mi történt a rangoddal?

@ DeFranco kösz neked is!

APA LETTEM! Samsung Galaxy S4 Active GT-I9295

(#8221) Goose-T válasza Doggy dog (#8220) üzenetére


Goose-T
veterán

Ami egyszer kiolvadt, azt már nem tartogathatod a hűtőben, akár felmelegítetted, akár nem. Annyit vegyél ki a fagyasztóból, amennyit egyszerre megiszik.

Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar

(#8222) Doggy dog válasza Goose-T (#8221) üzenetére


Doggy dog
senior tag

Aha,és ha van benne 100ml,de csak felét eszi meg?Neten több helyen is azt írták,hogy 1 napig lehet még hűtőben.
Ma megkérdezzük a dokinőt.

APA LETTEM! Samsung Galaxy S4 Active GT-I9295

(#8223) Goose-T válasza Doggy dog (#8222) üzenetére


Goose-T
veterán

Szerintem csak akkor lehet egy napig még a hűtőben, ha előtte nem volt lefagyasztva.

Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar

(#8224) Doggy dog válasza Goose-T (#8223) üzenetére


Doggy dog
senior tag

Nem tudom ennek mennyire lehet hinni,de szépen táblázatba szedte,hűtési típus+hőmérséklet szerint!

APA LETTEM! Samsung Galaxy S4 Active GT-I9295

(#8225) DeFranco válasza Doggy dog (#8222) üzenetére


DeFranco
nagyúr

ha felmelegíted, utána nem melegítheted újra. ha fagyasztott ha nem.

de kérdezd meg a dokinőtöket.

(#8226) Doggy dog válasza DeFranco (#8225) üzenetére


Doggy dog
senior tag

Nem újra akarom melegíteni (azt már kitárgyaltuk-kiöntöttük!) A 2.pohárral, amit kiengedtünk azt feleztük.Felét melegítettük,felét hagytuk a hűtőben.És ez a kérdés,hogy ami maradt a hűtőben (melegítés nélküli) meddig tarthatjuk,használhatjuk fel?(1napon belül?)
Visszafagyasztani sem akarjuk,mert semmit sem fagyasztunk vissza,ha már kiengedett.

APA LETTEM! Samsung Galaxy S4 Active GT-I9295

(#8227) DeFranco válasza Doggy dog (#8226) üzenetére


DeFranco
nagyúr

hogy olvasztottátok fel?

(#8228) Doggy dog válasza DeFranco (#8227) üzenetére


Doggy dog
senior tag

Kivettük egy tányérra/konyha-szobahőmérséklet.Utána kb 2,5-3óra múlva hűtőbe raktuk.

APA LETTEM! Samsung Galaxy S4 Active GT-I9295

(#8229) Doggy dog válasza DeFranco (#8227) üzenetére


Doggy dog
senior tag

Kivettük egy tányérra(Aventes pohárban van)/konyha-szobahőmérséklet.Utána kb 2,5-3óra múlva hűtőbe raktuk.
Dupla,sry :W

[ Szerkesztve ]

APA LETTEM! Samsung Galaxy S4 Active GT-I9295

(#8230) DeFranco válasza Doggy dog (#8228) üzenetére


DeFranco
nagyúr

így nem szabad olvasztani, ez a legrosszabb. vagy gyorsan felmelegíted vízfürdőben (más fagyasztott terméknél, amit ti esztek meg nem a pici, mikróban) vagy a hűtőben engeded fel lassan.

így mire a közepe is kiolvad, addigra a külső, már olvadt részek meg is romlanak simán, így nem lehet olvasztani. ez alap konyhatechnológiai kérdés, nem varázslat.

azt hittem vízfürdőben olvasztottátok fel, majd hűtöttétek vissza, ebben az esetben amit megevett, az OK lett volna, csak a maradékot kellett volna kidobni.

ha a hűtőben olvasztjátok fel, majd csak 30 milit melegítetek, akkor a maradék 70 még fogyasztható 24 óráig.

így viszont gyak. egyik sem teljesült, ez így helytelen és veszélyes. nem csak a picire nézve, rátok is.

nem rég volt szó hasonlóról: [link]

[ Szerkesztve ]

(#8231) Doggy dog válasza DeFranco (#8230) üzenetére


Doggy dog
senior tag

Értem amit mondasz.Jogos és helyénvaló,csak az egyenletben az hibázik,hogy nem tudjuk a pótlás mennyiségét.Úgy néz ki pótolnunk kell,újra elkezdtük mérni.Amíg nem tudjuk mi lehet a napi adag,csak nézünk ki a fejünkből.De pocsékolni sem kellene,mert ugye véges a készlet.
Ilyenkor legyen okos az ember.
Egyébként megkérdeztük a dokit és azt mondta,melegítés nélkül 1 nap van a felhasználásra.Újra melegíteni nem szabad,az kuka.Hozzátette vannak olyanok,akik az el nem fogyott,de melegített tejet 3órán belül odaadják.
Emléxem a linkelt témára.

Ja,és ez a pótlás anyatej mellék kell,nem hozzátápláláshoz.

[ Szerkesztve ]

APA LETTEM! Samsung Galaxy S4 Active GT-I9295

(#8232) DeFranco válasza Doggy dog (#8231) üzenetére


DeFranco
nagyúr

30-50 millinként fagyasszátok le. ezt tudjátok tenni.

(#8233) Doggy dog válasza DeFranco (#8232) üzenetére


Doggy dog
senior tag

A fagyasztás aug elején kezdődött.Vegyesen.Először 120-100ml,aztán később kevesebb.60-80-45.
Ez a vésztartalék.Akár hozzátápláláshoz,akár kevés anyatej esetén.
Most a másodikban vagyunk.Van lefagyasztva kb 2l,de ha kajánként hozzá kell dobni 80at,100at,akkor nem tart az sem sokáig.
Reméljük visszaáll a régi kerékvágásba,ha meg nem,sajnálni fogjuk,de más is járt már így....

APA LETTEM! Samsung Galaxy S4 Active GT-I9295

(#8234) CharlieDrop válasza Doggy dog (#8233) üzenetére


CharlieDrop
veterán

mi az elsőnél fagyasztottunk ugyanilyen megfontolásból, de sohasem szerette a fagyasztottat

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#8235) Doggy dog válasza CharlieDrop (#8234) üzenetére


Doggy dog
senior tag

Este adtunk neki először,nagy nehezen de elfogyasztotta.
Még a tejcsi legjava,a legelsőt kapta meg.Ma délutánra már hiszti nélkül beverte a 100ml-t.

[ Szerkesztve ]

APA LETTEM! Samsung Galaxy S4 Active GT-I9295

(#8236) CharlieDrop válasza Doggy dog (#8235) üzenetére


CharlieDrop
veterán

az jóóó :)

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#8237) Doggy dog válasza CharlieDrop (#8236) üzenetére


Doggy dog
senior tag

Azért örülünk ennek a vésztartaléknak,hogy van.Viszont ha marad a jelenlegi helyzet,akkor még 2 nap és tápszer jön helyette.Hátha jó irányba változik.Majd akkor kérdezek,ha odajutunk.Addig nem.

APA LETTEM! Samsung Galaxy S4 Active GT-I9295

(#8238) [HUN]Zolee válasza Doggy dog (#8237) üzenetére


[HUN]Zolee
senior tag

A Tejszaporító tea nálunk segít a megfelelő tejmennyiség fenntartásába :)

''<[HUN]DrH>valaki mondjon egy tuningolos programot a mivel kocsis képeket tudok tuningoloni.'' https://ferromag.aranyoldalak.hu/

(#8239) Doggy dog válasza [HUN]Zolee (#8238) üzenetére


Doggy dog
senior tag

Pont az ilyenekre mondták a dokik,védőnők hogy felejtős.Érdekes.Nálatok mennyit javított?
Karamalz-ot issza a kezdetek óta+mandula,kesudió.....

APA LETTEM! Samsung Galaxy S4 Active GT-I9295

(#8240) DeFranco válasza Doggy dog (#8239) üzenetére


DeFranco
nagyúr

mi a pontos helyet? mennyi idős a pici, mennyit eszik, mennyit kell hozzátáplálni és mióta? a tejtermelés kevesebb, vagy a pici igénye nőtt?

mi is sokat és sokáig küzdöttünk a tejjel, nagyon ritkán volt elég a termelés, de kitartottunk, nem kapott tápszert a kicsi. volt egy itthon, ha kellett volna adtunk volna, de mindig megoldottuk nélküle.

(#8241) [HUN]Zolee válasza Doggy dog (#8239) üzenetére


[HUN]Zolee
senior tag

Hát most 4,5 hónapos a pici, és úgy a 2 hónapos kora óta kell. Bár az hozzá tartozik, hogy 4100g-al született, és mostanra már elérte a 8kg-t, szóval kell az utánpótlás :)

''<[HUN]DrH>valaki mondjon egy tuningolos programot a mivel kocsis képeket tudok tuningoloni.'' https://ferromag.aranyoldalak.hu/

(#8242) Doggy dog válasza DeFranco (#8240) üzenetére


Doggy dog
senior tag

28.án 4 hónapos (ma16 hetes).
Nem vettünk észre semmit evett,aludt,éjszakákat végig (7ó)
Tegnap besétáltunk a védőnőhöz-a héten volt nálunk-kíváncsiságból,hogy mennyit gyarapodott 3 hét alatt.Ott jött a meglepetés,nem szedett össze 10dkg :F
Védőnő is totál meglepődött.Nem látszott rajta.Szép a bőre,élénk a tekintete,két napja reggel ébredéskor kinyomja kézzel magát!Elkezdtünk hozzáetetni tegnap este óta.
Ma dokinő is meglepődött,de megnyugtatott,hogy nincs akkora baj,mert latja milyen.Adott mérleget,hogy pontosan lássuk a számokat.Másfél hónapja nem használunk mérleget,mert szépen gyarapodott.
A tej változó.Éjjel direkt felkeltünk fejni és volt is majd 100ml,de ráhagyta utána párom,mert fájt már neki tőle.De szépen jött még akkor is.
Délután hoztuk a mérleget,ott is vegyes.Van hogy csak 40ml-t evett ciciről,de volt 70ml... Össze-vissza,de a számok alapján kell a pótlás.Mikor mennyi.3-3,5 óránként eteti,az napi 6 alkalom,éjjel hagyjuk aludni,max ha felkel.
Úgyhogy most várjuk mi lesz ebben a pár napban,de most kell a pótlás.Most még van tej a fagyóban.
Drukkoljatok!!!
3010-ről 5380 most

[HUN]Zolee szép nagy baba,gratula.

[ Szerkesztve ]

APA LETTEM! Samsung Galaxy S4 Active GT-I9295

(#8243) Doggy dog válasza Doggy dog (#8242) üzenetére


Doggy dog
senior tag

Ma reggel 200gr-ot evett ciciről! :C
Kíváncsi leszek mi lesz a nap folyamán,csak este érek haza melóból és nem is nagyon tudunk majd beszélni napközben.

APA LETTEM! Samsung Galaxy S4 Active GT-I9295

(#8244) DeFranco


DeFranco
nagyúr

párásítani kellene, 35%-ot mér a kínai humido-san, ami ha csal is (nem csal szerintem) elég kevés.

egy párásító-inhalátorunk van, de az vízforraló elven működik, forró gőzt tol, nagy is, nehéz is, az adminisztrációja sem egyszerű.

van-e valakinek tapasztalata-ajánlása?

(#8245) Balinov válasza DeFranco (#8244) üzenetére


Balinov
félisten

Holnap megkeresem annak a linkjét ami mobil inhalatort az amazonrol vettünk

Nagyon fasza, csak arányában van a folyadék hozzá, de a gyógyszertári ampulla tökéletes hozzá töredék áron

Titan Nebuliser Home Portable https://www.amazon.co.uk/dp/B00DD021EM/ref=cm_sw_r_other_awd_k4ItwbHPF3F8F

Szerk. Itt a link, bocs, telorol vagyok

[ Szerkesztve ]

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#8246) DeFranco válasza Balinov (#8245) üzenetére


DeFranco
nagyúr

ez inhalátor, jól látom? nekünk első sorban párásító funkció kellene most.

(#8247) Balinov válasza DeFranco (#8246) üzenetére


Balinov
félisten

Azaz, bocsi, beneztem a kérdést, párásító kérdést passzolom, nálunk épp az ellenkezője van, 60-70%os páratartalom..

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#8248) DeFranco válasza Balinov (#8247) üzenetére


DeFranco
nagyúr

általában ez a helyzet, nálunk nincs is túl meleg (így alacsony a harmatpont), meg konvektoros a fűtés így elég száraz a levegő. bár nem ártana egy rendes mérés, de ezek az ebajos mérők állítólag elég pontosak, és olyan nagy hülyeséget az ismerősöm időjárás-állomása mellett sem mért, így ez elvileg tényleg issue.

[ Szerkesztve ]

(#8249) V.Stryker


V.Stryker
nagyúr

Na, lehet nálunk ma lesz valami. Szerdán töltötte be a feleségem a 38-ik hetet és ma déltől fájásai vannak. Nemrég kezdtük el mérni, de teljesen rendszertelen... 10-perc, 5 perc, 5 perc...10 perc...5 perc.... mind fél percesek. :U

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#8250) Goose-T válasza V.Stryker (#8249) üzenetére


Goose-T
veterán

Gondolom azóta már a szülészeten vagytok. A 38 hét már teljesen normális, hivatalosan is 38-42 hét hosszú a terhesség. Nekünk is 38 hétre született a fiunk.

Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.