Hirdetés

2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5728) Archanon


Archanon
őstag

Sziasztok,
azt hiszem mától én is a topic lakója leszek, ha nem is rendszeres hozzászólóként, de lelkes olvasóként mindenképp. :)

Igazából soha nem gondoltam volna, hogy valaha animéket fogok nézni. Mikor egész kicsi voltam, nővéremmel gyakran néztük a Sailor Moon-t - legalábbis úgy emlékszem, sokszor. Persze semmire nem emlékeztem belőle, csak annyira, hogy Sailor Moon, átváltozós akárkik. De az volt az első animém, amit néztem. Ezt követte a Pokémon, ebből persze több minden megmaradt. De valahogy mégis megszakadt az "anime fanatikussá válásom", s több mint 10 évig rá se bírtam nézni erre a stílusra. Egyszerűen nem bírtam, valami miatt irritált (talán "kissé" elfogult voltam).

2010 őszén előtört belőlem a Pokémon-t nézhetnék (hozzáteszem, hogy 18 éves fejjel - azt hiszem úgy 3-7 éves korosztálynak van címezve). Az elején szinte faltam az epizódokat. Aztán kicsit monotonná vált, nem is haladtam vele túl gyorsan. Majd a 4. évad szinkroncseréje [Ash - nyálas/langyi "gyerek"nyávogás] után igencsak lelassult ez a folyamat, s a 198. résszel betelt a pohár. Egyszerűen meguntam Bábászárék kalandozásait. Egyik városból a másikba járkálás, ligákat nyerni, néha új pokémonokat bezsebelni, s közben minden részben kötelezően jön a Rakéta csapat hőn szeretett szlogenjével. S hiába kerestem benne valami fő történeti szálat, semmi. "Nyerjük meg a ligát!" Arra viszont jó, hogy hetente 1-1 rész alkalmával jókat röhöghessen az ember. :))

Idén tavasszal úgy döntöttem, keresek valami mást. Hopp, emlékeztem valamire, ami régen nagyon tetszett. Valami "szélámún". Bizony: Sailor Moon! Elég merész dolog volt tőlem, fiú létemre, hogy egy ilyen elsősorban lányoknak készült animébe belekezdjek, de hát megtettem. Ezzel meg is kezdődött nálam egy kisebbfajta fanatizmus a műfaj iránt. S emlékeim nem csaptak be, nagyon fájdalmas, vicces sorozattal volt dolgom. Magyarul kezdtem el nézni ezt is, ha már egyszer le van szinkronizálva. Sajnos itt is előjött a PokéEffektus, miszerint minden részben ismétlődik valami. Itt kötelezően le kell gyakni egy hülye démont, de az a rakás poén, s a főszál kibontakozása [igaz, elég lassan történt ez is] bőven kárpótolt. Első 4 évadot végig is néztem, s az 5. évaddal [ezt már sajnos csak japán lányok irritáló visítozásával voltam kénytelen végignézni, felirattal] le is zártam a történetet mindössze 3 hét alatt [atyaég...].

[Ezután megnéztem az Avatár - Aang legendája c. rajzfilmsorozatot (néhány nap alatt kivégezve), szintén nagyon tetszett, de az nem ez a kategória. :D ]

Úgy gondoltam, most már aztán nem ártana valami "komolyabbat" is elővenni. Mivel nagyon nem voltam otthon így anime témában, így a hallottakra hagyatkoztam. Állítólag van valami Naruto, s azt mondják jó. Nosza, egy próbát megér. Első rész... második. Harmadik............. huszadik. Ejha. Kissé elhúzott harcok [Zabuzás jelenetek], de hatalmas ökörségek, tetszetős világ, ez igen, ez tetszik. Aztán folytattam a második évaddal, ott aztán beindultak az események, a főszál is bőven elkezdett kibontakozni. Komolyan lekötött, mondhatom nagyon jó története van. Aztán úgy a 160. epizód környékén észrevettem, hogy a főszál nem halad. Semmi. De azért becsületesen végignéztem azt a kb 70 rész fillert is... Mert jók voltak [néhány unalmasabb résztől eltekintve]. S örömmel konstatáltam, hogy a Naruto Shippuuden-ben folytatódik a sztori.
Sajnos nem bírtam magammal, s elég hamar sikerült beérnem az utolsó részeket is, s már 4 hete kénytelen vagyok heti 1 résszel beérni. :O No persze, fene se fog várni. 4 hete ugyanis elkövettem egy szörnyű hibát [talán mégse akkora, de már úgyis mindegy], s 1 nap kemény olvasással beértem az utolsó manga epizódot is. Ejj, és megint megszakadt a történet, erre is 1 heteket kell várni. No sebaj, így egyszerre nézem az animét, és olvasom a mangát is.
Az animének igazából 1 nagy baja van... A filler részek még hagyján, de azokkal az átok visszaemlékezésekkel sokszor egész részeket töltenek ki. A legjobb, mikor egy rész alatt vagy 5x is lejátszanak 1 jelenetet. Legalább a mangában ezek a részek nem töltenek ki 2-3 képkockánál többet. :o
Kicsit se vagyok belefanatizálódva, de ahogy jönnek az új manga és anime részek, úgy jönnek a magyar szinkronos részek is. S bizony azokat is, könyörtelenül beleplántálom a szememen keresztül agyam mélységes világába. Valahogy a magyar szinkron jobban átadja a poénokat [sokszor jobbak is]. :DDD Kivéve persze Sakura magyar hangját, attól a hideg kiráz. [kb. az 50. részig, amíg a Sailor Moon Bunny-jának a hangja volt, még imádtam] Egyébként istenkirály sorozat, kíváncsi vagyok a végkifejletre, úgy néz ki, már elég közel járnak.
[Annyit még hozzátennék, hogy remek zenéje van mind a sima Narutonak, mind a Shippuudennek! Imádom.]

Narutoval párhuzamban elkezdtem több új sorozatot is. Rögtön kifogtam ismét egy hosszút... mi más lenne, ha nem a Bleach. Jelenleg a 86. résznél tartok, s eddig nagyon tetszetős, nagyon jóféle poénok, egész jó történet, a szinkron is jó. De ezzel valahogy lassabban haladok, annyira nem eteti magát. Talán azért, mert e mellett még végignéztem a Nana első évadját szinkronosan, ami volt 50 rész (OVA epizódokkal együtt). [a 2. évadot megvárom szinkronnal.. remélem lesz].

Ezen a héten pedig elkezdtem a Fairy Tail című anime sorozatot. Hát... :Y Azt hiszem Naruto után megtaláltam a másik kedvencet! Igaz, hogy kénytelen vagyok feliratosan nézni [de már Narutot is úgy néztem... s mondhatom, közben egészen megszerettem a japán nyelvet, már csomó mindent "értek" is belőle], mivel ez egy új sorozat, és nincs még szinkronizálva [egyáltalán nem is tudok róla, hogy lesz-e valaha szinkron], viszont marha jó. Csütörtökön sikerült a 82. részt is megnéznem [Khmm... Nem viszem egy kicsit túlzásba? Kevesebb mint 1 hét alatt majd 2 évad... Talán túl sok időm van... fene azt a kocka fejemet.], s megvártam a szombatot, hogy folytathassam végre a 83. résszel. Ennél viszont elhatároztam, hogy türelmes leszek, s nem kezdek bele a mangába, kivárom a heti 1 részt. :o De valami eszméletlenül jó, mindenkinek csak ajánlani tudom!

Persze, még hogy kibírjam, hogy ne kezdjek bele valami újba. Már egészen függővé váltam. Találtam is valamit... Valami újat. Vampire Knight. Tetszetős téma, egyelőre jóféle történettel. De szinkronosan kezdtem el, s nincs túl sok szinkronos rész, még csak most adják. Ebből is heti 1 rész. De legalább normális tempóval fogok haladni. S ennek örülök. Közben ott a Bleach is, azt akkor nézem, amikor akarom [no persze az is elfogy egy idő után, s ezt szinkronosan kezdtem el, szeretném úgy is befejezni. Még ha ez évekkel később is következik be.
_____________________________________

No, ez most kikívánkozott belőlem. :B Kicsit hosszúra sikeredett, de sebaj. Legalább eléggé kimerített, s hajnali 3kor végre elmegyek, s ledőlök aludni. Páá

Na, kíváncsi vagyok hány követ kapok. :DDD

Guild Wars 2: Archanon.6039 ||| http://myanimelist.net/animelist/Archanon ||| ~Dango, dango, dango, dango; dango daikazoku...~ ||| El. Psy. Congroo. ||| Whohhehhje. /,,/, (⌐■_■)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.