Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-09-04 17:21:16

LOGOUT.hu

Élet az Egyesült Királyságban…

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#12901) Devid_81 válasza Gabás (#12900) üzenetére


Devid_81
nagyúr

Ez a legjobb otlet :R

...

(#12902) Psychonaut


Psychonaut
addikt

Sziasztok!

Az utóbbi időben elgondolkodtam rajta, hogy szívesen kimennék Angliába, dolgozni. Egyelőre semmi tervem nincs, hogy mit és hogyan szeretnék csinálni, szeretném ebben a tapasztalataitokat, segítségeteket kérni. Leszögezném, hogy nem akarok tervek nélkül nekivágni az ismeretlennek, nem hiszem, hogy kolbászból van a kerítés, és azt sem, hogy két hét alatt majd itthonról lerendezek magamnak egy állást. Tisztában vagyok vele, hogy ez nem így működik, de nálatok autentikusabb forrást nem igazán tudok arra, hogy akkor mégis hogyan.

Tehát bármiféle segítséget szívesen veszek azügyben, hogy hogyan és merrefelé kellene elindulnom. A következők vannak: érettségi (elég jó eredményekkel, nem tudom, érdekel-e ez odaát bárkit is), felsőfokú angoltudás (nyilván valamennyi szükséges is, de én a szintemet erősen az átlag külföldi fölé tenném), középfokú némettudás, és körülbelül nulla tapasztalat bármiféle munkakörben. Még egyszer: tudom, hogy ez nem sok, nem meggazdagodni akarok - csak a lehetőségeimet szeretném felmérni.

Köszi előre is!

(#12903) Kassadin válasza Psychonaut (#12902) üzenetére


Kassadin
addikt

Helló!

[link]

Ezt mondjuk szvsz nem árthat átnyálazni, elég sok mindent leír, habár biztos, hogy vannak olyanok itt is, akik nem feltétlen értenek egyet minden leírt dologgal. (Kezdőpénz, melyik város, stb.)

Amit én olvastam eddig itt és máshol, odaát nem igazán papíralapú a társadalom, szóval ez nem lényeges, inkább az, hogy mit tudsz. Ha jó az angolod, akkor valószínűleg nem lesz probléma munkát találnod, de mondjuk nincsen se szakmád, se munkatapasztalatod, szóval nem tudom, hogy így hol tudsz elhelyezkedni, a srácok majd megmondják. Nem gondolkozol azon, hogy kint tanulj felsőoktatásban?

Mod: Német tudással tudnál menni akár Bécsbe is tanulni, ingyenes felsőoktatás miatt.

[ Szerkesztve ]

(#12904) Psychonaut válasza Kassadin (#12903) üzenetére


Psychonaut
addikt

Nem, a továbbtanulásra most egyelőre más a terv, egyik országban sem tervezek ilyesmit, munkát is csak rövid távra keresek, úgy fél évig - ezt persze a leendő munkáltatóknak nem kell tudni.

A listát köszi, átolvasom!

(#12905) MPowerPH válasza Viszlát (#12886) üzenetére


MPowerPH
félisten

Köszönöm. :R

mod: Nekem a Lloyds -al mázlim volt, minden elsőre ment, 1 hét alatt nálam volt a kártya és a pin is. Míg ismi, aki 1 hónappal előttem ment számlát nyitni, máig nem kapta meg a kártyát...és már nem is fogja. Mindig volt valami hiba, ami miatt visszaküldték a lapot. Aztán a héten bejelentették neki, hogy bevándorlóknak már nem csinálnak accountot. Elment a Barclaysba, oda van időpontja. Persze addig is rávettem, hogy menjen be a Santanderbe, ahogy én csináltam az első héten. Ott minden további nélkül csináltathatsz, igaz csak basic, de legalább már számlára jön a fizud.
Egyébként tényleg nem egyszerű elintézni, első héten sokat szívtam vele, mert mindenképpen depit card-ot akartam. Lloyds-ról lebeszéltek... HSBC jó lett volna, de 26 nap múlva tudtak csak időpontot adni. RBS közüzemi számlát kért, de olyanom nincs. Igazolást nem fogadta el, amit a Landlord adott. Barclays NI -t kért, első héten olyanom sem volt. Igaz még most sincs, csak a héten jutott rá időm, hogy telefonáljak. Aztán voltunk a Halifax-ban, de ott szintén az volt a probléma, hogy nincs debit az első körben. Így maradt a Santander, igaz most már ott is meglesz a debit, 2 hónap után lehet igényelni. Barátnőm nem csináltatott Lloyds-nál, így ő ottmarad.

Don't Tread On Me

(#12906) tildy válasza Kassadin (#12903) üzenetére


tildy
nagyúr

Nehezen. Marmint olyat, ami tenyleg erdekli is, netan profilba vag nehezen. Nalunk is itt van felsofoku angollal Esmein testvere, lassan 5 honapja, meg mindig nem talalt fogara valo allast. (infos diploma, de nulla munkatapasztalat (valoban nulla, eleteben nem dolgozott meg)).
Fogara valo jelen esetben: nem meki, vagy hasonlok, hanem szakmai, gyakornoki.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#12907) Psychonaut válasza tildy (#12906) üzenetére


Psychonaut
addikt

Az hogy érdekel-e, vagy profilba vág-e, most nem szempont igazán - elsősorban némi pénzt szeretnék spórolni, és úgy gondoltam, úgy hallottam, hogy ha nem él nagy lábon az ember, akkor pár száz fontot el lehet tenni havonta. Az meg nekem pont elég.

Persze ettől függetlenül nem Meki vagy mosogatás lenne nekem sem a cél, de gyakorlatilag bármilyen "szellemi" munka jó lehet - phone support, eladó, stb.

Munkatapasztalatom meg egészen kevés van, de mivel középiskola után vagyok, ezért sok lehetőségem még nem volt (szórólapozást munkatapasztalatnak hívni meg bullshitnek tartom, úgyhogy ilyen kategóriájú dolgokat nem is számolok).

(#12908) legiaap válasza tildy (#12906) üzenetére


legiaap
nagyúr

Amúgy lassan már ott tartunk, hogy egy mekis, vagy mosogatós melót is meg kell becsülni, mert egyre nehezebben talál már az ember melót. Egyre többen jönnek, de meló nem lesz annyival több... :(

How are U today? Just kidding...I don't care!

(#12909) Kassadin válasza tildy (#12906) üzenetére


Kassadin
addikt

Nem feladatom ítélkezni mások felett, de lejjebb kellene adni esetleg az elvárásokat. Arról meg szvsz az embernek kell gondoskodnia a sulis évei alatt, hogy legyen szakmába vágó munkahelye.

Psychonaut: Nem tudom, azért ez a pár száz font havonta erősen függ attól, hogy hol laksz, mennyit költesz közlekedésre, és akkor még nem is ettél. Minimál ~900 nettó font havonta, Londonban abból nem tudom, hogyan teszel félre...

[ Szerkesztve ]

(#12910) Psychonaut válasza Kassadin (#12909) üzenetére


Psychonaut
addikt

Egyrészt szerintem Anglia nem csak Londonból áll, elmegyek én szívesen máshova is. Másrészt minimálbérnél magasabb bérezésű munkát is biztos vagyok benne, hogy lehet találni, főleg, ha nem a papír számít. Eladni el tudom magam. :)

(#12911) Tigerclaw válasza Psychonaut (#12910) üzenetére


Tigerclaw
nagyúr

A magasabb bérezéses munkákhoz már leigazolható UK-beli tapasztalat kell, vagy nagy szerencse. Már az se olyan könnyű, hogy meglegyen az átlag napi 8 órás munkád, főleg az első hónapokban. A szerencse és a kint élő ismerős sokat számít.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#12912) Kassadin válasza Psychonaut (#12910) üzenetére


Kassadin
addikt

Ott van a legtöbb munkalehetőség, ami nem elhanyagolható szempont, főleg úgy, hogy nem "válogathatsz". Itthon amúgy simán találnál munkát, hiszen az angol és a német is megy, call centeres munkáknál nyert ügyed van és valószínűleg nem minimált keresnél.

Tigerclaw meg mondott két nagyon fontos dolgot, amiről volt is már szó a napokban. A bejelentett heti 40 óra se biztos, hogy meglesz. A másik az ismerős, ami rengeteget számít. Minden téren.

[ Szerkesztve ]

(#12913) tildy válasza Kassadin (#12909) üzenetére


tildy
nagyúr

Budapesten joval egyszerubb, kis videki foiskolan kevesbe, de persze, az o sara is, hogy fosuli mellett nem kapott/nem vallalt szakmai melot.

Sulis projektjei voltak, de ennyi.

Lentebb adni meg.., Hat nem tudom, van mikor muszaj, de nekem is emiatt indult be relative keson ( 27 evesen) a szakmai karrierem. PEdig nalam meg szakmai gyak is megvolt, de megsem.
Mikor ide kijottem, mar probaltam nem nagyon lentebb adni, csak ha nagyon muszaj. Sokan, pl. Dany007 is hulyenek neztek, hogy a szakmamban keresek allast, de ragaszkodtam az elveimhez, csak akkor mentem ( illetve mentem volna kesobb is) kvalitasomon aluli munkahelyre, ha anyagilag mar sehogy maskepp nem tudtunk volna kijonni.

Paran hulyenek neztek, egyelore viszont nalam a pont.

Na mindegy , a lenyeg, probaljon valami szakmai gyakornoki melot kifogni, de ha nem sikerul, nem sokaig fogom mar eltartani. Mert lassan emiatt nem jutok elore ....

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#12914) Psychonaut válasza Tigerclaw (#12911) üzenetére


Psychonaut
addikt

Értem, ez nem hangzik túl biztatóan, leginkább azért nem, mert nem hosszabb távra tervezek, így csakis úgy érné meg kimenni, ha záros határidőn belül találnék munkát.

Kassadin: félreérted a helyzetet; szerencsére válogathatok abból a szempontból, hogy itthon is maradhatok munkát keresni, és még akkor sincs komolyabb baj, ha nem találok - de gondoltam, egy kérdést legalább megér Anglia is. Egyébként te időközben kimentél? Úgy tudtam, csak tervezed (több topicban láttam ezzel kapcsolatban vitákat közted és más fórumozók között)..

tildy: nem akarok megsérteni senkit, de aki meg "kis vidéki fősulin" végzett, az ne csodálkozzon, hogy kevesebb a lehetősége később is.

[ Szerkesztve ]

(#12915) Kassadin válasza tildy (#12913) üzenetére


Kassadin
addikt

Félreérted, Isten őrizzen attól, hogy ítélkezzem bárki felett is, én is elkövettem már jó pár hibát az életemben, pedig még nagyon fiatal vagyok és bizonyára még lesznek is. :)

Különbséget teszek aközött, hogy van tartalékom és kitartok amellett, hogy én bizony a szakmámban fogok dolgozni és aközött, hogy nincsen pénzem már ételre sem. Szóval oké, hogy a szakmájában akar ő is dolgozni (ha már tanult érte, teljesen érthető), de azért nem árt két lábbal a földön maradni szerintem.

Psychonaut: Pont írtam ezt följebb, csak rászerkesztettem. :K A te döntésed, de azért abba gondolj bele, hogy ott kint mások a lakhatási viszonyok is (nem riogatlak történetekkel, lehet olvasni elég sokat interneten), megéri-e kint (ez most csúnyán fog hangzani) nyomorogni. Viszont ha mondjuk a barátnőddel mész, az meg már megint más helyzet, nem csak a pénz miatt, hanem hogy van lelki támaszod meg neki is. Itthon lehet, hogy nem tudsz annyit félretenni, de viszont nem is kerül ki a saját, jól megszokott komfortzónádból.

Vitázni még akkor vitáztam, amikor az éremnek csak az egyik oldalát láttam, mondhatjuk így is. Még mindig csak terv fázisban van a dolog, egyszerűen túl sok minden hiányzik ahhoz, hogy menjek. Pénz, nyelvtudás nem megfelelő szintje, egy olyan szakma, amivel halálra keresem magam (nem :D), amivel nem lesz probléma munkát találni. Szóval ez még igencsak a jövő zenéje. Még Kanada a másik lehetséges ország, de az meg sokkal de sokkal komolyabb összegbe kerül, ráadásul ott elég komoly szakmai vizsgát kell tenni szakmunkásként. Meg az óriási elvárások tapasztalat terén...

[ Szerkesztve ]

(#12916) tildy válasza Psychonaut (#12914) üzenetére


tildy
nagyúr

Gamf. Nevezzuk akkor mar neven a gyereket. Vagy mondhatnam masik esetben a Pannon Egyetem info szakat. Ott sem volt egyszeru mellette szakmai , gyakorlati melot talalni.

Az utobbi 5-6 evben, ha a sulidat nem Budapesten vegzed, akkor nagyon gyérek a lehetosegek. Ott van hugom is , gazdasagi infos diplomaval, videken, megsem veszik fel mar lassan egy eve sehova se.

Igen, tetszettek volna Budapestre menni, mindketten.

Egyebkent nem a kesobbi keves lehetosegrol beszelek,hanem frissdiplomasokrol. Akik ha nem Budapesten tanultak, akkor nagyon leszukitettek a szakmai gyakorlatok helyet.
Mindkettejukben ott a potencial, hogy jok legyenek, mert ertik amit csinalnak, Esm occse programozik, algoritmusokat ir, hugom pedig infobiztonsagi teruleteket tanulmanyozott, de ez meg mindig keves.

Mindegy. Ugy vagyok vele, hogy az eletben egy db. rossz dontes nem szabadna, hogy ennyire kihasson az ember eletere.

Kassadin: semmi gond. Egyebkent bar bevedem,de higgyetek el , nem nezem azert szo nelkul azt, hogy kb 2.5-3 emberre kell keresnem. Van hatarido. Es szeretnem latni a lepeseket. Egyelore latom, hogy vannak hivasok, meg jelentkezesek.

Minap gondolkodtam el, hogy mik azok a dolgok, amik kellenek az elinduluashoz:

- Penz
- Szakmai tapasztalat
- Nyelvtudas

Ha ebbol 1 kiesik, akkor meg talan nincsen veszve a dolog. Nalam ugye a nyelv volt harmatos, de volt felrerakva penz, illetve volt szakmai tapasztalatom. Lattam olyat, akinek az utso ketto volt meg, penz nem igazan, viszont hamar kapott allast.

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#12917) Bondi válasza tildy (#12913) üzenetére


Bondi
csendes tag

Szerintem ez nem „lentebb adás", csak common sense, józan ész... Bár az én esetem más, én úgy jöttem el hazulról, hogy már minden mindegy, csak megálljak a lábamon, pénzt keressek. Az 5 hónap itteni szalagmunka után, amikor felmondtam és átköltöztem Birminghambe, én is úgy voltam vele (mások magvas tanácsai ellenére), hogy nem adom lejjebb és lehetőleg rendes, emberi, teljes munkaidős munkát keresek. Oké, ebből végül csak a teljes munkaidős sikerült, de akkor is. :DDD

(#12918) Psychonaut válasza Kassadin (#12915) üzenetére


Psychonaut
addikt

Megéri-e "nyomorogni": ha ez azt jelenti, hogy fél év alatt több pénzt teszek félre, mint itthon, akkor igen. Ez az egész most nagyon rövid távra lenne, úgyhogy hajlandó vagyok kompromisszumokat kötni. :)
A komfortzónámból meg valamikor így is, úgy is kikerülök, akkor már inkább előbb, mint utóbb, nem?

tildy: lehet, hogy nem szabadna, de ennek ellenére így van - és (legalábbis szerintem) az köztudott itthon, hogy a felsőoktatás nagyon nagymértékben befolyásolja a leendő pályakezdési lehetőségeket., úgyhogy felelősen kell dönteni.

(#12919) legiaap


legiaap
nagyúr

Véleményem szerint kurvára mindegy hol végez az ember, Pesten vagy vidéki városban. Már nem ezen múlik a meló találás otthon, de ez már régóta így van. És ez itt is részben így van. Ha nincs ismerősöd baszhatod az egészet. Lehetsz hiper-szuper aggyal megáldva, ha nincs ki mutassa az utat. Mennyi ilyen haverom volt, azt ott robotolnak 140.000 Ft-ért napi 10-12 órában, holott az én szakmámban a normál kereset 300.000 Ft nettónál kezdődik.
Sok osztálytársam már úgy jött fősulira, hogy tökre mindegy milyen eredménnyel, mennyi idő alatt végzi el, nagyon nem idegesítette, mert mikor végez akkor is lesz melója. Én meg ott tanultam, mint egy őrült, mindent elkövettem, hogy legkevesebb összegből kihozzam a sulit, azt tessék. Kenhetem a hajamra kenhetem.

Egy igaz mondás: Pénzt is csak pénzből lehet csinálni!

[ Szerkesztve ]

How are U today? Just kidding...I don't care!

(#12920) Kassadin válasza Psychonaut (#12918) üzenetére


Kassadin
addikt

Ahhoz, hogy félretegyél egyedül élve, "jól fizető" munka kell. A nyomorgást arra értettem, hogy a fizetésedből nem tudsz kijönni normálisan. De annak sem látom értelmét, hogy kimész gyűjtési szándékkal, de nem tudsz félrerakni.

Itthon lehet, hogy lassabban jön össze a kívánt összeg, de legalább nem kell idegen emberekkel együtt laknod, itt a családod, barátaid, ott meg egyedül vagy, mint a kisujjad. Természetesen ez a te döntésed, de azért mérlegelj előtte.

[ Szerkesztve ]

(#12921) Psychonaut válasza legiaap (#12919) üzenetére


Psychonaut
addikt

A nagyobb egyetemek sokkal több kapcsolattal rendelkeznek, amikből a diákok is profitálhatnak, ezáltal később ezeknek a kapcsolatoknak a segítségével előrébb juthatnak, mint azok, akiknek kevesebb lehetőségük volt a felsőoktatásban.

Kassadin: lehet, nekem csak Németországról van infóm, ott 1200-1500 Euro abszolút átlagos kereset, és körülbelül 700-ból meg lehet élni egy hónapban (ahogy hallottam), tehát ott lehet spórolni - gondoltam, Anglia is hasonló lehet ebből a szempontból.

[ Szerkesztve ]

(#12922) legiaap válasza Psychonaut (#12921) üzenetére


legiaap
nagyúr

Ez elég diplomatikus válasz volt ugye tudod...

How are U today? Just kidding...I don't care!

(#12923) Psychonaut válasza legiaap (#12922) üzenetére


Psychonaut
addikt

Ez meg olyan válasz volt, amiben cáfolat helyett inkább minősíteni igyekszel a felvetést.

(#12924) Kassadin válasza Psychonaut (#12921) üzenetére


Kassadin
addikt

Úgy tudom, hogy pl. Németországban magasabbak a fizetések. Ausztriát nem tudom.

(#12925) kovsol válasza Kassadin (#12924) üzenetére


kovsol
titán

Meg melót is lehet találni akár itthonról is Ausztriában vagy Németországban. Egyik munkatársamnak 3 hónap alatt sikerült meló mellett találnia munkát Németországban. Állásinterjúra mikor ment a cég fizette neki. Első pár kört meg telefonon lebonyolította még mindenhol. Én úgy hallottam UK -ban azért ha nincs kinti lakcímed és telefonszámod nem nagyon van esély melót találni, bár nem tudom ebből mi igaz és mi nem.
Ha lenne 4-5 év szakmai tapasztalatom akkor dobbantanék én is szerintem külföldre, addig még gyűjtöm az éveket.

[ Szerkesztve ]

May the Force be with you!

(#12926) jerry311 válasza kovsol (#12925) üzenetére


jerry311
nagyúr

Kinti cím nem annyira lényeges, de nagyon sokat javít az esélyeken ha az ember előfizet Skype ni/out-ra és máris van angol telefonszám. :))

(#12927) MPowerPH válasza Psychonaut (#12918) üzenetére


MPowerPH
félisten

Sok itt a pesszimista... Részben ez szerencse kérdése is, na meg kell kitartás is. Én nem mondanám azt, hogy itt nem lehet félretenni. Egy valami biztos, én sem Londonban próbálkoznék. Ismerősöm velünk együtt jött ki, de csak 4 hónapra. Gyorsan akart sok pénzt félrerakni házfelújítás végett. Most már ott tart, hogy majdnem megvan az az összeg, amire szüksége volt, pedig csak félidőnél járt. De tudnék ellenpéldát is hozni, közvetlen környezetünkből is... Nekik nem volt akkora szerencséjük.

[ Szerkesztve ]

Don't Tread On Me

(#12928) Devid_81


Devid_81
nagyúr

Had szoljak hozza en is a dolgokhoz kicsit.
Londonban ba egyedul vagy ertsd single akkor azert nem kicsit nehezebb az eleted.
A szallasodra fog elmenni a fel fizud rossz esetben.
Ezenkivul nem vagy hatranyban semmivel,de ez epp eleg.
Marad a mindenkivel valo egy szobaban alvas,ha haver akkor epp ellehetsz egy ideig ha idegen akkor meg lovesed nincs az otthon hagyott cuccodbol mi var amikor hazamesz stb...
En mar sok ilyen emberrel beszeltem aki ezt mondta "csak par honapra jonnek mert kell a penz aztan megyek haza.
Az esetek 90%aban ez nem sikerul.
Egy eve vagyok kinn es most kezdek talpra allni...sokan el sem tudnak kepzelni mennyi sz.ron kell itt atmenni, hogy vegre ugy erezd most mar oke minden.
Idenymelora a karacsonyi vasart javaslom vagy a tavaszvegetol a felszolgalo vagy epitos barmit.
Az meg masik dolog az iskolai vegzettseg...senkit nem erdekel mit hagytal magad mogott milyen sulit mennyi tapasztalatot...ide angol nyelv kell,meg tudd csinalni amit bevallaltal es szerencse...es ha kicsit magasabb szinten akarsz itt lenni akkor kinti uk papirok,itt elvegzett iskola,ennyi.

...

(#12929) Psychonaut


Psychonaut
addikt

Köszi nektek is a segítő szándékot! :)

(#12930) Kassadin válasza kovsol (#12925) üzenetére


Kassadin
addikt

IT az teljesen más tészta, szerintem te is tudod, hogy mire gondolok. :)

(#12931) Petek


Petek
tag

Ma egy Spanyol srac eljott allas interjura 40 perc kesessel (2-re lett megbeszelve). Azt mondta, hogy 2-ig dolgozott masik helyen, ezert nem ert ide. :F Ezt akkor meg persze nem tudta, amikor idopontot egyeztettunk. Na mindegy, mondom neki, ezt bukta.
A lenyeg, amiert ezt emlitem, hogy a jelentkezok 80%-a spanyol. Valami nagyon nagy gaz lehet, hogy ennyien jonnek ide. Habar a nyelvtudasuk nagyon gyenge, szoval sok jora nem szamithanak.
Azoknak akik ki szeretnenek jonni, en annyit mondanek sajat tapasztalat alapjan, hogy elso a nyelvtudas, aztan jon a szakmai tapasztalat ( igen, vendeglatasba is azt veszik fol elobb akinek tapasztalata van, ha akad mondjuk 100 jelentkezo az allasra.) Es persze a szerencse sem art, erre a sajat peldamat meselnem el. En 3 eve amikor kijottem, 6 nap alatt talaltam allast, de az volt a szerencsem, hogy nemetul beszeltem, (angolul eros alapfokon mindossze) es a fonokom is nemet volt, raadasul volt szakmai tapasztalatom.

[ Szerkesztve ]

In vino veritas

(#12932) legiaap válasza Petek (#12931) üzenetére


legiaap
nagyúr

Azért a lengyeleket se hagyd ki. Annyian ők is vannak mint a Spanyolok.

How are U today? Just kidding...I don't care!

(#12933) Tigerclaw válasza Petek (#12931) üzenetére


Tigerclaw
nagyúr

Te vetted volna fel?

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#12934) jerry311 válasza Petek (#12931) üzenetére


jerry311
nagyúr

a jelentkezok 80%-a spanyol. Valami nagyon nagy gaz lehet, hogy ennyien jonnek ide.

Ez most komoly? :U Ennyire nem olvasol nemzetközi híreket? :Y

(#12935) Petek válasza Tigerclaw (#12933) üzenetére


Petek
tag

Igen, persze.

jerry311: A hireket kovetem, minden nap atfutom a Times-t, csak mas olvasni valamirol, meg szemelyesen tapasztalni. Raadasul erdekes modon gorogokkel nem talalkozok, pedig ott meg nagyobb a baj.

In vino veritas

(#12936) Tigerclaw válasza Petek (#12935) üzenetére


Tigerclaw
nagyúr

...és nincs felvétel megint véletlenül? :-D (igaz, még nem is kérdeztem, hogy hova és mit :-)

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#12937) jerry311 válasza Petek (#12935) üzenetére


jerry311
nagyúr

Gorogoket eleve keveset lattam barhol Europaban, kiveve a sajat orszagukat.
Nem tunik valami vandorlo nepnek.

(#12938) Petek válasza Tigerclaw (#12936) üzenetére


Petek
tag

Felszolgalas, 5*-os hotelben, Bath-ban.
Kb fel eve irtam a forumon, hogy jelentezzen akinek kedve van, de csak 1 emebert erdekelt a dolog.
Most nem szeretnelek amitani senkit, mert az az igazsag, hogy csak a karacsony miatt kell par ember, utana tavaszig nagy lesz a pangas, es a casual contractos szemelyzetnek nem lesz heti 40 oraja.

In vino veritas

(#12939) MPowerPH válasza jerry311 (#12937) üzenetére


MPowerPH
félisten

Görög túl lusta ahhoz, hogy elhagyja az országát. Ezért tartanak ott most, ahol...

Don't Tread On Me

(#12940) Balinov válasza MPowerPH (#12939) üzenetére


Balinov
félisten

spanyolok se a munka hosei, legalabbis korabbi/jelenlegi melohelyemen itt Dublinban nem voltak azok.

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#12941) jerry311 válasza MPowerPH (#12939) üzenetére


jerry311
nagyúr

Jo, hat ezt ilyen konkretan nem akartam leirni. :DDD

(#12942) Wyco


Wyco
tag

Ha valakit érdekel

eladó használt de jó állapotú Dell Vostro 3450 i5-2430M/8GB/500GB Hybrid HDD-SSD (Momentus XT) /USB 3.0/intergralt video ebay

[ Szerkesztve ]

BackToTheUKBlog:[backtotheukblog.wordpress.com] 2019/09/05: Brexitgráf IV — őrültek és csirkék háza

(#12943) Bondi


Bondi
csendes tag

Kalandom az UtiCél Anglia nevű céggel.

Szombat este 10-kor vették át tőlem a csomagot B'hamben, hétfő estére ígérték a pesti kézbesítést.

Kedd reggel a csomag még mindig sehol.

Se e-mailre, se telefonra nem válaszolnak.

Végül eszembe jutott, hogy miért nem a sofőrt hívom. Tőle megtudtam, hogy otthon vannak („az Alföldön" -- az adatlapjuk szerint orosházi a cég). Azt mondja, lerohadt a kisbuszuk, be se mentek Pestre.

De ilyen föl se merült bennük, hogy engem vagy a kézbesítési címet esetleg értesíteni kéne, hogy ne a haját tépje a kedves ügyfél, hogy miféle fantomcéggel van dolga.

Ezt ők FB-on szakszerű és megbízható kiszolgálásnak nevezik.

(U.i.: még megvárom, a cégtulajok mit reagálnak a fentieket összegző levelemre.)

(#12944) Bondi


Bondi
csendes tag

Öcsém halálra dicsérte [irónia!] a legújabb Bond-filmet, megnéztem hát én is. Ami külön tetszett: hard-drive, engine - jelzem, a magyar szinkronban, mert hát ezek olyan tudományos szakszavak, amelyekre nincs magyar kifejezés.
No de aztán van egy olyan jelenet, amikor leszáll a tube-ról a jóvágású (értsd: baltaarcú) főhős és ilyet talál szólni: „A Templom megállóban vagyok." Mint a londoniak kitalálhatják, a háttérben a felirat: Temple Station.

Gratulálok a magyar szöveg szerzőjének.

(#12945) Viszlát válasza Bondi (#12943) üzenetére


Viszlát
addikt

Legközelebbre nyugodt szívvel tudom ajánlani az LTS Parcelt, igaz, hogy nem érnek ide vagy haza két nap alatt, viszont megbízhatóak és nagyon korrekt az egész ügymenet. Mellesleg még olcsók is. Folyamatos tájékoztatás emailben és sms-ben, kultúrált és korrekt sofőrök, ráadásul mind a felvételkor mind a leadáskor abszolút pontosak voltak (2 órás intervallumot adnak meg előre és valóban akkor jöttek).

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#12946) jerry311 válasza Viszlát (#12945) üzenetére


jerry311
nagyúr

En veletlenszeruen valasztottam oket (LTS), aztan kiderult, hogy az egyik ex-kollegam baratja a cegvezeto. :DDD
Nem lett olcsobb, meg gyorsabb sem, de egy kicsit tobb bizalmam lett bennuk.

(#12947) Viszlát


Viszlát
addikt

Tényleg, van itt esetleg valaki Leeds környékéről?

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#12948) jerry311 válasza Viszlát (#12947) üzenetére


jerry311
nagyúr

228 merfold, tippelem ez mar nem Leeds kornyeke.

(#12949) Wyco válasza Bondi (#12944) üzenetére


Wyco
tag

Pff.
Legalabb James Bond-ot nem fordították Kötés Jakab-nak. :DD

BackToTheUKBlog:[backtotheukblog.wordpress.com] 2019/09/05: Brexitgráf IV — őrültek és csirkék háza

(#12950) Zodicus válasza Viszlát (#12947) üzenetére


Zodicus
senior tag

Leeds belvarosaban lakom az Royal Armouries nel. Miert?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.