Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:10:54

LOGOUT.hu

Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#41031) mystogan0926


mystogan0926
újonc

Sziasztok!

Tanács alapján ide is felteszem a kérdésem.
Vásároltam nemrég használtan egy Asus Strix RX 580 8GB T8G verziójú videokártyát.

A srác akitől vettem miután kifizettem, mondott annyit, hogy a kártya szerinte nem kedveli az MSI AfterBurner-t, szóval azt ne használjam hozzá, mert valamiért fullon pörög tőle a venti.

Gondoltam olyan nagy gond nem lehet, miután beszereltem a kártyát első indításoknál néha-néha csak úgy felpörgött a venti 100%-ra magától, Windows betöltéstől is, nem is játékkal vagy stressz teszttel volt kínozva (ekkor még AfterBurner sem volt a gépen).

Miután elkezdtem használni iszonyat hangos volt a kártya, legfrissebb AMD driver volt lent, kézi beállítással viszont lehetetlen volt a ventilátor használatát AMD driverbe levinni 42% alá. A 0% fan mode be volt kapcsolva, de az sem működött (előzőleg 0% fan mode-os kártyám volt, ahhoz képest az, hogy alapból is 42%-on forgott nagyon hangos volt).

DDU-val letöröltem a drivert, majd letöltöttem a kifejezetten ehhez a kártyához ajánlott drivert, hátha, de semmi változás nem történt.

Majd leszedtem az AfterBurner-t, megnézni, hogy ott bele tudok-e nyúlni a ventilátor beállításaiba. Itt sikerült beállítanom, hogy egy bizonyos hőfokig/venti kihasználtságig ne kapcsoljon be a venti (így sikerült elérni a "0% fan mode"-ot), de itt jött a következő probléma.

A ventilátorok nem kapcsolnak be 35% kihasználtság alatt.
3 venti van rajta, 32%-nál kapcsol be a bal oldali, 33%-nál a jobb oldali, 35%-nál pedig a középső, így 35%-nál forog mind a három egyszerre.

Hab a tortán, hogy a vásárlást követő kb. 1-másfél-2 hónap használat után előjött egy coil-whine is, ami elég zavaró.

Van a kártyán garancia, de a coil-whine ugye nem képzi garanciális javítás tárgyát, viszont szerintetek meg lehet oldani a ventilátor problémát, vagy ez egyébként így van rendjén, vagy szerintetek ez már beletartozna a garanciális javításba? Nekem az is megfelelne (persze ha ez a rendellenesség nem természetes, hanem valami miatt van), hogy kézzel megoldanám, és nem kéne garanciáztatni küldeni, de megmondom őszintén örülnék neki, ha el kéne küldenem és felajánlanák, hogy kicserélik a kártyát, így legalább lenne egy új, coil-whine nélküli kártyám...

Konfig:
Alaplap: Asus Rog B450-F Strix
Processzor: Ryzen 5 2600
RAM: 2x8GB HyperX Predator 3000MHz CL15
VGA: Asus Rog Strix RX580 8GB T8G
Táp: Be Quiet! Pure Power 11 500W

Előre is köszönöm a segítséget!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.