- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- urandom0: Új kedvenc asztali környezetem, az LXQt
- oriic: A TOP 10 legtöbb hozzászólással rendelkező PH! felhasználó
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Bati0501 #34698 üzenetére
Nem fog különösebben lejjebb menni, sose tette. Az új széria nyit általában nevetséges magas áron, hogy a lúzer júzer bevásároljon, mert ezt nyomják az arcába. A régi meg marad, vagy parasztvakításként esik 5%-ot.
A cucc limites lesz persze rendesen, de fullHD-nál ez főképp min fps-ben nyilvánul meg (tehát lesz némi lag és a ciki helyeken nagyon leesik). Erős VGA-t venni nem kell félnetek jó leszPersze ha multizós fajta vagy, akkor helyenként randán szívsz az i3-mal, de ezzel együtt kell élni amennyiben nem váltasz
-
Bati0501
őstag
Sziasztok!
Ma lettem gazdagabb egy Dell U2311H-val (),viszont a procim-i3 3220-és a vga-m-sapphire 7770-annyira nem arra van kitalálva,h Full HD-ban játszanak velük.Már kipróbáltam a BF3-at,ott olyan 40 fps-el ment,szóval kicsit darabos volt,de annyira nem volt vészes.
Igazából nem játszok olyan sokat,szóval nem tudom,h megéri-e nekem venni egy 7870-et,mert inkább azt vennék,mint 7850-et.Láttam,h az árak eléggé jók lettek,de azért egy jobb 7870 még mindig ~50e.
Várható sztetek,h még lejjebb fog menni az áruk?A 8xxx széria mikorra várható?
A procit nem igazán akarom lecserélni,egy i3+7870 nagyon gáz,nagyon limites lenne?
Köszi. -
dethroner
veterán
Pontosítok. Letöröltem a drivert és újraindítás után megnéztem és a ramot is visszavette nemcsak a gpu-t. Felraktam a legújabb beta-t és ismét marad 2D-ben is 1200-on a ram
Úgy néz ki hogy a driver az órajel visszavétel akadálya.
Aida64-el nézem, és csak 1 monitort használok.
-
HSM
félisten
válasz
Steve198310 #34686 üzenetére
Hát pedig a HDMI/DVI/DSUB port az generációk óta ugyanúgy működik a VGA-kban, nemcsak a 7970-en és a 7850-en.
Azt nem egészen értem, miért lenne lassabb a DSUB a DVI-nél? Tanultam analóg és digitális jelátvitelt, és nem ezen múlik.
Persze, lehet, egyes monitorokon késik a DVI-hoz képest a lassú elektronika miatt, de még ezt sehol sem tapasztaltam. Azon kár vitát nyitni, hogy képminőségre jobb a digitális átvitel, azaz DVI, HDMI vagy DP, ez tény, de nem erről beszélgettünk most.
A monitorom kár szidnod, Dell U2312HM, nem egy gagyi darab, kifejezetten gyors elektronikájú monitor, alacsony késleltetéssel.
Viszont amikor benn volt a gépben a 7950-em is a 7970 mellett valahogy be kellett kössem a két kártyát, és ezért nem volt kedvem DP kábelt venni többezerért, DVI bemenet pedig csak egy van a monitoron.
Megjegyzem, kitűnő képminősége volt a DSUB-nak is, persze, normális kábelt használtam hozzá, nem a mai cérna vékonyságú árnyékolásilag értékelhetetlen vackot.
Az FPS pedig a 7970-en is FPS, és a 7850-en is. Mindkettőn a mérés állapítja meg, lassult-e a sebesség, avagy sem. Azt ne írd, hogy a csatoló sebsségéről beszéltél, nem a VGA-ról, mert azt írtad, csak pár FPS-t vesztettél analógon....
-
dethroner
veterán
válasz
M@rdel #34669 üzenetére
Milyen oc programra gondolsz? Semmi általad felsorolt nincs fent. Nekem Giga kártyám van, gyári tuning, 975/1200 órajelelekkel. 2D-ben gpu 300-ra visszamegy, de a ramok maradnak. Úgy emlékszem hogy talán a legelső driver telepítéskor, a gyári lemezen lévő driver alkalmával visszavette, de azóta bármit újabbat tettem fel, a ramok maradtak 1200-on. Az aida64-ben felfedeztem valami BIOS PowerPlay State #3 dolgot, ami tartalmazza a hiányolt gpu 300mhz, ram 150mhz, vid 0,825v értékeket, de nem használja
-
dark_hmz
tag
válasz
Steve198310 #34688 üzenetére
Kösz, ment pm.
-
dark_hmz
tag
Keresek valakit aki kísérletező kedvében van, dual bios-os a kártyája, és szeretett volna feszültséget mókolni a bios editorral de nem tudott, mert a VRM-et ismeretlennek jelezte a program.
-
Steve198310
őstag
Nem szeretnélek megbántani de a HD7970 és a HD7850 nem igazán egy súlycsoport. Annál jó hogy nem veszel észre semmit. Én sem vennék. Anno a HD4890 karival észleltem ezt pár éve.
A másik meg ha utána néznél annak,hogy a DSUB iletve a DVI/HDMI nem egy sebességen fut.
Mindenképp a DVI/HDMI a nyerő. a DSUB az analóg. Viszont akkor elég lanyha monitorod van a HD7970 mellé.
Nem a VGA sebességéről beszéltem hanem a csatolófelület sebességéről.
üdv -
katt777
félisten
Akkor ez jellemzően megint egy pompás és haszontalan AMD-fejlesztés.
A ki-be kapcsolgatás tutira nem növeli a VGA élettartamát!
Mondjuk nálam sem létszükséglet, hiszen ált. úgyis csinálok vmit a gépen, de ha mondjuk eyte ott hagyom videót kódolni kikapcsolt monitorral, hogy majd X idő múlva kapcsoljon le, nyilván nem lenne rossz, ha a VGA sem menne már fölöslegesen.
HSM: Monitor hangszóró amúgy sem ér szart sem, az enyémben nincs is, viszont van audio kimenet, és ez egyrészt közelebb van a hifi-hez (2 kábellel megy most bele a hang a gépből, hogy elérjen odáig), másrészt arra is gondoltam, hogy ha HDMI-n menne ki a hang, és a TV-ből az erősítőbe, akkor talán kisebb lenne az elektronikus zaj (hallani persze így sem lehet). Csak időm nem volt még kipróbálni, meg mindent átállítgatni (viszont a HDMI kábel 2/3 annyiba került, mint a DVI-D lett volna).
-
HSM
félisten
A CAP-ot sose tettem fel, azokkal mindig is voltak bajok.
Most nem halok bele, ha egy héttel később lesz gyorsabb 1%-al az adott játék, mikor kijön a rendes komplett driver az adott CAP-al.
Nekem a ZC, mikor először lett 7000-es kártyám, remekül ment 13.4-el... A többivel nem nagyon próbálgattam, de a 13.8 v2-vel is remekül müxik, nincs vele semmi bajom.... A 13.8 v1 nekem kimaradt, a betákat azért csak érzéssel telepítgetem, jobban szeretem a véglegeseket, pláne az olyan bétákat kerülöm nagyon, mint a 13.8, ami egy nagyobb újítás (itt pl. a frame pacing megjelenése) első kiadása...
-
Bali27
addikt
Nemsokára itt a Win8.1, ami a DirectX 11.2-t fogja támogatni(játék nem tudom hogy mikor), és az AMD ilyen drivert is fog kiadni. Szóval nekem kb 12.8 és utána lévők szimpatikusabbak per pillanat.
-
sb
veterán
Nekem az egyik, talán 13.6beta valamelyikből a CCC nem indult. Sem amikor először raktam fel, sem amikor a vacak 13.8beta után tértem vissza.
Safe móde-ban kézzel kellett helyretenni.
Azért előfordulnak sajnos még ilyen bakik.(Hogy a 13.8 és régebbi driverek ZC problémáiról ne is beszéljünk...)
A CAP a másik kedvencem. Most csak egymásra installálom őket a default könyvtárba és rendben, de anno előző Win-el saját könyvtárba raktam és megpróbáltam uninstallálni mielőtt felraktam az újat. Próbálkoztam vele mindenféle trükkel vagy 10-15x, de kékhalál volt a vége. Úgyhogy mentek egymásra... (És persze mindegyikkel ez volt).
Azóta meg sem próbáltam, hogy maga az uninstall volt-e a gondja vagy a másik könyvtár azt így nem tudom, de elég gáz. -
LamaCube
addikt
Igen nálam is ez volt a gond még 4850-el. Mindenki azt ajánlotta, hogy driver sweeper-el pucoljam ki és nekem is rendszer újratelepítés segített csak. Amikor megvettem a mostan vga-t a saját lemezével telepítettem, majd frissítettem a mostanira és tényleg nem volt vele gond.
-
HSM
félisten
válasz
LamaCube #34677 üzenetére
Utóbbira tippelek... Mint láthatod, nálam is volt fenn néhány, sőt, még 13.1 is, és ahogy írtad... Letöltöttem a frisebbet, telepítettem, és kész is volt, működött hibátlanul.
Halkan megjegyzem, régebben valamiért próbáltam valami driver-takarítót, és utána teljesen belegabalyodott az Ati driver a rendszerebe, csak a rwindóz újratelepítés segített rajta.
Akkor írták is, hogy jobb megbízni a saját telepítőjében, az jó munkát végez, és tényleg.
-
LamaCube
addikt
Az igazság, hogy ódzkodom frissíteni, mert nem sok jó tapasztalatom van driver frissítéssel. Mindig összeakadt a régivel, hiába pucoltam le a régit. N-vidiánál, azért volt jó, mert simán feltettem az újat azt kész. ATI-nál mindig mókolni kell valamit. Persze lehet én pörgöm túl az egészet.
-
HSM
félisten
válasz
LamaCube #34673 üzenetére
Én azért tuti, hogy feltennék egy újabb drivert. Alapvetően egyetértek veled, hogy ami jó, azt nem feltétlen kell megjavítani, de ugyanakkor ha nem próbálod ki sose az újat, annak is megvannak a maga hátrányai. Ami van nálad driver ősrégi, azóta sokkal gyorsabbak vannak, rengeteg kijavított hibával.
Ugyan BF3-at én éppen nem játszom, de nekem jól működött a 13.4 is, a 13.6 Beta2 is, meg most a 13.8 beta v2 is jónak tűnik az elmúlt egy hét alapján, nincs vele gondom a 7970-en, mondjuk a 13.8v2-t csak a CF frame pacing kipróbálása miatt tettem fel.
MSI Afterburnerből nálam a 3.0.0 beta 14 van, tökéletesen működik az is.
-
emiki6
veterán
-
joysefke
veterán
válasz
Beretvás #34662 üzenetére
Minden létező képjavító mechanizmust kapcsolj ki a TV-n, könnyen lehet, hogy bemenettől függően (HDMI vagy DSUB) rak rá képjavítást.
Én amikor először megláttam a TV-n a PC képét kis túlzással majdnem elsírtam magam, aztán kikapcsoltam minden szart, beállítottam ahogy kell és most már elmegy.
J.
-
dethroner
veterán
Gyári oc 7850 miért nem veszi vissza idle-ben a memória órajeleket? Gpu visszamegy 300-ra, de a ramok 1200MHz-en futnak folyamatosan.
-
LamaCube
addikt
Sziasztok!
Találkozott már valaki olyan hibával, hogy afterburner, ha be van kapcsolva, akkor a bf3 ilyen hibát dob multiban? Amikor kikapcsolom, akkor elindul. Más játéknál ilyen gond nincs csak bf3 multinál. -
HSM
félisten
válasz
Steve198310 #34658 üzenetére
Ez butaság... Nekem a 7970-el semmi különbség a képben, FPS-ben a monitoromon, akár DVI-DSUB átalakítóval, akár natív DVI-on kötöm be. Teljesen mindegy a VGA sebessége szempontjából, hogy van rákötve a monitor. Ott valami nálad nem klappolt a tesztben.
-
Beretvás
veterán
válasz
Steve198310 #34658 üzenetére
hdmi-n tompa a kép. nem tudom miért de már két kábelt is próbáltam.. most újra telepítettem a vga drivert és úgy tűnik jó lett..Ám mi lehet a hdmi baja?
-
Algotis
addikt
Sziasztok!
Melyik a legújabb beta és érdemes feltenni? -
Steve198310
őstag
válasz
Beretvás #34657 üzenetére
Szóval Dsub os a TV is.
Igen abban lesz eltérés méret növekedésnél mert lassú a Dsub sebessége. Külömben sem szeretik ezek a kárnyák az analóg fordítót.
HDMI nem lenne jobb? vagy van valami azzal is?
Tapasztalatom nekem is van FHD samsung 27" TV monitor de csak pár fps volt a veszteség. Igaz nem átalakítón hanem sima Dsub majd teszt HDMIn azon minden klappolt.Mindenképp HDMI vel kéne akkor tolni
-
Beretvás
veterán
válasz
Steve198310 #34656 üzenetére
DVI+DSUB átalakító, eddig is így volt a réginél..
-
Beretvás
veterán
ehh új anomália lépett fel.. eddig volt egy 22 colos full hd monitorom, és most cseréltem egy 24 colos full hd ra. Létezik az , hogy ugyanazokon a beállításokon kevesebb fps em legyen?
-
Beretvás
veterán
Hali.
vettem egy 24 colos tv monitort, és ha hdmi vel kötöm rá akkor fosomák a kép... mit kell mokolni hogy hdmi is szép tiszta képet adjon??
-
válasz
joysefke #34638 üzenetére
3. pontra válaszolva (nekem giga 7870oc van): Ha fontos a zaj és nem akarod piszkálni a vezérlést, akkor szerintem a 2 venti a nyerő (alapjáraton), mert alapjáraton a giga 40%-os ventikkel teker... Ha max közeli állapotokat veszed figyelembe, ott a hang szempontjából jobb lehet a giga.
És akkor ott van a szoftveres venti vezérlés is, amivel kicsit árnyalódik a kép
-
HSM
félisten
válasz
HUNgaroczel #34634 üzenetére
Arra, hogy pl. ha fekete a képrenyő, hang megy tovább, akkor az túl sok.
De lehet enyhébb esetben csak képhiba, stb. Ne keverd össze a topic átlagát a saját kártyáddal, az lehet lényegesen jobb és rosszabb is. Szerintem először gyári értékekekn teszteld le, ha ott minden jó, akkor gondolkozz OC-ban, bár abban a szerencsétlen GPU-ban már nem sok tartalék van, az is 100%.... A GCN-ek 1100Mhz GPU fölött már el tudnak fogyni...
Húzásra a Sapphire TriXX-et, vagy az MSI afterburnert ajánlom, szigorúan a rendes AMD oldaláról leszedett driverrel, nem az Asus saját vackával. De ezeket a felsorolt programokat is csak akkor, ha biztosan tudod, mit csinálsz velük, avatatlan kezekbe szvsz nem valók.
Ilyen szempontból a Catalyst Control Center a legjobb, ott azért nem tudod tönkretenni a kártyát olyan könnyen, bár instabillá ott is tehető a kari, ha túlhúzod a csúszkákat.
-
joysefke
veterán
Sziasztok!
1,
Sapphire 7870 Tahiti LE-t látott mostanában valaki boltban? Még Ramiris oldalán sem látom feltüntetve.2,
Sapphire 7870 GHz - 47E
Sapphire 7870 GHz + OC - 49EKép alapján mindkettő kétventis hőcsöves kártya. A minimális órajerltöbbleteken kívül van más lényeges eltérés a két kártya között ami indokolná a drágább megvételét? Ugyanaza hűtő van rajtuk(nem tudom eldönteni)?
-Más VRM jobb memók stb?
3,
Gigabyte mennyire ajánlható 7870 ben? Sapphire vs Gigabyte?
A halk hűtés nagyon fontos lenne, a +1 év gari pedig nagyon jól hangzik...Crisys 2 ben tapasztalt valaki micro stutteringet?
J.
-
Charli Firpo
csendes tag
válasz
gyuszaa #34635 üzenetére
most hogy mondod, azon gondolkodtam, hogy az asus ugye adja hozzá a saját gpu tweak programját. meg a 9.0-ás whql drivert. van egy olyna érzésem, hogy a kettő között van összefüggés, és kétségeim afelől, hogy a gpu tweak az újabb driverekkel is probléma mentesen müködjön.
azt mondod az msi afterburner mindig naprakész? tehát elvileg alakítják az ujabb és ujabb AMD gyári driverekhez (13.4)? -
Charli Firpo
csendes tag
válasz
HUNgaroczel #34634 üzenetére
ne oc-zd az oc-t
-
gyuszaa
őstag
válasz
Charli Firpo #34632 üzenetére
Ha ebből a szemszögből közelítjük meg akkor nem lehet hátrány kihagyni egy 3rd party tuningprogramot, és hivatalosan is.
Korlátozott órajelig lehet emelni vele az a probléma, s valószínűleg többet bírna azon a feszültségen.
Nyugodtan lehet használni naprakész megbízható programokat, sokan használják az msi ab-t, trixx, tweak-et, 7870 esetén inkább a legelsőt. Persze ha össze vissza állítgatunk, nem céltudatosan akkor az nem a szoftver hibája. Lépésről, lépésre haladjunk. Aztán ha van egy stabil, kitesztelt órajeled és neked úgy kényelmes bios-t is gyárthatsz pár itteni tag jóvoltából, és el lehet hagyni a tuningprogramokat. -
Sziasztok!
Van itt a fórumban olyan, aki használja a kártyáját adobe premier cc alatt?
-
gyuszaa
őstag
Ezt már én is akartam javasolni, ha ilyen kétes a tuningprogram és az órajel helyzete.
Másik konfigurációban meg lehet "hitelesíteni", és megemlíteni a szervizeseknek ( az eddigi többi felsorolt kizáró tényezővel együtt), mert hetekig fognak rajta ülni, feleslegesen meg nem küldi el egyből az ember.
-
Charli Firpo
csendes tag
válasz
HUNgaroczel #34624 üzenetére
tehát ugye ez egy oc darab +100-zal kezd. A referenciához képest. én mondjuk olyan max 1150 et saccolok. de gyári oc-n túl ne várj sokkal többet. valszeg Asus kipréselte belőle már azt, amit még üzembiztosan bírnia kell. Meg szerintem be is határolta...
-
HSM
félisten
válasz
HUNgaroczel #34627 üzenetére
Az a default, ha uninstallálod a hulladék tuningprogramját, a Catalyst Control Centerben nyomsz egy gyári alapbeállításokat az Overdrive (túlhajtás) menüben és rebootolod a gépet.
-
gyuszaa
őstag
válasz
Attól függ mekkora az alapfeszültség, vagy honnan kezded. Mekkora órajelet próbáltál a ref. helyett?
Memóriához nem nyúltál? Mert az okozhatna ehhez hasonló problémát túlhúzásnál.1100-1200 Mhz között ( Utóbbi mostani kártyáknál eléggé esélytelen. )
Nem ilyen hibát kéne produkálnia túlhúzás esetén, alapon teszteld, és ha jelentkezik a probléma próbáld ki másik gépben, ismerősnél vagy akárhol.
-
marcusa
addikt
válasz
Amit tutira bírni a kell a gyári értéken felül, az 0 Mhz... Sőt, ha garanciáztatod, ott is biztos lehetsz benne, hogy teljesen alapon fogják tesztelni, így te is így tedd. Ha ott is kijön a hiba, akkor valóban gariztatni kell.
-
HUNgaroczel
tag
válasz
Charli Firpo #34622 üzenetére
Úgy próbáltam oc-zni hogy 3d mark lefusson. De az úgy kapott értékekkel is kifagynak a játékok.
(#34621) gyuszaa Defaulton azthiszem nem is próbáltam:$ Lehet hogy amint feltettem a progit hozzá már kicsit belepiszkáltamVan egy lap ilyen Gaming beállítás, azzal azt hiszem nem fagy ki. Mennyit kéne bírnia a GPUnak húzásba kb. (tudom mind változó de azért egy nagy átlag, vagy arány tuti van.)?
-
Charli Firpo
csendes tag
esetleg egy ilyet lefuttatni
http://sourceforge.net/projects/cudagpumemtest/ -
Charli Firpo
csendes tag
válasz
HUNgaroczel #34620 üzenetére
egy tesztprogram lefut rajta? 3dmark vagy hasonló?
mondjuk oc-ban gyenge vagyok, de szerintem ha egyszer valaminek kisütöd az agyát az többet nem indul el. vagy megy vagy nem. Szerintem nincs olyan, hogy legyengül a kártya, de mondom ebben amatőr vagyok. Hőmérséklete rendben van a kártyának?
üdv -
gyuszaa
őstag
válasz
HUNgaroczel #34620 üzenetére
Ha tuning programot visszaraktad default-ra akkor ki lehet zárni ezt is, próbáld ki másik gépben.
Sajnos több mint valószínű pórul jártál. -
HUNgaroczel
tag
válasz
gyuszaa #34617 üzenetére
Csak újraindítással lehet visszahozni... :/ Nem lehet hogy annak a hibája hogy próbálgattam húzni? :/
RAM/CPU alapon megy. Igen mint a videóban, egyszer csak fogja magát és lelövi, nem is akkor amikor új pályát tölt vagy sokan vagy sok minden mozog, csak szimplán paff és kész.
Júli. 2. vettem az iPon-nál.
Elég gyakran, Crysis 3, Bioshock... -
Charli Firpo
csendes tag
válasz
HUNgaroczel #34616 üzenetére
hőmérséklet?
-
Charli Firpo
csendes tag
válasz
Szia
Driver uninstall, ujraindít, driver install, újraindít. Minden játék lefagy? vagy csak egy.
Olyan nincs hogy nem használ belső memóriát. Ha látsz a monitoron képet akkor memórát kell használjon.
ez eléggé overclockolt fajta. Nem biztos, hogy sokat tudsz még kifacsarni belőle. -
gyuszaa
őstag
válasz
Úgy néz ki kifogtál egy blackscreen-es kártyát.
Hang beragadás elég árulkodó jel. Csak újraindítással lehet visszahozni?
Ram/Cpu/Vga -t alapon használod gondolom, ha nem akkor bios reset.Itt egy videó a jelenségről.
Hol vásároltad és mikor? Készleten maradhatott valahol, na de asus-nál?
Valószínűleg garanciáztatnod kell, ha ez a hiba áll fent akkor hibás kerámia kondik okozzák a problémát.Milyen gyakran fordul elő, több játéknál is tapasztaltad?
-
HUNgaroczel
tag
válasz
dethroner #34615 üzenetére
Sziasztok!
Játék közben fekete képernyőre vált a kép és a zene folytatódik a HD7870-DC2TG-2GD5-V2 kártyámmal... Mi lehet a baj? Használom a Gpu tweak progit és ahogy néztem a monitorizáló részét, az azt mutatja hogy soha nem használja a beépített ramját :/ + Kb mennyire kéne hogy tudjam húzni?(Bocs de kezdő vagyok, viszont jól szeretném beállítani)
-
dethroner
veterán
válasz
Trebron09 #34454 üzenetére
Na, újabb érdekességet fedeztem fel. Ugye azt mondod két tűs a hűtőventi, ezért nem mutat pl.az aida64 valós fordulatot, csak %-os értéket? De a százalékot honnan látja akkor?
Aztán letöltöttem egy speedfan-t, és az rpm értékben mutatja a ventik fordulatát. Akkor hogy van ez? Az egyik program így látja a másik meg úgy? -
Coolmat
őstag
válasz
Gyurma23 #34610 üzenetére
Sajna nekem nem Tahiti LE-s Black Edition van, hanem Pitcairn-es X-Edition, ami rövid nyákos, és nem hiszem, hogy elférne ezen a kis bordán 2db 8 centis venti. Azért kíváncsian várom mit sikerül alkotnod, hátha kicserélem azt az 1 ventit rajta (csak a garit buknám ami fájna).
-
sb
veterán
Nem kapcsolgatja be, ha nincs aktív ablak, amire érzékeny lehet... főleg ami használ gpu-t, pl. egy flasht tartalmazó böngésző.
Változott valami oprendszer szinten is, mert Win7 alatt bekapcsolgatta nekem is a ventit kb. 1 percenként (majd utána azonnal újra ZC-ba visszament) azután is, hogy letiltottam minden vackot, ami ennél sűrűbben felébresztette (pl. Speedfan, vagy Afterburner ikonban megjelenő hőmérsékletek, popup ablakok, stb...), de Win8 alatt az Afterburner szerint simán kikapcsol és konstans úgy marad. nagy ritkán néha látni, hogy feléled, de csak esetenként, mondjuk 10-15 perces periódusokban kb...
És ez igaz futó (és otthagyott ablakú) TotalCMD, uTorrent, stb... esetén is.
Otthagyott böngészőre is lemegy néha ZC-ba, ahogy írtam, de 90%-ban inkább nem. Azt érdemes tálcára lecsukni. -
do3om
addikt
válasz
katt777 #34603 üzenetére
Így van HDMI és ZeroC nem megy egyszerre.
Átalakítóval fogalmam sincs, nem próbáltam. De én HDMI-t használok, nem érdekel az a minimális fogyasztás a gép meg nem sokat megy feleslegesen. Különben is ha megy valami letöltés vagy egyéb úgy sem lesz zero core, vagy a venti ki-be kapcsolgatni fog (egymás után gyorsan) -
joysefke
veterán
válasz
Coolmat #34595 üzenetére
Pontosan mi a problémád a Geforce és a TV-d között? A kártya topikjában talán tudnak segíteni.
Ez egy Nvidia driver-TV összjáték probléma:
A TV-nek HDMI-n keresztül az EDID információ segítségével el kellene küldenie a kártyának, hogy ő mire képes, milyen felbontás-képfrissítés kombinációkban hajlandó jelet fogadni. Az öreg Philips TV-m vagy nem küldi el, vagy rosszul küldi el (erre gyanakszom). Ennek a következménye, hogy pár játék (XCOM, Spec Ops the Line) telepítés után nem támogatott formátumú videójelet küldhet a kártyán keresztül a TV-nek, amely mindössze egy fekete képet és hibaüzenetet jelenít meg. Mivel nincs kép, ezért még felbontást, képfrissítést sem tudok állítani a játékban.
Catalystal jól működött, elég sok órát beleöltem már a problémába (8+) geforce.com-on sem tudott a community segíteni itt is kérdeztem egy hozzáértőbb embert (gbors) szóval eljutottam oda, hogy megérett a csere.GTX 660OC-> HD 7870/7870XT
Saphire 7870XT kapható még valamilyen nagykerben?
üdv
J. -
katt777
félisten
Én is észrevettem, hogy nem működik.
Coolmat: 13.8b1 van fent, és eszerint AB-rel is mennie kéne. Érdekes. Talán az XT a probléma? GPU-T-t kivéve minden progi rosszul lát belőle vmit, a driveren sem csodálkoznék. V HDMI?
do3om: HDMI van, de az is digitális, ezek szerint nem OK? Vagy tegyem DVI átalakítóra, viszont akkor hang? Elméletileg azon is kimegy, de C topicban ez kissé zavaros.
-
Milgram1
aktív tag
válasz
Steve198310 #34600 üzenetére
melyik driverrel megy? nekem is ezt csinálja és 13.8 beta van
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Samsung U28E590DS 60Hz 4K TN 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / RX 7600 / 32GB DDR4 / 1TB M.2 SSD
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude Precision XPS Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, Vostro 8-12. gen.
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3528, 93% Akkumulátor
- Razer Invicta Elite kétoldalas gamer egérpad (RZ02-00860100-R3M1)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest