- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha – bevezető - igényfelmérés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollo_21
addikt
-
erik22
tag
(#34494) Steve198310 Az most egy kicsit borsos ára van újonnan mert újat szeretnék mindenféleképpen!de azért köszi tanácsod!
-
erik22
tag
Hello szeretnék segítséget kérni a mostani hd 7870 e-kből melyiket érdemes megvenni 60 e ft ig?Tuningolhatóság vagy ár érték arány!(Pontos nevet és árat szeretnék!)
-
Milgram1
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek ez a kártya elbírna hosszútávon tuningot? mondjuk több évig és mennyit?
ha érdemes vele foglalkozni akkor szerintem a BIOS-ába is belelehetne írni.
Hallottam hogy 7870 BIOS-át is felrakják rá, ez igaz? -
Foxmulder89
senior tag
-
gyuszaa
őstag
válasz
katt777 #34485 üzenetére
Én úgy tudom minél magasabb hőmérsékleten dolgoznak a vrm-ek annál rosszabb a hatásfokuk, így érthető a nagyobb feszültség, bár azt nem tudom milyen hőmérséklet különbségnél érzékelhető ez ilyen környezetben.
Az, hogy valamelyik játék többet kérhet sokszor volt már téma itt.
Ha különböző tápegységet, alaplapot, drivert használ az ember azok is befolyásoló tényezők (meg természetesen az üzemi hőmérséklet), jelen esetben emiki6-nál valószínűleg ugyan abba a konfigban van, csak mellékesként írtam. Nem osztott meg semmi konkrét információt a jelenségről.
-
HSM
félisten
válasz
RetepNyaraB #34489 üzenetére
Bár az XFX Black-ról elég rosszakat hallottam... Nem az igazi.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Dark KillerX #34487 üzenetére
Nalám, akkor bepróbálkozunk egy frissítéssel. Mi is ez; a 13.8, vagy hogyan..?
(#34488) erik22@ Katt teljesen világosan segített: Zafír XT. Az a legjobb a Tahitik közül és pont.
Többi kérdés: a Blackscreen már a múlté, ha új kártyát veszel igen valószínűtlen. A Tahiti LE kb 10%-kal erősebb egy alap 7870-nél, nem többel. De mindent lehet húzni ugye...
Az XFX Black az a Tahiti verzió, igen. Látszik az órajelekből is.
-
erik22
tag
Megköszönném ha valaki értelmes választ adna a kérdéseimre amiket írtam pár sorral fentebb!
-
Dark KillerX
addikt
válasz
RetepNyaraB #34484 üzenetére
Ezenkívül driver cserénél is lehetnek gebasztok - ha esetleg most váltottál, akkor ez is magyarázhatja. Ezt én is tapasztaltam,csak pozitív viszonylatban,mert a legújabb bétával stabilabban működik a karim 1150/1400Mhz-en mint a korábbi driverekkel!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
RetepNyaraB #34484 üzenetére
ja, vagy a driver egy picit jobban/máshogy használja a cuccot és amiatt omlik össze hamarab a kártya.
komoly degradálódásnál nem pár mhz különbség lesz csak (videokártyákra annyira nem emlékszem fórumokból, q9450/q6600 kapcsán viszont voltak eléggé érdekes tapasztalatok... jellemzően meleg és specifikációt túllépő fesz együtt csinált ilyet).
esetleg költözés (avagy a falból jövő áram) is tudja egyébként a feszeket befolyásolni valamennyire.
-
katt777
félisten
Gratula a szakmai hsz-hoz (ismét).
Főleg, hogy nem is beszéltem degradálódásról ezelőtt mostanában. Én azt feltételeztem az említettek alapján, hogy ugyanannál a játéknál van a hiba, illetve többnél jelentkezik. +3 fok semmit nem tesz, ettől nem igényel több feszt a kari. Az is tény, hogy ha határon járatjuk a VGA-kat, akkor abból előbb-ujtóbb degradálódás lesz. Értelmes mondanivaló híján, légyszí, kímélj.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
emiki6 #34479 üzenetére
Van olyan degradálódás nélkül is, hogy egy program kevesli az eddig stabilnak vélt beállításokat. Ebből kiderül, hogy mégsem volt stabil, csak eddig nem derült rá fény. Nekem ilyen a Witcher2 játék. Minden mással elbolgodul a kártya; itt magasabb feszt kér. Ezenkívül driver cserénél is lehetnek gebasztok - ha esetleg most váltottál, akkor ez is magyarázhatja.
-
katt777
félisten
válasz
erik22 #34481 üzenetére
Sapphire HD7870XT. Ilyenem van, minden szempontból király. Csökkent fesz, nagy tuningpotenciál, halk működés, jó hűtés, semmi hiba, pedig hidd el, ha bármi rejtett gebasz van, én megtaláltam volna.
Árat most nem tudok, én használtan szereztem 60k alatt.
emiki6: Túlhajtás, degradálódás következménye, nem az öregedésé. Ezért nem kell max (stabil) tuningon használni őket.
-
erik22
tag
Hellosztok kellene egy kis segítség venni akarok egy hd 7870 es videókarit kb 60 e ft ig de olvasgatok már vagy 3 napja és nem tudok zöld ágra vergődni vagyis ezeket olvastam hogy a sapphire hd7xx ezres sorozat azok Black Screenesek az akkor nem jó választás most vagy már kiment az a széria?A másik kérdés hogy kijöttek a tahiti le gpus hd 7870 es karik(butított hd 7950 a mezei hd 7870-től 25-30% al erősebb)és nem tudom eldönteni hogy melyik kártyák azok?pl xfx be ez az??::::http://www.bestmarkt.hu/webaruhaz/xfx-hd-7870-2gb-ddr5-black-edition-amdpciegpu1050mhzram5000mhz2gbddr5256bitaktiv-hutes2xdvi1xhdmi2xmini-displayport/261453#desc Mert olvastam hogy az utójel utal arra mint pl black,boost stb ez igaz?
-
emiki6
veterán
Mi van itt?
Régebben 1000 MHz-en simán ment 1056 mV-on a kártyám, most meg az 1063-at kevesli. -
Milka 78
nagyúr
Bizony igaz!
Nem mondom,hogy rossz táp,de én inkább egy FSP Raider 550-est ajánlanék.Az 42A-t tud(a Giga 36A-ot és azt is csak kombiba),de egy ágon adja le ami baromi jól jön tuning terén és ha jól emlékszem egy hajszállal olcsóbb a Superb 620-tól(ami ugye egy átmatricázott FSP GHN 500W 80+ belső.),az 5 év gariról már nem is beszélve(Giga 2 év).
-
Milka 78
nagyúr
Na igen...ha jól emlékszem van egy 14A és egy 15A-es ág ami nagyon hurka.Lehet valamelyik ág védelme zavar be(ez esetben lehet gáz lesz),de ha alulfeszeled a karit akkor jó lehet.Nálam 1.088v-n mennek a kártyák 1060/1560/20%PT-vel.
Az órajeleket hiába fogod vissza.Vagy Trixx vagy AB(én ezt használom).A 620-as már bőven jó leszNekem egy 650-es visz 2db-t egy szétfeszelt procival.
-
nanus
senior tag
válasz
Steve198310 #34447 üzenetére
Jelentem a Gigabyte SB 460 kevés a 7870 tahitinek.(+ rendszeremnek)..max terhelésen lekapcs
-
MZsoltee
veterán
válasz
RetepNyaraB #34464 üzenetére
Ez a gondom az egyik ezt tudj a másik meg azt olyan kellene amelyik mind2-t.
-
MZsoltee
veterán
Nem tudtok olyan progit amivel tudom profilozni a 7870LE-t, úgy hogy programokhoz tudok külön profilokat hozzárendelni. Mint régen az atitray tools. Wot-hoz bőven elég az 500Mhz@0,8V...
-
JohnnyX
őstag
Venti ellenorzesre probaljatok ki ezt a minialkalmazast, nekem ez is 1200 korul mutat.
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
7850-es vga-m van, és feltünt hogy sem az aida64, sem a gpu-z nem mutatja a venti fordulatszámát, csak százalékos formában. Erre van megoldás, vagy ez a normális? -
nanus
senior tag
Köszönöm a válaszokat
akkor a puding próbája az evés
-
nanus
senior tag
Sziasztok!
VTX3D HD7870 2GB GDDR5 UEFI
Van erről valakinek tapasztalata?
Egy 460W-os Giga sb táp(kissé régi 2008-as ) elbírja vagy esélytelen?
-
-
kona005
senior tag
Helló,Sziasztok!
Egy HD 7870-es videó karit szeretnék vásárolni. Annyi lenne a kérdésem, hogy egy FSP500-60GHN típusú táp elegendő lenne hozzá? Sajnos most táp 15-20kért nem fér bele és nem szeretnék ez miatt 7850-et, de persze ha muszály akkor muszálySzerk.: Ja és egy Phenom II X4 955 proci és MA770T-UD3P alaplap
Előre is köszi -
Peet91
aktív tag
válasz
Apollo_21 #34435 üzenetére
Ha a 2. vrm tényleg nincs bekötve, akkor az ugye figyelmen kívül hagyandó, viszont azért nem tartom valószínűnek hogy az aida felcserélné, mert a catalyst centerben is meg tudod nézni a gpu hőfokát, és ugyan annyit mutat mint az aida a gpu-nál. Szóval nincs felcserélve a két érték. De szerintem túltárgyaltuk.
Még egy kérdés. A tweak nem veszik össze a catalyst-al?
-
sb
veterán
Akkor ez úgy látom más jellegű BS hiba, mint a klasszikus monitor standby-Zero Core és többé nem kapcsol vissza a monitor hiba.
Közben nálam megoldódott egy driver újrainstallal.
Pontosabban a 13.6 beta2 szarozott. Felraktam a 13.8 beta-t, azzal visszajött standby-ból, de onnantól kezdve folyamatosan ugrált 2D/3D órajel között a kártya. Aztán visszatettem a 13.6 beta2-őt és újra minden jó lett. Van Zero Core, standby után visszajön a kép és marad 2D-ben az órajel, csak akkor vált fel 3D-re, ha kell.Anno 7770-en és 12.8-as Catalyst előtt volt ezzel rengeteg szívásom. Ott is 3-4 driver kellett hozzá mire rendesen ment, de úgy látszik ettől nem tudnak megszabadulni.
(Ott is hasonló tünetek voltak: összevissza váltogatott órajelek, vissza nem kapcsoló monitor...) -
miko_
tag
Igen valóban igazad van nincs rá direkt BS teszt progi. Megkérdeztem a gyereket unique heaven 2013-al szokta tesztelni a szervizbe. Kipróbáltam a haver kártyájával 10 perc alatt elő is jött a hiba, 2x egymás után is. Amúgy érdekes hogy előtte 4 napig semmi baja nem volt pedig ment rendesen. De így már tudok hivatkozni erre hogy csinálja a teszt program alatt.
-
Apollo_21
addikt
válasz
Peet91 #34422 üzenetére
Szuper 5letem támadt..nem nézek senkit hülyének..szóval előre is elnézést!
Nem aida-val monitorozok..de nemlehet h esetleg hibásan nevezi el a dolgot? és amit esetleg vrm hőfoknak mutat..az valójában a gpu hőfoka? és a vrm1 meg a vrm-é? mert pont olyan az "életérzés" mint nálam pl amíg a gpu 65 akkor vrm 80...nemhinném h a simák annyira különböznének h ott meg a vrm-ek térnének el így..
Nézz rá Hwinfo-val..az kiirja legallul a gpu a vrm1 és vrm2 hőfokát..az egyik vrm hőfok állandó lesz..azzal nemszabad foglalkozni... -
Apollo_21
addikt
válasz
Peet91 #34425 üzenetére
ÉN a saját progiját használom a Tweak-et..ott manualra löttem a ventit..
Autó ventiszabályzás nálam 1 dekát nemlötte meg a ventit ha megkellett volna sem..legalábbis nemugy ahogy én ítéltem volna meg..tehát lehet hogy a gyári 30%-al szerinte jó a 60fok szerintem nem...tehát nem abban a lépcsőben akarta emelni ahogy én nekem tetszett volna.
Ezért lett 55%, sose meleg..és még nincs hangja..hamár 60% akkor kihallani a gépből a szélzajt. -
miko_
tag
Van rá program szervizbe programmal teszteli ki őket. Délután fogja hívni haverom a szervizes ismerősét mert pont a múlthéten vitt vissza nekik egy kártyát aminek ez volt a baja mondta a gyerek neki mivel teszteli de nem emlékszik rá. Amint megadja a program nevét megosztom veletek.
-
Peet91
aktív tag
válasz
Apollo_21 #34423 üzenetére
Igen, valami ilyesmire. Egyébiránt, remélem nem én vagyok buta, de ha az Overdrive nincs bepipálva, akkor ugye nem tudod manuálisan állítani a ventik fordulatszámát?
Ja igen, még egy dolog, mennyi az a hőmérséklet, ami főlé nem kéne engedni a vidkarit? Plusz az automata ventillátor szabályozás kérdésem még él.
Köszi
-
Apollo_21
addikt
válasz
Peet91 #34422 üzenetére
Szia! Nekem ebből a TOP verzió van, de itt 2 vrm hő szenzor van..az egyik gondolom nincs bekötve..gyárilag..vagy nemtudom..de az mindíg 26 a másik ami a vrm valós fokát mérné..ez általában 10-10+pár fokkal melegebb mint maga a gpu-ja a kártyának...nálam 55% fixen a fordulat..hangnélkül..és jó hőmérséklettel
Remélem valami hasonló válaszra vártál..
-
Peet91
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne elsősorban az ASUS 7870 DC2 tulajoktól, hogy tapasztaltátok-e, hogy az egyik VRAM hőmérséklete látványosan nagyobb lenne mint a másik. aida64-ben néztem a hőmérsékleteket, és 15-20 fokkal melegebb játék közben a VRAM1 mint a 2. Ezt úgy oldottam meg, hogy engedélyeztem catalystben az overdrive-ot, és manuálisan konstans 60%-os teljesítményre emeltem a ventiket (30%-ról), és így már elegendő a hűtés, de még mindig szinte néma az egész gép. Az automatika nálatok is úgymond lusta ebből a szempontból (mármint hogy nem pörgeti fel 40%-nál jobban a ventiket, a magam ram-hőmérsékletek ellenére sem)?
-
miko_
tag
Sziasztok haver vett egy 7870-es Radeont 3-4 napja eddig semmi baja nem volt vele de ma dobott egy black screen-t játékközben. A kérdésem az lenne milyen tesztprogrammal lehet kitesztelni a BS hibát? Gondolom a szervizbe is valami progival nézik meg hogy valóban hibás-e.
Előre is köszi. -
Romeo619
senior tag
Sziasztok,
Hol tudom a kép elléséget állítani, 24" samsung led monitorom van de ha pl facen megnyitok egy képet mellette a kommentek őőő unsharp vagy, hogy írjam
nem élesek
Köszi!
-
HSM
félisten
válasz
MZsoltee #34407 üzenetére
Az a 1,5X-ös szorzó nem menti meg a 7770-et, amikor egy 7870 dupla erős, egy 7970 meg 3X.
Persze, a csúfos kudarcon valamit kozmetikáz.Azért egy 660TI elég combos kártya, elég sportszerűtlen egy 7770-et hozzá hasonlítani. Egy erős kártyánál azért nehezebb sokkal erősebbet csinálni, mint egy belépő modellnél.
-
MZsoltee
veterán
Azért éredemes komoly különbséget tenni pl ebben a tesztben (tudom régi de az arányokon gondolom nem változtat). 7770-el már a single is a játszhatatlanság határát súrolja FHD-ban, míg 1280*1024ben bőven játszható szint! Kb a 2/3-ára esik vissza, vagy fordítva nézve 1,5x annyi fps lesz! Azért ez lényeges különbség!
Máshogy nézve egy újabb tesztben ha a 660Ti által 1600*900 nyújtott fps-t FHdban szeretnéd élvezni, akkor egy GTX770esre van már szükséged! Ha 2560x1600ban akkor már a titán se elég! És itt az ugrás is pixelszámban kevesebb, mint 1280*1024ről!
-
necrobin
tag
Már lebeszélt mindenki a Tahiti Le-ről, jövő nyáron veszek monitort, új lapot, új CPU-t, és akkor veszek egy 9870-et.
-
do3om
addikt
"1280x1024-es a monitorom, azt elfelejtettem leírni."
Ezt sem kel elfelejteni. Szóval vennie kéne monitort is újat, amire mindent beszerez addigra az LE karit megveszi 30e-ért, akkor amikor már kel. (persze addigra meg már hiába, gyenge lesz
)
Mondjuk nem tudom mire kel neki meg minek vesz fel játékokat videóra, de még a 4890- ami volt neki is elég kellet legyen ebben a felállásban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Lenovo IdeaPad Gaming 3 15ACH6 - 15.6"FHD IPS 120Hz - Ryzen 5-5600H - 16GB -512GB - RTX 3050 - Win11
- 139 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest