- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mister_X: Tényleg le kell nyelnie az embernek az önbecsülését?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Eztis_Aztis: Hogyan tovább....
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
->Raizen<-
veterán
válasz
lowzor #32797 üzenetére
Feltűnt hogy 7870/50-es topicban vagy? A 79xx széria itt kit érdekel?
Mikor zöldülsz be már és veszed meg a 660 ti-t 660-at vagy a 760-as kártyát? Nem fogsz hiányozni.
Képzeld egy gramm por nem volt a hűtőrendszerében az n55sf notinak. Megint mellélőttél szokásodhoz híven.
-
lowzor
veterán
válasz
->Raizen<- #32795 üzenetére
"a másik meg túlmelegedett és lekapcsolt ráadásul"
Talán ki kellett volna tisztítani
10 perces művelet.
-
Piedon
tag
Nem könnyítitek meg a dolgomat, mert ez most olyan mint a szomszéd felesége: van aki dícséri, van aki szídja
A tuning potenciál engem soha nem érdekelt, ezt az OC-s kártyát is csak azért nézem, mert árban nincs alatta annak ami előtte volt (a levásárlás miatt).
Elnézést, nem állt szándékomban emiatt összeugrasztani a "népet".
Az, hogy meg az ASUS milyen notebookot gyárt az egy másik téma, mert notebookban mindenhol találni szar konstrukciót, hiába a "nagy" név.
-
lowzor
veterán
válasz
->Raizen<- #32795 üzenetére
Akkor kölcsönös az egymáson röhögés
Ha olyan kiváló márka lenne, akkor nem kéne mellette mellette mindig kardoskodnod.
(#32794) PandaMonium:
Az a "nem vészes" nálam, meg még sok embernél is már a hangos kategória. Mondjuk 78** szériánál még talán elmegy, de a 7900 szériában már olyan a WF3, mintha egy Boeing 747 menne melletted max tolóerővel.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
lowzor #32793 üzenetére
Én már csak röhögök rajtad komolyan.
Látszik hogy még iskolás vagy.
A turbinától igen messze van hangilag nálad már divat lett a gagyibájtozás.
(#32794) PandaMonium: Én meg ASUS-al szívok folyamatosan úgy hogy én meg asust nem vennék többet mindegy milyen eszközről van szó. 2 notebookom volt asus. Az egyik gyenge volt anyagminőségét tekintve /zsanérok a másik meg túlmelegedett és lekapcsolt ráadásul úgy kaptam vissza garból hogy egy chips darab volt szorulva a kijelző panel meg a keret közé a billentyűzet szét lett barmolva és a "javított" gt 555 egyszerűen nem adott képet. Most meg van egy hibrid tv tuner asus a gyári szoftverétől win7 alatt folyamat dobálja a kékhalálokat a gép xp alatt nincs hang win 8 alatt jó de csak akkor ha semmilyen drivert nem teszek fel!
-
PandaMonium
őstag
válasz
lowzor #32793 üzenetére
Ezt a gagyibájtozást be lehetne már lassan fejezni...
Családban van Gigabyte HD7850, nem vészes a hangja, bár egy utólagos szoftveres szabályozás sokat tud lendíteni rajta. Ettől függetlenül tény és való, hogy az ASUS azért minőségibb alkatrészekből van összerakva, általánosságban mondható, hogy jó a tuning potenciáljuk is és halkak, hűvösek. Ha nem bánod a felárat amit ezekért a pluszokért elkérnek akkor mindenképp ASUS szerintem, de ha olcsón keresel kártyát akkor a Gigával se lősz nagyon mellé. -
Piedon
tag
válasz
->Raizen<- #32789 üzenetére
Eddig nekem 1 kivételével az összes Sapphire kártya volt, meg is voltam vele elégedve. Igaz a 4870 az néha felpörgött önmagától és semmivel sem lehetett elérni, hogy jó legyen. Most belefutottam kettő black screenesbe és javasolták, hogy inkább 7850ből ne vegyek Sapphire-t egy ideig. Vagy ez a Gigabyte vagy Asus-t néztem, a lényeg nálam többek között, hogy ne legyen olyan hangja mint egy turbinának. Plusz úgy láttam, hogy pár kártyánál hiába van nagy hűtő rajta, van olyan, hogy például a memóriákat nem hűtik közvetlenül (azt hiszem a Gigabyte kártyán is csak négy memóriát hűt közvetlenül).
-
lowzor
veterán
válasz
->Raizen<- #32766 üzenetére
Francokat nem, ennél is. Nehogy azt mondd már rá, hogy minőségi, mert még a legjobban retusált képeken is lerí róla, hogy búcsúba illő anyagokból készült.
-
DEV_NULL
őstag
válasz
->Raizen<- #32789 üzenetére
Nézd, nekem a 7850 tfiii hiábasan érkezett, kicseréltettem... Mégis többre tartom, mint a giga kártyákat... Én a tipkus user.
Nekem pl a Gigabyte GTS250-en volt fos a venti.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
DEV_NULL #32781 üzenetére
És mi a pontos típusa annak a 2 kártyának? Tipikus user. Ha valami hibás cuccot vesz az ember onnantól kezdve fújolja a márkát. Nem minden modellje hibás ezért nem kellene a márkát úgy egészében lehordanod meg nem ajánlott kategóriába sorolni.
Én régóta vagyok itt lassan 1 éve ha nem több. Olvastam bs hibás asus sapphire kártyákról rezonáló ventikről, állandóan maxra pörgő majd elhalkuló msi kártyákról stb. Egy hibás giga 7870 oc-ról se olvastam itt.
Na de ennyit erről. Kicsit unok már mindig kardoskodni a márka mellett.
-
DEV_NULL
őstag
válasz
->Raizen<- #32780 üzenetére
nekem 2 és mind2nek fos volt a venti vezérlése. nekem msi helikopter szindróma nem volt. a gigával volt.
-
kovsol
titán
válasz
Piedon #32778 üzenetére
Nekem az amúgy nagyon halk gépemben idle 40% venti fordulat amit kap gyárilag hangosnak számított. Viszont! Fogtam magam és csináltam egy új venti profilt neki MSI AB -ban ahol 20-45% között mozgott hőfoktól függően és teljesen csendesen végezte úgy a dolgát. Ha ennyit megteszel te is, akkor nem lesz gond a zajszinttel az tuti. Kb 35% körül képes már terhelés alatt is lehűteni.
Maga a kártya elég masszív, nagy példány. Végig megy oldalt egy fém merevítő is, hogy ne hajoljon meg a súlyától a nyák. Egyedül a tetején levő műanyag ami olyan olcsónak tűnik, de ezeket leszámítva nekem bejött a kártya amikor használtam. -
gyuszaa
őstag
-
-
Gstyler
senior tag
Nem a legjobb print screen, de talán minden fontos adat látszik.
A lényeg az, hogy amikor a gpu usage eléri a 99%-ot, akkor kifagy a játék.Légyszi segítsetek, hogy mit kéne átállítanom, hogy stabilan fusson?
Az 1100-et csak bírnia kéne egy ASUS-nak... -
kovsol
titán
válasz
hellboy0415 #32762 üzenetére
Nem sok erősebb proci van a 3570k nál játékra.
Főleg ha jól meg is van rántva.
És amúgy tuningolt 7870CF re volt írva, hogy nem hajtotta ki, és ott is a BF3 volt említve. Az mondjuk bármilyen procit meg tud enni. -
->Raizen<-
veterán
-
Repsol600
addikt
válasz
Még egy 7970-hez is elég.
-
Hoorus
őstag
válasz
Marhaság. Elég neki bőven..
-
peu407
senior tag
válasz
Így van,ez baromság.Én keveset játszom,2 játékkal összesen.Sniper EliteV2,és PES2013.99%-on pörög a kártya.
-
Bali27
addikt
válasz
->Raizen<- #32754 üzenetére
Ilyenem van.. Tökéletesen müködik, és hűvös
-
Hoorus
őstag
válasz
hellboy0415 #32759 üzenetére
Fatality lapba egyértelműen Asus kell.. Ez még kérdésképp sem vetődhetett volna fel
-
hellboy0415
aktív tag
Köszönöm mindenkinek a válaszokat így már legalább tudom milyen piros kártyát vegyek.
Az ok amiért át pályázok csak annyi, hogy meg untam a zöldek állandó átnevezgetését.... pláne azért mert kevesebbet eszik és szerintem jobb minőséget adnak kevesebb pénzért
A konfig amibe megy az a következő: Asrock Fatality Z68 GEN3 INTEL i5 3570k és 8GB CORSAIR XMS3 1600-as ram. ENERMAX Revolution87+ 650W /a proci vízzel hűtve/
-
Csak is Sapphire.
-
Hoorus
őstag
válasz
hellboy0415 #32743 üzenetére
Ha már 7870-ben gondolkodsz és az ár sem lényeges, akkor csak is Asus 7870 DC2-2gd5-v2
Legmegbízhatóbb a 7870-ek közül
A giga tényleg nagyon jól hűt, de mostanában elég silány a minőségük..
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Gigabyte 7870 oc-t ajánlom ez a leghűvösebb modell.
És nincs nagyon messze a ref órajeles 7950-es kártya teljesítményétől.
A minőségével semmi baj sincs ennek a modellnek.
[link] -
DEV_NULL
őstag
válasz
PandaMonium #32751 üzenetére
760
-
PandaMonium
őstag
válasz
Ha sima HD7870-et keresel akkor ASUS -t ajánlanám, MSI-nél a helikopter effekt a gond ebben a szériában, Sapphire-nál a BS, a többi meg nem olyan minőség már azért...
Viszont ha XT (vagyis Tahiti LE) is szóba jöhet akkor Sapphire HD7870XT -t tudom javasolni, nekem volt és nem rossz.
Egyébként nézz körül grafikonokon, hogy azok a játékok amikkel te játszol piros vagy zöld oldalon futnak jobban, mert ezzel elég hamar eldőlne a kérdés, hogy melyik oldalra érdemes pártolni. Ha a zöld oldal is vonz akkor érdemes a GTX660-okkal egy próbát tenni, vagy egy fincsi GTX760-al. -
DEV_NULL
őstag
valaki mondana nekem bf3 multi 32/64 max min avg fpst i5/i7+7850 2gb 1920x1080?
köszi!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Milka 78 #32747 üzenetére
hát, próbáld ki, hátha Neked menne a CFfel is. viszont egy 7850el megy szépen 1080pben (5760x1080at ezek után már nem erőltettem), szóval legrosszabb esetben üsd ki a CFet és menni fog (legalábbis elvileg, amikor csak egy kártya volt a gépben akkor futott szépen, két kártyával meg három CAPpal se futott jól)
viszont ha Neked menne, szólj. igazából két órányi debug -videokártya + numpad támogatásának hiánya- után hagytam a fenébe.
ami nem tökéletes megoldás, de még mindig jobb, mint az előző 6950emmel, aminél a textúrákat sose töltötte be időre.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
lowzor #32725 üzenetére
nálam is szinte az összes játék skálázódott, méghozzá gpu limitnél nagyon szépen.
ahol még tényleg nagyon kéne fps és nem igazán jól skálázódik, az az első Crysis, de az meg idén lesz 6 éves. viszont a Crysis3 már gyönyörűen használta mindkét kártyát.
HSM: eddig egy esetet láttam a 7850el, hogy a második kártyától behülyült a játék és az is a Rage volt.
-
ZozzHUN
addikt
Nálam BF3 6870x2-vel csak úgy szárnyalt, multiplayerben természetesen, csak az a fránya VRAM hiány
Sikerült megnézni a 7850-es kártyát hogy hol a legstabilabb: 1200/1450 lett végül, lehet összehasonlítom a 7870 Tahiti-vel
-
DEV_NULL
őstag
válasz
hellboy0415 #32734 üzenetére
Mindenképp piros kártyát akarsz?
Egyébként én a Vapor-X-et választanám.
-
hellboy0415
aktív tag
Hali mindenkinek. Az lenne a kérdésem, hogy melyik a legjobb HD 7870-es kártya? az ára nem lényeges.
-
kovsol
titán
válasz
lowzor #32725 üzenetére
Nekem meg sokkal több fps volt. 120-150 fps is megvolt ultra 4xAA val, volt ahol még több is.
Pont a BF3 volt ahol a legjobban ment nálam CF mellett. C3, FC3 esetében már érezhető volt a mikro akadás viszont. Szerintem full hd -ra nagyon overkill egy CF rendszer. Több monitoros rendszerhez, vagy nagyobb felbontásra látom csak értelmét. -
-
Hoorus
őstag
Valaki nem akar esetleg tartani egy 7870 CF próbát???? Kíváncsi vagyok, hogy milyen CF-ben 2 db 7870-es.. Aki szintén, az keressen meg priviben.. Zuglói vagyok, nálam megejthetjük a tesztet..
1 kártya van, a 2-at Te hozod
Akár még egy cikk is születhetne belőle
-
ghostmat
tag
Sziasztok!
BSOD-t csak 7870 okozhat, vagy más miatt is történhet ilyen hiba?
Powercolor márkájú 7870em van /max 63fokos a gpuZ-ban van néha 123 fokos VRM tüske, emiatt lehet e?/Elkezdtem 3,7 3,8-ra tenni a procit meg a ramot 1333-1600 ra és akkor jött elő. FC3, BF3
Aztán ezután visszaállt Default-ra és akkor is 1x előjött de csak Far Cry 3 alatt, hang beakad fekete kép...
ekkor 3,2-n volt és minden Auto-nAztán visszatettem 3,6ra amin használtam, ram Auto és azóta jó volt, csak ha random jön elő akkor visszaküldeném gariba cserére.
Köszönöm!
-
emiki6
veterán
No. BF3 alatt 1200/1300-on 1200 mV mellett már stabil!
Memoryt érdemes még emelni?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
lowzor #32707 üzenetére
simán lehet.
a Rage és a Far Cry 3 volt nagyon bajos, ahol nekem is feltűnt. viszont végigtoltam a Bioshock 3mat és a Crysis3mat, mindkettő nagyon szépen ment. tetejében multimonitor + cffel játszottam, ami elvileg az leginkább problémás ilyen szempontból. elvileg év végére lesz driver ügyben valami, még meglátjuk. otthoni körülmények között frametimeokat validan és megbízhatóan mérni nem olyan egyszerű.
a dologhoz az is hozzá tartozik, hogy elég régóta játszom és nem mindig volt ilyen egyszerű elérni a folyamatos képfrissítést (gondolok itt a 3d gyorsítók előtti időre / GPUk előtti időkre), emiatt kevésbé vagyok 60 fpshez szokva.
-
ZozzHUN
addikt
Megnéztem hogy ez a 7850-es mennyit megy. Eddig core clock van meg úgy néz ki: 1200-at viszi, nem lesz nehéz eladni 40% OC-val
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Hoorus #32687 üzenetére
7850 CF alapján mikrolag vagy nem számottevő (legalábbis nekem nem volt az), vagy nagyon durva. utóbbi ritka és általában drivercserével meg lehet oldani, de megeshet.
CF viszont általában megy és ahol megy, ott eléggé gyors.
asdxv: legalább 6-8 hétnél járok a CFfel és eddig elégedett vagyok.
-
HSM
félisten
válasz
lowzor #32698 üzenetére
"Elég gyenge 7950 lehetett."
Ugyanezt írtam én is a 7950 topicban...
(#32694) asdxv: Sajnos erre én is nagyon érzékeny vagyok, így ki se próbáltam a CF-et, pedig itt a gépbe egy 7970 a 7950 mellett, még a CF hidat se tettem fel.
Azért lehet, egyszer kíváncsiságból meglesem, ha már itt van, de tuti 1 kártya fog csak maradni játékra, AFR-ből köszönöm, nem kérek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Tab S9 FE 5G 128GB Csak kipróbált! Jótállás: 2026.11.17.-ig
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 TI 16GB Zalman N5 Chieftec 700W
- HIBÁTLAN iPhone 13 512GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3273, 100% Akkumulátor
- Xiaomi 12T Pro 8/256 GB kék / 12 hó jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3243
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest