Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
- antikomcsi: Ázsia Expressz 5
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
Fölösleges ennyit magyaráznod. Ha bármiben, bármikor hiba jön elő, akkor nem stabil a rendszered (mondjuk én pl. hetekig tesztelek - pl. még most is -, nem 1-2 próba után hagyom úgy a rendszert). Mint te is írtad, ez számodra többszörösen visszaköszönő probléma (ergo nem tesztelsz megfelelően). Sehol nem állítottam, hogy az enyém a legjobb módszer, mindenesetre én nem szoktam szembesülni ilyesmivel (sem CPU, sem VGA tuning esetén) egészen azóta, hogy megtanultam (elég régen): a stabilnak látszó tuningból mindig vissza kell venni.
Lehet, hogy nem érek el 20-25% tuningot AMD kártyával (mint azt fennen hangoztatták anno 7870 és 7950 tulajok), viszont nincs is gondom a megjelenítéssel. 7870XT-ből is csak 13% jött ki (alapfesz, 1.104Vmax), mint ált. az AMD kártyáimból (10-11%, kivéve a "futottak még" kategóriát), ez van. GTX560-ból 25% extra jött ki. Igen, tudom, hogy AMD pontosabban belövi a kártyái képességeit, ezt nem kell megemlítened.
Azt tudod-e, hogy miképp lehetne V emeléssel nyerni egy kis extra kraftot? Hiába állítom fix 1.2V-ra a feszt pl, az ott marad, az órajeleket meg leveszi a driver 925MHz-re, hiába van 1175-re állítva. 1200 sajna garantált hibafaktor, feszültségtől függetlenül.
RetepNyaraB: Sajnálom, hogy ennyire irritál, ha segíteni próbálok. Mégis, mi okom lenne kekeckedni?
A microstuttering AMD driver probléma, ezt C topicban is megmondták. Akadásmentesen fut a játék (még mindig 1280x1024-ben mint ezt többször is említettem), aztán pl. egy hirtelen fordulónál alig érzékelhetően fellép a jelenség, de nem mindig, vsz. a VRAM-ot nem kezeli rendesen a meghajtó. Majd teszek föl képet, ha minden teszttel végeztem, de egyébként mások szerint Full HD-ben is akadásmentesen kéne szaladnia W2-nek, csak most nem tudom, e topicban írták, C-ban, vagy W2-ben.
Megj.: GTX560-on full HD-ben csak árnyékokat és AA szintet kellett visszavenni a zökkenőmentes játékhoz, tehát nem ördögtől való a játék legszebb megjelenítéssel való futtatása.
Mellesleg a Metro Last Light, is 35FPS körüli átlaggal szalad, csak PX-et ki kell kapcsolni, mert azzal annyi neki, gondol egyet, és leesik 5-6FPS-re nV kártya híján. Crysis 3 szintén maxon, megingás nélkül, folyamatos kép. És, mint azt szintén többX említettem: ha max beállításról beszélek, az valóban az AA-t és minden egyebet beleértve.
Mielőtt gondolkodás helyett megint megsértődnél, felvetem (nem tudván, milyen beállításokat használsz konkrétan, és nem feltéve, hogy ezek rosszak): ha nem 100-as a cpu v. a vga tuning, akkor is akadozhatnak a játékok, mert pl. lemegy egy stabilitás teszt, de közben - akár alig érzékelhetően - hibajavítózik a proci, játékoknál az ilyen garantálja a szaggató grafikát.
Ja, a szőrös has vakarása (bárkié), távolról sem garantálja a stabilitást, és a gyakorlati tapasztalatok alapján nagy mértékben akadályozza a megfelelő beállítások megtalálását is, legalábbis amíg az illető hasa nincs megfelelő összeköttetésben a hardverrel.
-
dark_hmz
tag
válasz
Steve198310 #33797 üzenetére
Szépen halad, ha minden igaz hamarosan használható lesz. Pontosan nem tudom megmondani mikor lesz kész, kb 1-2 hét még.
-
Steve198310
őstag
Tud valaki valamit itt a fórumon feldobott HD7XXX BIOS Editorról valamit
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
katt777 #33792 üzenetére
figyuzz istenments ebböl flemet gyartani, de unom, hogy mindig hülye vagyok es ha nem, akkor az elsö szabaly lep eletbe
Tegy fel legyszives egy screenshotot tetszöleges külteri helyszinröl koppra tolt beallitasokkal fullhd-ben, a "legjobb mintavetel" opciot is beleertve! Ha ez 7870XT-vel (nem is szolva a sima 7870-röl) 30 fps felett van, akkor döbbenten hinni fogok Neked (es körbehugyozom magam). Addig ez szimpla kekeckedes. Mit gondolsz en a szörös hasamat vakarva beszelek a levegöbe, vagy esetleg tapasztalatbol?Ebben a jatekban valiszinüleg a vidia optimalizalas szorakozik, vagy a motor van hülyen megirva, mert gyakorlatilag barmilyen beallitason kepes mikroakadasra es ez mar a Witcher 1 eseteben is igy volt...
-
HSM
félisten
válasz
kleinguru #33794 üzenetére
Igaz. Kicsit pongyolán fogalmaztam, de teljesen egyetértünk. Akkor pontosítom, a csip gyári specifikációinak megfelelő körülmények melletti üzemeltetése esetén fenálló stabilitásának megfelelő stabilitásra gondoltam.
De valóban, a mai csipek ilyen használat mellet sem működnek tökéletesen hibátlanul, mindig akad pár hiba, szóval az asbzolút szó talán nem volt a legszerencsésebb megfogalmazás.
-
HSM
félisten
válasz
katt777 #33792 üzenetére
Nem. Ugyanis azokban a címekben, amikben korábban jó volt, vélhetően továbbra is stabil, hibátlanul használható. Abszolút stabilitásról teljesen hülyeség beszélni, mert otthoni eszközökkel elérhetetlen olyanra tesztelni, egyszerűen nincs meg a hozzá szükséges ismeret, hacsak nincsenek a birtokodban a csip tervdokumentációi, és nem vagy egy legalább többtízfős csip-szakértő csoport egyszemélyben.
"Egyébként az én módszerem az, hogy minden grafikát maxra tolva tesztelek benchmarkokkal és igényesebb játékkal, utána soha nincs gáz."
Tudom, hogy a te módszered szükségszerűen jobb mindenki másénál, de hidd el, a 7900 topicban is alaposan kitesztelt beállítások voltak, amikkel előjött a WOT-mumus.
Nekem anno procituningom volt olyan, hogy másfél évig ment hibátlanul, majd észrevettem egy icipici képhibát videólejátszással, és gyorsított videólejátszással és mellé Linx-elve 5 perce alatt sikerült merevre fagyasztani az alaposan kitesztelt, és az addigi felhasználás mellett hibátlanul teljesítő (amúgy I7 920-as) processzort. Kellett neki kis plusszfesz, és "meg is javult". De úgyis tudom, hogy én rontottam el valamit, vagy igénytelen tesztprogramokkal teszteltem, és igénytelen programokat használtam abban a másfél évben is, hogy nem jött elő.Ezzel csak azt akartam mondani, hogy bármikor kijöhet olyan program, ami más részeit vagy máshogy használja a csipnek, mint a nagy átlag (vagy amivel kitesztelted), és akkor előfordulhat, hogy valamivel több feszt fog ilyen felhasználás mellett kérni, mint máshol.
-
katt777
félisten
válasz
Foxmulder89 #33774 üzenetére
Mindezt eddig is tudtam.
Gstyler: Vmilyen win segédprogrammal letiltod az újraindítást kék halálnál.
Roxaar: Tőle én már megvettem a 7870XT-t.
Tommee: A kék halálhoz nagyon durva tuning kell, amúgy csak fagynának v. kilépnének a játékok. Én tápra is gyanakodnék amúgy, ha nem kapásból küldte az égbe az órajeleket valaki, mert lehet, hogy a tuninggal a VGA nem kap elég kraftot.
RetepNyaraB: 7870 simán viszi fullban W2-t, monjuk az AMD-s microstuttering nem kicsit idegesítő.
HSM: Akkor addig csak stabilnak tűnt.
Egyébként az én módszerem az, hogy minden grafikát maxra tolva tesztelek benchmarkokkal és igényesebb játékkal, utána soha nincs gáz. Kevésbé igénybe vett VGA-val ugyanis nem feltétlenül jön elő az instabilitás, aztán egy komolyabb játékkal, hopp, be is dőlt a "király tuning".
-
Roxaar
tag
Nekem egy 7850 halt meg witcher 2 alatt.
-
HSM
félisten
válasz
RetepNyaraB #33787 üzenetére
A 7950-eknél a WOT volt ilyen játék, amire többeknek magasabb fesz kellett, mint amivel már régóta stabil volt a karijuk.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Foxmulder89 #33774 üzenetére
Akkor (ha nem keszül beszarni a kartya, amit öszinten remelek) kijelenthetjük, hogy a Witcher 2 a legkemenyebb teszt gpu tuningra
. Mivel mindenhol stabil 1.131V-on, de itt 1.144 kell neki (eddig
)
1100Mhz-hez. Ez nincs kicentizve asszem.erdekes amugy a kartya terheles: egy uj jateknal (teszem azt Metro) ugyanez a beallitas kb 5 fokkal jobban füti a cuccot, 99%-os kihasznaltsag mellett. DX9 vsDX11
S ugyanugy keves mindkettö ala a Kraft, ha koppra tolom -
válasz
Gstyler #33784 üzenetére
A 2013.03.10-ei az nem videokártyának néz ki, a többi az atikmdag.sys ATI driverre utal és igen valószínű a videokártya tuning miatt. Nekem is kékhalállal hálálta meg a nem elegendő feszültséggel emelt órajelet.
Ha teheted emelj feszültséget, ha nem, csökkentsd az órajelet. -
Gstyler
senior tag
Sikerült a kék halált elkapni (köszi Tommee).
[Ez csak az OC miatti halál?] Vagy? -
Roxaar
tag
http://ipon.hu/webshop/product/xfx_fx_785a_cnjc_hd7850_2gb_gddr5_pcie/324100
Cserélném bármilyen tahiti le gpu-s kártlyára. -
Gstyler
senior tag
A kék halált, hogy tudom megfejteni/elolvasni/kimerevíteni?
Valahol tudom, h ki lehet kapcsolni az automatikus újraindítást, de már nem emlékszem, hogy hol.Annyit látok, hogy egy oldalnyi info, alul pedig egy százalék el kezd pörögni és amikor 100-ra ér akkor bammm... és újraindul!
-
Foxmulder89
senior tag
válasz
katt777 #33773 üzenetére
Jópár játékkal le kell tesztelni, úgy biztosra meglehet állapítani mennyi feszt kér.
A legnagyobbat kérő progi lesz a mérvadó, hiába stabil a többinél.
De még úgy is megeshet, hogy picit kevesebbet kap, mint amivel valóban atomstabil lenne 24/7 bárhol és lefagy mondjuk 3 óra után..
Ilyenkor +0.02-3v megoldja végleg a problémát. Vagy mínusz pár mhz, ha "csúcsra" van járatva, egy bizonyos órajel után semennyi fesztől nem lesz stabil. Pont ezért nem érdemes kicentizni semmit, nem éri meg az esetleges fejfájást.
Procinál ugyanez. -
DEV_NULL
őstag
Tulajdonképpen miért is lett ide belinkelve ez a raklap teszt eredmény?
-
belinho
senior tag
válasz
zserbox #33770 üzenetére
Előbb írtam, aki nem ért hozzá annak mindig a teszt a rossz, de ezt már egy párszor kiveséztük!
A ref 7950 800mhz-en megy, a Tahiti LE meg 975mhz, a memória is hiába 384bit ha 1250mhz-en megy, a Tahiti LE csak 256bit de 1500mhz-en megy alapból.
Sok függ az alkalmazástól, de ahol az órajel számít ott előrébb lesz az TLE, hiába a több számolóegység a 7950-nél!
Ott van pl az új Company of heroes 2 esete, ahol a sima 7870 ott van a 7950 nyakán!
-
-
belinho
senior tag
válasz
Rypejakten #33764 üzenetére
Semmi köze a felbontáshoz! Az órajel miatt van előrébb a 670TOP, mint a ref 680!
-
juve600
nagyúr
[ Módosította: mobal ]
-
Audifan
tag
Köszönöm szépen mindenkinek, összejött a dolog!
-
PandaMonium
őstag
válasz
ghostmat #33757 üzenetére
Egy utolsó hsz. ezzel a témával kapcsolatban, aztán szerintem fejezzük be, mert ebből már sok vita volt és ezt amúgy sem itt kéne megbeszélni: Az, hogy alacsony felbontáson nagyobb a proci igény egy tévhit. Semmi köze a processzor igénynek a pixelek számához. A processzor igény pontosan ugyan akkora marad mint magasabb felbontásokon, mindössze a VGA-d több FPS-t képes generálni, így hamarabb fog elfogyni a procid mint a VGA. Teszem azt fullHD -benn van 70fps -ed (természetesen vsync off -os értékekről beszélgetünk), a proci 80% -on pörög, a VGA 99% -on. Ahogy lejjebb veszed a felbontást lecsökken a GPU igény, a VGA-d több framet képes generálni. Mondjuk fullHD helyett sima HD-n tudna a VGA 110fps -t generálni a 70fps helyett, viszont csak 95fps-ed lesz mert már nem a VGA limitálja a procit hanem fordítva. Remélem érthetően magyaráztam, kell egy kis gondolatmenet, hogy felfogja az ember mit miért hogyan.
Szerk.: Pont kiszerkesztetted ezt a részt a HSZ-edből mire megírtam a kommentem.
-
odorgg
addikt
válasz
RECSKA #33752 üzenetére
Nincs hozzá bios szerkesztő program. Beszélj DroiDMester-el, itt a PH-n kb ő tud egyedül 7xxx-es szériás biosokat modosítani. Talán tud segíteni
-
PandaMonium
őstag
válasz
kovsol #33754 üzenetére
Értem én, de ha előfordul proci limit akkor is ritka, hogy 60fps alatt legyen ilyen esetben pedig nem is érdekes a dolog. (Ez alatt azt értem, hogy mondjuk a proci 1 másodpercre megakad, 100% -os kihasználtságra ugrik, de a VGA marad mellette 70% körül ami még könnyen elég lehet 60fps -hez, de legalább is szaggatni semmikép nem fog. Ugye mint tudjuk a proci miatt szokott alacsony lenni a minimum FPS, pont erről a jelenségről beszélek.) De mindegy is, kár volt belekezdenem, csak "érzékenyen" érint a téma miután fél évig azt hallgattam, hogy az FX-6100 mennyire "nem hajcsa ki" a kártyát maga alatt...
-
kovsol
titán
válasz
PandaMonium #33753 üzenetére
Nekem az fx6100 volt olyan játék ahol 4Ghz -en egy hd6850 -t nem hajtott meg maximálisan
Persze ott 1 vagy 2 magot használt csak a játék.
GW2 -t néha én is szoktam tolni, na ott egy komolyabb PvP ütközetben elkel a proci rendesen. -
PandaMonium
őstag
válasz
gyuszaa #33749 üzenetére
Nálam is az FX-6100 -al és Sapphire HD7870XT -vel mindenhol 99% -ot írt GPU-ra, multiban is meg mindenhol. Mindenki azért van megőrülve, hogy BF3 -at még egy i5 3770K is alig hajtja ki, ennek ellenére az FX-6100-al és az említett VGA-val 90+fps -em volt sokszor 64 fős, teli szervereken (jó, nyilván akció közben csak 50 körül volt, de akkor is a VGA fogyott el). Azok akik ezen a "nem hajcsa ki" témán lovagolnak általában 2500K -val, vagy 3570K -val, FX-8350el a s@ggük alatt kezdték, a gyengébb procikkal semmi személyes tapasztalatuk nincs. Én most váltottam 3570K -ra, 4GHz -en használom és eddig egyedül Guild Wars 2 alatt éreztem érezhető különbséget (bár mostanában nem játszom sokat), ott azért van 10-25fps különbség is sokszor, de nem is csoda a 70-80 fős ostromok alatt.
-
válasz
V.Dave #33751 üzenetére
Igen, ettől tartottam én is
Nem vagyok hülye gyerek, de az ilyen winfosos ventiállítgatástól hülyét kapok.
Régen milyen egyszerű volt, mert ott volt f@sza bios editáló szoft.
Most meg szivacs van, mert csak a hd6xxx-es kártyákhoz találok.Bezzeg tuningolni tudnám most is.
1150-et kényelmesen megy alapfeszen... De nem húzni akarom, mert bőven elég így is szinte mindenre. A ventijét akarom szabályozni. -
válasz
zserbox #33747 üzenetére
Azért, mert ....
Mivel nem az én kártyám.
És ha valaki pl ezt elfelejti, lesz meglepi, mert még 100foknál is csak 75%-on járatja a ventit.
Most kipróbáltam, 100%-os ventinél sem hangos ( 92mm-es 1800-as fordulat ), és úgy csak 80 fokig megy el...Bios szinten akarom, mert a venti felhelyezése tökéletes lett, senki nem mondja meg, hogy nem gyári, szeretném vezéreltetni is normálisan.
-
gyuszaa
őstag
válasz
ghostmat #33748 üzenetére
Mások az igények, megnézném mindenhol azt a 99%-ot, főleg multiban.
Számomra 3,8 Ghz-en nem felelt meg egy x6 1055t egy 7850-hez, így nem is tuningoltam egy ideig.
Na meg az illető nem full hd-ban használná, még rosszabb a helyzet. Ha van rá lehetőség nem lenne értelmetlen lecserélni később.Most adtak el az aprón 45-ért fél éves 7870-et, jó árak vannak mostanában.
-
ghostmat
tag
válasz
Macsjoz #33743 üzenetére
Szia!
Mindenképpen megéri megvenni! Én kb 2 hónapja vettem egy Phenom II X4 @ 3,6 alá és nincs velel gondom. // (Írták nekem is hogy nem 'hajcsa ki', de én full HD-ben használom és a total CPU usage sosem volt 75% felett, ellenben a gpu megy 99%-on.)
Szóval ha fel tudod húzni 3,4 ről akkor simán jó lesz, a minimum fps az minden bizonnyal alacsonyabb érték lesz mint egy i5-el, de engem ez sosem zavart, minden mai játék szépen megy vele!!
50k-ért vedd meg!
-
Sziasztok!
Komoly kérdéssel fordulok hozzátok!
Visszajött egy Black hozzám ( Tahiti LE ), amelynek a ventije széttört.
Ezt én nagyon profin megcsináltam. Igenám, csakhogy a gyári ventije nagyobb fordulatú volt. Ennek, amit most felraktam, nagyobb a légszállítása, csak rá kellene venni, hogy forgassa is annyin, mint amennyin én szeretném.Ez megy, mert tudom állítani. A gondom az, hogy én BIOS-ban akarom átírni, ne kelljen mindig állítgatni a fordulatot.
Ehhez kerestem mindenféle programot, de csak olyat találtam, amivel az órajeleket, feszültségeket tudom b@szogatni. Én a ventifordulatot akarom.
Lenne-e valamelyikőtöknek ötlete, melyik bios editálóval tudnám?
Köszönöm előre is a válaszokat.
Üdv.: Dezs
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Macsjoz #33743 üzenetére
Tudsz majd mindennel játszani , és megér annyit. Ha nem érdekel a 3dmark meg a pont vadászat akkor jó egy darabig. A minimum fps-ek mondjuk nem lesz az igazi mint egy i5-el. De ha nem akarsz platformot váltani akkor egy 6 magos amd phenom 2 proci úgy 3,8 ghz-en járatva nem tenne rosszat!
Fx-eket nem ajánlom szívesen max az 5 ghz-es változatot.
De ahhoz meg tökös többfázisú tápellátással ellátott alaplap kell meg még tökösebb hűtő!
-
Macsjoz
tag
válasz
->Raizen<- #33741 üzenetére
de 50ezerért érdemes megvenni nem ? esetleg majd később akkor kap a gép egy jobb procit de elmenne nem ?
-
zserbox
őstag
válasz
->Raizen<- #33741 üzenetére
hát legalább, de ez elégé játék függő, plusz ha alapórajelen megy a proci akkor még rosszabb a helyzet
-
Macsjoz
tag
Sziasztok!
Az volna a kérdésem hogy egy 2gigás 7870et mennyire bírnék kihajtani egy Phenom II X4 B50el 1680x1050es felbontáson tudnám használni.
Előre is köszönöm! -
HSM
félisten
válasz
katt777 #33737 üzenetére
Egy fél éves, alulfeszelt értelmesen használt, teljesen korrekt minőségű kártya? Nem vagy te egy kicsit paranoiás?
Teljesen normáls jelenség, hogy egy korábban X és Y játékkal kitesztelt tuningbeállítás picivel többet kér Z játékkal. Nem kell itt elméleteket gyártani degradálásról meg hasonló marhaságokat írni. Degradálás az, amikor kiteszteled X játékkal, és később ugyanaz az X játék lesz instabil a kitesztelt feszen és órajelen.
Szerencsére az ilyen probléma kis plusszfesszel könnyedén orvosolható.
-
HSM
félisten
válasz
RetepNyaraB #33724 üzenetére
"Ja, egyebkent az eddig atomstabilnak gondolt alulfeszelt proci is elszallt a Witcher alatt, de ott adtam egy pöccöt a VTT-nek es attol megjött az esze."
Ennyi. A GPU is észhez fog térni +0,01-0,03V-tól.
-
kovsol
titán
válasz
PandaMonium #33734 üzenetére
Van kb 150 képen amit random cserélget megadott időközönként.
-
PandaMonium
őstag
válasz
kovsol #33732 üzenetére
Most már kíváncsiságból csak megkérdezem: Neked automatikusan váltogat a Windóz a hátterek között vagy minden héten magadnak raksz ki egy új hátteret Kaley-ről?
Mert eddig akárhány screenshotot láttam az asztalodról mindig ő volt rajta, és mindig más képen. Remek színésznő egyébként.
-
Audifan
tag
-
Audifan
tag
Sziasztok!
A mai nappal beléptem a 7850-es tulajok klubjába, /egy 6950-et vált/ olyan kérdésem lenne hogy az MSI Afterburnerben hogy tudom aktiválni a feszültségállítást?
Előre is köszi a válaszokat! -
RetepNyaraB
veterán
válasz
kovsol #33723 üzenetére
Nem kekhalal, hanem a driver nyuvad meg es aztan helyreall. Meg a jatek se fagy ki, megy tovabb. Felhuztam a feszt 1,139-re es igy nem halt be. Lassuk be ez meg mindig smafu a "gyari" alapfeszhez kepest, csak nem ertem miert pont most szarik be, mikor Tomb Raider, C2 multi, Meg Last Light gond nelkül vegigment az alacsonyabb feszen. Segond.
Ja, egyebkent az eddig atomstabilnak gondolt alulfeszelt proci is elszallt a Witcher alatt, de ott adtam egy pöccöt a VTT-nek es attol megjött az esze. -
kovsol
titán
válasz
RetepNyaraB #33721 üzenetére
Vissza nézted, hogy mi volt az oka a kékhalálnak? Vagy miként fogy ki? Nem olyan biztos, hogy a vga a gond.
-
katt777
félisten
válasz
RetepNyaraB #33721 üzenetére
Sikerült degradálni a kártyát?
-
rovid89
csendes tag
válasz
martinkahhw #33711 üzenetére
Nekem is volt ilyen problemam (asszony sims3jat folyton talcara kuldte, bf3 at meg ablak modba) szerintem nezz korbe hatterbe futo folyamatok kozott nekem a hdd sentinel okozta a problemat kilottem es azota nem tapasztaltam a hibat
-
kovsol
titán
válasz
RetepNyaraB #33707 üzenetére
drivert nem cseréltél ? az is befolyásolhatja a tuningot
-
martinkahhw
csendes tag
hali, van egy olyan problémám, hogy ha elkezdek játszani kb percenként kilép játékból, nem zárja be csak lerakja tálcára, plusz amikor irok valamilyen ablakba ott is el ugrik és vissza kell bele kattintanom, szerintetek?
windows 7 ultimate x64 van fenn lehet hogy ennek valamelyik frissitése nem tetszik neki?
vidikari: vtx3d 7850 2gb
alaplap: asrock fm2a75 pro 4m
proci: amd athlon ii x4 750K
ram: kingston hyperx 16000
táp: fps 400-60apn
jha és tegnap raktam össze a gépet -
belinho
senior tag
válasz
Játéktól függ minden, nálam is stabil volt szinte mindenhol aztán jött a Dead island Riptilde ami alatt egyből elhasalt, pedig az nem egy grafikai csúcs program.
Kapcsold be a v-sync-et úgy tovább bírja sok esetben! -
zserbox
őstag
válasz
simán lehet hogy a witcher2 jobban vagy máshogy terheli a kártyát mint az eddigi játékok és egyszerűen nem bírja az órajelet
-
RetepNyaraB
veterán
Fijúk-lányok,
azmiaz, hogy a kártyám eddig több játékkal xx órán át stabilnak bizonyult 1,131V 1100/1500 sebességen, most meg mióta játszogatok újra a Witcher2-vel, töbször kifagyott (és újraindult, mint a Win mindig orromra is kötötte). Degradálódik a kártya? Ennyitől?? Nincs fél éves...
A memória húzást sose tolerálta, bár ment 1700-on is; előbb-utóbb kifingott. Nadehogy már a gpu is szórakozik...
-
katt777
félisten
válasz
megint én #33678 üzenetére
HD7870-et használok DVi-VGA átalakítóval CRT monitoron, amelynek még képernyőmenüje sincs, olyan ósdi. Semmi probléma a megjelenítéssel. Ha a monitor rossz, akkor persze lehet szellemkép.
Withcer 2 1280x960 full grafika, mikrolag hegyek (FPS-t nem néztem). Kevés a VGA, vagy ez az AMD driver hibája. Csak mert állítólag szaladnia kéne.
-
rovid89
csendes tag
válasz
PandaMonium #33703 üzenetére
Koszi
Ahh azthittem vegre sikerult stabilizalni farcry3 1,5 ora game utan sem fagyott de a heaven 4.0 kifektette (az illesztokartya driver osszeomlott) na marmost 1,132v az alap fesz en most jarok 1,21 nel es 1,225 v a max amit lehet neki adni ha mar 1, 21 se stabil akkor torodjek bele hogy nem huzhato addig a kartya vagy eeetleg van meg remeny? Ja es most 1100/1250 rol beszelunk
-
PandaMonium
őstag
-
rovid89
csendes tag
Udv van esetleg olyan progi/jatek amivel nagyon jol lelehet a stabilitast tesztelni? Ezt azert kerdezem mert a 7850-em felhuztam 1100/1250 re (feszt kellett emelni de ugy nez ki hogy stabil) 3dmark11 lement, bf3 gondnelkul ment 1orat toltam. Max 65ºc erre jon a kis tetu farcry3 es 5perc game utan kekhalal.
A masik kerdes mennyire lenyeges a memoriat huzni? -
Yutani
nagyúr
A Sapphire 7870-et DSUB csatlakozón és 2 gépes KBM kapcsolón keresztül használom egy 24" Samsung LED monitoron, de semmi gond a kép minőségével.
Ellenben az Nvidia kártyák bármelyikével, amelyek nem képesek kirakni a képet teljes méretben a monitorra, így GPU méretezést kell beállítanom, akkor viszont elmosott, kissé talán szellemképes is a kép. Ezt tapasztaltam 8600GT-től 9600GT-ig, és nem kártya hiba, hanem driver dolog (Win7). WinXP alatt normális a kép Nvidiával.
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3179
- Eladó egy wittings steel hr sport hibrid okos óra dobozával töltővel
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- AKCIÓ! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest