Hirdetés
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
Új hozzászólás Aktív témák
-
belinho
senior tag
Hosszas barkácsolás után sikerült megcsinálni a kártyát!
Külföldi fórumról sikerült szerezni egy Powercolor 7870 Myst EZ Edition kártyáról lementett Elpida ramos 0.32-es bios-t, amivel már nem ugrál az órajel
Sőt sikerült megoldani a Force constant problémát is, a powercolor gyári powertuner programjával, ami a Catalyst powertune-ját használja, terhelés után visszaáll a fesz alap értékekre nem ragad be. -
Sziasztok!
Most szeretnék 7870-es vga-t venni.
Segítsetek nekem abban, hogy melyiket érdemes!
Az apró egy röhej (ami az árakat illeti
)
Ezeket néztem:
Tuningolni nem szeretnék vélhetően elég lesz a teljesítményük egy darabig, de feszültséget szeretnék csökkenteni, addig, hogy a gyári órajel még pont stabil legyen.
Sapphire mellett szól az ára, a játék(ok) Giga mellett pedig a nagyon jó hűtés cserébe drágább ugye.Nem volna baj, ha alapjáraton minél halkabb lenne a kártya.
Szerintetek melyiket vegyem
?
-
Gstyler
senior tag
válasz
DEV_NULL #33294 üzenetére
én sem értem
pedig ez is egy tavalyi kártya, csak eddig idő és energia hiányában foglalkoztam a tunninggaldarky: a catalystban, hha beállítom a kézi venti szabályzást, akkor csak az ott megadott konstans értéken visít, ha kikapcsolom, akkor pedig auto marad. az általam grafikonon (tweak/user def.) beállított sebesség nem igazán szeret aktivizálódni
-
Gstyler
senior tag
válasz
->Raizen<- #33290 üzenetére
Nem hallgat rám a Tweak!
Hiába állítom be (user define), hogy mondjuk 70 foknál már süvítsen 50-el a venti, úgyanúgy csak 35-40%on hajtja. -
XaraX
addikt
válasz
katt777 #33280 üzenetére
Afterburnert-t.
Azt mondják, a mostani vga-k gyengébbek tuningban, nem tudom, az enyém tavaly novemberi.
Amit stabilan ki tudtam belőle hozni, az ez.
Lehet, menne többet, de napi használatban úgyis csak 1100/1250-en használom alulfeszelve, bőven elég.
2d-ben tök néma, játék alatt van némi hangja, (nekem már sok is), de egyetlen ventilátorom sem forog 700-nál többet, ezért hallom hangosnak szerintem. -
Gstyler
senior tag
válasz
zserbox #33288 üzenetére
Tehát akkor én teljesen feleslegesen kezdem el adagolni Tweakben a feszt? Akkor igazából nem is kísérletezek tovább... Nálam már az 1050Mhz sem stabil.
A GPU hőmérséklethez pedig csak annyi, hha a 79fok annyira sok (nekem a benchmarkok alatt annyira mászik fel), akkor az autora állítot venti miért csak 40%on pörög?
-
Gstyler
senior tag
válasz
->Raizen<- #33248 üzenetére
Nem hagy nyugodni
Az, hogy lehet, hogy Tweakben beállítom pl. 1.138mvre, közben a GPU Z render tesztjét elindítom és a Tweak a megadott 1138at monitorozza, míg a Z szerint egyből 1210re ugrik fel (VDDC)!
Akkor a Z is hülyeséget mutat? -
gyuszaa
őstag
válasz
PandaMonium #33283 üzenetére
Szerintem is az, tisztába vagyok a dolgokkal és követem folyamatosan napi szinten. Már írtam, hogy kérdés nélkül megvenném a PS4-et megjelenéskor, ha megjelenne rá az említett gta5
, pc-s portra meg nem fogok fél évet várni, ezentúl nem nagyon érint a dolog, mert más címeket nem is nagyon vennék meg rá esetleg az exklúzív tartalmakon kívül.
Utána meg még mindig el lehet adni, mivel 3. generációst, garanciásan tervezem venni újonnan.
Konfig megmarad és visszatérek egy új vga-val később, ha már lesz pc-s port. -
PandaMonium
őstag
válasz
gyuszaa #33278 üzenetére
Szerény véleményem szerint már butaság mostani generációs konzolokat venni, még akkor is ha ezt a két játékot szívesen kipróbálnád rajta. Nekem is volt PS3-am (eladtam), tudom miről beszélek: Akárhányszor leültem elé játszani egy PC-s játék után a hányinger kerülgetett a recés élektől és a 720p -s felbontástól. Nem hiába, lassan már 6 éves a vas amit belepakoltak és már megjelenéskor sem ért fel egy high-end PC-vel. Persze, engem is csábítanak vissza az olyan címek mint az Uncharted, God of War, LittleBigPlanet, stb. de a helyedben tuti megvárnám a PS4 release-t, még ha drágának is találod, van időd rá gyűjtögetni.
-
katt777
félisten
Persze, hogy semmi tuning nem garantált, az ASUS fejlettebb tápellátása és hardvere viszont többet nyom a latban, mint pl. egy Sapphire kártyáé, és a DCU hűtés is jó. Egyedül a ventijei motorjaitól tartok.
GPU-tweak-et használsz, vagy Afterburnert?GB-on még gondolkodom, nV kártyáim mind nagyon jók voltak, bár HD7950 topicban sok rosszat hallottam róluk. Ha valakinek van ilyen irányú tapasztalata, előre is köszönöm. Most néztem, GB még drágább.
-
gyuszaa
őstag
Én szerintem eladom a 7870xt-t, én is iponban vettem egy hónapja, de nincs szükségem ekkora teljesítményre.. nem is játszom jóformán.
Lehet veszek egy super slim ps3-at a gta 5 miatt, csak visszatérek 2007 után.Last of us-t is kipróbálnám.
Utódnak egy 7770-et tervezek, hogy csak legyen valami ami ad képet is.
-
Attix82
addikt
válasz
Erdei88 #33272 üzenetére
Igen mar a 7950 alapból kisebb az órajel + gondolom a Feszt is okosabban állították be, viszont ugyan olyan órajel és ugyan akkora feszen a 7870XT kevesebbet eszik.
A 7870XT csak fixen benyomtak egy értéket aztán azon tuti megy mindenkinek tökéletesen, nem kísérleteztek.De mindenképpen az árához képest nagyon jó vétel a 7870XT, csak picit rá kell hangolni a dolgokra
(#33273) katt777
7870XT PHn vegyél, mert a boltokba ritka és ezért drágán adják. Anno amikor ezek az emberek vették kb 60-65e ft volt a 7950 most is 80 kb.
-
katt777
félisten
ASUS HD7870-DC2-2GD5-V2 felhúzható a HD7870-DC2TG-2GD5-V2 szintjére? Előggi 58k körül van, utóübbi már 68k, nem igazán éri meg, főleg, hogy 69k-ért már 7950-et kapni, a két kártya tudásából következően viszont az előbbi jó befektetésnek tűnik. Egyelőre még vacillálok az árak függvényében, illetve amiatt, hogy HD7870 tudtommal soxor "elfogy" full HD-ben. Mennyire kell butítani a megjelenítést, hogy vígan szaladjon? Nekem 30FPS elég, úgyis VirtuMVP-s lapban fog dolgozni a kiválasztott.
-
pidzse4
aktív tag
válasz
Gstyler #33244 üzenetére
Vegyetek Gigabytot 7870 az birja az 1100 mhz és a 5800 mhz . Nekem is olyan van.
Nálam maxon akad az uj NFS Most wanted 60 helyett 40 körül mozog igy mikor autozok 60 rol leesik az fps 42 körülre és olyan mintha beszaggatna.
pedig a gépem ez: 16 Gb 1600mhz geil ramok. alaplap : P8Z77-V LE , ATI 7870 Giga OC 1100/5800 stabilan fut. intel i5-3570K 4000 Mhz.
és van egy 240 Gb ssd sata 3 benne és egy
CX Series™ Modular CX600M ATX Power Supply — 600 Watt 80 PLUS® Bronze Certified Modular PSUAz irtátok jobban járok ha 670 helyett veszek 770 et? Viszont a 670 az 4 gb os. Mit vegyek ami még olcsó és kb 50 százalékkal gyorsabb és nem fogyaszt sokat?
-
törölt tag
Ma és is próbáltam valami hasonlót ,de a veitlátort nem tudtam, illetve nem mertem szét szedni.
Viszont a hűtőn lévő körgyűrű alá tiz forintos nagyságú vastagabb papirt csúsztattam.
A körgyűrű és és ventilátor közé pedig szilvia tipusú papirt tettem csillapítás céljából.Az eredmény nulla zörej a szokásos 2000-es fordulatszámon és kicsit csendesebb lett a kari.
-
AMD_ok
őstag
válasz
AMD_ok #33251 üzenetére
No kiprobaltam,amit ajanlottatok, 1150/5200- on stabil, 81 foknal allt be a GPU, ez jo? Ennel feljebb nem ment. Viszont van egy masik hofok, ami aggaszt, ez pedig a power temp. Ez 101 foknal allt meg. Ez jol van igy, vagy ez mar tul sok? Nm tudom pontosan, ez minek a hofoka, vilagositsatok fel legyszi.
Feszt nem adtam neki, a power target lett eltolva + 20 szazalekkal. -
tomy0628
aktív tag
Rendben köszönöm a válaszokat.
-
tomy0628
aktív tag
válasz
->Raizen<- #33254 üzenetére
Tényleg sokat fogyaszt?
-
tomy0628
aktív tag
Sziasztok!
Egy Sapphire 7870 LE (XT) megér 45k-t? Vélemények pro kontra? -
AMD_ok
őstag
válasz
->Raizen<- #33243 üzenetére
Koszi, kiprobalom este. Az elozo kartya Sapphire 7870 GHz Edition volt....azt hiszem, ezzel mindent elmondtam
(mondjuk kivetelesen nem BS volt, hanem csikozott a szerencsetlen, es fagyott)
-
DEV_NULL
őstag
válasz
Dark KillerX #33249 üzenetére
7850-t nem lehet alulfeszelni szerintem.
Esetleg asus tweak? Nekem msi tfiii van, annak 1075mV az alapfesze, szóval én még nem is próbáltam, inkább adtam neki...
-
Dark KillerX
addikt
Próbálom alulfeszelni a kártyámat( Sapphire 7850 2GB) , de nem sikerül!A legfrissebb Trixx-el,és AB-el néztem,és monitorozva mindig a gyári vid ( 1,21mV) értékeket látom Valley alatt!
-
Gstyler
senior tag
-
AMD_ok
őstag
Sracok, megjott garibol az ASUS DC2-es 7870 amit ajanlottatok, 4 full jatekkal, hurra
Mennyit lehet adni neki tapasztalatbol, nem akarok biosolni meg feszelni, meg ilyenek, csak siman felhuznam, amig megy, aztan kesz (ilyen koca-tuningolo vagyok) -
Xirtam
veterán
Mivel szoktátok mostanság tesztelni a GPU-t?
Még mindig 3D Mark?
(bocs a hülye kérdésekért, de közel 4 éve csak Xbox és PlayStation tölti ki az időm 90%-át!)
-
lowzor
veterán
válasz
->Raizen<- #33237 üzenetére
A legtöbb embernek nincs gondja vele.
-
->Raizen<-
veterán
7870-ről szerintem nem éri meg váltani 670-re vagy 760-ra. Kezd elég sok probléma lenni a meghajtókkal is tdr stb.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
->Raizen<- #33233 üzenetére
És milyen 50%?
-
pidzse4
aktív tag
Nemrég vettem én is egy 7870 Gigabytot OC verziót 5800 mhz lehet huzni stabilan megy és 1100 MHZ a GPU.
Nagyon jó kis kártya de nekem ez is lassu. Vennék egy 670 Az lenne a jó 50 SZázalékkal gyorsabb.
Azon már nem akadna semmi. -
Xirtam
veterán
Skacok tudtok nekem adni egy működő linket GPU Tweak-hez? Akár mit szettem le, egyik sem indult el. Már ott tartok, hogy afterburner-t fogok használni.
-
Xirtam
veterán
-
törölt tag
Arra mindig is odafigyelek hogy nehogy megpörgessek egy ventit,mielőtt hozzá kezdenék mindig "megfogdosom a radiátort"..., szóval az ilyen jellegű hibáknál minimalizálom a lehetőséget!
Nem vagyok tisztaság mániás, de ezen a téren "sajnos" allergiás vagyok a porra! Ha a ventik szélein már látszik a por lerakódása akkor be is tervezem a takarítást! Eddig nem volt gondom ebből! -
belinho
senior tag
-
belinho
senior tag
válasz
Howkeddlee #33209 üzenetére
A legjobb megoldás szerezni olcsón egy halott 7870-es Sapphire karit, és annak a hűtőjét rátenni, viszont ilyet én még nem láttam aprón sem.
Másik alternatíva leszeded a burkolatot, aztán kábelkötegelővel ráraksz két 12-es vagy 9-es ventit a bordára.
-
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne,hogy tud valaki ajánlani 7870XT black edition-ra a gyári hűtő helyett valami normálisabb de nem túl drága 2-3ventis hűtőt? Nagyon megköszönném a segítségeteket!
-
Roxaar
tag
Az xt teljesítménye milyen egy hd7950 és hd 7870 képest ?
-
zserbox
őstag
válasz
->Raizen<- #33203 üzenetére
sajnos nem valószínű hogy meglesz...az újabbaknak olyan 1100 körül vége van, de ne így legyen
-
Xirtam
veterán
válasz
juve600 #33198 üzenetére
Szívesen megnézem neked ha érdekel Épp most fogják hozni az FX 8320 meg az alaplapomat. Arra várok. Konkrétan 2 nap alatt jött az ötlet, hogy megint upgrade kellene. Mert 5 éve nem nyúltam a géphez.
# asdxv Nem hiába nem OC-t vettem. Mindenféleképp megfogom nézni a végét.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX Z490-G Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Dell Latitude 7440 -14"FHD+1 IPS - i5-1345U 16GB - 512GB - Win11 - 1 év garancia + Dokkoló + 240W DC
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3205
- 16 GB-os Sapphire Pulse Radeon RX 7900 GRE - garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest