Hirdetés
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Rap, Hip-hop 90'
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Steve198310
őstag
válasz
Trailblazer #34799 üzenetére
A 13,6 drivert vissza tévé megy megfelelően a zc.
-
dethroner
veterán
válasz
ArtMooney #34795 üzenetére
Hibát nem generál az enyém sem, hacsak ezeket az órajel és feszültség visszavételi hiányosságokat nem számítjuk. Ja és persze a zerocore sem működik. Átnyálaztam tegnap pár külföldi fórumot és ott is hasonló gondok voltak, órajel, zerocore, F31-es bios nem megy fel. Mindjárt letörlöm a drivert és megnézem a zerocore megy-e windows alatt. Mert a memória órajelet szépen visszavette, ezt már megnéztem. Aztán írni kéne a gigabyte-nak.
-
ArtMooney
tag
válasz
Trailblazer #34796 üzenetére
Igen, gigabyte volt.. fekete képernyő, hang beakad és nyomhattam a power gombot. Kizárólag csak játékok alatt csinálta, de baromi idegesítő volt. Vettem egy akkor 75 ezer forintos kártyát és szétcseszi az idegrendszeremet
akkor próbálgattam mindenfélét vele szoftveresen hátha meggyógyul.. de nem.
Az új gigával azonban semmi gond nincs, kedvelem nagyon -
ArtMooney
tag
válasz
dethroner #34794 üzenetére
Jelen. Ugyanez volt nekem is a gondom bios frissítésnél, az F31-est nem akarja, de az F5_A az felment rá. A memória órajel ugyanúgy van mint nálad. Igaz hogy ez még az előző kártyámmal volt ami BS-sel ment vissza garanciába. Azóta küldtek egy újat és, hogy gondom nem volt vele eddig, nem is nyúltam hozzá, de majd otthon kipróbálom ezen is a bios frissítést. Catalystban az órajel ezen is 300/1200 értéken pihen.
-
dethroner
veterán
Használ itt rajtam kívül valaki 2GB-os gyárilag túlhajtott Gigabyte 7850-et?
-
Milgram1
aktív tag
Sziasztok!
Miért van az hogy bevan álíltva a kártya 1100/1250-re és mégis 900/1200-on megy?
a gpu-z meg a trixx annak írja de amd overdrive-ba meg 900/1250 msi afterburner is 900/1200-at ír játék közben
eddig ment 1100/1250-en-
kevesebb hangulatjel is elég.[ Módosította: proci985 ]
-
do3om
addikt
-
proci985
MODERÁTOR
Akkor ismételten megkérnék mindenkit, hogy fejezze be az offot.
-
HSM
félisten
válasz
Steve198310 #34776 üzenetére
Miért vannak modernizálva? Mert 3D, meg 120hz, meg 4K felbontás, ezek nem mennek át a Dual-link DVI-n, meg a hang sem. Az én monitoromra 1920*1080 felbontás és max 72hz-re éppen elég a single link DVI. Egyszerűen nincs szükség rá gyorsabb csatlakozóra. Nem 2008-as típus egyébként, hanem 2011 végi.
"Van DP-d de nem eggyezik a kártyádon lévővel mert a kártyán lávő sokkal gyorsabb mint a monitorodé. Szerinted?"
Lásd fenn. Nincs rá szükség.
"A sok csodás újítást nem is tudjátok kihsználni de a másik ember észrevételeit mindjárt kritizálni kell."
Igen, mert nem állja meg a helyét az állításod. De mindjárt depressziós leszek, hogy nem tudja a 3D-t a monitorom, úgy hiányzik a 4K-val együtt...
Hogy témába is vágjak, kipróbáltam az Unigine Valley-t, DSUB-on és DVI-n is, DVI-on 39,7FPS Extreme HD preseten, míg DSUB-on 40,1. A minimum/maximum értékekben is hasonló difikkel. Ez mérési hibahatáron belüli, szóval erről ennyit. Komolyan, én érzem magam kellemetlenül, hogy ekkora marhaságot egyáltalán kipróbáltam.
-
zserbox
őstag
válasz
Steve198310 #34780 üzenetére
én feladom
szevasztok, ez a gyerek egy mágus -
zserbox
őstag
válasz
Steve198310 #34776 üzenetére
kinek hinnéd el hogy h*lyeséget beszélsz?
mert bárki hozzáértő megmondja neked. -
Steve198310
őstag
A sok agyas mérnök nem azért vakarja a tökét ,hogy felvegyék a lét. Szerinted miért vannak modernizálva. Á mindegy. Akinek nem neked szól de neked is ha modernizállod a kártyád mellé én kipróbáltam mást is. Nem a két szép szemetekért tesznek bele minnél újabb felületeket. Ennyi erővel maradhatunk simán a DSUB-nál elég a max 3-4GB adatátvitelisebesség. A kártyádon van 2 DVI ami egyik VGA kimenet is a másik Dual. egy HDMI és egy DP. De nem azért vannak ezek mert hűde menő hanem hogy EGGYÁLTALÁN VALAMELYŐTÖK KI TUDJA HASZNÁLNI.
Van DP-d de nem eggyezik a kártyádon lévővel mert a kártyán lávő sokkal gyorsabb mint a monitorodé. Szerinted?
A sok csodás újítást nem is tudjátok kihsználni de a másik ember észrevételeit mindjárt kritizálni kell.
Asszem ide tartozok mert egy Sapphire HD7850 OC ról van szó és ezek a felületek azon is fent vannak.
Aztán ide vagy oda tanulás vegyetek értelmes cuccokat és akkor lehet fikázni.A sima kártya csere nem fog megmenteni attól hogy más eszközt is cserélj. 2008-2009 es a cuccod már régi elavult.
Minden héte újabb és újabb fejlesztések jönnekRészemről ennyi.
-
dethroner
veterán
De jót töltöttem le. Leszedtem az F5_A jelüt is, az sok fájlt és egy mappákat is tartalmazott, benne egy bios file nevüt, amiben volt a bios. Azt minden gond nélkül elfogadta, pedig a neve ugyanolyan felépítésű mint az F31-es. De az F31 zippet ha kicsomagolom csak 1 fájl van benne, ellenben az F5_A-val, ami nem hiszem hogy lényeges lenne. Szóval a letöltés biztos hogy jó, de nem fogadja el.
-
dethroner
veterán
Köszi a tippet, de szopat a program, vagy a letöltött bios fájl
Leszedtem a biost, kibontottam, majd a program flash gombja alatt betallóztam. De azt kapom hogy a verzió nem stimmel. Kíváncsiságból lementettem a kártyámon lévő biost és összehasonlítottam a fájlneveket és persze hogy nem stimmel. A kártyámon lévő neve: GV-R7850OC-2GD.F4 A letöltötté pedig: R78502GD.F31
Pedig tuti hogy a kártyámhoz tartozó letöltésekből választottam. Elcseszték a nevet és ez a gond? Nevezzem át úgy ahogy a régi biosnál is van? -
proci985
MODERÁTOR
egy pillanatra elgondolkodtam, hogy most videokártya topikban, vagy a nagy monitoros topikban vagyok-e.
lassan szerintem elég lesz a csatolókból
-
HSM
félisten
válasz
zserbox #34764 üzenetére
Tudom.
De ugyanakkor véleményt formálni egy nyilvános fórumon azért tartalmaz némi felelősséget is.
Ilyenkor azért utána kéne nézni, pontosan hogy voltak a mérés körülményei, ellenőrző méréseket csinálni, stb... Van is egy olyan mondás, hogy egy mérés nem mérés...
(#34765) Steve198310: Nem feltételezek semmiféle rosszindulatot, csupán mérési hibát.
Lenne a vacak monitoromon DisplayPort is, csak ahhoz meg nincs kábelem.Egyébként annyiból se stimmel az állításod, mmint elméleti síkon, hogy az FPS az a képbuffer frissítéseit méri, ugyanis a monitor az a képbuffert a képfrissítési frekvenciának megfelelően adott időnként olvassa ki, emiatt a sebesség szempontjából teljesen mindegynek kéne lennie, hogy hány HZ a monitor, meg milyen sebességű a csatolója....
(#34767) zserbox: Én is ott hallottam ám.
-
-
HSM
félisten
válasz
Steve198310 #34760 üzenetére
Az mitől segítség, ha másokat félrevezetsz, még ha nem is szándékosan?
Na mindegy, este majd csinálok egy mérést, mondjuk unigine valley, DVI-on, és DSUB-on, jó lesz? -
nanus
senior tag
válasz
Steve198310 #34760 üzenetére
más aki megteheti szintén megcsinálhatná....ezzel zárni is lehetne a vitát......mi is megtudnánk kinél van a bibi
-
Steve198310
őstag
Jól van gyerekek majd akkor csináljatok tesztet magatoknak: Én egy felvilágosítás miatt csináltam.
Ismétlem akinek nem tetszik az ne fűzön hozzá kommentet másnak segítség -
Trebron09
őstag
válasz
Steve198310 #34751 üzenetére
Én nem állítgatom most a kártyám, mert alapon is elég amennyit játszom mostanában.., de amikor néztem akkor az alulfesszel tudtam feljebb tuningolni is az órajeleket..
Még szép, hogy a Tahitis 7870 gyorsabb az enyémtől.. lehet csak nekem logikus ez. Egyébként nem a vga kártya teszi az embert..
De nem "vitázok" tovább, mert még tényleg zserbox aláírása fog érvényesülni.
-
zserbox
őstag
válasz
Steve198310 #34754 üzenetére
én nem veszekszem veled
a legveszélyesebb amikor valaki azt hiszi hogy tud valamit, de egyáltalán nincs tisztában az adott dolog működésével
nanus: ne viccelődj ilyennel mert komolyan elhiszi
-
HSM
félisten
válasz
Steve198310 #34747 üzenetére
Ez valami mérési hiba, nem azonosak voltak a beállítások. Elképzelhetetlennek tartom ebben az esetben ezt az eredményt, mivel a HDMI elektronikailag ugyanúgy működik, mint a DVI.
Idézet a wikipédiáról: "Because HDMI is electrically compatible with the CEA-861 signals used by digital visual interface (DVI), no signal conversion is necessary, nor is there a loss of video quality when a DVI-to-HDMI adapter is used."
Ha gondolod, mérek egyet neked analóg/DVI, mi történik, ott más forrás hajtja meg a képet. De szvsz tök felesleges, mert 99%, hogy ugyanaz lesz az eredmény. Ha másfélszer gyorsabb lenne HDMI-n, szerinted a gyártók nem írnák rá, hogy javasolt csatlakozó: HDMI?
-
Steve198310
őstag
válasz
zserbox #34753 üzenetére
nem igazán tréfa nem igen hitte el senki hogy a csatolófelület befolyásolja az FPS állását
na ez a rossz hasonlat. Persze ha a 8GB adatsebességet cserélem 12GB/ secre akkor mindjárt más a dolog nem?
Látom tisztában vagy a csatolófelület sebességébenÚgy emlékszem a DP 2XGB/s. szerinted mi történik? DP nincs azzal nem mértem
-
zserbox
őstag
válasz
ez még áprilisi tréfának is erős. ha komolyan gondoltad akkor ultra fail
az autóra is ha másik dísztárcsát raksz gyorsabban fog menni mi?
szerk.: innentől az aláírásom lép életbe
-
nanus
senior tag
válasz
Steve198310 #34748 üzenetére
Nem melegszik az ...ha a venti be van állitva ....de vtx black 86°C-nál nyomja 50% fölé a venti fordulatot ....és onnantól indul a porsssszívó effektus
Trebron09:"alulfeszelés nem egyenlő a downclock-al" ezzel teljesen egyetértek
Az 1.256 amit nálam alapból(boost) kap az lazán elég a 975Mhz-helyett az 1100Mhz-hez is ......feljebb még nem toltam ..procim igy is kevés -
Steve198310
őstag
válasz
Trebron09 #34749 üzenetére
a minimum és az átlag a nyerő
Látszik te csak a maxot figyeled adok egy nagyítót ha nem bánod?
Te esetleg órajelet húzol lefelé az Asuson mer a VTX BLACK kicsit távol áll a karidtól asszem. Igaz az enyémtől is de még mindig alulfeszelik a Tahitiket tudtom szerint és nem az órajelet babrálja. Te olvass utána a dolognak -
V.Dave
senior tag
válasz
Steve198310 #34748 üzenetére
fail
-
Trebron09
őstag
válasz
Ez mi?
Nehogy kitaláld már, hogy a monitor csatlakozásától is függ, hogy mennyire fut egy játék?
Ez a 2 fps simán lehet mérési hiba is... attól, hogy D-Sub vagy HDMI-t használsz még ugyanannyi képkockát fog a videokártya tolni az már más kérdés, hogy esetleg ezt nem látod..(#34748) Steve198310: az alulfeszelés nem egyenlő a downclock-al, olvasgass picit, mielőtt ilyen butaságokat írsz.
-
Steve198310
őstag
válasz
Bati0501 #34730 üzenetére
Azzal a Black karival az egyetlen gond, hogy melegszik mint atom.
Itt mondogatják az alul feszelést de "kérlek minek veszek egy bitang erős kártyát ha lefele húzom és nem felfele. Én jól megtépném hogy nyalja a HD7970 seggét azt kész. Nem hogy vissza fele. Ha meg attól félek ,hogy sokat eszik nem veszem meg. Veszek takarékosabbat" -
Beretvás
veterán
ugyanarról. másikra nem nagyon tudom mert hdmi kábellel nagyon fosomák volt a kép mivel gyaníthatóan ócska volt a kábel és visszacseréltettem a boltban..így most dvi-n megy.. de eddig is azzal volt a régi monitorhoz kötve. most minden tuningot leszedtem cpu/gpu és akkor jó lett.. na most akkor mi is van?
-
Beretvás
veterán
na most már megőrít teljesen.. olyan van hogy ha belassul a c3, beesik az fps olyan 20 körülire, de ha újból telepítem a vga drivert akkor jó egy ideig.. a kari huzva van de ha alapra vissza veszem akkor sem javul meg..mi lehet a baj... ezt mondjuk monitor csere óta tapasztalom, lehet e ennek valami köze hozzá?
-
dethroner
veterán
válasz
Coolmat #34729 üzenetére
Bios frissítésen már én is gondolkodtam, de nem tudom vga-n hogy kell.
A másik meg az, hogy a giga honlapja szerint 2 bios van a kártyára, F5_A ami beta bios, és egy F31 jelű.
GPU-Z szerint a kártyámon lévő bios verzió 015.017.000.000.000861. A techpowerup.com oldalon 6 bios van fent, és az említett bios leírása ez:
GPU Device Id: 0x1002 0x6819
113-C4030400-100
GV-R785OC-2GD/F4
(C) 1988-2010, Advanced Micro Devices, Inc.
ATOMBIOSBK-AMD VER015.017.000.000.000861
R785O2GD.F4
PowerTune Limit: 84 to 126
CCC Overdrive Limits
GPU Clock: 1050.00 MHz
Memory Clock: 1450.00 MHz
Clock State 0
Core Clk: 860.00 MHz
Memory Clk: 1200.00 MHz
Flags: Boot
Clock State 1
Core Clk: 975.00 MHz
Flags: Optimal Perf
Clock State 2
Flags: UVD
Clock State 3
Core Clk: 300.00 MHz
Memory Clk: 150.00 MHz
Flags:Szóval ez van fent a kártyámon.
A legújabb bios pedig ez, és ez már UEFI, bár nem tudom vga esetnén ez mit jelent.
GPU Device Id: 0x1002 0x6819
xxx-xxx-xxx
GV-R785OC-2GD/F31
(C) 1988-2010, Advanced Micro Devices, Inc.
ATOMBIOSBK-AMD VER015.021.000.003.000000
R785O2GD.F31
PowerTune Limit: 84 to 126
CCC Overdrive Limits
GPU Clock: 1050.00 MHz
Memory Clock: 1450.00 MHz
Clock State 0
Flags: Boot
Clock State 1
Flags: Optimal Perf
Clock State 2
Flags: UVD
Clock State 3
Core Clk: 300.00 MHz
Memory Clk: 150.00 MHz
Flags:Láttok valami lényeges különbséget? Nekem az tűnik fel hogy a "0"-as profilban a kezdő gpu órajel 860 helyett a megszokott 975.
-
Beretvás
veterán
a legújabb AB-t hogyan kell beállítani , hogy monitorozzon mert nem olyan mint a régi ami fent volt..
-
Bati0501
őstag
válasz
erik22 #34725 üzenetére
Attól,h most Giga vagy Asus,attól még ugyan akkora erő van bennük,ezért jó h visz mindent,én arra gondoltam,h mennyire megbízható...ciripel-e,bs előfordul-e,a háromventis változat mennyire hangos,stb..
Steve198310: Igazából nekem sincs kedvenc márkám,csak mivel most ilyenem van és jókat is olvastam róla,azért gondoltam...de nekem ugyan olyan jó mondjuk egy MSI is.
Rákerestem erre a kártyára,amit ajánlottál és kijött ez a vidi:[link] Itt nem azt mondja,h jár hozzá játék meg kedvezmény?
Viszont itt meg azt írja,h nem jár ehhez semmi. -
Coolmat
őstag
válasz
dethroner #34728 üzenetére
Próbáld meg esetleg újabb BIOS-al, talán segít.
Ehhez részben kapcsolódóan: ismer valaki olyan embert, aki UEFI GOP BIOS-t tud kreálni HD7000-es szériához? Ki szeretném próbálni az Ultra Fast Boot-ot, de a kártyámon még hanyományos BIOS van, a VTX3D Supportja meg szarik a fejemre nagy ívben
-
dethroner
veterán
válasz
M@rdel #34694 üzenetére
GPU-Z szerint is 300/1200 értékeken megy, a fesz pedig 0,9 Volt.
Aida64-ben megnéztem, és vannak ilyen profilok is a kártyában :BIOS PowerPlay State #0:
- Level #0: GPUClock = 860 MHz, MemClock = 1200 MHz, VID = fused 1 (Boot)
BIOS PowerPlay State #1:
- Level #0: GPUClock = 300 MHz, MemClock = 1200 MHz, VID = 0.825 V
- Level #1: GPUClock = 450 MHz, MemClock = 1200 MHz, VID = 0.900 V
- Level #2: GPUClock = 975 MHz, MemClock = 1200 MHz, VID = fused 1
BIOS PowerPlay State #2:
- Level #0: GPUClock = 450 MHz, MemClock = 1200 MHz, VID = 0.900 V (UVD)
- Level #1: GPUClock = 450 MHz, MemClock = 1200 MHz, VID = 0.900 V (UVD)
- Level #2: GPUClock = 975 MHz, MemClock = 1200 MHz, VID = fused 1 (UVD)
BIOS PowerPlay State #3:
- Level #0: GPUClock = 300 MHz, MemClock = 150 MHz, VID = 0.825 V
- Level #1: GPUClock = 300 MHz, MemClock = 150 MHz, VID = 0.825 V
- Level #2: GPUClock = 300 MHz, MemClock = 150 MHz, VID = 0.825 VSzóval lenne 300/150 is 0,825 fesz mellett, csak a nagy kérdés hogy miért nem használja
Nincs engedélyezve az overdrive és csak 1 monitort lát a CCC is.
"Nézd meg az eszközkezelőben nincs-e több monitor/ beragadt plug&play" ezt nem nagyon értem
Az a fura hogy driver nélkül win7 alatt megy az alacsony órajelű profil, driver telepítés után meg nem. -
Zigi
senior tag
válasz
Bati0501 #34724 üzenetére
Nálam más a ranglista, de ízlések és pofonok: Asus, HIS, Msi, Giga, Zafír. Ahhoz képest is fikázzák itt a Gigát, hogy nem is volt belőle BS-es és az Msi is érdemtelenül van lehúzva. A Zafír jó gyártó, de sajnos mostanában is felüti a fejét egy-két beragadt BS-es példány. Viszont XT-ből pl. az a legjobb kiadás... Vagy ha low budget van akkor az új hűtős Powercolor-VTX3D sem rossz választás, bár 7870-ből még nem láttam vchamp-et.
-
Beretvás
veterán
Volt itt azt hiszem valakinek olyan problémája , hogy az AB összeakadt a bf3 al.. nem tudom jól emlékszem e...
-
Bati0501
őstag
Köszi szépen!
És a linket is,mert ez most nem jutott eszembe,pedig régebben hányszor olvastam ilyeneket..:/
Sajna pont BF3-al szoktam multizni.De nincsenek akkora igényeim,h most csak akkor jó,h min. 80 fps-em van meg hasonlók...
Most egy Sapphire-m van és teljesen csendes,nagyon jó kártya,a 78xx-ból is főleg ez a márka a szimpi.Feljebb is pont írta Steve198310,h az Asus meg a Sapphire a legjobb,szóval akkor ezek közül fogok nézelődni...Ugye black screen már nincsen vagy vmi hasonló probléma?
A Gigabyte kártya annyira nem jók,ugye?Meg szinte csak olyan van az aprón... -
Zigi
senior tag
válasz
Bati0501 #34720 üzenetére
Ha nem BF3 multizol akkor elég lesz az I3 FHD felbontásra mindenhol. Más választásod úgy sincs....
Ha I5 re cserélsz nem fog jobban futni a játék a mostani vga-dal. 7870- el igen és az I3 csak extrém esetekben nem lesz elég neki (pl. 4magos procival 45 a min. fps az I3-mal 30), ha beleesel ebbe a kategóriába akkor még utána is ráérsz gondolkodni a proci cserén. FHD felbontáshoz erős vga kell nem csak bika proci. Nézd meg mennyit vesztesz, hogy I3-mad van 1920x1200-ban.......[link] Segítek a piros skála a te felbontásod
Üdv. -
Beretvás
veterán
válasz
Steve198310 #34713 üzenetére
ezt hogy érted? most ezt használom csak a másikat eladtam...
-
-
Bati0501
őstag
válasz
RetepNyaraB #34700 üzenetére
Értem,köszi.
Az a felállás lehet,h vmennyire kiegyensúlyozatlan lenne,de most még 20-30-et egy másik procira nem akarok költeni,múlt Karácsonykor vettem meg az alaplap+cpu+gpu triót,szóval most még nem akarok majdnem ugyan annyit költeni...nanus:
Azt látom,h mindhárom különböző mértékben használja ki a hardvereket,de ennél többre nem jutottam.
-
bandika0626
senior tag
válasz
Steve198310 #34716 üzenetére
Ok köszi.
-
Steve198310
őstag
válasz
bandika0626 #34714 üzenetére
Asus-Sapphire-a többi
Nekem Sapphire HD7850 OC amin saját bios 1125/1400 jelen esetben és 60fok alatt simán megy.
Volt asus karim az is jó. Igaz nem DCII volt az is tette a dolgát. Ezek a Dual-X ek is kiválóak -
bandika0626
senior tag
Üdv nektek.
HD7850-es vga-ból gyártói sorrendet tudnátok írni?
-
Beretvás
veterán
válasz
Steve198310 #34702 üzenetére
pontosan ilyen..
-
belinho
senior tag
válasz
katt777 #34709 üzenetére
De CCC-ben 20% a minimum, ez alá nem lehet menni, az Afterburner sem viszi ez alá, hiába állítasz be akár 5-10-15%-ot az rpm változatlan marad.
Nálam legalábbis így van a min 20%~ 1100rpm, ha fölé viszem akkor egyből emelkedik az rpm, viszont ha csökkentem akkor sem megy 1100rpm alá!
Ergo 20% alá nem lehet menni! -
katt777
félisten
válasz
dark_hmz #34695 üzenetére
Low 3D profil, Sapphire-ban is van, pl. TV-tunernél 500/1500-on megy a VGA, és elképzelhető, hogy böngésző is ide lövi az órajeleket 3D gyorsítás esetén. Giga saját driverét érdemes lehet kipróbálni.
joysefke: A Sapphire-é 10%-ra is le tud menni, lejjebb csak nem próbáltam, de még lehet, hogy ezzel kiváltom a zero core-t.
-
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Steve198310 #34699 üzenetére
Lehet, hogy papíron "gyenge", csak épp nem fogod észrevenni a különbséget.
-
joysefke
veterán
válasz
kleinguru #34640 üzenetére
Köszi!
Megkérhetlek, hogy próbáld ki, hogy driverből, vagy külső programmal (pl. MSI AB-ből) lejjebb tudod-e venni a a Gigabyte 7870OC ventifordulatát 40% alá?
Nekem is Gigabyte kártyám van (GTX 660OC), de ott bios mod nélkül képtelenség 40% alá vinni a fordulatot, azt hiszem AMD-Giga kártyáknál ez máshogy van, de biztosra kéne tudnom.
Ettől eltekintve a Giga 7870OC háromventis kinézete alapján el tudom képzelni, hogy terhelve is halk tud maradni, mert nem kell 100%-on pörgetnie a ventiket. Meg tudod ezt erősíteni?
Jelenleg a Giga és a Sapphire GHz/GHz-OC között vacillálok, a Gigánál a gari, a Sapphire-nál pedig a jó tapasztalatok (BS-től eltekintve) illetve az eleve (vintiszabályozás állítgatása nélkül) is halk működés a szimpi. Az igazi persze egy Sapphire-Tahiti-LE lenne, de azt ugye már nem lehet kapni..
üdv
J. -
HSM
félisten
válasz
Steve198310 #34699 üzenetére
Jó... Volt nekem 5ms-es Samsung TN, tény, gyorsabb, de állatira nem nagy a difi. Nem lassabb ez, csak ha nagyon erőlteted, mondjuk Eizo monitor tesszttel ráengeded a 400pixel/sec-es kockát fekete alapon fehéren, hogy haha, a Dell-en 2mm-el hosszabb csóvát húz. Az 1ms-es Samsung se sokkal gyorsabb az 5-ösnél, csak jobban túlvezérli az overdrive. Megjegyzem, az input lag sokkal többet számít, egyes monitorokon akár 20ms is! Enyémnek kevesebb, mint 1...
Konkrétan FPS-eket játszom vele főleg, multiban, a CF extra input lagját nem bírtam elviselni, amit általában sokan észre se vesznek, szóval ha ezt kiszúrom, nem lehet olyan lassú ez a monitor.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A53 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Legjobb kijelzős! ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 512GB FHD - 400nit! magyarbill 1 év garancia
- Logitech MX Anywhere 3 egér
- Eladó Apple Mac Mini 2012 vége / 12 hó tótállás
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest