Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- hcl: Poco F2 Pro facepalm
Új hozzászólás Aktív témák
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Steve198310
üzenetére
Indok?
-
Beretvás
veterán
válasz
Steve198310
üzenetére
akkor marad a whql..ty
-
Beretvás
veterán
hogy muzsikál az új beta?? használható vagy hulladék?
-
R3laX
addikt
R3!
Na csináltam egy ilyet, így stabil. Heaven benchet többször futtatva, sok ideig járatva. Memet nem raktam feljebb, mert csak csökken a sebesség. Túl sok feszt sem akarok neki adni, inkább biztonságosan. Csináltam GPU-val 1255Mhz-es tesztet is, de úgy nem volt túl stabil Heaven-ben. Offset +10 nem gáz Afterburn-ben?szerk.: Ja, max 74fok a kari.
-
Nagynozi
aktív tag
Sziasztok! Elég laikus vagyok, Powercolor HD7870 Tahitis kártyám van és olvasgattam, ha alulfeszelem, akkor a alacsonyabb hőfokon fog üzemelni. Hogyan, milyen programmal lehet alulfeszelni? Hűtést már cseréltem kártyán, de ez olcsóbb megoldás volna a kártya hőproblémájára...
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
Na összeraktam a gépet, végül egy i3 3220-as proci 4GB memória, és egy Sapphire HD 7850 2GB Dual-X lett a választás.
Ugye mint említettem már 4-5 éve nem foglalkoztam asztali gépek összerakásával, csak notikkal, így semmi tapasztalatom sincs jelenleg mi számít rossznak illetve jónak. Így leírnám.
Egy alap Win7 van a gépem, és egy legújabb letöltött vga driver, semmi finomhangolás nem történt...
A vga idle 33 fokos jelenleg zárt házban, és nagyon halk. Csináltam egy régi 3Dmark03 tesztet ott 94830 pontot kaptam, 3Dmark06 tesztben pedig 20465 pont (ebből SM2.0 8816, HDR/SM3 11254, CPU 4005). A tesztek során szerintem a ventilátor ugyan olyan szinten ment mert semmi hangja nem volt, és 58 foknál nem volt melegebb...Szóval ezek a pontok, és hőfokok jónak számítanak egy i3-as proci társaságában?
-
Milgram1
aktív tag
Hali!
Szerintetek az 1GB-os HD7850 (1100/1250) elég lesz a bf4-hez?
ultra beálíltásokhoz 1080p-n -
R3laX
addikt
válasz
Steve198310
üzenetére
VDDC 1180, és így a kártya 1200/1375

-
R3laX
addikt
válasz
Foxmulder89
üzenetére
Re, köszi a választ, kicsit későn tértem vissza

-
gyuszaa
őstag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Már mondtuk pár hónapja.

Amúgy még sem adtad el a konfigod?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
kungzi
veterán
válasz
->Raizen<-
üzenetére
igen a 4GB ma már elég karcsú

-
miresz
veterán
válasz
->Raizen<-
üzenetére

Kíváncsi vagyok mennyire fog elfogyni a kártyán a ram. Szerintem semennyire.

-
törölt tag
Sziasztok!
Érdekesség, és inkább kíváncsiság miatt futtattam le egy memtesztet.Illetve ami miatt még rászántam az időt az itt olvasható.Kérdésem az lenne hogy ez az eredmény elfogatható!?

-
Hoorus
őstag
Én a GTA 5-öt jobban várom.. Azt kiadják egyáltalán Pc-re, vagy csak kókányoltan lesz, mint anno. a 4? :S
-
HSM
félisten
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Hát épp ez a félreolvasás.
Hogy nem 3GB-os 7870-et írnak, ami nincs és nem is lesz.
Egyébként 4GB-os 7870-ből sem ismerek túl sokféle típust, pedig az elvileg simán lehetne.
Azért vélhetőleg nem fog kelleni halálra butítani, hogy beférjen 2GB-ba.
De ezekszerint itt már nem csak üresen fog lesni a plussz 1GB ram a Tahitiken. Kár hogy nem játszok BF-et, pedig biztosan tetszene, hogy végre valami jól kihasználja az extra ramot. 
-
HSM
félisten
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Félreolvastad.... 7870 es GPU-ból és 3GB videómemóriából. Tehát vagy 4GB-os 7870 vagy 3GB-os 7900-as.

-
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Az idióták. Már röhögtem rajta reggel...
-
->Raizen<-
veterán
Bf4 gépigény combos lesz! 3 gb-os 7870 az ajánlott.
Csak kár hogy nem létezik. [link] -
HSM
félisten
válasz
Steve198310
üzenetére
Az a táp untig elég... 14A az marha sok, egy I5 2400, egy B75 lap és egy húzott 7850 fogyasztásához képest... Nekem a 7970 OC, igaz alulfeszelve 1,1V-ra, de konnektorból mérve is 200-300W csak játékok alatt, úgyértem a komplett gép az i5 3570K-val....
Ha 21A-t felvesz egy 7850, akkor már jobb, ha indulsz is a porral oltóért...
A Logout tesztemben épp 21A volt a 7870XT a gyári 1,256V-ján, kombustor alatt, plussz 20% limittel, másfél perc alatt 100 fok fölé melgedett a VRM, pedig az nem 130W TDP-re van méretezve.
Képet a Logout tesztemben megtalálod, ha érdekel. 
Ettől függetlenül, a méretéből és korából fakadóan én is időszerűnek találom annak a tápnak a cseréjét.

-
Hoorus
őstag
Sziasztok!
A Powercolor 7870 V2 kártyával kapcsolatban valaki meg tudná osztani velem a tapasztalatait? Megbízható kártya?
Köszönöm

-
Steve198310
őstag
jó tápom (Delta DPS400) (másnak nem tetszik mert nem ismeri, vagy azt hiszi gagyi) van igaz 400w de 80+ os az a kis szerencsétlenség. 14A tud a PCIE szálon. De 21A kívánna a kártya amin jól érzi magát.
Pár éve már használom a tápot (2008 óta) Lenovo serverekbe raktuk őket.
Na de ennyit bír most ez ellen csak a csere tehet valamit
-
HSM
félisten
válasz
Steve198310
üzenetére
A fogyasztástöbblete a ramtuningnak egészen minimális, maximum 10-20W, semmiféleképpen se több. Inkább a "tisztább" tápfeszültség, ami miatt esetleg jobban mehet más táppal, de azért nem lenne szabad szignifikáns különbség legyen, a VRM-nek ki kéne szűrnie ezeket.
-
Steve198310
őstag
válasz
Foxmulder89
üzenetére
A max 1225mv ig megy s HD7850. Max ha felteszi a biost amit csináltam én max 1295mv adtam neki. Ment is rendesen. De az ő asicja jobb mint az enyém. Nekem 1138mv a gyári és 74.9% os a GPU. Gyengusz. 1225mhz csak 1265mv stabil. Neki ha jó az asic eredménye akkor 1225mv vel megy nek a 1200 mhz
-
R3laX
addikt
Hi!
Sapphire 7850 2gb-nak vddc-je alapból 1075 sapphire trixx szerint. Mennyi a még biztonságos feszültség, amit adhatok neki?
-
HSM
félisten
válasz
Steve198310
üzenetére
Nem hiszem, hogy a ramot az tuningosabbá fogja tenni a karin. Persze, ha nem kerül pénzbe a bűvészkedés, akkor miért ne?

-
HSM
félisten
válasz
Steve198310
üzenetére
Sajnos ez ilyen. Ha túl nagy órajelet állítassz be és nem bírja, akkor átviteli hibák lesznek, és akkor ezt amíg tudja detektálja és újraküldi az adatot, csaképpen így a hasznos sávszélesség csökken, elkezdessz lassulni a lassabb, de hibátlan átvitelhez képest.

Én nem hiszem, hogy a nagytesóra válogatott ramok mennének... Bár a Tahiti-ben erősebb a vezérlő, az szinte 100%, a 7950-emen is sima 1250-es ramok vannak, semmi extra, mégis 1600-on is akár stabil.... De igazából ez mindegy is, abból kell mindenkinek kihozni a legtöbbet, ami van.
Egy bő fél éve még 5850-el nyomtam én is, akkor lassan 3. éve... Ahhoz képest a 7850 egy rakéta 1200-as GPU-val modernebb címekben. 
-
nightmare360
csendes tag
válasz
Steve198310
üzenetére
015.017.000.000
-
Steve198310
őstag
válasz
nightmare360
üzenetére
mondasz egy bois verziót + Asic quality-it
-
nightmare360
csendes tag
Ki indulási alanap-nak miylen értékeket álítsak be ide?
fesz:
gpu:
power:
mem:
Nem tudom hogy egymástó lfüggetlenűl lehet huzogatni vagy van össze függés a gép és a mem közötti oc ban -
Steve198310
őstag
Nálunk pont ez történik. akkor már vissza fogja a GPU-t ma délután folymatosan nyomtam a teszteket mit szeret mit nem. 1225/1300 vs 1225/1400 között már igen csak lassabb volt. 1300ban jobban teljesített mint 1400-1450 mellet
mi nem válogatott ramokat kapunk a kicsi tesókra
-
HSM
félisten
válasz
Steve198310
üzenetére
"nincs haszna pitcairn magvasoknál"
Azért egy 7870-nél elég szűkös, ott lehet szépen nyerni. Az XT-t még 1500-on is volt, ahol az fogta vissza a 7950-el szemben elsősorban... Persze, GDDR5-nél könnyen előfordul, hogy minél feljebb húzod, és ha nem bírja, nem hibázni kezd, hanem lassulni, csak ezt sokan nem tudják.

-
Steve198310
őstag
válasz
nightmare360
üzenetére
de lehet a memót húzni
a mai nap kiderült az is hiába húztam a memóriát 1350 főlé már nem kell mert nincs haszna pitcairn magvasoknál. a legjobb teljesítményt úgy hozza ha olyan 1100/1250 vagy 1300 körül van. mivel zafírod van használd a Trixx-et. tök egyszerű. nem kavar bele mindenbe -
nightmare360
csendes tag
válasz
Steve198310
üzenetére
szóvala memoriát nem nagyon lehet húzni igaz?
de a gpu-ból mennyit hozzak ki?
végülis mit tanácsoltok nekem? -
Steve198310
őstag
válasz
nightmare360
üzenetére
ez sima nem az XT
Minden ami a kártyával kapcsolatos a rég az új töröld megfelelően. 13.10 13.8 nem a legjobb dríverek. a 13.4 a legjobb most. a 13.6 sem a legjobb. a mai nap szét teszteltem az agyam mire kinyögik a tesztek, hogy mind kula -
nightmare360
csendes tag
a fesz 1219
gpu-1050
mem-1250
a procit teszteltem 3dmark vantagevel
meg az aida beépített tesztelőjével és stabíl már nagyon rég óta
de ha default ra álítom a procitt és úgy nem jelentkezik a problema karival lehet hogy máshogy kéne felhúznom a procit -
Foxmulder89
senior tag
válasz
nightmare360
üzenetére
Milyen órajel van beállitva afterburnerbe? Valószinűleg boostos a kártyád igy a fesz 1256 milivolt lesz.
Procid biztos, hogy stabil ? mivel tesztelted? -
nightmare360
csendes tag
volt más kártya ,felhuztam 20-ahogy írtad lehet felkéne egy kicsit piszkálni az óra jeleket meg a feszt adsz egy tippet? msi afterburnerral kenem
a proci van húzva ennyi
majd ha lessz kék halál lefotózom a szöveget de addig is vlmi probálkozás esetleg? -
Foxmulder89
senior tag
válasz
nightmare360
üzenetére
Volt más videokártyád is ugyanezzel a windowssal ? mert olyankor előfordul, hogy a régi kártya órajelei maradnak meg. Húzva van a kártya vagy valami más? Melyik driver van fent? Power limitet tedd +20%-ra.
Kékhalálnál alul a STOP utáni 0x"akármi" szöveg a fontos. -
nightmare360
csendes tag
elfelejtettem mondani hogy fagyás az van mégis nagyon ritkán 3d0000 eror kék halált dob be
-
nightmare360
csendes tag
válasz
Foxmulder89
üzenetére
SAPPHIRE 11199-03-20G HD7870 2GB GDDR5 GHZ EDITION OC PCIE a pontos tipusa
a hiba oda nem illő dolgokat jelenít meg a kiscsitől a nagyig midnen méretben és formában vlmikor egésznap nem jelentkezi ka probléma máskor töbszőr is 1 óra alatt teljesen változó,de semmi fagyás nincs
a tápom 550W COOLER MASTER GX-SERIES
csak 3d-ben van hiba
kiprobáltam számtalan nagy gépigényű és kis gépigényű játékon midnegyiknél hibás
a vidikarin elváltozás nyoma nincs. -
Foxmulder89
senior tag
válasz
nightmare360
üzenetére
Egy kicsit részletezhetnéd a hibát, milyen alkalmazásban jelentkezik, esetleg asztalon is 2d-be? Lehet a program hibája is.
Melyik tipus a kártyád pontosan? Tápegységed? -
nightmare360
csendes tag
Sziasztok nekem is van egy Sapphire 7870-es karim, van egy kis probléma vele. pixel hibák jelentkeznek nem túl gyakori de azér néha zavaró
valszeg memoria hiba .
Bármien elképzelhető megoldás érdekel amit helybe kiprobálhatok. -
Foxmulder89
senior tag
válasz
zolisx4
üzenetére
Ezt találtam; próbáld meg emelni az IOH feszültséget a biosba 0,1 volttal, másnak is volt már ilyen problémája.
0x116 = Low IOH (NB) voltage, GPU issue (most common when running multi-GPU/overclocking GPU)
Esetleg ha húztad a kártyát, előbb megpróbálhatod azt visszább venni. -
zolisx4
őstag
Sziasztok ,Van 1 ilyen kártyám ,most vettem pár napja .
Elég érdekes dolgokat csinál ,például ezt ,
először kék halál azután fekete kép és magától újra indul .
És szépem megy tovább .
Mitől van ez?? -
törölt tag
Ez egy korábbi mérés a saját karimmal.

Ezt pedig az NV topikban linkelte egy fórumtást, és azt mondta hogy ez a legjobb eredmény.

Korábban olvastam valahol én is hasonlót hogy d-sub csati miatt lehet csíkozódás, de lehet keverem valami mással. Az az érdekes hogy játékok alatt nem tapasztalható,csak ha a vsync ki van kapcsolva, de az meg normális. -
törölt tag
Na jah, ezt gondoltam én is először, de az fps nem igazán megyen fel 60 fölé extrém módban fullhd-ban.A monitorom pedig ugye 60MHz-es. De ez tényleg csak néha látható jelenség, és csak tesztben figyeltem meg, játékok alatt semmi probléma van vele.
És ezért írtam ide,mert volt időszak amikor rengeteg tesztet futtattak itt a fórumtársak, és gondoltam hátha emlékszik valaki ilyenre.
Jah, azt elfelejtettem mondani hogy a monitor dsub csatival rendelkezik, a karin egy átalakító van. Ez befolyásolhatja? -
törölt tag
Sziasztok!
Ha már maradok AMD-nél akkor felteszek egy kérdést!

Ma lefuttattam a Valley-t és a Heaven Benchmarkot,kíváncsi voltam mit is tud a karim. Mértem már korábban(régebben), de nem figyeltem magát a mérést,csak a végeredményre jöttem vissza a géphez amikor már végzett a méréssel. Ma pedig végignéztem, és azt tapasztaltam hogy ha teljesképernyős módban fut a teszt extrém módban,akkor néha olyan jelenség figyelhető meg mint amikor a vsync ki van kapcsolva,és ugye akkor csíkoz kicsit a kép.Ezt néha látni akkor amikor vált egyik folyamatról a másikra.Ha ablakmódban fut a teszt akkor semmi ilyesmi nincs. Normális ez? Játékok alatt ilyet nem tapasztalok! Egyébként az eredmények szerintem jók, nem melegszik a kari. -
-
Milgram1
aktív tag
válasz
Foxmulder89
üzenetére
Nem kell több csak érdekelt hogy miért 8 a max

-
Milgram1
aktív tag
Sziasztok!
a HD7850-el miért 8szoros a max élsimítás? Mondjuk nem zavar de a régi GF9600-nál 16 volt a max.
A radeonoknál csak ennyit lehet vagy hogy van?
-
eminem
tag
válasz
Steve198310
üzenetére
köszi várom
-
csoty
aktív tag
válasz
Firkavadasz
üzenetére
Akkor ne is gondolkozz rajta, ennyiért ez ajándék
Csalódni nem fogsz 
-
Firkavadasz
tag
24.000 ft-ba kerülne, egyik itteni havertől venném meg, mert neki 1600Mhz-es memóriái vannak, és neki Ivy kell.
Ha 17.000 ft-ba le tudnám passzolni az i3 2100 procimat, akkor már csak pár ezer ft kellene, és megtudnám venni, ami nem gond.
most nekem ez tűnik a legjobb döntésnek, végül is ez fizikailag 4 magos, 2.9 Ghz-en turbóval megy 3.1 Ghz-re.
M@rdel: igen játszható, de a BF nem 24 játékosról szól
Érted, 64 már jobban hangzik 
-
M@rdel
őstag
válasz
Firkavadasz
üzenetére
Hát amit a BF3-ról leírtál, még játszható kategória.
Vársz egy hónapot és veszel egy erősebet.
Nem is láttam most 2310-t, az aprón.
Egy nonK i5 2500 már biztos elég lenne.
-
csoty
aktív tag
válasz
Firkavadasz
üzenetére
Ez annak a függvénye, hogy mibe fájna neked az az i5-2310.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vicces képek
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Samsung Galaxy A17 5G – megint 16
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
- PowerColor RX 9060 XT 16GB GDDR6 Reaper - Új, Bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- Sapphire Pulse RX 6700 XT 12GB használt videókártya számlával és garanciával eladó!
- GAINWARD GeForce RTX 2060 SUPER GHOST
- GIGABYTE GeForce RTX 2060 OC 6GB használt videókártya számlával és garanciával eladó!
- MSI GeForce RTX 3060 Ventus 2X OC 12GB használt videókártya számlával és garanciával eladó!
- Dell Latitude 3310 13,3", Gold 5405U, 8GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Epson Workforce DS-530II dokumentumszkenner
- Xiaomi Redmi 13 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkbook 16 G6 WUXGA IPS Ryzen7 7730U 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Ha nincs vele baj maradjon

Ez jó...

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ez kék volt.
Az XT-vel 16X, de emlekeim szerint a 6870-nel is 16X volt... Legfeljebb nem birja