- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- antikomcsi: Ázsia Expressz 5
- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pumpepepa
csendes tag
Aha most már ok :100-93% csak Gpu 400Mhz kevés
-
Pumpepepa
csendes tag
válasz
ricshard444 #24879 üzenetére
Ok , kösz.
Megnézem -
Pumpepepa
csendes tag
Sziasztok. A pixel shader lehet , hogy túl kevés az Elder Scrolls V -nél? asus 5850-es karim van. Azt írja egy teszt honlapon?!
Nem is értem miaz a pixel shader. Pls help! -
cellpeti
nagyúr
most akkor mennyire állítsam?
1,181V-re vagy 1,2V-re?
Most ezen van, de első indításnál csíkos volt a képernyő, de másodiknál már nem, igaz akkor levette a core speed-et 200-ra. Ez azt jelenti, hogy nem bírta a kártya? Ilyenkor lejebb kell venni, vagy még egy kis feszt adni neki?
-
ingalls
senior tag
Sziasztok!
Nagy egyszerű kérdésem van: nyerhetek plusz fps-eket (mondjuk bf3-ban), ha a phenom 955-öm órajeleit kissé megemelem? Az afterburner alapórajelen is 99%-os gpu usage-ról tudósít.
Köszi, Ingalls -
Remus389
veterán
válasz
DroiDMester #24861 üzenetére
hát akkor úgy tűnik nálad nem gömbölyű valami, nálam pont hogy gömbölyű
meg kicsit fejlettebb lap(P45) nem egy elavult p965 mint a tied! húha most el kell hogy pityeredjek vagy mi? hány éves vagy?most jól megmondtad a gonosz bácsinak, nekem
egyébként lehet azért mert a 965 chipseten csak PCI-E 1.0 a P45-ön pedig 2.0 van lehet, bár az enyém 1x16 a P45-ön meg 2*X8 de 2.0
lehet ez kavar be
tökmindegy, fps-ben szerintem nincs nagy eltérés, az a lényeg hogy mennyit ad a gép, nem az ilyen túlteoretizált b@romságok amivel traktálsz
kit érdekel hogy nálam 99%-on jár nálad csak 93%-on, valami gixer van nálad
cpu limit pedig nincs azt már bebizonyítottam
-
Kalos7
tag
Mi a véleményetek a Sapphire 4870 Vapor-X Toxic 1GB DDR5 VGA-ról?
Mennyire erős VGA ez? -
válasz
Remus389 #24815 üzenetére
Miért mértem volna másik játékkal???......
BF3 ról volt szó akkor nem mérek mást!
amúgy meg ugyan azon az éjjeli pályán teszteltem ahonnét te is linkeltél képet!
És érdekesség képen megnéztem 9x450@4050.MHz is mit mutat az E7200 assal de nem javult szinte semmit mert még mindég nem jár fullon a VGA!
A beállítások: 1920x1080 , minden ultra -n (kivéve 2x MSAA)
a VGA pedig 825/1100 onés akkor a LOG róla Szóval valami nem gömbölyű nálad!
Azt meg hogy kicsit jobban meg kergettem arra értettem hogy nálad csak 300. as FSB -n járt a proci nálam meg 380.on meg kicsit fejlettebb lap(P45) nem egy elavult p965 mint a tied!
-
cellpeti
nagyúr
nekem mindegy melyik progit használom amelyik jobb ilyen célra szerintetek, mondjuk ez legalább mutatja az FPS-t
-
cellpeti
nagyúr
Van egy ilyen képem:
Itt a Core Speedet meddig húzzam? Vagy hogy húzzam, mert nem vágom mi az a 157
-
Zoo123
senior tag
válasz
dilipok #24843 üzenetére
Remusz911:
"olyan kell ami grafikusan mutatja mint egy e.k.g., tudom hogy van ilyen csak melyik? nem tudjátok? félórás BF3 tesztet szeretnék nyomni"
Nekem az MSI Afterburner 2.1 szépen mutatja a jobb oldali ablakban ott ahol a gpu órajeleket, hőmérsékletet, ventifordulatot,kijelzi. Csak be kell pittyenteni hogy mutassa az fps-t és szépen grafikont is rajzol róla. Talán lehet fájlba is logolni, ha hazaérek megnézem neked (kb még egy óra).
-----------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------Nagyon úgy tűnik hogy kevés a szufla, ez lehet alaplap miatt -púpos/kiszáradt kondi-, és lehet táp miatt.
A gyártó honlapján jól látom hogy bár 750W-os táp CTF-750-14CS, de csak 2db 18A-es 12Vos ág van? Mert az akárhogy számolom csak 432W, de ez is bőven elég!
Inkább az ágak elosztásával lehet a baj, az a proci többet fogyaszt:
- Alaplapi 12V-os kiegészítő tápcsatikat rádugtad?
A processzor fölött a sarokban van a 8 pines foglalat, 2db 4 pines csati megy bele, mindkettőt be kell dugni!- Nincs kéznél egy másik tápegység amivel ki tudnád próbálni?
- BIOS reset volt processzorcsere után, esetleg megkergült az alaplap
- Alaplapi BIOS frissítése a legfrissebb stabil -nem béta- verzióra
- Multiméterrel mérd meg a 12V-ot abból kiderülhet ha kevés a táp, 11,4-12,6V közötti értéket kell mérj, de ha nem tudod mit hogyan akkor inkább ne méricskélj. -
Remus389
veterán
válasz
kisza25 #24848 üzenetére
igen, de olyan nincs ami grafikonon mutatja?
hisz ha benyomom félórára kijelzi a minimum fps-t, de az valószínűleg a pálya legelején méri(mikor még picit tölt) tehát semmit se ér
olyan kell ami grafikusan mutatja mint egy e.k.g., tudom hogy van ilyen csak melyik? nem tudjátok? félórás BF3 tesztet szeretnék nyomni
-
dilipok
veterán
válasz
ricshard444 #24844 üzenetére
na ettol feltem, hogy ezt is meg kell probalnom... egy honapja csinaltam...
mind1, adok neki egy eselyt, bar nem ertem hogy egy E7600 utan miert ne kajalna meg ugyanaz a windows a qx9650-et...
-
dilipok
veterán
válasz
Grave_444 #24823 üzenetére
egy qx9650-et, de problemaim vannak...
miota kicsereltem az E7600-at, nem igazan stabil a gep, de nincs otletem hogyan is deritsem ki, hogy mi okozza. Marmint egy dolog meg van, vissza kellene cserelnem a procit, de mar annyiszor szetszedtem ma a gepet, hogy belefaradtam...
Minden tovabbi nelkul elindul a windows, minden jol nez ki, ha elinditok valami jatekot (BF3, WoW), akkor eljut szepen a menuig, meg a jatekot is meg tudom nezni, aztan egyszer csak vagy csontra fagy (ugy hogy az eppen aktualis par hang beakad aztan csak nezzk egymast) vagy random restart (nem kekhalal, meg semmi, csak bumm, aztan restart)
Ami felmerult bennem: vagy rosszul raktam valamit ossze (bar mar 2x szet meg osszeraktam) vagy esetleg keves lenne a tap? Nem vagyok egy nagy tudos a temaban, de CFT-750-14c-nek elegnek kellene lennie. a 12es agakra 18ampert ir agankent (van 4).
Valakinek ha van valami otlete, azert nagyon halas lennek, ha megosztana, mert mar kicsit elkeseredtem
-
Remus389
veterán
nem tud valaki olyan progit mondani ami grafikonszerűen méri az fps-t?
és pontosan?
-
h1n1_900
senior tag
Erre annyit tudok mondani, hogy anno 3Procival próbáltam végig 1280*1024-ben egy 1GB-os Vapor-X 4850-el.
X2 4400+ @3Ghz-re húzva. Folyamatosan akadt 20-22Fps volt. Cpu 100%-on
X2 240 @3.6Ghz-re húzva. Itt is microlag volt folyamatosan és 25-30Fps fölé nem igazán ment.Itt jött a megváltás.Egy X2 5000 nem + négymagosítva. 3Ghz-en 6MB L3-al lényegében Phenom II X4 volt. Fps-ek stabilizálódtak. Megvolt az átlag 35-40Fps és nem is nagyon esett le.
Hidd el a Gta4 nagyon-nagyon proci igényes játék.
Most X4 955@4.4Ghz+5870-el egész jól fut. De a proci 80%-on jár végig.X Factor:
Van benne ha jól emlékszem az 1.0.5 patch-től. -
Grave_444
nagyúr
válasz
intercooler #24838 üzenetére
Nem ismerem ezt a tápot, úgyhogy nem tudok mit mondani..
-
intercooler
őstag
válasz
Grave_444 #24836 üzenetére
576wattot ad le 4 ágon és 18Amperesek van már vagy 3-4 éves úgyhogy ennyit már tuti nem.
és cf-be volt 2ő másiknak szerencsére nincs baja. Lehet attol mert nem kapott pont terhelés alatt elég kakaót
#24837) Tommee
kösz
na azt ki is próbálom majd, de az az igazság nem nagyon merem hátha valami másnak is kaput lesz, nem tudom mitől lehetett
-
válasz
intercooler #24835 üzenetére
Ha garanciális, akkor szervíz, ha nem, akkor próbáld meg, h második kártyaként működik-e(amire nem kötöd a monitort CF esetén).
Ha Sapphire hibásodott meg, fel lehet venni a kapcsolatot a gyártóval is.
Egyéb esetben van olyan PH tag aki segíthet: LINK -
Grave_444
nagyúr
válasz
intercooler #24835 üzenetére
Milyen tápra volt kötve?
-
intercooler
őstag
Sziasztok!
Nagy a problémám
úgy néz ki meghalt az 1ik "drágaságom" 5870
kaptam 1 szürke halált aztán a tünetek ugyanezek Másik gépbe próbáltam semmi, nem ad képet
Szervizbe még nem vittem (van értelme 1általán
) talán megér 1 próbát.
A másik az lenne ez mitől lehet? pl táp stb ilyenek
-
dark_hmz
tag
válasz
cellpeti #24826 üzenetére
Én beállítottam végtelenre, natív felbontás+full screen+error check, aztán mehet. Trixx beállításainál pipáld ki az "...and restore clocks" sort, akkor betölti indításkor a mentett profilt.
Csináld azt amit Zoo123 is írt, kicsit visszaveszel, vagy plusz feszt adsz, majd tesztelsz. Ez ilyen, kis türelem nem árt ahhoz, hogy megtaláld a végét. -
cellpeti
nagyúr
Folyamatosan azt kapom ,hogy a képernyőillesztő nem válaszolt, de utána helyreállt.
Ilyenkor mi a helyzet? Az OCCT nem ír ki hibát. mondjuk 960-on folyamatosan megállt, most lejjebb vettem 950re
-
cellpeti
nagyúr
bocs a dupláért, rohadt Chrome..-.
-
cellpeti
nagyúr
na üdv!
Lehúztam az OCCT nevű programot. De itt nekem kicsit sok a cumó! Mit mire állítsak, hogy teszteljem a VGA-mat. Illetve most mikor elindítottam a Trixx-et alapon ment a kártya. Ezt valahogy ki lehet küszöbölni, hogy ne kelljen mindig a profilt betölteni?
-
kisza25
félisten
nekem az i3-mal volt 45 FPS játék közben, de volt valami extra dolog csomószor leesett 20 környékére, ha csak egy pillanatra is és olyankor megakadt, eredeti játék pathekkel mielőtt erre a következtetésre jutnál,
3maggal már teljesen jól ment nem esett le 40alá, ez a játék sokak szerint egy optimalizálatlan bug halmaz(nekik van 2magos procijuk), de egyszerűen az AI-t a CPU használja és ezért kell alá a 3-4mag, a 27FPS meg végképp játszhatatlan GTA4-alatt -
dilipok
veterán
na megjott az uj proci, mindjart kicserelem es mondok velemenyt
-
ttt1
őstag
válasz
ricshard444 #24820 üzenetére
Hagyjuk de én végigjátszottam és lényegében sehol nem volt gond az fps(ha felezni kel, hidd el 12 fps-el nem szenvedem végig) ...bencs 16x élsimítással minden maxon 27 fps-t ír most ..
-
ttt1
őstag
válasz
kisza25 #24800 üzenetére
Ez sem igaz egészen, mert 2 magos cpuval is játszható (tolhatok benchmarkot, GTA4 inkább rosszul optimalizált azért kell neki sok cpu,de azért nem játszhatatlan sőt. Igen vhogy mérni kell ugye a sebességet ,de ,hogy nekem 1 gamma (single részről beszélek és ne keverjük bele a multit-bár gta4 steamröl van szal tudnék multizni is, de nem érdekel-) 50 vagy 120 fps-el megy az nem érdekel..Folyamatos legyen és kész...(ami szintén nem keverendő össze a 25 fps-el, de 40-60 felett sztem nem veszed már észre,hogy ez most 80 v 100 lett).
-
kisza25
félisten
válasz
cellpeti #24809 üzenetére
és h1n1_900: én azt mondtam, hogy mint kezdő tuningoló ne emelj feszt, hanem nézd meg alapon(alapfesz) abból nem lehet baj, a HD5830-nak amúgy is magas az alap feszültsége(1,163V) ami biztonsággal adható 24/7-re az 1,181-1,2V már nem számít olyan sokat, hogy megérje +feszel játszani, egy HD5850 ami 1,093V-ről indúl ott már sokkal többet számít
-
X Factor
addikt
válasz
Remus389 #24799 üzenetére
Volt nekem e1400 1mb l2 cachel, 3.6 ghz-en, volt 2180 3.2ghz-el, volt e5200, e6600, e8400, q6600 3.2ghz, gondolom nem meglepő h. melyik teljesített legjobban játékok alatt hiába tudott az e8400 4giga fölött.
Nem is nagyon az átlag fps volt több, de magas volt a minimum, és jóval kisebb volt az ingadozás, a mostani 4ghz-es 6 magos amd-ről nem is beszélve
Értem én h. nem kell high end cpu, ha vki játszani akar, és inkább vegyen több, erősebb vga-t vagy ssd-t abból a pénzből, de azt ne írd, h. a 2 magos über alles, mert betéved ide vki, és majd megnyugszik h. jaj, az tök jó, aztán, majd nem érti h. másoknak miért muzsikál faszán az 5870, nála meg nem.
Bf3-nál jól látszik h. tényleg nem cpu igényes, viszont régi 2 magosnál esik a min fps.
Azt hiszem vita lezárva.
-
Remus389
veterán
válasz
h1n1_900 #24812 üzenetére
szerintem az lehet a magyarazat hogy vagy valami teljesen mas jatekot mert le ami nem hasznalja ki(erre utal hogy meg jobban is hajtottam)
azt hiszem az lenne a korrekt ha ugyanazt a palyat es ugyanazt a jatekot nezi, igy neki is kijon a 99%
de kulonben nem ez szamit hanem az fps, fpst kene merni grafikonosan 4 mag vs 2 mag, a dirt3 full hd benchmark pl nem tamasztja ala hogy 2 magnal kisebb a min fps, ahogy szerintem a fraps se esik le drasztikusabban
vegig kene jatszani a bf3-ban egy palyat vegig monitorozni es ott is ki fog jonni az ami a dirt3 benchmarknal, hogy nincs kulonbseg, vagy van de minimalis a negymagos javara
-
Remus389
veterán
válasz
DroiDMester #24811 üzenetére
erdekes
ez eleg hihetetlen, hogy nalam jobban mukodik
vaaaagy esetleg... na nem feltetelezek rolad ilyet
-
MZsoltee
veterán
válasz
Gyerekek, kit érdekel mit mutat az evrest/aida. A lényeg, hogy hol fut több fpssel a játék, hol magasabb a min fps.
-
h1n1_900
senior tag
válasz
Figyeld meg, hogy kimagyarázza...
-
válasz
Remus389 #24765 üzenetére
Kutyából nem lesz szalonna!.............
íme megnéztem E7200 procival szintén 3600MHz E7200 LOG érdekes nálam valahogy nem akar 99.% on járni a GPU (csak 90.% körül) pedig még csöppet jobban is hajtottam a cuccot mint nálad volt!
akkor hogy is van ez??????????
tudom ezt is kifogod magyarázni..
-
dark_hmz
tag
válasz
cellpeti #24807 üzenetére
900-ig elég gyorsan eljutottam, először 850 aztán 900.
Utána már nem voltam olyan bátor, 10 Mhz-es lépésekkel mentem. OCCT-vel teszteltem első körben. 10 percig hagytam futni, aztán ha nem volt addig hiba, akkor +10Mhz. Ha volt hiba akkor pici plusz feszültség, majd újra teszt. Aztán ezt ismételgettem. 960 felett már egyre több feszültség kellett és alig tudtam emelni az órajelet. Úgyhogy hagytam 960-on a GPU-t 1.18V-os feszültség mellett. Utána hagytam futni az OCCT-t pár óráig, majd 3dmark, furmark (hogy mennyire izzad meg a kártya), és játékok. Ez volt valamikor augusztus közepén, azóta így megy hiba nélkül. Ja, a memóriák... Megnéztem milyen modulok vannak a kártyán, utánaolvastam a specifikációjának, kiderült hogy bír 5Ghz-et és egyből feltoltam 1250-re. Kipróbáltam még 1300-on is, de ott már fagyott.
-
Grave_444
nagyúr
A battelfield 3 40-50fps-el fut maxon, de leugrál az fps 20ra egy pillanatra és emiatt laggol a játék.
Ram miatt lehet szerintetek? -
halisa
tag
válasz
MrCsiT #24785 üzenetére
Az én véleményem szerint mert a többiek nagyon elvesztek az FPS-sek és a magok számának a rejtelmeiben. meg kérdezni hová szól a garancia és az üzletet felhívni, hogy él-e így is a garancia, hogy le lett cserélve a hűtő. Vagy kb van még rajta 1,5hó gar és imádkozol, hogy ne legyen gond. Személy véleményem szerint aki vízhűtést használ az nem a venti hangossága miatt használja . Nekem le van ragasztva két csavarfej
gyári matricával.(3év gar)
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hálózati / IP kamera
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Call of Duty: United Offensive
- További aktív témák...
- ÚJ MSI RTX5060 Ventus 2X OC 8Gb GDDR7 bontatlan, számla
- Több db Nvidia Quadro M4000 8GB GDDR5 videokártya számlával
- RTX 5070 Ti OC 16G/új, bontatlan/ garancia/ beszámítás/ ingyen foxpost
- ASUS RTX 5070 Ti 16GB GDDR7 PRIME OC Edition - Új, 3 év garancia - Eladó!
- XFX Speedster SWFT210 Radeon RX 6600 8GB Garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15APH8 15 notebook - R7 7840HS 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- Surface Laptop 5 Touch 13.5 Retina i7-1265U 10mag 4.8Ghz 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ZBook 17 G2 - i7-4710MQ I 16GB I 256GB SSD I Nvidia VGA I 17,3" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest