- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: OAK Mozart Wavetable
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- weiss: Pant* rant
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- Klaus Duran: 2025 dude
- sh4d0w: Palpatine - A Terv
Új hozzászólás Aktív témák
-
joker1220
őstag
válasz
djculture #31857 üzenetére
Tudom, csak viccelődök
Amúgy már bekötöttem és nagyon pöpecül viszi a streamelt videókat is FHD ben
Régebben egy 6850 -es em volt, azzal is meg voltam elégedve
Ez most csak filmezésre van egy második gépben egy Phenom X4 B60 meg 4 gb ddr3 társaságában (régi gépem megtartottam, beraktam a tv mögé
voállá okostévé
) ami meg eddig benne volt, egy hd5450 -es, az átkerült a harmadik gépbe
(Az egy HTPC egy másik szobában..)
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
djculture #31857 üzenetére
Teljesen korrekt kártya, pár héttel ezelőttig egy Sapphire 5850 Toxicot használtam. Első problémám a PvZ GW 2 vel volt. Elindult ment is jól, de egy idő után kidobott, régi a vga driver hibával, utána ugyan ez a gond kijött a BF1 nél is. Simán elszaladt az is egy darabig, majd régi vga driver hibával dobott. 1440*900ban játszom, simán vinne mindent, de idióta AMD több mint egy éve nem adott ki hozzá drivert, ezért az új játékok kiugrálnak.
-
Remus389
veterán
válasz
djculture #31832 üzenetére
Vannak processzorigényes játékok, vannak VGA igényes játékok, vannak amik a RAM-ot zabálják nagyon(4 giga nem elég), de olyan is van ami a VRAM-ot zabálja(főleg az újak)
Szerintem nem lesz nekem sem gondom a 380-assal és a quad-dal, mint mondtam nem kimaxolni akarom az fps-t, belefér ha a proci visszafogja valamennyire, de fusson normálisan az egész
Talán a Xeon Quad topikban volt, hogy egy ember letesztelte a régi Q9550-nel és az új valami szuper i7 procijával, valami erős videókareszt, kb 30%-kal volt lassabb a quad-dal, de szinte mindig megvolt a 60 fps
meg is van! [link]
-
Remus389
veterán
válasz
djculture #31829 üzenetére
Jó, de nézzük az árakat.
Igazából a mostani kártyám eredetileg 2009 szeptemberében jelent meg, akkor lehetett 90 ezer Ft, 1 évre rá olyan 60 ezer, én 33 ezerért vettem 2011-ben, szinte újonnan
Tehát ez a 380-as(ami szerintem az 5850 modernebb megfelelője), ha megjelennek az újabbak, eshet 20-25 ezret is, ja tehát lehet várni kell
A fogyasztásban nem hiszek, persze lehet néhány Watt ide vagy oda, de ezek filléres dolgok, a beszerzési áron kell spórolni.
Minden pénzkérdés végülis, nem hinném hogy kevesebb mint egy éve kiadott 380-as hamar elavulna, szerintem az pont jó lenne nekem, ahogy az 5850-es is nagyon bevált!
-
Remus389
veterán
válasz
djculture #31827 üzenetére
Így fut a star wars battlefront, frostbyte-os [link], nem olyan túl jól, de ha elszánt vagy végig lehet vinni és jól néz ki, nem rossz egy 2009-es VGA-tól.
Utánanéztem a dolgoknak, frissítettem tudásom. Szerintem ahhoz hogy az újabb játékokkal is el tudjak játszani (és olcsón megússzam, nem a maximális teljesítményt nézve, de úgy-ahogy jól fusson, az új MASS effect és Mirrors edge), kéne nekem még plus 4 GB RAM (ez nem olyan vészes árban, használtan pár ezer).
Mivel csak AMD jöhet nálam szóba, szimpátia miatt (amúgy is mindegy ha árában van, a hasonló tudású gtx 960 is ennyi), ezért én igazából ezt a R9 380-ast néztem ki. Gibabyte G1 gaming 4GB, 61 ezer újonnan, innen, 3 év gari. Ebből lejöhet a mostanim eladási ára, így 50 ezer a csere. Bár a legokosabb lenne várni, ha megjelenik az új AMD széria, ennek az ára eshet. Van 380X is, nem sokkal többért egyébként.
Szerintem 8 giga rammal, húzott quad-dal és egy 4GB-os 380-assal még el lehet pötyögni egy darabig. Oké hogy visszafogja ezt tudom, de az 4GB R7 370 44 ezerFt és egy 7850-es tudása. Akkor már egy kicsit rádobok és combos kártyát veszek.
Prociból hosszabb távon az AMD Zen-nel számolok(ez is inkább a szimpátia miatt, meg talán a hűtőt is átmenthetem).
Szerintem mindenképp 4 gigás kártyát veszek, mert úgy látom újabban az a trend hogy a játék bemásolja magát a videokareszbe. Ha csak 2 gigás, akkor elfogy és szaggatt...
-
Remus389
veterán
válasz
djculture #31821 üzenetére
Jon az uj Doom (nem erdekel, agyatlan lovoldozos), de jon a Mass Effect 4 is, ez viszont igen.
Ha kepes lesz legalabb 35-40 fps-sel futtatni a jatekot(tuninggal, esetleg minimalis kompromisszummal), akkor marad, ha nem akkor lehet hogy csere. De szerintem nem fog csalodast okozni az oreg
Az is lehet jobban fog futni mint irtam
A korabbi Mass Effecteket szepen vitte, igaz az xbox 360 konzolra is kijott, a mass effect 4 viszont mar az uj xbox tudasahoz van igazitva, ezert nem tudom
Hogy futnak 5850-es kartyakon az uj konzolportok?
-
Remus389
veterán
válasz
djculture #31806 üzenetére
Lehet, az én 5850-esem már 5 éves és kutya baja, nemrég fújtam a ventillátorjába zsírt és olyan mint az új (kinézetre is és működésre is)
ASUS gyártmány
Szerintem az "újak" között is van minőségibb gyártmány
A használt kártyák kétségtelen előnye hogy olcsók, na
Azok között is van garis
-
Remus389
veterán
válasz
djculture #31802 üzenetére
Mondjuk ezek az új effekt-ek általában nagyon FPS zabálók kicsi látványjavulás mellett
Emlékszem a Depth of Field-re Stalker-ből, képregény lett
A Dirt Rally-ban is az utolsó beállítás valami advanced postprocessing baromság, 45 FPS-ből 5 FPS-t varázsolt
Szóval ne várj sokat az új effektektől, jók lesznek még nekünk a 7950-esek és társaik olcsón
-
Remus389
veterán
válasz
djculture #31800 üzenetére
Ezekre az átmeneti dx11/12 kártyákra nem érdemes pénzt költeni. Esetleg olcsón, miután kifutottak
Azért egy 7870-re beneveznék (olcsón) és az valóban sokkal erősebb
azzal is el lehet lenni egy darabig
Persze akkor alatta a vasat is cserélni kéne, nekem azt mondták a Q9550 szintű gépbe, még tunning mellett is maximum egy 7850-7870-est érdemes beletenni
-
Remus389
veterán
válasz
djculture #31748 üzenetére
el lehet ezzel evickelni meg...
Annyit kell hogy utananezni hogy elbirja-e? Ha igen (pl dirt rally, starcraft, wot), akkor azokkal kell jatszani, ezeket tenyleg szepen viszi.
Azt is lehet hogy neten utananezni, milyen trukkokkel lehet javitani az fps-t, (optimalisation guide) pl dirt rally-ben lejjebb lehet venni a palya melletti szurkolok szamat, nincs latvanyvesztes de tobb az fps.
Jellemzoen a lovoldozos jatekok nagy gepigenyuek, de pl a legujabb wolfenstein 60 fps volt maxon, tehat azok kozott is van amit szepen visz.
Hihetetlen idotallo kartya, legkozelebb is AMD-t veszek!
-
Remus389
veterán
válasz
djculture #31738 üzenetére
En is ugy dontottem hogy iden meg marad az 5850, plane hogy kitapasztaltam a maximumat (950-975mhz kozti gpu), a world of tanks-ot jol/szepen viszi ez a legfontosabb, a dirt rally-t fogom meg kiprobalni, meg egy-ket jatekot, talan nem a leggepigenyesebbeket, utananezek elotte, ha nagyon gepzabalo, akkor inkabb azt nem.
Mondjuk talan az is kozrejatszik, hogy 30 korul mar kibirja az ember hogy felretesz kesobbre (mikor erosebb gepe lesz) egy-egy jatekot es azt probalja ki amit elbir a gepe.
Az uj starcraft 2-t ultramaxon toltam vegig egyebkent tunning se kellett, ugyhogy jo ez a kari meg nekem.
-
Remus389
veterán
válasz
djculture #31744 üzenetére
Oke, talan jobb maradni akkor a win7-nel, talan masik verziot megprobalni.
Erthetetlen mi tortent a gepemmel, nem mukodik jol. Fagyogat(de nem teljesen, reszlegesen), meg a chrome tabvaltasnal bezarja, meg nem enged cimet beirni, neha meg jo.
De nem csak a chrome hulyeskedik. Olyan volt mint egy Ferrari, most pedig Wartburg a gep.
Reinstall sem segit.
-
Remus389
veterán
válasz
djculture #31728 üzenetére
1. 950mhz alapfeszen nagyon jó, nekem max feszen +100mv viszi!
2. Ha azt kipróbáltad, a 7850-hez hogy viszonyul egyébként?
3. Talán van abban valami, hogy kihajtja-e: [link], ha megnézed a 7970-est már viszafogja a 3.4-es quad, full HD mellett is, a te géped a Phenom II is olyasmi teljesítményű(sőt gyengébb), tunningolva
Tehát 5850-nél jobbat, talán egy 7850-7870-est érdemes fejleszteni, de azt is sok esetben visszafogja a quad/phenom X4, persze sosem árt az erős VGA, csak nem annyit gyorsul mint gondolnánk
-
Baryka007
addikt
válasz
djculture #31702 üzenetére
Én megvagyok vele elégedve... Lazán tuningolom vele a ramokat, vga-t meg procit is. És nem ilyen 5-6 % ba hanem 15% ba mindet. Nem szarik be alattuk...
Pedig az 5870 alapból eszi a 188wattot. Húzva szerintem eszik ez 200 at is... No meg az FX 6300 se kapott Green Energy matricát.
-
gery14
senior tag
válasz
djculture #31670 üzenetére
Amivel sokkat játszom az a CS:GO a régebiek. BFBC2 multi-L4D2-KillingFloor-cs1.6 bf3 multi. De ezeket vigan viszi a hd4850 1gb oc-m is. akkor megérné inkább 7770et vennem jol értem ? Az ujabb jaétokokat megse probáltam a 4850 miatt az ucso ami meg elmegy az a bf3. FHD low on.
-
gery14
senior tag
válasz
djculture #31668 üzenetére
hát az annyira nem érdekel DX12ben ugysem erős szerintem(addig eza configom megsem lesz majd cserlem alszeg jövöre). visszont erőben meg veri 5870 tesztek szerint de ha gyakoraltban nem igy van akkor lehet a 2kártya közöt vacilálok nagyon. akkor szerintetek melyik kártyát válaszam egy 460as chiftec tápom van.
-
olasz69
senior tag
válasz
djculture #31657 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Arra is gondoltam valami programmal esetleg (volt valami játéknál ahol valami 6-8 Gb rendszer- ram volt amivel elindult)
Ott indítani kellett egy progit és emulálta a ram mennyiséget!)Gondolom az eyefinity edition /6 display /annak van 2Gb ramja!
Azzal ment neked!
Szomorú vagyok,sajnos ez van!
üdv! -
Speed®
titán
válasz
djculture #31638 üzenetére
Én úgy vagyok vele, hogy ha bírja, miért ne? A régi VF3kAval szerelt karim a mai napig üzemel annál, aki tőlem átvette, nem halnak könnyen ;p És azért ~40% OCnak igencsak érzékelhető hatása van a tempóra..olyannyira, hogy nagy kár a vRAMért..mert 2GBal agyonvágna sok újabb karit is lazán :S Hasonlóan jól sikerült csere kellene..? Talán a 7950et mondanám..még egy ideig elég lesz..
-
Speed®
titán
válasz
djculture #31633 üzenetére
Most csekkolom a friss szerzeményt..XFX 5850 Black Edition
Olyan állapotban jutottam hozzá, mintha boltból/polcról jött volna!!
Diliből beregeltem XFXékhez, az 5 év garija e hó 20.áig még él is!
Semmi piszkával, 1.0875V alapfesszel, fánkkal <90°/3000rpm
Úgy néz ki lesz rá egy VF3000A jó áron, azt nem sajnálom tőle ;p -
Gerixbela
csendes tag
-
honda23
aktív tag
válasz
djculture #31568 üzenetére
5850-re melyik az utolsó catalyst, ami még támogatott?
Felraktam az új Wolfensteint, és egyből kiírja, hogy old driver. Viszont fut a játék, csak high beállításokkal is elég ronda.
Ami fent van, a 13.12-es, azzal még jól működött szinte minden. Viszont 2-3 éve szinte nem játszom.
Így is stabilan van 40-60 fps fraps szerint. -
TeeBee73
veterán
válasz
djculture #31551 üzenetére
Nézegettem az új kártyák árait, és úgy döntöttem, majd a mostani kap egy ikertesót, ha nagyon muszáj. Diablo 3-hoz, és filmezni még így is sok.
Pár napig, volt mellette egy 9600GT fizikázni, de nem győzött meg. (Mafia 2, UT3, Metro 2033).
Ahogy kollégám mondaná, fingfestés ezerrel. -
-
-
-
válasz
djculture #31540 üzenetére
Érdekes ez a teszt, ahol a 7850-et default órajelén hasonlították össze az azonos szintre húzott 5850 és 6850 kártyákkal.
-
-
válasz
djculture #31536 üzenetére
Köszi a válaszokat Urak, akkor a memóriát nem fogom bántani, a GPU-val meg meglátom, mennyire jutok. Apropó, mi az egészséges túlfeszelés maximum? Mondjuk 1.25V?
Gondolkodom azon is, hogy veszek még egy ilyen kártyát és CF-ben tolom velük. Bár kérdéses, hogy az 500W-os Chieftec CTG kiszolgálná-e őket, bár elvitt 4 db 3850-et is már.
-
picirizs
csendes tag
-
phain
tag
válasz
djculture #31454 üzenetére
Viszont megvan (azt hiszem) a hiba!
Nezegettem a gyarto oldalan talalhato osszes video drivert ami csak letezik a notimhoz, es ott van 2db ( HD Grhapics Media Drive, Wireless Display Manager Driver) amit nem tud felrakni. Ha megnyitom a mappait (tele van HDMI alkonyvtarral) az ott levo leirasba benne van, hogy csakis kizarolag 64bites win7 en mukodik!Szoval win7 64 bit kell
Remelem tenyleg ez lesz a megoldas!
-
phain
tag
válasz
djculture #31439 üzenetére
Szia!
Visszaraktam a win7et, csak az alap driverek vannak fent amit a gyarto ajanlott es amikor bedugom a laptopba a HDMI kabelt, akkor probalkozik a tv de csak annyit ir ki hogy "Nincs Jel"Regebben volt xbox 360 rakotve a TV re, szoval megprobaltam EZT is de sehogy se akar kepet adni ha laptopra van kotve.
mediaboxon, xboxon ahogy rakotom a HDMI kabelt egybol van kep, laptopon semmi.
Valami otlet ? , mert megorulok! -
Moonwolf
senior tag
válasz
djculture #31319 üzenetére
Nincs beállítva fixen. Most viszont 5 fokot hűlt, na de hát a levegő is.
Amióta megvettem egyszer sem volt újra pasztázva, csak a hűtőborda kitakarítva. Mondjuk 1 éve az sem volt már viszont évente egyszer elég nem? Azért kérdeztem mert majd akkor a kitakarításnál újra lesz pasztázva az is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- Subaru topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Diablo IV
- Metal topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Autós topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G9 OLED 240Hz Dual QHD 0,03ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest