Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sellerbuyer: HDMI vagy DisplayPort kábellel szebb a kép?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- skoda12: Webshopos átverések
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kop8
őstag
válasz
Motion_Blur #24397 üzenetére
Majd meglátom mit birok összehozni az eladóval, kellene már egy jó kari, mert a 3850 nem mai darab, igaz nem játszok már semmivel!
h1n1_900
Én is jónak gondolom
Az a baj 180Km-re van -
kop8
őstag
válasz
Motion_Blur #24395 üzenetére
35K ez is pont, garit nem tudom, de akkor nem is olyan jó az ár!
Azt hittem olcsó 35k-ért.....
Nekem egy 5870 kellen mert tudásban ott van még a toppon, nem ref hűtős, de itt a ph-n senki sem akarja eladni nagyon
-
kop8
őstag
Üdv!
Egy használt 5870 vapor-x mennyit érhet??
Lehet tudok egxet jó áron, csak messze van.... -
pynyo
csendes tag
Nekem a legjobb az lenne ha valamilyen csoda folytán életre kelne a kártyám,mert tökéletesen meg voltam vele elégedve még alapon is.Azt viszont nem értem hogy 5 hónapos kártya és az hogy minden tuning/mókolás nélkül internetezés közben esett szét a kép és utánna már nem is jelenített meg semmit újraindítás után.Szóval azt nem értem hogy még terhelve se volt.
-
pynyo
csendes tag
válasz
kisza25 #24387 üzenetére
Akkor elég korrektek voltak,remélem hogy nekem is jó tapasztalataim lesznek,többször vásároltam már náluk idáig soha nem volt semmilyen probléma remélem ez után se lesz.Én akkoriba olyan 25k-ért vettem szerintem ennyiért nem tudnak hasonlót adni és 5830 csak his-es van 43k-ért.
-
dark_hmz
tag
Ez nem túl valószinű.
Esetleg próbáld meg portalanítani a kártyát. Nekem kb 2 hete a NYÁK-on lévő por okozott anomáliákat. Random hibák játékok közben, volt hogy 2-3 másodpercre megállt a renderelés, majd csak fekete kép volt a monitoron, aztán rendbejött mintha semmi nem történt volna. Aztán már simán 2D módban is szétesett a kép, megintcsak fekete képernyő, volt hogy teljesen megfagyott a rendszer, vagy be sem bootolt újraindításkor. Érzékelők szerint túlmelegedés nem volt. Na mondom de jó, megdöglik a kártyám. Aztán gondoltam letakarítom jó alaposan, egy próbát megér.
És azóta semmi baja szerencsére.
-
pynyo
csendes tag
Esetleg az nem lehet hogy nv driverből vissza maradt dolog nyírta ki? Mielőtt ezt csinálta volna előtte próbáltam ki a 8600 gts-t hogy működik e még mert meg vették volna tőlem.Habár minden drivert leszedtem meg kitakarítottam,mind két kártyánál.Szerintem ez nem nagyon lehet.
-
Prof
addikt
válasz
Majkee84 #24348 üzenetére
Én 1 hónapja downgradeltem 6950 (6970bios)-ról 5870-re.
Az 5870 nem ref kártya, hanem gigabyte halk és hűvös, imádom mintha nem lenne erős vga a gépben, még load alatt se hallatszik szinte semmi
Ja és a különbözetből meg a régi vinyóm árából kijött egy SSD.Játékokban nem veszek észre az ég világon semmi különbséget.
Csak azt hogy kevesebbet fogyaszt a gép és 4ghz feletti tuningal is stabil a gép.
Valószínű kevés volt a tápom 6950oc + Cpu oc-hoz. -
embe
nagyúr
Helló! Megmarom magam :
Küszködtem a RAGE játékkal, driver le és fel, de nem ment. Különféle cfg fájlok. Eredménytelűl.
A legfrissebb ccc-t lecseréltem a 11.6-os CSAK driverra. Így ment szépen.Feltettem a BF3-at. Nem indult el, mert ordított, hogy a 11.6-os driver nem jó, ami fenn volt, hanem 11.7-es vagy újabb kell. Lecseréltem. Az eredmény: A RAGE a szokásos módon sz@r, nem megy. De a BF3 sem, csak villog a kijelző széle.
-
válasz
kisza25 #24349 üzenetére
Kivéve BF3. Tegnap próbálgattam, és ULTRA beálíltásokon megvan az FPS, kb 40-50 de néha másodpercekig csak képregényt látok kevés VRAM miatt...
Az a legrosszabb az egészben, hogy a 6950 lenne a legközelebbi alternatíva, és az is 60k körül van... 5870et még ha 40ért el is adom, +50%-ot fizessek egy ugyanolyan erős kártyáért, amire rácsaptak +1GB RAM-ot?
Marad a beállításokkal mókolás. Ki kéne kapcsolni a legjobban memóriaigényes fícsöröket a játékban. -
Zoo123
senior tag
válasz
Motion_Blur #24360 üzenetére
Igen, olyat nekem is írt már ki az F1 2011, de ennek ellenére, megvan a stabil 55-60 fps akkor ez engem kéne hogy érdekeljen?
Játék közben minek megy az MSN? Voice-chatelsz a versenytársakkal vagy mi?h1n1_900
Milyen játékokban fogy el Full HD-ban az 1GB VRAM
Kérlek mondj pár példát, hajt a kiváncsiság, nem kötözködésképpen kérdem. -
Motion_Blur
félisten
-
Zoo123
senior tag
válasz
Grave_444 #24353 üzenetére
Az adatlapodon lévő konfig "AMD Phenom II x4 965 Black Edition, Sapphire HD 5850, Gigabyte GA-880GM-D2H, 2GB Kingston HyperX Blu Edition 1600MHz DDR3, Cooler Master Elite 430, Corsair HX450" bőven jó Full HD-ben is szóval én azt választanám, de 22"-nál nagyobb monitort néznék, egy 24"-os Full HD monitorra szavaznék.
Ellenben a 2GB RAM az nagyon kevés, főleg Windows7 alatt, én bővíteném 4GB-ra most hogy a padlón vannak a memóriárak
-
Grave_444
nagyúr
Monitor vásárlás előtt állok és nem tudom, hogy 22"-os 1680x1050-est vegyek vagy 22"-os 1920x1080-ast.
Szerintetek?
Az adatlapomon lévő géphez kéne, de az is fontos hogy jól fussanak a játékok, ezért gondotlam a kisebb felbontásút. -
Majkee84
aktív tag
Sziasztok!
Felhúztam az aláírásomban szereplő 5850-et 900/1200-ra. A kérdésem az lenne, hogy elvileg hozza ilyen sebességen az 5870-es szintjét? 1,156 volton lett stabil. Ez mennyire gyilkos? -
kisza25
félisten
na végre beszereztem a BF3-mat, elég szép és szépen is szalad az i3 alapon kártya alapon 50+ FPS high-on
-
Greyfoot
tag
ej-ej elvégre ez egy videókari topic urak, hölgyek...személy szerint utálok félmunkát végezni a.k.a. ha lúd legyen kövér, húzzúnk mindent fel.
-
Greyfoot
tag
-
norma87
csendes tag
-
h1n1_900
senior tag
Megpróbálom még egyszer leírni. Vga-t tök felesleges húznod mert nem lesz gyorsabb a játék tőle semmivel!
Viszont a procidat nem ártana mert visszafogja a videókártya teljesítményét.
-
norma87
csendes tag
Hm ott meg kér valami Low Drivert ...hogy instaláljak.. aztán elinditom install majd start, és semmi hibaüzenet.. az Internet Securiti féle piros ablakban. Nem indul el.:S
Íme a kép, de procit nem akarok húzni.
http://kepfeltoltes.hu/view/111027/6287850921_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
-
Greyfoot
tag
válasz
norma87 #24326 üzenetére
Nem így van, minőségileg nincs különbség, húzni azt is lehet. A probléma az, hogy a termék ID, BIOS stb mind a Gigabyte-é és ne az ATI-é ezért a software-ek nem engedik az órajeleket feljebb húzni, vagy nem annyit mint egy ATI-nál. A feszkó emelés is kizárva pont emiatt.
Az nem igaz, hoyg semmilyen módon, ahogyan írtam egy referencia BIOS flash megoldhatja a problémát, bár macerás lehet. -
Zoo123
senior tag
válasz
norma87 #24316 üzenetére
2 kérdés:
1: Az MSI Afterburner engedi-e állítani a gpu feszültséget?
2: Az AMD GPU Clock Tool-al sem tudod 775/1125 fölé tuningolni az órajelet?Mióta 2 db 5850 van crossfire-ben azóta nekem sem engedi az órajeleket csak 900/1300-ig állítani, ezért MSI Afterburnerrel beállítom a gpu feszt, AMD GPU Clock Toollal meg az órajelet, így működik.
A régebbi MSI AB az 1.6.0 verzió engedi állítani az órajelet 1050-ig is akár csak ha elállítom akár csak 1 MHZ-et is kékhalál, ezért most az MSI AB 2.0.0-t használom, de ez meg csak 900-ig engedi, de már nem érdekel, 2db 5850 mindkettő 900/1250-en atomgyors.Szerk:
"Egyébként azt olvastam valahol hogy MSI Afterburner el ha átírok valamit a *.cfg ben akkor engedi tovább húzni. "
Igen az MSI Afterburner.cfg-ben az "Enable Unofficial Overclocking = 0"-t kell 1-re átírni.
De csak referenciakártyával működik biztosan!"De ha jól értem mivel nem az ATI gyártotta a lapkát.. nem is olyan strapás? tehát kockázatos lenne akár 830Hz is huzni?"
Nem lenne kockázatos, ha nem bírja a gyárilag beállított feszültségen a kívánt órajelet azt észre fogod venni mert lefagy.
-
norma87
csendes tag
válasz
h1n1_900 #24325 üzenetére
1280x1024 a felbontás.. 19" os
AMD Phenom x4 955Egyébként azt olvastam valahol hogy MSI Afterburner el ha átírok valamit a *.cfg ben akkor engedi tovább húzni. De ha jól értem mivel nem az ATI gyártotta a lapkát.. nem is olyan strapás? tehát kockázatos lenne akár 830Hz is huzni?
-
Greyfoot
tag
válasz
norma87 #24323 üzenetére
Nem az ATI gyártotta le a nyákot hanem a Gigabyte.
Így a CCC és az MSI limitálja az OC lehetőségeit. Talán megoldható egy BIOS cserével, de nem biztos, hogy megéri a szenvedést. Próbáld meg a jelenlegi kereteken belül felhúzni a karit és nézd meg van e jelentős különbség. -
norma87
csendes tag
725 Hz van alapban a GPU
Akkor én nem is tudom fentebb huzni?
Catalist 11.9 et rakta mfel
-
Greyfoot
tag
válasz
norma87 #24316 üzenetére
Hm gondolom alacsonyabb gyári órajellel jött ki a karid. Nekem a chip min/max értéke 550-1200Mhz-ig a memória pedig 900-1400Mhz-ig terjed. Hőmérséklet 35-37C alap, 69-72C max gyári hűtőkkel.
Szerk: Bár ez nem valószínű, gyorsan utánanéztem ugyanaz az alap órajelünk-725Mhz, nekem egy Sapphire és egy Asus dolgozik ugyanúgy 725 gyárin.
Pontosan.
Hányas verzió CCC van fenn? -
norma87
csendes tag
Érem és hány fokos a gépud így? Nekem valamiért az MSI Afterburner csak 775 ig engedi huzni, és az AMD overdrive is.. miért?
-
norma87
csendes tag
Van egy Gigabyte HD 5850 es kártyám, érdekelne szerintetek meddig tuningolhatom a GPU jelét? igy legéghet a kártya, vagy csak kifagy a játék..kék halál esetleg stb...
Feszültséghez nem szeretnék nyulni. -
-
Pet84
tag
Sziasztok!
Múlt héten hozzájutottam nagyon jó áron egy új Sapphire 5850 vapor-x hez. Eddig nincs vele gond, viszont játékok alatt 75-80 fok között mozog a hőmérséklet 60%-os ventillátorsebesség mellett. Furmarkkal kb 82 fokig megy fel, ott megáll. Ez normális ennél a típusnál? Külföldi oldalakon azt írják 60 fok fölé nem nagyon megy. Valakinek van tapasztalata ezzel kapcsolatban? Szobában ahol van kb 20 fok van.
Válaszokat előre is köszi. -
Zoo123
senior tag
"Annyi volt a trükk,hogy feladatkezelőben az egyik magot ki kellett kapcsolni.. "
Én úgy nézem szépen leterheli mind a négy magot, de a HT be van kapcsolva, hazamegyek kipróbálom HT nélkül mert az is okozhat akadást bizonyos játékokban, lehet hogy ez a periodikus fps csökkenés oka.
Megy stabilan 55-60 fps-el aztán gondol egyet és 1-2 másodpercig leesik 25-re, ha az eget bámulom akkor is.Ez vagy driver gond lesz 11.10 prev2. catalystot használok, vagy elfogy a vram. Azt megfigyeltem hogy nem minden pályán csinálja, de az "Operation Swordbreaker" pályán rendszeresen, főleg amikor a háztetőn a mesterlövészt kell leszedni, aztán fedezni 4 társunkat akik alattunk az utcán haladnak el.
Ha visszaveszem az MSAA-t 4x-ről 2x-re akkor meg nem eseget le az fps, hmm..
Milyen programmal tudom monitorozni játék közben a videomemória használatot?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kézbe fogható paradoxon lett az iPhone Air
- Bittorrent topik
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elektromos autók - motorok
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- EAFC 25
- Simbin topic (GTR, Race07, GTR Evolution, RaceRoom Racing Experience, stb.)
- További aktív témák...
- MSI GeForce RTX 4080 SUPER GAMING X SLIM 16GB GDDR6X 256bit Videókártya !
- MSI Radeon RX 6400 AERO ITX 4GB GDDR6 64bit Videokártya !
- MSI GeForce RTX 4070 Ti GAMING X SLIM 12GB GDDR6X 192bit Videokártya !
- GIGABYTE GeForce RTX 5060 Ti WINDFORCE OC 16GB GDDR7 128bit Videokártya !
- GIGABYTE Radeon RX 7600 XT Gaming OC 16GB GDDR6 Videokártya !
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30%
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- Eladó egy XMG P406 laptop
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest