- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
Új hozzászólás Aktív témák
-
aleister
veterán
válasz
seederking #25699 üzenetére
A lehető legerősebb beállítások (felbontás, szűrők) futtasd őket! Közben érdemes figyelni CCC-ben a gpu hőmérsékletét.
-
seederking
őstag
Még nem probáltam.Sőt még 1x sem futtattam ilyen progikat.Kicsit segitenél.Gondolom maga a teszt egyszerűen indithato?csak pl mire figyeljek mik legyenek az értékek stb.?köszi
-
aleister
veterán
válasz
seederking #25696 üzenetére
Próbáltad szintetikus tesztekkel (Furmark, Vantage) izzasztani a karit?
-
seederking
őstag
Sziasztok.segitség,tanács kellene.kb 2hete dobtam össze uj konfigot egy 5870 társaságában.Már föntebb panaszkodtam kicsit mert pl a cod-al volt problémám.A felbontás hiába volt 1080p mégis ugy nézett ki mint ha 800x600 lenne.Ezt sikerült egy másik verzio és egy 11.11 driver install-al megoldani DE
mindezek után elöször a Rage-nél láttam villodzo csikokat,bugokat amit betudtam a game hibáinak mivel olvastam,hogy nem sikerült a legjobban.Viszont mostanában pl a cod-nál is jelentkeznek hasonlo gondok.Àtvezető videoknál a kép elkezd pirosan kéken sárgán villogni.Nyomok alt tabot,vissza és minden jo.Kicsit ijesztő mintha megkattanna a vga.Mit tegyek,mi lehet a baj.?köszönöm a segitségeket..
-
opti06
aktív tag
szerintem új táp is lesz belőle, de addig nem keresek tápot míg nincs még egy ugyanilyen kártya, elméletben ha minden alapon megy simán vinné de eléggé maxon lenne járatva hosszú távon tuti nem tesz jót neki, csak az a helyzet max használtan fogok ilyen kártyát találni, de most még azt se hirdet senki
táp meg van tonnaszám -
opti06
aktív tag
most nézem csak, hogy 5850-nek 2x 6pin tápcsati kell, tápokon meg általában 2db tápcsati van, na most akkor hogy is tudnék cf-et csinálni ?
-
opti06
aktív tag
válasz
aleister #25652 üzenetére
rev 1 rev2, amikor én megvettem a kártyám, rá egy pár hétre jöttek be az új szériás rövid nyákosak (én 40k ért vettem enyém) ezek újonnan boltba 34-35k körül voltak na ment a mizéria mi ez, és kiderül teljesítménybe jóval gyengébbek, rev1 rev2 is lehet ugyan ez a dolog, de nem tudom csak tippelek
-
E770
aktív tag
válasz
opti06 #25679 üzenetére
persze, bírják a strapát (nekem is, s a családban is most pro82, mod87 van)
csak ugye hosszabb távon, azaz üzemszerűen a végén használni szvsz pazarló dolog
(nekem egy szép zalman500hp purcant ki 4 év után, még nemtom pontosan, de talán sok volt neki)ha cf mellett döntesz, akkor sztem majd be tudod lőni a konfig teljes fogyasztását úgy, hogy szépen fusson, de ne süsse meg a tápodat, csak egy kicsit munkás lesz
-
Esetleg 70-ért 1 hónap garival 2db Sapphire 5850 használtan? Munkahelyemen ha minden igaz van kettő használt ilyen kártya.
-
Remus389
veterán
-
válasz
Remus389 #25674 üzenetére
Az "msconfig" miatt mondtam, hogy ne nézz lámának.
Hát passz... Én gépemen 8GB-al vaj sima volt, 4-el pedig akadt. Amint benyomtuk a 8ast tökéletes lett. Tényleg nagyon hasonló a két gép és rendszer... Nah mindegy, nem változtat szerintem azon a tényen, hogy talán az a leggyengébb láncszemed. Nem a VGA. Én inkább proci vagy ram csere berén törném a fejem.
aleister: Természetesen 64bit.
-
opti06
aktív tag
ram az majd vga után, egyelőre még mindenhova elég a 4g fullhd maxgrafon, persze amíg enged maxon 5850 (élsimítás valahol 4-8, attól függ akad-e
)
egyébként rammal meg az a helyzet mostani cl5-be pörög 1333-on, ahogy nézegetem termék palettákat nem nagyon tudok ilyen ramot venni.. gyárilag 1600@cl7 a ram, de most ami jóáras az mind 1600@cl9
-
válasz
Remus389 #25670 üzenetére
Ez épp nem az én gépemen ment, hanem tesómén, de hasonló felépítésű X4-es csak 4GB ram volt benne. Szinte mindig mindent kilövök a háttérből, automatikus indításból. Eléggé rögeszmés vagyok ebben a témában!
Rég láttam én is olyat, hogy kevés valamihez a memória, de most bekövetkezett...
-
Remus389
veterán
tényleg van-e valami hátrányom abból hogy csak 6 pines csatit használok az 5850-eshez? (Asus direct CU)
mert ugye 8 pines kéne...
még tunningolni is tudom...
-
E770
aktív tag
válasz
opti06 #25661 üzenetére
ajjaj, az éppen sok lesz a tápnak, ha 340W-hoz még egy 5850-es bejönne éppen elhajtaná, de még ha stabil is lenne minden teszten, akkor is gyanus, hogy sokáig nem húzná
anyagilag igazad van, s ha tudsz jól tápot cserélni, akkor hajrá
anélkül is tehetsz egy próbát, de óvatoskodni kellene a fogyasztás elosztásával, CPU+GPU freki és feszültség állításával, hogy a táp biztosan bírja -
-
opti06
aktív tag
válasz
Remus389 #25660 üzenetére
ár érték arányban jobban kijövök még ha veszek új tápot akkor is cf-el
igaz fogyasztást bukom.., de most 35k körül hozzá lehet jutni 5850hez, míg 6970 az 85k körül van, ha el is tudnám adni a kártyám 35k-ba akkor is +15k lenne egy 6970, amivel teljesítményem cf-hez még - 10-20%(mellesleg nem akarok olyan sokat költeni most gépre, majd ha kijött 7xxx-es széria és tényleg olyan lesz aminek ígérkezik, akkor majd váltok arra
)
-
opti06
aktív tag
az a baj ár/teljesítménybe jóval jobban jönnék ki 2 5850-el,
pl egyel lejjebb is mondják 6970-et, DE! árban több lenne, teljesítményben meg kevesebb mint cf-be 5850, valószínűleg ha tudok szerezni msi 5850-et akkor cf-be az lesz és cserélem tápot, egyébként nem tudom mennyit eszik prociegyébként c2 140w tpd-vel, de fogyasztásmérővel 340W az egész gép ha minden 100%-on megy (ebből - a táp hatásfoka 16-17% kb.)
-
E770
aktív tag
válasz
opti06 #25658 üzenetére
igen, 8x+8x menne, a kihajtást hogy érted? hogy szükséges-e? az a felbontás+beállításokon múlik
nagyon necces a táp, határeset, mennyit is eszik a húzott procid?
még alapon is ott üzdhetne az 500W határán - nem jó az a legjobb tápoknak semsztem vegyél egy kártyát inkább, ha kevésnek gondolod a 5850-et akkor nézz inkább erősebbet
-
opti06
aktív tag
Hali!
Adatlapomon lévő konfig kihajtana 5850et cfx-be? 8x-8x-be menne csak lap miatt
tápom gondolom nagyon csúcsán lenne járatva terhelten mi ?
-
E770
aktív tag
Sziasztok,
egy 5850-es HDMI kimenetére kötöttem egy erősítőt (Yamaha rx-v663 - amire pedig egy TV-t)
Kérlek segítsetek, hogy hol/hogyan lehet beállítani, hogy ha a DVI-n keresztül a monitort használom, s bekapcsolom az erősítőt már célból (azaz nem az 5850es HDMI jelét használva)
akkor is elkezd bűvészkedni a kártya, azaz állítgatja automatikusan magát a képernyő, de nem jelenik meg új monitor - mégis ki lehet mozogni a monitorról mintha kettő lenne.
Ja és ha bekapcsolom a TV-t is, akkor persze minden ok, a dupla monitor és a hang is tökéletes.Lehetséges valamit úgy beállítani, hogy a HDMI-n keresztül csak a hang mennyen ki?
Köszi
-
Ma sikerül elméletileg lecserélnem a Sapphire 5830 kártyám egy 5850-re plussz 5e ráfizetéssel. Remélem ennyit azért csak megért...
Még van rá 3 hó gari, remélem nem szarik be, mert a 30-asra még volt 1 év.
-
aleister
veterán
Sziasztok!
Gondoltam meglepem magam egy Sapphire HD5850 Game Edition-nel. A kérdésem az lenne, hogy kell bármit tudnom erről a kártyáról? Van e belőle rev1, rev2, van e ismert hibája, adnak e hozzá CF hidat, stb?
A meglévő vtx3d 5850 mellé kéne. Amióta van CF szerettem volna kipróbálni. Azt hiszem most jött el az ideje.
Előre is köszi!
-
KINIZSI
tag
válasz
szinesz.bob #25646 üzenetére
11.11 win7 64bit
-
válasz
h1n1_900 #25635 üzenetére
Ez az új hűtő kérdés nálam is felmerült, de teljesen más okból.
Úgyhogy a tippet kösziAz a bajom egyébként, hogy mostanában bekapcsoláskor olyan hangot az az EAH5850 gyári hűtése, mint egy traktor. Néha magától abbahagyja, néha egy finom billentés után kussol csak el... Nagyon idegesít a dolog, főleg hogy több órát öltem eredménytelen pucolásba.
Nem lehetne valahogy megmenteni a gyári hűtőt?
Nekem ez a formaterv jobban bejönOBTW, a garanciához hogy viszonyul egy hűtőcsere?
-
h1n1_900
senior tag
válasz
szinesz.bob #25646 üzenetére
11.10
-
szinesz.bob
senior tag
Üdv!
A Rage 11.6-os driver-en kivül mással megy valakinek?
És ha igen hogy mivel? -
válasz
ricshard444 #25644 üzenetére
Nekem is nagyon tetszett
-
-
válasz
ricshard444 #25641 üzenetére
Nem voltam a tuning híve ezzel a kártyával, mert alapórajelen is brutálisan erős volt. Csak a Vantage idejére húztam fel ide
Esetleg BF3 alatt 960-ra. 1,2V-on, mert oda már kellett a kraft ULTRA beállításokon.
-
-
czpitti
senior tag
válasz
ricshard444 #25637 üzenetére
Enyém felkúszott 80-ra is sokszor
tetszik a zalman valakinek tapasztalat róla?Új gépet rakok össze mert a régit egyben elvitték..szóval egy darabig maradok ennél.ami megvan már az adatlapon ki van írva.
-
-
czpitti
senior tag
Sziasztok.Ma jött meg az új ( nekem új amúgy használt ) asus 5870-esem.Hűtést tennék rá valamilyet de mit?Na ez lenne a kérdsem
-
-
-
sz_abika
addikt
a catalyst+5850+win7 64bit lock upra létezik megoldás? Sok helyen olvastam utána, de még semmi sem segített.
Egy X58 asus sabertooth lapkán van mindez, gyári default beállításokkal 5 perc és kifagy a rendszer. -
válasz
laca000 #25615 üzenetére
Ha az 5870-et le akarod cserélni egy nV fosra, akkor te egy bolond ember vagy... Az 5870 driverei egyre jobbak, egyre csak gyorsul ez a kártya!
Haverom írta, legfrissebb driverral még a Win-élményindex is javult egy tizedet (aminek mondjuk nulla gyakorlati haszna van, de azért rámutat, hogy nem tökölnek piroséknál)
Melegen ajánlom, hogy NE cseréld le!
-
-
-
Gyurma23
aktív tag
válasz
ricshard444 #25498 üzenetére
AZ 5870-et tudom adni na persze csak teszt erejéig
-
Remus389
veterán
válasz
laca000 #25615 üzenetére
kb 20%-kal gyorsabb
59.000-15.000=44.000
44.000*1.2=52800 Ft
szigorúan véve nem éri meg
de ha úgy érzed megéri
meg aztán kitudja a mai driverekkel gyorsult-e a gtx 480 valószínűleg igen
újabb tesztben igaz kevésbé gyorsabb! tehát ennek fényében még kevésbé
teljesítmény fogyasztásba kb egyformák
1. akkor éri meg ha oltja kiváncsiságodat, szerintem nem
miért nem tudsz ennek magadnak utánanézni?2. a gtx 480, ha tunningolod, nem arról híres hogy spórol az árammal(nézd meg elég jó-e a tápod, a hűtésed)
3. nem tudom a GTX 480-at hány %-kal lehet túlhajtani és az 5870-est, valószínű a GTX jobban húzható, tehát tovább lehet mégis megéri ha húzod(tehát lehet mégis árában van)
-
laca000
őstag
Sziasztok!
Szerintetek ez a kártya ha még az enyémre ráfizetnék 15 ezret, megérné?
http://www.vatera.hu/msi_gtx480_1_5gb_twin_frozr_ii_2_5_ev_garoval_1507826096.html
-
KINIZSI
tag
sziasztok,
következő észrevételem lenne,
csináltam egy 3d mark vantage tesztet múlt héten még Win7 32bit alatt, 15700 körüli gpu pont volt, tegnap feltelepítettem egy win7 64 bitest és jóval alacsonyabb pontszámot adott 12800 pont körül.
(A CPU pont nem változott mindkétszer 12500 körül volt.)
A 3dmark beállításai mindkét esetben ugyanazok voltak.Ez lehet csupán az operációs rendszer váltása miatt, vagy más lehet az oka?
köszi a választ előre is!
(viszont a BF3 észrevehetően jobban fut) -
Zso2
őstag
Szasztok, tag lettem egy xfx 5870-nel, így a lecsengése előtt..
-
Prof
addikt
Nekem simán megy highon(hbao etc. on) 1920x1200-ban bf3 5770-el.
Persze 4ghz-en megy a c2d.1280-ba bőven elég egy 5770 csak húzd meg a procit. Az ne érdekeljen, hogy jobb procival /kártyával lehet 100+ fps is ha egy kisebbel is megy 60-at.
-
kertsa
senior tag
Ha veszek a jelenlegi rendszerem mellé még egy 5850-et, akkor mennyi gyorsulásra számíthatok átlagban? A proci 3600Mhzre van huzigálva, így most a Vantage 16K pötty
Vagy kívánni fogja a I7 860-at? Az is igaz, hogy a BF3 egyenlőre nem támogatja egyenlőre a HT-t...
-
seederking
őstag
Dealer95 sikerült nagyjából kipofoznom a cod és egyéb problémát.egy win reinstall 11.11driver telepitéssel.A cod-bol egy másik verzioval probálkoztam mire sikerült visszakapnom az elvárt hatást
de nem igazán értem hogy elsőre miért volt akkot jo utána meg nem.na mind1 ez rejtély marad számomra.
valakinek Rage-el kapcs volna infoja.Fölpakoltam a játékot szép meg minden de nem az igazi.Előrehaladás van rengeteg de ez elvárható is mivel eddig a kis e5500,hd4890 kombóval probálkoztam most phenomII 955 3,2ghz,hd5870 el gyürkőztem neki.Fölraktam a játékot + update,11.11driver
Na de még mindig megmaradt az néhol hogy ide-oda nézelődök és 0.2-0.3mp mire betölt a map.+ néha villodzo csikok vonalak a monitoron.Nem hiszem hogy a vga lenne a ludas mert ez az egyetlen game amivel ezt csinálja.sikerült valakinek orovsolni ezt a problémát vagy van valami megoldás a játék szebbé tételére?
KÖSZÖNÖM a segitsége(ket)t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autóhifi
- Milyen NAS-t vegyek?
- PlayStation 5
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- OLED TV topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Azonnali fotós kérdések órája
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft