- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- gerner1
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 5 – Edények és konyhai eszközök
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisza25
félisten
válasz
Remus389 #24799 üzenetére
még mindig itt tartunk
elismertem BF3 nem cpu igényes játék és VGA limites beállításnál nem sok a különbség, de pl. GTA4 2maggal játszhatatlan, 3maggal már rendben van 4maggal a tuti és mind a 3-esetet lemértem HD5670/HD5830/HD5850/HD5850-el és minden esetben 2 maggal játszhatatlan volt
DIRT3 pl 2maggal 60FPS-nél is lagol, HT-val már nem -
-
Remus389
veterán
válasz
Gerisz #24792 üzenetére
Én E8400-at cseréltem 2500K-ra tavasszal és ha nem mérem nem veszek észre semmit
vs.
az ember nem is tudja kinek higgyjen
mondjuk a 2500K egyszálon is jóval erősebb mint egy AMD vagy egy régi Intel
még arra lennék kiváncsi hogy Full HD alatt BF3-ban hogy alakulnak a min FPS-ek, állítólag néha nagyon lezuhan ha csak kétmagos, pl robbantásnál(bár a fraps nem jelzett nekem ilyesmit, illetve esett de annyira nem)
nincs olyan fps mérő program ami grafikonszerűen mér? és akkor végigjátszanánk egy adott pályát és gyönyörűen jelezné
van valakinek ehhez kedve?
-
Gerisz
addikt
válasz
Remus389 #24787 üzenetére
Nekem 45FPS a minimum FullHD Ultra minden maxon 3.2-es procival vga alapon és 51 az átlag. (ezért sem érdemes még cserélni)
Én E8400-at cseréltem 2500K-ra tavasszal és ha nem mérem nem veszek észre semmit.
De ugyan így van a 955 meg a 2500K között is.
De úgyis a legtöbb játékhoz még mindig a VGA szükséges, ezen fölös vitatkozni. -
Remus389
veterán
válasz
Grave_444 #24783 üzenetére
én amit állítottam, azt tartom
de Full HD-ra vonatkozik, nem mondtam hogy 1440-ben vagy az alatt is gpu limit van(az esetek nagy részében persze)
neked azért jobb az eredményed mert kétségtelen erősebb processzorod van, és a dirt3 elég jól kihasználja már a 4 magot, tehát kijön a plusz
full hd alatt a videokaresz izzad, így ha veszel egy full hd-s monitort a videokareszod fog izzadni, és nem a cpu, tehát nem lesz előnyöd(hasonló lesz az eredményed mint az előző posztomban nekem vagy mint neki)
Full HD esetén vesd össze a kettőt, nem úgy az igazságos? De mert én full Hd alatt játszom és eszembe sincs lejjebb venni a felbontást
egyébként DX11-be tolod?
-
MrCsiT
addikt
Szerintetek ennél helytálló a gariról az eladó véleménye ?
-
Prof
addikt
Na jól van másnak is végre kijön ami köztudott, átlag single full hd játékra nem kell erős proci.
Aki meg lusta visszavenni grafot multinál vagy MMOnál az bizony költsön 3-szor annyit gépre
-
Remus389
veterán
válasz
Grave_444 #24779 üzenetére
de nem igazságos, mert nem full HD alatt történt, full HD alatt gpu limitál
visszakerestem [link]
nos lefutattam a tesztet mindent maxon, még 8XMSAA-t is ráraktam(lehet ő csak 4xMSAA-t rakott)
az ő gépe négymagos 3,4 ghz-es Phenom2 X4, 4 giga ram, 5850 alapon
neki:
725/1000 Reference deafult:
A. fps: 48.69
M. fps: 40.84az enyém 3,6 ghz p. dual core, 4 giga ram, 5850 alapon
[link]nekem:
A. fps: 46.77
M. fps: 38.10alapvetően annyi a különbség hogy neki 4 magos, több a cache-je, tehát viszonylag igazságos a meccs, a +2 mag előnye van csak
látható hogy nincs se minimum fpsben sem átlag fps-ben semmilyen érdemleges eltérés, az a -2 fps(minimumban és átlagban) akár amiatt is lehetett mert én 8XMSAA-val teszteltem
és nem igaz hogy olyan hűde alacsony a minimum fps, azért mert kétmagos
és egyébként is win7 alatt tesztelsz?
de ha ez a +2 fps a négy mag "hozománya", akkor nevetek
-
-
Remus389
veterán
válasz
Grave_444 #24774 üzenetére
ez annyira nem mérvadó hisz full HD alatt megnő az erősebb processzor előnye, 1440-ben cpu+gpu vegyes limit van valószínűleg
na lefutattam, 1440x900, ultra preset(magának beállította high és ultra keveréket), 8 MSAA
így jó?
cpu 3,6ghz-en(12x300), memóriákat nem tunningoltam(mert geil value és nem bírják), GPU 800/1080(igazad van ez nem alap, így lett felejtve, ha akarod lefutatom alapon is)
55 fps
-
Remus389
veterán
válasz
h1n1_900 #24769 üzenetére
jó akkor mérjük le grafikonokkal
már csak ezt a tabut kell megdönteni
van olyan monitoring program ami fps-t mér ki grafikonnal
ha nincs több FPS, akkor biztos a minimum fps a több, beztos
Grave444: OK, pill, de melyiket? rég játszottam vele, mintha több benchmark lenne
illetve a vga legyen alapon?
-
cellpeti
nagyúr
kinek meddig ment a 5830? Trixx-vel húzom éppen!
-
-
h1n1_900
senior tag
válasz
ricshard444 #24767 üzenetére
Nem fog. Figyeld meg, hogy idefosik még egy hsz-t.
4Maggal nem esik le az Fps-em.
Kettővel igen. -
Remus389
veterán
válasz
h1n1_900 #24766 üzenetére
miért is? ki tesztelt itt multit? single playerről volt szó
felállhatsz ötös! ferdítésből
ricshard444: kérdés ki él tévhitekkel, én elfogadnám ha úgy lenne hogy a 4 mag hatalmas Boost-ot ad, de hát kipróbáltuk, leteszteltük és nem. Engem nem érdekel ha úgy van, de ha nálatok sincs több fps, akkor kinek van igaza?
-
-
Remus389
veterán
válasz
h1n1_900 #24764 üzenetére
a cpu limit/bf3 dologban nekem volt igazam(meg a gpu kihasználtságban), csak azután mondok majd ilyet ha az illető(k) is mond(anak) nekem hasonlót
de cserébe hazugnak neveztek, meg meghamisítottam az eredményeket, úgyhogy várhatod...
egyébként visszaolvasván a négymagos/négyszálas kollégáknak(amit itt korábban közzétettek) sincs több FPS-ük sem dirt3ban sem BF3-ben mint nekem(hogy is lehetne erős gpu limit mellett), tehát egyelőre nekem áll a zászló
ennyi
-
h1n1_900
senior tag
Eléggé sikerült szétoffolni a 2 vs. 4mag témával a topikot. Tök hülyeségen lovagolnak páran. Majd ha kipróbálták egy 4magost akkor kérlek gyere vissza ide és csak ennyit mondj: bocs, igazatok volt...
Azt hiszem ezt itt le is zárhatjuk.
-
Remus389
veterán
válasz
Rico45 #24761 üzenetére
én az Ivy Bridge-re hajtok, bulldozer felejtős
azt jövőre megveszem, oszt elleszek vele évekig
22 nm fincsi, remélem egy 6 ghz-t ki lehet belőle szedni
nagy ugrás lesz
nekem nincs gondom ezzel se, talán mert full HD-ba játszok, ahol a videokareszom dolgozik legfőképp
a másik dolog a netezés arra meg sok is
-
-
-
Remus389
veterán
válasz
ricshard444 #24757 üzenetére
csak bemeséli magának, én is ezt mondanám ha kiadok egy finom summát
de nem volt igazatok, láthatod nincs cpu limit, milyen bizonyítékot kérsz? és a GPU is 97-99%-on pörgött
ez elég hihetetlen mi?
fent van a dirt3 tolhatok egy benchmarkot és te is tolhatsz, kiváncsi vagyok, csak mond meg melyiket és milyen beállítással
aztán ne szomorodj el ha csak 2 fps-el leszel gyorsabb
Full HD-ban az esetek 90-95%-ában VGA limit van, legalábbis 5850 esetén
van pár játék amit direkt úgy írtak meg pl a GTA4 ahol jól jön a négy mag és mesterséges cpu limit van, de pl dirt3 és bf3 esetén tökmind1 mi van alatta, annyira leterheli a videókareszt hogy lehet akár 20 ghz-es 60 magos is
-
dark_hmz
tag
-
-
Remus389
veterán
válasz
X Factor #24755 üzenetére
Nem próbáltad még mással, így nem tudod mi a különbség... biztos gyorsabban konvertál videót, de én ritkán konvertálok és játékról beszélünk
arről volt szó, arról volt szó hogy azt állítják Full HD alatt nagyon sok múlik a procin(ezesetben BF3 alatt, de más esetekben is)
ezt tudtam hogy nem hisz nem 800*600 low-on játszik az ember, hanem full HD-ba ahol a videokártya terhelődik
azt mondták nekem felesleges tunningolni a videokareszt mert az E5200-ba csak 2 MB a cache és nem 6 MB és ez rendkívűl visszafogja az egész játékot(ez tudom hogy nevetséges)
mondjuk az már valószerűbb ha azt mondják hogy mert csak kétmagos
tehát cpu limit van szerintük, nos levettem a felbontást és meglódult a játék, tehát nincs semmilyen cpu limit, a korlátozó rész a videokártya, egyszerűen le van terhelve és hiába adnék alá gyorsabb cpu-t nem tudja attól még gyorsabban kirajzolni a grafikát
.
leveszem a felbontást gyorsul a gém: konklúzió: játékra videókártyát, videokonvertálásra processzort ennyi[link][link][link][link][link] -
Remus389
veterán
válasz
h1n1_900 #24750 üzenetére
milyen erdekes
valtozatlan jatekbeallitasok mellett levettem a felbontast full hd-rol 1366*768-ra
talaljatok ki mennyi lett az fps a gyengusz E5200-zal
megsugom nott, nem is keveset
nincs itt semmilyen cpu limit, ahogy a legtobb jatekban full hd eseten
nem a procin mulik, hanem a videokartyan...
droidmester: nem ez szamit, hanem a jatekelmeny es az fps, talan nem is er sokat ez a mericskeles(vagy ahogy te nezed)
-
-
Remus389
veterán
válasz
dark_hmz #24747 üzenetére
faj nekik az igazsag
mondjuk ehhez jo nagy kockanak kell lenni
de logikus a full hd miatt foleg a vga-n van terheles, nem tudom ezt miert nem lehet elhinni
1024*768-ban low-on jatszanank ott szamitana a cpu akkor az en gepem 200 fpst az ovek 350 fpst dobna ennyi
igy viszont hasonlo fps-eket kapunk mert a videokaresz csak 40-50 fpst izzad ki, ergo semmivel, vagy alig gyorsab nekik a jatek
semmi gond nincsen a ketmagos core2-essekkel full hd alatt
-
dark_hmz
tag
Mi olyan hihetetlen abban amit Remusz911 mond? Nem állok senki pártján, nem azért mondom, csak nem értem mi olyan hihetetlen benne... (gondolkodni is kéne néha, és akkor átlátható)
-
Remus389
veterán
válasz
DroiDMester #24744 üzenetére
nem tudom sirjak vagy nevessek
ezt az igazam elismeresenek tudom be, mert a kozolt adatok valosak(en 100% tudom)
az hogy hazugnak tartasz az a te nyomorod
tevedni emberi dolog ez a masik
de kuldhetek screenshotokat medium vagy low beallitasokkal, 60-70 fps-el, meg akkoris cpu limitnek hiszed?
-
válasz
DroiDMester #24744 üzenetére
Nyomjadneki ha raersz
-
-
Remus389
veterán
válasz
ricshard444 #24741 üzenetére
ezt dobta a gép, nem tehetek róla
vagy azt hiszed olyan gyerekes vagyok hogy átirogattam
ismerem ezt a fajta embert, ha nincs igaza hazugnak mondja a másikat
, nem szép
egyébként meg játszottam, mobilról küldtem el az előző hszt, mikor épp töltött(sőt, össze is vetheted a loggolás idejével a hsz-em idejét ha nem hiszed, ha hazugnak mondasz)
jah most látom hogy ebbe benne van a 725/1000 illetve a 850/1100 tunningbeállítás is
-
-
Remus389
veterán
válasz
DroiDMester #24737 üzenetére
ráhibáztál, végig 99%-on van(amikor nullán akkor értelemszerűen a windowsba vagyok vagy a menübe, még mielőtt belémköttök, nem vagyok profi ebben)
elég nehéz részen vagyok így sokszor meghaltam, értelemszerűen ott ingadozik
egyébként ajánlom figyelembe ezt (alalpon)[link]
és ezekhez képest mennyit gyorsult VGA tunninggal(900/1200)
[link][link][link][link]bőven játszható, látható hogy nincs cpu limit, hisz gyorsul rendesen a játék
és ajánlom ezt is, mások már belátták igazam, csak te makacskodsz[link][link][link]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
ricshard444 #24738 üzenetére
Jó munkához idő kell, a lassúhoz meg még több....
Kell vegyek egy új billentyűzetet, mert ez a 9 éves Logitech már elég hézagosan működik, állandóan kimaradnak karakterek.... sajna az 1-2 ezer forintos gagyi klavokat meg rühellem.
-
válasz
DroiDMester #24737 üzenetére
Én is erre tippelek
-
válasz
ricshard444 #24734 üzenetére
Most szerkeszti át a log ot hogy a GPU végig 99% ot mutasson! mert 96% os CPU terhelésnél 1000% hogy nem volt még 85% on se! ezért kell neki az idő....
-
h1n1_900
senior tag
Kiszálltam én is. 51k-ért elment az 5870 ac hűtővel
-
-
embe
nagyúr
válasz
DroiDMester #24725 üzenetére
Szia DroiDMEster!
Ezt a kérdésem megnéznéd?! Köszi! -
Remus389
veterán
válasz
DroiDMester #24729 üzenetére
pil most jatszok
-
kisza25
félisten
na gyerekek úgy fest kiszállok a klubból
-
-
Remus389
veterán
válasz
DroiDMester #24725 üzenetére
nincs igazad mert vga tunninggal gyorsult
eddig olyan 35 fps-t dobott, alap orajelen a karesz, vga tunninggal 40-45 fps ugyanott
tehat a valos teszt tobbet er, na latod, latod ...
-
válasz
Remus389 #24722 üzenetére
közvetlenül HTML -t nem tudsz sehova (csak úgy ahogy én saját tárhelyre) de van pár normális fájl megosztó oldal!
PL: uploadking.com , zippyshare.com ide felteszed és majd letöltve meg lehet nézni a log ot!
Na látod 96% CPU terhelésnél már nem jár fullon a VGA jó esetbe 80-90% on járhatott a GPU -d!
-
h1n1_900
senior tag
A referencia 5870 pontosan milyen hosszú? Lehet, hogy befér az itx-be
-
Remus389
veterán
válasz
DroiDMester #24720 üzenetére
na elkészült, hogyaqn tudom feltölteni? mondj egy jó helyet, mert eddig csak kepeket töltöttem fel
negyedóra játék után
ha jól olvasom ki, 92-96%-on jártak a magok terhelés alatt, tehát jól ki vannak használva
-
Remus389
veterán
válasz
DroiDMester #24720 üzenetére
OK
Csak nehogy seggre ülj majd ha 90-100.% on látod végig a CPU-t! a GPU meg nem lesz végig 99.% on! erre szokták mondani ne igyál előre a medve bőrére, nem vagy elég bölcs még látom
-
válasz
Remus389 #24719 üzenetére
itt már leírtam miket jelölj be! és nemrég itt leírtam hogyan és hol kell beállítani!
Csak nehogy seggre ülj majd ha 90-100.% on látod végig a CPU-t! a GPU meg nem lesz végig 99.% on!
emlékeztetőül i7@4000MHz 2.mag => log róla
és volt még egy próbám szintén 4000MHz 2Mag+HT => Log róla látható hogy itt csodákat művelt a HT
-
Remus389
veterán
válasz
DroiDMester #24523 üzenetére
csinálnék akkor az E5200-zal (3,6 ghz-en) 4Giga rammal(alapon) és 5850(900/1200-on) BF3 tesztet hogy bebizonyítsam VGA limit van
az a kérdésem hogyan kell loggolni AIDA64-ben, mert nem tudom mit kell nyomni
-
h1n1_900
senior tag
-
Digital
addikt
Volna még egy kérdésem!
A Catalyst Control Center-ben lévő, az AMD overdrive menüpont alatt lévő "automatikus tuningolás" ér valamit? -
-
Zoo123
senior tag
válasz
Kalos7 #24704 üzenetére
Nem tudom mennyit ér egy GTX280, de a saját topikjában tedd fel a kérdést ott biztos megmondják.
-
Kalos7
tag
Csáó mindenkinek!
Haverom eladná nekem a VGA-ját 25FT-ért.
Egy Gigabyte GF GTX280 1GB 512bit DDR3.
http://www.arukereso.hu/videokartya-c3142/gigabyte/gf-gtx280-1gb-512bit-ddr3-pci-e-n28-1gh-b-p26269634/termek-leiras.htmlSzerintetek meg ér ez 25FT-ot és gond, hogy az OpenGl támogatása csak 2.1-es?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3461, 96% Akkumulátor
- Samsung Galaxy S24+ / GyáriFüggyetlen / 12/256GB / 12Hó Garancia
- 152 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-12450H, RTX 4060
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3004
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest